Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ε ρε γλέντια! Γέμισε ο τόπος τσάμπα μάγκες

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΑΜΠΕΛΑΙ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2015 9:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Ε ρε γλέντια! Γέμισε ο τόπος τσάμπα μάγκες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ε ρε γλέντια! Γέμισε ο τόπος τσάμπα μάγκες
Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο




– Άρχισε η Εβδομάδα Των Παθών. Η πενταετία των λαϊκών παθών συνεχίζεται. Τώρα όμως η ανάβαση του Γολγοθά γίνεται με την ελπίδα ότι πάνω στο σταυρό θα έχουμε θέα θάλασσα και κυρίως ελπίδα.

– Πάντως, εξακολουθούν και αυτοκτονούν-τελείως λανθασμένη αντιμετώπιση-άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση, εξακολουθούν και πεινάνε εκατομμύρια άνθρωποι. Περίεργο! Γιατί δεν χορταίνουν με ελπίδα;


– Αυτό με την επιτροπή λογιστικού ελέγχου της Βουλής για το χρέος σαν ξεκάρφωμα μου φαίνεται. Η κυβέρνηση εγγυάται ότι οι δόσεις για το χρέος θα πληρωθούν. Κι αν βγει παράνομο και απεχθές θα τα πάρουμε πίσω;

– Προσωπικά, συμφωνώ
ότι αν κάποιος δανείζεται πρέπει να πληρώνει. Όμως, να πληρώνει αυτός που δανείστηκε, όχι ο γείτονας. Αφού τα χρήματα που δανειστήκαμε πήγαν στις τράπεζες, οι τράπεζες να τα ξεχρεώσουν.

– Όχι να βγαίνει ο κάθε Κύρτσος-ποιος τώρα ο Κύρτσος-και να λέει ότι αν ήταν αυτός στα πράγματα θα έκοβε τις επικουρικές. Σιγά ρε μεγάλε. Δώσε τον ευρωμισθό σου σε έναν συνταξιούχο και ζήσε με τη σύνταξή του.

– Τότε να δω πόσο μάγκας είσαι. Δώσε του και όσα πήρες για κρατικές διαφημίσεις και όσα χρωστάς στο δημόσιο και μετά έλα να πεις όσες κουβέντες θες. Γεμίσαμε τσάμπα μάγκες!

– Εμένα μου άρεσε η απορία του πολιτικού προϊστάμενου της ελληνικής αστυνομίας σχετικά με το τι αστυνομία θέλουμε. Γιατί χολοσκάς υπουργέ μου. Σαν αυτή που είχατε συνηθίσει τόσα χρόνια. Ποιος την αλλάζει τώρα!

– Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι από τις Σκουριές άρχισε και η κυβέρνηση να σκουριάζει. Το ερώτημα δεν είναι αν θα παραιτηθεί ο κύριος Πανούσης αλλά αν θα τον παραιτήσει ο Τσίπρας. Όπως να το κάνεις υπάρχει μια διαφορά.

– Παρακολούθησα λίγο τη συνεδρίαση της Βουλής
για τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. Το ανιψάκι μου, έτυχε να ακούσει τον Αντώνη να απειλεί και είπε: Δεν το τλώω το φαΐ μου. Δεν τλομάζω!

– Αχ βρε Αντώνη που κατάντησες! Που είναι εκείνες οι εποχές που έγερνες απότομα το κεφάλι και ανατρίχιαζαν από το φόβο μέχρι και τα έδρανα της Βουλής; Που λοξοκοίταζες και τον Βενιζέλο τον έπιανε πείνα;

– Η στήλη προεκλογικά, προέβλεψε το όνειρο του Βενιζέλου να γίνει αντιπρόεδρος σε οικουμενική κυβέρνηση. Δεν προέβλεψε όμως τον καημό του Σαμαρά, να είναι ο πρόεδρός της. Υποκλίνομαι στον ΝΟΥ του ΑΝΔΡΟΣ.

– Σα να πήρε το αυτί μου και τον Θεοδωράκη να κατηγορεί τους μεγαλοεργολάβους. Δεν του βγήκε το ξεκάρφωμα γιατί έτρεμε η φωνή του. Θες από φόβο, θες από συγκίνηση, θες από σεβασμό. Ευαισθησίες!

– Καλά, τι τρέχει με τον Κυριάκο και τη Ζωή; Κάποιοι λένε ότι καβγαδίζουν για τα «μάτια» της Siemens. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Τι δουλειά έχει ο Κυριάκος με τη Siemens;

– Μιλάνε όλοι, μιλάει κι ο Γιακουμάτος. Άφησε κι ο Γιακουμάτος σεξιστικό υπονοούμενο αναφερόμενος στη Ζωή. «Δεν του κόβει, δε νογάει κιόλας», που έλεγαν και στο χωριό μου. Με τέτοια κριτική, στο 8% θα φτάσει η ΝΔ.

– Τρεις συνταξιούχοι του ΟΓΑ, συζητούσαν για τα όπλα που διαθέτει η Ελλάδα και η Τουρκία. Σαν ήπιαν τον καφέ τους, είπαν στον καφετζή να τα γράψει. Αυτό, δεν τους απασχόλησε διόλου.

– Είναι σαν εκείνο το επεισόδιο με κάποιες καθαρίστριες που ζητούσαν να μην επαναπροσληφθούν κάποιες άλλες καθαρίστριες. Να πάρει η ευχή. Τόσο δύσκολο είναι; Το λύκο τον βλέπουμε και ψάχνουμε για τον ντορό;

– Ο Δήμος της Νέας Ιωνίας Αττικής ενεργοποίησε παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προχώρησε σε κατασχέσεις ποσών-πάνω από 5.000 ευρώ – από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς το Δήμο;

– Κύριε Γκότση! Τα είπατε αυτά στον κύριο Τσίπρα; Είναι φιλολαϊκή πολιτική αυτή; Την ώρα που αναμενόταν ρύθμιση για οφειλές; Τόση βιασύνη πια; Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς τα διατηρείται όμως.

– Βέβαια, ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε προσέξει τι υπέγραψε. Αχ βρε Ηρακλή. Τόσα χρόνια δεν προσέχεις ποτέ τους συνεργάτες σου. Τόσο απρόσεχτος! Λες και το κάνεις επίτηδες για να έχεις δικαιολογία αν χρειαστεί!

ΠΗΓΗ:
https://kyrgiakischristos.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες