Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι σημιτικο-πίθηκοι βγήκαν στο κλαρί...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 26, 2014 7:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι σημιτικο-πίθηκοι βγήκαν στο κλαρί... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι σημιτικο-πίθηκοι βγήκαν στο κλαρί…



Η δωσίλογη παράνοια που ζούμε και η ωκεάνια τρικυμία της σαρωτικής ανοησίας, μοιραία βγάζει στον αφρό όλη τη γλίτσα των βυθών: Τα βυθοκορήματα και τις ακαθαρσίες του καθεστώτος…
Βγήκε, λοιπόν, και ο Σταύρος Θεοδωράκης και ίδρυσε πολιτική κίνηση: Τόσο μακάβριο αστείο…
Η γλίτσα έχει αποθρασυνθεί, ιδιαίτερα αυτή του σημιτισμού…
` Βρικολακιάζουν ένα-ένα τα γλοιώδη μειράκιά του…
Επειδή έχουμε χάσει την ψυχραιμία μας παραπέμπουμε στο παρακάτω νηφάλιο και εύθυμο κείμενο του «Πιτσιρίκου»:


Το μπαζωμένο ποτάμι

http://pitsirikos.net/



Ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε σήμερα την πρωτοβουλία για την δημιουργία Κίνησης που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές. Το όνομα της Κίνησης θα είναι «Το Ποτάμι» αλλά αυτό δεν είναι και πολύ έξυπνο, αφού είναι γνωστό πως στην Ελλάδα τα ποτάμια τα μπαζώνουν.

Εντελώς συμπτωματικά, η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του Σταύρου Θεοδωράκη για συμμετοχή στις ευρωεκλογές γίνεται την επομένη της αποχώρησης της πρωτοβουλίας των 58 από την Ελιά.

Επίσης, εντελώς συμπτωματικά,
πριν από μερικές ημέρες, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατήγγειλε μέσω του δελτίου του Mega –παρέα με τον Πρετεντέρη, την Τρέμη και τον Τσίμα- πως πρωτοδίκης από την Κω άσκησε λογοκρισία στην εκπομπή του και στο Mega για το Φαρμακονήσι.

Τον κυνηγάει το σύστημα τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί είναι πολύ επικίνδυνος. Τα αποκαλυπτικά άρθρα του και οι εκπομπές του μετά την χρεοκοπία της χώρας είναι γροθιά στο στομάχι και προκαλούν έντονες συζητήσεις στα κομμωτήρια ανάμεσα στις κομμώτριες και τις πελάτισσες, με αποτέλεσμα να μην στρώνει η περμανάντ.

Είδα από περιέργεια την εκπομπή για το Φαρμακονήσι που ήταν ένα ωραιότατο πλυντήριο για τους λιμενικούς.

Διάβασα την ανακοίνωση
του Σταύρου Θεοδωράκη για την ίδρυση του κινήματος και σκέφτομαι πως δεν μπορεί να είναι τόσο αφελής.

Όταν έχεις υπηρετήσει το σύστημα Σημίτη και τον Λαμπράκη, δεν περιμένεις να πάρει κάποιος στα σοβαρά όλα αυτά που εσύ ξαφνικά ανακάλυψες τον Φεβρουάριο του 2014.

Ο συστημικός Σταύρος Θεοδωράκης ζητάει απ’ όλους να ξεχάσουν ποιος είναι και για ποιους εργάζεται. Ζητάει να ξεχάσουμε το Mega, τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα και τους άλλους ολιγάρχες.

Τον ενοχλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη
που δεν υπάρχει Δικαιοσύνη στη χώρα –έτσι γράφει στην ανακοίνωση- αλλά δεν τον ενοχλεί που δουλεύει, ως πρωτοπαλίκαρο, σε ένα κανάλι που επί 24 χρόνια δεν έχει άδεια.
Ούτε τον ενοχλεί που έχει γίνει πλούσιος από αυτό το κανάλι.

Τόσες λέξεις έγραψε στην ανακοίνωση ο Σταύρος Θεοδωράκης αλλά ούτε μια για τα ΜΜΕ και τους ολιγάρχες ιδιοκτήτες. Για να μην έχει κανείς απορία, ποιοι είναι πίσω του.

[b]Τα πράγματα είναι απλά: ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κάηκαν, οι ολιγάρχες καταρρέουν και προσπαθούν να αποτρέψουν την πτώση τους.[/b]

Πετάνε κι έναν Σταύρο Θεοδωράκη, μπας και τσιμπήσουν οι απολιτίκ και οι χαζογκόμενες, αλλά το χαρτί «Σταύρος Θεοδωράκης» είναι μια κίνηση απελπισίας. Είναι μια αποδοχή της ήττας.

Τα τηλεοπτικά πρόσωπα είναι καμένα. Πλούσια αλλά καμένα.

Βέβαια, αν ζούσε ο Λαμπράκης, μπορεί τα πράγματα να ήταν αλλιώς.

Ο Λαμπράκης κατάφερε να κάνει δημοσιογράφο τον Κακαουνάκη, οπότε τον Θεοδωράκη –που είναι συμπαθής και ευγενής- θα τον έβγαζε σίγουρα πρωθυπουργό.
(Σταύρο, ήσουν για μεγαλύτερα πράγματα. Αρκεί να θυμόσουν πού και πού το παιδάκι που πουλούσε κουλούρια στα δικαστήρια της Πανεπιστημίου. Το ξέχασες. Καλή τύχη. Φιλικά.)

Επιστροφή στην κορυφή
Α ρε Λενιν χρυσόστομε...
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 26, 2014 10:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τελικά αυτός ο Λένιν μερικές φορές ούτε αλάνι της πιάτσας να ήτανε.
Είναι τόσο επιτυχημένες οι διατυπώσεις του που περισσότερο κι από οξυμένο πολιτικό κριτήριο μοιάζουν να προέρχονται από μια λαϊκή θυμοσοφία.

Πώς το ονόμαζε το φαινόμενο ο Λένιν;;

Πολύ σοφά: "Ο γιος της πλύστρας"


Διότι πάντα ο γιος της πλύστρας αποδεικνύεται ο ΠΙΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ.


Πρόκειται για μικροαστική πλεονεξία σε συνδυασμό με τη φρενοβλαβή αυθάδεια του νεόπλουτου.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 28, 2014 12:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καλπάζουσα πολιτική σουργελοποίηση!
Του Ανάποδου



«Γειά σου Σταύρο (Θεοδωράκη) και κυρ Σταύρο (Ψυχάρη) και αφέντη τσουτσουλομύτη»

Ο πολιτικός λιμοκοντορισμός επεκτείνεται.

Είναι φανερό πως το ’80 είχαμε υποτιμήσει το φαινόμενο Τσιτσιολίνα, το οποίο μετακομίζει στα σημερινά καθ ημάς ομοίως ως παραδοξότητα.

Ζητάει ψήφο ένας εκπρόσωπος της αβανγκαρντ ( τρομάρα της…) τηλεδημοσιογραφίας, αν και σιτεμένος πλέον, με ειδίκευση στις κατ ανάθεση αγιογραφίες, από ανεκδιήγητους ούλτρα συστημικούς αριστερούληδες, μέχρι τον καραναζί Μιχαλολιάκο.


Φανατικά προσηλωμένος σε κάθε επιχειρείν, τη μία ξεζουμίζει την υπέροχη κρητική κουζίνα που την κατάντησε γκουρμέ για τους συφοριασμένους σελέμπριτις του αρχοντοχωριάτικου λάιφ στάιλ και την άλλη, με άνεση και το αρμόζον σε τηλεοπτική περσόνα θράσος, ξεπλένει (με ελεγχόμενο αφρό, καταπώς έλεγε μια ξεχασμένη πια διαφήμιση εκεί στα τέλη του ΄60) το όνειδος του Φαρμακονησιού.

Φοβάμαι πως εμείς, ο κόσμος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ως παλιομοδίτες, αιθεροβάμονες κι αλαφροίσκιωτοι, περιοριζόμαστε στο να παρατηρούμε αυτά τα καμώματα του συστήματος με αποτροπιασμό και ακραία περιφρόνηση. Και αργούμε πολύ να αντιληφθούμε πόσοι μασκαρεμένοι λαγοί μπορούν να βγουν απ τα ημίψηλα των εξουσιαστικών δομών.

Παναπεί, οι τύποι έχουν παντού έτοιμες τις καβάντζες τους. Ακόμα και στην αριστερής καταγωγής αξιωματική αντιπολίτευση, στην οποία καθημερινώς παρεισφρέουν (και διεκδικούν ρόλο πρωταγωνιστικό) μαλλιά με λουκ κομμωτηρίου του αμαρτωλού κολωνακιώτικου τετραγώνου, φιλελευθερίζοντες οικονομολόγοι, η και στελέχη με αντικομμουνιστικές περγαμηνές.

Το νέο δόγμα nopolitikaφερ΄ ειπείν, δεν αφορά μόνο τις κερκίδες των φανατικών στο γήπεδο Καραισκάκη, αλλά ουσιαστικά εμπλουτίζεται και από απόψεις που γυροφέρνουν την πλατεία Κουμουνδούρου. Της οποίας άλλωστε, ο κατ ευφημισμό κόκκινος ραδιοσταθμός, έσπευσε από τους πρώτους να ανοίξει ευγενικά τα μικρόφωνα του στον εκλεκτό του Ψυχάρη – για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας υποθέτω ο αφελής.

Σιχαίνομαι τον διδακτισμό, αλλά συχνά δεν καταφέρνω να τον αποφύγω. Η πραγματικά ριζοσπαστική Αριστερά – σ αυτήν προσωπικά τοποθετώ και τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ – πρέπει επιτέλους να βρει κοινή περπατησιά. Για να ματαιωθεί, εκτός όλων των άλλων δεινών και η προΐούσα σουργελοποίηση της πολιτικής.

Αλλιώς, θα μας απειλούν εσαεί, απολειφάδια, γιουσουφάκια και ορντινάντσες του συστήματος, που παρουσιάζονται σαν «Ποτάμια», ενώ είναι βάλτοι - γεμάτοι λύματα, κοινώς σκατά.

ΠΗΓΗ:
http://sxedio-b.gr/index.php/articles/item/663-sourgelopoiisi


ΡΕΣΑΛΤΟ: Ποια «ριζοσπαστική αριστερά» που είναι και το ΚΚΕ μέσα;
Αν δεν ήταν σκατά και αυτή η «αριστερά» δεν θα υπήρχαν αυτά τα σούργελα…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 02, 2014 10:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Σταύρος Θεοδωράκης και η πανοπλία της βλακείας…



Σήμερα στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ τα πάντα έχουν υποκατασταθεί από τη μικρολογία, το κουτσομπολιό, τις άχρωμες διαμάχες, τη φλύαρη ασυναρτησία, τις τηλεοπτικές τελετουργίες και την παρανοϊκή αυθάδεια των κυβερνητικών και κομματικών μάνατζερ.

Δεν υπάρχουν πλέον Πολιτικοί. Υπάρχουν μόνο μάνατζερ του χρήματος και λακέδες των διεθνών και εγχώριων «νταβάδων».


Η πολιτική μας ζωή μας ΔΕΝ καταδυναστεύεται μόνο από την ηδονή των μύθων, των σκανδάλων, των γαργαλιστικών σεναρίων και του θεάματος, αλλά και κατακλύζεται, σαν επακόλουθο αυτής της νοσηρής κατάστασης, από την ανοησία, τη χυδαιότητα, την αναισθησία και τον αυθάδη κομπασμό της μπόχας των ποικίλων παρασίτων της εξουσίας.

Μια τόσο παρακμιακή κατάσταση καθιστά τους επιπλέοντες φελλούς κυρίαρχους, συνακόλουθα και την παραγωγή της ανοησίας το πιο επικερδές επάγγελμα.

Σήμερα η βλακεία έχει γίνει το πιο περιζήτητο και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, ακριβώς γιατί είναι …ανίκητη.

Η παραγωγή βλακών έγινε μαζική βιομηχανία επαγγελματικής καταξίωσης και αναρρίχησης.
Πλημμυρίσαμε από επαγγελματίες βλάκες, διότι ο επαγγελματίας βλάκας έγινε το πλέον ακριβό και χρήσιμο εμπόρευμα για τους μαφιόζους του χρήματος.

Όσο πιο βλάκας είσαι τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να «απολαύσεις» τα «αγαθά» του συστήματος, να αναρριχηθείς, να «καταξιωθείς» στα αφεντικά και να πλουτίσεις…

Ανάλογα με το βαθμό και τη «μαχητικότητα» της βλακείας σου είναι και οι απολαβές σου…

Γι αυτό γεμίσαμε από «μαχητικούς» ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ βλάκες σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής: Από τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ (βιομηχανίες παραγωγής βλακείας και βλακών), μέχρι τους ακαδημαϊκούς, τους έμμισθους διανοούμενος και τους προβοκάτορες κάθε κοπής και χρώματος…


Η δημοσιογραφική λογική, από τη φύση της καθεστωτικής λειτουργίας της και από το χαρακτήρα τής υποταγής της στους «νταβάδες» του χρήματος, αποτελεί την «ποίηση» του απλοϊκού, του χυδαία απλοϊκού, της πλαστογράφησης των γεγονότων και του αποπροσανατολισμού.

Αυτή η «δημοσιογραφία» είναι η «τέχνη» της απλοποίησης και υπεραπλούστευσης, η «τέχνη» της τυποποίησης, της αποσάθρωσης και εν τέλει της δολοφονίας της σκέψης: Τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα τα κανάλια αποτελούν τις γιγάντιες βιομηχανίες μαζικής παραγωγής της βλακείας.


Αυτή η «τέχνη» αναπτύχθηκε, σε καταιγιστικές διαστάσεις, στην εποχή του «εκσυγχρονισμού» (Η βλακεία …εκσυγχρονίστηκε). Στα σημερινά κατοχικά μας χρόνια έγινε παράνοια, δωσίλογη παράνοια, η οποία συνένωσε όλη την παρασιτική σαπίλα σε μια γραφειοκρατική, πολιτική, δημοσιογραφική και πνευματική κάστα πωρωμένης δικτατορικής αυθάδειας.

Υποπροϊόν αυτής της δικτατορικής αυθάδειας της βλακείας είναι και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Φόρεσε, λοιπόν, την πανοπλία της βλακείας και δημιούργησε το «ποτάμι» για να συλλέξει την παράνοια της βλακείας που το καθεστώς και τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα, παρήγαγαν επί χρόνια και παράγουν κατά γιγάντια κύματα…

Το άρθρο που ακολουθεί καταγράφει πολλά σημεία αυτής της …ανίκητης βλακείας.



Ένας Τζήμερος με σακκίδιο
Γράφει: Ο Δημήτρης Παπανικολάου
http://www.alfavita.gr/




Ζούμε σε εποχές όχι πολιτικής αλλά μεταπολιτικής

Το ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε ένα κείμενο που μοιάζει με εισαγωγή σε μία από τις μετριότερες εκπομπές του, και ότι με αυτό επέλεξε να ανακοινώσει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, δείχνει προφανώς τη βαθιά πίστη κάποιων ότι ζούμε σε εποχές όχι πολιτικής αλλά μεταπολιτικής, και πως, μέσα στην αναμπουμπούλα, υπάρχει χώρος για άπειρες εκδοχές του Μπέπε Γκρίλο, αρκεί να είναι φωτογενείς.

Το ότι οι δεσμεύσεις αυτού του νέου πολιτικού φορέα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μια σειρά από νεοφιλελεύθερες γενικότητες, και στη χειρότερη μια συρραφή αναμνήσεων από θέματα με τα οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ασχοληθεί στο παρελθόν στην εκπομπή του, δείχνει προφανώς τη σπουδή, την προχειρότητα, αλλά και την αδιανόητη τζαμπομαγκιά με την οποία ετοιμάστηκε το νέο κόμμα.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο αυτού του είδους η ανακοίνωση, αυτό το κείμενο, και αυτή η «παρέμβαση» προβλήθηκε ως γεγονός πρώτης γραμμής από μια μερίδα των παλαιονέων media και τους δημοσιολόγους που κάνουν καριέρα τα τελευταία χρόνια με τη σημαία της «κοινής λογικής», είναι ένα ζήτημα που αξίζει να μας απασχολήσει.

Γιατί, πραγματικά, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι κάποιοι από τους λαλίστατους αυτούς σχολιαστές κράτησαν στάση θετικής αναμονής ή βγήκαν αναφανδόν να στηρίξουν «το ποτάμι» ως δυνάμει ψηφοφόροι του. Και, ταυτόχρονα, ότι κάποιοι άλλοι από αυτούς απλώς προτίμησαν να μη σχολιάσουν.

ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ: μια πλατφόρμα κόμματος που, με όποια πλευρά της κοινής λογικής κι αν τη δεις, είναι τουλάχιστον πολιτικά φαιδρή – αν δεν θεωρήσουμε ότι είναι καιροσκοπική ή/και ύποπτη.

Όλοι αυτοί που ξοδεύονται στα πληκτρολόγια καθημερινά καταγγέλλοντας τον αρχηγισμό των κομμάτων, δεν σχολίασαν ένα κείμενο στο οποίο ένας άνθρωπος μας έλεγε ότι θέλει να φτιάξει ένα κόμμα περίπου σαν προσωπικό μαγαζί.

Αυτοί που μανιακά επιμένουν να κρίνουν ως απραγματοποίητη στις λεπτομέρειές της κάθε πολιτική εξαγγελία της αντιπολίτευσης, χειροκρότησαν ως φρέσκια μια δέσμη εντελώς κλισέ ιδεών, που είναι (και, το χειρότερο, παρουσιάζονται ως) ρητορικές ασκήσεις επί χαρτοπετσέτας.

Αυτοί που καταγγέλλουν ότι τα κόμματα δεν συνομιλούν με την κοινωνία και δεν κατανοούν τις ανάγκες της, είναι τώρα έτοιμοι να συγχαρούν ένα πρότζεκτ που προγραμματικά δεν έχει καμία σχέση με καμία κοινωνική βάση, και η μελλοντική του σχέση με την έννοια «βάση» περιγράφεται με όρους τηλεμάρκετινγκ.

Αυτοί που ακόμα οικτίρουν τα αγγλικά του Τσίπρα, χειροκρότησαν ως δημιουργικό αυτοσαρκασμό το «καλά καλά δεν μιλάω γλώσσες» του Θεοδωράκη.

Αυτοί που αλλού βλέπουν ασυγχώρητη απειρία, εδώ θέλησαν «να μην είναι κακοπροαίρετοι» και να διακρίνουν χαριτωμένα κι άφθαρτα πρόσωπα.

Αυτοί που αλλού καταγγέλλουν προχειρότητα, εδώ είδαν αυθεντικότητα. Άνθρωποι που λένε συνεχώς ότι έπηξαν από τα κούφια λόγια των πολιτικών, βλέπουν με συμπάθεια ένα κόμμα που το μόνο που προτείνει ως ξεκάθαρο χαρακτηριστικό του είναι το ύφος.

Και αυτοί που μιλούν συνεχώς για το πόσο κακό έκανε στην Ελλάδα η εποχή «του πάρτυ», εδώ συγκινούνται με ένα λόγο που θυμίζει αρχισυνταξία του περιοδικού Κλικ.

Γιατί εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα: όσοι έχουν τόσο καιρό αναλάβει εργολαβία να υπονομεύσουν ως απολύτως ανώριμη και αναξιόπιστη κάθε πολιτική που προσπαθεί να δημιουργήσει πλαίσιο συμμετοχής, τώρα περνούν στη φάση δύο, η οποία προβλέπει «φρεσκαδούρα».


Σερβιρισμένη ως αναπάντεχη, μα ουσιαστικά επιβεβλημένη και απαραίτητη: ως η πιο εξελιγμένη οργάνωση της παθητικότητας, της ήπιας καταστολής και της υφολογικά εκσυγχρονισμένης υποταγής.
Καλές επιτυχίες.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
δύο εικόνες χίλιες λίγδες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 03, 2014 10:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Ο "ακομμάτιστος" και "αυτοδημιούργητος" αγκαλίτσα με την Αγία Οικογένεια!!




Με τη σύζυγο του δωσίλογου υπουργού Παπακωνσταντίνου



Πράγματι, τέτοιο "ακομμάτιστο" κι "αυτοδημιούργητο" λακεδισμό που να κολυμπάει στο νεοπλουτσιμό χάρη σε ένα επί 25 χρόνια παράνομο εργολαβικό κανάλι, δύσκολα συναντά κανείς...


Η σιχασιά κι η αηδία πολλαπλασιαζόμενα από την φρίκη της αυθάδους ξετσιπωσιάς.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 04, 2014 8:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «ποτάμι» των επιπλέοντων φελλών και ακαθαρσιών…



Επισημάναμε από την αρχή: Το «Ποτάμι» δημιουργήθηκε για να συλλέξει τα απόνερα του πασοκικού βάλτου και ιδιαίτερα τη γλίτσα του σημιτισμού και «εκσυγχρονισμού».

Βρισκόμαστε στην εποχή που όλοι οι οχετοί το καθεστώτος έχουν ανοίξει και τρέχουν σαν χείμαρρος οι ακαθαρσίες και οι ποικίλες αποπνιχτικές δυσοσμίες…

Σε τέτοιες εποχές οι φελλοί επιπλέουν…


Ο Χείμαρρος της σήψης βγάζει στον αφρό όλη τη γλίτσα…

Το «ποτάμι» του Θεοδωράκη (του Σταύρου),
αυτής της μηδαμινότητας, θέλει να συγκεντρώσει αυτή τη γλίτσα και τους πολύχρωμους φελλούς, ιδιαίτερα αυτούς με τα νεοφιλελεύθερα, «εκσυγχρονιστικά» χρώματα…

Δεν πιστεύουμε,
όσο και η κόλαση που ζούμε επιβραβεύει την ανοησία και τα ψώνια, ότι αυτό το εγχείρημα θα προχωρήσει: Θα ναυαγήσει πολύ σύντομα:

α). Διότι αυτή η συνασπισμένη ανοησία ξεπερνά τα αποδεκτά και αφομοιώσιμα επίπεδα βλακείας του καθεστώτος…

β). Διότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό ΟΡΓΗΣ (ακόμα υπόγειας, αλλά εκρηκτικής) που σημαίνει τούτο: βελόνιασμα της λαϊκής ευφυΐας.

Και η λαϊκή ευφυΐα με την καθεστωτική βλακεία βρίσκονται σε σχέση αντιστρόφως ανάλογη: Όσο οξύνεται η λαϊκή εξυπνάδα (από την πυροδότηση της ΟΡΓΗΣ), τόσο μειώνεται η απήχηση της καθεστωτικής βλακείας…


Το «Ποτάμι», συνεπώς θα προσχωθεί μέσα στις ακαθαρσίες του…

Για να μην σπαταλήσουμε και εμείς φαιά ουσία
για αυτό το εγχείρημα πανικού των «νταβάδων», δημοσιεύουμε δύο κείμενα που καλύπτουν το ζήτημα και καλύπτουν και τις δικές μας απόψεις, στο μεγαλύτερο μέρος τους…


Το "Ποτάμι" των μνημονιακών μονοδρόμων...
Του Σπύρου Γουδέβενου
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1050.html#ixzz2v0gV3Ou9



Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, η παρουσίαση της κίνησης, "Το Ποτάμι", από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Μία παρουσίαση πρόχειρη, χωρίς δομημένη πολιτική πρόταση για τα φλέγοντα ζητήματα, και για αυτό το λόγο επιλέχθηκε να απαντήσει μόνο σε ερωτήσεις, χωρίς να παρουσιάσει, όπως έπρεπε τους σκοπούς της νέας πολιτικής κίνησης.

Αναμενόμενο, βέβαια, δεδομένου, ότι αυτό το "νέο", μυρίζει μούχλα, και φέρνει κατευθείαν την μπόχα από το μιντιακό κατεστημένο, που τόσο πιστά υπηρέτησε ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια.

Στη γραμμή Σαμαρά-Βενιζέλου..."Το μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο"

Στο ερώτημα αν είναι με το Μνημόνιο ή οχι είπε:

«Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ερωτήματα από αυτό. Το Μνημόνιο τελειώνει τον Μάϊο. Αρα ανήκει στο παρελθόν. Το μεγάλο ζήτημα αυτη την στιγμή της χώρας δεν είναι να συζητά για τις μεγάλες αποφάσεις του παρελθόντος. Η μεγάλη ανάγκη είναι αν θέλουμε ένα εθνικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση. Και όταν λέμε εθνικό σχέδιο, υπάρχει μια μικρή διαφορά. τα εθνικά σχέδια δεν είναι κομματικά κιτάπια. Θα δημιουργηθεί από την κοινωνία»

Στην γνωστή γραμμή υφαρπαγής ψήφων του μνημονιακού στρατοπέδου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επαναλαμβάνει την πιο μπούρδα-επιχείρημα.
Γιατί, όχι μόνο, μιλάμε για κάλυψη νέου χρηματοδοτικού κενού για την διετία 2015-2016, άρα νέο μνημόνιο, αλλά και χωρίς αυτό, μετά τον Μάιο, συνεχίζονται να εφαρμόζονται τα μνημόνια, με τα ψηφισμένα μέτρα, κανονικά και με μεγαλύτερη ένταση.....

Δηλαδή μετά τον Μάιο, δεν θα υπάρχουν χαράτσια στα ακίνητα;;
Δεν θα υπάρχει μηδενισμός του αφορολόγητου;;
Δεν θα υπάρχει απειλεί κατάσχεσης πρώτης κατοικίας;;
Δεν θα υπάρχει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης;;
Δεν θα υπάρχουν απολυμένοι, και κλειστά νοσοκομεία, πολυιατρεία και σχολεία;;

Βεβαίως θα υπάρχουν.....Αλλά ο Σταύρος, όπως και ο Σαμαράς, και ο Βενιζέλος, δεν το λένε, γιατί αυτά δεν φέρνουν ψήφους!

«Όχι σε πρόωρες εκλογές»......Όπως επιθυμούν ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ!

«Η πρόταση μας θα είναι ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνονται αυστηρά κάθε 4 χρόνια. Ακόμα και αν η θέση του πρωθυπουργού "χηρέψει". Αν το αποφασίσουμε αυτό θα λύσουμε πολλα προβλήματα. Όπως το μαύρο πολιτικό χρήμα. Μερικοί σπρώχνουν για έκτακτες εκλογές και μερικοί ρίχνουν τα λεφτά τους για να γίνονται έκτακτες εκλογές»

Όπως ακριβώς, ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, δεν βλέπουν κανένα λόγο να γίνονται πρόωρες εκλογές, για οποιονδήποτε λόγο. Τραβάει την παραπάνω άποψη, μιλώντας για αντικατάσταση πρωθυπουργού, χωρίς εκλογές, την περίοδο που κυκλοφορούν σενάρια για αντικατάσταση Σαμαρά.

Για τον Θεοδωράκη,
όπως και για το κατεστημένο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, δεν μετράει αν η εκλεγμένη κυβέρνηση, υλοποιεί αυτά, για τα οποία έχει ψηφιστεί.

Έτσι, η άποψη του "Ποταμιού", είναι..."Ουδέν λάθος δεν αναγνωρίζεται από την απομάκρυνση από το ταμείο". Δημοκρατία είμαστε μόνο, μία μέρα στα τέσσερα χρόνια! Και επειδή είπε, ότι οι ιδέες του είναι μείγμα αριστεράς και φιλελευθερισμού, να το ξαναδεί αυτό, και να βάλει και τον φασισμό, ως "έμπνευση" του!

Ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία.....Να φύγει το ΔΝΤ, να μας ελέγχουν μόνο Ευρωπαίοι!

Να φύγει ή να μείνει η τρόικα;
"Το πρόβλημα της χώρας όταν τελειώσουμε με το Μνημόνιο θα είναι ένα πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να συζητά με ανθρώπους μακριά από την Ευρώπη."

Αυτή την μπούρδα την έχουμε ακούσει πάλι, από τον Λοβέρδο, και άλλους φωστήρες που μας χρεοκόπησαν.

Το πρόβλημα στην χώρα, για τον Σταύρο είναι το μείγμα νταβατζήδων που μας έχουν φορτωθεί, και όχι οι ίδιοι οι νταβατζήδες!

Τι και αν η Ευρώπη, επέβαλλε το ΔΝΤ, όπως αποκάλυψε η ίδια η Μερκελ, εμείς ονειρευόμαστε! Και από γεωπολιτικής άποψης να το δεις το θέμα, "Το Ποτάμι", ανήκει στο δόγμα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει το προτεκτοράτο της Γερμανικής Ε.Ε. (Μακριά από εμένα, σκέψεις, ότι προτείνω κάποιον άλλον νταβατζή)

Τελοσπάντων, καμία έκπληξη δεν προκλήθηκε σήμερα.
Μία συνέχεια προσπαθεί να δοθεί στην "Κεντροαριστερά" (όσο και αν ο ίδιος είπε ότι δεν εκφράζει μόνο αυτό), μετά τον θάνατο της "Κίνησης των 58'!

Καταρρέουν, και προσπαθούν απελπισμένα από κάπου να πιαστούν!


Πώς οι κομπάρσοι έγιναν Πρωταγωνιστές
Κωνσταντίνος Ζαφείρης
http://www.alfavita.gr/



Ράβε ξήλωνε δουλεία να μη μας λείπει. Ένα πολιτικό σύστημα που ξηλώνεται γοργά και τα μπαλώματα δε λένε να τελειώσουν.

Πού να χωρέσουν τόσα καλοταϊσμένα στελέχη και λοιποί παρασιτούντες μιας ολόκληρης τριακονταετίας στο 3% άντε 7% του παλιού πασοκικού σπιτιού που καταρρέει;

Ο Βενιζέλος φιλοξενείται προσωρινά στο σπιτάκι του σκύλου στην αυλή του Σαμαρά αλλά οι υπόλοιποι; Τι θα κάνει η Διαμαντοπούλου, ο Λοβέρδος και οι λοιποί παράγοντες, παιδιά του Σημίτη; Θα αποδεχτούν την ήττα, θα πάνε σπίτι τους; Ε, ο μπαμπάς Σημίτης τη βρήκε την άκρη, πήρε ένα τηλέφωνο το θείο Ψυχάρη και τα συμφωνήσαν.

Plan A: Βρες 58 από αυτούς που τάιζες και πες τους, παίδες ότι φάγατε φάγατε ή θα βάλετε τώρα και εσείς το κεφάλι σας στο ντορβά της πολιτικής η ξεχάστε τα παλιά. Bρείτε τα με τον Βενιζέλο μπας και σωθεί τίποτα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή ο Beni είναι λιγάκι Βοναπάρτης και χωμένος ακόμα στο παιχνίδι. παίζει να την κάνει την στραβή…

Plan B: αν δεν κάτσει η ΕΛΙΑ βρες έναν καλό έμπιστο και προβεβλημένο που να μην έχει εμπλακεί και τόσο άμεσα στην πολιτική και ρίξτον στην αρένα.

Και ποιο χώρο θα καλύψουμε τώρα που το κέντρο ξηλώθηκε από το τράβηγμα δεξιά αριστερά; Μα του περιβόητου «κανένα» που γνωρίζει μεγάλη αναγνωρισιμότητα τελευταία. Η γνωστή μπούρδα που λέει και ο Θεοδωράκης στο κείμενο του «Πολιτική χωρίς Πολιτικούς».

Δοκιμασμένη συνταγή Μπουτάρηδες, Καμίνηδες και λοιποί αναπληρωματικοί του ΠΑΣΟΚ βγήκαν με το προφίλ του απολιτικού αθώου να καλύψουν το χώρο του κέντρου μέσα από την άτοπο απαγωγή.

Τα καλά παιδιά. Ούτε δεξιός ούτε αριστερός με μία δόση προοδευτικότητας σε δευτερεύοντα ζητήματα της εποχής μας και να πώς ξεγελάς τον απογοητευμένο ψηφοφόρο!

Κάπως έτσι το Ποτάμι βγήκε από τα συρτάρια και έγινε σχέδιο προς άμεση υλοποίηση.
Ένα ρυάκι που στέρευε (ΠΑΣΟΚ) και μια ΕΛΙΑ που δεν ποτίστηκε όσο έπρεπε και αποφάσισε να βρει αλλού νερό για να μεγαλώσει.

Κάπως έτσι οι πολιτικοί κομπάρσοι των 90’ και 00’ γίνονται Πρωταγωνιστές για τις ανάγκες της μεγάλης αριστεροδεξιάς μεταρρυθμιστικής οικογένειας.

Όσο για το πρόγραμμα του κόμματος, μια ωραία έκθεση ιδεών από αυτές που γράφουν τα παιδιά στο λύκειο για το μέλλον της χώρας τους.

[b]Απολίτικη πολιτική λοιπόν;


Ψέμα, η παραπάνω στάση είναι βαθειά πολιτική και φέρνει στην επιφάνεια το πιο εμπεδωμένο αντανακλαστικό της πολιτικής που βλέπει την εξουσία σαν αυτοσκοπό και το κόμμα ως αυθεντία μιας ελίτ στελεχών μακριά από διαδικασίες που εμπλέκουν οποιοδήποτε κομμάτι του λαού.[/b]

Μιας πολιτικής που γίνεται με πρόσωπα όχι με πρόγραμμα. Ή μάλλον με το πρόγραμμα του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» και της πολιτικής που ψήφιζε μνημόνια χωρίς να τα έχει διαβάσει.

Ένα ποτάμι που μας πήρε και μας σήκωσε και τώρα επιστρέφει με πολύ μικρότερη (ευτυχώς) ορμή.

Τις επόμενες μέρες περιμένουμε να ακούσουμε τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν να φτάσουν το ποτάμι στις εκλογές. Και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά ο μπαμπάς Σημίτης και η παρέα του κάτι θα σκεφτούν. Η ματαιοδοξία δεν έχει όρια και, όπως έχω ξανά πει, η εξουσία είναι εξαιρετικά αφροδισιακή για να την αφήσεις.

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 05, 2014 9:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όταν το ΤΙΠΟΤΑ γίνεται κόμμα…



Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ σκηνή έχει γεμίσει από ανθρώπους των παρασκηνίων. Οι κομπάρσοι έχουν γίνει πρωταγωνιστές. Τα σύνορα μεταξύ σοβαρού και γελοίου έχουν καταργηθεί. Ζούμε την ομοιομορφία της ισοπέδωσης.

Αν παρατηρήσει κανείς όλο αυτό το «θίασο των υπερφυσικών μπεμπέδων» που παίζουνε στο θέατρο της πολιτικής θα του μεγαλώσει η πεποίθηση ότι και η ψείρα ακόμα ενός κουρελή είναι πιο σημαντική, πιο αναγκαία, να πούμε έτσι, στο μηχανισμό της ιστορίας, από όλους αυτούς τους καλλιεργημένους εγωιστές, τους φροντισμένους και ολότελα στείρους υποκριτές.


Τα απολιτικά σκύβαλα έχουν αποκτήσει κάποια ΠΟΛΙΤΙΚΗ δύναμη, διότι δίνουν στο ΤΙΠΟΤΑ την αυταπάτη της πολιτικής δύναμης. Και τούτο οφείλεται στο γεγονός (όπως έχουμε ήδη αναλύσει), επειδή έχει δημιουργηθεί (δημιούργησαν) μια στρατιά ανθρώπων χωρίς πεποιθήσεις, μια εξαθλιωμένη και αγελαία εκλογική κινούμενη άμμο…

Αυτό το ΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΙΠΟΤΑ επιχειρούν οι ποικίλοι αγύρτες και Μεσσίες των «νταβάδων» να εκφράσουν, δίνοντας σ’ αυτό το ΤΙΠΟΤΑ την ψευδαίσθηση της πολιτικής δύναμης.

Για να δώσεις πολιτική οντότητα στο ΤΙΠΟΤΑ πρέπει να είσαι ένα ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό το ΤΙΠΟΤΑ είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης και αυτό το ΤΙΠΟΤΑ επιδιώκει να εκφράσει.

Ακριβέστερα: Οι «νταβάδες» είναι εκείνοι που επιχειρούν με ένα απολιτικό σκύβαλο (τίποτα) να οργανώσουν σε εκλογική δύναμη το κοινωνικό ΤΙΠΟΤΑ που το καθεστώς έχει δημιουργήσει.

Το εγχείρημα με το Θεοδωράκη δεν είναι καινούργιο. Η πρώτη αποτυχημένη απόπειρα να γεννηθεί από το ΤΙΠΟΤΑ πολιτικό κόμμα ήταν με τον Αβραμόπουλο: Η εικόνα-κόμμα…

Θυμάστε τότε την αφηνιασμένη τελετουργία του θεάματος και τα φανταχτερά διαφημιστικά τρικ γύρω από την εικόνα-κόμμα. Οι πάντες το διαφήμιζαν βροντωδώς σαν «αναγκαιότητα»!!!

Διαφημιζόταν μια ασημαντότητα, ένα ΤΙΠΟΤΑ, σαν κάτι το «νέο» και «αναγκαίο», τόσο «νέο» και «αναγκαίο» που κτιζόταν πάνω σε μια τραγική απουσία ΙΔΕΩΝ, πάνω σε ένα ιδεολογικό και πολιτικό ΚΕΝΟ, πάνω στο ΤΙΠΟΤΑ!!!

Φυσικά αυτό το «τίποτα» ήταν και ιδεολογία και πολιτική: Ήταν η ακραία μορφή της ιδεολογικής και πολιτικής αποστείρωσης, η ακραία μορφή της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας…

Εκείνο το εγχείρημα απέτυχε…

Τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει η πολιτική σκηνή από ποικίλους πολιτικούς τυχοδιώκτες και «βαποράκια» των «νταβάδων» και CIA για την εξαπάτηση και αξιοποίηση της αγελαίας ΟΡΓΗΣ…

ΣΗΜΕΡΑ, το «ποτάμι» της τηλεοπτικής «πόρνης»
αποτελεί μια πιο «δουλεμένη» και «συσπειρωμένη» απόπειρα να συγκροτηθεί σε κόμμα το ΤΙΠΟΤΑ.

Σήμερα έχουμε όλα τα απόνερα και τις ακαθαρσίες του πασοκικού δωσιλογισμού, ιδιαίτερα τα «ορφανά» του Σημιτισμού και των «εκσυγχρονιστών» γενικά (και έξω από την πασοκική κακοήθεια), έχουμε πολλά ΤΙΠΟΤΑ που θέλουν να διασώσουν την ασημαντότητά τους και το ιστορικό τους «ξέρασμα», δίνοντας στην αγελαία, απολιτική εκλογική κινούμενη άμμο (στο κοινωνικό τίποτα) την ψευδαίσθηση της πολιτικής δύναμης.

Χορηγοί και σπόνσορες του μεγάλου αυτού εγχειρήματος οι «νταβάδες» και ιδιαίτερα του mega…

Μπροστάρης: Μια πολιτική ασημαντότητα, δραματικά καχεκτική και απελπιστικά κενή, ένα κοινωνικό και πολιτικό μηδενικό: Θεοδωράκης…

ΜΟΝΟ ένα κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς που βρίσκεται στο σκοτάδι της ιστορίας και σε αποσυνθετική κατάρρευση, σε κρίση πανικού, μπορεί να επιλέξει ένα τέτοιο ΤΙΠΟΤΑ σαν πολιτική αξία…

Το πολιτικά ασήμαντο γίνεται πολιτικά σημαντικό μόνο όταν η κοινωνική πραγματικότητα έχει ξεθωριάσει τελείως, οι ιδέες έχουν εξανεμιστεί και η πολιτική έχει μυθοποιηθεί, έχει δηλαδή μεταλλαχτεί από σχέση αλήθειας σε σχέση εμπορικής χρήσης.


ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ασήμαντο γίνεται σημαντικό όταν αδειάζει το πραγματικό, αφυδατώνεται η ιστορία, εξατμίζονται οι ιδέες, αιμορραγεί και εξανεμίζεται η πολιτική. Όταν δηλαδή στη θέση της πολιτικής υπάρχει μια αισθητή απουσία. Ένα κενό, εκτροφείο πολιτικών αγυρτών…

Η δημιουργία όμως του «ποταμιού» εκτός των ανωτέρω αποτυπώνει και τους επιθανάτιους σπασμούς αυτού του καθεστώτος, ιδιαίτερα την κρίση πανικού των «νταβάδων»: Πανικός που απορρέει από την ανικανότητά τους να αναπαλαιώσουν τη σαπίλα τους, να συγκροτήσουν εναλλακτικά σχήματα για τον ανασχηματισμό του κομματικού τους τοπίου…

Καμία, όμως, ταχυδακτυλουργία δεν μπορεί να έχει σήμερα ζωή. Πολύ περισσότερο ταχυδακτυλουργίες του τηλεοπτικού θεάματος και της εκόνας-κόμμα, οι οποίες επιδιώκουν να κατασκευάσουν άμεσα κομματικά υποκατάστατα των καναλιών…

Δεν μπορεί να υποκαταστήσεις για πολύ την ΠΟΛΙΤΙΚΗ με τους καταναλωτικού νόμους της «ελεύθερης αγοράς» και με την τηλεοπτική εικόνα. Ιδιαίτερα σήμερα που ο ελληνικό λαός βράζει από ΟΡΓΗ και είναι έτοιμος (τον πυροδότη ζητά) να εκραγεί…

Και όταν ο λαός κατεβεί στο δρόμο ΟΛΕΣ οι μαϊμούδες θα ψάχνουν λαγούμια να τρυπώσουν

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 07, 2014 6:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ήσυχο-ήσυχο το ποταμάκι, αργοκυλάει σαν Θεο-Δωράκι
Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο



- Σαν Θεο-Δωράκι μοιάζει το «Ποτάμι» για τη ΝΔ, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν οι υπεύθυνοι του κόμματος, ευελπιστώντας ότι θα παρασύρει ψηφοφόρους από τον ΣυΡιζΑ.

- Μέχρι τώρα, το μόνο που έχει παρασύρει στο διάβα του είναι κάτι πρώην Πασόκους ψευτοσοσιαλιστές του κερατά και διάφορα ψευτοαριστερά ρετάλια που ψάχνουν ποτάμι για να δροσιστούν, πριν πνιγούν, πολιτικά.

- Πέρασε δίπλα από τη γέρικη «Ελιά» και έβρεξε και καμιά εξηνταριά (58 για την ακρίβεια) καμένα κούτσουρα που πιστεύουν ακόμα πως θα βγάλουν κλαριά σαν την καμένη σούβλα του Αθανάσιου Διάκου.


- Θολές, όπως θολό είναι και το νερό του, έως ανύπαρκτες, όπως ανύπαρκτη είναι και η διαύγειά του, οι πολιτικές, οικονομικές και ιδεολογικές του θέσεις.

- Μέσα ή έξω στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ;
Χωρίς τσαχπινιές, χωρίς γλυκόλογα όπως η Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και κάτι τέτοιες αερολογίες που λένε και στον ΣυΡιζΑ.

- Αυτά όμως τα ερωτήματα τα έχει απαντήσει ξεκάθαρα και ο Μπόμπολας και ο ΔΟΛ, οπότε τι παραπάνω να πει και το Θεο-Δωράκι; Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν ακόμα «αριστερό» σχηματισμό;

- Τη δόξα του «Ποταμού» ζήλεψαν και άλλες ομάδες ανεξάρτητων δημοσιογράφων που αποφάσισαν να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές με τον πολιτικό σχηματισμό που θα φέρει το όνομα «Σχεδία».

- Οι συνάδελφοί τους στην επαρχία, θα κάνουν το ίδιο με ένα νέο κόμμα που θα φέρει το όνομα «Η Λάκα».

- Γνωστός λάτρης του κανό, εξέφρασε την απορία του πώς και δεν δημιουργήθηκε ακόμα κάποια ΜΚΟ με σκοπό την προώθηση των θέσεων των νέων δημοσιογραφικών υδάτινων κομμάτων που δημιουργούνται.

- Πάντως, η δημιουργία και η χρηματοδότηση των ΜΚΟ, εντάσσεται εδώ και χρόνια, στις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και αποτελεί μνημονιακή δέσμευση για τη χώρα μας, όπως ανέφερε ο ίδιος ο κύριος Κουκουλόπουλος!

- Ο αρμόδιος εισαγγελέας για υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, είπε πως από το 2007, κάποιες τράπεζες, (γεια σου βρε Λαυρέντη), έστησαν συμμορία και πλούτιζαν με «κόκκινα» δάνεια.

- Άρχισε μάλλον ο διατραπεζικός πόλεμος και ξεκαθαρίζει το τραπεζικό τοπίο. Μήπως να σταματούσαμε να μιλάμε γενικώς για «πλουτοκρατία» και να στοχεύσουμε πιο συγκεκριμένα στο «τραπεζικό κεφάλαιο»;

- Διότι, καλό το βιομηχανικό κεφάλαιο, καλό και το εφοπλιστικό κεφάλαιο, αλλά αυτό που κάνει κουμάντο, πλέον, παγκοσμίως, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, είναι το τραπεζικό κεφάλαιο. Φουσκωμένο και αεράτο!

- Ποιος υπερυπουργάραρος και υπεραρχηγάραρος, είχε πάρει υπό την προστασία του την αμαρτωλή τράπεζα, όπως γράφτηκε στον τύπο; Πρώτον, δεν θυμάμαι και δεύτερον ούτε αυτός θυμάται. «Βαριά» περίπτωση!

- Μεταφέρουμε απορία ενός εκπαιδευτικού σχετικά με την τράπεζα θεμάτων: «Γιατί να μην είναι το σχολικό βιβλίο η μοναδική τράπεζα άντλησης θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ λυκείου;»

- Με όσα γίνονται «αυθόρμητα» στην Ουκρανία, μην παραξενευτούμε αν δούμε το ρωσικό στόλο να σουλατσάρει στη Μεσόγειο. Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία και να’ ο αντιπερισπασμός.

- Ο γερμανός πρόεδρος και ότι αυτός εκπροσωπεί, τι ακριβώς ήρθε να κάνει; Να επιθεωρήσει το προτεκτοράτο του; Και οι δικοί μας, ως φιλόξενοι οικοδεσπότες, του πρόσφεραν δαρμένους οικοδόμους για πρώτο πιάτο.

- Μα γιατί κύριε Δένδια μας; Γιατί δεν δίνεις εντολή να βαράνε όλοι οι ματατζήδες με τη χειρολαβή του γκλομπ; Γιατί μόνο ένας. Όλοι μαζί για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

- Πάντως, στη Γερμανία ψάχνουν, λέει, να βρουν αυτούς που έδιναν τις μίζες στους δικούς μας αδιάφθορους πολιτικούς και στρατιωτικούς παράγοντες. Γιατί δεν ρωτάνε τον Χριστοφοράκο; Εκεί δεν ζει;

- Αναγνωρίζουν, λέει,
και ένα ηθικό ζήτημα σχετικά με την αποπληρωμή προς τη χώρα μας των περίφημων «κατοχικών δανείων». Για το «κοκό» όμως τίποτα. Κανένα μάρκο, συγνώμη ευρώ ήθελα να πω, θα δούμε;

- Τώρα που ανέφερα το μάρκο θυμήθηκα κάποιους ξένους οικονομικούς αναλυτές που θεωρούν πιο πιθανό το να γυρίσει η Γερμανία, οικειοθελώς στο ευρώ παρά η Ελλάδα στη δραχμή.

ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 16, 2014 9:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ: Σχόλιο-εικόνα εξαίρετης σύνθεσης και διάυγειας…
Οι "μαύρες χήρες" της διαπλοκής ...τεστάρουν την νοημοσύνη του λαού με τα σιγανά "ποταμάκια" της υπηρεσίας τους!




Η ΔΗΜΑΡ ήταν η αρχή. Η Χρυσή Αυγή ήταν ο Εθνικιστικός μπαμπούλας ...και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αρχίσουν την δημιουργία των φαστ φουντ κομμάτων τύπου Σταύρου Θεοδωράκη. Αντί να μπαίνουμε σε βαθυστόχαστες αναλύσεις και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς ...δείτε απλά, πως γίνεται το παιχνίδι.

Οταν άρχισε η κατάρρευση ΠΑΣΟΚ ...και αφού είχαν εξασφαλίσει τον παντός καιρού Καρατζαφέρη έφτιαξαν την περιβόητη συγκυβέρνηση...
Παπαδήμου. Στην συνέχεια τον "ξεδόντιασαν" ...και πήραν τους θεληματικούς "στρατιώτες" Αδωνι και Βορίδη και τον άφησαν να βολοδέρνει έξω από το "μπ⓪υρƍ€λ⓪", όπως αποκάλεσε ο ίδιος την ΝΔ, που παλιότερα ο ίδιος έλεγε πολυκατοικία.

Την ίδια στιγμή είχαν προετοιμάσει την ΔΗΜΑΡ των Κουβέληδων και την πεισματάρα Ντόρα ...και τους έπαιζαν κορώνα γράμματα ...με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα. Παράλληλα γιγάντωναν με τον δικό τους, υπόγειο και σκοτεινό προπαγανδιστικό και οικονομικό μηχανισμό τους την Χρυσή Αυγή!

Ετσι μας βγήκε η ΣαμαροΒενιζελοΚουβελοκυβέρνηση! Και τον Εθνικιστικό μπαμπούλα να "γαμ... και να δέρνει" εκτονωνώντας έτσι την λαϊκή οργή. Όταν βέβαια είδαν ότι δεν τους τιθασεύουν ...τους έκαναν "συμβόλαιο" εξάρθρωσης.

Ετσι τώρα λάνσαραν "Το Ποτάμι" αφού οι τονωτικές "φραπελιές" στο ΠΑΣΟΚ δεν βγάζουν αισιόδοξα μηνύματα. Οπότε τι έκαναν, έβγαλαν το φασφουντάδικο νέων πειραμάτων. Το σιγανό ποταμάκι ...του ακομμάτιστου, του μετριοπαθή που θα λειτουργήσει σαν αμορτισέρ στον αγανακτισμένο κεντροδεξιό χώρο.

Δηλαδή ψάχνουν πειραματόζωα ψηφοφόρους ...Και δεν θα το έκαναν στις Βουλευτικές απευθείας γιατί μπορεί να τους γυρνούσε μπούμερανγκ. Το βγάζουν στις κατ εξοχήν ..."πειραματικές" εκλογές ,όπως είναι οι Ευρωεκλογές.

Οπότε αν υπάρχουν σκεπτόμενοι πολίτες ...και ψηφοφόροι που δεν θέλουν να γίνουν για πολλοστή φορά πειραματόζωα ...και να "φάνε" την φαστ φουντ σαβούρα τους ...να μην "ψωνίσουν" για μια ακόμα φορά από τα κομματίδια και τα αποκόμματα της διαπλοκής!

ΠΗΓΗ:
http://papatzides.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6325.html

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_16.html


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 16, 2014 1:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Ποτάμι»: To ανέκδοτο της φαιάς (απολιτικής) φρενοβλάβειας.



Αν αυτή η αστειότητα που υψώνει τη βλακεία στο τετράγωνο (δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο) πάρει στις ευρω-εκλογές πάνω από 2%, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

Τότε σημαίνει ότι το καθεστώς έχει καταφέρει να παγιώσει ένα συμπαγές απολιτικό στρώμα ανοησίας: και αυτό θα είναι ανησυχητικό...

Πράγματι το πείραμα αυτό είναι για να «τεστάρει» την πολιτική μας νοημοσύνη και τη «μάζα» της βλακείας, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνουν οι «παπατζήδες»:
http://papatzides.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6325.html


Γι αυτό «σπρώχνεται» με τέτοια υστερία από τις μήτρες εκροής της βλακείας: Τις «πόρνες» των ΜΜΕ…

Γι αυτό έχουν αφηνιάσει τα γκάλοπ, σε διατεταγμένη ενορχήστρωση, να φουσκώνουν τα ποσοστά αυτού του ΤΙΠΟΤΑ. Και μάλιστα μερικά των επιδοτούμενων λακέδων της «επιστήμης», να του δίνουν και 13% πριν καν μιλήσει ο «πρωταγωνιστής»…

Είναι τόσο κραυγαλέα και ξετσίπωτη αυτή προβολή και το δημοσκοπικό «φούσκωμα», που σου φέρνουν παραζάλη και αναρωτιέσαι: «Είναι δυνατόν να σε δουλεύουν τόσο κυνικά και ξεδιάντροπα»;

Είναι δυνατόν στην πρώτη του εμφάνιση στα Χανιά η μαϊμού αυτή να μαζεύει κοινό μιας «παρεούλας» και τα γκάλοπ να δίνουν από 7-13%!!!

Είναι δυνατόν να ξεστομίζει κάποιος τέτοιες αρλούμπες και να τον παίρνουν στα σοβαρά;

Τέτοια ποσοστά συνιστούν ιστορικό ανέκδοτο. Ούτε το ρωμαλέα επιδημικό Κίνημα του ΠΑΣΟΚ, με ηγέτη έναν Ανδρέα, δεν κατάφερε να πετύχει ένα τέτοιο άθλο…

Τον πέτυχε η μαϊμού, ο Θεοδωράκης…

Φυσικά στα στημένα γκάλοπ. Γιατί αν υπήρχε και ελάχιστη αλήθεια σ’ αυτά τα γκάλοπ, τώρα θα έπρεπε να υπάρχει τεράστιο λαϊκό ρεύμα (κοινωνικό ποτάμι) και ΟΧΙ τρεις και ο κούκος στην πρώτη συγκέντρωση…

Δείτε ένα μικρό δείγμα από τα Χανιά, εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_878.html

Δείτε και το «κράξιμο» από έναν ηλικιωμένο, εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7734.html


Τέτοιο δούλεμα μας κάνουν οι «πόρνες» των δημοσκοπικών εταιρειών και των ΜΜΕ…

Το ξαναγράψαμε:
Ποντάρουν στη «μάζα» της απολιτικής απελπισίας και ανοησίας που έχουν δημιουργήσει…

Αν καταφέρουν και την οργανώσουν στην κοίτη του «ποταμιού», μιας μαϊμούς, τότε θα έχουμε και ένα άλλο παρακλάδι του ΦΑΣΙΣΜΟΥ που επελαύνει (του 4ου Ράιχ).

Η οργάνωση της απολιτικής απελπισίας και της ΒΛΑΚΕΙΑΣ είναι το ψυχολογικό ισοδύναμο του ΦΑΣΙΣΜΟΥ…

Το «ποτάμι» πρέπει να θαφτεί μέσα στις ακαθαρσίες του…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες