Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ομπάμα: "Έχεις φέρει τους Έλληνες σε ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!"..

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 09, 2013 12:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Ομπάμα: "Έχεις φέρει τους Έλληνες σε ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!".. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ομπάμα: "Έχεις φέρει τους Έλληνες σε ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!"...



Ο Ομπάμα "κάλεσε" τον Αντωνάκη να δώσει "έμφαση στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας" τονίζοντας ότι:

"Γνωρίζομε από την ιστορία ότι οι χώρες που αναπτύσσονται, οι χώρες όπου η απασχόληση είναι υψηλή και οι άνθρωποι αυξάνουν την παραγωγικότητά τους...διευκολύνονται κατά την διαδικασία ελάττωσης του φορτίου των χρεών τους σε σύγκριση με εκείνες τις χώρες όπου ο λαός αισθάνεται απελπισία"


("We know from history that those countries that are growing, those countries where employment is high and people are increasing their productivity ... have an easier time reducing their debt burden than those countries where people are feeling hopeless")

Obama calls on Greece to balance growth, austerity

"Ανάπτυξη"..."Παραγωγικότητα"..."Χιλιοειπωμένες παπαρδέλες!", θα σχολιάσει κανείς - και με όλο του το δίκιο...Ας προσέξουμε όμως την τελευταία αιχμή (πραγματική "ΤΑΒΑΝΟΠΡΟΚΑ") που αφήνει ο Ομπάμα: "Ο λαός αισθάνεται απελπισία!"

"ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ" αισθάνονται οι Έλληνες, κατά τον Ομπάμα. Μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα επαινετικά λόγια αυτά προς τον Αντωνάκη, όταν αφορούν την εφαρμογή των πολιτικών "φερμανιών" των Μέρκελ - Σόιμπλε, κάτι που τοποθετεί τον κατοχικό πρωθυπουργό μεταξύ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΩΝ (Ε.Ε. - Γερμανία, από την μία, Η.Π.Α. - Δ.Ν.Τ., από την άλλη, προαναγγελθέντα επερχόμενα μνημόνια με μόνη την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ορατή στον ορίζοντα, ένας Λαός σε πλήρη αναβρασμό έτοιμος να ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ τα κατοχικά καθάρματα, και οι βουλευτές να προαναγγέλλουν ανταρσία) και τον αναγκάζει να ΣΥΡΘΕΙ ΙΚΕΤΗΣ έως την πέραν του Ατλαντικού "Υψηλή Πύλη" ΕΚΛΙΠΑΡΟΝΤΑΣ λίγη στήριξη και ενθάρρυνση - ένα άχυρο για να πιαστεί...(Κάτι σε στυλ: "Καλά τα πας, συνέχισε, είμαστε στο πλευρό σου!...")

Και αντί "άχυρο" ΤΙ του δίνει ο "μαυρούλης"; ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΑΦΟ: "Έχεις φέρει τον Ελληνικό Λαό σε απελπισία!" (ό,τι ακριβώς του "σέρνει" και ο Τσίπρας, κατά "σύμπτωση" - ας μην παραξενευτούμε αν ακούσουμε τους ΣΥΡΙΖΑίους να ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ τα λόγια αυτά του μαύρου αφέντη τους από αύριο)...

..."Και άντε κόψε τώρα εσύ τον λαιμό σου να εφαρμόσεις περαιτέρω τα όσα σε διατάξει η Μέρκελ!" (το τελευταίο σιωπηλά, πλην σαφέστατα).
Επιστροφή στην κορυφή
Χόουπλες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 09, 2013 4:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Hopeless Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι Αμερικανοί ξέρουν ότι πάντα είναι hopeless ο ελληνικός λαός με αυτούς που έχει στην "εξουσία". Αυτοί βέβαια τη δουλειά τους κάνουν. Δεν τους πολυαπασχολεί το ζήτημα καθεαυτό.

"Δύο και ήμισυ έτη μετά την άπελευθέρωσιν η Ελλάς ευρίσκεται εις μί­αν κατάστασιν νεκρώσεως παρά την ούσιαστικήν έξωτερικήν βοήθειαν και την αρμοδίαν εξωτερικήν καθοδήγησιν. Εις ολόκληρον την χώρα, απ΄ άκρου εις άκρη, κυριαρχεί μία γκρίζα ανυπεράσπιστη, βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον - μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απραξία προς το παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίαι δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχαι δεν αποθηκεύουν προμήθειες."

έλεγε ο Πόρτερ το 1947.

Πηγή:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7_%CE%A0%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%81
Επιστροφή στην κορυφή
αμέρικαν μπάνανυ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 09, 2013 7:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο συγκεκριμένος Πωλ Πόρτερ (διότι υπάρχει νομίζω κι άλλο αμερικάνικο κάθαρμα εκείνη την εποχή με το ίδιο όνομα) ήταν αυτός που κάποια στιγμή σε μια συνάντηση έριξε σφαλιάρα στον "υπουργό συντονισμού" Στέφανο Στεφανόπουλο ακριβώς όπως ένας άγγλος αποικιοκράτης θα έκανε στον τελευταίο λακέ του.
Συνέβη την εποχή που μαινότανε ο Εμφύλιος. Ο τελευταίος, αφού εισέπραξε άπραγος το χαστούκι πήγε πιο πέρα και έκλαιγε απαρηγόρητος σαν παιδάκι.
Υπό αυτές τις συνθήκες πολεμούσαν οι "εθνικόφρονες" (οι ιδεολογικοί πρόγονοι του επίσης τάχαμου "πατριώτου" Αντωνάκη) τους "ληστοσυμμορίται κομμουνισταί".

Πιο πρόστυχη, πιο δουλική, πιο ελεεινή, πιο εκπορνευόμενη και πιο αισχρή Πολιτεία από την λεγόμενη "ελληνική" δεν υπήρξε ΠΟΤΕ σε καμία άλλη ήπειρο, ακόμη και στις ζούγκλες της Αφρικής.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 09, 2013 8:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στο νέο βιβλίο του Γιάννη Καψή (βιβλίο που στοχεύει στην αγιοποίηση του Ανδρέα Παπανδρέου, για να λέμε τα σύκα-σύκα) υπάρχει η απάντηση του Προέδρου Τζόνσον στον Έλληνα πρεσβευτή Μάτσα. Κατά την διάρκεια μίας συζήτησης για το Κυπριακό, ο πρεσβευτής μας είπε στον Τζόνσον ότι όποια λύση προταθεί πρέπει σύμφωνα με το Σύνταγμα να περάσει από την Βουλή. Τότε, ο Αμερικανός Πρόεδρος, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είπε τα εξής: ''Γαμώ το κοινοβούλιο, γαμώ και το Σύνταγμά σας. Η Αμερική είναι ελέφαντας. Η Ελλάδα είναι ένας ψύλλος. Η Κύπρος είναι ένας ψύλλος. Αν αυτοί οι δύο ψύλλοι θυμώσουν τον ελέφαντα, ίσως να τους χτυπήσει με την προβοσκίδα του πολύ δυνατά. Αν ο Πρωθυπουργός σας (εννοεί τον Γεώργιο Παπανδρέου τον πρεσβύτερο, όχι το χαϊβάνι) συνεχίσει να μου κανει κήρυγμα για την Δημοκρατία, το Σύνταγμα και το κοινοβούλιο, ίσως το Σύνταγμα και το κοινοβούλιο να μη διαρκέσουν πολύ''. Αυτά ειπώθηκαν τότε (δεκαετία του 60). Το έναυσμα για να τα παραθέσω εδώ το έδωσε ο φίλος που έγραψε για το χαστούκι. Σχετικά με ομοιότητες ή διαφορές με τα σημερινά, ένα θα πούμε: Οι ομοιότητες είναι περισσότερες, διότι διαφορές απλώς δεν υπάρχουν...
Επιστροφή στην κορυφή
αμέρικαν μπάνανυ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 09, 2013 8:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και μια ακόμη παρατήρηση από μέρους μου, που ίσως συνοψίζει το νόημα και το αποτέλεσμα της επίσκεψης.

Το χαστούκι του κάθε Πόρτερ στον κάθε Στεφανόπουλο αποτελούσε την κορυφή του παγόβουνου μιας παγιωμένης μεταπολεμικής κατάστασης στην αποικιακή Ελλάδα άφατης ξενοδουλίας, στην οποία ο λαός υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας και θύμα.
Έτσι προέκυψε ο βαθιά -και δικαίως- ριζωμένος αντιαμερικανισμός στη λαϊκή συνείδηση (το "εθνικό σπορ" κατά το ενοχλημένο αμερικανάκι Χρυσοχοΐδη) τον οποίο επωφελήθηκε μεταπολιτευτικά ο Ανδρέας Παπανδρέου που ακριβώς για να διεκπεραιώσει στην εντέλεια τις εντολές των αμερικανών, δηλαδή την παραμονή των βάσεων και την απόλυτη προσάρτηση στο ΝΑΤΟ, υποδύθηκε τον "αντιαμερικανό".

Η επίσκεψη Αντωνάκη στην Ουάσινγκτον ήταν ένα φιάσκο και ο "προοδευτικός" μαυρούλης δήθεν "Πρόεδρος" (στην ουσία η "εναλλακτική" και τάχαμου "μεταμελημένη" βιτρίνα του Ιμπεριαλισμού) αποκάλυψε την περιφρόνηση του Αφέντη στον δουλικό υποτακτικό του και την απροκάλυπτη προτίμησή του στο νέο φαβορί του αποικιακού ιπποδρόμου, τον Alexis, το γελοίο και τραγικό κακέκτυπο του (ομολογουμένως χαρισματικού και πειστικότερου απατεώνα) Ανδρέα Παπανδρέου, ώστε το καθεστώς δουλοπρέπειας κι εξάρτησης να διαιωνίζεται στον αιώνα τον άπαντα.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες