Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
«Στα όπλα»: Αν δεν είναι τώρα, πότε θα είναι;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 12, 2013 3:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: «Στα όπλα»: Αν δεν είναι τώρα, πότε θα είναι; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Στα όπλα»: Αν δεν είναι τώρα, πότε θα είναι;
Τώρα το μόνο Σχολείο που απομένει είναι ο ΔΡΟΜΟΣ: Το ιστορικό σχολείο των λαϊκών εξεγέρσεων…



«Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...
Βογκήστε τύμπανα πολέμου... Οι φοβερές
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα!»


Υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό του 4ου Ράιχ η απόφαση για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Από αύριο, Δευτέρα, θα στέλνονται τα «φύλλα πορείας», πριν ακόμα από την ημέρα της απεργίας!!!

Τα στρατιωτικά ανακοινωθέντα του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» άρχισαν να ηχούν μακάβρια στα αυτιά μας από όλες τις ύαινες του καθεστωτικού δωσιλογισμού.

Ο ¶δωνις Γεωργιάδης, σε ρόλο Ζαγοριανάκου: Το υστερικό λαρύγγι της νέας αποικιοκρατικής μας δωσίλογης λευχαιμίας…
Διαβάστε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3996.html

Η «προληπτική» αυτή επιβολή του στρατιωτικού νόμου, πριν καν αρχίσουν την απεργία τους οι εκπαιδευτικοί, δείχνει περίτρανα τον ΣΧΕΔΙΑΜΟ, αλλά και τον ΠΑΝΙΚΟ της κυβέρνησης: Αποτυπώνει τους επιθανάτιους σπασμούς της…

Έλαχε στους εκπαιδευτικούς το ιστορικό προνόμιο να αποτελέσουν τον καταλύτη της κατάρρευσης αυτής της κυβέρνησης, τον καταλύτη του γενικού λαϊκού ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ εναντίον του χρηματιστηριακού ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ και τον κατάπτυστων ανδρεικέλων τους.

Αυτή η επιστράτευση μπορεί, μέσα στο σημερινό κλίμα της κοχλάζουσας και εκρηκτικά συσσωρευμένης και συμπιεσμένης λαϊκής ΟΡΓΗΣ, να αποτελέσει τον τάφο αυτής της κυβέρνησης και την αφετηρία ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ των λαϊκών κινημάτων…

ΑΡΚΕΙ οι εκπαιδευτικοί να μην "κωλώσουν" και το σπουδαιότερο: Να μην «κλειδωθούν» στον κλάδο τους.

Πρέπει να απευθυνθούν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, στο σύνολο των εργαζομένων και πρώτα απΆ όλα στα εκατομμύρια των κολασμένων της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, των πεινασμένων και εξαθλιωμένων, στους ίδιους τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές…

ΠΡΕΠΕΙ να «σπάσουν» το κλαδικό φράγμα και η επιστράτευσή τους να αποτελέσει το σάλπισμα και τη βροντή της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, του παλλαϊκού ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ…


Θα πρέπει να ΕΝΩΣΟΥΝ όλα τα ρυάκια της λαϊκής ΟΡΓΗΣ. Οι συνθήκες γιΆ αυτό είναι υπερώριμες. Γι αυτό έχει πανικοβληθεί η κυβέρνηση και ΟΛΑ τα κόμματα. Γι αυτό η ηγεσία του ΚΚΕ «συμμάχησε», ανοικτά και πρόστυχα με την κυβέρνηση, ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή!!!

Θα επαναλάβουμε αυτό που υπογραμμίσαμε στο άρθρο μας:
«Στα σκαριά ο στρατιωτικός νόμος εναντίον των Εκπαιδευτικών…»

http://resaltomag.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4345.html

«Για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει οι ΙΔΙΟΙ οι εκπαιδευτικοί να υπερφαλαγγίσουν τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίας και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μέσα από δικές τους Συνελεύσεις…
ΚΑΜΙΑ, απολύτως καμία, εμπιστοσύνη στους γραφειοκράτες των εργατοπατέρων. Αυτοί με το πρώτο «πυροβολισμό» θα το βάλουν στα πόδια. Το μόνο που ξέρουν καλά να κάνουν είναι να ξεπουλάνε τους αγώνες…».


ΣΤΑ ΟΠΛΑ, λοιπόν, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ…

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 12, 2013 6:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μαύρη Λίστα:
http://mavrhlista.wordpress.com/


Ας επιστρατεύσουμε τα πολιτικά τσογλάνια μιά και καλή



Ιδού λοιπόν οι στρατηγοί της ελληνικής δικτατορίας, αποφασίζουν και διατάζουν. Υπογράφουν επιστρατεύσεις για τους απεργούς για να τηρήσουν την περίφημη νομιμότητα.

Μιά νομιμότητα που δεν εξαντλείται φυσικά σε όλα τα απεχθή μέτρα που διαλύουν ζωές και όπως έχουμε ξαναπεί, βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Έχουν το θράσος να εκβιάζουν τους εργαζόμενους και εσκεμμένα να στρέφουν τον ένα εργασιακό κλάδο εναντίον του άλλου με σκοπό τί άλλο παρά την διχόνοια ανάμεσα σε εκείνους τους ανθρώπους που θίγονται το ίδιο από τις απάνθρωπες πολιτικές τους.

Ταυτόχρονα προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα για ακόμη μιά φορά με την γνωστή τρομοκρατία τους πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα πατάσσονται με οποιοδήποτε τρόπο.


Θέλουν ο κόσμος να δέχεται αδιαμαρτύρητα την απόλυση, την δραματική μείωση του μισθού του, να βλέπουμε τη Γή να χάνεται κάτω από τα πόδια μας και να μήν μιλάμε.

Μας μιλάνε για ηθική και παιδεία οι ανήθικοι και οι στρατηγοί της απάτης και της κλεπτοκρατίας.

Μας μιλάνε για νομιμότητα και δημοκρατία αυτοί που παρανομούν 40 χρόνια και πετάξανε την όποια δημοκρατία στο καλάθι της ευρωπαϊκής ψευτιάς.

Τί πάει να πει επιστράτευση;
Στην επιστράτευση να πάνε αυτοί που δεν δούλεψαν ούτε μιά ώρα στη ζωή τους.
Αυτοί που ζούνε με 10000 φράγκα το μήνα και λένε σε μάς να ζήσουμε με 500. Να πάνε αυτοί που τα ρημάξανε όλα. Αυτοί που έχουν εξασφαλισμένο το μέλλον για τα δισέγγονά τους και εμείς με τα δικά μας καταδικασμένοι να τρώμε τις σάρκες μας και να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι για να τα βγάλουμε πέρα.

Αλλά εδώ και τώρα είναι που χρειάζεται όλοι οι απεργοί να κατανοήσουν πως δεν πρέπει να περιμένουνε τίποτε από τους ανθρωποφάγους κυβερνήτες.

Εδώ και τώρα είναι που όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να προχωρήσουμε σε γενική απεργία αορίστου χρόνου.

Όχι με ψευτοαιτήματα, αλλά με σαφείς και ξεκάθαρες αγωνιστικές δράσεις για να φύγουν αυτοί οι θρασύδειλοι τσογλαναράδες που μας κατέστρεψαν.

Να καταλάβουμε τα πάντα.
Να ρίξουμε το ψευτοδημοκρατικό κράτος. Να βγούμε όλοι μαζί και να χάσουνε τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Να σφίξουμε τη θηλειά στο δικό τους λαρύγγι.

Καιρός να σταματήσουνε οι απεργίες της ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ. Καιρός να ξεκινήσει η απεργία του λαού. Χωρίς κομματόσκυλα και εργατοπατέρες.

Όλοι οι πολίτες-εργαζόμενοι
να απεργήσουνε μαζί όχι μόνο για την τσέπη τους, αλλά για το δικαίωμα στην δημοκρατία και στην αυτοδιάθεση και αυτοθέσμιση της κοινωνίας.

Να απεργήσουν όλοι διεκδικώντας τα πάντα. Ας επιστρατεύσουμε τους αφέντες και τα λαμόγια.

Ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων είναι κοινός αγώνας. Γενική πολιτική απεργία αορίστου χρόνου, με στόχο την πτώση της απάνθρωπης κυβέρνησης.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 12, 2013 6:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να κάψει τα φύλλα επιστράτευσης η ΟΛΜΕ αν εννοεί την απεργία!



Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Αν περιμένει κανείς από τους εργατοπατέρες της ΟΛΜΕ να πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες, βαυκαλίζεται με όνειρα θερινής νυκτός…
Πρέπει να πάρουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί την υπόθεση στα χέρια τους μέσα από Συνελεύσεις της Βάσης και με δικά τους Όργανα Αγώνα…

**************************************

Aν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ εννοούν την απεργία να βρουν τρόπο να μην ισχύσει η επιστράτευση. Κάτι τέτοιο προτείνουν οι Α', Γ', Δ', Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

"Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να λάβει άμεσα μέτρα απεργιακής μορφής με τη μορφή τρίωρων στάσεων από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ ώστε να αποτρέψει με κάθε δυνατό τρόπο την παραλαβή των ατομικών φύλλων επιστράτευσης".

Αρκετά με το φασισμό και την εξόντωση αυτής της κοινωνίας. Αυτοί δεν μας εκβιάζουν, μας δολοφονούν εν ψυχρώ. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, και όχι τα πραξικοπήματα του Σαμαρά και της φασιστοπαρέας του!

Αν τα φύλλα επιστράτευσης παραδοθούν, τότε, με απόφαση της ΟΛΜΕ και των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, να καούν δημόσια και μαζικά.

Δημιουργείται πολύ άσχημο προηγούμενο με...
αυτό το μόρφωμα Απόφασης Σαμαρά, που επιστρατεύει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ μια απεργία που όχι μόνο δεν άρχισε, αλλά δεν έχει καν αποφασιστεί οριστικά!


Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τους εντεταλμένους των ΜΜΕ, ποινικούς που έπρεπε να βρίσκονται στις φυλακές, που ζουν όχι με φακελάκια αλλά με χοντρές μίζες και μαφιόζικες δουλειές, έχει κορυφωθεί. Διασύρουν συστηματικά όλες τις κοινωνικές ομάδες: μόλις τολμούν να απεργήσουν και να διαμαρτυρηθούν, να διεκδικήσουν το δίκιο, τις χαρακτηρίζουν συντεχνίες που στέκονται απέναντι στην κοινωνία και την εκβιάζουν.

Και αναρωτιέται κανείς:


Συντεχνία οι καθηγητές
Συντεχνία οι δάσκαλοι
Συντεχνία οι φαρμακοποιοί
Συντεχνία οι γιατροί
Συντεχνία οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Συντεχνία οι ταξιτζήδες
Συντεχνία οι φορτηγατζήδες
Συντεχνία οι ναυτεργάτες
Συντεχνία οι αγρότες
Συντεχνία οι κάτοικοι της Κερατέας και της Ιερισσού


Τελικά ποιοι είναι η κοινωνία; Ο Σαμαράς, ο ¶δωνης, ο Αλαφούζος, ο Βαρδινογιάννης και ο Κυριακού;

Οι τύχες μας είναι στα χέρια μας. Ας αναλάβει τώρα ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του, στην κοινωνία, στο μέλλον αυτού του τόπου.

[b]Ο δρόμος είναι ένας: συλλογικός αγώνας! Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να ρίξουμε τη φασιστοκυβέρνηση ΤΩΡΑ! Μπορούμε, αρκεί να το θελήσουμε και να δώσουμε τη μάχη! [/b]

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5658.html


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 12, 2013 8:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΧΙ αυταπάτες




Η συγκυρία για ένα νέο «Γαλλικό Μάη» είναι ευνοϊκότατη. Οι συνθήκες για μια ηφαιστειώδη λαϊκή επαναστατική θύελλα είναι υπερώριμες: Η εκρηκτική ενέργεια μέσα στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, είναι σε τέτοιο βαθμό συσσωρευμένη και συμπιεσμένη, που με ένα σπίρτο μπορεί να αναφλεγεί και να ξεχυθεί σαν λάβα…

Η απεργία των εκπαιδευτικών, μέσα σΆ αυτή τη συγκυρία μπορεί να ανοίξει τη ρωγμή για να ξεπηδήσει η ηφαιστειώδης λαϊκή ενέργεια. Από αυτή την άποψη, όπως γράψαμε, η Ιστορία φέρεται προνομιακά στους εκπαιδευτικούς: Τους δίνει το «προνόμιο» του καταλύτη, το «προνόμιο» να ανοίξουν τη «βαλβίδα» της λαϊκής ΟΡΓΗΣ.


ΥΠΟ ΕΝΑΝ ΟΡΟ: Να απαλλαγούν από τυχόν ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

Και η πλέον θανάσιμη είναι να πιστέψουν ή να στηριχτούν στο συνδικαλιστικό τους όργανο, την ΟΛΜΕ, ή στις θεατρικές παραστάσεις, συνολικά, των εργατοπατέρων.

Η γραφειοκρατική κάστα των συνδικαλιστών είναι επαγγελματίες-παράσιτα, πλήρως εξαρτημένα από το κράτος και τα κόμματα: Τους ποικίλους και πολύχρωμους επαγγελματίες υπηρέτες του καθεστώτος, του κατοχικού καθεστώτος που υπηρετούν, νομιμοποιούν και εξωραΐζουν.

Η πιο ολέθρια και θανατηφόρα ΑΥΤΑΠΑΤΗ είναι να πιστεύει κανείς, ΣΗΜΕΡΑ, ότι μπορεί να στηριχτούν οι ΑΓΩΝΕΣ ενάντια στον επελαύνοντα πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ, στα κόμματα-ανδρείκελα, στην κάστα των εργατοπατέρων, που ΟΛΟΙ από κοινού, προωθούν αυτό το φασισμό, τον εξωραΐζουν και τον νομιμοποιούν στη Βουλή, ή εμπορεύονται τη ΦΡΙΚΗ του («αριστερά» καιCIA)…

ΟΧΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ…

Τα κόμματα ήδη έχουν ΑΝΟΙΚΤΑ ή εμμέσως στραφεί εναντίον των εκπαιδευτικών.


ΟΙ φασιστικές μήτρες προπαγάνδας (ΜΜΕ), σε διατεταγμένη, ενορχηστρωμένη τρόμο-υστερία, ξερνούν όλα τα γαγγραινώδη υγρά της «Φαιάς Πανούκλας» εναντίον της απεργίας των εκπαιδευτικών, για την κατασυκοφάντησή της…

Η ηγεσία του ΚΚΕ ευθυγραμμίστηκε ΠΛΗΡΩΣ με αυτή τη «Φαιά Πανούκλα»!!!

Η κατάπτυστη αυτή στάση του ΚΚΕ σηματοδοτεί και κάτι άλλο ακόμα: Ότι όλη αυτή η «επιχείρηση» της πραξικοπηματικής κυβέρνησης εναντίον των εκπαιδευτικών και η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ επιστράτευση (δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο) ΗΤΑΝ σχεδιασμένη. Και μέσα σΆ αυτόν το σχεδιασμό ήταν και η προστυχιά της ηγεσίας του ΚΚΕ.

Παρόμοιοι σχεδιασμοί θα υπάρχουν, ΣΙΓΟΥΡΑ, και στον τομέα της παρασιτικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Οι εργατοπατέρες θα ρίξουν (και αν ρίξουν)
καμιά τουφεκιά για την τιμή των όπλων και μετά θα προβούν σε κάθε ελεεινότητα για να ηττηθεί και να τσακιστεί η απεργία των εκπαιδευτικών…

ΟΛΕΣ, οι μήτρες και οι εστίες του καθεστώτος ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αγωνίζονται, άμεσα ή έμμεσα και πονηρά να απομονωθεί η απεργία των εκπαιδευτικών και να μην συνδεθεί με την παλλαϊκή ΟΡΓΗ.

Αυτό αποτυπώνεται και σε πολλά ιστολόγια που το παίζουν «αντιμνημονιακά». Κουβέντα για την απεργία των εκπαιδευτικών και τις ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙΣ.


Φιλοξενούν μόνο κείμενα «ίσων αποστάσεων»,
ή κείμενα που εμμέσως απαξιώνουν και συκοφαντούν τον αγώνα των εκπαιδευτικών, συχνά στο όνομα των «εργατοπατέρων»: ΑΙΣΧΡΟΣ, προβοκατόρικος και ύπουλος ο ρόλος τους…

ΟΧΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ…

ΟΧΙ αυταπάτες και για την ΟΛΜΕ. Στην ίδια γραφειοκρατική κάστα «συνωστίζεται» και η πλειοψηφία της είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ: Οι νωθροί και δόλιοι εκλογικοί έμποροι της ΦΡΙΚΗΣ…

Ο Μόνος δρόμος για να αποτελέσει τον επαναστατικό καταλύτη η απεργία των εκπαιδευτικών είναι αυτός που περιγράφουμε στο άρθρο:
«Στα όπλα»: Αν δεν είναι τώρα, πότε θα είναι;
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/05/blog-post_468.html

Πρέπει το Κίνημα των εκπαιδευτικών να υπερφαλαγγίσει τις συνδικαλιστικές του ηγεσίες.

Μέσα από τις Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ να βγάλουν τα δικά τους Όργανα Αγώνα (Απεργιακές Επιτροπές, Πολιτοφυλακές κ.λπ) και να απευθυνθούν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, στο σύνολο των εργαζομένων και πρώτα απΆ όλα στα εκατομμύρια των κολασμένων της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, των πεινασμένων και εξαθλιωμένων, στους ίδιους τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές…

ΠΡΕΠΕΙ να «σπάσουν» το κλαδικό φράγμα και η επιστράτευσή τους να αποτελέσει το σάλπισμα και τη βροντή της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, του παλλαϊκού ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ…

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 13, 2013 7:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η κυβέρνηση αυτοεπιτάσσεται για να γλυτώσει τα ελικόπτερα
σΑτΥρΟπΡόΚος



- Επιτέλους η κυβέρνηση σύρθηκε στο βάθος της.

Επιστρατεύει ακόμη και την σκέψη για απεργία. Όπως όλοι οι αφεντάδες, φοβάται. Φοβάται τη σπίθα που θα φέρει πυρκαγιά.

- Χωμένη στη φιδότρυπά της βγάζει το κεφάλι και απειλεί πως θα δαγκώσει. Σαν τα φοβισμένα φίδια που νιώθουν ότι φτάνει το τέλος τους.

- Δημοκρατική ευθιξία. Χα!
Εκπαιδευτές κανιβάλων. Ο μαθητής να φάει το συμμαθητή του για να περάσει, ο γονιός τον εκπαιδευτικό, ο αγρότης τον ναυτεργάτη και αυτοκινητιστής τον αγρότη.

- Με την πλάτη στον τοίχο κρύβει το αποκρουστικό αυταρχικό της πρόσωπο πίσω από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Ζητούν να επικρατήσει η λογική αυτοί που εφαρμόζουν ότι πιο παράλογο υπάρχει.


- Μιλούν στο όνομα της νομιμότητας και του Συντάγματος αυτοί που τα καταργούν καθημερινά με προεδρικά διατάγματα, αυτοί που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων.

- Παραφράζοντας ένα γνωστό ανέκδοτο: Τους τρέλανε η απεργία διαρκείας και δεν ξέρουν τι λένε και τι κάνουν.

- Η κυβέρνηση ζητάει και από τους εκπαιδευτικούς, για μία ακόμη φορά να «στήσουν πλάτη», για να μη γράψω τίποτα περισσότερο «ποιητικό». Κι εκείνοι αρνούνται. Ντροπή τους που το παίζουν σεμνότυφοι.

- Για να επιβιώσουν δεν διστάζουν να φάνε ακόμη και τα ίδια τους τα παιδιά. Ορεκτικό ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Έχει παράδοση η συγκεκριμένη παράταξη σε τέτοια.

- Φαγωμένο παιδί της παράταξης ο σημερινός πρωθυπουργός επέστρεψε στην αρχηγία της για να συνεχίσει την παράδοση.

Έχει για υπασπιστές τον κύριο ¶δωνη και τον κύριο Βορίδη.

- Δύο βουλευτές με μακρά δημοκρατική παράδοση και θητεία. Από κοντά και ο κύριος Κικίλιας. Θυμήθηκε τα «παιδιά», μια βδομάδα πριν τις εξετάσεις, καθότι γόνος εκπαιδευτικών ο ίδιος.

- Που ήσουν κύριε Κικίλια όταν γκρεμιζόταν η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση; Που θα είσαι κύριε Κικίλια όταν τα παιδιά πάρουν το πτυχίο τους; Ξέρω! Ευελπιστείς ότι θα είσαι στη θέση σου.

- Αμ δε! Θα σε ξεβράσει η Ιστορία, εσένα και τους ομοίους σου. Κοντεύει η ώρα. Οι σπίθες δεν κρατιούνται σαν γίνουν πυρκαγιές. Τα ελικόπτερα ζεσταίνουν τις μηχανές τους.

- Μέχρι και τα Χρυσά Μπουλντόκ ξαμόλησαν για εκφοβισμό. Χρυσή Εφεδρεία στην υπηρεσία των αφεντικών. Έτσι είναι τα πιστά σκυλιά!

- Ακόμη κι αν η ΑΔΕΔΥ εξακολουθεί να κοιμάται. Ακόμη κι αν η ΓΣΕΕ εξακολουθεί να ξεπουλιέται. ΤΆ αφεντικό, ο Λαός, τρελάθηκε.

- Βοά ο τόπος! Στα 130 εκατομμύρια η μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠαΣοΚ. Ζεστό δημόσιο χρήμα, όσα θα εξοικονομήσουν σε ένα έτος από τις απολύσεις των αναπληρωτών και περισσεύει και για παγωτό.

- Βοά ο τόπος!
Η λίστα του Κυρίου Χριστοφοράκου, ξανά στο προσκήνιο με τη Siemens να ξαναμπαίνει στο στόχαστρο των υπερατλαντικών φίλων μας.

Μάλλον ξεχρεώνουμε το ΔΝΤ και βγαίνουν τα πιστόλια.

- Βοά ο ¶κης! Ήταν κι άλλοι μαζί μου φωνάζει ζητώντας την παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας. Την πάτησες ¶κη. Οι άλλοι «έφυγαν» νωρίς και σΆ άφησαν μόνο να απολαμβάνεις την εκτίμηση του Λάκη.

- Θα στείλουν τους καθηγητές στα σχολεία με χακί και μαύρα περιβραχιόνια, με μπαλάσκες και αμπέχονα. Κάποιοι γονείς, θυμήθηκαν πως είναι γονείς πριν τις εξετάσεις. Τους βάρεσε η ανεργία στο κεφάλι.

- Όπως πάνε, κάποιοι γονείς θα ζητήσουν το λόγο από τους επιτηρητές αν μονογράψουν τις κόλλες των παιδιών που αντιγράφουν!

- Αν, λέω αν, οι επιτηρητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ζαλιστούν από το υπερβολικό άγχος και στρες, πώς θα συνεχιστούν οι εξετάσεις;

- Ας μη βάζω ιδέες, γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να επιτάξει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους για εφεδρεία!

To διαβάσαμε ΕΔΩ:

http://aristeroblog.gr/node/1669

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 13, 2013 8:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ
«Ωδή στα παπαγαλάκια»




Αυτοί που αφορίζουν τους καθηγητές και τάχα νοιάζονται για τους μαθητές μας,
ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ όταν η κυβέρνηση άφηνε τα σχολεία χωρίς καθηγητές, τους μαθητές χωρίς βιβλία,


ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ όταν παιδιά μεταφέρονταν σε καρότσες αγροτικών από γονείς για να πάνε στο σχολείο γιατί δεν γινόταν η δωρεάν μεταφορά των μαθητών,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ
όταν χρόνια ολόκληρα μαθητές περνούσαν τα σχολική τους ζωή σε διαλυμένες λυόμενες αίθουσες, στη διπλοβάρδια, σε ακατάλληλα κτίρια,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ όταν οι αποσπάσεις ημετέρων σε γραφεία άσχετα με την εκπαίδευση δημιουργούσαν κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ όταν το υπουργείο παραδεχόταν ότι ακόμα και τώρα στη λήξη του διδακτικού έτους οι μαθητές μας κάνουν λιγότερες από τις προβλεπόμενες ώρες σε κάποια μαθήματα γιατί «αδυνατεί» να προσλάβει αναπληρωτές,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ όταν οι γονείς αναγκάζονταν να δίνουν χρήματα για πετρέλαιο στα σχολεία των παιδιών τους, αφού η κυβέρνηση έχει πετσοκόψει κατά 60% τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ
όταν η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η ενισχυτική διδασκαλία, οι σχολικές βιβλιοθήκες σταμάτησαν να λειτουργούν επειδή αυτό προτάσσει η δημοσιονομική προσαρμογή,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ όταν τα αθλητικά σχολεία καταργήθηκαν «εν μία νυκτί» αλλά τιμούν στα κανάλια τους ολυμπιακούς αγώνες του εμπορίου και του ντόπινγκ,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ όταν όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας υπολειτουργούν, χωρίς εκπαιδευτικούς μουσικούς αλλά χαιρετίζουν τους «διάσημους» μουσικούς όταν φέρνουν νούμερα στα κανάλια τους,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ όταν χίλια σχολεία συγχωνεύονταν-έκλειναν, αναγκάζοντας μαθητές και μαθήτριες να ξυπνούν από τα χαράματα και να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ όταν το υπουργείο ζητούσε να μετρηθούν με τον πήχη οι αίθουσες διδασκαλίας υπολογίζοντας 1,5 τ.μ ανά μαθητή δηλαδή λιγότερο από ότι τα αμνοερίφια σε στάβλισμα που είναι 2 τ.μ/ζώο, για να στοιβάξει περισσότερους μαθητές στις τάξεις.

ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα υποσιτιζόμενων παιδιών στα σχολεία σαν αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που διαλύει τις λαϊκές οικογένειες αλλά προβάλλουν τα συσσίτια με τα σάπια φρούτα του υπουργείου και τις φιέστες της Χρυσής Αυγής μόνο για έλληνες,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ για τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που αφιερώνουν δεκάδες ώρες για μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος και καταγωγής, για προγράμματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, πέρα από το σχολικό ωράριο, για πρόβες τα απογεύματα, Σάββατο, Κυριακές με μοναδική αμοιβή το χαμόγελο των μαθητών τους,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ
για τους 12.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που σε ένα μήνα από τώρα θα γίνουν άνεργοι αορίστου χρόνου παρότι για σειρά ετών όργωναν απΆ άκρο σΆ άκρο την Ελλάδα, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες του δημόσιου σχολείου,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ για τους 10.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς που τεχνητά θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες από την αύξηση του ωραρίου, θα μετατεθούν βίαια σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας εγκαταλείποντας την οικογένεια τους και θα αποτελέσουν τη μαγιά για τις επόμενες απολύσεις του κυρίου Μανιτάκη,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ
για τις απολύσεις, την ανθρωποφαγία, τον ατομικισμό και τη χειραγώγηση που κρύβονται πίσω από την αξιολόγηση αλλά με συντονισμένη ιδεολογική ρύπανση προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για το νέο σχολείο της αγοράς,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ
για τη στημένη βιομηχανία επιόρκων που εξυπηρετούν το μοντέλο άμεσων απολύσεων της τρόικας θέτοντας σε «αυτοδίκαιη» αργία εκπ/κούς, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας και στερώντας κάθε δικαίωμα υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς μας,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ για την έκθεση της UNESCO που αντιστοιχίζει 1 ώρα διδακτικού έργου ενός καθηγητή με 4 ώρες εργασίας γραφείου, ούτε ότι στην Ελλάδα το διδακτικό ωράριο είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ για την διδακτική προετοιμασία που απαιτείται, τη διόρθωση γραπτών, τις εφημερίες, τη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη, τους πολλαπλούς ρόλους που αναλαμβάνουμε στο σχολείο ελλείψει εξειδικευμένου προσωπικού,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ για τους μισθούς της ντροπής όταν ο κατώτατος μισθός του έλληνα καθηγητή είναι το 19% του αντίστοιχου Λουξεμβούργιου, το 31% του Γερμανού ή το 45% του Ισπανού,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ για τις δαπάνες για τη δημόσια παιδεία που θα φτάσουν να είναι μόλις το 2,23% του ΑΕΠ ποσοστό χαμηλότερο και από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ για τις πανελλαδικές εξετάσεις της ανεργίας που καταδικάζουν άμεσα όλους τους αποφοίτους των καθηγητικών σχολών σε ισόβια ανεργία αλλά και συνολικά τους νέους επιστήμονες σε μαζική μετανάστευση,

ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ τέλος για όλα αυτά που ψηφίστηκαν στα μνημόνια της ντροπής που καταδικάζουν τη νέα γενιά που τάχα υπερασπίζονται, σε μισθούς κάτω από 450 ευρώ, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, σε ένα εφιαλτικό μέλλον.

Για όλα αυτά ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ και ούτε θα μιλήσουν ποτέ ξεκάθαρα, οι ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι των καναλαρχών–εργολάβων-τραπεζιτών-εφοπλιστών. Όταν αναγκάζονται να μας δώσουν βήμα στα κανάλια τους, θα πνίξουν έντεχνα τις φωνές μας μέσα στη στημένη αρένα του σύγχρονου τηλεοπτικού «διαλόγου», για να απομείνει μόνο η δική τους φωνή, αυτή του ιεροεξεταστή για την αναγγελία της προαποφασισμένης καταδικαστικής απόφασης…

Όποιοι αντιστέκονται, αρνούνται το νέο μεσαίωνα των μνημονίων και διεκδικούν, θα σπιλώνονται, θα λοιδορούνται, θα τσακίζονται. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο μετρό, οι χαλυβουργοί, οι ναυτεργάτες, οι καθηγητές.

Έχει αρχίσει λοιπόν συντονισμένα ο κοινωνικός κανιβαλισμός, θα κράζουν τα παπαγαλάκια στα δελτία των οκτώ των παράνομων καναλιών τους, θα πετούν λάσπη από τα ραδιόφωνά τους, θα στάζουν χολή οι πένες στις παλιοφυλλάδες τους.

Όπλο τους η επικοινωνία, όπλο δικό μας να είναι η κοινωνία.

Όταν το δημόσιο σχολείο κατεδαφίζεται δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Δεν επιλέξαμε εμείς το χρόνο των αναγκαίων απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά η κυβέρνηση ποντάροντας στον εκβιασμό.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πάρουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και με θάρρος θα απαντήσουμε μαζικά στους δρόμους του αγώνα, μαζί με όλους αυτούς που δεν στρέφονται ενάντια στους άλλους εργαζόμενους αλλά σε όσους σπέρνουν τη φτώχεια με τις πολιτικές τους, με αυτούς που ακόμα πιστεύουν στη δημόσια παιδεία και στο ρόλο του εκπαιδευτικού. Για ένα σχολείο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν, με υψηλής ποιότητας μόρφωση για όλα τα παιδιά, με παιδαγωγική αξιοπρέπεια και σταθερή εργασία.

Γιαννόπουλος Γιάννης
Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας.


Tο διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://mavrhlista.wordpress.com/2013/05/13/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B1-%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CE%B8/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες