Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε; Μας «ψεκάζουν»;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 12, 2013 10:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε; Μας «ψεκάζουν»; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε; Μας «ψεκάζουν»;
Βολικές διαπιστώσεις για να συγκαλύψουμε το μεγάλο ΕΓΚΛΗΜΑ της αλλοδαπής εισβολής…
Πληθαίνουν τα ερωτήματα του τύπου: Για ποιο λόγο ο ελληνικός λαός παραμένει ακόμα αδρανής, παρά τη βάρβαρη, χρόνια και καθημερινή κτηνωδία εναντίον του από τις δωσίλογες δυνάμεις του ευρω-φασιστικού ολέθρου;

Διαβάζουμε, τελευταίως, πολλά κείμενα που κινούνται στην ακόλουθη λογική:

«Οι πληροφορίες και εξελίξεις των τελευταίων ημερών μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει τελικά στην Ελλάδα. Και μπορεί να θυμίζει λίγο σενάρια συνωμοσιολογίας το αν μας ψεκάζουν ή αν μας ποτίζουν με κάτι, όμως η πραγματικότητα είναι σίγουρα μία. Για κάποιο λόγο έχουμε γίνει χαλβάδες ως λαός!».

Το απόσπασμα αυτό το πήραμε από ένα «φρέσκο» κείμενο, με υπογραφή «Διογένης ο Κυνικός», το οποίο διαβάσαμε εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8636.html

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε γραφτεί τελευταία και ένα κείμενο με τον τίτλο «Επαναστατικός Μεσσιανισμός», πάνω στο οποίο ασκήσαμε σκληρή κριτική και εξηγήσαμε τους λόγους της «λαϊκής αδράνειας».
Διαβάστε ΕΔΩ:΅
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/03/blog-post_16.html

Και παλιότερα φυσικά πολλοί έθεταν τέτοια ερωτήματα για να καταλήξουν στο: «Ο λαός φταίει».

Σήμερα πυκνώνουν τέτοιου είδους απορίες και διαπιστώσεις που, εμμέσως ή ευθέως, καταλήγουν στο «ο λαός φταίει», ή σε συνωμοσιολογικές «θεωρίες» του τύπου: «Μας ψεκάζουν» κ.λπ…

ΟΛΑ τα κείμενα, ή τουλάχιστον τα περισσότερα, μένουν απλώς στη ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ή στις «συνωμοσίες». Δεν επιχειρείται καμία ΕΞΗΓΗΣΗ, καμιά ανάλυση γύρω από την αδράνεια και την παθητικότητα του λαού.

Αν και έχουμε διεξοδικά αναλύσει όλα αυτά θα συγκεκριμενοποιήσουμε και εδώ, συνοπτικά, κάποια ζητήματα.
Σχετικά διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3438
και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6547

Η «σαφήνεια της διαπίστωσης» και όχι της εξήγησης δεν είναι ένα τέχνασμα δίχως δόλο και υπολογισμό: Διαπιστώνω απλώς για να αποφύγω να μιλήσω για τα ουσιώδη και τη διαλεκτική των πραγμάτων, για να επικαλύψω και να αποκρύψω τα αίτια και τους υπεύθυνους μας άθλιας κατάστασης.

Όταν διαπιστώνει κανείς τη λαϊκή ακινησία και παθητικότητα χωρίς να τα εξηγεί τότε το κενό γεμίζει με κάθε μύθο περί «χαλασμένου λαού», περί «ψεκασμού» κ.λπ…

Αυτό που συγκαλύπτουν όλοι αυτοί οι μύθοι είναι τούτο: ότι κάθε λαός για να κινηθεί, ακόμα και στις υποτυπώδεις μορφές του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ, πρέπει να υπάρχουν και τα ΑΝΑΓΚΑΙΑ οργανωτικά έμβρυα και ιμάντες της λαϊκής κίνησης.

Στους παλιούς καιρούς κάθε μέτρο λιτότητας προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων και δυναμικές συγκρούσεις του λαού με τις κυβερνήσεις και τα κρατικά, κατασταλτικά τους όργανα.

Τότε, όμως, υπήρχαν σωματεία, εργατικά συνδικάτα, Εργασιακές Επιτροπές, Επιτροπές Αγώνα, ακόμα και πολιτικές δυνάμεις που, έστω ρεφορμιστικά, συμμετείχαν ενεργά ή σέρνονταν σ’ αυτούς τους αγώνες.

Υπήρχε με πιο απλά λόγια μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ πρωτοπορία, μια μαγιά ταξικών δυνάμεων, που αποτελούσε το «έμβολο» και τον «ιμάντα» της λαϊκής αγανάκτησης και της μαζικής κίνησης.

ΣΗΜΕΡΑ, όλα αυτά έχουν καταστραφεί εντελώς.

Το θανατηφόρο όπλο αυτής της ισοπεδωτικής καταστροφής: Οι εισαγόμενες στρατιές των αλλοδαπών δούλων.

Αυτή η εισαγόμενη και καθοδηγούμενη εισβολή λαθρομεταναστών κονιορτοποίησε κυριολεκτικά κάθε πολιτική και οργανωτική προϋπόθεση αγώνα, κάθε κύτταρο και ιμάντα δυναμικού αγώνα.

Καταρχήν αντικατέστησε την πρωτοπορία της εργατικής τάξης, αλλά και το σύνολό της από ξένους δούλους οι οποίοι ήταν δραματικά καθυστερημένοι: Ούτε ίχνη συνδικαλιστικής συνείδησης δεν είχαν, για να μη μιλήσουμε για πολιτική συνείδηση και ιστορία αγώνων…

Μία, συνεπώς, εργατική τάξη (η ελληνική), από τις πιο πρωτοπόρες, μαχητικές και πολιτικοποιημένες της Ευρώπης, με πλούσια αποθέματα αγωνιστικών εμπειριών, «αποσύρθηκε» και αντικαταστάθηκε από αλλοδαπούς δούλους, πολιτικά και συνδικαλιστικά υποζύγια.

Αυτό έγινε και στο ΣΥΝΟΛΟ των κοινωνικών δομών κάθε λαϊκής δραστηριότητας και οργάνωσης.

Το συνακόλουθο αποτέλεσμα αυτής της λαθρομεταναστευτικής εισβολής και κατοχής της χώρας ήταν να τιναχτεί στον αέρα κάθε εργατικό σωματείο και συνδικάτο. Τα συλλογικά αυτά όργανα-«εργαλεία» αγώνα άδειασαν κυριολεκτικά και μετατράπηκαν σε σφραγίδες» των εργατοπατέρων και πειθήνιους κομματικούς στρατούς.

Με το θανατηφόρο αυτό όπλο και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ του καθεστώτος (τη λαθρομετανάστευση) καταστράφηκαν οι ιμάντες της εργατικής και λαϊκής κίνησης, οι όροι (πολιτικοί και οργανωτικοί) και οι προϋποθέσεις κάθε δυναμικού αγώνα.

Οι αγώνες πλέον έγιναν ειρηνικές παρελάσεις των «αριστερών» κομμάτων, του ΚΚΕ και των εργατοπατέρων, παρελάσεις εκλογικού κρετινισμού και εκλογικής κερδοσκοπίας.

ΟΛΟΙ αυτοί, συνεπώς, που μιλούν για τον «κακό», «χαλασμένο» και «ναρκωμένο» ελληνικό λαό, για «ψεκασμούς» και άλλα παραμύθια, ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ το μεγάλο ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελέστηκε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ εναντίον της ελληνικής κοινωνίας από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, με πρωτοπόρους (ιδεολογικά και πολιτικά) αυτού του εγκλήματος, τους πρώτους ψάλτες: Το σύνολο σχεδόν της «αριστεράς», κάθε εκδοχής και απόχρωσης…

ΟΛΟΙ αυτοί ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ και δεν ΕΞΗΓΟΥΝ ακριβώς για να μη μιλήσουν για το θανατηφόρο καθεστωτικό όπλο της καταστροφής μας, για να παρασιωπήσουν το «λαθρομεταναστευτικό» ΚΑΙ να ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ το ΕΓΚΛΗΜΑ της «αριστεράς» και των συνακόλουθων νεοταξικών ιδεολογημάτων: Του «αντιρατσισμού», του «αντιεθνικισμού», της «πολυπολιτισμικότητας, και CIA…

Βεβαίως, όταν, συγκαλύπτεις αυτό το «αριστερό» έγκλημα παραμορφώνεις κάθε πτυχή της πραγματικότητας και συγκαλύπτεις και την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ενσωμάτωση της «αριστεράς», σε όλες τις εκδοχές της, την αυθάδεια της «νομιμότητάς» της και την ανυπόφορη εκλογική της κερδοσκοπία.

Συγκαλύπτεις πρώτα απ’ όλα και τούτο: Ότι και σήμερα παρά τις μεγάλες καταστροφές που επήλθαν από το λαθρομεταναστευτικό ΕΓΚΛΗΜΑ, οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός ΣΥΝΟΛΙΚΑ, πολλές φορές δείξανε την αγωνιστική τους διάθεση και αναζήτησαν εναγωνίως ένα πολιτικό στήριγμα.

ΟΛΕΣ όμως οι αγωνιστικές διαθέσεις του λαού για αγώνα βρήκαν τοίχο (τον τοίχο της υποταγής στην «νομιμότητα» της κατοχής μας) ή αποτέλεσαν το αντικείμενο εκλογικής εμπορίας και κερδοσκοπίας…

Οι «αριστερές» ηγεσίες, κάθε κοπής και χρώματος, έκαναν ό,τι μπορούσαν να «σπάσουν» κάθε έμβρυο δυναμικής απεργιακής και λαϊκής κινητοποίησης, έβαζαν σιδεριές και φράγματα (της κατοχικής «νομιμότητας»), στέλνοντας στο σπίτι τους, με το κεφάλι κάτω, τον ελληνικό λαό…

ΟΛΑ αυτά οι ταρτούφοι και οι «προφήτες» των διανοουμενίστικων «διαπιστώσεων» δεν τα βλέπουν. Βλέπουν την απάθεια, μόνο του ελληνικού λαού, ή «φάρμακα» που τον ποτίζουν και «ψεκασμούς»…

Αν δεν ήταν ηλίθιοι («χρήσιμοι ηλίθιοι»), θα τους λέγαμε: «Άξιος ο μισθός σας»…
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 13, 2013 6:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η διαλεκτική της ταξικής συνείδησης και ο αλλοδαπός εφιάλτης
Μόνο για τους «αριστερούς» που ισχυρίζονται ότι αγωνίζονται για την ανατροπή του καπιταλισμού και το σοσιαλισμό.Μια κεντρική ιδέα της Σοσιαλιστικής θεωρίας και πράξης είναι το ζήτημα της ταξικής συνείδησης: η πεμπτουσία της επαναστατικής πράξης.

Σήμερα, όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε πλήθος άρθρων, όλα τα κεκτημένα της διαλεκτικής ιστορικής ωρίμανσης επιχειρεί η ο πλανητικός ιμπεριαλισμός να τα καταργήσει.

Το πρακτικό πολιτικό εργαλείο γι αυτό το μακάβριο έργο είναι η εισαγωγή-εισβολή και ο εποικισμός ξένων τριτοκοσμικών εργατών για την αντικατάσταση της εργατικής πρωτοπορίας με εξαθλιωμένους και ταξικά καθυστερημένους αλλοδαπούς και την αποσάθρωση του ιστορικού ιστού της ταξικής συνείδησης.

Συμμάχους σε αυτό το εφιαλτικά καταστροφικό έργο το διεθνές κεφάλαιο και τα όργανά του έχουν την παραδοσιακή «αριστερά» (σε όλες τις εκδοχές της) η οποία στο όνομα «ανθρωπιστικών» αφαιρέσεων γυρίζουν το προλεταριάτο στην πρωτόγονη κατάστασή του, εξαρθρώνουν τις ιστορικές του κατακτήσεις και αποτεφρώνουν την ταξική του συνείδηση.

Θα αναδημοσιεύσουμε τρία κεφάλαια από παλιότερη εργασία μας: Δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2007, στο τεύχος-18 του περιοδικού.
Ολόκληρο το κείμενο βρίσκεται ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/197.mag


«Τάξη καθ’ εαυτήν»


Η εργατική τάξη δεν είναι αυτόματα συνειδητή και επαναστατική. Η εργατική τάξη «καθ’ εαυτήν», είναι η τάξη στην αρχική της «στιγμή», όπως την παράγει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, είναι καθαρό στοιχείο της οικονομικής διαδικασίας, απλό «υλικό για εκμετάλλευση». Είναι αυτό που ορίζει η κυρίαρχη τάξη. «Είναι τάξη έναντι του κεφαλαίου, αλλά όχι ακόμα τάξη για τον ίδιο της τον εαυτό της»(Μαρξ: «Αθλιότητα της φιλοσοφίας»).

Στην αρχική αυτή φάση, ως «τάξη καθ’ εαυτήν» δεν έχει συνείδηση του εαυτού της και, φυσικά, των ιδιαίτερων ιστορικών συμφερόντων της. Είναι όχι μόνο υλικά αλλά και ιδεολογικά υποδουλωμένη στην καπιταλιστική τάξη, γιατί η καπιταλιστική τάξη διαθέτει το μονοπώλιο των ιδεών και των όρων της συνείδησης, αλλά και γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις μέσα στη λειτουργία του καπιταλισμού εμφανίζονται σαν σχέσεις πραγμάτων, αποκτώντας μια «φαντασματικήν αντικειμενικότητα». (Η περίφημη θεωρία του Μαρξ για την αλλοτρίωση, την αποξένωση, την αντικειμενοποίηση).

ΜΟΝΙΜΗ επιδίωξη του κεφαλαίου είναι να συμπιέζει την εργατική τάξη προς αυτό το «καθ’ εαυτήν», να την κρατά στην κατάσταση του «υλικού» για εκμετάλλευση, του αντικειμένου.

Αυτό σήμερα επιδιώκεται με τα «ανοικτά σύνορα» και την αθρόα εισαγωγή ξένων, δραματικά καθυστερημένων σκλάβων.

Από δω απορρέουν και τα νέα ιδεολογήματα του κεφαλαίου περί αντιεθνικισμού και αντιρατσισμού, ιδεολογήματα που τα τραγουδούν στην πρώτη γραμμή τα «αριστερά» προπαγανδιστικά φερέφωνα της Νέας Τάξης και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι». Όλοι από κοινού αγωνίζονται να «ρίξουν» την εργατική τάξη στην κατάσταση του «υλικού» για εκμετάλλευση…

«Τάξη δι’ εαυτήν»

Πώς γίνεται η εργατική τάξη από «τάξη καθ’ εαυτήν» σε «τάξη δι’ εαυτήν», δηλαδή πολιτική τάξη για τον εαυτό της; Γίνεται μέσω μιας μακράς διαδικασίας αγώνων που είναι υποχρεωμένη να κάνει, με την ανάπτυξη και το βάθεμα της ταξικής πάλης που τις επιβάλλουν οι όροι ύπαρξής της μέσα στο σύστημα.

Οι δυσκολίες βεβαίως είναι τεράστιες. Δεν είναι ποτέ δυνατόν μέσα σε μια νύχτα, με τη δράση τους οι πλατιές μάζες να αποκτήσουν συνείδηση του ιστορικού τους ρόλου, δηλαδή ταξική. Και ούτε είναι ποτέ δυνατόν αυτή η συνείδηση να αποκτηθεί αυτόματα από τη δράση τους. Στη διαδικασία της συνειδητοποίησης «παρεμβαίνει» κι ένας άλλος παράγοντας καταλυτικός: ο ρόλος της πρωτοπορίας και του επαναστατικού φορέα.

Και εδώ όμως δολοφονούν πολλοί αριστεροί τη διαλεκτική του μαρξισμού. Άλλοι αποκόβουν την πρωτοπορία και το επαναστατικό κόμμα από τις «μάζες», τα φετιχοποιούν και ολισθαίνουν στη «θεωρία» μιας ελίτ «επαναστατών» που τα ξέρουν όλα και «υπαγορεύουν» αυτοί, με διαταγές και τελεσίγραφα τη συνείδηση στο προλεταριάτο. Αυτό το κακέκτυπο της Λενινιστικής Θεωρίας για το ρόλο της πρωτοπορίας είναι ο γραφειοκρατισμός και οι ποικίλες σέχτες.

Άλλοι πάλι θεοποιούν το Αυθόρμητο των μαζών και βλέπουν την ταξική συνείδηση να δημιουργείται εκ των κάτω, ως αυτόνομο προϊόν των λαϊκών αγώνων.

Μεταξύ όμως της εργατικής τάξης, της πρωτοπορίας και του κόμματος υπάρχει μία άρρηκτη σχέση, μια διαλεκτική σχέση.

Ο Μαρξ κάνει λόγο για ένωση της «σκεπτόμενης ανθρωπότητας» με την «πάσχουσα ανθρωπότητα».
Ο Μαρξ πουθενά δεν διαφοροποιεί τα πράγματα. Δηλαδή από τη μια να είναι η κατηγορία των βασανισμένων που να ζουν στην αθλιότητα και να εξεγείρονται τυφλά και από την άλλη, η κατηγορία των ανθρώπων που στοχάζονται, που βλέπουν καθαρά και έχουν ως αποστολή να σκέφτονται γι τους βασανισμένους, να αποφασίζουν γι αυτούς, να τους προμηθεύουν ιδέες και αλήθειες.

Την πρωτοπορία και τις μάζες ο Μαρξ τα αντικρίζει σαν ολότητα, σαν διαλεκτική σχέση ανάμεσα «στην πάσχουσα ανθρωπότητα που σκέφτεται και στη σκεφτόμενη ανθρωπότητα που καταπιέζεται». Και το επαναστατικό κόμμα είναι το απόσταγμα αυτής της διαλεκτικής σχέσης.

Πάνω σε αυτή τη διαλεκτική σχέση, το συγκροτημένο προλεταριάτο μέσα στο έθνος-κράτος σε πολιτική τάξη, αποκτάει τη σοσιαλιστική του συνείδηση. Πάνω σε αυτή τη σχέση στηρίζεται η θεωρία της σοσιαλιστικής επανάστασης, όπως και η λενινιστική θεωρία του κόμματος.


Το σοσιαλιστικό κίνημα

Το αυθεντικό σοσιαλιστικό κίνημα υπάρχει όταν το ιστορικό υποκείμενο που επωμίζεται το ρόλο της ανατροπής του καπιταλισμού εκφράζεται μέσα από την οργάνωση της πρωτοπορίας του, το κόμμα. «Το κόμμα είναι το ιστορικό εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου η τάξη αποκτά συνείδηση του εαυτού της. Όταν λέμε ‘’η τάξη είναι πάνω από το κόμμα’’, σημαίνει πως βεβαιώνουμε ότι η τάξη στην πρωτόγονή της κατάσταση είναι πάνω από την τάξη που τείνει να αποκτήσει την ταξική της συνείδηση. Αυτό δεν είναι μονάχα λαθεμένο, αλλά και αντιδραστικό»(Τρότσκι).

Η ανάγκη του επαναστατικού κόμματος απορρέει ακριβώς από το γεγονός ότι το προλεταριάτο δεν γεννιέται με πανέτοιμη την κατανόηση των ιστορικών του συμφερόντων. Το καθήκον του κόμματος είναι, μέσα από την πείρα του αγώνα, να αποκτήσει το προλεταριάτο συνείδηση του ιστορικού του ρόλου. Και αυτή η ακριβοπληρωμένη πείρα των αγώνων, τα κεκτημένα της πολιτικής συνείδησης είναι υπερπολύτιμα εφόδια.

Το σοσιαλιστικό κίνημα πρέπει να τα διαφυλάττει σαν κόρη οφθαλμού και όχι να τα θυσιάζει στο όνομα των «ταξικών αδελφών» που εισβάλλουν σκορπώντας κάθε είδους κεκτημένου και πολτοποιώντας κάθε ιστορική κατάκτηση της αγωνιστικής πολιτικής συνείδησης (όπως συμβαίνει σήμερα με τους μετανάστες).

Αποτελεί το αλφάβητο του μαρξισμού τούτο: Το προλεταριάτο προχωρεί προς την απόκτηση της ταξικής συνείδησης περνώντας όχι από τις βαθμίδες του σχολείου, αλλά μέσα από την πάλη των τάξεων που είναι αδιάκοπη. Μια πάλη πολυσύνθετη: οικονομική, εθνική, πολιτική. Από αυτές τις συνθετικές εμπειρίες των οικονομικών, εθνικών και πολιτικών αγώνων διαμορφώνεται η ταξική συνείδηση.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πόσο πολύτιμες είναι αυτές οι ιστορικές κατακτήσεις και εμπειρίες των οικονομικών, εθνικών και πολιτικών αγώνων της εργατικής τάξης για το σοσιαλιστικό κίνημα. Και πόσο εγκληματικό και αντεπαναστατικό είναι να αποδέχεσαι, ακόμα και να συμβάλλεις στην άλωση αυτών των ιστορικών εμπειριών από την εισβολή καθυστερημένων μαζών, χωρίς καμία οικονομική, εθνική και πολιτική εμπειρία αγώνων.

Σοσιαλιστικό κίνημα, συνακόλουθα και ταξική συνείδηση του προλεταριάτου δεν μπορεί να υπάρξουν χωρίς αυτά τα ιστορικά αποθέματα των αγώνων, χωρίς τις δεξαμενές των κατακτήσεων του προλεταριάτου από τους οικονομικούς, εθνικούς και πολιτικούς αγώνες του.

Αυτοί οι αγώνες καθιστούν το ευρωπαϊκό προλεταριάτο στην πρωτοπορία. Αυτοί οι πολύχρονοι και αιματηροί οικονομικοί, εθνικοί και πολιτικοί αγώνες της ελληνικής εργατικής τάξης την καθιστούν μία από τις πιο πολιτικά συνειδητές τάξεις του κόσμου. Γι’ αυτό θέλουν να τη διαλύσουν και να την αντικαταστήσουν με σκλάβους χωρίς ιστορία, χωρίς αγώνες, χωρίς συνείδηση. Και στο έργο αυτό της Νέας Τάξης πολύτιμος αρωγός είναι, δυστυχώς, η …Αριστερά!!!

Η έννοια της ταξικής συνείδησης είναι η πεμπτουσία της σοσιαλιστικής επανάστασης. Η «ταξική συνείδηση του προλεταριάτου είναι η ιστορία που αποκτάει αυτοσυνειδησία», μας λέει εύστοχα ο Λούκατς.

Αυτή την ιστορία, αυτόν τον ακρογωνιαίο λίθο του σοσιαλισμού, τον υποτιμούν βάναυσα κάποιοι «υπερεπαναστάτες» που μεθούν με τις «ταξικές» φράσεις, ακρωτηριάζουν τη σοσιαλιστική θεωρία και έχουν μεταλλαχτεί σε φερέφωνα των Νέων Ιδεών.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες