Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Κύπρος: Η αιχμή της τραπεζικής κατάρρευσης;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 17, 2013 9:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κύπρος: Η αιχμή της τραπεζικής κατάρρευσης; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κύπρος: Η αιχμή της τραπεζικής κατάρρευσης;



Αν υλοποιηθεί η απόφαση του Eurogroup για τα χαράτσια στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, ανοίγει ένας νέος κύκλος τριγμών, στο ήδη ασταθές, τραπεζικό σύστημα: Ίσως να βρισκόμαστε προ των πυλών της κατάρρευσής του…

Καταρχάς οι τράπεζες στην Κύπρο θα καταρρεύσουν διότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στη μαζική «επίθεση» των καταθετών οι οποίοι θα θέλουν να αποσύρουν άμεσα τις καταθέσεις τους.

Αυτό θα προκαλέσει κλιμακωτές αντιδράσεις στο διεθνές τραπεζικό οικοδόμημα και ιδιαίτερα της ΕΕ.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι η αντίδραση των Ρώσων οι οποίοι μόνο σε μια μέρα έχασαν γύρω στα 3,5 δισ. Ευρώ.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ, ΕΔΩ:
http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2013/03/35.html

Η απόφαση του Eurogroup είναι ένα δικτατορικό διάταγμα του γερμανικού ιμπεριαλισμού, σε βάρος, κυρίως των Ρώσων: Καταλήστευση των καταθετών (οι ρώσοι έχουν καταθέσει τεράστια ποσά στις κυπριακές τράπεζες) για τις τσέπες των ευρω-τοκογλύφων και της Γερμανίας…

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ρώσοι αντέδρασαν εντονότατα. Λέγεται, μάλιστα ότι ο Πούτιν μίλησε οργισμένα στο νέο ανδρείκελο της Κύπρου, τον Αναστασιάδη:
«Καλύτερα να βάλεις την γερμανική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχεις καταλάβει πως με αυτή την απόφαση καταστρέφεις τη χώρα σου;
Πώς θα υπάρξουν τράπεζες την Τρίτη; Ποιος θα τις εμπιστεύεται; Εάν προχωρήσετε σ΄αυτή την ενέργεια ξεχάστε μας...».

Διαβάστε το ρεπορτάζ, ΕΔΩ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5762.html

Ο άγριος νομισματικός πόλεμος οξύνεται…

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 18, 2013 9:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΥΠΡΟΣ: Το πρώτο «βαγόνι» για το πέρασμα του Τραπεζικού συστήματος ΑΜΕΣΑ στο δικτατορικό έλεγχο της Ε.Κ.Τ.



Τα «παπαγαλάκια» του δωσιλογισμού επιχειρούν με ένα ηθικολογικό κριτήριο να δικαιολογήσουν το ανδρείκελο του 4ου Ράιχ, Αναστασιάδη. Μας λένε, λοιπόν, ότι τα χαράτσια επί των καταθέσεων είναι μια σωστή πράξη διότι κτυπάει τα λαμόγια που συγκέντρωσαν τα χρήματά τους στις κυπριακές τράπεζες, δηλαδή το μαύρο χρήμα.

Τα «παπαγαλάκια» των λαμογιών, της χρηματιστηριακής αναισχυντίας και των άπληστων κερδοσκόπων για να δικαιολογήσουν την απόφαση του Eurogroup και το κυπριακό ανδρείκελο κερδοσκοπούν ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΚΑ εναντίον των …λαμογιών!

Με αυτό το ηθικολογικό τέχνασμα (η γνωστή μέθοδος κάθε απατεώνα) επικαλύπτεται και αποκρύπτεται η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ διάσταση των πραγμάτων, δηλαδή η ΟΥΣΙΑ τους.

Πρώτον: Το «κούρεμα» των καταθέσεων πηγαίνει στις τσέπες των αρχιτοκογλύφων και αρχιλαμογιών της ΕΕ-Γερμανίας.

Δηλαδή είναι μια πράξη καθαρής οικονομικής ληστείας, από τα μεγάλα ευρωπαϊκά λαμόγια - Γερμανία, ΟΧΙ μόνο κατά των άλλων λαμογιών που κατέθεταν στις κυπριακές τράπεζες, αλλά και εναντίον του συνόλου των εισοδημάτων του κυπριακού λαού, εισοδήματα που είχαν κατατεθεί στις τράπεζες.

Δεύτερον: Το «κούρεμα» αυτό κτυπά θανάσιμα την οικονομία της Κύπρου και ανοίγει τις πόρτες για την ολοκληρωτική ισοπέδωση της Ελλάδας και άλλων χωρών (θα το αναλύσουμε παρακάτω).

Το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, σύστημα που προσέλκυε χρηματικά κεφάλαια από παντού, αποτελούσε τον κεντρικό μοχλό της Κυπριακής Οικονομίας. Αυτός ο κεντρικός οικονομικός μοχλός τώρα θα καταρρεύσει…

Και αυτόν τον ουσιαστικό οικονομικό και πολιτικό παράγοντα τα «παπαγαλάκια» του 4ου Ράιχ και του δωσιλογισμού τον πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων με την προβολή των ηθικών αναθυμιάσεων περί λαμογιών κ.λπ…

Τρίτον: Το «κούρεμα» των καταθέσεων αποτελεί και την αποθέωση της πολιτικής απατεωνιάς και δουλικού δωσιλογισμού του νέου Προέδρου της Κύπρου, ο οποίος πριν από τις εκλογές, δήλωνε με στόμφο:
«Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρον και κατηγορηματικόν τρόπον να δεσμευτώ και δεσμεύομαι προς τους Κυπρίους συμπατριώτες μας αλλά και τους ξένους επενδυτές, αλλά και ταυτόχρονα να στείλω σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες στο εξωτερικόν ότι δεν πρόκειται –και το υπογραμμίζω- ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο Μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων».

Τα «παπαγαλάκια» παρακάμπτουν αυτή τη μεγάλη ΑΠΑΤΗ του ανδρείκελου. Το χειρότερο: Την υψώνουν σε πολιτική «γενναιότητα» εναντίον των «λαμογιών» που είχαν επενδύσει στις κυπριακές τράπεζες!!!

Τέταρτον: Το πρώτο μεγάλο βήμα για να περάσει ολόκληρο το Τραπεζικό σύστημα ΑΜΕΣΑ στο δικτατορικό έλεγχο της Ε.Κ.Τ.

Κάθε, όμως, τέτοια αιφνιδιαστική πράξη βίαιης καταστροφής εγχώριων καπιταλιστικών οικονομικών δομών, όπως τα τραπεζικά συστήματα κρατών, δεν είναι δίχως δόλο και υπολογισμό, δίχως Σχέδιο.

Η απόφαση του Eurogroup εντάσσεται μέσα στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα: Στο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ της Γερμανίας να εντάξει ολόκληρο το ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα σε ένα ενιαίο ΦΟΡΕΑ, άμεσα και δικτατορικά ελεγχόμενο από αυτήν: Την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.).

Το μεγάλο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αρχίζει από την Κύπρο με την καταστροφή του τραπεζικού της συστήματος.

Θα συνεχίσει με την Ελλάδα και άλλες χώρες που βρίσκονται κάτω από τη φασιστική μπότα των Μνημονίων…

Τα ανδρείκελα όλων των ειδών, από τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου μέχρι τα δικά μας κυβερνητικά ανδρείκελα και τα «αριστερά» τους δεκανίκια, ΠΡΟΣ αυτήν την κατεύθυνση εργάζονται πυρετωδώς.

Σημείωση: Να θυμίσουμε ότι παρόμοιες προτάσεις για «κουρέματα» των καταθέσεων, στο όνομα της «τιμωρίας των πλουσίων», έχει υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του…

Προς την τραπεζική δικτατορία του ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ (Παγκόσμια Διακυβέρνηση) «αγωνίζονται» ΟΛΑ τα κόμματα-κομπάρσοι των μαφιών του χρήματος…

Η Κύπρος ανοίγει την Αυλαία αυτού του ΕΦΙΑΛΤΗ…

Μόνο που για άλλη μια φορά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Τους λαούς της Ευρώπης.

Η καταστροφή των εγχώριων τραπεζικών συστημάτων και οι συνακόλουθες ΛΗΣΤΕΙΕΣ των λαών θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες ΕΚΡΗΞΕΙΣ κατάρρευσης του ίδιου συστήματος (ΕΕ, ευρώ, κ.λπ), συνακόλουθα σε γιγάντια παλιρροϊκά κύματα λαϊκών ξεσηκωμών…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 19, 2013 8:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΥΠΡΟΣ: Η Γερμανία ανοίγει τις «πύλες της κολάσεως»



Υπογραμμίζαμε στο προηγούμενο άρθρο μας ότι η απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου εντάσσεται μέσα σε ένα στρατηγικό ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ των αρπακτικών της ευρωζώνης και της Γερμανίας με στόχο: Την ένταξη ολόκληρου του ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συστήματος σε ένα ενιαίο ΦΟΡΕΑ, άμεσα και δικτατορικά ελεγχόμενο από αυτήν: Την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.).
Αναλυτικά εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7356


Η δικτατορική αυτή επίθεση εναντίον των Τραπεζών της Κύπρου, ανοίγει ένα νέο εφιαλτικό κύκλο: Τον κύκλο της ολοκληρωτικής καταστροφής των «ιδιαίτερων» τραπεζικών συστημάτων (των εθνικών κρατών), συνακόλουθα τον κύκλο της ολοκληρωτικής καταστροφής και λεηλασίας των «εθνικών» καπιταλιστικών οικονομιών.

Σημείωση: ΟΙ Τράπεζες αποτελούν στον καπιταλισμό την καρδιά του και το αίμα του, συνακόλουθα αποτελούν για κάθε εθνικό, καπιταλιστικό κράτος την καρδιά και το αίμα της οικονομίας του.

Κείμενα σχετικά με τις Τράπεζες διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4754

Ο ευρω-ΦΑΣΙΣΜΟΣ, συνεπώς, κτυπάει απευθείας στην καρδιά τις οικονομίες των ξεχωριστών κρατών, αρχής γενομένης από την Κύπρο και έπεται η συνέχεια…

Η δικτατορική αυτή επίθεση εναντίον της Κύπρου, είτε υλοποιηθεί, είτε όχι, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ καταστρέφει την καρδιά της: Το τραπεζικό της σύστημα.

Ο τεράστιος όγκος των καταθετών στις κυπριακές τράπεζες θα «δραπετεύσει», πανικόβλητος, από αυτές…

Σημείωση: Το σύνολο των ιδιωτικών καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου από εγχώρια νοικοκυριά ανέρχεται 42,3 δισ. Από χώρες ΕΚΤΟΣ ευρωζώνης σε 20,8 δισ.

Την εφιαλτική εικόνα για την Κύπρο τη δίνει πολύ αναλυτικά το άρθρο του Καζάκη, εδώ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4982.html

Μια συνιστώσα, ωστόσο, δεν έχουμε αναλύσει επαρκώς: Ότι η επίθεση αυτή του ευρω-ΦΑΣΙΣΜΟΥ, εναντίον της Κύπρου με τους επακόλουθους ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ και εναντίον όλων των δορυφορικών καπιταλιστικών χωρών, ανοίγει τις «Πύλες της Κολάσεως» σε διεθνές επίπεδο: Στο επίπεδο της ισορροπίας του τρόμου.

Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μέση Ανατολή, ο καπιταλιστικός Νότος, η Μεσόγειος γενικά, γίνονται πλέον «πυρακτωμένες» εμπόλεμες εστίες ανάμεσα σε τρεις μεγάλους ανταγωνιστές: Ρωσία, Γερμανία, ΗΠΑ.


Η Γερμανική επίθεση εναντίον της Κύπρου, ουσιαστικά ανατρέπει τις λυκοσσυμαχίες Γερμανίας-Ρωσίας, που διατυπώθηκαν με τις συμφωνίες γύρω από το φυσικό αέριο.

Το «κούρεμα» των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου είναι μια καθαρή πολεμική πράξη εναντίον της Ρωσίας και έτσι την προσλαμβάνουν και οι Ρώσοι…

Πολλοί μιλούν για «παραλογισμό» των Γερμανών, καθόσον πριονίζουν το συμμαχικό τους «κλαδί» (Ρωσία) στον πόλεμο του ευρώ με το δολάριο (Γερμανίας-ΗΠΑ).

Δεν υπάρχει κανένας «παραλογισμός».
Υπάρχει η τυφλή αναγκαιότητα που ωθεί τους Γερμανούς και όλα τα αρπακτικά της ευρωζώνης στην καταλήστευση των λαών της Ευρώπης και στη μετατροπή των αδύνατων σε αποικίες τους.

Η επίθεση του ευρω-ΦΑΣΙΣΜΟΥ καθορίζεται ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ από την ίδια ΔΙΚΗ τους κρίση κατάρρευσης:
Από την επιτακτική αναγκαιότητα να ισχυροποιηθούν, μέσω της καταλήστευσης των άλλων, στα πολεμικά μέτωπα που παίζονται τα μεγάλα παιχνίδια των νέων ενεργειακών πηγών: Κύπρος, Ελλάδα, Μέση Ανατολή, Μεσόγειος…

Η επίθεση αυτή του Ευρω-Φασισμού καταδεικνύει πριν απΆ όλα ότι η ίδια η ευρωζώνη και η Γερμανία βρίσκονται σε βαθιά κρίση και προ των πυλών της κατάρρευσής τους.

Αυτό ακριβώς εξαναγκάζει τη Γερμανία να επιταχύνει τους «ρυθμούς» των Μνημονίων. Δηλαδή να περάσει απευθείας στα τελευταία μνημονιακά «στάδια»: στην ολοσχερή καταστροφή των αδύνατων οικονομιών, στη ληστεία των καταθέσεων και στην ένταξη των κρατικών τραπεζικών συστημάτων στη δική της δικτατορική εξουσία, συνακόλουθα στη μετατροπή των καπιταλιστικών δορυφόρων της ΕΕ σε δικές της αποικίες, που σημαίνει: Δικό της αποικιοκρατικό καθεστώς και στις ενεργειακές πηγές…

Και αυτό γίνεται πιο επιτακτικό για τη Γερμανία διότι οι Ρώσοι αρχίζουν να διεισδύουν με απαιτήσεις στη Μεσόγειο…

Οι ΗΠΑ επίσης δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Προετοιμάζουν, μεθοδικά τα δικά τους σχέδια!!!

Φυσικά βλέπουν με καλό μάτι και ενθαρρύνουν την επίθεση της Γερμανίας εναντίον των Ρώσων. Προετοιμάζονται και περιμένων στη γωνία…

Η κρίση κατάρρευσης της ΕΕ και του ευρώ ωθεί τη Γερμανία σε ωμές και ταχείς δικτατορικές ενέργειες εναντίον των «αδύνατων κλαδιών» (καπιταλιστικών δορυφόρων) της ΕΕ, ανοίγοντας έτσι τις «πύλες της κολάσεως»: του ΣΥΝΟΛΙΚΑ καταρρέοντος και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Το ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του καπιταλισμού, σε εποχές κρίσης και μεγάλων αδιεξόδων, παίρνει φρενοβλαβείς μορφές: Τις μορφές και των ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων…

Η απληστία των αρπακτικών και η ΑΣΦΥΞΙΑ που τους δημιουργεί η κρίση οδηγούν σε «παραλογισμούς», που δεν είναι παρά η ΛΟΓΙΚΗ της καπιταλιστικής κακουργίας και βαρβαρότητας…

Η ΚΥΠΡΟΣ δεν είναι μόνο το πρώτο «βαγόνι» για το πέρασμα του Τραπεζικού συστήματος ΑΜΕΣΑ στο δικτατορικό έλεγχο της Ε.Κ.Τ., αλλά και το πρώτο «βαγόνι» των νέων ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ στην σκακιέρα του νέου πλανητικού, ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ…

ΜΟΝΟ οι αγωνιστικές αντιδράσεις των λαών μπορεί να αναχαιτίσουν το νεοταξικό αυτό ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 20, 2013 10:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κύπρος: Μια μικρογραφία του καπιταλιστικού αδιέξοδου- "Να δεις τι σού'χω για μετά"



"Kαλώς ή κακώς ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου ήταν υπερδιογκωμένος. Καλώς ή κακώς..." λέει ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην οθόνη πρωινής εκπομπής.

"Ειναι μια δύσκολη εξίσωση..." συνεχίζει ο διπλανός του.

[b]"Πως γίνεται να βρεθούν 5,8 δις χωρίς να θιχτούν ούτε οι μικροί καταθέτες, ούτε οι μεγάλοι, ούτε οι Ρώσοι...κλπ. Όποιος το βρει ας έρθει να πάρει το Νόμπελ." λέει κάποιος άλλος.[/b]

"Η ΕΕ και το eurogroup δείχνει ελαστικότητα και αφήνει την Κύπρο να αποφασίσει πως θα λύσει το πρόβλημά της" σημειώνει ένας τρίτος. Και πράγματι το κάνει αυτό αφού δεν έχει λύση.

Κι εσύ κάθεσαι και προσπαθείς να βρεις άκρη σε άλλο ένα χάος, όταν πριν λίγους μήνες όλοι οι "αρμόδιοι" εκεί και αλλού διαβεβαίωναν με απόλυτη σιγουριά ότι "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα" και καμιά σχέση με τους άλλους loosers, την Ελλάδα. την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία που τα είχαν κάνει θάλασσα.

Προσπαθείς να βάλεις μια τάξη.

Καλά, σκέφτεσαι, δεν αποφάσισε ολόκληρο eurogroup το Σάββατο αξημέρωτα ότι η λύση είναι το ξαφνικό "κούρεμα"; Δε βγήκαν ηγέτες και ειδικοί και είπαν πως είναι σωστή η σκληρή απόφαση; Τώρα τι γίνεται και ξαφνικά όλοι λένε ότι είναι λάθος; Πήραν δηλαδή μια "σωστή" απόφαση για να σώσουν την Κύπρο, που όμως ήξεραν ότι είναι λάθος και καταστροφή για Κύπρο και ΕΕ... αλλά δε γινόταν αλλιώς; Κι έτσι ξανασκέφτονται κάποια άλλη "λύση" που μπορεί να είναι πιο "λάθος", αλλά που μπορεί να βγει σωστή;
Παρά το ότι μπορεί, να όλο αυτό το σκεπτικό, να φαίνεται χαοτικό ή και εντελώς ηλίθιο, είναι ακριβώς έτσι.

Και πως λέγεται όλο αυτό;

Με μια λέξη λέγεται Καπιταλισμός και καπιταλιστική διαχείριση της οικονομίας.

Που σημαίνει βγάζουμε σήμερα όσα πιο πολλά κέρδη μπορούμε, δίνοντας μια προσωρινή λαμπερή εικόνα "υγείας" κι ευημερίας, κι αύριο... βλέπουμε. Τα κέρδη τα μοιραζόμαστε "επί τόπου", εμείς που έχουμε την εξουσία, και τις ζημίες θα τις διαχειριστεί... το μέλλον.

Τόσο σοβαρή και υπεύθυνη σκέψη. Αυτό συμβαίνει παντού, αυτό συνέβη στις ΗΠΑ, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, αυτό έγινε και στην Κύπρο. Και που να δεις τι σού'χω για μετά...

Ας το πάρουμε στα γρήγορα από την αρχή.

Καλά τώρα το είδαν ότι ο τραπεζικός τομέας είναι "καλώς ή κακώς" υπερβολικός (8 φορές το ΑΕΠ!). Τώρα αποφάσισαν να κλάψουν και οι "ειδικοί" της Κύπρου και της ΕΕ που έκαναν τα στραβά μάτια στους τραπεζίτες φίλους-συνεταίρους τους, και οι μεγαλοκαταθέτες Ρώσοι που τόσα χρόνια ζούσαν από αυτό;

Και εντάξει στην Κύπρον που οι Τράπεζες ήταν 8 φορές το ΑΕΠ, το Λουξεμβούργο που οι τράπεζες είναι 20 φορές το ΑΕΠ δεν τους ενοχλεί; Όταν σκάσει εκεί τι θα κάνουν; Θα δουν... Εξουσία είναι, κάτι καλό θα σκεφτούν. Αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Η αλήθεια πάντως για την Κύπρο είναι ότι δεν υπάρχει λύση όπως είναι τα πράγματα.
Αν δεν αγγίξουν τις καταθέσεις ως 100000 δε βγαίνουν τα νούμερα που θέλει η ΕΕ, εκτός αν βάλουν "φορολογία" πάνω από 15% στις μεγάλες καταθέσεις.

Τότε όμως και η Ρωσία θα αντιδράσει(ποιος ξέρει πως αφού δεν είναι λίγα τα χαρτιά της Ρωσίας εναντίον της ΕΕ και της Κύπρου) αλλά και πολλοί άλλοι μεγαλοκαταθέτες θα δυσαρεστηθούν και "θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους".

Σε τέτοια περίπτωση η Κύπρος, που η οικονομία της βασίζεται στις Τράπεζες(καταθέσεις, επενδύσεις και στον τουρισμό "καλώς ή κακώς", καθαρίζει και γυρνάει έναν αιώνα πίσω.


Αν πάρουν από τους κάτω των 100000 (ας ξεχάσουμε για λίγο τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση απο το eurogroup και τώρα ακόμη την ψάχνουν) τότε η ΕΕ που μόλις πριν 4-5 χρόνια εγγυήθηκε τις καταθέσεις αυτές για να σωθεί από τον πανικό της κρίσης στις ΗΠΑ, δίνει σήμα ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα και ο πανικός των πολλών μπορεί ανα πάσα στιγμή να την πνίξει. Το bank run είναι προ των πυλών.

Μία κρίση πίσω από όλες τις κρίσεις

Λένε και πάλι οτι η Κύπρος είναι μοναδική και ξεχωριστή περίπτωση που χρεοκόπησε λόγω του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων που επιβάρυνε τις Τράπεζες.

Η Ελλάδα όμως, όπως λένε, επίσης "χρεοκόπησε λόγω Δημ.Χρέους και κρίσης κρατικών ομολόγων* που βάρυνε τις τράπεζες".

Αλλά και η Ισπανία βρέθηκε στο γκρεμό λόγω των δανείων των Τραπεζών στον κατασκευαστικό τομέα που ήταν τελικά φούσκα.

Η κρίση ομολόγων όμως όπως λένε απειλεί επίσης τις Ιταλικές τράπεζες και την Ιταλία.

Η Ιρλανδία να θυμίσουμε ότι υπήρξε και αυτή θύμα του υπερδιογκωμένου τραπεζικού τομέα και "κακών" επενδύσεων των τραπεζών που πήραν όλη την οικονομία στο λαιμό τους.

Πίσω από όλα τα "επεισόδια" λοιπόν βρίσκεται η χρεοκοπία τραπεζών. Και οι τράπεζες, με τους γνωστούς και επώνυμους μεγαλομετόχους, δεν είναι παρά ο πυλώνας του καπιταλισμού που βρίσκεται στη δίνη μιας κρίσης υπερσυσσώρευσης.

Τι σημαίνει όμως χρεοκοπία των τραπεζών; Προσέξτε γιατί εδώ είναι όλο το ζουμί.

Σημαίνει απλά το εξής:

Οι τράπεζες, "καλώς ή κακώς", έχουν το δικαίωμα να δανείζουν από 10 έως 40 φορές τα ίδια κεφάλαιά τους(με βάση το "δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας"). Αν έχουν 10 δις ίδια κεφάλαια μπορούν να δανείσουν π.χ. 200δις!!

Τα δάνεια είναι η "βασική περιουσία" των τραπεζών αφού θεωρούν βάσει συμβολαίων, ότι κάποια στιγμή αυτά θα πληρωθούν.

Όταν όμως ένα μικρό τμήμα αυτών των δανείων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, το 5% (δηλ. 10 δις) ας πούμε, τότε η τράπεζα κοινώς βαράει κανόνι αφού πρέπει να βρει αυτά τα 10 δις και να τα βάλει πίσω για να καλύψει την τρύπα. Τα 10 δις αυτά έχουν γίνει πραγματικό χρήμα που κυκλοφορεί και πρέπει να καλυφθούν, αλλιώς το τραπεζικό σύστημα συνολικά έχει πρόβλημα.

Το 5% ζημιών λοιπόν είναι αρκετό για να χρεοκοπήσει μια τράπεζα! Το 5% είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό, αφού όπως ακούμε στην Ελλάδα π.χ. το 17% των δανείων είναι στο κόκκινο(μή εξυπηρετούμενα)! Ποιος επέτρεψε να συμβαίνει κάτι τέτοιο;; Μα οι ανάγκες κερδοφορίας του συστήματος.

Αυτό σημαίνει ότι όλο το Παγκόσμιο Τραπεζικό σύστημα είναι στον αέρα κυριολεκτικά.

Σημαίνει ότι όλα αυτά που βλέπουμε γύρω, δεν είναι παρά επεισόδια του ίδιου σήριαλ που θα έχει όλο και πιο σκοτεινή συνέχεια.

Το πλεονάζον υπερσυσσωρευμένο χρήμα ψάχνοντας διέξοδο κερδοφορίας το έριξε στις "σίγουρες επενδύσεις" στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, που ήταν προστατευμένες από το σύστημα, και τώρα βιώνουμε τα αποτελέσματα.

Το "λογικό" και θεμιτό κατά τον καπιταλισμό κυνήγι του κέρδους βρήκε νόμιμη διέξοδο στον Τραπεζικό-χρηματιστικό τομέα. Όπως είναι φανερό μέτοχοι των Τραπεζών είναι όλοι οι πλούσιοι και υπερπλούσιοι του πλανήτη και όλες οι μεγάλες εταιρείες και μονοπώλια της γης. Έτσι αποκομίζουν ένα σημαντικό κομμάτι των κερδών τους τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτή ήταν η λογική εξέλιξη του καπιταλισμού που είχε ήδη προ πολλών δεκαετιών προβλεφθεί από το Μαρξισμό.

Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε να καταλάβουμε ότι όλα όσα βλέπουμε γύρω είναι αποτελέσματα αυτού του τρόπου ανάπτυξης και κερδοφορίας που έχει επιλεγεί συνειδητά από τον καπιταλισμό συνολικά.

Επειδή πολλοί λένε
ότι πλέον πρέπει να μπει μια τάξη σε όλα αυτά και να γυρίσουμε σε έναν "υγιή καπιταλισμό" θα πούμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

Η εξέλιξη δεν γυρίζει πίσω. Η κερδοσκοπία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καπιταλισμού, υπάρχει στο DNA του και πριν την κρίση είχε εντελώς αθωωθεί και αποθεωθεί από τους θεωρητικούς του.


Τώρα είναι αργά για δάκρυα.
Εκτός από αυτό όμως από το 2008 ακούμε τέτοιες "λογικές φωνές" από αστούς οικονομολόγους, καπιταλιστές και θεωρητικούς, χωρίς όμως μετά από 5 χρόνια να έχουν κάνει το παραμικρό. Ισα -ίσα το αντίθετο συμβαίνει.

Το μέρος των κερδών που αποκόμιζε ο καπιταλισμός από την τραπεζική φούσκα, και τις άλλες φούσκες που ο ίδιος δημιούργησε βήμα-βήμα για να καλύψει τις ανάγκες κερδοφορίας του, δεν μπορεί να καλυφθεί από αλλού.

Ειναι πια φανερό ότι ο καπιταλισμός όχι μόνο δεν προσπαθεί να αναπτύξει νέους τομείς και "παραγωγικές δυνάμεις" αλλά αντίθετα καταστρέφει τομείς, κεφάλαια, ανθρώπους κλπ. δηλαδή παραγωγικές δυνάμεις.

Κύπρος, μια ακραία μικρογραφία

Η Κύπρος δεν είναι παρά μια ακραία μικρογραφία του αδιέξοδου του Καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης.

Το πρόβλημα της Κύπρου
δεν είναι τα 5,8 δις που λείπουν από τη δύσκολη εξίσωση. Αυτό που όλοι ξέρουν και λένε εκεί είναι το εξής απλό:

Τωρα ο τραπεζικός τομέας, όποια "λύση" κι αν επιλεγεί, θα καταστραφεί και θα συρρικνωθεί επειδή πρέπει, αλλά και επειδή χάνεται η εμπιστοσύνη των "επενδυτών", Ευρωπαίων ή ξένων.

Πώς μπορεί όμως, "ομαλά" και χωρίς τρομερές επιπλοκές, το μέγεθος "8 φορές το ΑΕΠ" να γίνει "ομαλά" "2 φορές το ΑΕΠ" (που πάλι είναι υπερβολικό);

Τι μπορεί λοιπόν να αντικαταστήσει το τεράστιο κενό; Η βιομηχανία; Η γεωργία-κτηνοτροφία; Ο τουρισμός που έτσι κι αλλιώς βασιζόταν στο δανεισμό; Η απάντηση απλά δεν υπάρχει. Απουσία ψάλτου... βήξ.

Η ίδια ερώτηση υπάρχει συνολικά και για το καπιταλιστικό σύστημα.

Λένε ότι πρέπει να "εξορθολογιστεί" το τραπεζικό σύστημα που όλοι ξέρουν ότι είναι λάθος και οδηγεί σε αδιέξοδα και "φούσκες" κάθε είδους. Τι θα καλύψει όμως το κενό στις ανάγκες κερδοφορίας που θα προέκυπτε από έναν περιορισμό του τραπεζικού-χρηματιστικού τομέα(που δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στη 2α παρουσία); Η "πράσινη ανάπτυξη"; Μην τρελαθούμε βέβαια...

Τι άλλο έχουν στο μυαλό τους άραγε;

Την επιστροφή στη στυγνή καταπίεση των εργαζόμενων άλλων εποχών που ήταν σκλάβοι χωρίς δικαιώματα;


Σίγουρα.
Ακόμη κι αυτό όμως, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να περάσει και να λειτουργήσει, δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει τις τεράστιες ανάγκες κερδοφορίας που έχουν δημιουργήσει και που τώρα απειλούν να καταπιούν όλο το οικοδόμημά τους.

Τι άλλο μπορεί να σκέφτονται άραγε; Τον πόλεμο; Την άνευ όρων εξόντωση; Σίγουρα και αυτό.

¶λλωστε η αλυσίδα καπιταλισμός-κρίση-φασισμός-πόλεμος υπάρχει πάντα στο συρτάρι της ιστορίας. Εκτός αν κάποιοι κάποια στιγμή χαλάσουν τη σειρά.

Το ζήτημα φυσικά για μας δεν μπορεί να είναι το τι σκέφτονται αυτοί αλλά το τι σκεφτόμαστε εμείς. Και το ερώτημα για μας είναι:

Πότε θα αρχίσουν τεράστιες μάζες εργαζόμενων να καταλαβαίνουν που πάνε τα πράγματα και να σκέφτονται σοβαρά την ανατροπή του καπιταλισμού;

ΠΗΓΗ:
http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/03/blog-post_19.html

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 20, 2013 9:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι διθύραμβοι για το «ΟΧΙ» εκείνων που «τελείωσαν» την Κύπρο…



Είμαστε τόσο οργισμένοι από το δωσιλογισμό των κυβερνητικών ανδρεικέλων και τόσο εθνικά ταπεινωμένοι, που θριαμβολογούμε για το «ΟΧΙ» των κυπριακών κοινοβουλευτικών κομμάτων: Εκείνων που «τελείωσαν» την Κύπρο…

Διευκρίνιση: Δεν μιλάμε για τα ΟΧΙ του κυπριακού λαού: Αυτά, έστω και αν ακόμα δεν έχουν αυτό-οργανωθεί και παγιδεύονται στην ΑΠΑΤΗ του κοινοβουλευτισμού (στο ντεκόρ του δωσιλογισμού), εκφράζουν και αποτυπώνουν αυθεντικές αγωνιστικές διεργασίες και διαθέσεις…

Από πού ως πού, όμως, το «ΟΧΙ» εκείνων που έριξαν την Κύπρο στο «λάκκο των λεόντων» του ευρω-φασισμού και στα Μνημόνια είναι «Ιστορικό» και πράξη εθνικής γενναιότητας και υπερηφάνειας;

Είπαν «ΝΑΙ» στη Δολοφονία της Κύπρου (Ευρώ και δικτατορία των Μνημονίων) και λένε ένα εξαναγκαστικό «ΟΧΙ» για τη ΜΟΡΦΗ της δολοφονίας, για το βόλι που θα επιλεγεί για τη δολοφονία της Κύπρου.

Το «ΟΧΙ» τους θα ήταν πράγματι ΙΣΤΟΡΙΚΟ εάν λέγανε ΟΧΙ στην ΕΕ, το ευρώ και τα Μνημόνια και ταυτόχρονο καλούσαν τον κυπριακό λαό να στηρίξει οργανωμένα και μαχητικά αυτό το ΟΧΙ…

Το σημερινό τους «ΟΧΙ» είναι ψεύτικο και εκτονωτικό, είναι το «ΟΧΙ» πολιτικών απατεώνων που εξαναγκάστηκαν να το πούνε για το θεαθήναι, για να μην προκληθεί πανικός και ακαριαία χρεοκοπία της Κύπρου, για να πάρουν μια παράταση χρόνου, έτσι ώστε να μαγειρέψουν κάποιες λύσεις εξαπάτησης και χειραγώγησης του κυπριακού λαού…

Είναι ένα δόλιο «ΟΧΙ» το οποίο θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα κυπριακά πολιτικά ανδρείκελα σαν ΑΛΛΟΘΙ για τον καταστροφικό ΕΦΙΑΛΤΗ που έρχεται.

Είναι το ίδιο «ΟΧΙ» που λένε και εδώ, σήμερα, πολλά από πολιτικά ανδρείκελα που οδήγησαν, από κυβερνητικές θέσεις, την Ελλάδα στο αποικιοκρατικό καθεστώς των Μνημονίων και της τρόικας…

Αύριο μπορεί να πούνε ένα τέτοιο «ΟΧΙ» και αυτοί που είναι σήμερα στην κυβέρνηση: Μπορεί να πούνε «ΟΧΙ» στο «είδος» της σφαίρας με την οποία θα θελήσει το 4ο Ράιχ να δώσει στην Ελλάδα τη χαριστική βολή

Θα τους χειροκροτήσουμε;

Το «ΟΧΙ» των Κυπρίων κοινοβουλευτικών απατεώνων δεν έχει καμία αξία, είναι ένα «ΟΧΙ» ΑΠΑΤΗΣ και ασύστολης κοροϊδίας, ένα «ΟΧΙ» ξεπλύματος των εγκλημάτων τους.

Γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι πλέον η Κύπρος, είναι τελεσίδικα τελειωμένη, είτε «κουρευτούν» οι καταθέσεις, είτε ΟΧΙ.

Και την οδήγησαν, ΟΛΟΙ αυτοί οι πολιτικάντηδες, την Κύπρο σΆ αυτήν την οικτρή και ΜΗ αναστρέψιμη κατάσταση.

Και σήμερα μπροστά σΆ αυτήν την ολοκληρωτική καταστροφή (το μακάβριο δικό τους έργο) δεν κάνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για να διασωθεί η Κύπρος: Έξω από το ευρώ, εθνικό νόμισμα και λαϊκή κινητοποίηση για μια άλλη δύσκολη και επίπονη πολιτική κατεύθυνση, αλλά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και εθνική…

Απλώς λένε ένα «ΟΧΙ» στη μέθοδο και στο «είδος» του θανάτου («κούρεμα») και «ζυμώνουν» λύσεις για την ανεύρεση λύσεων θανάτου με ναρκωτικά εξαπάτησης του κυπριακού λαού και εκλογικής του χειραγώγησης…

Οι διθύραμβοι, συνεπώς, πάνω σΆ αυτό το «ΟΧΙ» των Κυπρίων πολιτικών απατεώνων, δείχνει ότι είμαστε ακόμα επιρρεπείς στα εκλογικά κόλπα και τις παγίδες των δημίων μας…


Δείχνει ότι η απελπισία από τα δικά μας δωσίλογα ανδρείκελα, μας έχει καταστήσει τυφλούς και έτοιμους να «γαντζωθούμε» από τα «μαλλιά» κάθε πολιτικού απατεώνα, όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 21, 2013 9:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Μπρος ευρω-λύκοι και
πίσω ρώσικες αρκούδες»…




Ταυτόχρονα με τις διθυραμβικές ιαχές για το «ΟΧΙ» εκείνων που οδήγησαν την Κύπρο στη σφαγή, ξεπήδησαν και οι …ρωσόφιλοι!

Για το «ΟΧΙ» γράψαμε και σε λίγες μέρες θα φανεί η «αξία» του και η βροντώδης υποκρισία του: Θα μετατραπεί σε θρήνος…

Όταν κερδοσκοπεί πάνω σΆ αυτό το «ΟΧΙ» της «εθνικής υπερηφάνειας», τόσο ξεδιάντροπα, ο ΣΥΡΙΖΑ (μην ξεχνάμε ότι πολλά στελέχη του είχαν προτείνει το «κούρεμα» των καταθέσεων εδώ), αυτό και ΜΟΝΟ τα λέει ΟΛΑ…

Όταν κερδοσκοπεί τόσο αναίσχυντα ο Τσίπρας πάνω στο «ΟΧΙ» των ανδρεικέλων της Κύπρου και πάνω στη διάσωση των Τραπεζών και του ευρώ, τότε τα σχόλια περιττεύουν…

Αλλά οι άνθρωποι που μαγεύονται τόσο πολύ από τους συνθηματικούς ήχους της καθεστωτικής δημαγωγίας και τα «ΟΧΙ» των δημίων κάθε απόχρωσης, είναι αυτοί που ΠΑΝΤΑ αναζητούν τις λύσεις από τα χέρια της εξουσίας και των «ειδώλων» της, που αναζητούν τη «σωτηρία» από Μεσσίες και άλλους «νταβάδες».

Έτσι και εδώ,
οι υμνητές της ρώσικης αρκούδας βγήκαν από το καβούκι τους και άρχισαν να πλάθουν διάφορα σενάρια με κεντρικό καμβά: Ο δρόμος της σωτηρία μας βρίσκεται στην αντικατάσταση των ευρω-λύκων με τη ρώσικη αρκούδα…

Οι έννοιες της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, καθώς και ο «πατριωτισμός» τους και η «εθνική» τους υπερηφάνεια εξαντλούνται στην αλλαγή του «νταβά», ιδιαίτερα αν αυτός ο «νταβάς» εμπορεύεται και το Ορθόδοξο φρόνημα…

ΕΞΩ από «νταβάδες»-Μεσσίες δεν μπορούν να διακρίνουν ΤΙΠΟΤΕ άλλο, ιδιαίτερα τα λαϊκά κινήματα και τις δομές της ΕΞΟΥΣΙΑΣ των λαών: Αυτά τους προκαλούν αλλεργία γιατί είναι πολύ ανεξάρτητα και ελεύθερα, «μυρίζουν» σοσιαλισμό, μια άλλη μορφή οργάνωσης και λειτουργίας της κοινωνίας…

Είναι να γελά κανείς με αυτά τα νέα ρωσόφιλα «παπαγαλάκια», αλλά και να θλίβεται με το ειδωλολατρικό μυαλό τους, αν δεν είναι διατεταγμένο…


Μιλούν για τη Ρωσία και τον Πούτιν σαν να είναι οι καλοί Σαμαρείτες ΚΑΙ όχι ψυχροί, και αυτοί, εκφραστές των δικών τους ολιγαρχικών μαφιών.

Ο Πούτιν και το κατεστημένο της Ρωσίας (οικονομικό και πολιτικό) παίζουν τα δικά τους παιχνίδια: Το ίδιο αποικιοκρατικά με τα άλλα αρπακτικά της υφηλίου, το ίδιο αποικιοκρατικά με αυτά των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

«Βοηθάνε» μόνο τότε που τα αδύνατα κράτη δέχονται τις δικές τους αλυσίδες…

Δεν νοιάζονται για το καλό και την ανεξαρτησία των λαών, αλλά για την προώθηση των συμφερόντων των δικών τους επιχειρηματικών και χρηματιστηριακών μαφιών, για την προώθηση των δικών τους αποικιοκρατικών συμβάσεων, των δικών τους «μνημονίων»…

Ο γεωπολιτικός χώρος της Κύπρου και της Ελλάδας τους ενδιαφέρει τα μέγιστα και γι αυτό επιχειρούν να διεισδύσουν, μέσω των καθεστωτικών «φραξιών» κάθε χώρας (οικονομικών και πολιτικών μαφιών), να αλλάξουν τους διεθνείς συσχετισμούς υπέρ τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη με τους άλλους ανταγωνιστές: ΗΠΑ, ΕΕ, Γερμανία…

Επιχειρούν, συνεπώς, οι Ρώσοι να εκμεταλλευτούν τους κραδασμούς κατάρρευσης κάθε χώρας και ιδιαίτερα τους κραδασμούς κατάρρευσης της ΕΕ και του ευρώ για να προωθήσουν τη δική τους αποικιοκρατική πολιτική.

Φυσικά οι αντιθέσεις και ο υπόγειος πόλεμος ανάμεσα στα διεθνή κέντρα της πλανητικής αποικιοκρατίας, παρέχουν μεγάλες δυνατότητες για την προώθησε των εθνικών στρατηγικών μιας μικρής χώρας.

Προϋπόθεση, όμως, των προϋποθέσεων είναι: Να έχει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ εθνική στρατηγική η χώρα…

Σήμερα καμία χώρα, ιδιαίτερα η Ελλάδα και η Κύπρος, δεν πληρούν μια τέτοια προϋπόθεση: ΟΛΟ το κυβερνητικό και πολιτικό οικοδόμημα είναι «εξαπτέρυγο» των ποικίλων μαφιών του χρήματος.

Συνεπώς, μόνο πάνω σΆ αυτή τη λογική του δωσίλογου «εξαπτέρυγου» μπορεί υπάρξουν διακρατικές σχέσεις, δηλαδή σχέσεις αποικιοκρατικές…

Προϋποθέσεις μιας ΕΘΝΙΚΑ ανεξάρτητης στρατηγικής μπορεί να υπάρξουν ΜΟΝΟ με την ανάπτυξη ενός δυναμικού και αγωνιστικού λαϊκού ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Μια ΕΘΝΙΚΑ ανεξάρτητη ΠΟΛΙΤΙΚΗ μπορεί μόνο να στηριχτεί στη ΔΥΝΑΜΗ της λαϊκής κινητικότητας και οργάνωσης.

Με αυτούς τους πολιτικούς, υπαλλήλους των ολιγαρχών και δωσίλογους δεν μπορεί να υπάρξει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ εθνική πολιτική: Αυτοί καταλύουν κάθε κύτταρο και ιστό ΕΘΝΙΚΟ…

Οι Ρώσοι,
μέσα από τις ΡΩΓΜΕΣ του καθεστωτικού δωσιλογισμού και των κομμάτων και μέσα από την οξύτητα των ανταγωνισμών ανάμεσα στις μερίδες του κεφαλαίου, επιχειρούν να οικοδομήσουν τους δικούς τους θύλακες ή να ισχυροποιήσουν αυτούς που υπάρχουν, όπως στην Κύπρο.

ΣΤΗΝ Κύπρο, π.χ, θέτουν τους δικούς τους όρους για τη …διάσωσή της: Όροι αποικιοκρατικοί που γκρεμίζουν τις ονειρώξεις των υμνητών τους.

Χαρακτηριστικό είναι το Ρεπορτάζ που διαβάσαμε εδώ:
http://radiofloga.blogspot.gr/2013/03/blog-post_20.html

Στο τέλος ΟΛΟΙ θα τα βρούνε σε βάρος του λαού της Κύπρου.

ΟΛΟΙ καταστρέφουν την Κύπρο και πάνω στα ερείπιά της παίζουν πόκερ γύρω από την πίτα που θα πάρει ο καθένας.

Ρώσοι, Γερμανοί και Αμερικανοί στο τέλος, αφού παίξουν το πολεμικό τους πόκερ, θα συμβιβαστούν και θα μοιράσουν τα κέρδη από το παιχνίδι τους…

Ουαί και αλλοίμονο στους λαούς που αναζητούν τη σωτηρία τους ΟΧΙ στον εαυτό τους, αλλά στους «προστάτες»…

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 22, 2013 7:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αδυσώπητο εκ φύσεως ( ή τα κέρδη των Γερμανών από την κρίση)...
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία κ.λπ.,δεν είναι το αποτέλεσμα της «κακής φύσης των Γερμανών». Είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από την αδυσώπητη φύση του κεφαλαίου, ανεξαρτήτως εθνικότητας.



Η κυρία Λαγκάρντ είχε πει, σε ανύποπτο χρόνο, ότι «τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας».

Κατ' αντιστοιχία, η ζημιά της Κύπρου από το παιχνίδι που παίχτηκε στο «Γιούρογκρουπ» δεν είναι παρά τα κέρδη που φιλοδοξούν να έχουν οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο πλαίσιο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που εξελίσσεται μεταξύ τους μεσούσης της κρίσης.
*
Είναι πασίγνωστο ότι η Γερμανία
(φυσικά δε μιλάμε για τη Γερμανία του γερμανικού λαού, αλλά για την ιμπεριαλιστική Γερμανία των μονοπωλίων, της «Ζήμενς», της «Χόχτιφ», της «Τίσεν», της «Ντόιτσε Μπανκ»)
κερδίζει αστρονομικά ποσά από την κρίση.

Αλλωστε, οι ιμπεριαλιστές δεν το έχουν κρύψει: Γι' αυτούς δεν είναι μόνο η καπιταλιστική «ανάπτυξη», αλλά είναι και η καπιταλιστική κρίση που αποτελεί «ευκαιρία».
*
Στο πλαίσιο του αδήριτου νόμου που διέπει τις καπιταλιστικές σχέσεις, στο πλαίσιο δηλαδή του νόμου της καπιταλιστικής ανισομετρίας, ο ισχυρός - εν προκειμένω η Γερμανία - έχει πάντα το πλεονέκτημα να κερδίζει τόσο από την «ανάπτυξη» όσο και από την κρίση του καπιταλιστή συμμάχου της.
*
Σήμερα, σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες κρίσης, τα πράγματα διαμορφώνονται ως εξής:

α) Οπως παραδέχτηκε τον περασμένο Αύγουστο η γερμανική εφημερίδα «Bild», χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα «τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της». Ο τίτλος του μακροσκελούς άρθρου ήταν: «Η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ», τόνιζε.

β) Στην ίδια παραδοχή προχώρησε και η γερμανική «Handelsblatt». Στο δημοσίευμά της, η ανάλυση του οικονομολόγου του ινστιτούτου του Κιέλου Jens Boysen - Hogrefe οδηγεί στο συμπέρασμα ότι λόγω της κρίσης και των χαμηλών επιτοκίων, το γερμανικό κεφάλαιο τα τελευταία 3,5 χρόνια εξοικονόμησε 68 δισ. ευρώ σε κόστος δανεισμού.

γ) Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου «Ifo» η κρίση για τη Γερμανία είναι τόσο προσοδοφόρα, που, σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου Αυγούστου, αναμενόταν το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για το 2012 να ξεπερνούσε το πλεόνασμα κάθε άλλης χώρας στον κόσμο.
*
Επομένως, τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα
(σ.σ.: Ηδη από το Μάρτη του 2012, ο ίδιος ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αποκάλυπτε μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Focus» ότι από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή λεγόμενα «πακέτα στήριξης» προς την Ελλάδα, τα κέρδη της Γερμανίας ξεπερνούσαν τα 15 δισ. ευρώ, ενώ ακόμα και με τους πιο συγκρατημένους υπολογισμούς του οικονομολόγου Thomas Fricke, που δημοσιεύτηκαν το Μάη του 2011 στη γερμανική έκδοση «Financial Times», τα κέρδη του γερμανικού κεφαλαίου μόνο από την αξιοποίηση των λεγόμενων «πακέτων στήριξης» προς την Ελλάδα δε θα είναι λιγότερα από 10 δισ. ευρώ),
τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία κ.λπ.,
δεν είναι το αποτέλεσμα της «κακής φύσης των Γερμανών». Είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από την αδυσώπητη φύση του κεφαλαίου, ανεξαρτήτως εθνικότητας.


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=22/3/2013&columnId=1821

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΑΜΠΕΛΑΙ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 22, 2013 7:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι πλασιέ των χρηματιστών και τραπεζών...



ΟΥΡΕΣ στην Κύπρου...
Την ευρηματική αυτή εικόνα που καθιστά κάθε σχόλιο περιττό, την είδαμε ΕΔΩ:

http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8913.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες