Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Χρέος στα ... 400 δισ.!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 10, 2012 8:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Χρέος στα ... 400 δισ.! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Χρέος στα ... 400 δισ.!
Γράφει:Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ



Το παιχνίδι το 'χαν στημένο από αρχή.

Φοβερό κόλπο το «κούρεμα», με ανυπολόγιστες συνέπειες για εκατομμύρια εργαζόμενους. Επικαλέστηκαν το υπέρογκο κρατικό χρέος, τα δανεικά, δηλαδή, που πήραν οι κυβερνήσεις για να «μπουκώσουν» τους διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες και εξαπέλυσαν έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο ενάντια στο λαό.

Το πρόβλημα, βέβαια, δεν ήταν οι ανοδικές τάσεις του χρέους, αλλά η οικονομική κρίση που ξέσπασε, όταν τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά τους δεν τους έδιναν τα αναμενόμενα κέρδη.

Η αντιμετώπιση της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας και ο στόχος εξασφάλισης υψηλής ανταγωνιστικότητας για το μεγάλο κεφάλαιο καθόρισαν και το εύρος των μέτρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη συνέχεια. Ο στόχος τους ένας και μοναδικός, Να ρίξουν την τιμή της εργατικής δύναμης σε τέτοια επίπεδα που να εξασφαλίζουν υψηλή κερδοφορία.

Τα άλλα, περί αντιμετώπισης του κρατικού χρέους, ήταν το πρόσχημα και το άλλοθι της επίθεσης.

Οταν, το 2009, υποτίθεται ότι εντοπίστηκε το πρόβλημα χρέους, το ύψος του ήταν 298 δισ. ευρώ. Από τότε, στο όνομα της αντιμετώπισης του χρέους πάρθηκαν αλλεπάλληλα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής τους ζωής, με συνεχή χτυπήματα σε μισθούς και συντάξεις, στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, στις εργασιακές σχέσεις, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Παράλληλα, είχαμε συνεχείς αυξήσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους, καθιερώθηκαν μια σειρά χαράτσια, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται τα νέα φορολογικά μέτρα που θα ισχύσουν από τον Ιούνη.

Στην πραγματικότητα, μετά από τα δύο μνημόνια και χωρίς ακόμα να έχουμε δει το τέλος αυτού του εφιάλτη, βρεθήκαμε σε μια κοινωνία με εκατομμύρια ανέργους, μισθούς των 411 ευρώ, με εργαζόμενους χωρίς υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη, ασφαλιστικά ταμεία με λεηλατημένα τα αποθεματικά τους, κοινωνία συνεχούς εξάπλωσης της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Κι όλα αυτά, υποτίθεται για το χρέος.

Βέβαια, όλη αυτήν την περίοδο, ούτε στιγμή δεν έκλεισαν οι κάνουλες στήριξης των τραπεζών, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν κεφάλαια πάνω από 100 δισ. ευρώ.

Στο τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου έφτασε τελικά στο στάδιο του «κουρέματος», της επαναδιαπραγμάτευσης δηλαδή του κρατικού χρέους, μια διαδικασία πολύ ενδιαφέρουσα για τους πιστωτές, για να χάσουν από τα κεφάλαιά τους, διαφημίζοντας σε όλους τους τόνους και προκαλώντας τους εργαζόμενους ότι βγαίνουν κερδισμένοι από αυτήν την ιστορία.

Αλλιώς, τα δείχνει όμως ο λογαριασμός: Πέρα από τη διαδικασία εξανδραποδισμού των εργαζομένων που βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, και κόντρα στην κοροϊδία ότι δήθεν μας διαγράφουν χρέη, το 2010 και το 2011 πληρώσαμε τόκους 30 δισ. ευρώ, ενώ τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2015 θα πληρωθούν τόκοι πάνω από 70 δισ. ευρώ. και στα τέλη του 2015, στην καλύτερη περίπτωση, το χρέος θα κινείται γύρω από τα 400 δισ. ευρώ!!!

Μας λένε, δηλαδή, ότι για να αντιμετωπιστεί το χρέος των 298 δισ. ευρώ, γκρεμίσανε ολόκληρη την κοινωνία, πλήρωσαν και τόκους 100 δισ. ώστε το 2015 να χρωστάμε 400 δισ.

Πολλοί είναι εκείνοι που, μετά από τόσα, συνειδητοποιούν ότι το «κούρεμα» αποτελεί μέρος της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Μόνο που στις μέρες μας αυτό δε φτάνει. Χρειάζεται στράτευση στο άλλο, το Λαϊκό Μέτωπο, για αντίσταση και αντεπίθεση.

ΠΗΓΗ:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6739854&publDate=10/3/2012

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 10, 2012 10:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι μύθοι για το «κούρεμα»



Θριαμβολογούν οι ληστές, οι δήμιοι και ανδρείκελά τους για το «κούρεμα»: Θριαμβολογούν για την «ελεγχόμενη χρεοκοπία», για τη φρίκη δίχως ΤΕΛΟΣ…

Οι διθύραμβοι, βεβαίως, των φρενοβλαβών ληστών και δημίων, καθώς και των πολύχρωμων παρασίτων-ανδρεικέλων, συνοδεύονται με ωμές απειλές εναντίον του ελληνικού λαού, τρομοκρατία και εκβιασμούς, για να μην έρθουν τα …χειρότερα!!!!!


Τι είδους «επιτυχία» είναι αυτή, μάλιστα τέτοια που να ξεσηκώνει υστερικά κύματα θριαμβολογίας, όταν ΑΠΕΙΛΕΙΣ και ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ τους πάντες για να μην έρθουν τα …χειρότερα;;;

Ας δούμε, λοιπόν, τη μυθολογία του «κουρέματος», πάνω στην οποία χορεύουν οι κτηνάνθρωποι της εξουσίας και τα κομματικά τους ανδρείκελα:

α). Με το «κούρεμα» του κρατικού χρέους, πράγματι, οι πιστωτές (οι τράπεζες και οι επενδυτικές εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου) διαγράφουν ένα μέρος του χρέους.

Διαγράφουν ένα μέρος του χρέους οι τοκογλυφικές «εστίες», διότι σε αντίθετη περίπτωση θα τα έχαναν ΟΛΑ.

Εδώ πρόκειται για μια μορφή ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ του χρέους και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ κεφαλαίων από την οξύτατη οικονομική κρίση.

Σε κάθε κρίση καταστρέφονται κεφάλαια, ακόμα και μεγάλα κεφάλαια: τα «ξερά κλαδιά» (το έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε προηγούμενα άρθρα)…

Προκειμένου, λοιπόν, να τα χάσουν ΟΛΑ τα κοράκια της τοκογλυφίας που έχουν απομυζήσει τους πάντες και τα πάντα, ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ένα μέρος του χρέους για να συνεχίσουν την τοκογλυφική ληστεία τους.

Εκεί, λοιπόν, που θα τα έχαναν όλα (οι μαφίες του χρήματος και της τοκογλυφίας), ΤΩΡΑ έρχονται τα ανδρείκελά τους και τους ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ότι θα πάρουν τα μισά.

Μύθος πρώτος: Το «κούρεμα», λοιπόν, δεν είναι για τη σωτηρία του ελληνικού λαού και της χώρας, αλλά για τη ΣΩΤΗΡΙΑ των μαφιών του χρήματος, μαφίες που έχουν κατασπαράξει την ελληνική κοινωνία και το λαό της και μας οδήγησαν στο σημερινό εφιάλτη.

β). Πέραν, όμως, από τα παραπάνω, δεν πρέπει να μας διαφεύγει και τούτο: Οι τραπεζίτες και όλες οι τοκογλυφικές «εστίες», υπέρ-θησαύρισαν, όλα αυτά τα χρόνια ΟΧΙ μόνο από την ασύστολη λεηλασία του ελληνικού λαού που ασκήθηκε από τις κυβερνήσεις τους, ΑΛΛΑ και από τη «διαχείριση» του «χρέους»!!!

Μόνο στην Ελλάδα, οι τράπεζες που διαχειρίζονται το κρατικό χρέος, την περίοδο 2003 - 2009 αύξησαν την περιουσία τους (την περιουσία, όχι τα κέρδη) κατά 376 δισ. ευρώ!!!

Μύθος δεύτερος: Το «κούρεμα», λοιπόν, δεν είναι παρά ένα «κούρεμα» του τοκογλυφικού θησαυρού τους: Μια μικρή απώλεια από τα χρόνια υπερκέρδη της λεηλασίας τους…

γ). Εντελώς διαφορετική είναι η υπόθεση που αφορά τα Ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων.

Εδώ τα ανδρείκελα «κουρεύουν» το μόχθο των εργαζομένων: τις αποταμιεύσεις τους.


Μύθος τρίτος: Το «κούρεμα», λοιπόν, διασώζει τους τοκογλύφους και λεηλατεί περαιτέρω τους εργαζόμενους, λεηλατώντας, για άλλη μια φορά, τις αποταμιεύσεις τους…

δ). Με το «κούρεμα» μας λένε ότι θα απαλλαγούμε από ένα χρέος 105 δισ. ευρώ!

ΜΥΘΟΣ!!!

Το 2015 θα χρωστάμε ακόμα περισσότερα: 400 δισ. ευρώ!!!

Από 298 δισ. ευρώ το 2009, θα φτάσουμε στα 400 δισ. ευρώ το 2015!!!

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ και ΥΠΕΡΔΙΟΓΚΩΣΗ, λοιπόν, γίνεται του ΧΡΕΟΥΣ και όχι ΜΕΙΩΣΗ…

Επίσης εδώ δεν πρέπει να μας διαφύγει και τούτο:
Ότι μέχρι το 2015 θα πληρώσουμε σε τόκους πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Και η ΦΡΙΚΗ της λεηλασίας και της δολοφονίας μας δεν θα έχει τέλος. Ήδη για τον Ιούνιο υπάρχει και νέο «συμβόλαιο θανάτου», νέα δολοφονικά μέτρα εναντίον τους ελληνικού λαού…

Και τα ανδρείκελα θριαμβολογούν για όλα αυτά, με σημαιοφόρο τον φρενοβλαβή «εκτελεστή» και ασύστολο μπουρδολόγο: Τον Βενιζέλο…

Επιστροφή στην κορυφή
Πανπαν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 10, 2012 7:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ



Τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ από το κούρεμα. Φουσκώνει από υπερηφάνεια η κυβέρνηση που εκτέλεσε με επιτυχία τις εντολές της Τρόικας και των τοκογλύφων, που ξεπουλάει την Ελλάδα, που χρεοκοπεί τους Έλληνες.

Η κυβέρνηση μιλάει για μια μεγάλη επιτυχία της με το κούρεμα.
Μας λέει ότι επιτυγχάνεται ο στόχος για χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020. Μόνο που αυτή η επιτυχία του 2020 είναι σχεδιασμός επί χάρτου. Και αν βασιστούμε στις στατιστικές και στα πρόσφατα αποτελέσματα των έργων τους την τελευταία διετία, ό,τι και αν σχεδίασαν στο χαρτί στην πραγματικότητα απέτυχαν σε όλα. Γιατί λοιπόν πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι αποτυχημένοι θα πετύχουν τώρα; Μέχρι το 2020 είναι αρκετά χρόνια και μπορούνε να βρούνε πολλούς παράγοντες που να δικαιολογούν απόκλιση.

ΓιΆ αυτό όμως που δεν μας μιλάνε σήμερα, είναι ότι τα ασφαλιστικά μας ταμεία χάνουν πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ από το κούρεμα. Αυτό είναι γεγονός. Είναι πραγματικότητα. Ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας των μισθωτών και των συνταξιούχων, μεγάλο μέρος των αποθεματικών των ταμείων, έκανε φτερά, χάθηκε. Μόνο που στην οικονομία τίποτα δεν γίνεται καπνός. Κάποιοι πήραν αυτά τα χρήματα, κάπου πήγαν αυτά τα χρήματα, και αυτό βέβαια δεν μας το λέει η κυβέρνηση.

Ο καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Διονύσης Χιόνης δήλωσε ότι "τα ασφαλιστικά ταμεία θα υποστούν ζημιές μεγαλύτερες των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, απώλειες από ομόλογα τα οποία είχαν στην κατοχή τους και τα χρησιμοποιούσαν ως εγγύηση προκειμένου να βρουν ρευστότητα και έτσι να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που δημιουργούνται για την καταβολή των συντάξεων, των εφάπαξ και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης".

Στο ερώτημα εάν με την αυξανόμενη ανεργία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα τα ασφαλιστικά ταμεία ο κύριος Χιόνης απάντησε:

«η αύξηση της ανεργίας θα επιβάρυνε ούτως ή άλλως τα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα μετά την περικοπή των ομολόγων και τη μη υποκατάσταση αυτής της απώλειας με κάτι άλλο, η ζημιά θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Και ένα κεντρικό ζητούμενο είναι πως θα μπορέσουν τα ασφαλιστικά ταμεία να ανταποκριθούν σε όλα αυτά».

Χάνονται λοιπόν 12 δισεκατομμύρια Ευρώ, λεφτά από τις ασφαλιστικές μας εισφορές, από τις κρατήσεις μας, λεφτά δικά μας. Λεφτά που θα λείψουν από τις συντάξεις μας και από την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.

Λεφτά που έφαγαν οι κρατικοδίαιτοι «ημέτεροι»,
προστατευόμενοι από το κομματικό τους κράτος. Τα ίδια πρόσωπα που βρίσκονται στις κυβερνητικές καρέκλες της διαπλοκής τότε και τώρα. ΅Όσες από τις διοικήσεις των ταμείων αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να περισώσουν τις περιουσίες των ταμείων, όπως όφειλαν, θα αντικατασταθούν, δήλωσε η συγκυβέρνηση.

Το βλέπω, το σκηνικό στήθηκε. Σε λίγο καιρό αυτοί που υποδύονται τους κυβερνόντες θα βγουν και πάλι στη σκηνή, και με περίλυπο ύφος θα παίξουν τον ίδιο ρόλο του σωτήρα. Το σενάριο γνωστό. Οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων θα δείχνουν ότι δεν είναι βιώσιμα και πρέπει να πάρουμε δραστικά και αναγκαία νέα μέτρα. Κατάργηση του εφάπαξ, νέες περικοπές στις συντάξεις, κόψιμο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μούγκα για την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων.

Η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει, μαζί με τους Έλληνες τραπεζίτες, αφού οι ζημιές τους θα καλυφθούν σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και των φορολογουμένων.


Τα εργολαβικά ΜΜΕ, τα περισσότερα ελεγχόμενα και από τις τράπεζες μέσω των χρεών τους, θα συνεχίσουν το πανηγύρι για αρκετές εβδομάδες προσβλέποντας σε μερίδιο στήριξης από την συγκυβέρνηση και τις τράπεζες. Ο μόνος που χάνει είναι ο λαός που καλείται να πληρώσει με νέα μέτρα τον Ιούνιο.

Το κούρεμα θα σας το κάνει ο λαός και μάλιστα με τη ψιλή.

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 10, 2012 8:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Περί χρέους και αναδιάρθρωσης του χρέους (1)

Θα φρεσκάρουμε τη μνήμη μας με δύο παλιά μας κείμενα, που παραμένουν επίκαιρα, σχετικά με τη μυθολογία του χρέους και την αναδιάρθρωση του χρέους.
Ξεκινάμε με το «χρέος».


Μάιος 2010

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4467

Το χρέος: το όχημα των εφιαλτικών σχεδιασμών και πλανητικών συμφωνιών



Ζούμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα στην πιο αποκρουστική της έκφραση: Το συνδυασμό της ωμής τρομοκρατικής κακουργίας, με την ασύλληπτη αυθάδεια της θηριώδους υποκρισίας και απάτης.

Με «εφιάλτη» το δαιμονοποιημένο «χρέος» και τη συνακόλουθη «χρεοκοπία», γιγαντώνεται στο πολλαπλάσιο το χρέος, δηλαδή οι «αλυσίδες» τις υπερχρέωσης!!!


Η θηριώδης, παρανοϊκή αυθάδεια της καθεστωτικής απάτης βρίσκεται στη «διάσπαση» της αλυσίδας: Χρέος - χρεοκοπία-υπέρ χρέος.

Πιο απλά: Μας τρομοκρατούν, ουρλιάζοντας υστερικά για χρεοκοπία, λόγω του μεγάλου χρέους και σιωπούν σκανδαλωδώς τούτο: Ότι το πολλαπλασιαστικά διογκωμένο χρέος των νέων δανεισμών οδηγεί μαθηματικά και με χειμαρρώδεις ρυθμούς στη χρεοκοπία.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να αντιληφθεί τον εφιαλτικό, φαύλο καπιταλιστικό κύκλο:Λεηλασία των λαών, χρεοκοπία και αποτέφρωση των κοινωνιών, υπερκέρδη των καπιταλιστικών καρτέλ του χρήματος, θηριώδη υπερχρέωση των κρατών, μοιραία και παταγώδη χρεοκοπία των εθνών- κρατών, συνακόλουθα το πέρασμα των εθνικών κοινωνιών στους διεθνείς οικονομικούς γύπες, που σημαίνει ιδιωτικοποίηση των εθνών κρατών.

Αυτό σχεδιάζεται από τις διεθνείς ελίτ της εξουσίας για όλες τις αδύνατες χώρες. Η Ελλάδα είναι το «πρόγραμμα πιλότος». Θα το αναπτύξουμε στη συνέχεια.

Η μεγάλη απάτη γίνεται φανερή με δύο σειρές απλών ερωτημάτων:

Πρώτη σειρά: Γιατί το ελληνικό χρέος έχει δαιμονοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό παράκρουσης; Γιατί έχει ανυψωθεί σε εφιάλτη, σε τρομοκρατικό «σκιάχτρο»;
Οι περισσότερες καπιταλιστικές χώρες έχουν το ίδιο ύψος χρέους, ακόμα και μεγαλύτερο μερικές.
Γιατί σε αυτές δεν αποτελεί το «δαίμονα» της καταστροφής και της χρεοκοπίας;
Γιατί κανείς δεν μιλάει για χρεοκοπία των ΗΠΑ με χρέος, αναλογικά, κατά πολύ μεγαλύτερο από την Ελλάδα;

Δεύτερη σειρά: Οι νέοι και επαχθείς δανεισμοί ποιες ανάγκες θα καλύψουν; Παραγωγικές ή αναχρηματοδότησης των χρεών;

Θα «κυκλοφορήσουν» στην κοινωνία ή θα δοθούν για την απρόσκοπτη κερδοφορία των ποικίλων αρπαχτικών;

Οι νέες χρεώσεις θα μπουν στον κύκλο της κάλυψης των παλιών χρεών, δηλαδή με απλά λόγια αυτά τα χρήματα θα τα «ξεκοκαλίσουν» τα διεθνή και ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η απάτη γίνεται ολοκάθαρη: τα νέα δυσβάσταχτα δάνεια θα μοιραστούν στους διεθνείς και εγχώριους ληστές.


Και μαζί με αυτά και τα επιπλέον κέρδη από την ολοκληρωτική και βάρβαρη απομύζηση του ελληνικού λαού.


Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη: Πτώχευση και πλειστηριασμός της Ελλάδας: Το πέρασμα του δημοσίου πλούτου και χώρου, κάθε δημόσιου αγαθού, στα διεθνή καρτέλ του χρήματος. Δηλαδή ιδιωτικοποίηση του ελληνικού έθνους –κράτους, τεμαχισμός της Ελλάδας και προτεκτοράτα των πλανητικών δυνάμεων του ιμπεριαλισμού.

ΟΛΑ αυτά επικαλύπτονται και αποκρύπτονται επιμελώς από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και τους πολιτικούς υπηρέτες-δοσίλογους.

Δαιμονοποιούν το χρέος για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην κατοχή των διεθνών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και κυρίως στη δικτατορία του ΔΝΤ, ώστε να στρωθεί το έδαφος για τα επόμενα βήματα.

ΟΛΟΣ αυτός ο σχεδιασμός (γιατί περί σχεδιασμού πρόκειται) δεν γίνεται από ψυχολογικές διαστροφές των ηγεμόνων του κόσμου.

Οι κτηνάνθρωποι των οικονομικών και πολιτικών, αλλά και δημοσιογραφικών εξουσιών, είναι υποταγμένοι στα ανταγωνιστικά αδιέξοδά τους και στη σήψη του συστήματός τους.

Σήμερα, όπως έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενά μας, βρισκόμαστε σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Έχει κηρυχθεί ένα άγριος και εξοντωτικός πόλεμος, από τις πλανητικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εναντίον του συνόλου της ανθρωπότητας.

Τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου είναι οι αδύνατες καπιταλιστικές χώρες και κράτη.

Οι ισχυροί ιμπεριαλισμοί για να μη φαγωθούν μεταξύ τους, σχεδιάζουν από κοινού και με ποικίλες τριβές και διαφωνίες μεταξύ τους, το φάγωμα των άλλων.

Γίνεται ορατό και δια γυμνού οφθαλμού ότι υπάρχουν κάποιες «συμφωνίες» ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Γερμανία.

Η Γερμανία κατά πρώτον και η Γαλλία δευτερευόντως, για τη δική τους ισχύ, μάλλον έχουν «θυσιάσει» το Νότο της Ευρώπης.

Πάντως η Ελλάδα και τα Βαλκάνια έχουν περάσει στην απόλυτη εξουσία των ΗΠΑ.

ΣΕ αυτό έχει συναινέσει και η Ρωσία στην οποία «παραχωρήθηκαν» οι περιοχές του Καυκάσου και άλλες.

Η στάση της Γερμανίας και της Ρωσίας απέναντι στην Ελλάδα είναι ενδεικτική και πιστοποιεί ότι η «ζώνη» αυτή έχει παραχωρηθεί στην Αμερική.

Είναι σίγουρο, ότι μετά την Ελλάδα (το πιλοτικό πρόγραμμα) έρχεται η σειρά και άλλων χωρών της Ευρώπης του Νότου.

Θα αρχίσει και εκεί να δαιμονοποιείται το δημόσιο χρέος…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 10, 2012 11:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συνεχίζουμε...
Απρίλιος 2011
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5574


«Αναδιάρθρωση χρέους»: Οι νέες αλυσίδες της κατοχής μας



Εντείνονται οι συζητήσεις και οι έσω-καθεστωτικές εντάσεις γύρω από την «αναδιάρθρωση του χρέους».

Αυτό που αποκρύπτεται επιμελώς είναι το ουσιώδες: Ότι η κρίση του συστήματος (καπιταλισμός) είναι αδιέξοδη και θα οδηγήσει όχι μόνο στη χρεοκοπία τις κοινωνίες και τους λαούς (αν δεν αντιδράσουν δυναμικά), ΟΧΙ μόνο θα ξεκληρίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και πολλές ισχυρές οικονομικές μονάδες και τράπεζες.

Η λεγόμενη «αναδιάρθρωση του χρέους» είναι μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ το σύστημα με την «ελεγχόμενη» χρεοκοπία κάποιων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και τραπεζών.

«Αναδιάρθρωση» σημαίνει καταστροφή μέρους του κεφαλαίου.

Αναδιάρθρωση σημαίνει ότι μέρος των κρατικών χρημάτων αποπληρωμής του χρέους μένουν στα κρατικά ταμεία και δίνονται στους καπιταλιστές για επενδύσεις. Έτσι, λένε, θα έρθει ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας…

Η «αναδιάρθρωση», συνεπώς, ζημιώνει, πρωτίστως, τις τράπεζες που διαχειρίζονται ομόλογα, αφού γίνεται υποτίμηση των ομολόγων.

Να, γιατί οι εκπρόσωποι των τραπεζών με επικεφαλής το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας θεωρούν καταστροφή της καπιταλιστικής οικονομίας την αναδιάρθρωση.

Φυσικά για τον ελληνικό λαό ό,τι και να γίνει είναι το ίδιο καταστροφικό.





Εδώ ο καυγάς είναι το πώς με διαχειριστικές πολιτικές το καθεστώς του κεφαλαίου θα ξεπεράσει την κρίση του με λιγότερες απώλειες.

Δεν ξεπερνάει την κρίση του ΜΟΝΟ με τη χρεοκοπία των λαών και το ξεζούμισμά τους. Χρειάζεται και να ξεκινήσει μια κάποια παραγωγική δραστηριότητα, που σημαίνει ότι ένα μέρος του χρέους δεν θα πληρωθεί και θα διοχετευτεί σε επενδύσεις.

Με πιο απλά λόγια: Πρέπει να χάσουν και οι τράπεζες για να σωθεί το σύστημα.

Αναζητούν, λοιπόν, ένα «μείγμα» πολιτικής για την αναδιάρθρωση, ελεγχόμενη οπωσδήποτε, με τις λιγότερες απώλειες για το κεφάλαιο, ανεξάρτητα αν κάποιοι καπιταλιστές χάσουν.

Εδώ ακριβώς εκφράζονται και διατυπώνονται οι αντιθέσεις: Οι αντιτιθέμενες μερίδες του κεφαλαίου τοποθετούνται ανάλογα με τα συμφέροντά τους είτε υπέρ είτε κατά της αναδιάρθρωσης και με κριτήριο το πόσο λιγότερα ή περισσότερα θα χάσουν από την απαξίωση του κεφαλαίου που θα επέλθει από μια τέτοια απόφαση.

Η αναδιάρθρωση αποτελεί το διαλεκτικό συμπλήρωμα της «ελεγχόμενης πτώχευσης»: Μαζί με την ολοκληρωτική λεηλασία και χρεοκοπία του ελληνικού λαού και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας, καταστρέφονται και κάποιες καπιταλιστικές οικονομικές μονάδες για να διασωθούν οι ισχυρότερες πολυεθνικές και το σύστημα.

Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη. Αποτελεί την επακόλουθη και συμπληρωματική φάση του Μνημονίου.

Το Μνημόνιο ήταν το στάδιο της προετοιμασίας το οποίο έδινε τον αναγκαίο χρόνο στα αρπακτικά του κεφαλαίου να προετοιμαστούν για το επόμενο στάδιο: Την «αναδιάρθρωση».

Στο διάστημα αυτό του «μνημονιακού χρόνου» και μέσα στο πλαίσιο της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας», ντόπιοι και ξένοι δανειστές εξασφάλισαν τα λεφτά τους, εισέπραξαν τα επιπλέον τοκογλυφικά και τελικά πέταξαν από πάνω τους τα «σκουπίδια» του ελληνικού χρέους.

Έτσι σήμερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, σε ένα σχέδιο γενικότερης διευθέτησης στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, να προωθούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους…

Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός είναι ξεγραμμένος και καταδικασμένος να ζήσει σε καθεστώς είλωτα. Μέχρι να γίνει η αναδιάρθρωση θα υφίσταται τα πάνδεινα στο όνομα της «σωτηρίας».

Όταν γίνει η αναδιάρθρωση, με όποια μορφή κι αν γίνει (επιμήκυνση του χρέους, διαγραφή μέρους του χρέους) θα συνεχίσει να υφίσταται τα πάνδεινα, αυτή τη φορά με το «επιχείρημα» ότι η χώρα «χρεοκόπησε».

ΟΙ διαχειριστικές αντιθέσεις και πολιτικές των αρπακτικών και των πολιτικών τους υπαλλήλων δεν αφορούν τον ελληνικό λαό.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί, ούτε πρέπει να πέσει στο πολιτικό δόκανο αυτών των διαχειριστικών αντιθέσεων που ΟΛΕΣ προωθούν την τελική εξόντωσή του.

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να οργανώσει τις δικές του μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις και τις δικές του ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ μέσα από ένα οργανωμένο, πλατύ, δυναμικό και συνειδητό λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ του λαού βρίσκεται και οργανώνεται στο ΔΡΟΜΟ…




Ευρετήριο αναλύσεων για την καπιταλιστική κρίση

Οκτώβριος 2008
α). Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα
β). Ο εργαζόμενος λαός είναι αθωράκιστος
γ). ΟΙ «ληστές» και οι «μπράβοι» τους

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2736

Νοέμβριος 2008
Η σημερινή κρίση οδηγεί σε
γενική κατάρρευση

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2879

Απρίλιος 2009
Η παγκόσμια κρίση
(Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας)

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3311

Ιανουάριος 2010
Το δάνειο της υποτέλειας και οι γρυλισμοί των ραγιάδων.
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4148

Μάρτιος 2010
ΕΕ-ΔΝΤ: ο Τζόγος των «μαφιόζων»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4322

Μάρτιος 2010
ΕΕ-ΔΝΤ: «καυγάς» για το ποιος θα μας κόψει πιο πολλά δάκτυλα
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4302

Μάιος 2010

Το χρέος: το όχημα των εφιαλτικών σχεδιασμών και πλανητικών συμφωνιών
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4467

Ιούλιος 2010
α). Τράπεζες: Η «ποίηση» της νεοταξικής βαρβαρότητας
β). Ο φαύλος κύκλος του χρηματοπιστωτικού συστήματος

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4754

Σεπτέμβριος 2010
Η πτώχευση και η συνωμοσία της σιωπής
(Μαθήματα για αρχάριους)

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4921

Σεπτέμβριος 2010
Ο εφιάλτης της χρεοκοπίας και του ψεύδους
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4973

Δεκέμβριος 2010
Το φρενοκομείο της καπιταλιστικής κατάρρευσης
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5177

Δεκέμβριος 2010
Βρισκόμαστε σε νέο παγκόσμιο πόλεμο
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5196

Μάρτιος 2011
Όταν θριαμβολογούν οι δήμιοι έρχονται πιο άγριες συμφορές!!!
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5460

Απρίλιος 2011

«Αναδιάρθρωση χρέους»: Οι νέες αλυσίδες της κατοχής μας
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5574

Μάιος 2011
Οι κερδοσκόποι της πτώχευσης και του θανάτου των λαών
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5638

Ιούνιος 2011
Οι νέες μεσοπρόθεσμες συμφορές
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5734

Ιούνιος 2011
Δεν υπάρχουν συνταγές σωτηρίας για να αποφευχθεί η χρεοκοπία
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5760

Ιούλιος 2011
Ο καυγάς για το πάπλωμα: Στο ποιος θα είναι ο «νταβάς» μας…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5821

Ιούλιος 2011
Για τα μάτια της Ελλάδας μαλώνουν τα ιμπεριαλιστικά βουβάλια…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5838

Ιούλιος 2011

Μας γδέρνουν ζωντανούς για να σώσουν τις τράπεζες
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5848

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες