Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τι - «αντιμνημονιακή» (!) - γλίτσα!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 08, 2012 9:56 am    Θέμα δημοσίευσης: Τι - «αντιμνημονιακή» (!) - γλίτσα! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Τι - «αντιμνημονιακή» (!) - γλίτσα!



Το συγκεκριμένο είδος παρουσιάζει μια σχετική ανθεκτικότητα και ιστορική επαναληπτικότητα.

Για παράδειγμα:


Μετά την Επανάσταση του '21, δεν ήταν λίγοι οι προσκυνημένοι που καμώνονταν τους... καπεταναίους.

Μετά την Μικρασιατική καταστροφή δεν έλειψαν οι ολετήρες και οι Ηρόστρατοι που πόζαραν στο δημόσιο βίο διεκδικώντας εύσημα... σωφροσύνης και προνοητικότητας.

Μετά την Απελευθέρωση και τον Εμφύλιο, οι πρώην μαυραγορίτες και οι δοσίλογοι, οι γερμανοντυμένοι και οι απόντες άρχισαν να χτίζουν «Νέους Παρθενώνες» και ταυτόχρονα να κυκλοφορούν σαν... πατριώτες και σαν εθνικοί ευεργέτες.

Μετά την επταετία γέμισε ο τόπος από πατενταρισμένους χουντόδουλους και από συνεργάτες της «Επαναστάσεως» που τρέχουν ακόμα για να κολλήσουν - αναδρομικά - κανένα πλαστό ένσημο... αντιστασιακού.
*
Ετσι και τώρα,
δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τους επί διετία διαπρύσιους κήρυκες του Μνημονίου, του «όλοι μαζί τα φάγαμε» και της «σωτηρίας» των κομμένων μισθών και συντάξεων.


Ολους αυτούς τους «εισαγγελείς» και «ανακριτές» από τα κυβερνητικά μέγαρα, τις υπουργικές καρέκλες, τα έδρανα της συμπολιτευόμενης και της «αντιπολίτευσης» και - φυσικά - από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες που αναθεμάτιζαν όποιον τολμούσε να διαφωνήσει με το Μνημόνιο.

Δείτε όλους αυτούς που επί δυο ολόκληρα χρόνια λειτούργησαν ως «παπαγαλάκια» και ως «πιτ μπουλ», μαζί, της πιο ελεεινής, της πιο αισχρής, της πιο εκβιαστικής, της πιο τραμπούκικης προπαγάνδας υπέρ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της συγκυβέρνησης του Παπαδήμου, του ΣΕΒ, της τρόικας, της ΕΕ και κάθε μνημονιακής λαίλαπας.
*
Ε, λοιπόν,
ποιος δεν αναγνωρίζει ανάμεσα στους παραπάνω, εκείνες τις διακεκριμένες φυσιογνωμίες της πιο σεσημασμένης γλίτσας,
αυτούς που τώρα έχουν αρχίσει να συνωστίζονται κάθε βράδυ στα δελτία των 8 και να διαγωνίζονται, πλέον, μεταξύ τους, ποιος θα πει την μεγαλύτερη... «αντιμνημονιακή» (Wink ατάκα;

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=8/2/2012&columnId=1821

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 08, 2012 12:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βενιζέλος: Ο «υπεράνθρωπος» κόκορας…



Αποτελεί θανάσιμη ουτοπία να ελπίζει κανείς, έστω και ελάχιστα, ότι τα παρασιτικά υποζύγια ενός κυβερνητικού συστήματος ανδρεικέλων, είναι δυνατόν να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια σε αυτό το σύστημα που τα θρέφει: είτε πράσινου, είτε μπλε, είτε ροζ χρώματος…

Κάθε λεονταρισμός «αντιμνημονιακός» αυτών των παρασίτων είναι για το θεαθήναι…

Εκεί, βεβαίως, που έχει γίνει μπετόν αρμέ η «γλίτσα» του σφετερισμού των λαϊκών αγώνων, των μεταμφιέσεων, συνακόλουθα και των «αντιμνημονιακών» είναι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές, είναι ο χώρος μέσα στον οποίο θέριεψε κάθε είδους παράσιτο και τυχάρπαστος της εξουσίας. Στο ΠΑΣΟΚ αυτά τα φαινόμενα της παρασιτικής «αλητείας» πήραν επιδημικές και αποκρουστικές διαστάσεις…

Το «λίπος» της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει «καθεστώς» στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα…

Γι αυτό και οι «αντιπολιτευτικοί» και «αντιμνημονιακοί» κόκορες ασταμάτητα λαλούν…

Αυτή η λεγόμενη «αριστερή αντιπολίτευση» κακαρίζει από την εποχή του Σημίτη, αλλά ακόμα και σήμερα συνεχίζει να παραμένει μέσα στο ΠΑΣΟΚ και σκούζει «αντιμνημονιακά»…

Σήμερα, βεβαίως, οι «αντιμνημονιακοί» κόκορες έχουν πληθύνει και κατακλύζουν τα πάντα. Στο ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα η «αντιμνημονιακή» κοκορομαχία έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις. Ακόμα και ο Χρυσοχοΐδης, αλλά και πολλοί άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, μας προέκυψαν «αντιμνημονιακά» κοκόρια…

Ο Βενιζέλος, φυσικά, δεν μπορεί να το παίξει (ακόμα) «αντιμνημονιακός» κόκορας.

ΓιΆ αυτό ο Βενιζέλος «έντυσε» τον κόκορα με τη λεοντή του «υπεράνθρωπου».

Σε ένα παλιό μας άρθρο με τον τίτλο, «Βενιζέλος: Ο Μητσοτάκης ωχριά μπροστά του», είχαμε υπογραμμίσει:

«Όταν ανέλαβε την ηγεσία της Οικονομίας ο Βενιζέλος είχαμε επισημάνει: «Με τσάρο το Βενιζέλο θα ζήσουμε τις αχαλίνωτες ταχυδακτυλουργικές σοφιστείες και την αυθάδεια της ψευτιάς περιτυλιγμένη με τις γνωστές δικηγορίστικες φλυαρίες του ανδρός».
Όλο αυτό το διάστημα ο Βενιζέλος ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη!!!
Οι σοφιστείες, οι τιπολογίες, οι εξυπνακισμοί, τα κούφια λόγια και οι αυθάδεις χαμαιλεοντισμοί του τσάρου γέμισαν τις οθόνες των «νταβάδων» και μας βομβάρδιζαν ανηλεώς…
Ο Βενιζέλος είναι από τους πλέον αποκρουστικούς (και ο Λοβέρδος) διότι επιχειρεί να επενδύσει τη δωσίλογη φαυλοηλιθιότητα της κυβέρνησής, το ψεύδος της και την χοντροκοπιά του κυνισμού της, με σοφιστικές απρέπειες και ξετσίπωτους εξυπνακισμούς…
Ο Βενιζέλος είναι το «λίπος» της αυθάδους βλακείας γι αυτό είναι πιο γλοιώδης και από τον ΓΑΠ…».


Ολόκληρο το άρθρο, μαζί με άλλα σχετικά κείμενα, βρίσκονται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5940

Σήμερα ο Βενιζέλος έχει ξεπεράσει κάθε όριο δωσιλογισμού και τρομοκρατικών εκβιασμών. Σαν παραφουσκωμένος κόκορας, καθημερινά μας απειλεί με το γνωστό δωσίλογο σόφισμα, των παλιών γερμανοτσολιάδων: «χρεοκοπία ή υποταγή»!!!

Απειλεί ένα λαό, που οι δυνάστες και τα ανδρείκελά τους τον έχουν χρεοκοπήσει, να αποδεχτεί το θάνατο και να μπει οικειοθελώς στο φέρετρό του…

ΖΗΤΑ, δηλαδή, με πωρωμένη αυθάδεια, από τον ελληνικό λαό να τον μιμηθεί σε δωσιλογισμό και ραγιαδισμό…


Και το χειρότερο: Επενδύει την παράνοια της δικής του δωσίλογης αχρειότητας, με το ένδυμα του «υπεράνθρωπου» …σωτήρα μας!!!

Διαβάστε το πολύ εύστοχο σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου, ΕΔΩ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=8/2/2012&columnId=1821




Και «υπεράνθρωποι» και ... μετριόφρονες

Θιγμένος ο Βενιζέλος από ένα ρεπορτάζ του «Ρόιτερς», διαμαρτυρήθηκε - όπως διατυμπάνιζαν προχτές τα ΜΜΕ - στον Γιούνκερ. Ετσι, με την έγκριση του τελευταίου, οι «κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών» εξέδωσαν μια απαντητική ανακοίνωση.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται ακριβώς εδώ:


Στην εν λόγω ανακοίνωση των «κύκλων του υπουργείου Οικονομικών»
εκείνο που διατυμπανίζεται είναι ότι τόσο ο Βενιζέλος όσο και οι «υπό την καθοδήγησή του» συνεργάτες του καταβάλλουν ...«υπεράνθρωπες» προσπάθειες για τη ...σωτηρία της Ελλάδας.

Το είδαμε κι αυτό, λοιπόν: Τον Βενιζέλο, δηλαδή τον προϊστάμενο του υπουργείου των Οικονομικών, όσο και τους «υπό την καθοδήγησή του» συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών, να φιγουράρουν - σε ανακοίνωση «κύκλων» του υπουργείου Οικονομικών - ως ...«υπεράνθρωποι».

Ως εκ τούτου δεν πρέπει πλέον να υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση πόσο ...«υπεράνθρωπες» είναι οι προσπάθειες του Βενιζέλου, του υπουργού των Οικονομικών, αφού τη διαβεβαίωση ότι ο Βενιζέλος ως υπουργός των Οικονομικών πασχίζει «υπεράνθρωπα», την παρέχουν - με πάσα αντικειμενικότητα - οι ...«κύκλοι» του υπουργείου των Οικονομικών!

Εν ολίγοις:

Για τα «παιχνίδια» του «Ρόιτερς» δεν είχαμε καμία αμφιβολία.


Τώρα πια δεν έχουμε καμία αμφιβολία ούτε για τη μετριοφροσύνη, ούτε για τη μετριοπάθεια, ούτε για την ταπεινότητα, ούτε και για τη σεμνότητα του Βενιζέλου...»


Το πασοκικό λίπος δεν καίγεται με ΤΙΠΟΤΑ…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 10, 2012 1:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα διλήμματα του κ. Βενιζέλου



Από τη σημερινή ειδησεογραφία :

"Ο κ. Βενιζέλος προέβη σε μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση: Όλα τα στοιχεία, είπε, που συνιστούν το δημόσιο βίο της χώρας βρέθηκαν στο τραπέζι του Eurogroup, διευκρινίζοντας ότι συζητήθηκαν τα πάντα: "Εκτιμήσεις για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, ερωτήματα για τη στάση όλων των κομμάτων και όχι μόνο των κομμάτων που μετέχουν στην κυβερνητική συνεργασία, ερωτήσεις για το ρόλο των κοινωνικών εταίρων, για το ρόλο των επιχειρήσεων, για το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε εργαζόμενος την ευθύνη του σε σχέση με τον κάθε άνεργο. Πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες τον δικό τους ρόλο πέρα από τις ευθύνες τις αναμφισβήτητες και κολοσσιαίες του πολιτικού κόσμου".(*)

Πραγματικά, προκαλεί αίσθηση διότι ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε να υποστεί η χώρα αυτό τον εξονυχιστικό έλεγχο, κυριολεκτικό ξεγύμνωμα από ανιχνευτή επικίνδυνων ουσιών ή αντικειμένων, όπως αυτά που "ακτινογραφούν" τους επιβάτες αεροπλάνων.

Ποιός πολιτικός άλλης χώρας δέχθηκε ποτέ αυτό τον εξευτελισμό; Ουδείς. Ας όψεται όμως ο υπουργός κ. Βενιζέλος τον προϊστάμενό του, τον Γεώργιο Παπανδρέου, που διακήρυξε παγκοσμίως ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα εξαιρώντας τον εαυτό του και τον κ. Βενιζέλο προφανώς. Και οι δύο δεν ήταν διεφθαρμένοι, δεν υπέκλεψαν την ψήφο του λαού με το περίφημο "λεφτά υπάρχουν". Δεν κορόϊδεψαν το λαό με το "δεν θα μπούμε στο ΔΝΤ", ενώ όλα είχαν προσυμφωνηθεί πριν γίνουν εκλογές. Αυτά δεν αποτελούν μέρος της συστημικής διαφθοράς, την οποία κτήγγειλε ο κ. Παπανδρέου.

Και τώρα, ανερυθρίαστα δηλώνει ο κ. Βενιζέλος, ότι "όλα τα στοιχεία που συνιστούν το δημόσιο βίο της χώρας βρέθηκαν στο τραπέζι του Eurogroup"! Μα, τι τέλος πάντων είναι αυτό το Eurogroup και μας ζητά "το άπλετον φως", την "πλήρη διαφάνεια", που συχνά μας υπόσχονταν οι εδώ προκαθήμενοι και οι παρακοιμώμενοι αυτών;

Τίθεται όμως και ένα μείζον θέμα. Αυτοί οι κύριοι του Eurogroup είναι τόσο διαφανείς όσον αφορά στο δημόσιο βίο των χωρών τους; Αν είναι, ας μας πουν με ποιά διαφάνεια κήρυξαν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας - Ταλιμπάν κλπ. Οι ίδιοι τους έφτιαξαν και κάποτε τους στήριζαν. Ας μας πουν πώς έγινε και αίφνης δημιουργήθηκαν αντεπαναστάτες στη Λιβύη, πώς ξαφνικά οι Σύριοι βρέθηκαν προ ενός αδίστακτου και αυταρχικού καθεστώτος και επαναστάτησαν, πώς ο Σαντάμ από φίλος έγινε εχθρός, και πώς ο πρώην Σάχης της Περσίας - οι όψιμοι διαφανείς, ευγενείς, έντιμοι, κύριοι της ΕΕ και των ΗΠΑ τον είχαν τοποθετήσει - τέθηκε εκ ποδών για να καταλάβουν τη θέση του οι νυν εχθροί Πέρσες των αγιοταλάχ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά, τα οποία ίσως δεν αφορούν άμεσα στο δημόσιο βίο των χωρών των ευγενών του Eurogroup. Υπάρχουν και πολλά άλλα. Δεν παύει όμως αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα, που συνδυάζονται με ανθρωποσφαγές, άρα και διαφθορά, να συνδέονται κατά ευρύτερη έννοια με ό,τι ονομάζεται "δημόσιος βίος". Τον οποίο διαχειρίζονται οι έντιμοι κύριοι που μας ψιλοκοσκινίζουν. Τους απαλλάσσει μήπως ότι αυτός ο δημόσιος βίος εντός της ζώνης του ευρώ είναι έντιμος, διαφανής και ανοικτός σε κάθε έλεγχο; Αν είναι έτσι, τότε ο κάθε αδίστακτος εγκληματίας θα βρίσκει τρόπους να βάζει κάποιους άλλους να σκοτώνονται, και αυτός στο τέλος θα διακανονίζει τη διαφορά με το αζημίωτο οπωσδήποτε. Τα χρήματα που θα εισπράττει από τις σφαγές των άλλων θα συμβάλλουν στον ομαλό δημόσιο βίο της χώρας του και της νέας Ευρώπης που οικοδομείται!

Δεν γνωρίζουμε έναντι ποιου άλλου τιμήματος - πλην της οικονομικής δανειακής παροχής - δέχθηκε αυτό το πλήρες ξεγύμνωμα της Ελλάδος ο κ. Βενιζέλος. Φοβούμαστε ότι αυτό είναι προέκταση της "διαφάνειας", που έλαμψε, όταν ο απελθών κυβερνήτης (νυν συγκυβερνήτης) κ. Παπανδρέου ανακοίνωνε ότι κυβερνά μια συστημικά διεφθαρμένη χώρα. Ας αναρωτηθεί λοιπόν πόσο διαφανείς είναι οι κύριοι του Eurogroup και ας συνεχίσει να μας θέτει τα διλήμματά του.

Από http://www.sigmalive.com/news/greece/463430, όπου και η φωτογραφία
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες