Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Δεν πληρώνω: Η πράξη που ενώνει και οργανώνει το λαό

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 22, 2011 9:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Δεν πληρώνω: Η πράξη που ενώνει και οργανώνει το λαό Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν πληρώνω: Η πράξη που ενώνει και οργανώνει το λαό



Δεν μπορεί να αφήσουμε τα κυβερνητικά ανδρείκελα να μας αφανίσουν για να διασώσουν τα κέρδη των μαφιών του χρήματος.
Τα παραμύθια τους τέλειωσαν.
Κάθε τρεις μήνες μας βυθίζουν πιο βαθιά το μαχαίρι στο σώμα μας για τη …σωτηρία μας!!!
Εδώ και ενάμιση χρόνο το ίδιο τροπάρι: Μόλις περνάνε τις δέσμες των εξοντωτικών μέτρων μας λένε ότι …σωθήκαμε και μετά από λίγο χάνεται η …σωτηρία μας και ζητούν νέα μέτρα για τη σωτηρία μας(!!!).
Τέτοιο κτηνώδες δούλεμα…

Μας είπαν: «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Επέβαλαν το μνημόνιο και ήρθε η χρεοκοπία του λαού
Πριν λίγους μήνες μας είπαν: «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία»! Ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και οι θριαμβολογίες τους για τη σωτηρία μας (η νέα σωτηρία μας!!!) ήταν νέα άβυσσο χρεοκοπίας!!!
Τότε, για τη …σωτηρία μας έβγαλαν στους δρόμους και τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, καίγοντας την Αθήνα: Η …σωτηρία του λαού πάντα επιβάλλεται με τα ΜΑΤ…
Σήμερα, αφού μας …έσωσαν τόσες φορές, δολοφονώντας μας απανωτά με τη βαρβαρότητα των βασανιστηρίων της φάλαγγας, έρχονται ξανά να μας …σώσουν!!!

Ο κανιβαλισμός τους είναι δίχως όρια και η φρίκη δίχως ΤΕΛΟΣ…

Μας αφανίζουν για τη σωτηρία μας!!!!
Οι βρικόλακες των μαφιών του χρήματος και τα ανδρείκελά τους θέλουν να μας βάλλουν στον τάφο χωρίς σταλαγματιά αίματος…

Αποφάσισαν νέα μέτρα για τη …σωτηρία μας: Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις, μέτρα συμφοράς και εξολόθρευσης!

Δεν υπάρχει παλιό χαράτσι που να μην το έχουν αυξήσει δυο και τρεις φορές. Δεν υπάρχει νέος κεφαλικός φόρος που να μην έχουν εφεύρει.
Έριξαν το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Δηλαδή ζητούν να πληρώσει φόρο ο εργαζόμενος ...των 357 ευρώ (μεικτά) το μήνα!
Καλούν το λαό να πληρώσει ...για έκτη φορά φόρο για το σπίτι που μένει με την απειλή ότι θα του κόψουν το ρεύμα!
Πήγαν το ΦΠΑ στο 23%, ετοιμάζουν διπλασιασμό του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης!


Έτσι θα μας πάνε μέχρι τελικής πτώσης: Μέχρι να καταφέρουν να μας ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ εντελώς, μέχρι να μας στείλουν στον τάφο ή στην άβυσσο της τρέλας…


Ήρθε ο καιρός να τους αφανίσουμε εμείς!!!

Η ίδιος ο αφανισμός μας θέτει πλέον πρακτικά το ζήτημα της ενότητας και της οργάνωσης γύρω από το: Δεν πληρώνουμε!!!
Πάνω σε αυτό όλος ο λαός ΣΥΜΦΩΝΕΙ, μπορεί να ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ και να δράση ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.

Πάνω σε αυτό θα κριθούν οι ΠΑΝΤΕΣ και κυρίως τα Συνδικάτα και τα κόμματα που μιλούν στο όνομα της εργασίας και του λαού.
Πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ πράξη η σύσταση Επιτροπών Αγώνα και άλλων πρωτοβουλιών για τη συλλογική απάντηση στο «Δεν πληρώνουμε τίποτα»!!!
Ο σημερινός Ριζοσπάστης συγκεκριμενοποιεί την πρόταση στο άρθρο:


Ούτε δεκάρα για το ταμείο των καπιταλιστών
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6451285&publDate=22/9/2011

Ενδεικτικό απόσπασμα:

«Η απόφαση είναι δεδομένη: Δεν πληρώνουμε τα χρέη των καπιταλιστών. Οργανωμένα, συλλογικά επιστρέφουμε τα χαράτσια. Να κόψουν το λαιμό τους οι καπιταλιστές, η κυβέρνησή τους, τα κόμματά τους.
Πώς θα γίνει; Με συγκέντρωση των χαρτιών που επιβάλλουν τα χαράτσια, για να επιστραφούν όλα μαζί, ή όσο το δυνατόν περισσότερα στην κυβέρνηση.
Πού: Στο συνδικάτο (να γίνει το δεύτερο σπίτι μας για τα πάντα), κι όπου δεν υπάρχει να στηθούν Επιτροπές Αγώνα.
Πότε; Κάθε μέρα.
Ποιοι; Οι πάντες. Αυτός ο αγώνας δε γίνεται με αντιπροσώπους. Απαιτεί την προσωπική συμμετοχή του καθενός.
Το μήνυμα είναι: Κανένας μόνος του, όλοι για έναν κι ένας για όλους. Καθέναν μόνο του τον τρώει ο λύκος. Ολοι μαζί είναι δύναμη ακατάβλητη.
Τα πυρωμένα λόγια που ακούγονται στις γειτονιές κάθε που φτάνει στα σπίτια το χαρτί για το χαράτσι, να γίνουν πράξη - φωτιά που θα σφυρηλατήσει και θα δέσει ατσάλινα την απόφαση: Να κάνει ο αγώνας των εργατών κόλαση τη ζωή των αστών, για να ζήσουν οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα…
…Ολες οι μορφές οργανωμένης, συλλογικής πάλης είναι πρόσφορες. Πριν απ' όλα, μέσα στους τόπους δουλειάς, όπου οι συνελεύσεις πρέπει να γίνουν καθημερινή πραγματικότητα. Οργάνωση της πάλης παντού. Και στις γειτονιές που μπορούν να έχουν μορφή από ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, ως και συνελεύσεις σε επίπεδο πολυκατοικίας. Κάθε μορφή που υπηρετεί την οργάνωση της αντίστασης είναι θεμιτή. Κάθε συλλογικά παρμένη απόφαση είτε για να παρεμποδιστεί το κόψιμο του ρεύματος, είτε για να αποτραπούν κατασχέσεις, είτε για να εξασφαλιστεί το επίδομα ανεργίας στον απολυμένο, όλες είναι θεμιτές. Η λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία έχουν απέραντα ανοιχτό το πεδίο να αναπτυχθούν. Ο σκοπός - ιερότατος - βλογάει τα μέσα.
Καθένας και τα πάντα μπαίνουν στην υπηρεσία αυτής της αναμέτρησης. Για να σταθεί όρθιος ο λαός. Να καταποντιστούν οι αστοί…».


Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ.
Πρώτο, όμως, το ΚΚΕ πρέπει ΑΜΕΣΑ να προωθήσει τέτοιες ενιαίο-μετωπικές πρωτοβουλίες Επιτροπών Αγώνα, όπως ακριβώς τις περιγράφει το άρθρο…


Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 22, 2011 2:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι νέες «φόλες»του Μίκη



Ο Μίκης ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον…

Εδώ ο κόσμος καίγεται, γδέρνουν κυριολεκτικά ζωντανό τον ελληνικό λαό, σε καθημερινή βάση, τον θανατώνουν με πρωτοφανή κτηνωδία και ο Μίκης «οραματίζεται» το ΕΚΛΟΓΙΚΟ «αντι-μνημονιακό, Δημοκρατικό Μέτωπο» που θα έρθει στην κυβέρνηση όταν η Ελλάδα και ο λαός της θα είναι στον τάφο…

Το γεγονός ότι σιωπά σκανδαλωδώς πάνω στα αποτρόπαια και κτηνώδη μέτρα της κυβέρνησης που πέφτουν καθημερινά, σαν το χαλάζι, καθώς και στο θηριώδη εμπαιγμό του ελληνικού λαού από τα ελεεινά ανδρείκελα, λέει πολλά…

Αντί ο Μίκης να κάνει γενικό σάλπισμα την κινητοποίηση και οργάνωση του λαού στο «δεν πληρώνουμε τίποτα» και να συστρατευτεί με όλες τις πολιτικές, συνδικαλιστικές, τοπικές και λοιπές δυνάμεις στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «δεν πληρώνουμε τίποτα», μιλάει για το πώς θα σωθούν οι ληστές και οι δήμιοι, πώς θα διασωθεί και θα αναπαλαιωθεί το δικό τους καθεστώς και τα παράσιτά του.

Ο Μίκης εξαπατά για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό με το νέο «δόγμα»: Του «αντί-μνημονιακού Μετώπου».

Εδώ έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι ΟΛΑ ήταν σχεδιασμένα και προμελετημένα, συνεπώς ήταν ΟΛΟΙ συνένοχοι στο ΕΓΚΛΗΜΑ και ο Μίκης ρίχνει την καθεστωτική «φόλα» του ξεπλύματος των δωσίλογων και συνένοχων…

Διαβάστε το άρθρο από το Κλασσικοπερίπτωση:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/09/blog-post_22.html


Μίκης Θεοδωράκης, "αλλαγή πορείας" ή απλώς το ανακάτεμα μιας ιδεολογικής "σούπας" τώρα που όλα "ζεματάνε"



Μετά από καιρό και ενώ αρκετοί είχαν πιστέψει πως από τότε πού άρχισε το ξήλωμα στο πουλόβερ της "Σπίθας" δεν είχαν απομείνει παρά μόνο τα "μανίκια", ο αρχηγός της έκανε την επανεμφάνισή του χθές με μία "βαρυσήμαντη" ομιλία στο θέατρο της ανατολικής τάφρου της πόλης των Χανίων.

Όσοι μας παρακολουθούν απο παλιά
γνωρίζουν οτι εμείς και το "Ρεσάλτο" είμαστε αρχικά οι μόνοι που καταγγέλλαμε με στοιχεία και επιχειρήματα τη "νέα" πολιτική κίνηση του κ. Θεοδωράκη, ως ένα καμουφλαρισμένο όπλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που είχε και έχει ως μοναδικό στόχο την παραπλάνηση, τον αποπροσανατολισμό και εν τέλει την εκτόνωση της λαϊκής θέλησης για ανατροπή του εθνοκτόνου και λαοκτόνου πολιτικού κατεστημένου.

Αφού δεχτήκαμε τόνους λάσπης
και χωρίς να έχουμε πάρει ποτέ καμία απάντηση επί της ουσίας των καταγγελλομένων, μερικά απο τα πρωτοπαλλήκαρά του άρχισαν να αποχωρούν απο την σπίθα κάνοντας ακόμα χειρότερες καταγγελίες.

Βέβαια αυτοί οι "λεβέντες" μέχρι την ώρα που "έφαγαν πόρτα" απο το νέο διευθυντήριο της Σπίθας, όχι μόνο δεν έβλεπαν ούτε την τύφλα στα μάτια τους, αλλά προσπαθούσαν με τα γνωστά πολιτικάντικα τσαλίμια να κάνουν το άσπρο - μαύρο και να μας πείσουν πως ο Θεοδωράκης είναι ο "Νώε" με του οποίου τις "θεόπνευστες" οδηγίες θα κατασκευάσουμε την "κιβωτό" για να σωθούμε απο τον κατακλυσμό που έρχεται.

Για άλλη μια φορά ο Μίκης απέδειξε, με την χθεσινή του ομιλία, ότι οι βλέψεις του δεν ήταν να γίνει ναυπηγός αλλά ...καπετάνιος.

Χθές λοιπόν στα Χανιά μίλησε για "αλλαγή πορείας" θέτοντας όπως θα δείτε στα παρακάτω αποσπάσματα τις "βάσεις" για προεκλογικές συνεργασίες κυρίως με "αντιμνημονιακούς" του ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους της αριστεράς.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους φίλους αναγνώστες, πως ο όρος "αντιμνημονιακός ΠΑΣΟΚτζής" είναι απλώς ένα ελεεινό εφεύρημα μερικών ΠΑΣΟΚΩΝ βουλευτών και συνδικαλιστών οι οποίοι όταν είδαν ότι το "αφεντικό" δεν πρόκειται να τους ανταμείψει για τις "υπηρεσίες" τους ("ψήφιση" ή "μή καταψήφιση" μνημονίου, χειραγώγηση συνδικάτων κλπ), "διαφοροποιήθηκαν" και είτε άνοιξαν το δικό τους "μαγαζί" ή ψάχνουν για άλλο αφεντικό παριστάνοντας τους "ήρωες".

Με απλά λόγια οι "αντιμνημονιακοί του ΠΑΣΟΚ" δεν είναι παρά πρώην "απλήρωτοι" επιστάτες του Παπανδρέου,που απλώς τώρα σαν κουραδόμαγκες φωνάζουν μαζί με μας έτοιμοι να κάνουν "δεύτερη καριέρα".

Το ζήτημα λοιπόν για τον κ. Θεοδωράκη είναι να δημιουργηθεί γενικά ένα "αντιτροϊκανό μέτωπο" με ...ευρύτερες συνεργασίες του οποίου μάλιστα βρήκε και τον τίτλο: "Ανεξάρτητη Δημοκρατική Ενωση".

Δηλαδή για να λέμε τα σύκα - σύκα και την σκάφη - σκάφη ο κ.Θεοδωράκης χθές ανακοίνωσε επί της ουσίας τον μετασχηματισμό της "κίνησης ανεξάρτητων πολιτών" σε κόμμα.

"...Ας μην υποτιμούμε την Εξουσία. Είναι τόσο έμπειρη και πολυμήχανη, που προβλέπω ότι σε περίπτωση εκλογών θα υπάρξει ένα είδος «Τροϊκανής συσπείρωσης», ένα «Τροϊκανό μέτωπο» ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-Καρατζαφέρη κ.λπ. Σ’ αυτή την περίπτωση ένα μέρος από τα 3 εκατομμύρια ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν τα δύο «κόμματα εξουσίας», πιθανόν να επαναπατρισθούν ..."
"...Με άλλα λόγια αν μέχρι τώρα η ενότητα των ανεξάρτητων ψηφοφόρων με τους «αντιμνημονιακούς» του ΠΑΣΟΚ και με τους ψηφοφόρους της Αριστεράς ήταν επιβεβλημένη, σήμερα γίνεται πλέον ζωτικής σημασίας, αναγκαία και σημαντική, μιας και οι συνθήκες δυσκολεύουν για μας που παλεύουμε για την σωτηρία της χώρας. Είναι απαραίτητο από αύριο κιόλας να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία του «αντι-Τροϊκανικού» Μετώπου με τη σύσταση μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που κατ’ αρχήν θα πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση του Λαού..."


Εκ πρώτης όψεως, αυτή η πρόθεση δεν ακούγεται ως κακή, μάλιστα θάλεγε κάποιος "Έχει δίκιο ο Θεοδωράκης.Μακάρι να τα βρούμε μεταξύ μας όλοι οι Έλληνες και να κάνουμε ένα μέτωπο εναντίον του κοινού εχθρού".

Προσέξτε όμως, διότι ο "διάβολος" δεν κρύβεται μόνο στα ψιλά γράμματα του μνημονίου αλλά και ανάμεσα στα όμορφα λόγια των πολιτικάντηδων.

"...Τώρα φαίνεται καθαρά, ότι δεν ήταν ο Παπανδρέου που κατέφυγε στην Τρόικα αλλά η Τρόικα και οι δανειστές που τον υποχρέωσαν να θέσει τη χώρα μας κάτω από την κηδεμονία τους ..."

Εδώ θα λέγαμε ότι ο κ. Θεοδωράκης, δεν ξέχασε την προσωπική του φιλία με τον Γιωργάκη ούτε και το ότι μέχρι προχθές κουβέντιαζε με τον πρωθυπουργικό αδελφό για την ιστορικού περιεχομένου ταινία στην οποία το όνομα "Θεοδωράκης" θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σαν άλλος πάπας δίνει "συγχωροχάρτι" στον Παπανδρέου λέγοντας με απίστευτο θράσος ότι δεν πηγε αυτός στην Τρόϊκα αλλά εκείνοι "τον υποχρέωσαν να θέσει την χώρα μας κάτω απο την κηδεμονία τους".

Λυπάμαι που θα το πω,
αλλά κάτω απο αυτές τις σημερινές τραγικές συνθήκες που βιώνω εγώ και οι υπόλοιποι συμπατριώτες μου, και μόνο αυτή η "άφεση αμαρτιών" που δίνει ο κ.Θεοδωράκης στον νέο Τσολάκογλου, ακυρώνει όλα τα καλά που υπάρχουν διάσπαρτα στην ομιλία του, και τον κάνει να φαίνεται σαν τον Μπουραντά.

Είναι τραγικό να ακούς απο κάποιον που υπέφερε στην κατοχή και αγωνίσθηκε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα να μιλά με στοργή και να δικαιολογεί τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες, ρίχνοντας τα βάρη και τις ευθύνες μόνο στους κατακτητές.

"...να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο, που βολοδέρνει μέσα σε μια άγρια θάλασσα και ότι δεν είμαστε συνεπιβάτες αλλά συνιδιοκτήτες με ίσα μερίδια ευθύνης ο καθένας...Οπότε το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιταχτούμε καλά στα μάτια, να δώσουμε τα χέρια, να ενωθούμε όλοι με ένα σκοπό και μια θέληση... "

Όχι κύριε. Δεν έχουμε "ίσα μερίδια ευθύνης" ούτε με τον Παπανδρέου και τον Πάγκαλο, ούτε με τον Καραμανλή και τον Σαμαρά, ούτε με τον κάθε έναν αληταρά πολιτικάντη, καναλάρχη , τραπεζίτη ή πετρελαιά, που πρόδωσε την χώρα του για χάρη της εξουσίας και του κέρδους. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε τα φάγαμε μαζί για να τολμάς μας πετάς κατάμουτρα αυτήν την πατσαβούρα.

"Ίσο μερίδιο ευθύνης" έχεις εσύ και όλοι όσοι έτρεξαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα είτε ως πολιτιστικοί, είτε ως πολιτικοί θεσμοί.

Δεν ήμουν εγώ κύριε Θεοδωράκη αυτός που συνεργάστηκε με τον Μητσοτάκη, δηλαδή με αυτόν που έμπασε πρώιμα και με θράσος το νεοφιλελευθερισμό στη χώρα μας. Δεν ήμουν εγώ ο συνδαιτημόνας του Παπανδρέου και του Ερντογάν, ούτε μίλησα για "καρκινώματα απο την εποχή του Μεταξά απο τα οποία πρέπει να απαλλαγούμε" (ομιλία σου στο Κολωνάκι) αναφερόμενος στα νεοφιλελεύθερα ματαρρυθμιστικά οράματα της συμμορίας του "νέου" ΠΑΣΟΚ.

Και για να σου επιστρέψουμε την πατσαβούρα, την μεγαλύτερη ευθύνη την έχεις εσύ διότι προσπαθείς με δήθεν πατριωτικά και ψευτοαριστερά τσιτάτα να παρασύρεις τον κοσμάκη σε μια μεγαλύτερη παγίδα απο αυτήν που έχει στήσει ο Παπανδρέου , ο Σαμαράς , ο Καρατζαφέρης και οι άλλες "δημοκρατικές" δυνάμεις.

Σέβομαι πολύ περισσότερο απο εσένα την προσωπική σου ιστορία και τους αγώνες σου τόσο στην περίοδο της γερμανικής κατοχής όσο και στα μετέπειτα χρόνια.

Θέλω να μείνω σε εκείνον τον Θεοδωράκη και όχι σε εκείνον του Μητσοτάκη και του νεοειδωλολατρικού "Δαυλού". Θέλω να θυμάμαι εκείνον τον Θεοδωράκη που έγραφε στην Δραγώνα και όχι εκείνον που έβαζε ως υπεύθυνο "οργανωτικού" στην κίνησή του τον Δημητροκάλη.

"...Εμείς του Κινήματος των Ανεξάρτητων Πολιτών πιστεύουμε ότι ο μόνος που μπορεί να επιτεθεί με πιθανότητες επιτυχίας είναι ο ελληνικός λαός. Και σ’ αυτόν τον σκοπό είμαστε αφοσιωμένοι. Ξέρουμε ότι το Σύστημα Εξουσίας, ελληνικό και ξένο, είναι δυνατό. Όμως η ιστορική πείρα μάς διδάσκει ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη από τον ενωμένο λαό...." Όλοι οι πολίτες, όπου κι αν ανήκαν ή εξακολουθούν να ανήκουν, μπορεί και πρέπει να συμφωνήσουν για τη σύσταση ενός πανίσχυρου πανεθνικού παλλαϊκού Μετώπου, που να ξεκινά από τον πρώτο κοινό στόχο: την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας με την άμεση σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Ξεκινάμε από το ίδιο το πολίτευμα της χώρας, το νέο Σύνταγμα που θα δίνει όσο το δυνατόν περισσότερα δικαιώματα σε κάθε πολίτη..."

Αγαπητέ κ. Θεοδωράκη.

Ένας απο εκείνους που κάποτε πιθανώς να σε είχαν εμπνεύσει στους αγώνες σου, ο Τρότσκι, είχε πεί πώς :"αρκεί μια κουταλιά πίσσα για να χαλάσει ένα ολόκληρο βαρέλι με μέλι" και εσύ χθές στην ομιλία σου δυστυχώς για άλλη μια φορά έριξες πολλές κουταλιές πίσσα στο βαρέλι με το μέλι.

Με νοθευμένα υλικά μπορεί να χτιστεί μια παρακρατική ομάδα, ποτέ όμως ένα "παλλαϊκό πανεθνικό μέτωπο", όπως και στον εθνικοαποελευθερωτικό αγώνα δεν χωράνε ούτε μαυραγορίτες ,ούτε ταγματασφαλίτες, ούτε δοσίλογοι.

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 22, 2011 5:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο λόγος τους συμβόλαιο...
Από το Γιάννη Τριάντη



Διαθέτει πολλά προσόντα η κυβέρνηση.

Αλλά το βασικό είναι η συνέπειά της: κάθε τρεις μήνες αφ' ενός σώζει τη χώρα και αφ' ετέρου παίρνει νέα μέτρα.

Από τότε μάλιστα που ανέλαβε την οικονομία ο πρωθυπουργεύων Βενιζέλος, η σωτηριολογική αλφάβητος απέκτησε φινέτσα και χάρη.

Το 'χει αυτό ο φιλόδοξος υπουργός: μπορεί να μιλάει επί παντός, με την ίδια άνεση που μιλάει για το κρασί ένας πεπειραμένος οινολόγος (... Απλώς, φαίνεται να μην καταλαβαίνει πού βρίσκεται το όριο μεταξύ της πειστικής ρητορείας και της οξειδωτικής φλυαρίας).

Η συνέπεια είναι το φόρτε τους. Το 'παμε...

Χθες η δωρική «Εστία» υπενθύμισε τι έλεγε ο κ. Παπανδρέου στις 17 Νοεμβρίου 2010, στο BBC:
«Καμμία απόλυση στο Δημόσιο»!

Μα -παρατηρεί ο δημοσιογράφος- η λιτότητα που προβλέπεται από το Πρόγραμμά σας θα σημάνει περιορισμό του δημόσιου τομέα και μείωση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Βράχος ο Πρωθυπουργός: «Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Για παράδειγμα περικοπές μισθών». «Επομένως δεν θα απολύσετε κανέναν από το Δημόσιο;»

επιμένει ο δημοσιογράφος.
«Είπα ότι πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις απασχόλησης», απάντησε ο κ. Παπανδρέου...

Ο λόγος του συμβόλαιο. Και η συνέπειά του προφανής.

Αλλά η συνέπειά τους δεν έχει τέλος. Οπως ο Σημίτης μαγείρεψε τα στοιχεία για την ΟΝΕ και ο Καραμανλής... μεταρρύθμισε τα στοιχεία της Στατιστικής, ετούτος -απολύτως συνεπής προς την παράδοση των αλχημιστών- φούσκωσε το έλλειμμα, σε αγαστή συνεργασία με τις καλόβολες υπηρεσίες της Ενωσης (Δεν χαλάνε χατήρι σε κανέναν, οι μπαγάσηδες).

Για να δούμε όμως πώς θα τα βγάλουν πέρα, όταν μπουν εισαγγελείς στην υπόθεση και εξετάσουν ενδελεχώς τα στοιχεία της.

Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=311952



Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 22, 2011 7:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πόσα «δηλώνει» η πλουτοκρατία;



Το σκάνδαλο είναι ο καπιταλισμός…
Η σημερινή βαρβαρότητα που ζούμε είναι η μοχθηρή αιχμή αυτού του σκανδάλου…
Η κυβέρνηση: τα ανδρείκελα των μαφιών του χρήματος, δηλαδή της μοχθηρής αιχμής του σκανδάλου…
Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΣΥΝ, Ντόρα και λοιποί δορυφόροι: Η πολυχρωμία και η πολυφωνική μονοφωνία του σκανδάλου, δηλαδή οι «αντιπολιτευτικοί» ψάλτες των «νταβάδων».

Το τι εισοδήματα δηλώνουν αυτοί οι «νταβάδες» διαβάστε ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.com/2011/09/blog-post_3662.html



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 24, 2011 9:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από Κλασσικοπερίπτωση
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/09/blog-post_5111.html


Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους και με την "άδεια" του Σ.Τ.Ε




Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ; Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!



Σύλλογος:"Έλληνες φορολογούμενοι"

Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”.

Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Η προτεινόμενη τροπολογία δεν αναθέτει τις αρμοδιότητες αυτές μόνο στη ΔΕΗ (η οποία έχει και κάποιο δημόσιο χαρακτήρα) αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτροδότησης (εναλλακτικούς παρόχους τους ονομάζει).

Η επιβολή της κύρωσης ναι μεν προβλέπεται από το Νόμο, αλλά αναθέτει σε ιδιώτη να επιβάλει αυτές τις κυρώσεις.

Εναπόκειται στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει εάν αυτή η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων συμβαδίζει με τα άρθρα 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος.

Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας.

Παρακάτω παρατίθεται το “κρίσιμο” άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

11.
Επειδή οι....
μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης, πιέστε εδώ.
Δείτε επιπρόσθετη επιχειρηματολογία για την αντισυνταγματικότητα του "τέλους ακινήτων"

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.


Στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου:
α) site: www.forologoumenos.gr
β) e-mail: greek.taxpayers@gmail.com ή secretariat@forologoumenos.gr
γ) Τηλέφωνο: 210-3242032
δ) Διεύνθυνση: Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43, 10556, Αθήνα ( δείτε το χάρτη)


Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 24, 2011 12:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

www.eforiakoi.org
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες