Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Έλλη Στάη: «Συνωστίστηκε» κατά της ελληνικής ιστορίας...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 26, 2011 1:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Έλλη Στάη: «Συνωστίστηκε» κατά της ελληνικής ιστορίας... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έλλη Στάη: «Συνωστίστηκε» στην επίθεση κατά της ελληνικής ιστορίαςΌλοι οι ιστορικά, αλλά και πολιτικά αναλφάβητοι, από κοινού με τους επιδοτούμενους «ιστορικούς», επιστρατεύτηκαν για να παραχαράξουν την ελληνική ιστορία και να κτυπήσουν τους εθνικούς και πνευματικούς άξονες της Επανάστασης του ’21.

Στο χορό της παραχάραξης και η κρατική ΕΡΤ, μιμούμενη την αλαφούζεια «ιστορική αφήγηση»!!!

Η κυρία Στάη, στην οποία από μακριά λαμπίριζε η δραματική ιστορική της άγνοια (ούτε αυτά που είχε ετοιμάσει -το αβανταδόρικο εθνομηδενιστικό της δηλητήριο- δεν είχε αφομοιώσει), κάλεσε τη γνωστή μας Κουλούρη (την πασίγνωστα επιδοτούμενη «ιστορικό») και κάποιον κύριο Διαμαντή για να μιλήσουν για τους «εθνικιστικούς μύθους) της Επανάστασης!!!!!

Μάθαμε, λοιπόν, από την Κουλούρη ότι η Επανάσταση του ‘21 ήταν υπαρκτό (!!!) γεγονός και οι Επαναστάτες υπαρκτά πρόσωπα!!!

Αυτό ήταν το ιστορικό επίπεδο των «ιστορικών» μας: Ότι η Επανάσταση και οι αγωνιστές της δεν ήταν …μύθος!!!!

Πάλι καλά που δεν τα βγάλανε και όλα αυτά μύθους!!!!

Ο στόχος της διατεταγμένης εκπομπής της κρατικής ΕΡΤ και της άκρως καθεστωτικής και αναλφάβητης σταρ (Στάη) ήταν ευδιάκριτος και στον πλέον ανυποψίαστο: Να κτυπηθεί δολίως ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του ’21.

Για άλλη μια φορά λοιπόν εστίασαν τα πυρά τους εναντίον του Κρυφού Σχολειού.

Ιστορικό στοιχείο ΚΑΝΕΝΑ. Απλές γενικολογίες και αόριστες σπερμολογίες για το «μύθο» του Κρυφού Σχολειού.

Οι «ιστορικοί» μας (ακριβέστερα προπαγανδιστές) δεν προσκόμισαν ούτε ένα ιστορικό στοιχείο προς τεκμηρίωση των θολών και ερμαφρόδιτων ισχυρισμών τους: Αλήθεια τι σόι «ιστορικοί» είναι;

Βεβαίως δεν χώλαιναν μόνο ιστορικά. Ανέδιδαν και μια τραγικά απελπιστική πολιτική φτώχεια. Αν διέθεταν έστω και ελάχιστο πολιτικό μυαλό (αλλά αυτό απαγορεύεται στην διατεταγμένη και προπαγανδιστική «επιστήμη»), θα μπορούσαν να σκεφτούν το πολιτικά απλό: Ότι ΠΑΝΤΑ κάτω από απολυταρχικά καθεστώτα αναπτύσσονται παράνομα έμβρυα Ιδεών, Διδασκαλίας και Πράξης…

Αυτό εδώ στην Ελλάδα το γνωρίζουν και οι πλέον αδαείς. Φυσικά και οι νέοι «ιστορικοί» μας το γνωρίζουν, όπως και η Στάη: Η δικτατορία είναι πρόσφατο ιστορικό γεγονός.

Αυτόν τον τύπο των Κρυφών Σχολειών δεν θα τον αρνηθούν ασφαλώς για να μην γίνουν πανελληνίως καταγέλαστοι.

Αρνούνται τα Κρυφά Σχολειά κάτω από το βάρβαρο και απολυταρχικό καθεστώς του ισλαμισμού, διότι αυτά αναδεικνύουν τον καθοριστικό και ΗΓΕΤΙΚΟ ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας…

Έτσι κλείνουν τα μάτια μπροστά στα άπειρα ιστορικά γεγονότα και μαρτυρίες που καταγράφουν την ύπαρξη των Κρυφών Σχολειών.

Θα συνοψίσουμε ενδεικτικά κάποιες μαρτυρίες και ιστορικά στοιχεία:
Μας λέει ο Αλ. Ελλάδιος το 1714:

«Τα Κρυφά Σχολειά συνεχίζονται εκεί που οι τοπικοί πασάδες και μπέηδες μάχονται τους καλόγερους και τα γράμματα».

Περιγράφει ο Γκέρλαχ το 1752:

«Ο Γέρο Μαλαξός (Πρωτόπαπας) δίνει μαθήματα κρυφά στο σπίτι του, μέσα σ’ ένα εξαθλιωμένο γυμνό δωμάτιο».

Δ. Κόκκινος (ιστορικός):

«Το Κρυφό Σχολειό δεν είναι θρύλος. Το συνετήρησε, παρά τις καταδιώξεις, ο βαθύτατος πόθος του τυραννουμένου έθνους να υπάρξει».

Ο Γέρος του Μωριά:

«Τα λίγα γράμματα που ξέρω, λέει ο γέρος του Μωριά, τα έμαθα από το “Ψαλτήρι” και το “Οχτωήχι” της εκκλησίας».

Φυσικά παράνομα (κρυφά) μια και οι απόγονοι των Κολοκοτρωναίων ήταν επικηρυγμένοι…

Χαρακτηριστικό για το πώς λειτουργούσαν τα «Κρυφά Σχολειά» είναι και το ακόλουθο γεγονός:


Όταν ο Ιμπραήμ σκορπούσε την καταστροφή στην Πελοπόννησο, ο ιερομόναχος Δοσίθεος, μορφωμένος κληρικός της Ι. Μονής των άγιων Θεοδώρων Καλαβρύτων, πήρε τα παιδιά του Σχολείου των Καλαβρύτων, στο οποίο ήταν δάσκαλος, και τα πήγε και τα δίδασκε «εν τοις σπηλαίοις» του Χελμού. (Α. Δασκαλάκης, τομ. Γ «Περί Παιδείας»).


Τα φανερά λοιπόν σχολεία, σε αρκετές περιπτώσεις την περίοδο της τουρκοκρατίας, γίνονταν κρυφά. Έτσι δούλευαν οι καλογεροδάσκαλοι της εποχής εκείνης. Δεν έχαναν καμιά ευκαιρία για να διδάσκουν το γένος.

Παραπέμπουμε εδώ και στο συνοπτικό, αλλά καταλυτικά αποδεικτικό κείμενο του Κωνσταντίνου Χολέβα:

«Το Κρυφό Σχολειό δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα».


ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=26717#26717

Παραπέμπουμε επίσης και στο ιστορικά καταλυτικό κείμενο του Ι. Κακριδή:
«Μύθος ή θρύλος το Κρυφό Σχολειό»;
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5382

Ακόμα διαβάστε «Τα κολλυβογράμματα» του Μιχαήλ Περάνθη.
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5365

Η καθοριστική αιτία που δημιούργησε τα «Κρυφά Σχολειά ήταν το απολυταρχικό καθεστώς των Μωαμεθανών, ιδιαίτερα όταν αυτό έπαιρνε μοχθηρές μορφές, όπως το «ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ».
Ο Δ. Ζακυνθηνός στην ιστορία του «Η τουρκοκρατία» σελ. 13 γράφει:

«Κατά τακτά διαστήματα ανά πενταετίαν επί Μωάμεθ του Β’, βραδύτερον δε ανά τετραετίαν, τριετίαν η και συχνότερον, διετάσσετο η στρατολογία χριστιανόπαιδων επί τη βάσει των υπό των τοπικών η κοινοτικών αρχών τηρουμένων μητρώων. Οι στρατευόμενοι ήσαν συνήθως ηλικίας από δέκα μέχρι δεκαπέντε ετών».

Τα παιδιά, λοιπόν, που δεν θα υποτάσσονταν στο «παιδομάζωμα» ήταν αδύνατο να πηγαίνουν σε φανερά σχολεία…

Είναι γνωστό επίσης ότι οι Τούρκοι, κατά περιόδους, αγρίευαν (και αγρίευαν πολλές φορές), τότε απαγόρευαν και την ίδρυση σχολείων για να μη μορφωθεί και σηκώσει κεφάλι ο «ραγιάς».

Κάθε τόσο, δηλαδή, αναιρούσαν τα περί ελεύθερης παιδείας.

Ο Ρίζος Νερουλός γράφει σχετικά:

«Οι Τούρκοι απαγόρευαν αυστηρώς σε μερικές περιοχές την ίδρυση δημοσίων σχολείων από φόβο μήπως οι χριστιανοί μορφωμένοι γίνουν δούλοι επικίνδυνοι και δυσκολοκυβέρνητοι».

Έτσι, λοιπόν, κατ’ ανάγκη, δημιουργούσαν οι μορφωμένοι Έλληνες δικές τους εστίες γραμμάτων κρυφά.

Και οι Έλληνες αυτοί, κατά κανόνα, όπως λέγει και ο ιστορικός Κ. Παπαρργόπουλος, ήταν κληρικοί.

Επίσης ο Διονύσιος Θερειανός λέει χαρακτηριστικά:

«Ή Ορθόδοξος Εκκλησία εθέρμανε τα ελληνικά γράμματα, καταψυγέντα εν καιροίς χαλεπωτάτοις».

Ό Παπαφλέσσας, όπως γράφει ο «Λόγιος Ερμής» το 1819, συνιστά με επιστολή του στους κατοίκους της Πολιανής (στην Πελοπόννησο) να χρησιμοποιήσουν το Μοναστήρι της Σολομονής για Σχολείο… άλλοτε κρυφό και άλλοτε φανερό, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Ο Νεόφυτος Μεταξάς, μοναχός της ι. Μονής Πεντέλης επί τουρκοκρατίας και μετέπειτα Μητροπολίτης Αθηνών, ο οποίος και συνέχισε την παράδοση των μοναχών της Πεντέλης να διδάσκουν τα σκλαβόπουλα γράμματα, γράφει, μεταξύ των άλλων:

«Οι εφημέριοι των μοναστηριών και των ενοριών διετήρησαν, άλλοτε κρυφά και άλλοτε φανερά, με την διδασκαλίαν της πατρίου γλώσσης την παρακαταθήκην (δηλαδή τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία) αμόλυντον και άμωμον».

Αλλά και η λαϊκή μούσα καταγράφει την εικόνα των Κρυφών Σχολειών (Η λαϊκή Τέχνη, γενικά η Τέχνη εμπνέεται πάντα από πραγματικά γεγονότα και τη βιωμένη παράδοση):

Φεγγαράκι μου λαμπρό
φέγγε μου να περπατώ
να πηγαίνω στο σχολειό
να μαθαίνω γράμματα,
γράμματα σπουδάγματα
του Θεού τα πράγματα.


Ενδεικτικά τέλος αναφέρουμε έργα και μαρτυρίες που καταγράφουν την ύπαρξη των Κρυφών Σχολειών. Των:

Π. Καρολίδη, Κ. Παπαρρηγόπουλου, Σπυρ. Τρικούπη, Μιχ. Βολονάκη, Δ. Κόκκινου, Φραντζή, Γρηγ. Παπαμιχαήλ, Αθ. Βακαλόπουλου, Κ. Καιροφύλα, Αν. Γούδα, Κ. Σάθα, Πουκεβίλ – Γάλλου προξένου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας την εποχή εκείνη. Δημ. Μπαλάνου, Γ. Σωτηρίου, Χρ. Παπαδοπούλου, Τ. Γριτσοπούλου, κ.α.

ΟΙ επιδοτούμενοι νέοι «ιστορικοί (υστερικοί προπαγανδιστές της Νέας Τάξης) και τα δημοσιογραφικά φερέφωνα του καθεστώτος (ιστορικά και πολιτικά ραχιτικά, αλλά και με άφθονο «λίπος» στο μυαλό και στην «ψυχή»), τύπου Λιάκου, Κουλούρη, Δραγώνα, Βερέμη, Τατσόπουλου, Στάη και σία, ΑΓΝΟΟΥΝ επιδεκτικά τις άφθονες ιστορικές πηγές, το πλήθος των ιστορικών μαρτυριών…

Εντολές δεν εκτελούν μόνο τα κυβερνητικά και κομματικά ανδρείκελα, αλλά και τα ανδρείκελα των ποικίλων ιερατείων: Διανοουμένων, «ιστορικών» δημοσιογράφων και τηλεστάρ…
Επιστροφή στην κορυφή
πεποίθηση ή άλλοθι;
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 26, 2011 3:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο κύριος Διαμαντής πρέπει να είναι ο Απόστολος Διαμαντής, δημοσιογράφος και πανεπιστημιακός, που γράφει στην Ελευθεροτυπία, στην καταναλωτική free-press φυλλάδα "Lifo" και έχει και ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΑ (Τρίτο Πρόγραμμα) και συνήθως διατυπώνει "εθνικές" απόψεις και όχι νεοταξικές.
Το γιατί δεν το ξέρω. Πιθανόν ένα είδος σχετικής "ποικιλίας απόψεων" να συμφέρει και τα ίδια τα μέσα, έντυπα ή ηλεκτρονικά, με την έννοια του "άλλοθι"..

Θα ήθελα να ξέρω αν όντως και στο δελτίο της ΕΡΤ διατύπωσε ή όχι, τολμηρό αντίλογο προς την γνωστών παγκοσμιοποιημένων απόψεων, νεοφιλελεύθερη, κυρία Κουλούρη.

Για να πάρει κανείς μια ιδέα, ένα πρόσφατο (χθεσινό) άρθρο του:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5948
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός ΧριστοδουλίδηςΈνταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 26, 2011 8:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
"Εσεται ήμαρ"

"πεποίθηση ή άλλοθι" :

Ο κύριος Διαμαντής πρέπει να είναι ο Απόστολος Διαμαντής, δημοσιογράφος και πανεπιστημιακός, που γράφει στην Ελευθεροτυπία, στην καταναλωτική free-press φυλλάδα "Lifo" και έχει και ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΑ (Τρίτο Πρόγραμμα). Συνήθως διατυπώνει "εθνικές" απόψεις και όχι νεοταξικές.
Το γιατί δεν το ξέρω. Πιθανόν ένα είδος σχετικής "ποικιλίας απόψεων" να συμφέρει και τα ίδια τα μέσα, έντυπα ή ηλεκτρονικά, με την έννοια του "άλλοθι"...


Κυπριανός Χ :

Ευτυχώς, έρχεται κάποτε ο καιρός και τα άλλοθι ξεσκεπάζονται. Ο ύπουλος ρόλος των (φαινομενικά) κατηγόρων αποδεικνύεται πλήρης συνηγορία στα τεκταινόμενα δόλια έργα της καθεστωτικής, διεθνούς και εγχώριας, νέας τάξης.

Ενδεικτικά αναφέρω,

1) Το πατριωτικό άλλοθι του Μ. Θεοδωράκη ξεσκεπάστηκε λίαν πρόωρα.
2) Τα θρησκευτικά άλλοθι της νεορθόδοξης ομάδας (: Γιανναράς και η συν αυτώ Ακαδημία Βόλου) ομοίως.

Αυτά αργήσαμε να τα καταλάβουμε. Μας έπιασαν στον ύπνο, όπως συνήθως λέμε.

3) Τέλος, είχαμε και το εθνικοθρησκευτικό αποκορύφωμα του μακαρίτη Χριστόδουλου με τα λάβαρα και τις λαοσυνάξεις. Κι αυτό έγινε φανερό.

Πολλοί δεν έχουν ξυπνήσει ακόμη για τα καλά. Είναι, βλέπετε, οι διδασκαλίες της ακαδημίας του Βόλου και ο διάσπαρτοι διδάχοι, που προωθούν το έργο των πιονέρων-ιδρυτών της : Αθηναγόρας και άπαντες οι ακολουθήσαντες
"Τίμιοι με την Ορθοδοξία".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Κυπριανός ΧριστοδουλίδηςΈνταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 27, 2011 1:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συνέχεια ...

Οφείλω να συνεχίσω, αφού παρακολούθησα τη συζήτηση της κας. Στάη (εφεξής τηλεστάρ) με τους ιστορικούς κον. ΔΙΑΜΑΝΤΗ και κα. ΚΟΥΛΟΥΡΗ. Η μετάδοση του τηλεοπτικού βίντεο παρέχεται στο ιστολόγιο http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

Συμπερασματικά θα παρατηρούσα,

Οι τοποθετήσεις του κ. Διαμαντή ήταν ευπρεπείς και έβαλαν μερικά πράγματα στη σωστή τους θέση. Η ιστορική επιστήμη, είπε, δεν είναι όπως η Χημεία. Όπου βάζουμε δυο μέρη υδρογόνου, ένα οξυγόνου και βγάζουμε νερό.
Από την άλλη, η κα. Κουλούρη ναι μεν δεν αμφισβήτησε τα πρόσωπα και τα γεγονότα, εξέφρασε μόνο τις αμφιβολίες της
"ως προς τις πράξεις καθ΄εαυτές και ως προς κάποιους μύθους που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτές" και ανέφερε το παράδειγμα του "κρυφού σχολειού" (τα σε παρένθεση δικά της λόγια).

Είπε ότι οι συνάδελφοί της, οι πανεπιστημιακοί κύκλοι δηλαδή, δεν συζητούν για το "κρυφό σχολειό" δεδομένου ότι "ούτε καν υπήρξε". Ακόμη, αμφισβήτησε και την ημερομηνία της 25ης Μαρτίου.

Σημ. Και πολύ σωστά συμπληρώνω. Την εποχή εκείνη η ημερομηνία έπρεπε να δείχνει 6 Απριλίου σύμφωνα με τους ακριβείς χρονολογικούς προσδιορισμούς των Δυτικών.

Ο κ. Διαμαντής αρκέστηκε να απαντήσει, όσο φυσικά του επέτρεψε η τηλεστάρ των ειδήσεων, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για "σχολειό" ή "σχολειά" διότι αυτά δεν υπήρχαν. Δεν το επέτρπε ο δυνάστης Οθωμανός και ό,τι γινόταν, γινόταν "στα κρυφά". Όθεν, εκεί και η προέλευση, η ονομασία, του κρυφού σχολειού. ΄Οσο δε για την ημερομηνία, παρατήρησε ότι και η γαλλική Επανάσταση δεν έχει κι αυτή το ακριβές χρονολογικό της σημείο.

Έπειτα, ανέλαβε τον υποστηρηκτικό εκθεμελιωτικό ρόλο της κας Κουλούρη η τηλεστάρ των ειδήσεων, κάνοντάς μας διάλεξη και μάθημα για το "κρυφό σχολειό" με τα φαναράκια, τα κεράκια, της ζωγραφιές, τους παπάδες κλπ. Να σημειώσω, ότι η μνημονευθείσα πανεπιστημιακή δασκάλα κα. Κουλούρη δεν αμφισβήτησε (πάλι) "τα τεκμήρια της Επανάστασης". Αμφισβήτησε "τις ερμηνείες ως προς τους ρόλους, για παράδειγμα του Πατριαρχείου, των προεστών, του λαού και ούτω καθ΄ εξής" (τα σε παρένθεση δικά της λόγια).

Τέλος η συζήτηση έκλεισε με μια αναφορά των καλεσμένων ως προς το ζήτημα των μύθων και της εμπλοκής τους στην Ιστορία. Ο κ. Διαμαντής παρατήρησε σωστά ότι ο μύθος εκφράζει μια ιστορική πραγματικότητα. "Η Ιστορία, είπε, είναι μια βιωμένη συνείδηση, είναι μια πεποίθηση του λαού, την οποία έρχεται ο ιστορικός να κατανοήσει. Δεν αποδίδουμε δηλαδή εμείς την ιστορική αλήθεια. Ούτε καταργούμε, ούτε δημιουργούμε γεγονότα".
Η κα. Κουλούρη υποστήριξε ότι πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι διότι την περίοδο της Τουρκοκρατίας η εληνική παιδεία ήταν εκείνη που διδασκόταν στα Βαλκάνια.Όχι να είμαστε υπερήφανοι από την "μιζέρια" πόυ διδασκόμαστε. Δεν μας είπε ποια είναι αυτή η "μιζέρια", αλλά δεν είναι δύσκολο να την καταλάβουμε.


Ήταν ο "συνωστισμός" της τηλεστάρ και της δασκάλας του Παντείου πανεπιστημίου στην τηλεοπτική πασαρέλα του εθνομηδενισμού.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Κυπριανός ΧριστοδουλίδηςΈνταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 27, 2011 10:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
... και τέλος παράδοξον

Επί του (τηλεοπτικού) πιεστηρίου

Ανακοινώθηκε η διακοπή της Κυρικάτικης τηλεοπτικής εκπομπής "Αρχονταρίκι", που επί 19 συναπτά έτη επιμελείτο ο Δ/ντης της Ακαδημίας Βόλου κύριος Ιγνάτιος (σημ. είναι ο οικείος τοπικός μητροπολίτης, όπως γνωρίζετε).
Πιθανολογώ, οι υπεύθυνοι που διέκοψαν το εκθεμελιωτικό έργο του κυρίου Ιγνατίου, δεν το έκαναν για λόγους διόρθωσης των κακώς κειμένων θρησκευτικών μας (και άλλων) πραγμάτων. Η προσπάθεια να συμμαζέψουν την οικονομική κραιπάλη της ΕΡΤ, ήταν αυτή που τους ανάγκασε να σταματήσουν την εκπομπή. Επίσης, δεν νομίζω να περιέλθει σε οικονομική δυσπραγία ο Δ/ντης της Ακαδημίας του Βόλου κ. Ιγνάτιος.
Υπάρχει κάποια ΜΚΟ η οποία φροντίζει το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Δ/ντης και η Ακαδημία του (σημ. είναι και ο οικείος μητροπολίτης καθώς γνωρίζετε).
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 27, 2011 4:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τηλεοπτικοί σταρ: Η αυθάδεια της φαυλοηλιθιότητας και του ροπάλου…Όταν έχεις γνωρίσει, εκ των έσω, όλα αυτά τα δημοσιογραφικά βυθοκορήματα που κομπάζουν παραληρηματικά περί της «αλήθειας» και της «ελεύθερης άποψης», περί οικονομίας, πολιτικής, ιστορίας κ.λπ, δένεσαι στο «κατάρτι» με αλυσίδες για να συγκρατηθείς…

Δεν είναι η καταθλιπτική πνευματική τους κενότητα, ούτε η δραματική φτώχεια των γνωστικών τους πόρων που σου προκαλούν την αηδία.


Αυτό που προκαλεί τη σιχασιά και την οργή είναι ότι υψώνουν την ασημαντότητά τους, τη θεωρητική τους ανέχεια, την τραγική άγνοιά τους, τον ηθικό ευνουχισμό τους και κυρίως τη γλοιώδη δουλοπρέπειά τους στα ισχυρά κέντρα εξουσίας, σε «αρετή» και υπέρτατη «πηγή» της γνώσης και της αλήθειας…

Η αυθάδης αναγωγή της άγνοιας και του ψεύδους σε «γνώση» και «αλήθεια», αλλά και σε «ήθος», είναι αυτά που μετατρέπουν τη θλίψη σε οργή και αηδία…

Όταν βλέπεις και ακούς τα αλαλάζοντα κύμβαλα του mega (Τρέμη, Πρετεντέρης, Τσίμας, Καψής και Σία) ή των άλλων τηλεοπτικών «αμβώνων», απορείς και αναρωτιέσαι:
Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιος συνασπισμός κομπάζουσας φαυλοηλιθιότητας, υποκρισίας και ψεύδους;;;

Όταν αντικρίζεις όλους αυτούς, τους εντελώς «χαλασμένους» από τη λευχαιμία της ναρκισσιστικής κακοήθειας, δεν νιώθεις απλώς ναυτία, αλλά αρχίζει να σου μεγαλώνει και η πεποίθηση ότι η ψείρα ενός κουρελή ψωμοζήτη είναι πιο σημαντική, πιο αναγκαία, να πούμε έτσι, στο μηχανισμό της ιστορίας από αυτούς τους «καθρέπτες» του νάρκισσου και του λακεδισμού, από αυτούς οι οποίοι έχουν αναγάγει το γλείψιμο στην εξουσία και τους «νταβάδες» (ιδιαίτερα σε αυτούς) σε ΕΠΙΣΤΗΜΗ, καλύπτοντας αυτή την αντιαισθητική τους χειρονομία με μια εγωιστική και επαρμένη αυθάδεια, τραμπουκισμό και φλύαρη στειρότητα…

Οι λακέδες αποτυπώνουν τη μοχθηρία των αφεντικών τους ακόμα πιο άκομψα, με μεγαλύτερο θόρυβο και πιο κυνικά. Οι υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών (οι μεταπράτες τα εξουσίας) είναι επιδειξιμανείς…

Διαβάσαμε ότι οι ύαινες του mega έκαναν αγωγή σε ιστολόγιο γιατί προέβη σε δημοσκόπηση για το βαθμό του γλειψίματος του καθενός.

Το διαβάσαμε στο ΛΙΣΤΟΝ:
http://listonplace.blogspot.com/2011/03/blog.html

Το γεγονός και μόνο αυτό επιβεβαιώνει όλα τα ανωτέρω…Η Έλλη Στάη είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της ναρκισσιστικής λευχαιμίας, της αυτό-ικανοποιημένης αμάθειας και αλαζονικής καθεστωτικής δημοσιογραφίας.

Η κυρία αυτή, στημένο λεμόνι πλέον της νταβατζίδικης δημοσιογραφίας, αλλά και του τηλεοπτικού ναρκισσιστικού καθρέπτη, έρχεται από το κρατικό κανάλι να μας διδάξει τις «γνώσεις» της: Τα πίτουρα των φιλελεύθερων, νεοταξικών ιδεολογημάτων και τα ροκανισμένα κόκκαλα του επιδοτούμενου εθνομηδενισμού.

Η Στάη διδάσκει και ιστορία!!!

Η σταρ που κοιτάζει μόνο τον καθρέπτη του ειδώλου της έρχεται να μας μιλήσει για την Επανάσταση του ’21, για «εθνικά ζητήματα» και για τα πολιτικά προβλήματα του ελληνικού λαού!!!

Θα θυμάστε και την διαβόητη ρήση της, αντιγραφή της ρήσης της κ. Μπενάκη: ότι θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι «...αλλάζει ο χάρτης του μυαλού μας, Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ …»!!!

Περισσότερα και αναλυτικότερα στο «Κλασσικοπερίπτωση»:

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_27.html

Η αντοχή του νευρικού μας συστήματος έχει και τα όριά της…

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 29, 2011 1:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι θριαμβολογίες των Τούρκων για την «ιστορία» του Σκάι!!!Όταν σε χειροκροτεί ο αντίπαλος αυτό σημαίνει ότι τον εξυπηρετείς αφάνταστα: Αυτό είναι ιστορικό αξίωμα…

Όταν η αλαφούζεια ιστορία της Επανάστασης του ’21 χειροκροτείται από τους Τούρκους, αυτό σημαίνει και κάτι άλλο: Ότι τα συμφέροντα του Αλαφούζου συμπίπτουν με τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κατεστημένου της Τουρκίας: η «υπόθεση» είναι και επικερδέστατη!!!

Συνεπώς και το πάθος του Σκάι, αλλά και των άλλων αποδομητών της Ιστορίας μας (ολόκληρου του ελληνικού κατεστημένου) είναι και «πάθος» κέρδους: «Πάθος» κερδοσκοπικής αναισχυντίας από τη διάλυση και την εθνική ισοπέδωση της Ελλάδας: Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα!!!

Αυτό το «πάθος κέρδους» δημιουργεί και το έτερον πάθος των επιδοτούμενων και διατεταγμένων προπαγανδιστικών ιερατείων: «Νέων ιστορικών», δημοσιογράφων και CIA…

Διαβάστε τα παρακάτω, το οποία πήραμε από ΕΔΩ:
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/03/1821_383.html


1821: Οχι που θα το άφηναν οι Τούρκοι ανεκμετάλλευτο !!!
Διαβάστε τι γράφει το:
http://www.trtgreek.com/trtworld/gr/newsDetail.aspx?HaberKodu=1161de6e-64e8-424b-97c4-0e1112aa3cdd

Όχι θα το άφηναν ανεκμετάλλευτο οι Τούρκοι...τα "Καρντάσια"…

"Τρομακτικό" και απίστευτο δώρο του "1821" στους Τούρκους, την εξωτερική τους πολιτική και τις διεκδικήσεις τους.

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου:


"ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ"


Ανατρέπονται οι μύθοι με το ντοκιμαντέρ «1821»

Μας πήραν στο μεζέ και οι Τούρκοι..

Άνω κάτω η επίσημη ιστορία στην Ελλάδα με το ντοκιμαντέρ «1821».

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε, το ντοκιμαντέρ που διηγείται την «Ελληνική Επανάσταση» αφού αναφέρει πως δεν ήταν οι Τούρκοι αυτοί που έσφαξαν τους Έλληνες, αλλά ότι δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης και πως η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην χώρα σημειώθηκε κατά την Οθωμανική περίοδο.

Μεγάλη η οργή των ακροδεξιών και της εκκλησίας για το ντοκιμαντέρ…

Σοβαρά τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν, όταν οι Έλληνες άκουσαν πράγματα εντελώς διαφορετικά από την διδασκόμενη ιστορία.

Το ντοκιμαντέρ επισημαίνει πως δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι οι Έλληνες επί αιώνες υπέστησαν τη βαρβαρότητα των Οθωμανών.

Οι πληροφορίες που προκάλεσαν σοκ στην χώρα δεν περιορίζονται με αυτές.


Υπογραμμίζεται πως οι Έλληνες χωρικοί γλίτωσαν από τα χέρια των Χριστιανών φεουδαρχών, χάριν τους Οθωμανούς.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ υπεραμύνεται η άποψη πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί ότι η οθωμανική διοίκηση άσκησε πιέσεις εναντίον των χριστιανών για να αλλάξουν θρησκεία.

Σημειώνεται πως αντίθετα με τα όσα διδάσκονται στους μαθητές, δεν σφαγιάστηκαν οι Έλληνες από τους Τούρκους αλλά σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι από τους Έλληνες.

Ενώ, σύμφωνα με το ίδιο ντοκιμαντέρ κατόπιν της ανεξαρτησίας, καταστράφηκε το καθετί που θύμιζε τους Τούρκους.


Το ντοκιμαντέρ που γκρεμίζει ένα από τα πιο ισχυρά ταμπού στην χώρα, προκάλεσε έντονες συζητήσεις.

Ενώ αυξάνει την οργή των ακροδεξιών το γεγονός ότι, χορηγός του ντοκιμαντέρ είναι μια τράπεζα, τον γενικό διευθυντή της οποίας διορίζει το κράτος.

Το ντοκιμαντέρ που έχει μπερδέψει για τα καλά τα μυαλά των Ελλήνων αφού συνάντησαν μια ιστορική πληροφορία, ακριβώς αντίθετη από ό,τι γνώριζαν μέχρι σήμερα, σπάει ρεκόρ τηλεθέασης.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/1821_29.html


Πολλά σχετικά κείμενα διαβάστε εδώ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5485
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες