Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Μίκης: Η καρικατούρα του σταλινισμού

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 26, 2011 6:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μίκης: Η καρικατούρα του σταλινισμού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μίκης: Η καρικατούρα του σταλινισμού



Μια πολύ πρόσφατη αποκαλυπτική επιστολή του Μίκη «εσωτερικού διαλόγου»!!!!!

Και ο πάπας θα μίλαγε με άλλο ύφος!!!!

Ο Μίκης αποφασίζει, ο Μίκης διορίζει, ο Μίκης έχει καθορίσει το Α και το Ω, ο Μίκης «αποφασίζει» και «διατάζει» για τα πάντα: ξεπέρασε και τα χουντικά «αποφασίζουμε και διατάζουμε»!!!

Οι Σπίθες (δηλαδή οι δήθεν ομάδες αυτό-οργάνωσης βάσης) αποτελούν, απλώς, το διακοσμητικό ντεκόρ της παπικής δικτατορίας…

Από την αρχή, λοιπόν, κάθε φωνή της «βάσης» φιμώνεται αγρίως και απειλείται αν δεν συμμορφωθεί με «τας υποδείξεις»!!!

Το άκρον άωτον όμως της αυθάδειας της δικτατορίας του ΕΝΟΣ είναι τούτο: Δεν έχει ο Βοναπάρτης ούτε την ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία να δημοσιοποιήσει το κείμενο στο οποίο απαντάει.

Δεν θα έπρεπε αυτοί που συμμετέχουν στις «Σπίθες» να γνωρίζουν τουλάχιστον ποιο ήταν το κείμενο που αφορίζει ο Μίκης;

Αυτή είναι η φιλοσοφία του ειδωλολατρικού κινήματος Μίκη.

Και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή…

Αυτά για όλους αυτούς που έσπευσαν να λιβανίσουν αυτό το κίνημα και να γίνουν οι κομπάρσοι του…

Απολαύστε τον πάπα Μίκη:




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιφανους 1, 117 42 Αθήνα
Αθήνα, 25.2.2011


Αγαπητέ κ.......
Το mail με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2011 που μου έστειλες και που αφορά το ΕΛΛΗΝΙΚΟ, με άφησε άφωνο! Πρώτον φαίνεται ότι θεωρείς τη θέση και το ρόλο μου στην Κίνηση σαν κάτι που έκανα χωρίς να ξέρω κι εγώ γιατί το έκανα και επομένως από δω και μπρος έχω γίνει παρελθόν, ένα εικόνισμα δίχως γνώμη, άποψη, θέληση και κυρίως πυγμή για να προχωρήσω στο δρόμο που ο ίδιος έχω χαράξει.

Έτσι και με την δικαιολογία των Γενικών Συνελεύσεων, μπορεί πια ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Εσύ ειδικά φαίνεται να λειτουργείς ως ουσιαστικός ηγέτης μιας τεράστιας Σπίθας, που ξεκινά από την Αργυρούπολη και φτάνει στη Βάρη και αφού πάρεις τις αποφάσεις του, τις κοινοποιείς στον «Εμπνευστή» κλπ.

Γνωρίζεις φυσικά ότι αποφασίσαμε η κάθε Σπίθα να μην υπερβαίνει τα 30 άτομα, όπως επίσης και να ανήκει σε συγκεκριμένο χώρο και όχι σε μια ολόκληρη περιοχή. Όπως και ότι για τα θέματα με Εθνική σημασία (και τέτοιο θέμα είναι και το πρώην αεροδρόμιο), αρμόδιο όργανο να μελετήσει και να προτείνει είναι η Συμβουλευτική Επιτροπή σε συνεργασία με τις τοπικές Σπίθες.

Αυτά τα δύο μεγάλα ατοπήματα με υποχρεώνουν να σου πω δυο λόγια όχι απλώς σαν ένας Εμπνευστής-Εικόνα που έκανε το αυγό όπως η κότα αλλά ως υπεύθυνος για το παρόν και το μέλλον ενός Έργου (δηλαδή της Κίνησης), που δημιούργησα, με πλήρη επίγνωση της ιστορικής του σημασίας και που δεν είμαι διατεθειμένος να βλέπω να γίνεται αντικείμενο προσωπικών φιλοδοξιών.

Και για να σου δώσω να καταλάβεις τι ακριβώς συνέβη με τη δημιουργία της ΚΙΝΗΣΗΣ, θα μεταχειριστώ ένα απλό παράδειγμα: Το αλφαβητάριο! Θυμάσαι πόσοι και πόσοι περιμένατε να βρεθεί κάποιος να ανακαλύψει και να πει το πρώτο γράμμα, το Άλφα. Τελικά αυτός ήμουν εγώ. Είπα λοιπόν «Άλφα» και γέμισε η Ελλάδα Σπίθες. Από κει και πέρα τι θα γίνει; Θα πάμε στο Β, στο Γ, στο Δ κλπ. για να φτάσουμε στο Ωμέγα;

Εσείς που έχετε κηρύξει αυτονομία, ξέρετε πού και πώς θα πάτε παραπέρα ή θα μείνετε στο Άλφα, ώσπου να καταντήσετε ένας εξωραϊστικός σύλλογος με δανεικό όνομα;

Πρέπει λοιπόν να ξέρεις καλά, εσύ και όσοι σε ακολουθούν, ότι δημιουργώντας μέσα από το τίποτα το Άλφα, είχα από την αρχή μέσα στη σκέψη μου το Ωμέγα και όλη τη διαδρομή που θα πρέπει να διανύσουμε γράμμα-γράμμα, βήμα-βήμα για να φτάσουμε στο στόχο μας. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ο ρόλος μου δεν σταματά στο «ο Εμπνευστής» όπως με αποκαλείς αλλά ίσα-ίσα τώρα αρχίζει. Και είμαι αποφασισμένος να παίξω αυτόν τον ρόλο με σιδερένια πίστη και θέληση.

Θέλω να ελπίζω ότι με κατάλαβες και θα προσπαθήσεις να προσαρμοστείς στις ιδέες και τις μεθόδους που προτείνω για να πάμε μπροστά όλοι μαζί σαν ενιαίο σύνολο. Σε πληροφορώ ότι το οργανωτικό το ανέλαβα εγώ με βασικό συνεργάτη μου τον κ. Δημητροκάλλη. Εάν παρ' ελπίδα εξακολουθήσεις να εφαρμόζεις προσωπική πολιτική, θα υποχρεωθώ να σε παρακαλέσω να εγκαταλείψεις την Σπίθα κάνοντας πιθανώς μια νέα δική σου Κίνηση.


Σε χαιρετώ,
Μίκης Θεοδωράκης


ΥΓ.
Τα όσα γράφω πιο πάνω, αφορούν και δυο-τρεις ακόμα, που δρουν στο όνομα της Σπίθας με εντελώς προσωπικά κριτήρια μπλοκάροντας τη δημιουργία Σπιθών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Συμβουλευτικής. Για το λόγο αυτό ενώ η Αθήνα στον χάρτη έπρεπε να παρουσιάσει 20-30 Σπίθες, καθυστερεί.

Καταδικάζω κάθε πρόσωπο που στο όνομα της Σπίθας εφαρμόζει προσωπική πολιτική και καλώ τα μέλη των Σπιθών να αναλάβουν την πρωτοβουλία εφαρμογής των Αρχών της Κίνησης και των οδηγιών που στοχεύουν στη δημιουργία μιας Ενιαίας Οργάνωσης ομοιόμορφης με άξονα το Εθνικό Κέντρο, που εξασφαλίζει την ενότητα δράσης του Κινήματος.

ΠΗΓΗ:

http://spitha-thessalonikis.blogspot.com/2011/02/blog-post_26.html

Επιστροφή στην κορυφή
Αναγνώστρια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 26, 2011 8:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Α και ο Ω Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί δεν πρόκειται για τον Πάπα.

Εμείς εν ολίγοις καταλάβαμε αυτό:

Ο Α και ο Ω


Ο Μίκης έλαβε ένα γράμμα στο οποίο απαντάει όπως κρίνει ότι είναι πρέπον, γούστο του καπέλλο του. Άλλωστε το λέει ρητώς ότι δεν είναι απλώς ο Εμπνευστής-Εικόνα σαν την κότα και το αυγό αλλά ξεκινώντας με το Αλφα που είπε και γέμισε την Ελλάδα Σπίθες (προσέχτε την ομοιότητα: γεννηθήτω φως) προχωράει στο δρόμο που ο ίδιος έχει χαράξει με σκοπό να φτάσει το Ωμέγα.

Εκεί που αρχίζει ο Ιονέσκο (Λογική είναι η τρέλα των δυνατών)- για να μιλήσουμε και στη γλώσσα των κομπάρσων- είναι ότι έχει και το θράσος να δημοσιεύει την απάντησή του και να ζητά να δημοσιευθεί παντού, σε όλες τις Σπίθες (σαν οινόπνευμα το εξέλαβε) χωρίς να δημοσιοποιεί συγχρόνως και σε τι ακριβώς αναφέρεται η απάντηση αυτή. Καταλάβαμε, βέβαια, ότι κάποιος του κουνήθηκε. Βρε, αδερφέ ας του απαντούσε προσωπικά. Όχι, όμως, το ζητούμενο είναι να καταλάβουν οι σπιθιστές ότι:

Πρέπει λοιπόν να ξέρεις καλά, εσύ και όσοι σε ακολουθούν, ότι δημιουργώντας μέσα από το τίποτα το Άλφα, είχα από την αρχή μέσα στη σκέψη μου το Ωμέγα και όλη τη διαδρομή που θα πρέπει να διανύσουμε γράμμα-γράμμα, βήμα-βήμα για να φτάσουμε στο στόχο μας.

Θαυμάστε βεβαιότητα!!!

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ο ρόλος μου δεν σταματά στο «ο Εμπνευστής» όπως με αποκαλείς αλλά ίσα-ίσα τώρα αρχίζει. Και είμαι αποφασισμένος να παίξω αυτόν τον ρόλο με σιδερένια πίστη και θέληση.
Θέλω να ελπίζω ότι με κατάλαβες και θα προσπαθήσεις να προσαρμοστείς στις ιδέες και τις μεθόδους που προτείνω για να πάμε μπροστά όλοι μαζί σαν ενιαίο σύνολο. Σε πληροφορώ ότι το οργανωτικό το ανέλαβα εγώ με βασικό συνεργάτη μου τον κ. Δημητροκάλλη.
(Εδώ πρόκειται για παρέκκλιση, βέβαια, γιατί συνεργασία με τον "όφι" δεν υφίστατο).

Εάν παρ' ελπίδα εξακολουθήσεις να εφαρμόζεις προσωπική πολιτική, θα υποχρεωθώ να σε παρακαλέσω να εγκαταλείψεις την Σπίθα κάνοντας πιθανώς μια νέα δική σου Κίνηση.

Μήπως τελικά πρόκειται για τα Μυστικά της Εδέμ; "Νέα πρόσωπα φέρνουν ανατροπές".



Φυσικά υπάρχουν και άλλες αποκκλίσεις. Π.χ.Περιορισμός σε 30-30 δεν ήταν αναγκαίος...
Επιστροφή στην κορυφή
φετιχιστής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 26, 2011 9:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μίκης είχε πεί, όταν ίδρυσε τη "Σπίθα", ότι έκανε το καθήκον του, έκανε την αρχή αυτός και από δώ και πέρα σειρά και βάρος ευθυνών έχουν οι άλλοι που θα στελεχώσουν την Κίνηση.

Τώρα τον βλέπουμε σε τελείως διαφορετικό ύφος να μην είναι διατεθιμένος ούτε χιλιοστό να παραχωρήσει το δικαίωμα γνώμης ή βούλησης σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του και σύμφωνα με το προαποφασισμένο σχέδιο που έχει συλλάβει στο μυαλό του.

Δεν χρειάζεται συζήτηση λοιπόν. Η διαδρομή από το Α προς το Ω είναι κάτι σαν ταξίδι, προδιαγεγραμμένη στην σκέψη ενός ατόμου και γυρεύονται απλώς άτομα, άτομα όχι πρόσωπα, για να γεμίσουν τα βαγόνια.
Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 26, 2011 10:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Νεοοθωμανικός χάρτης των «Σπιθών»!!!
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/02/blog-post_8480.html




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ


http://akommatistoi.blogspot.com

Λάβαμε μήνυμα, από φίλο αναγνώστη του ιστολογίου μας, που πραγματικά μας εξέπληξε (το παραθέτουμε αυτούσιο πιο κάτω).


Στον σύνδεσμο του Μίκη
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/sparks/map/
και συγκεκριμένα στο σημείο που μας ενημερώνει η κίνηση αυτή, πού βρίσκονται οι ΣΠΙΘΕΣ ανά την Ελλάδα, είδαμε ότι στον χάρτη που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν, η Κύπρος, αναφέρεται ως Βόρεια Κύπρος.

Δεν θέλουμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, αλλά αν μη τι άλλο θεωρούμε μέγα ατόπημα την επιλογή του συγκεκριμένου χάρτη της Bing, ο οποίος, επιπλέον, αναγράφει τις πόλεις της Ελλάδος (Κύπρου) στα Τουρκικά!

Θέλουμε να ξέρουμε, αυτοί που επέλεξαν τον συγκεκριμένο χάρτη τι σκεφτόντουσαν.
Πως είναι δυνατόν να γίνει μία τέτοια επιλογή;
Ποια ήταν τα κριτήρια;


Τελικά οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στα αυτιά μας, ανά διαστήματα, περί της προσπαθείας καπελώματος της κίνησης από απάτριδες έχουν βάση;

Ακόμα θα θέλαμε να ξέρουμε αν υπάρχει ΣΠΙΘΑ και στην Κύπρο μας· αν ναι, γιατί δεν έχει σηματοδοτηθεί με το αντίστοιχο κόκκινο αστεράκι (όπως και οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος);

Ακολουθεί η επιστολή του αναγνώστη μας:


ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Μίκη Θεοδωράκη έχει αναρτηθεί νεοοθωμανικός χάρτης που αναφέρει την Κύπρο με την ονομασία που καθιέρωσαν οι νεοοθωμανοί Ερντογάν – Νταβούτογλου. NORTHERN CYPRUS!!!


Όσο κι αν είναι απίστευτο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΜΙΚΗ http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/ και της αμφιλεγόμενης πρωτοβουλίας ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, έχει αναρτηθεί νεοοθωμανικός χάρτης της Ελλάδος, της Μικράς Ασίας και της Κύπρου.

Η Κύπρος αναφέρεται ως NORTHERN CYPRUS!!!

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πως από πολύ καιρό οι νεοοθωμανοί της Άγκυρας και όλα τα διεθνή φόρα αρνούνται την ονομασία ΚΥΠΡΟΣ και ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ισχυριζόμενοι ότι τέτοιο κράτος δεν υφίστανται και πως το μόνο κράτος που υπάρχει στο νησί είναι η «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου»!

Ποιος ανέβασε αυτόν τον χάρτη στην ιστοσελίδα του ΜΙΚΗ, που τόσοι Κύπριοι πίνουν νερό στο όνομά του;
Δεν ντρέπονται;
Χάθηκαν οι χάρτες; Ή τελικά επαληθεύονται όσοι καταγγέλλουν τον ΜΙΚΗ για συνεργασία με τους νεοοθωμανούς;

ΜΙΚΗ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ.

Διώξε γρήγορα τους πράκτορες από δίπλα σου, αλλιώς οι ΣΠΙΘΕΣ σου θα σβήσουν πιο γρήγορα από όσο ανάψανε κι εσύ θα ψάχνεις το όνομά σου. ΝΤΡΟΠΗ.

ΔΩΣΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΤΩΡΑ


Επιστροφή στην κορυφή
Φύρδην μίγδην
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 27, 2011 12:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
1η Σπίθα Δυτικής Αττικής έγραψε:
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΥΠΗΚΟΟ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΕΝΤΡΙΚΗ.


Σπίθα Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων έγραψε:
Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.


Σπίθα 40 Εκκλησιωτών έγραψε:
Σταματήστε τούς διαχωρισμούς εις Δεξιούς, Κεντρώους, Αριστερούς, Εθνικιστές, Ρατσιστές, Κομμουνιστές, Φασίστες πού μάς έχουν επιβάλλη οι ξένοι κι άς γίνουμε όλοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.


Η σαλάτα από εδώ:
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/sparks/map/

Έ, ρε, καρεκλιές που έχουν να παίξουν μεταξύ τους...

Και μια απορία:
Γιατί η Σπίθα Μεγάρων μιλάει μόνο για "ράτσα"; Και δεν μιλάει και για "αρχαιολατρεία"; (λέω εγώ τώρα...)
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 27, 2011 12:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μίκης, ο νέος "χρυσός Μόσχος"

Όταν ο Μωυσής έφτασε στο όρος Σινά και πριν ανέλθη προς συνάντηση του Θεού, έδωσε την εντολή στους Ισραηλίτες να τον περιμένουν χωρίς να προσφύγουν στη λατρεία ειδώλων, όπως είχαν μάθει στη Φαραωνική Αίγυπτο. Όταν επέστρεψε, τους βρήκε να έχουν φτιάξει το "χρυσό Μόσχο" και ύστερα ακολούθησε ό,τι περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη. Θλιβερά πράγματα ... .

Σήμερα, στην Ελλάδα του σήμερα, κάποιοι ανέθεσαν στον Μίκη το ρόλο του Μωυσή, ανακατεμμένο με ολίγην Αποκάλυψη, για να μας πει ότι αυτός γνωρίζει το Α και το Ω (: "Ἐγώ εἰμι τὸ Α καὶ τὸ Ω, λέγει Κύριος ὁ Θεός, ὁ ὢν καὶ ὁ ἦν καὶ ὁ ἐρχόμενος") και αυτός στη συνέχεια, θα μας φωτίσει, ώστε να γίνουμε κι εμείς οι χειριστές - όχι οι γνώστες - του Α και του Ω. Δηλαδή, να διαλέγουμε και να τρίβουμε ... τις τσακμακόπετρες!

Έξοχα! Οι δάσκαλοι του Μίκη του ανέθεσαν να υποδυθεί το ρόλο του Μωυσή, αλλά φοβάμαι δεν του είπαν για το "χρυσό Μόσχο". Δεν τον πληροφόρησαν ότι οι Ισραηλίτες έφτιαξαν έναν χρυσό μοσχάρι να λατρεύουν - όσο καιρό θα απουσίαζε - μη τυχόν και ο Θεός οργισθεί και τους εγκαταλείψει. Πιθανότατα, διότι αυτό τους είχε διδάξει το κίβδηλο ιερατείο της Αιγύπτου : Να μήν περνά η μέρα χωρίς να λατρεύουν τον ψευτοθεό που τους είχαν επιβάλλει.

Ο Μίκης δέχτηκε. Και ανέλαβε στα γεράματα να γίνει ο νέος δικός μας μεσσίας. Στην πραγματικότητα όμως είναι το νέο "χρυσό μοσχάρι" από το στόμα του οποίου εξέρχονται μελωδικά άσματα - των αναλογιών τηρουμένων. Άλλοι μας τον έστησαν, άλλοι τον χρύσωσαν (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και τώρα του δίνουν να κρατά στα χέρια τις πλάκες του Μωυσή με ολίγην Αποκάλυψη.

Τους τον χαρίζουμε, χρυσά μοσχάρια και μεσσίες δεν χρειαζόμαστε. Αυτά για άλλους και όχι για μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 27, 2011 6:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και ο Γιανναράς με το Μίκη!!!



Η σημερινή «Αυγή» δημοσιοποιεί κάποιους από τους «αρίστους» οι οποίοι δηλώνουν "Φίλοι της Κίνησης" του Μίκη.

Οι περισσότεροι αποτέλεσαν σε όλη τη ζωή τους, και αποτελούν ακόμα, τους οικότροφους του καθεστώτος και «εξέχουσες» προσωπικότητες των ακαδημαϊκών, καλλιτεχνικών, κυβερνητικών και κομματικών ιερατείων!!!!

Μεταξύ αυτών είναι και ο Γιανναράς!!!

Καθώς και το «τέκνο» του Λαμπρακιστάν: Ο Γεωργουσόπουλος!!!

Επίσης, οι θητεύσαντες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλη τους τη ζωή: Πεπονής και Σγουρίδης (11 χρόνια αντιπρόεδρος της Βουλής)!!!

Η «κίνηση» των «Ανεξάρτητων» (!!!) γεμίζει από πάνω με «αρίστους» εξαρτημένους!!!!!!!

Το κείμενο της «Αυγής» εδώ:

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=601855

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 28, 2011 11:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μίκης και το ΡΕΣΑΛΤΟ
Πριν καταπιαστούμε με τη νέα ομιλία του Μίκη στη Θεσσαλονίκη, νέο μαργαριτάρι φλύαρων ασυναρτησιών, χονδροειδών αντιφάσεων και στραταρχικού ηγεμονισμού, θα δώσουμε το ιστορικό των σχέσεων του ΡΕΣΑΛΤΟ με τον Μίκη γιατί ακούγονται πολλές φαιδρές κακοήθειες…



Κάποιοι σπερμολογούν συκοφαντικά ότι κατηγορούμε το Μίκη από εμπάθεια ή επειδή, ενώ τον λιβανίζαμε δεν μας τοποθέτησε(!) στην Συμβουλευτική Επιτροπή!!!!

Με τέτοιες κακοήθειες καλύπτουν τα ποικίλα θυμιατά των ειδώλων και οι πολύχρωμοι κομπάρσοι την πολιτική τους καχεξία, τη θεωρητική τους ανυπαρξία και την ολοκληρωτική έλλειψη επιχειρημάτων εναντίον των άπειρων γραπτών στα οποία, τεκμηριωμένα πολιτικά, αναλύουμε τους λόγους της πολεμικής μας κατά της «Κίνησης Μίκη».

Το χειρότερο, όμως δεν είναι η πολιτική τους μιζέρια και οξείδωση, ούτε η θεωρητική τους ανέχεια. Το χειρότερο είναι η χυδαιότητα της παραχάραξης της αλήθειας, το ψεύδος τους και οι ανώνυμοι συκοφαντικοί αφορισμοί τους.

Λειτουργούν σαν αρουραίοι των υπονόμων, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια…

Θα δώσουμε συνοπτικά τις παρατηρήσεις μας για να μην υπάρχει καμία σκιά.

Πρώτη παρατήρηση:

Πάντα οι νωθροί έμποροι των ιδεών και οι χειροκροτητές ειδώλων κατηγορούσαν τους πολεμιστές των ιδεών και της πράξης σαν εμπαθείς και …τρελούς!!!

Παρατήρηση δεύτερη:

Το Μίκη τον στηρίξαμε με πάθος σε κάθε άποψη και σωστή του κίνηση που συγκρουόταν με τις κυρίαρχες εθνομηδενιστικές αντιλήψεις και τις νεοταξικές ιδεολογίες.

Και όχι μόνο το Μίκη, αλλά προβάλλαμε κάθε κείμενο, ακόμα και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, το οποίο προωθούσε τους προβληματισμούς εναντίον της κυρίαρχης ιδεολογίας, έστω και αν το κείμενο αυτό αποτελούσε το «πατριωτικό» άλλοθι της καθεστωτικής προπαγάνδας των ΜΜΕ… (Στάθη, Γιανναρά, Γεωργουσόπουλου και πολλών άλλων).

Η προβολή, όμως, και η στήριξη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ κειμένων, δεν αποτελεί την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για άλλα απαράδεκτα κείμενα, στάσεις και ή πράξεις άκρως καθεστωτικές και νεοταξικές.

Το λιβάνισμα σε αυτό ακριβώς συνίσταται: Να θεοποιείς κάποιον από κάποια κείμενα καλά, να κλείνεις τα μάτια σε άλλα καθεστωτικά και ιδιαίτερα στις συμπεριφορές του και τις πρακτικές του που ευθέως απορρίπτουν και αυτά τα καλά κείμενα

Οι ειδωλολάτρες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα όρια. Ό,τι και να πει και να πράξει το «είδωλο» αυτοί χειροκροτούν…

Παρατήρηση Τρίτη

Το Μίκη, λοιπόν, τον προβάλλαμε με πάθος στα καλά του κείμενα, προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε, δικαιολογώντας τον υπερβολικά, ίσως, πολλά του ολισθήματα, τον στηρίξαμε με πάθος, επίσης, στις κατηγορίες που προκάλεσαν τα καλά του κείμενα, ΑΛΛΑ και του ασκήσαμε σκληρή κριτική σε όλα τα ολισθήματά του.
Το «λιβάνισμά» μας συνεπώς αποδεικνύεται από τα παρακάτω:


12 Ιουλίου 2009

Ο Μίκης υπογράφει πρώτος σε «αντιρατσιστικό μανιφέστο» των γνωστών επιδοτούμενων «αντιρατσιστών». Λεπτομέρειες και τις γνωστές υπογραφές διαβάστε εδώ:
Το «οχυρό» Μίκης αλώθηκε

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3539


16 Νοεμβρίου 2009

Σκανδαλώδης πρόκληση, ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Μίκης μαζί με το Λαζόπουλο: Τον σταρ της εθνομηδενιστικής προπαγάνδας…

ΕΔΩ:
Ο Μίκης: η κολυμπήθρα του Σιλωάμ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3886&highlight=%CC%DF%EA%E7%F2


15 Μαϊου 2010
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Απόσπασε και την «υπογραφή» του Μίκη!
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4540


1η Ιουνίου 2010
Ο Μίκης και οι κακές συναναστροφές
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4603&highlight=%CC%DF%EA%E7%F2


24 Ιουλίου 2010
Οι «άριστοι» του Μίκη: Η δικτατορία των «εκλεκτών»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4572&highlight=%CC%DF%EA%E7%F2


31 Ιουλίου 2010
Τα 85α γενέθλια του μεγάλου συνθέτη: Συναυλία στο Λυκαβηττό με όλο το καθεστώς και τα ανδρείκελα που κατηγορεί
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4800&highlight=%CC%DF%EA%E7%F2


14 Οκτωβρίου 2010
Μίκης Θεοδωράκης - Νίκος Παπανδρέου με θέα τον Ιερό βράχο σχεδιάζουν Μια ζωή με Νότες
Μαύρος Επίλογος
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5017&highlight=%CC%DF%EA%E7%F2


22Νοεμβρίου 2010

Ο Μίκης στην εκπομπή στην «υγεία των κορόιδων» μαζί με όλα τα ανδρείκελα και τα παράσιτα που στηλιτεύει.
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5147


28 Οκτωβρίου 2010. Ένα μήνα πριν την ίδρυση της «Σπίθας».
Ο Μίκης είπε:

«...Αυτές οι αλλαγές που κάνει το ΠΑΣΟΚ ήταν απαραίτητο να γίνουν»
Λεπτομέρειες και κριτική εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5062


29 Ιουνίου 2009
Μίκης Θεοδωράκης: «Αμερική σημαίνει ελευθερία, πρόοδος, καλοσύνη»
Διαβάστε αναλυτικά εδώ:
Η σημειολογία της ολέθριας αμερικανικής κατοχής μας
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3506



Παρατήρηση τέταρτη

Αμέσως μόλις εκδηλώθηκε η «Σπίθα» του Μίκη διαχωριστήκαμε οριζοντίως και καθέτως από αυτήν και εξηγήσαμε πολιτικά το γιατί. εδώ:

α). «Το σκηνοθετημένο σώου του Μίκη»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5173
β). «Να τελειώνουμε με το μανιφέστο του Μίκη»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5181


Σήμερα επαληθευόμαστε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Φυσικά όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε επαφές με το Μίκη απευθείας και μέσω του «συνδέσμου» του.

Στην απευθείας επαφή μαζί του είχαμε θέσει το σκεπτικό μας, ένα σκεπτικό που έθετε το μεταναστευτικό σαν ένα από τα κεντρικά σημεία για μια πρωτοβουλία ΜΕΤΩΠΟΥ: Πρωτοβουλία η οποία θα έθετε ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ τις αυτό-οργανωτικές λειτουργίες και θα εξέλεγε, μέσα από αυτές, αυστηρά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ τα ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ή «συμβουλευτικά» όργανα.

Τα κομβικά σημεία ενός τέτοιου ΜΕΤΩΠΟΥ τα έχουμε αναλύσει εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4349

Συνοπτικά Είναι:

1). Εναντίωση στην αλλοδαπή εισβολή, κατοχή και τον εποικισμό της ελληνικής κοινωνίας.

2). Εναντίωση στην επίθεση κατά της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας: το δεύτερο κεντρικό μέτωπο του πολέμου.

3). Σαφή τοποθέτηση και στάση πλάι στους δίκαιους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων.

4) Εναντίωση τόσο στη διάλυση των εργασιακών καικοινωνικών κατακτήσεων, όσο και στην εθνοδιάλυση, τη δήθεν «πολυπολιτισμική» πολυδιάσπαση των συνεκτικών του Λαού μας καταβολών, δεσμών και αντιστάσεων.

5). Εναντίωση στην επίθεση κατά της ιστορικής και εθνικής μας συνείδησης, καθώς και στα νέα ιδεολογήματα της νέας τάξης σε όλες τις ποικιλίες τους («αντιρατσισμός», «αντιεθνικισμός» κ.λπ): Το ιδεολογικό μέτωπο του πολέμου.

6). Στην εναντίωση στον επικείμενο τεμαχισμό της Ελλάδας…

7). Στο ξεσκέπασμα του «όπλου» της τρομοκρατικής χειραγώγησης…

Μόνο που ετέθη το «μεταναστευτικό», τον Μίκη τον έπιασε αλλεργία!!!


Τότε αντιληφτήκαμε τις αυταπάτες μας και δεν επιδιώξαμε άλλη επαφή…

Ωστόσο και μετά τις πολύ σκληρές κριτικές ο «σύνδεσμος» του Μίκη επεδίωξε μετά πάθους και μεγάλης επιμονής να μας πείσει να συμμετάσχουμε στην «Κίνηση» (υπάρχουν τα σχετικά ιμέηλ)…

Αυτά για την ιστορία…

Τελευταία παρατήρηση:

Πρέπει φυσικά να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Αυτή συνίσταται στο εξής λάθος: Πέσαμε και εμείς στο αμάρτημα να πάρουμε τις επιθυμίες μας για πραγματικότητα για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, ενώ υπήρχαν πολύ καθαρά πολιτικά γεγονότα και «σημεία» τα οποία καθιστούσαν αυτήν την πλάνη μας ανεπίτρεπτη.

Τα πιο σοβαρά: Μετά από κάθε σκληρή κριτική που ασκούσαμε στο Μίκη, αυτός μας έστελνε κείμενα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!!!

Ένας άνθρωπος που όπως αποδεικνύεται πιστεύει ότι είναι Θεός, το λιγότερο που θα έλεγε μετά από τις σκληρές μας πολεμικές θα ήταν: «ποιοι είστε εσείς βρε νάνοι που τολμάτε να με κρίνετε;».

Ένας τέτοιος άνθρωπος θα μας αφόριζε, δεν θα μας έστελνε «αποκλειστικότητες» και δεν θα επιδίωκε τη συμμετοχή μας!!!!

Αυτό το πολύ ορατό και κραυγαλέο γεγονός δεν το αξιολογήσαμε πολιτικά: Πλάνη ανεπίτρεπτη!!!!

Η «επιχείρηση Σπίθα» αναζητούσε «άλλοθι»: Εμείς ήμασταν ένα από αυτά…

Φυσικά υπήρχαν και άλλα πολλά τα οποία συμμετέχουν…

Σήμερα τα πράγματα μας έχουν ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ κατηγορηματικά.

Μόνο οι εντελώς τυφλοί δεν βλέπουν…

Το αύριο θα είναι τόσο εκτυφλωτικό που θα αναγκάσει και τους τυφλούς να ανακτήσουν την όρασή τους…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 28, 2011 1:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
"Κύων επιστρέψας ..."

ΡΕΠΟΡΤΕΡ :
"Η σημερινή «Αυγή» δημοσιοποιεί κάποιους από τους «αρίστους» οι οποίοι δηλώνουν "Φίλοι της Κίνησης" του Μίκη. Οι περισσότεροι αποτέλεσαν σε όλη τη ζωή τους, και αποτελούν ακόμα, τους οικότροφους του καθεστώτος και «εξέχουσες» προσωπικότητες των ακαδημαϊκών, καλλιτεχνικών, κυβερνητικών και κομματικών ιερατείων!!!!

Μεταξύ αυτών είναι οι ... "


Κυπριανός Χ :
Είναι όλοι αυτοί, που μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε. Ειδικά ένας, δύο ή περισσότεροι από αυτούς, ήταν με όλους και με όλα. Ούτε οι απριλιανοί δεν τολμούσαν να κάνουν λογοκρισία στα γραπτά του. Χειριζόταν έξυπνα και έντεχνα την πέννα του με ένα δυσδιάγνωστο "πατριωτικό (ελλαδεμπορικό) διεθνισμό". Φυσικά, αναμεμιγμένο με ερυθρά (μαρξιστική-σοσιαλιστική) χρωστική σταλινικών προδιαγραφών.

Έτσι, την "εβγαλε" (την έβγαλαν) καθαρή, δημιούργησε (δημιούργησαν) μάλιστα και "σχολή", τώρα δε τα μαθητούδια κατέκτησαν υπουργεία, πανεπιστήμια, τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα, εφημερίδες, περιοδικά, θώκους εκκλησιαστικούς. Σήμερα υπεραμύνονται του νέου μας πατριωτισμού και άλλων τινών ... .

Σπάσαμε τα δεσμά της εσωστρέφειας και της εγωκεντρικής αυτάρκειας(!) και μετά μουσικής και εκκλησιαστικών ύμνων - είναι μέσα ο Τσιτσάνης με αρκετούς άλλους - δίνουμε συναυλίες στον άγιο Παντελεήμονα.

Εμείς οι υπόλοιποι, μουχλιασμένοι και μετά αγκυλώσεων, που μας επέβαλλε η Χούντα η πρώτη και η μεταπολιτευτική η δεύτερη, βλέπουμε το κατάντημα και κλαίμε τη μοίρα μας. Κλαίνε και ελεεινολογούν μαζί μας κι αυτοί. Ποιοί; Αυτοί του "μαζί τα φάγαμε", που έγιναν (τους έκαναν) διάσημοι και επώνυμοι, επειδή ήξεραν να γλύφουν αυτούς που έφτυναν :
"κύων ἐπιστρέψας ἐπὶ τὸ ἴδιον ἐξέραμα, καί, ὗς λουσαμένη εἰς κύλισμα βορβόρου".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 28, 2011 2:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα γεγονότα και οι καταγγελίες έρχονται χιονοστιβάδα
Και ακόμα υπάρχουν τυφλοί!!!
Γιατί αλήθεια ΣΙΩΠΟΥΝ πολλά ιστολόγια μπροστά σε όλα αυτά;

Διαβάστε από τη Φιλονόη:
http://filonohpontou.wordpress.com/2011/02/27/8-38/




Δημητροκάλλης: «μόνον ἔτσι θὰ μπορέσουμε νὰ ἐπιβάλλουμε τὶς ἀπόψεις μας»!

Βρὲ τὶ ἔχουμε πάθει!!! Ἀφεντικά δὲν εἴχαμε κι ἀφεντικά ἀποκτήσαμε!!! Θὰ φταίῃ μᾶλλον τὸ πνεῦμα τῆς ἐποχῆς!

Ἐπιλέγεις (ποὺ λέει ὁ λόγος) κυβέρνησι, καὶ σοῦ προκύπτει τὸ ΔΝΤ.

Ἐπιλέγεις κόμμα (κίνησι τό λένε τώρα) καὶ σοῦ προκύπτει ὁ Δημητροκάλλης!!!!

Ἀλλὰ ἂς τὰ πάρω ἀπό τὴν ἀρχή!!!

Πρὸ ἡμερῶν ἔγραψα γιὰ τὸν πολύτιμο κύριο Δημητροκάλλη ποὺ εἶναι δεξί χέρι τοῦ ἄλλου πολυτίμου κυρίου Μητσοτάκη (τοῦ γηραιοῦ), ὀργανωτής τοῦ κόμματος τῆς κυρίας Ντόρας (θυγατρὸς γηραιοῦ), ὀργανωτής τοῦ κινήματος «δὲν πληρώνω» (γενικῶς) καὶ ὀργανωτής τοῦ κινήματος Σπίθα τοῦ Μίκη.

Πολυθεσίτης ὁ κύριος Δημητροκάλλης καὶ ἄκρως δραστήριος!!! Ὅλα τὰ προλαμβάνει καὶ σὲ ὅλα συνεπής!!! Κι ὄχι μόνον συνεπής ἀλλά καὶ ἀπαιτητικός!!! Ἐὰν δὲν πράξουν ὅλοι ὅσα ὁ κύριος Δημητροκάλλης ὁρίζει, τοὺς μαλώνει καὶ τοὺς τὰ χώνει!!!

Πρὸ ἡμερῶν λοιπὸν ὁ κύριος Δημητροκάλλης ΑΠῌΤΗΣΕ, ναὶ, πολύ καλά διαβάσατε, ΑΠῌΤΗΣΕ ἀπό ὅλα τὰ μέλη-Σπιθιστὲς νὰ «καταγραφοῦν» μὲ ὅλα τους τὰ στοιχεῖα καὶ νὰ ἀποσταλλοῦν οἱ λίστες στὸν ὀργανωτή. Δῆλα δή στὸν κύριο Δημητροκάλλη!!! (Πῶς τὰ προλαμβάνει δὲν ξέρω. Πρέπει νὰ τὸν ῥωτήσω!!!!)

Ὅμως, ἡ Σπίθα Βορείων Προαστίων δὲν τὸ ἐδέχθη!!!

«Ποιὸς εἶσαι ἐσύ κύριε Δημητροκάλλη μου ποὺ θὰ μᾶς φακελώσῃς;» Ῥωτοῦν ἐν ὁλίγοις οἱ νεοφώτιστοι σπιθιστές!!! «Ἐμεῖς δὲν καταγράφουμε τὰ μέλη μας.»

Ἀκολουθοῦμε τὶς ἀρχὲς τοῦ κινήματος (ἄμεσος δημοκρατία) κι ἀποφασίζουμε πὼς δὲν θέλουμε!

Διαβάζει ὁ κύριος Δημητροκάλλης τὴν ἀπάντησι καὶ γυρίζει τό μάτι του!!! Ἄστραψε καὶ βρόντηξε!!! Τολμοῦν καὶ τὸν ἀγνοοῦν; Ξέρουν ποιὸς εἶναι αὐτός; Τολμοῦν καὶ δὲν ὑπακούουν; Θὰ τοὺς …(βοηθήσῃ νὰ ἐξέλθουν ἴσως;)
Μετά ἀπό τὴν ἀπάντησι Δημητροκάλλη δὲν ἔμαθα τὶ ἔπραξαν οἱ συμπολίτες μας. Ἀλλὰ ἐγὼ θὰ τοῦ ἔστελνα τὰ δέοντα γιὰ τὴν κυρία του καὶ μετά θά πήγαινα νὰ φτιάξω μίαν δική μου σπίθα. Λιγότερο ….Δημητροκαλλική….

Οἱ ἐπιστολές (μὲ τὴν δική τους ἰδιαιτέρα ὀρθογραφία! Κυρίως τοῦ κου Δημητροκάλλη ποὺ ἀκροβατεῖ μεταξὺ ἀτονισμοῦ, πολυτονισμοῦ καὶ μονοτονισμοῦ!!! Ἀπορῶ!!! Ὅταν κάποιος δὲν ἔχει καταλήξει στό ἁπλούστατον τοῦ τρόπου γραφῆς του, τότε μὲ ποιὰ προσόντα θὰ ἀναλάβῃ σημαντικοτέρους ῥόλους;):

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΠΙΘΩΝ προαστίων

Φιλοι και Φίλες Σπιθιστές/στριες,

μετά την πρόσφατη πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής για την εκ νέου επίσημη καταγραφή και επανορισμό των ΣΠιθών και των μελών τους εμείς σαν Σπίθα Β. Προαστίων υποβάλλαμε θέσεις και ερωτήματα στον κ. Δημητροκάλλη.
Πήραμε την απάντηση του και προς ενημέρωση σας την παραθέτουμε παρακάτω μετά από την επιστολή που εμείς στείλαμε.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο spitha.vorionproastion@gmail.com ή στο 6980834934 – Θωμάς Σλάμαρης.
Στις 21 Φεβρουαρίου 2011 3:48 μ.μ., ο χρήστης Εκαστοτε Συντονιστης <spitha.vorionproastion@gmail.com> έγραψε:
Αξιότιμοι κύριοι της οργανωτικής επιτροπής,
Εχθές εντελώς ξαφνικά μας ανακοινώσατε ότι πρέπει να εισάγουμε τα στοιχεία μας ώστε να καταχωρίσουμε τη Σπίθα μας αλλά και τα ονόματα των μελών μας με στοιχεία τους.
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι δεν μας βρίσκει συμφώνους η διαδικτυακή αποστολή τέτοιων στοιχείων ειδικά από σελίδα που δεν είναι ασφαλής, αλλά και γενικά η καταγραφή των μελών της κάθε Σπίθας χρειάζεται προσοχή και φυσικά καλή επικοινωνία με όλους τους Σπιθιστές /στριες για να γίνει κατανοητός ο σκοπός αλλά και η γενικότερη κατεύθυνση της κίνησης. Υπενθυμίζουμε ότι πολλές Σπίθες , και η δική μας, λειτουργούν ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες και έχουν αναπτύξει δράσεις και εσωτερική οργάνωση σύμφωνα με τις προτροπές του Μίκη.
Επιθυμούμε ακόμα την εφαρμογή των αρχών της άμεσης δημοκρατίας για την οργάνωση του κινήματος όπως και εμείς τις εφαρμόζουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του Μίκη μας. Κλήρωση στα αξιώματα και ψηφοφορία στις αποφάσεις.
«…πιστεύω ότι μόνο η Δημοκρατία και ειδικά η Άμεση Δημοκρατία μπορεί να καταστήσει βιώσιμο ένα οποιοδήποτε σύστημα διακυβέρνησης της χώρας»

«Θεωρώ ότι η βάση για την πρόοδο της Κοινωνίας πρέπει να είναι η θεσμοθετημένη κατάκτηση της Άμεσης Δημοκρατίας.»
Θεωρούμε λοιπόν ότι η διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων της κίνησης αλλά και η ξεκάθαρη οργανωτική δομή θα μας βοηθούσε να αποκτήσουμε και να χτίσουμε δεσμούς εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Επίσης η ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ και πρέπει να ενισχυθεί άμεσα.
Ενημερώστε μας για την ισχύουσα οργανωτική επιτροπή, το ρόλο της , την σύνθεσή της και τον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό σας ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας το ταχύτερον δυνατόν. Το παρόν συντάχθηκε μετά από συζήτηση και ψηφοφορία στην συγκέντρωση της 20/2/2011.
Είμαστε πάντα στη διάθεση σας.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς.
Θωμάς Σλάμαρης από τη Σπίθα Β.Προαστίων
Από: Οργανωτική Επιτροπή Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών <mikiorep@gmail.com>
Ημερομηνία: 21 Φεβρουαρίου 2011 8:42 μ.μ.
Θέμα: Re: Συγκρότηση και λειτουργία Σπιθών
Προς: Εκαστοτε Συντονιστης <spitha.vorionproastion@gmail.com>
Απο τους προβληματισμούς σας γίνεται σαφές οτι το κείμενο που εστάλει και χαροποίησε τούς άλλους Σπιθιστές, διότι ξεκίνησε μια πρώτη προσπάθεια οργανωτικής δομής, σάς ξάφνιασε και σάς δυσσαρέστησε.
Κι όμως στοχεύει στο να μας βοηθείσει να αποκτήσουμε και να χτισουμε δεσμους εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης όπως σωστά προτείνετε.
Οσον αφορά στο μη σύφωνο τής γνώμης σας, για την δκτυακή αποστολή στοιχείων τών μελών σας, υπάρχουν απαντήσεις απο δύο ξεχωριστές οπτικές γωνίες.
Η μια είναι όσον αφορά στην διαφωνία, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο τού δημοκρατικού διαλόγου, αλλά μεταξύ τών αρμοδίων που συζητούν για να ληφθεί μια απόφαση. Οι οδηγίες, όμως, στις οποίες αναφέρεστε είναι αποτελέσματα προβληματισμού και διαλόγου τών πρωτοστατούντων τού Κινήματος και εστάλησαν για εφαρμογή, ώστε να υπάρξουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για κοινό τρόπο λειτουργίας και δυνατότητα ενιαίας δράσης.
Η δεύτερη αφορά στην ουσία τής επισήμανσής σας. Υποθέτω οτι συμφωνείτε στο οτι το Κίνημά μας είναι Λαϊκό και θα εξαπλώνεται κάθε μέρα, με φανερούς και ψυχωμένους αγωνιστές και οχι μιά ανατρεπτική ομάδα που δρά στο σκοτάδι με φοβισμένους υπηκόους. Οσοι, λοιπόν, νοιώθουν οτι το λέει η φυχή τους και πιστεύουν στο Κίνημά μας, άς έρθουν φανερά κοντά μας. Σ αυτούς απευθύνονται οι οδηγίες συγκρότησης και λειτουργίας.
Οσοι διαφωνούν και φοβούνται ας καθίσουν ήσυχοι στα σπίτια τους. Η Πολιτεία που θα γεννήσει αυτό το Κίνημα θα τούς αγκαλιάσει όλους με την στοργή της.
Είστε απο τούς πρώτους που δραστηριοποιήθηκαν σ αυτό το Κίνημα και είναι βέβαιον οτι μπορείτε και να πρωτοστατήσετε στην ένωση τών δυνάμεων που θα καταστήσουν αυτην την ρευστή λαϊκή δύναμη σε ένα συγκροτημενο σώμα, με την ίδρυση όλο και περισσότερων Σπιθών. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβάλουμε τα πιστεύω όλων μας που εκφράσθηκαν αγωνιστικά απο τον Μίκη Θεοδωράκη,
«…πιστεύω ότι μόνο η Δημοκρατία και ειδικά η Άμεση Δημοκρατία μπορεί να καταστήσει βιώσιμο ένα οποιοδήποτε σύστημα διακυβέρνησης της χώρας» «Θεωρώ ότι η βάση για την πρόοδο της Κοινωνίας πρέπει να είναι η θεσμοθετημένη κατάκτηση της Άμεσης Δημοκρατίας.»
Τις σκέψεις αυτές ανταλλάσσω μαζί σας ως υπεύθυνος τών Οργανώσεων, ρόλο τον οποίο μού εμπιστευθηκε η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, τού Μίκη Θεοδωράκη.
Με πατριωτικους χαιρετισμούς (Παρακαλώ επιτρέψτε μου να το χρησιμοποιώ κι εγω )
Ι.Γ.Δημητροκάλλης


Ἐκεῖνο τὸ «μὲ πατριωτικούς χαιρετισμούς» τί τό θὲς κύριε Δημητροκάλλη μας; Γιατί δὲν ἔγραφες μὲ «ἐπαγγελματικούς χαιρετισμούς» ἤ μὲ «μητσοτακικοὺς χαιρετισμοὺς» ἤ μὲ «καταστροφικοὺς χαιρετισμούς» …. Γιατί καπηλεύεσαι κάτι ποὺ δὲν σοῦ ἀνήκει; Γιατί τὸ παίζεις κάτι ποὺ δὲν εἶσαι; Ὁ Μίκης ξέρει τὰ τῆς δράσεώς σου ἤ σὲ ἔχει ἐξουσιοδοτήσει ἐν λευκῷ; Γενικῶς, γνωρίζουν κάποιοι γιὰ τὸ εἶδος τῆς σκέψεώς σου; Ξέρεις τὶ σημαίνει ἄμεσος δημοκρατία; Ἤ ἐκεῖ ποὺ γυρνοῦσες τόσα χρόνια κάνατε τὸ πάν γιὰ νὰ μήν μάθῃ κανεῖς τήν ὕπαρξί της; Ξέρεις τὶ σημαίνει φακέλωμα; Ἤ ἐπεί δή τό ξέρεις κατέλαβες τὴν συγκεκριμένη θέσι; Πάντως ἐγώ δὲν σοῦ ἐπιτρέπω νὰ τὸ χρησιμοποιῇς!!! Μὲ θίγεις! Γιατί Πατριώτης δὲν εἶσαι!

Κι ἐκεῖνο τὸ «μόνον ἔτσι θὰ μπορέσουμε νὰ ἐπιβάλλουμε τὶς ἀπόψεις μας» δὲν μοῦ ἄρεσε ἐπίσης κύριε Δημητροκάλλη μου!!!

Ἐπιβάλλω ἀπόψεις σημαίνει πώς θεωρῶ ἑαυτόν ἀλάνθαστον κι ὅλους τοὺς ἄλλους λανθασμένους. Ἀκυρώνω κάθε δημοκρατία καὶ φυσικά οὖτε λόγος γιὰ ἄμεσο δημοκρατία. Αὐτό πῆγες νὰ κάνῃς στὴν Σπίθα κύριε Δημητροκάλλη; Νὰ ἐπιβάλλης; Μᾶλλον;

Ἐπίσης κύριε Δημητροκάλλη, διαβλέπω ἕναν ἐκνευρισμό σου στὶς ἀντιρρήσεις ποὺ ἐξέφρασαν κάποιοι συμπολίτες μας… Τίποτα… Τίποτα… Μὴν ἀνησυχεῖς! Μίαν ἁπλῆ διαστάυρωσι ἔκανα γιὰ τὸ ποιόν σου!!!

Ἄν τε στὸ καλό σου κύριε Δημητροκάλλη μας… Μᾶς ἔκανες καὶ γελάσαμε σήμερα…. Τήν ἄλλην φορά νὰ μᾶς πῇς κάτι μὲ τὸν Τοτό!!! Νὰ μὴν ξεφεύγῃς κι ἀπὸ τὰ γνωστά σου μονοπάτια!!! Γιατὶ ἐσὺ στὴν Σπίθα γιὰ καλό δὲν πῆγες… Κι ἐὰν δὲν τὴν διαλύσῃς, τοὐλάχιστον πασχίζεις νὰ τὴν καπελώσῃς…
Φιλονόη.

Λεπτομέρειες καὶ στὴν σελίδα τοπικῶν σπιθῶν (;;;;;;)
Σχετικά θέματα:

Ἔως ἐδῶ Μίκη! Ἀπό ἐδῶ καὶ πέρα ΜΟΝΟΙ μας!
Πλάκωσαν νέοι «φιλέλληνες»! Καλυφθῆτε!


Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 01, 2011 12:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μίκης: ο ήρωας της ασυναρτησίας, των αντιφάσεων και του καισαρισμού



Ο Μίκης σε κάθε ομιλία του παίρνει τον μπαλτά της Σκριπούς και πελεκά αλύπητα τα πάντα. Ο φουσκωμένος στόμφος με τον οποίο παρουσιάζει σε όλα τα θέματα, πολιτικά και οργανωτικά, τις φλύαρες και αλλοπρόσαλλες ασυναρτησίες του και πληκτικές επαναλήψεις του, σού αφαιρεί και αυτήν την όρεξη του γέλιου.

Φαίνεται ότι υπάρχει κάποια νέα, επεξεργασμένη «επιστημονικά», μέθοδος ειδωλολατρικής ύπνωσης των απελπισμένων: Ο βομβαρδισμός με τενεκεδένια λόγια κατά ριπάς επαναλήψεων, η ασυνάρτητη φλυαρία, τα κατεβατά των «ομιλιών», έτσι ώστε ο ακροατής ή ο αναγνώστης να χάνει τη συνοχή των νοημάτων, να «υπνωτίζεται» και να ακούει μόνο τον ήχο των τενεκεδένιων φράσεων…

Το να καθίσει κανείς να ξεδιαλύνει όλο αυτό το ασυνάρτητο, αντιφατικό κουβάρι των ομιλιών του Μίκη, επιτηδευμένα τενεκεδένιο και φλύαρο, αλλά και πρωτοφανούς δικτατορικής αυθάδειας, δεν είναι απλώς χάσιμο χρόνου, αλλά και νοσηρός μαζοχισμός.

Κάθε νηφάλιος άνθρωπος, με στοιχειώδη πολιτική γνώση και εμπειρία, είναι σε θέσει να αντιληφτεί τα πάντα. Να αντιληφτεί πριν από όλα ότι οι ομιλίες του Μίκη είναι κοπανιστός αέρας, δεν λένε τίποτα το συγκεκριμένο, πέρα από κοινότοπες διαπιστώσεις και κυρίως τίποτα πολιτικά και επιστημονικά τεκμηριωμένο…

Εμείς θα περιοριστούμε μόνο σε ελάχιστες, αλλά πολύ εύγλωττες παρατηρήσεις:

Παρατήρηση πρώτη

Μιλάει για κίνημα ανατροπής του σάπιου κατεστημένου ο Μίκης και δεν θέτει, εκτός από γενικούς, αόριστους και απροσδιόριστους στόχους, ΚΑΝΕΝΑ, απολύτως κανένα, ζήτημα πολιτικής αιχμής: αντικαθεστωτικής και αντικυβερνητικής αιχμής.

Σημεία και τέρατα γίνονται καθημερινά και το «κίνημα Μίκη» όχι μόνο δεν καλεί σε ένα μέτωπο δυνάμεων εναντίον των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ αυτών εφιαλτικών ζητημάτων, αλλά ούτε καν τα θίγει και λεκτικά.

Προωθείται, π.χ., ο οργουελικός εφιάλτης της Κάρτας του Πολίτη, που εξαφανίζει και την υπόσταση «άνθρωπος» μετατρέποντάς τον σε ψηφίο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και ο Μίκης μιλάει περί ανέμων και υδάτων…

Πρόσφατα, η κυβέρνηση προωθεί το νέο τρομοσχέδιο εναντίον του «ρατσισμού και της ξενοφοβίας», με το οποίο θα καλουπώσει με γύψο την ελληνική κοινωνία και θα φιμώσει τους πάντες και τα πάντα και ο Μίκης ούτε καν ψελλίζει κάτι εναντίον αυτού του νέου τρομοκρατικού εφιάλτη.

Και μόνο αυτά τα δύο παραδείγματα είναι αρκετά για να δείξουν την καθεστωτική φιλοσοφία και πρακτική της κίνησης Μίκη.

Το να καταγγέλλουμε γενικά και αφηρημένα το καθεστώς και τη κυβέρνηση είναι το πιο εύκολο πράγμα. Το να θέτουμε συγκεκριμένα ζητήματα αιχμής, συσπείρωσης και πρακτικού αγώνα εναντίον του καθεστώτος και της κυβέρνησης είναι το ζητούμενο και αυτό που αποκαλύπτει την πολιτική μας φυσιογνωμία και φιλοσοφία.

Παρατήρηση δεύτερη

Πριν πάμε στα μεγάλα και κραυγαλέα, και σε όλους κατανοητά, ζητήματα της ΑΠΑΤΗΣ, αυτά της «αυτό-οργάνωσης» και του σταλινο- καισαρισμού, θα υπογραμμίσουμε μία ακόμα, σημαντική, αντίφαση του Μίκη.

Ο Μίκης κλείνει σε όλους τους τόνους ότι «η Κίνησή μας δεν αναγνωρίζει το παρόν πολιτικό Σύστημα» και ότι βασικός στόχος είναι η «κατάρρευση αυτού του καθεστώτος».

Αλλά αν γίνουν εκλογές τα πράγματα θα εξαρτηθούν «από το συσχετισμό των δυνάμεων», και θα ρίξουμε λευκό»!!!!

Από τη μία μας λέει ο Μίκης ότι δεν αναγνωρίζει αυτό το σάπιο καθεστώς το οποίο πρέπει να καταρρεύσει, αλλά θα συμμετάσχει στις εκλογικές διαδικασίες αυτού του «σάπιου» με το λευκό.

Μόνον η ΑΠΟΧΗ αμφισβητεί και απορρίπτει έμπρακτα το σάπιο καθεστώς και τις εκλογικές του λειτουργίες και όχι το λευκό του Μίκη.

Το «λευκό» είναι συμμετοχή στις σάπιες λειτουργίες του καθεστώτος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ που νομιμοποιεί το καθεστώς, τα κόμματα τα «σάπια» και την κυβέρνηση που θα προκύψει.

Ολοκάθαρη λοιπόν η θέση και η πράξη του Μίκη:
Νομιμοποίηση της κυβέρνησης του σάπιου καθεστώτος το οποίο στα λόγια το καταγγέλλουμε σαν σάπιο και στην πράξη συμμετέχουμε στη νομιμοποίησή του!!!!

Παρατήρηση τρίτη

Η πελώρια και σύνθετη αντίφαση και απάτη: Ο λαός, μας λέει ο Μίκης, πρέπει να γίνει «ικανός να αυτοκυβερνηθεί» και να μη χρειάζεται «Σωτήρες-Ηγέτες-Κόμματα-Μηχανισμούς για να σωθεί».

Για να αποκτήσει, βεβαίως αυτήν την «ικανότητα» πρέπει να περάσει από το «Σωτήρα-ηγέτη-Κόμμα-Μηχανισμό: Μίκη!!!!

Αυτό-αναγορεύεται ο ίδιος σε Μεσσία, «Σωτήρα», οργάνωση με δοτούς οι οποίοι επανδρώνουν την εξουσιαστική του ιεραρχία, με καθεστωτικά απόβλητα, καιροσκόπους της κακιάς ώρας και «Δημητροκάληδες» της καθεστωτικής αναλγησίας και ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΑ, ο Μίκης μιλάει για «αυτό-κυβέρνηση» του ελληνικού, λαού, για «αυτό-οργάνωση» και «άμεση δημοκρατία»!!!

Αυτή η αυθάδης σοφιστεία του Μίκη λέει απλά: Θα κατασκευάσω εγώ το τερέν, θα το θωρακίσω με τις ανάλογες σιδεριές («χαλύβδινους δεσμούς», μας λέει ο ίδιος) και μετά σας επιτρέπω να παίζεται το παιχνιδάκι της «άμεσης δημοκρατίας»!!!!

Αυτό ξεπερνάει σε εξουσιαστική αυθάδεια και μοχθηρία και την αχρειότητα της σταλινικής δικτατορίας!!!!

Παρατήρηση τέταρτη

Ο Μίκης δημοκοπεί για «αυτό-οργάνωση» και «άμεση δημοκρατία» και αφορίζει κάθε τέτοια λειτουργία η οποία βρίσκεται έξω από τα καισαρικά πλαίσια και αυτά των δοτών «συμβουλατόρων» που επέβαλε χωρίς καμία δημοκρατική λειτουργία, καθαρά δικτατορικά:

Διαβάστε τον αφορισμό των «Σπιθών» που συμμετείχαν στην κατάληψη της Πλατείας του Συντάγματος:

«Κάποιες Σπίθες λοιπόν μας είπαν ότι θα πάνε, γιατί θεωρούν ότι οι αποφάσεις που πήραν στην Γενική τους Συνέλευση είναι ανώτερες από τις οδηγίες της Συμβουλευτικής».

Θαυμάστε δημοκρατική φιλοσοφία και ηθική: Η δοτή «Συμβουλευτική» (αυτά τα καθεστωτικά ρετάλια και ο Δημητροκάλλης για την οργάνωση) είναι ΑΝΩΤΕΡΑ όργανα από τις Γενικές Συνελεύσεις της βάσης!!!

Η «Άμεση Δημοκρατία» λοιπόν του Μίκη είναι οι αποφάσεις των δοτών καθεστωτικών ρεταλιών και οι πλάκες του Μωϋσή: Του Μίκη.

Σημείωση: Φυσικά η Κατάληψη του Συντάγματος θορύβησε πάρα πολύ το καθεστώς καθώς και τις «ανατρεπτικές» του κατασκευές: το «κίνημα Μίκη»…

Παρατήρηση πέμπτη:

Ακόμα μια άλλη μεγάλη πολιτική απάτη του Μίκη, την οποίαν έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενα κείμενά μας.

Διατυμπάνιζε σε όλους του τόνους ότι δεν πάει να δημιουργήσει κόμμα, αλλά «κίνημα προβληματισμού»!!!

Από την πρώτη στιγμή έβαλε τις σκαλωσιές του κόμματος. Το Πολιτικό Κίνημα είναι πολιτική οργάνωση, ανεξάρτητα το πώς πασάρεται…

ΟΤΑΝ ιδρύεις «πολιτικό κίνημα» με «μανιφέστα» και ιδεολογικά περιγράμματα και με οργανωτική κορυφή το πρόσωπό σου, έχεις ιδρύσει κόμμα προς στελέχωση.

Η στελέχωση με τη ΔΟΤΗ «Συμβουλευτική» καθοδήγηση και με οργανωτικό το Δημητροκάλλη(!!!) είναι δεύτερη φάση της κομματικής επάνδρωσης.

Η Τρίτη φάση είναι: «Η πρότασή μου είναι να σχηματιστεί κατ’ αρχήν ένα είδος Προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής…», «θα ακολουθήσουν κι άλλα, που θα αφορούν την λειτουργικότητά της, τις ευθύνες και τα δικαιώματά της".

Ο Μίκης το επεκτείνει παραπέρα:

«Όσο για το Πρόγραμμα, αποφασίσαμε το κάθε μέλος του Συμβουλίου μας να αναλάβει ένα τομέα σχηματίζοντας γύρω του μια πλατειά επιτροπή ειδικών, που θα επεξεργαστεί με τρόπο επιστημονικό την κατάρτιση νέων θέσεων για το σύνολο ενός χάρτη Εθνικής Αναγέννησης που θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά».


Καθεστωτικά σκύβαλα και τεχνοκράτες θα «επεξεργαστούν» το «πρόγραμμα»!!!!

Αλήθεια ο αυτό-οργανωμένος λαός και οι λειτουργίες της «άμεσης δημοκρατίας» στην επεξεργασία και στις αποφάσεις πού υπάρχουν;

Τέτοια κουτοπόνηρη πολιτική μπαμπεσιά, απάτη και ταχυδακτυλουργία!!!

Κατασκευάζουμε το κόμμα, κατασκευάζουμε τα δοτά του όργανα, κατασκευάζουμε το «πρόγραμμα», κατασκευάζουμε τις ορειχάλκινες πλάκες της «δημοκρατικής λειτουργίας» και μετά τα δίνουμε για «έγκριση», έτσι για τα μάτια (γιατί ούτε αυτό θα γίνει) στην …αυτό-οργάνωση του λαού.

Ξέρετε ποιοι ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ κατασκευάζουν τέτοιες «κατασκευές»;

Βρείτε το μόνοι σας…

Τελευταία παρατήρηση

Θα κλείσουμε με μια θεωρητική παρατήρηση που έπρεπε να είναι πρώτη, αλλά επειδή κατανοείται δύσκολα την τοποθετούμε τελευταία.

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι ο Μίκης «πάσχει» τραγικά σε θεωρητικό επίπεδο. Γνωρίζει από πολιτική οικονομία όσο ένας τυφλός από χρώματα. Γι αυτό πετάει γενικές αρλούμπες και αοριστίες δίχως ποτέ να προσδιορίζει συγκεκριμένα τίποτα.

Μας ενώνει λέει «…η κοινή μας θέση απέναντι στην ξένη εξάρτηση», γιατί η Ελλάδα, συμπληρώνει, βρίσκεται «στο στρατόπεδο του διεθνούς ιμπεριαλισμού (σαν απλός υπηρέτης)»!

Πρέπει συνεπώς κατά τον Μίκη να φύγουμε από αυτήν την ιμπεριαλιστική εξάρτηση στηριζόμενοι στον «εθνικό μας πλούτο» και «να έχουμε ισόρροπες σχέσεις με τον Δυτικό και τον υπόλοιπο κόσμο…»!!!

Τέτοια θλιβερά σοφίσματα δύσκολα συναντάς. Σοφίσματα που αποκαλύπτουν τη δραματική θεωρητική και πολιτική ανέχεια του Μίκη. Δεν γνωρίζει ούτε το αλφάβητο: Τι είναι καπιταλισμός, ιμπεριαλιστικό κύκλωμα, παγκοσμιοποίηση.

Για τον Μίκη
κάποιοι «κακοί» συνωμότες μας κάνανε υπηρέτες του ιμπεριαλισμού και όχι το παγκόσμιο πλέγμα των καπιταλιστικών σχέσεων, μέσα στο οποίο η καπιταλιστική Ελλάδα είναι αναπόσπαστος κρίκος, αδύνατος κρίκος.

Με δεδομένο, λοιπόν, αυτό το αλληλοεξαρτημένο ιμπεριαλιστικό πλέγμα (πουθενά ο Μίκης δεν αμφισβητεί, ούτε αναιρεί το ελληνικό καπιταλιστικό καθεστώς) η Ελλάδα θα σωθεί στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις και με ισόρροπες σχέσεις με το διεθνή ιμπεριαλισμό!!!!

Η Ελλάδα θα σωθεί κατά τον Μίκη αν παραμείνει καπιταλιστική και αν δια μαγείας ένας «σωτήρας», προφανώς ο Μίκης, την «αποσύρει» τεχνητά από τους ΟΛΙΚΟΥΣ και ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥΣ νόμους του καπιταλισμού!!!!

Για το πώς θα επιτευχθεί αυτή η ταχυδακτυλουργία της «ανεξαρτησίας», ο Μίκης δεν μας λέει ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο γενικόλογες φλυαρίες σχετικά με τη μαζική ανάπτυξη της «Σπίθας».

Τέτοιες αλχημείες δημαγωγών «σωτήρων» έχουμε ζήσει πολλές και μάλιστα σε εκρηκτικά μαζικές και ζωντανές καταστάσεις: το ιστορικό ΠΑΣΟΚ.

Τώρα τα γεροντικά υποπροϊόντα αυτής της καθεστωτικής σήψης έχουν βρει το ταχυδακτυλουργικό τρικ που θα αποσπάσει τον ελληνικό καπιταλισμό από το καπιταλιστικό ΟΛΟ και θα τον καταστήσει «ανεξάρτητο»!!!!

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Μίκη …

Σημείωση: Για όσους αντέχουν, ολόκληρη η ομιλία του Μίκη ΕΔΩ:
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/info/?nid=481


Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 01, 2011 2:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η σαπρία της αποκλειθείσας "Μεταπολίτευσης" καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα της να πάει για ανακύκλωση.

Καταλαβαίνει ότι τα ψωμιά της είναι λίγα και μας ετοιμάζει το νέο πολιτικό προϊόν των αρίστων - σε παρένθεση, σκυβάλων.

Όταν θα έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα που, οι κάλπες θα ανοίξουν και ψήφοι μέσα δεν θα υπάρχουν, το "τέρας" της επικρεμάμενης αναρχίας πρέπει να είναι έτοιμο για να κατασπαράξει την έμπρακτη λαϊκή αποδοκιμασία.

Τα ανακυκλωμένα προϊόντα των σκυβάλων γι΄ αυτό φροντίζουν να έχουν έτοιμες τις φυσιογνωμίες (λέγονται και προσωπικότητες) των καταξιωμένων και των αρίστων, που ήδη καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους, για να αναλάβουν την αποσόβηση του κινδύνου της αναρχίας από τους απέχοντας εκ του τεχνάσματος της δολοφονικής ψήφου.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η όλη κίνηση της ΣΠΙΘΑΣ και των ανθρώπων της. Διαβλέπουν την παταγώδη αποτυχία της στημένης - δημοκρατικής δήθεν - απάτης και η υπερατλαντική πλανηταρχία με τους ευρωπαϊκούς (νησιωτικούς) συμβούλους της, έφτιαξε την συνταγή και αυτή προωθούν οι εδώ έμμισθοι και αδρά αμειβόμενοι υπάλληλοί της.

Ας πληροφορήσουμε λοιπόν τα κατάλοιπα της πολιτικής μας σαπρίας, ότι τα προϊόντα της δικής της ανακύκλωσης είναι του τύπου "μιας χρήσεως". Επί πλέον, είναι και αναλώσιμα. Δεν ευδοκίμησαν ποτέ στον τόπο μας - σε παρένθεση κι αυτό, χαρακτηριστική περίπτωση η απριλιανή Χούντα. Μας μπόλιασαν την οικογενειοκρατία διότι μόνο αυτό συνέφερε (: διεκπεραίωνε τα συμφέροντά της) την αδηφάγο και αδίστακτη ξένη πλουτοκρατία. Η οποία έχει βάλει τώρα στόχο να υποτάξει ολόκληρη την οικουμένη.

Τούτο το έργο καλούνται να υπηρετήσουν οι ημέτεροι παρακοιμώμενοι αυλικοί (καλύτερα, λακέδες) των σαλονιών της διεθνούς μαφίας του χρήματος και των οικογενειών τους. Κάποιες από αυτές έχουν εγκατασταθεί και σε μας εδώ. Τις γνωρίζουμε, μάθαμε το βρώμικο παιγχνίδι της ψήφου. Αλλά τα παραμύθια κάποτε τελειώνουν. Ας πάνε να βρούν άλλους, που θα τους τάξουν λεφτά και ύστερα, προφασιζόμενοι ότι "μαζί τα φάγαμε", θα τους τα πάρουν πίσω. Καιρός να δώσουμε ένα τέλος και στην κυριαρχία των ηλιθίων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 01, 2011 1:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο «πατριωτισμός» του Μίκη



Θα συμπληρώσουμε κάποια ακόμα χαρακτηριστικά αντιφατικά «σημεία» από την ομιλία του Μίκη.

Ο Μίκης από τη μια μίλησε για άρνηση πληρωμής «του απεχθούς χρέους»!!!

Από την άλλη ζήτησε να απαλλαγούμε από το χρέος με δάνεια από Ρωσία και Κίνα και με «δεκάδες κοινοπραξίες» εκμετάλλευσης του «πλούτου της χώρας»:

«Συμφέρουσες οικονομικές συμφωνίες δανείου με την Κίνα και τη Ρωσία, που να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε εντελώς από το υπέρογκο χρέος, όπως και οικονομικές συμφωνίες καθαρά αναπτυξιακού χαρακτήρα με τη δημιουργία δεκάδων κοινοπραξιών με σκοπό την εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας».

Το σημαντικό δεν είναι εδώ η καραμπινάτη αντίφαση του Μίκη, αλλά η ΟΥΣΙΑ των προτάσεων.


α). Προτείνει να αλλάξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, με τη γνωστή θεωρητική άγνοια και πολιτική αφέλεια που τον χαρακτηρίζει, εκτός και αν εσκεμμένα το παίζει αφελής.

Πότε και πού ΕΝΤΟΣ του καπιταλισμού οι διεθνείς σχέσεις καθορίζονται από το αμοιβαίο συμφέρον προς όφελος των λαών και όχι του κεφαλαίου;


β). Αυτές οι «κοινοπραξίες της εκμετάλλευσης του πλούτου της χώρας» τι είναι ΑΝ ΟΧΙ συνεκμεταλλεύσεις των Ελλήνων και ξένων κεφαλαιοκρατών (του ισχυρού κεφαλαίου), σαν αυτή της «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου» που σε άλλη ομιλία του μίλησε ο Μίκης;

Ο Μίκης επενδύει την πολιτική της κυβέρνησης των ανδρεικέλων με «ζαχαρωμένο χάπι».

Η κυβέρνηση πουλάει απευθείας στις διεθνείς μαφίες του χρήματος, ενώ ο Μίκης το ξεπούλημα το πλασάρει με μικτές επιχειρήσεις των κεφαλαιοκρατών αρπακτικών: Να φάνε και οι Έλληνες «νταβάδες»!!!

Η ΟΥΣΙΑ παραμένει η ίδια: Κυβέρνηση και Μίκης ΖΗΤΟΥΝ «εκμετάλλευση» και «αξιοποίηση» του δημόσιου πλούτου (για να απαλλαγούμε, δήθεν από το χρέος), αλλά με διαφορετικές «φόρμες» ξεπουλήματος!!!

Ο «πατριωτισμός» του Μίκη κινείται ΑΥΣΤΗΡΑ εντός των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του κεφαλαίου, των διεθνών και εγχώριων νταβάδων.

Γι αυτό στην εκδήλωση της «Σπίθας» στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκαν ο Π. Ψωμιάδης, ο Σ. Κούβελας, ο Σ. Παπαθεμελής, ο Π. Εμφιετζόγλου και άλλοι…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 01, 2011 1:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο μπαλτάς της Σκριπούς



Πολλοί μας ρωτάνε για τον «μπαλτά της Σκριπούς». Την Παρομοίωση την έχουμε πάρει από άρθρο του Παντελή Πουλιόπουλου:

« …Στο πανηγύρι της Σκριπούς ανέβηκαν τις προάλλες δυο γυρολόγοι ταχυδακτυλουργοί: Μπροστά στους κατάπληχτους χωρικούς παρουσίασαν ένα παιδάκι. Τόχαν αλείψει με φούμο και τούχαν κόψει με το μπαλτά τα δυο χεράκια και το ένα πόδι:

- Περάστε, κύριοι, να ιδείτε το περίεργο τέρας της Αφρικής! Παιδί γεννημένο χωρίς χέρια και με ένα πόδι μόνο!

- Οι πανηγυριώτες χωρικοί αγρίεψαν βλέποντας να στάζουν τα αίματα από τους ώμους του μικρού και το ένα του μερί. Όρμησαν καταπάνω στους θαυματοποιούς και αφού τους ξυλοφόρτωσαν, τους παραδώσανε στον εισαγγελέα.

Ο συγγραφέας της περί ταχυδακτυλουργίας διατριβής δεν έχει να φοβάται ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το παιδί το πετσόκοψαν άλλοι. Αυτός πετσοκόβει όχι τα ζωντανά παιδάκια αλλά τα άψυχα κείμενα του Εισηγητή…»

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 01, 2011 5:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Περί «Άμεσης Δημοκρατίας»



Ο επιθανάτιος ρόγχος του καταρρέοντος πολιτικού καθεστώτος αναδίδει όλα τα εκκρίματα του «πολιτισμού» του: Την απάτη, την ανοησία, τη βαρβαρότητα.

Καθημερινά από παντού (κόμματα, ΜΜΕ, καθεστωτικά είδωλα, πνευματικά ιερατεία κ.λπ.) ανακηρύσσεται η επίσημη κηδεία της Ιστορίας, της Κοινωνικής και Πολιτικής Επιστήμης, των Ιδεών, της Γνώσης και της Σκέψης γενικά.

Το χειρότερο: Κάθε κοινοτυπία ή καραμπινάτη πολιτική ανοησία προβάλλονται σαν ρηξικέλευθη σκέψη, σαν «νέα ιδέα», σαν «σοφία».

Η κατάλυση και των απομειναριών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας (της αστικής) προσλαμβάνεται και προπαγανδίζεται μανιωδώς σαν «διεύρυνση της δημοκρατίας».

Η κακοποίηση των εννοιών και των λέξεων διαπράττεται πλέον χωρίς όρια, χωρίς συστολές, χωρίς προσχήματα.

Στην ημερησία διάταξη της κακοποίησης βρίσκονται οι έννοιες της «αυτο-οργάνωσης» και της «άμεσης δημοκρατίας»!!!

Μια και το κλασσικό πρότυπο της αστικής, κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αποσυντίθεται και καταρρέει, προκαλώντας την οργή και την αηδία των λαϊκών στρωμάτων, οι αλχημιστές του καθεστώτος και οι χρηματιστηριακοί σπόνσορες λανσάρουν τις έννοιες (κακοποιώντας τες βάναυσα) της «άμεσης δημοκρατίας» και της «αυτό-οργάνωσης»…

Ρίχνονται, λοιπόν, τα δίκτυα της «άμεσης δημοκρατίας» και της «αυτό-οργάνωσης» για να τσιμπήσουν οι απελπισμένοι χάνοι…

Ακόμα και ο σημερινός κατοχικός πρωθυπουργός μας είχε πλειοδοτήσει πάνω στην «άμεση Δημοκρατία» ή στο σοφιστικό ψευδώνυμο, «συμμετοχική δημοκρατία».

Θυμάστε, όταν πήρε το δακτυλίδι από το Σημίτη, την γενική υστερία περί «άμεσης δημοκρατίας»!!!

Ας δούμε συνοπτικά το ζήτημα.

Προκαταβολικά πρέπει να διευκρινιστεί ότι η δημοκρατία γενικά είναι μια μορφή άσκησης της εξουσίας. Στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία (την έμμεση) η εξουσία ασκείται μέσω των αντιπροσώπων και των οργάνων τους.

Τα όργανα της έμμεσης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας υπερασπίζονται απελπισμένα το μονοπώλιο της κυριαρχίας τους, το τελεσίδικο δικαίωμα της απόφασης και το «κύρος» της κυβέρνησης που προέρχεται από αυτά.

Εδώ ο πολίτης δεν είναι ούτε πρωταγωνιστής, ούτε ηθοποιός του πολιτικού δράματος. Είναι απλώς ένας κομπάρσος.

Αυτό είναι το κλασικό πρότυπο της «δημοκρατίας», όπως είπαμε, σήμερα έχει αποσυντεθεί και προκαλεί αλλεργία: Τα μεγάλα ποσοστά της αποχής το έχουν επιβεβαιώσει τελεσίδικα…

Τι είναι η «άμεση δημοκρατία»;

Η «άμεση δημοκρατία» είναι η δημοκρατική αυτό-οργάνωση και αυτοδιαχείριση των πολιτών.

Η άμεση δημοκρατία στηρίζεται (θεμελιώδης προϋπόθεση) στη συνειδητή δράση των λαϊκών μαζών, στο πλάτεμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που γεννούν και τις ανάλογες μορφές εξουσίας: Από τον εργατικό έλεγχο στην επιχείρηση έως την οργάνωση «λαϊκών αγορών», από την ανάληψη πρωτοβουλιών κοινής ωφελείας ως την εγκαθίδρυση πολιτιστικών θεσμών.

Η «άμεση δημοκρατία», συνεπώς είναι η εξουσία των πολιτών μέσω της αυτό-οργάνωσής τους.

Στην «άμεση δημοκρατία» ο πολίτης δεν περιορίζεται να ρήξει ένα ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Παίρνει μέρος μέσα από τα συλλογικά όργανα της δράσης του στη διαδικασία της απόφασης, στην εφαρμογή αυτών των αποφάσεων και στην επαλήθευση της εφαρμογής τους.

Γι΄ αυτό, συστατικό στοιχείο της «άμεσης δημοκρατίας» δεν είναι μόνο η εκλογή, αλλά και η άμεση ανακλητότητα.

Συνεπώς, ένα πολιτικό Κίνημα «Άμεσης Δημοκρατίας» είναι το ΚΙΝΗΜΑ των αυτό-οργανωμένων ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ οργάνων δράσης, οργάνων τα οποία ΕΚΛΕΓΟΥΝ τους ΑΝΑΚΛΗΤΟΥΣ πολιτικούς εκφραστές τους, που παίρνουν τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και ελέγχουν την ΕΦΑΡΜΟΓΗ τους.

Γίνεται φανερό ότι οι μηχανισμοί της «άμεσης δημοκρατίας», πρακτικά και θεσμικά, συγκρούονται με τους μηχανισμούς της έμμεσης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας καθώς και με κάθε καθεστωτική λογική ΔΟΤΩΝ «ηγετικών» οργάνων και ηγεμόνων-ειδώλων…

Γίνεται λοιπόν σαφές, σαφέστατο, ότι όλα αυτά που μας πλασάρονται σαν «άμεση δημοκρατία» δεν έχουν καμιά σχέση με τις πραγματικές μορφές της «άμεσης δημοκρατίας»: Είναι ένα σοφιστικό τέχνασμα απάτης που επιχειρεί να καταλύσει και τα υπολείμματα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και να τα αντικαταστήσει με τα νεοταξικά, ισοπεδωτικά ιδεολογήματα του ολοκληρωτισμού.

Η «άμεση δημοκρατία» των Μεσσιών και εθνοσωτήρων, με ακριβείς επιστημονικούς όρους, είναι η υποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με τη «δημοκρατία» του ανελέητου καταναλωτικού τηλεοπτικού θεάματος (κατασκευές ειδώλων).

Είναι η υποταγή στα «είδωλα» των «αρίστων», συνακόλουθα είναι η πλήρης υποταγή στα ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας.


Είναι πράγματι «άμεση» αλλά από την αντίθετη κατεύθυνση. Άμεσα και όχι έμμεσα επιβάλλουν τις επιλογές τους τα υπερεθνικά μονοπώλια, η κακουργία των αρπακτικών και του χρήματος…

Είναι η ειδωλολατρική αυθάδεια του νεοταξικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ, με νόστιμα μπαχαρικά: Αοριστίες και ρητορικές κορώνες εναντίον του καθεστώτος…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες