Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η αρχή του τέλους των ανδρεικέλων

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 23, 2011 6:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η αρχή του τέλους των ανδρεικέλων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η αρχή του τέλους των ανδρεικέλων



Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης.

Δεν είναι ο τεράστιος όγκος τους ελληνικού λαού που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας (πάνω από 100.000 με συντηρητικούς υπολογισμούς) το ουσιώδες «στοιχείο» που καταγράφει τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.

Το ουσιώδες και ανατρεπτικό στοιχείο και αυτό που προκάλεσε το μεγάλο τρόμο στο καθεστώς είναι άλλο: ότι μεγάλα και δυναμικά τμήματα του ελληνικού λαού δεν συμμορφώνονται πλέον «προς τας υποδείξεις» και παραμένουν απτόητα στην «κατοχή» της Πλατείας Συντάγματος, παρά τη συνεχή καθεστωτική νεροποντή από χημικά…

Η σημερινή συγκέντρωση αποτύπωσε καθαρά και πολύ δυναμικά την αγωνιστική διάθεση του ελληνικού λαού να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα πάλης από αυτά των κομματικών και συνδικαλιστικών παρελάσεων: Την ειρηνική, αλλά γεμάτη αγωνιστικό πάθος «κατάληψη» της Πλατείας Συντάγματος!!!

Η Πλατεία Συντάγματος έγινε ο πόλος συγκέντρωσης και έκφρασης της λαϊκής οργής, το «προσκλητήριο» για ένα αγώνα ανυποχώρητο και δίχως τέλος.

Αυτή η «κατάληψη» της Πλατείας εγκαινιάζει ένα νέο και δυναμικό «μέσον» αγώνα: Ένα «επαναστατικό εύρημα» το οποίο φέρνει το καθεστώς σε αμηχανία και πανικό και ξεμασκαρεύει εντελώς τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος.

Πρώτα και κύρια αποτελεί θανάσιμο πλήγμα στην ηγεσία του ΚΚΕ, διότι δείχνει κραυγαλέα τούτο: Αν η ηγεσία του ΚΚΕ προχωρούσε σε ένα τέτοιο μέσον πάλης η κυβέρνηση θα κατέρρεε μέσα σε μια νύχτα.


Η ηγεσία του ΚΚΕ, καταναλώνεται σε κομματικές φιέστες και πορείες που εκτονώνουν το λαό, τον διαιρούν και τον απογοητεύουν: Αποτελεί, σήμερα, το μεγαλύτερο στήριγμα του καθεστώτος, κραυγάζοντας δημαγωγικά και «ταξικά» εναντίον του με κομματικές παρελάσεις, αλλά ΚΑΜΙΑ κλιμάκωση του αγώνα…

Η «κατάληψη» της Πλατείας αποτελεί ένα δυναμικό, ειρηνικό, αλλά και επαναστατικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα σε ανώτερες μορφές πάλης…

Αυτή η «νέα μορφή» αγώνα που εκδηλώθηκε σήμερα με την «κατάληψη» του Συντάγματος δεν πανικοβάλλει μόνο το καθεστώς των υπηρετών του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά και υπερφαλαγγίζει τα «αριστερά» βαρίδια των λαϊκών κινημάτων και δεκανίκια του καθεστώτος.

Οι λαϊκές μάζες που ακολουθούν ακόμα αυτά τα «αριστερά» δεκανίκια βλέπουν στην «κατάληψη» της Πλατείας μια αγωνιστική ΔΙΕΞΟΔΟ στον αγώνα τους, μια προοπτική αγωνιστική και ελπιδοφόρα: Προϋποθέσεις απεγκλωβισμού τους από τα αδιέξοδα σκοτάδια των κομματικών παρελάσεων και της τυφλής υπακοής στην κυβερνητική, κατοχική «νομιμότητα»…

Η κατάληψη της Πλατείας έφερε σε πραγματική αμηχανία και τρόμο και τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τους καθεστωτικούς μηχανισμούς προβοκάτσιας.

Τέτοια αμηχανία και τρόμο που τους ανάγκασε να βομβαρδίσουν (συνεχίζουν ακόμα) κυριολεκτικά την πλατεία με τόνος χημικά, συσσωρεύοντας έτσι και «τόνους» εκρηκτικών αποθεμάτων οργής στο λαό στους ήδη υπάρχοντες…

Η κατάληψη της Πλατείας «ξεδόντιασε» και τις οργανωμένες προβοκάτσιες του καθεστώτος.
Δεν τις εξέθεσε απλώς, αλλά τις κατέστησε ακίνδυνες, αποδεικνύοντας για άλλα μια φορά ότι όταν ο λαός μπαίνει πραγματικά σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου με το καθεστώς και δεν παρελαύνει απλώς, οι προβοκάτορες είναι εντελώς ακίνδυνοι…

Το Σύνταγμα σήμερα έγραψε τον πρόλογο της πτώσης αυτής της κυβέρνησης…

Ο αγώνας συνεχίζεται…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 23, 2011 11:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Χούντα είναι θα ..περάσει
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/02/blog-post_497.html




«Η αστική δημοκρατία, που την υπεράσπισαν μόνο οι σοσιαλιστές με μετριοπαθείς τάσεις, οι οποίοι δεν έβρισκαν πια στήριγμα στις μάζες... δεν μπορούσε να διατηρηθεί. Όλη η ουσία μέσα της είχε φαγωθεί, δεν έμενε παρά το τσόφλι»
Μιλιουκόβ


Αν κάτι μπορεί να σηματοδοτήσει την σημερινή μέρα δεν είναι τόσο η εξ αντικειμένου μαζική συμμετοχή του Ελληνικού λαού στην συγκέντρωση, όσο η επιθυμία του να είναι αυτόπτυς μάρτυρας ή πρωταγωνιστής σε αυτό που ήξερε ότι θα του κρύψουν τα κανάλια με το πρόσχημα της απεργίας.

Ήθελε ο Έλληνας να δείξει πρώτα στον ίδιο του τον εαυτό και ύστερα σε όλους τους "Παγκαλόμορφους" του κυβερνητικού και αντιπολιτευτικού καθεστωτισμού, ότι δεν πέθανε, ότι η καρδιά του ακόμα χτυπάει δυνατά και μάλιστα τόσο, που κοντεύει να βγεί απο τα στήθη μαζί με την οργισμένη φωνή του.

Τα μέτρα και τα μνημόνια ήταν μόνο η αφορμή,
ήταν το τσιριχτό κουδούνισμα του ξυπνητηριού που ξεσήκωσε τον Έλληνα από τον λήθαργο λίγο πριν τον μαγαρίσει η προστυχιά του μεταμφιεσμένου σοσιαλδημοκράτη και του ψευτοεξαγνισμένου αριστεροδέξιου παλιάτσου.

Προσπάθησαν με βόμβες κρότου να καλύψουν αυτόν τον χτύπο της καρδιάς και με τα χημικά να τσούξουν τα μάτια και να κλείσουν την ώρα που η ντροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας των "αρίστων" έτρεχε να κρυφτεί στα φουστάνια της Μέρκελ ή στην κωλότσεπη του Στρός Καν.
Που θα στηριχτούν τώρα πια;

Πού θα βρούν έστω και ένα κουρέλι για να κρύψουν την γύμνια τους;

Κανένα αριστερό ή δεξιό δεκανίκι δεν μπορεί πια να τους κρατήσει όρθιους.

Τι θα γίνει όμως απο εδώ και πέρα;

Θα πάμε σε γενικευμένη εξέγερση;

Θα δεχτεί ο Ελληνικός λαός μια "νέα" δήθεν μεταπολίτευση;

Το ότι θα φτάναμε μέχρις εδώ, το ξέραμε και εμείς , και ο Παπανδρέου και όλοι όσοι τον έσπρωξαν να παίξει τον πρωταγωνιστή σε αυτή την τραγωδία.

Ξέραμε και ήξερε ότι το "έργο" όπου νάναι τελειώνει.

Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι ο Έλληνας δεν πρόκειται να δεχτεί κανέναν φτιασιδωμένο "Εθνάρχη" που θα έρθει σαν μεσσίας σε μια κυβέρνηση δήθεν "εθνικής σωτηρίας".

Αυτός ο λαός έχει κάνει πολλές "αμαρτίες" αλλά έχει υποφέρει και πολύ για να μπορέσει να αντέξει άλλη μια φορά το δημοκρατικό σαμάρωμα της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".

Και εδώ και στη μέση Ανατολή
έβαλαν για χρόνια τους νεκροζώντανους της πολιτικής να παριστάνουν τους ηγέτες και να τραβούν με δανεικό λουρί τους λαούς της Ελλάδας της Αιγύπτου, της Τυνησίας της Λιβύης ,της Αλγερίας, του Μπαχρέϊν κ.α .

Ήξεραν ότι το "καύσιμο" που θα κινήσει την "μηχανή" της λαϊκής εξέγερσης θα φτιαχτεί από την αποσύνθεση του ίδιου του θνησιγενούς συστήματος που δημιούργησαν και μέχρι τα χτές συντηρούσαν με κάθε τρόπο.

Τι θα γίνει όμως τώρα που ήδη έχουν πάρει οι "μηχανές" μπρός;

Ποιός θα κάτσει στο "τιμόνι";

Γιατί αν είναι να πάμε σαν τους στραβούς σε μια εξέγερση και την επομένη να γλεντάμε σαν τους Αιγύπτιους που απέκτησαν μια "προσωρινή" χούντα, με Αμερικανική επιδότηση και "εγγύηση" , τότε καλύτερα να κάτσουμε σπιτάκι μας να βλέπουμε τον Πρετεντέρη να μας εξηγεί πώς θα μπορούμε να παίξουμε στην άρπα ευρωπαϊκές καντρίλιες με κομένα τα τέσσερα δάκτυλα.

Ας αφήσουμε λοιπόν την Ελληνική καρδιά μας να μας οδηγήσει για να αντισταθούμε με αρχοντιά και σαν λεβέντες και όχι σαν εξαθλιωμένοι ζήτουλες που θα χειροκροτήσουν τον πρώτο τουρκόγυφτο τους κουνήσει κόκκινο μαντήλι.

Ζούμε ιστορικές στιγμές και δεν έχουμε περιθώρια να πειραματιστούμε παίζοντας στον τζόγο της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" την ίδια μας την ελευθερία , την ίδια μα ς την ύπαρξη.

Αν θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι θα πρέπει να αποφασίσουμε να μείνουμε όρθιοι ως το τέλος και όχι μόνο την στιγμή ή τις στιγμές της εξέγερσης.


Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 24, 2011 12:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο αντικειμενικός ρυθμός της Ιστορίας



«Η ιστορία είναι μια φοβερή μηχανή
στην υπηρεσία των ιδεωδών μας.
Εργάζεται με βάρβαρη βραδύτητα και αναίσθητη
ωμότητα, αλλά κάνει τη δουλειά της!
Πιστεύουμε σ’ αυτήν. Μόνο που σε κείνες τις στιγμές
που ο αχόρταγος μηχανισμός της ρουφάει
το ολόζεστο αίμα της καρδιάς μας, μάς έρχεται
να φωνάξουμε: ‘’ Αυτό που κάνεις, τέλειωσέ το πιο γρήγορα!’’».

Τρότσκι

Ο ρυθμός της ιστορίας, δηλαδή η διαλεκτική της κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης, δεν εξαρτάται από τις υποκειμενικές μας ιδέες και τα ηθικά μας κριτήρια, όσο ορθά και αν είναι.

Ο πολύ καλός αγωνιστής και φίλος «Κλασσικοπερίπτωση» στο μικρό κείμενό του, «χούντα είναι θα …περάσει», με πολύ εύστοχο και οξυδερκή τρόπο επισημαίνει τις επικίνδυνες «παγίδες» των «εθναρχών» και «αρίστων».

Γράφει συγκεκριμένα:





«Τι θα γίνει όμως τώρα που ήδη έχουν πάρει οι "μηχανές" μπρός; Ποιός θα κάτσει στο "τιμόνι";
Γιατί αν είναι να πάμε σαν τους στραβούς σε μια εξέγερση και την επομένη να γλεντάμε σαν τους Αιγύπτιους που απέκτησαν μια "προσωρινή" χούντα, με Αμερικανική επιδότηση και "εγγύηση" , τότε καλύτερα να κάτσουμε σπιτάκι μας να βλέπουμε τον Πρετεντέρη να μας εξηγεί πώς θα μπορούμε να παίξουμε στην άρπα ευρωπαϊκές καντρίλιες με κομμένα τα τέσσερα δάκτυλα».

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=26511#26511

Η οξύτητα της σκέψης διακρίνει την «εκδίκηση της ιστορίας» να έρχεται αμείλικτη και αγωνιά σε τέτοιο βαθμό που χάνει τη διαλεκτική των ιστορικών ρυθμών.


Χωρίς τα λαϊκά κινήματα και τις εξεγέρσεις δεν μπορεί ΠΟΤΕ οι λαοί να συνειδητοποιήσουν το ιστορικό δράμα, την κοινωνική και εθνική τραγωδία τους.

Η γνώση και η συνειδητοποίηση των λαών,
η αναστύλωση και ανασύσταση των ηθικών αξιών του συλλογικού ανθρώπου, δεν έρχονται δια της επιφοιτήσεως. Δεν είναι δώρα που κάποιος έξω από την κοινωνία τα προσφέρει. Είναι κατακτήσεις της συλλογικής ανθρώπινης πρακτικής.

Η γνώση, η συνείδηση και οι χαμένες αγωνιστικές ηθικές αξίες πρέπει να ΚΑΤΑΚΤΗΘΟΥΝ.


Αυτές οι ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ περνάνε μέσα από τη συλλογική αγωνιστική πρακτική. Οι λαοί κατακτούν τη γνώση, τις ηθικές αξίες και τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ των πραγμάτων μέσα από την αγωνιστική τους δράση.

ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ τις ιδέες και τις αξίες και ταυτόχρονα τις δημιουργούν…

Με την αδράνεια γκρεμίζονται στα τάρταρα της αμάθειας, του νοσηρού ατομικισμού και της αποκτήνωσης…

Αυτός είναι ο νόμος της ιστορίας…


Ελάχιστοι συνειδητοποιούν μέσα από τις ιδέες αλλά και αυτοί η «ελάχιστοι» έχουν διδαχτεί από τις εμπειρίες. Το να μεταμορφώσεις μια θεώρηση του κόσμου από τη σάρκα έως τα κόκαλα, να υποτάξεις σε αυτή όλες τις λειτουργίες της συνείδησής σου και να συγχωνεύσεις μαζί της έναν κόσμο προσωπικών σου αισθημάτων –αυτό δεν είναι εύκολο. Είναι προνόμιο πολύ λίγων.

ΣΥΝΕΠΩΣ, στην κατάσταση της ΟΛΙΚΗΣ κατάπτωσης που βρισκόμαστε σήμερα και της τερατώδους ιδεολογικής και πολιτικής σύγχυσης, αναπόφευκτα οι κοινωνίες και οι λαοί θα πληρώσουν τα γραμμάτια αυτής της πτώσης μαζί με τα διαμαρτυρικά.

Είναι ουτοπικό να πιστεύουμε ότι θα ξεγελάσουμε την ιστορία και θα της βάλουμε τρικλοποδιές. Δηλαδή ότι οι λαοί θα συνειδητοποιήσουν με μιας την κατάσταση, τους κινδύνους που τους απειλούν και τις πολιτικές παγίδες της Νέας Τάξης.

Το ίδιο επίσης ουτοπικό είναι να πιστεύουμε ότι με κραυγές και συνθήματα και με αφορισμούς μπορεί να συμμετέχουμε στα πράγματα και να τα επηρεάσουμε…

Αν έχουμε τέτοιες αυταπάτες, πιστεύουμε δηλαδή σε θαύματα, τότε θα οδηγηθούμε γρήγορα στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία.


Η μόνη σταθερή και γρανιτένια βάση που εγγυάται την κατάκτηση της γνώσης, της συνείδησης και της Ηθικής είναι η αέναη ΚΙΝΗΣΗ των λαϊκών μαζών, δηλαδή τα κινήματα και οι ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ.

Μέσα από αυτή τη διαλεκτική των ιστορικών ρυθμών της λαϊκής κίνησης θα συνειδητοποιηθεί πολιτικά ο λαός, θα θωρακιστεί, θα γκρεμίσει τις κατασκευασμένες καθεστωτικές αυταπάτες, θα απορρίψει τους «εθνάρχες» και τους «σωτήρες», τα ποικίλα καθεστωτικά είδωλα ΚΑΙ θα πάρει τις τύχες στα δικά του χέρια.

Δυστυχώς θα περάσουμε πολλά ακόμα στάδια εξαπάτησης, «σωτήρων» και «ειδώλων».

Αυτές οι σημερινές εξεγέρσεις και οι λαϊκές εκρήξεις δεν θα μας οδηγήσουν στον ήλιο. Σε «εθνάρχες», «Μεσσίες» και «αρίστους» θα μας οδηγήσουν σε ένα πρώτο στάδιο. Σε οικουμενικά «συναινετικά» ή εθνικά σχήματα, πιθανότατα, να μας οδηγήσουν…

Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γιατί ΜΟΝΟ μέσα από αυτές τις ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ και λαϊκές εκρήξεις θα «ψηθεί» ξανά το προζύμι της λαϊκής γνώσης και συνειδητοποίησης και θα γεννηθούν τα νέα κύτταρα της επαναστατικής σκέψης και οργάνωσης, τα κινήματα αυτό-οργάνωσης του λαού…

Η κατάληψη του Συντάγματος αποτελεί, από αυτή την άποψη, μεγάλη κατάκτηση γιατί δρομολογεί μία νέα αγωνιστική φάση η οποία απεγκλωβίζει τους αγώνες από τις κομματικές φιέστες και περιχαρακώσεις και τους κλιμακώνει σε ανώτερες μορφές δράσης, συνακόλουθα σκέψης και συνείδησης.

Δεν έχει σημασία ότι το καθεστώς θα χρησιμοποιήσει και αυτή την κατάληψη για την κατασκευή ή προβολή των ειδωλολατρικών εφεδρειών του.

Σημασία έχει ότι αυτή η κατάληψη του Συντάγματος ανοίγει έναν άλλο αγωνιστικό δρόμο ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ ο οποίος εκφράζει, σαν συνισταμένη πολιτική τάση, τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΟΡΓΗ της κοινωνίας.

ΟΤΑΝ ανοίγουν τέτοιοι δρόμοι
και οι αγώνες κλιμακώνονται τόσο και πιο γρήγορα γκρεμίζονται οι αυταπάτες, τα είδωλα, τα σχέδια και οι μηχανορραφίες του καθεστώτος, τόσο πιο γρήγορα αποκαλύπτονται οι κάλπικοι παράδες…

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η αμείλικτη πολεμική κριτική εναντίον των κάλπικων παράδων, των «ειδώλων» και των «αρίστων» που προωθούνται και θα διαφημιστούν στη βάση της πολιτικής εμπορίας αυτών των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και εξεγέρσεων…

Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος της «πολιτικής πρωτοπορίας»: Να στηρίζει κάθε αγωνιστική και επαναστατική κίνηση των λαϊκών μαζών και ταυτόχρονα να κτυπάει αλύπητα τους πολιτικούς εμπόρους και τις ειδωλολατρικές κατασκευές των κινημάτων…
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες