Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το ιδεολόγημα που καταργεί τη «Δεξιά» και την «Αριστερά»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3100

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 03, 2011 3:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το ιδεολόγημα που καταργεί τη «Δεξιά» και την «Αριστερά» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ιδεολόγημα που καταργεί τη «Δεξιά» και την «Αριστερά»Κάποτε ο Λάσκαρης, ως υπουργός Εργασίας της Κλασσικής δεξιάς, είχε καταργήσει την «πάλη των τάξεων»!

Ο Λάσκαρης, ως εκφραστής του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου κατέγραψε ένα ιδεολόγημα του κεφαλαίου, ιδεολόγημα προπομπός των ιδεολογημάτων του πλανητικού κεφαλαίου, δηλαδή της σημερινής νεοταξικής «ιδεολογίας»: «Ιδεολογία» που δεν καταργεί, απλώς την «ταξική πάλη», αλλά όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, που καταργεί τις ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, τα πάντα

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της νεοταξικής «ιδεολογίας η οποία καταργεί τα πάντα (για να μείνει μόνο η δική της «ιδεολογία» και «πολιτική»), είναι και η κατάργηση της «Αριστεράς» και της «Δεξιάς», ως έννοιες ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά προσδιορισμένες.

Δεν είναι τυχαίο ότι έρχονται σήμερα, τα ιδεολογικά και πολιτικά τέκνα του Λάσκαρη να μας πουν ότι δεν υπάρχει «Αριστερά» και «Δεξιά»!!!

Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι αυτό το άκρως νεοταξικό ιδεολόγημα της απάτης το «πλάσαρε» φανατικά ο Καρατζαφέρης, οι ποικίλοι σαλτιμπάγκοι του πολιτικαντισμού (Χρυσανθακόπουλος και ΣΙΑ), καθώς και η ακροδεξιά ρητορεία…

Ούτε επίσης να ξεχνάμε ότι αυτό το πολιτικό έκτρωμα του ΛΑΟΣ και ο κλόουν Καρατζαφέρης που κατάργησαν υστερικά τη «δεξιά» και «αριστερά», υπέγραψαν την ΚΑΤΟΧΗ μας από την τρόικα και αποτελούν τους μεγαλύτερους υβριστές των λαϊκών κινητοποιήσεων…

Κάποιοι, λοιπόν, από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο προσπαθούν να ξαναζεστάνουν και σήμερα την ίδια ιδεολογικά σούπα.

Το δεν υπάρχει «αριστερά» και «δεξιά» είναι ένα ιδελόγημα δόλιο της νεοταξικής ισοπέδωσης.

Ένα ιδεολόγημα ευθέως προσαρμοσμένο στους στρατηγικούς, αλλά και άμεσους προσανατολισμούς της παγκόσμιας καπιταλιστικής τάξης, της Νέας Τάξης.

Το δεν υπάρχει «δεξιά» και «αριστερά» σημαίνει ότι δεν υπάρχει ΙΣΤΟΡΙΑ, δεν υπάρχει κοινωνία χωρισμένη σε αντιτιθέμενα συμφέροντα (λήσταρχοι, κλέφτες και εκμεταλλευτές ταυτίζονται με τους είλωτες και τα θύματα της εκμετάλλευσης), σημαίνει ακόμα ότι δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ ιδεολογίες, δεν υπάρχουν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ιδέες, συνακόλουθα δεν υπάρχει και ΠΟΛΙΤΙΚΗ…

Αναδημοσιεύουμε ένα παλιότερο κείμενό μας, από του τεύχος-29 του ΡΕΣΑΛΤΟ. Ιούνιος 2008

Θα επανέλθουμε…
«Αριστερά» και «δεξιά»
Γράφει: Ο Θύμιος Παπανικολάου

Είναι τόσο καθολική και βαθιά η ιδεολογική σύγχυση, τόσο τραγικά χαμηλό το θεωρητικό επίπεδο και τόσο καταθλιπτική η πολιτική κενότητα που οδηγεί πολλούς στο απόφθεγμα: «Σήμερα δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά»!!!

Βεβαίως το θάνατο της ιστορίας και των ιδεολογιών τον έχουν κηρύξει εδώ και πολλά χρόνια οι θεωρητικοί απολογητές του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης οι σειρήνες της καπιταλιστικής τάξης δεν κήδευσαν μόνο το σοσιαλισμό, αλλά και τις ιδεολογίες και την ιστορία, συνακόλουθα και τις θεωρητικές επιστήμες.

Το γενικό νεοταξικό ιδεολόγημα που προαναγγέλλει το θάνατο της Ιστορίας και των ιδεολογιών σηματοδοτεί ακριβώς τούτο: Δεν υπάρχει σοσιαλισμός και Αριστερά, δεν υπάρχουν τα ιστορικά κεκτημένα της ανθρωπότητας. Υπάρχει μόνο ο καπιταλισμός και τα ιδεολογήματά του.

Βλέπουμε, δυστυχώς σήμερα και πολλούς που υποτίθεται ότι είναι πολέμιοι της Νέας Τάξης να υπερβάλλουν σε ζήλο στην ισοπέδωση των ιδεολογιών και να διατυμπανίζουν το ιδεολογικό ρεφραίν: «Δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά».

Στην πρωτοπορία αυτών των δήθεν «εχθρών» της Νέας Τάξης είναι οι διανοούμενοι λάτρεις του καπιταλισμού, οι πλέον φανατικά υστερικοί αντικομουνιστές.

Αυτό το νόθο ιδεολόγημα της καπιταλιστικής φιλοσοφίας (δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά) μέσα στο ισοπεδωτικό χάος της σύγχυσης και απογοήτευσης αιχμαλωτίζει πολλούς αγνούς αγωνιστές και κυρίως νέους ανθρώπους.

Είναι τέτοια η σιχασιά που νιώθουν για τα αριστερά κόμματα και είναι τέτοιο το αναποδογύρισμα των πραγμάτων (πολλοί δεξιοί σκέφτονται πιο αριστερά από τους «αριστερούς») που εύκολα εγκλωβίζονται πολλοί σε αυτή την ιδεολογική απάτη.

Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τούτο το απλό: Ότι είναι άλλο ζήτημα να πούμε ότι τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα (αριστερά και δεξιά) δίνουν μια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και οριοθετούν τεχνητά την κοινωνική πραγματικότητα και εντελώς διαφορετικό ότι έχουν καταργηθεί οι έννοιες της «αριστεράς» και «δεξιάς».

Η έννοια της αριστεράς εκφράζει μια αγωνιστική πορεία μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι, είναι το απόσταγμα των επαναστατικών κοινωνικών αγώνων, απόσταγμα που συμπυκνώνεται στη θεωρία και πράξη του σοσιαλισμού: Στην ιδεολογία δηλαδή της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων λαϊκών μαζών.

H Αριστερά είναι το Κίνημα για την κατάργηση του καπιταλισμού και όχι μια μάταια προσπάθεια μπαλώματος του καπιταλιστικού καθεστώτος για τη διάσωσή του.

Η Αριστερά για να είναι Αριστερά πρέπει να αποτελεί την έμπρακτη προσβολή, ρήγμα και γκρέμισμα των συστατικών δομών εξουσίας του καπιταλιστικού καθεστώτος.

Η Αριστερά πρέπει να είναι η έμπρακτη κριτική της κοινωνίας και ταυτόχρονα η ΠΡΟΤΑΣΗ ενός ΑΝΤΙΜΑΧΟΥ συστήματος αξιών: Η εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Εντελώς αντίθετη είναι η έννοια της «δεξιάς»: Η ιδεολογία του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου. Η πολύμορφη και πολυκέφαλη πολιτική (και η «αριστερή») που αγωνίζεται για τη διάσωση και κυριαρχία του καπιταλισμού.

Αυτές οι ιδεολογίες και οι «πολιτικές» δεν έχουν καταργηθεί.

Το γεγονός ότι τα κομματικά υποκείμενα της «αριστεράς» σφετερίζονται τους αγώνες, τα σύμβολα και τις ιδεολογικές σημαίες των κοινωνικών αγώνων και των σοσιαλιστικών ιδεών, με συνακόλουθο αποτέλεσμα να έχουν ενσωματωθεί στο κατεστημένο, δεν καταργεί το κοινωνικό και ιδεολογικό περιεχόμενο των εννοιών.

Απλώς αυτή η σημερινή «αριστερά» έχει γίνει η «νέα δεξιά», ή το δεκανίκι του συστήματος, με φορεσιές και αρματωσιές «αριστερές».

Η προδοσία των σφετεριστών των κοινωνικών αγώνων και των σοσιαλιστικών ιδεών δεν σημαίνει ότι καταργήθηκαν και οι ιστορικοί αγώνες και τα σοσιαλιστικά ιδεώδη.

Και δεν μπορεί να μην αγωνίζεσαι ασυμβίβαστα εναντίον των σφετεριστών, αν πραγματικά θέλεις να δημιουργήσεις ένα άλλο κόσμο. Δεν μπορεί τα λαϊκά κινήματα να δωρίσουν στους σφετεριστές των κινημάτων και των ιδεών την έννοια της Αριστεράς, το περιεχόμενο του ιστορικού γίγνεσθαι που καθορίζει αυτήν την έννοια.

ΟΣΟΙ κρίνουν με βάση τις σφετεριστικές ετικέτες και παπαγαλίζουν το ιδεολόγημα της ισοπέδωσης του κοινωνικού γίγνεσθαι και των ιδεολογικών του εννοιών, αυτοί ουσιαστικά αποδέχονται τα νέα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης: Αυτά για το τέλος της Ιστορίας και των ιδεολογιών.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Τετ Νοέ 01, 2017 3:06 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός ΧριστοδουλίδηςΈνταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 04, 2011 3:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

"Δεν είναι τυχαίο ότι έρχονται σήμερα, τα ιδεολογικά και πολιτικά τέκνα του Λάσκαρη να μας πουν ότι δεν υπάρχει «Αριστερά» και «Δεξιά»!!!"

Θα το έγραφα διαφορετικά : Δεν είναι τυχαίο ότι έρχονται σήμερα τα ιδεολογικά τέκνα των συμφωνιών της Γιαλτας να μας πουν ότι δεν υπάρχει "αριστερά" και "δεξιά".

Τι υπήρχε πριν από τη Γιάλτα το ξέρουμε. Ο κόσμος χωρισμένος στα δυο και μάχες για τη διασφάλιση των "ζωνών επιρροής". Ο ένας ήθελε να αποκτήσει περισσότερες από τον άλλο για να είναι σίγουρος ως προς τα "μελλούμενα". Και ποιο ήταν τα μέλλοντα; Ότι οι συμφωνίες είχαν ημερομηνία λήξης. Η μοιρασιά κάποτε θα τελείωνε.

Οι σοβιετικοί το ήξεραν και αποσύρθηκαν νωρίς. Άφησαν ελεύθερο το πεδίο για να μας δείξει ο λεγόμενος free world τα πλεονεκτήματα της δημοκρατικότητας. (Ασαφής ο όρος και καλύτερα δημοκρατία). Άρχισε λοιπόν ο free world να ξηλώνει τα κατάλοιπα της σοβιετικού τύπου απολυταρχίας και δυνητικά πρότυπα που θα εύρισκαν μιμητές. Δειγματοληπτικά ο Σαντάμ και ο Μιλόσεβιτς.

Όπλα μαζικής καταστροφής ο ένας, που όμως δεν βρέθηκαν. Εγκλήματα γενοκτονίας ο άλλος από το σπόρο του διχασμού που έσπειρε η δημοκρατικότητα (δημοκρατία). Ο Τζέημς Μπέηκερ, υπουργός Εξωτερικών του πατρός Μπους να δηλώνει "δεν θα αναγνωρίσουμε κανένα κράτος που θα προκύψει από τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας" και την άλλη μέρα, ο Γερμανός ομόλογος Χανς Ντ. Γκένσερ να αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Κροατίας. Το πανηγύρι της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Free World είχε αρχίσει.

Έπειτα άρχισε η τρομοκρατία. Όταν δεν έχεις εχθρό πρέπει να τον φτιάξεις, για να αποκτήσεις μετά τον καλύτερο φίλο! Θαυμάσια.

Τώρα μας κουρδίζουν με δεξιά βιολιά, αριστερές βιόλες, ανακατεμμένες καραμούζες με τύμπανα και μπουζούκια. Για να απολαύσουμε μουσική. Να δώσουμε προσοχή στο άκουσμα,αφήνοντας τα όργανα ή τους οργανοπαίχτες.
Ο μαέστρος μας δίνει το αποτέλεσμα και αυτό είναι το μόνο που μετρά. Ποιο όμως είναι το αποτέλεσμα δεν μας το λένε : Η ανατριχιαστική μουσική ή ο κουφός μαέστρος;

"Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του", όπως λέει η γνωστή επωδός της δημοσιογραφικής ηλιθιότητας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΠαλαίμαχοςΈνταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 974

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 04, 2011 4:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Είμαστε όλοι Έλληνες»: ιδεολόγημα ΑΠΑΤΗΣΤα κείμενα αυτά που καταργούν τη «δεξιά» και «αριστερά» βρίθουν από ανοησίες και σύνθετες σοφιστείες. Αν χρειαστεί, γιατί σήμερα είναι χάσιμο χρόνου, θα καταδείξουμε λεπτομερειακά τις σύνθετες ανοησίες και τη ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ απάτη αυτών των κειμένων.

Κάποιοι, λοιπόν, οι οποίοι αφού στριφογύρισαν, σαν ανεμοδείκτες, στην «ακροδεξιά» δημαγωγία και έχουν σήμερα γίνει κρυφοί και φανεροί χειροκροτητές της ΝΔ του Σαμαρά, μας ξαναζεσταίνουν την καρατζαφέρεια σούπα της παλιάς, κλασσικής «ακροδεξιάς» συνταγής: «Είμαστε όλοι Έλληνες».

Αυτό, αποτελεί για όλους αυτούς το πολιτικό συνθετικό!!!

Αυτή η καιροσκοπική απάτη αποτυπώνεται με φρενοβλαβή δολιότητα, στη σφαίρα των ιστολογίων, στο Olympia.gr: Μια χοάνη ισοπέδωσης των πάντων, άκρατου καιροσκοπισμού και υστερικής υμνολογίας των δήθεν «πατριωτών» των υπεράνω της κοινωνίας και της Πολιτικής (Καμμένος, και λοιποί «φίλοι» κλειστών καθεστωτικών κύκλων) και ταυτόχρονα θυμιατά του Σαμαρά!!!!!

Με αυτό το νεοταξικό «κράμα» των καιροσκόπων, θα ασχοληθούμε στο μέλλον, όταν και αν θα χρειαστεί…

Τώρα, θα αποκαλύψουμε την απάτη του κεντρικού πυρήνα της σκέψης όλων αυτών που επιχειρούν να ζεστάνουν ξανά τις παλιές σούπες του «εθνικού κεφαλαίου»: «Είμαστε όλοι Έλληνες»!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη Παρατήρηση.

Αρχικά, το «είμαστε Έλληνες», δηλαδή ο αφηρημένος αυτός πατριωτισμός δεν είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ούτε ΠΟΛΙΤΙΚΗ, για να συγκροτηθεί πάνω του οποιοδήποτε κίνημα ή κόμμα.

Τον «πατριωτισμό» σε κάθε χώρα το ανήγαγαν σε ιδεολογία και πολιτική, στην αυγή της εθνικής καπιταλιστικής συγκρότησης, οι δυνάμεις των εθνικών κεφαλαίων, δηλαδή το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.

Ιδιαίτερα,
οι πλέον αντιδραστικές δυνάμεις του κατεστημένου ανύψωσαν σε υστερική ιδεολογία και πολιτική (εθνικιστικός σοβινισμός) το «είμαστε Έλληνες», «είμαστε Γάλλοι», «είμαστε Γερμανοί» κλπ…

Πάντα το καθεστώς, είτε στην ακραία φασιστική υστερική μορφή του, είτε στη μορφή της «δημοκρατικής» απάτης, χρησιμοποίησε, σαν ιδεολογία και πολιτική, τον «πατριωτισμό», ακριβώς για να εξαπατήσει τους λαούς και να προωθήσει τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.

Πάντα ο αφηρημένος αυτός «πατριωτισμός» χρησιμοποιήθηκε ιδεολογικά και πολιτικά για την καταλήστευση των λαών, την απόκρυψη της κοινωνικής και πολιτικής αλήθειας (επικάλυψη των κοινωνικών αντιθέσεων και των ιδεολογικών ρευμάτων), καθώς και για το αιματοκύλισμα των λαών…

Συμπέρασμα πρώτον: Η αναγωγή του «πατριωτισμού» («είμαστε Έλληνες») σε ιδεολογία και πολιτική είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΑΤΗ των ισχυρών, ο μύθος του κατεστημένου…

Πού οδήγησε αυτή η απάτη; Όποιος γνωρίζει ιστορία μπορεί να το διακρίνει.

Και για να μη γυρίσουμε πολύ πίσω, έχουμε το μεγάλο παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε με το «Ελλάδα στους Έλληνες» και κατέληξε στο «Ελλάδα στους ξένους»: Δικτατορική κατοχή των διεθνών μαφιών του χρήματος…

Παρατήρηση δεύτερη.

Ο αφηρημένος «πατριωτισμός» (γενικά το «Ελλάδα στους Έλληνες») είναι ένας μύθος, επίσης, διότι τοποθετεί τον «πατριωτισμό» ΕΞΩ από την οικονομική και κοινωνική συγκρότηση της Ελλάδας, αλλά και οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Οι δοσμένες κοινωνίες έχουν μια οικονομική βάση και ένα οικοδόμημα πάνω σε αυτή τη βάση: Και αυτό είναι το καπιταλιστικό. Η κυριαρχία της αγοράς, του χρήματος και των ισχυρών οικονομικών και πολιτικών ελίτ (είναι κουραστικό να επαναλαμβάνεις τα αυτονόητα και ιδιαίτερα το αλφάβητο της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας).

Σε αυτή λοιπόν τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκρότηση δεν υπάρχει ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Υπάρχει η Ελλάδα των αγορών, του χρήματος και των κυρίαρχων «μαφιών» τους και η ΕΛΛΑΔΑ των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων: Τα θύματα της εκμετάλλευσης της άλλης Ελλάδας…

Το «είμαστε Έλληνες όλοι» καταργεί αυτή την ΟΥΣΙΩΔΗ διαίρεση και ταυτίζει τους δυνάστες και τους δήμιους με τα θύματά τους!!!

Συμπέρασμα δεύτερο: «Το είμαστε όλοι Έλληνες» (το ιδεολόγημα του αφηρημένου «πατριωτισμού») ισοπεδώνει τα πάντα και ταυτίζει του ΘΥΤΕΣ με τα ΘΥΜΑΤΑ, τους ληστές με το λαό που ληστεύουν, τους δολοφόνους με τους δολοφονημένους…Παρατήρηση Τρίτη:

Αποκρύπτοντας και εξαφανίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του «πατριωτισμού» (άλλος ο «πατριωτισμός» των θυτών και άλλος των θυμάτων), οδηγούμαστε και σε μια άλλη αντιδραστική ΟΥΤΟΠΙΑ: Να γαυγίζουμε αφηρημένα για την «Ελλάδα στους Έλληνες», σε μια εποχή που το κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς της Ελλάδας είναι εξάρτημα του παγκόσμιου συστήματος, δηλαδή η «Ελλάδα στους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος».

Το «είμαστε όλοι Έλληνες» είναι ένα σόφισμα όταν δεν προσδιορίζεται τούτο το ΟΥΣΙΩΔΕΣ: ότι αυτή η ΕΛΛΑΔΑ είναι εξάρτημα του διεθνούς ιμπεριαλιστικού πλέγματος, είναι η «Ελλάδα της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών διεθνών κέντρων, είναι δηλαδή η Ελλάδα των μηχανισμών της παγκόσμιας αγοράς.

Είναι ένα σόφισμα και ταυτόχρονα μεγάλη ιδεολογική και πολιτική ΟΥΤΟΠΙΑ: Διότι αυτή η Ελλάδα, μέσα σε αυτά τα οικονομικά και κοινωνικά πλαίσια δεν μπορεί ΠΟΤΕ να ανήκει στο λαό της, ούτε ακόμα και να γυρίσει στο πρώτο στάδιο της ΕΘΝΙΚΗΣ καπιταλιστικής συγκρότησης. Δηλαδή, με αυτό το οικονομικό και κοινωνικό καθεστώς δεν μπορεί ΠΟΤΕ να ανήκει στους Έλληνες, αλλά στους μηχανισμούς του χρήματος, των αγορών, των διεθνών κέντρων εξουσίας.

Συμπέρασμα τρίτον:
Το «είμαστε όλοι Έλληνες» είναι μια ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΟΥΤΟΠΙΑ, αν δεν προσδιοριστεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το κοινωνικό ΟΡΑΜΑ, το πολιτικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και οι κοινωνικές ΔΥΝΑΜΕΙΣ που θα ανατρέψουν το καθεστώς και θα απελευθερώσουν την Ελλάδα από τους ξένους και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα εξουσίας.

Συμπέρασμα τέταρτον: Γίνεται σαφέστατο ότι δίχως να προσδιοριστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του «πατριωτισμού», ΔΙΧΩΣ το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, δεν μπορεί να μιλάμε για το «είμαστε όλοι Έλληνες», είναι μεγάλη κοροϊδία.

Το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ», όμως είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ, είναι «δεξιά» και «αριστερά», είναι πολιτικά προγράμματα και επαναστατική ΠΡΑΞΗ.

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, είναι ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και ΠΟΛΕΜΟΣ μεταξύ διαφορετικών και αντίθετων δυνάμεων και όχι ότι «είμαστε όλοι Έλληνες».

Έλληνες είναι και αυτοί που μας κυβερνούν, Έλληνες είναι και οι Κοκαλέοι, Βαρδινογιάννηδες, Αλαφούζοι, Λαμπρακιστάν, Βγενόπουλοι, και οι λοιποί του οικονομικού, πολιτικού, δημοσιογραφικού και πνευματικού κατεστημένου: ΟΛΟΙ αυτοί που σήμερα ανασύρουν τα δόλια ιδεολογήματα του αφηρημένου «πατριωτισμού» για να ξεπουλήσουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ την Ελλάδα και να ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ τους ‘Έλληνες…

Παρατήρηση τέταρτη.

Η απάτη, όλων αυτών των «προφητών» του αφηρημένου πατριωτισμού απαστράπτει, όταν έλθουμε στα σημερινά «συγκεκριμένα».

ΟΛΟΙ αυτοί, για το σημερινό εφιάλτη, δεν προσδιορίζουν, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ, τίποτα το συγκεκριμένο. Μιλάνε γενικά για τις συμφορές και καταγγέλλουν επιλεκτικά κάποιες εξωτερικές όψεις των πραγμάτων.

Γνωστή η μέθοδος της πολιτικής απάτης: Τρυπάμε κάποιες εξωτερικές πυώδεις φουσκάλες για να αποκρύψουμε τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ και τα ΑΙΤΙΑ που τις παράγουν.

Μιλάμε για σάπιο πολιτικό κόσμο γενικά, για τους «κακούς» πολιτικούς, για τα «λάθη» τους στα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης και της διαφθοράς και αφήνουμε στο απυρόβλητο τα θεμέλια της κοινωνικής και πολιτικής γάγγραινας: Το καπιταλιστικό σύστημα της αγοράς, την κυριαρχία του «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) το πλέγμα των μηχανισμών τους (ΕΕ, Ευρώ κ.λπ), τις πολιτικές του κεφαλαίου (νεοφιλελευθερισμός, κυριαρχία του χρήματος και της αγοράς) και πολλά άλλα θεμελιακά στοιχεία του συστήματος της καταστροφής μας…

Μιλάνε για «πατριωτισμό και για το «είμαστε Έλληνες» και επικροτούν ανοικτά ή κεκαλυμμένα:

Την ΕΕ και το Ευρώ: Το πλέγμα των μηχανισμών το οποίο αποτελεί μία από τις κεντρικές συνιστώσες που καταργούν το «Ελλάδα στους Έλληνες»!!!

Τώρα ΟΛΟΙ αγωνίζονται για το «ευρωομόλογο» που θα αποτελέσει, αν γίνει, μια νέα θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας.

Δεν μπορεί να λες από τη μια «η Ελλάδα στους Έλληνες» και από την άλλη να αποδέχεσαι και να αγωνίζεσαι, ακόμα και να χειροκροτείς την ΕΕ και το ενιαίο νόμισμά της, τα οποία καταργούν το «Ελλάδα στους Έλληνες».

Δεν μπορεί να πουλάς αφηρημένο «πατριωτισμό» και να μην κατακεραυνώνεις τα οικονομικά και κοινωνικά θεμέλια που οδηγούν, με σιδερένια λογική, στην καταστροφή της Ελλάδας και έχουν οδηγήσει στο σημερινό κατοχικό εφιάλτη…

Δεν μπορεί να πουλάς «πατριωτισμό» και να ΜΗΝ κατακεραυνώνεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ το καθεστώς και της λειτουργίες της απάτης: Τον καθεστωτικό ορνιθώνα της Βουλής που νομιμοποιεί ΟΛΑ τα μέτρα και τις εντολές των διεθνών ληστών και δολοφόνων της Ελλάδας…

Δεν μπορεί να πουλάς «πατριωτισμό» και να νομιμοποιείς με την ψήφο σου το κατοχικό καθεστώς, χειροκροτώντας και λιβανίζοντας πρόσωπα τα οποία ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη νομιμοποίηση, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των καθεστωτικών μηχανισμών και εκτοξεύουν κάποια άσφαιρα δημαγωγικά πυρά εξαπάτησης για εσωτερική κατανάλωση…

Δεν μπορεί να κραυγάζεις «πατριωτικά» και να λιβανίζεις την απάτη της «πατριωτικής» δημαγωγίας…

Δεν μπορεί να μιλάς για «πατριωτισμό» δίχως να ξεσκεπάζεις όλο το σύνθετο κουβάρι της εξαπάτησης ΟΛΩΝ των καθεστωτικών κομμάτων: Μια τέτοια απάτη είναι και το να μένεις στο τσόφλι των λέξεων «αριστερά» και «δεξιά» και να μην δείχνεις ότι τα καθεστωτικά κόμματα, ανεξάρτητα από τις ετικέτες, προωθούν ΟΛΑ την ίδια ΠΟΛΙΤΙΚΗ με διαφορετικά μακιγιάζ και ήχους: Την ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και μάλιστα στην ολοκληρωτική φρενοβλάβεια της Νέας Τάξης.

Σε όλα τα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, τα υπάρχοντα κόμματα υπηρετούν, με διαχειριστικές αποχρώσεις και μεταμφιέσεις την ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Νέας Τάξης: Αυτό τα προσδιορίζει ΠΟΛΙΤΙΚΑ και όχι οι φορεσιές που φοράνε…

Είναι ΑΠΑΤΗ, συνεπώς, να συγκρίνει κανείς τα κουρέλια της μεταμφίεσής τους, τα λεκτικά, ξύλινα λόγια τους και τις σφετεριστικές τους δημαγωγίες για να καταλήξει στην ισοπέδωση των κοινωνικών και πολιτικών οριοθετήσεων και εννοιών.

Τα περιεχόμενα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ τους συγκρίνονται και όχι τα λεκτικά τους τσόφλια, διαφορετικά θα βγάλουμε και το ναζισμό σοσιαλιστικό κίνημα…

Βεβαίως οι αφηρημένοι προφήτες του «πατριωτισμού» δεν εξετάζουν ΠΟΤΕ τα συγκεκριμένα κοινωνικά και πολιτικά περιεχόμενα. Μιλούν ΠΑΝΤΑ με αφαιρέσεις για να αποκρύψουν τις αμαρτίες του συστήματος που υπηρετούν και τα τεχνάσματα της καθεστωτικής τους απάτης…

Είναι εύκολο να πουλάμε «πατριωτισμό» δίχως να προσδιορίζουμε τίποτα το ΣΥΓΚΕΚΡΟΜΕΝΟ.

Γιατί, αν μιλήσουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, μοιραία θα μιλήσουμε με κοινωνικούς και πολιτικούς όρους: Με όρους που θα αποκαλύψουν τα πρόσωπά μας και την απάτη μας, ότι είμαστε, δηλαδή, απλώς δεξιοί και ακροδεξιοί ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ, πιόνια εφεδρείας του καθεστώτος και της Νέας Τάξης…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες