Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
12 παρα πέντε

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΜΑΡΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 14, 2010 11:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: 12 παρα πέντε Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
12 παρα πέντε

Ακούστηκε και είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο ότι η Ιερά Σύνοδος κατά πλειοψηφία αναγνώρισε ότι η χώρα τελεί υπό κατοχή και το κείμενο που προτρέπει σε επιφυλακή τους πιστούς θα διαβαστεί στους ναούς σε όλη την επικράτεια. Το γεγονός βέβαια είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το δελτίο θυέλλης που πολλοί έχουν εξαγγείλει ως μετεωρολόγοι της πολιτικής ίσως να μην αργήσει τόσο πολύ ή να πάρει απρόβλεπτες και απροσδόκητες μορφές ενδεχομένως ξεκινώντας από την αυριανή πανελλαδική απεργία. Βέβαια δεν μπορεί κανένας να παραβλέψει την πιθανότητα προβοκατόρικων ενεργειών τύπου marfin. Ωστόσο, η ελληνική κοινωνία σαστισμένη ή μη μοιάζει πλέον κυριολεκτικά γκαστρωμένη από κάτι που ενδεχομένως θα φανεί με τρόπο διαλυτικό ή εκρηκτικό στο αμέσως προσεχές μέλλον. Η κρίση, η επικαιροποίηση του μνημονίου σε συνάντηση με τις πένθιμες γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν ήδη ένα πολύ περίεργο μείγμα. Θα δούμε.
Πάντως είναι καιρός να τραγουδήσουμε και λίγο ως πότε παλληκάρια...
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 15, 2010 12:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ: Σχεδιάζουν εκτρωματική γέννα…



Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και παράξενη. Τα πουλιά πετάνε χαμηλά, όπως πριν από τη θύελλα…

Σίγουρα κάτι κυοφορείται…

Πολλά τα σημάδια στον πολιτικό ουρανό:

α). Η τρομοκρατία των ΜΜΕ για την καταστροφή μας έχει πάρει υστερικές διαστάσεις.

Οι βολές κατά του Μνημονίου (χθες το χειροκροτούσαν γιατί θα μας έσωζε) πολλαπλασιάζονται.

Πληθαίνουν και οι βολές κατά των κυβερνητικών μανδαρίνων…

β). Τα κόμματα και αυτά κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους κατά του Μνημονίου!!!

Μέχρι χθες συμμετείχαν στο «Μνημονικό» θέατρο της απάτης…

γ). Οι «τσόντες» (Καρατζαφέρης και CIA) πού ψήφισαν το Μνημόνιο, τώρα αποσύρουν την υπογραφή τους!!!

δ). Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σηματοδοτώντας το ζόφο και αυτοί έσπευσαν, με χαμόγελα, στη θεατρική παράσταση για να δηλώσουν, πάλι με χαμόγελο, ότι δεν συναινούν στο …Μνημόνιο!!!

Στη Βουλή, όμως, όταν ψηφιζόταν όλοι οι «εχθροί» του Μνημονίου παρίσταντο, παρέχοντας έτσι την κοινοβουλευτική νομιμότητα…

ε). Οι εργατοπατέρες γραφειοκράτες όλων των χρωμάτων απειλούν, στα λόγια, θεούς και δαίμονες, αλλά στην πράξη κάθε εργατοπατερικό φέουδο διαιρεί τους εργαζόμενους με τις χωριστές και περιφραγμένες στρατιές του…

Και ο Πάγκαλος πήρε το όπλο του…




στ). «Ξύπνησε» από το λήθαργο και Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας: Τώρα θυμήθηκε και αυτή το «καταραμένο» Μνημόνιο…

Πολλά τα σημάδια της πολιτικής κυοφορίας…

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΟΧΛΑΖΕΙ!!!

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων δεν αντέχει άλλο…

ΓιΆ αυτό όλοι ξυπνούν…

Κάτι ετοιμάζεται, κάποια σχέδια, σίγουρα είναι στα σκαριά…

Σχέδια να αποτρέψουν μια αυθεντική γέννα: Το γνήσιο τέκνο της λαϊκής οργής…

Δεν θέλουν γέννα ζωντανή…

Θέλουν έκτρωση…


ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 15, 2010 1:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πριν από λίγο το άκουσα, στις ειδήσεις στο MEGA:

Ο Σαμαράς, σε εγκάρδια συνάντηση που είχε με τον Jeffrey, συναίνεσε στο να είναι η επόμενη Βουλή ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ. Ως γνωστόν, αναθεωρητική είναι εκείνη η Βουλή που εκλέγεται επί τούτου προκειμένου να αναθεωρήσει το Σύνταγμα. (Δεν είχα ακούσει ως τώρα ότι κάτι τέτοιο ήταν υπό σκέψη.)

ΤΙ ενδέχεται να προβλέπει το αναθεωρημένο Σύνταγμα, κατά τις προθέσεις τουλάχιστον των Jeff και Σαμαρά (άλλο θέμα αν θα πλησιάσουν καν στο να ευοδοθούν); Μήπως, π.χ., ότι οι Όλι Ρεμ & Σια θα έχουν μεγαλύτερες εξουσίες από την ίδια την Βουλη των Ελλήνων;
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 15, 2010 2:10 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πάλι απεργίες

Με 24ωρες και 48ωρες δεν γίνεται τίποτα. Μπορούμε οι πάντες να κηρύξουμε "στάση εργασίας" - κατά το "στάση πληρωμών";

Αν αυτό το κάνουμε και νεκρώσουν τα πάντα για μέρες ή και βδομάδες, τότε να δούμε τι θα κάνει η τρόικα και η ληστοσυμμορία της - την ψηφίσαμε, μη το ξεχνάμε.

Στάση εργασίας, λοιπόν, για να επακολουθήσει και η επανάσταση για τη δουλειά, για το ψωμί, για τον ιδρώτα, για το μόχθο που μας κλέβουν.

Αν γίνει αυτό, τότε η σπείρα θα ξεσηκωθεί και "όπου φύγει, φύγει".

Όσο για το ξύπνημα της Ιεράς Συνόδου, εδώ πάει γάντι τούτο δω : "Επί των ποταμών Βαβυλώνος, εκεί εκαθίσαμε και εκλαύσαμεν εν τω μνησθήναι ημάς ..."

Τι αλήθεια εμνήσθη η Ιερά Σύνοδος; Είδε μήπως κανένα εφιάλτη στον "ανύστακτο" λήθαργό της;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ο Αριστείδης (ο Δίκαιος)
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 15, 2010 2:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όχι άλλους συστημικούς επαναστάτες please. Αρκετά!
http://aristidisdikaios.blogspot.com/



Το κακό με τα «επώνυμα»-διάσημα-αναγνωρίσιμα τυπάκια που τα «χώνουν» στο σύστημα που τα γέννησε και τα τρέφει (από το υστέρημα του λαού), έχει παραγίνει.

Ηθοποιάκια της συμφοράς, χαβαλετζήδες επιπέδου γυμνασιακού χιούμορ, βρωμόστομοι διασκεδαστές, τηλεπερσόνες της … βούρτσας, σκυλοπόπ αοιδοί, κίτρινοι εκδότες, δημοσιοκαφράκια της κακιάς ώρας αλλά και παλιοκαραβάνες της τέταρτης εξουσίας που δεν περνάει πια η μπογιά τους, πουροφρικιά, ενσωματωμένοι ιστολόγοι, καθηγητάδες με διατριβές στο νεποτισμό αλλά και «έγκριτοι» αναλυτές, «ριζοσπαστικοί» ρεπόρτερς, και «σοβαροί» αρθρογράφοι, έχουν ξεσκιστεί στο «χώσιμο».

Αθυρόστομοι τάχα (εκ του ασφαλούς βεβαίως-βεβαίως), «αγανακτισμένοι» (σιγά τα αίματα ρε), «μαχητικοί» (με τα καλσόν ακέραια και τις τσέπες γεμάτες), τα «χώνουν» ολημερίς κι ολονυχτίς στο σύστημα, στο καθεστώς, στον καπιταλισμό, στα λαμόγια κτλ. Στην οικογένειά τους δηλαδή. Στους πατεράδες, στις μανάδες και στΆ αδέλφια τους. Γιατί αυτό είναι: σπλάχνα από τα σπλάχνα του συστήματος.

Το μόνο «χώσιμο» που βλέπω εγώ είναι το χώσιμό τους από την κορυφή μέχρι τα νύχια στα σκατά του συστήματος. ¶λλοι βουτηγμένοι στη διαπλοκή, άλλοι με τρελές κονόμες και οι περισσότεροι και τα δύο. Και μερικοί απλώς … μαλακοί.

ΑπΆ όλα έχει το πανέρι: Λαζόπουλους, Αναστασιάδηδες, Κανάκηδες, Ελληνοφρενείς (Καλαμούκηδες, Μπαρμπαγιάννηδες), Αρναουτόγλουδες, Σφακιανάκηδες, ΓιωργοΚουρήδες, Χίους, Χαρδαβέλλες, ΤζιμοΠανούσηδες, Πιτσιρίκους, Πιπερόπουλους, αλλά και ΚατερινοΑκριβοπουλάδες, Κουλογλάδες, Φυντανίδηδες και πάει λέγοντας.



Από πού εκπέμπουν όλοι αυτοί τις «αντισυστημικές» κορώνες τους; Πού δημοσιεύουν τα «επαναστατικά» μανιφέστα τους; Πού «πυροβολούν» την κακιά εξουσία, την κακούργα κοινωνία και το σάπιο καθεστώς; Μα φυσικά στα media του Ψυχάρη, του Μπόμπολα, του Αλαφούζου, του Βαρδινογιάννη και των λοιπών φιλανθρώπων, πονόψυχων, αλτρουιστών, υγιών επιχειρηματιών!

Το έχω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω: Το σύστημα διαθέτει βαλβίδες ασφαλείας. Θυρίδες εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Θερμοστάτες που εμποδίζουν την υπερθέρμανση και την έκρηξη (του κοσμάκη). Ο φουκαράς ο νεοέλληνας (και ο Τούρκος και ο Αμερικανός και… και…), πρέπει να βρίσκει στην οθόνη της τουβούλας, στις αράδες της φυλλάδας, στον «αέρα» του ραδιοφώνου, τον «άνθρωπό του».




Τον «δικό του» άνθρωπο. Αυτόν που θα λέει ό,τι δεν μπορεί να πει ο ίδιος. Που θα καταγγέλλει, θα φωνάζει, θα στιγματίζει, θα βρίζει. Αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο, τους ανθρώπους γενικότερα, τους «δικούς μας ανθρώπους», τους παρέχει, με χαρακτηριστική άνεση και αφθονία, σαν να μην τρέχει τίποτα, το … ίδιο το σύστημα! «Τσιμπάει» ο φουκαράς, εκτονώνεται μέσω αυτών (των μπράβων του συστήματος), δεν σκέπτεται καν το προφανές, πώς είναι δηλαδή δυνατόν το σύστημα να επιτρέπει να του τα «χώνουν» από τα μέσα, πώς είναι δυνατόν το καθεστώς να αφήνει τα δάχτυλά του να απειλούν τα μάτια του, δεν απορεί που παρά τα τόσα «χωσίματα» το σύστημα παραμένει ακλόνητο και πάει να κάνει νάνι ανακουφισμένος. Η οργή του εξατμίστηκε. Τα «έχωσε» μέσω αντιπροσώπου. Με πληρεξούσιο που ούτε καν υπέγραψε…

Δεν υποστηρίζω ότι όλοι οι «χωσιματίες» (όπως «κινηματίες») είναι συνειδητά όργανα της εξουσίας. Αρκετοί είναι απλώς … μαλακοί. Την κοσμοθεωρία τους, την τρέλα τους, τις μηδενιστικές τους τάσεις, απλώς τις εκμεταλλεύεται το σύστημα. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Κρατάνε τα μπόσικα. Υπό αυτή την έννοια αποκτά τεράστια σημασία η κυνική δήλωση του κυρίου «Αποστόλη» του Σκάαααϊ τις προάλλες: «αν νομίζετε, ότι εμείς (εννοεί την αφεντιά του, τον Καλαμούκη κτλ) νομίζουμε ότι κάτι μπορούμε να αλλάξουμε στον κόσμο μΆ αυτήν εδώ την εκπομπή, είστε γελασμένοι».

Γι αυτό σας παρακαλώ συν-πατριώτες, συν-ιστολόγοι.
Μην πέφτετε κι εσείς στην παγίδα τού «ωραία τους τα ΅χωσε ο τάδε διάσημος». Μην τους αναπαράγετε. Κι αν το κάνετε, μην τους ηρωοποιείτε. Κρατείστε επιφυλάξεις. Η επίθεση που δέχονται η πατρίδα μας, τα όσια και τα ιερά μας, δεν δικαιολογούν να αποζητούμε στηρίγματα σε τσιράκια του καθεστώτος. Είναι ξεφτίλα να γυρεύουμε να πιαστούμε από κάπου, από μια σωστή δήλωση, μια λογική κουβέντα, μια πατριωτική αποστροφή κάποιου συστημικού μαλακίου. Και μην μου πείτε «να μην τα ισοπεδώνουμε όλα». Μη με ρωτήσετε «εσύ δεν είσαι που έγραφες ότι οι σωστές κουβέντες απΆ όπου κι αν προέρχονται παραμένουν σωστές;». Εγώ και επιμένω. Όταν όμως αυτή την αρχή το σύστημα επιχειρεί να την χρησιμοποιήσει εναντίον μας, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Από πού κι ως πού λοιπόν «σωστή» η μανδάμ που πιπίλιζε συνέχεια περί ανάγκης αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου ως σύγχρονης πραγματικότητας, και το επαναλάμβανε ακόμα και χωρίς αφορμή όπως ο Βουτσάς το «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;». Από πού κι ως πού «πατριώτης» ο αβανταδόρος του «λυγίζω κουτάλια με τη σκέψη»; Από πού κι ως πού «ελληνόψυχος» ο διασκεδαστής των χαρτογιακάδων του Δ.Ν.Τ; Από πού κι ως πού «καρντάσια» οι γλείφτες της Πασοκόσκυλας με τα ωραία μάτια; Από πού κι ως πού «σοφός» ο «παίρνω σβάρνα τα blogs, εγώ κι η κόρη μου κι ο γιός μου-ωχ! ξέχασα να κάνω λέκτορα τη γάτα μου»;

Το ερώτημα «αν μπορεί να κάνει κανείς να γκρεμίσει το σύστημα από τα μέσα με φανφάρες, αστειάκια, ατάκες κτλ» το απαντώ σήμερα: Ο-Χ-Ι. Όσοι τα επιχειρούν αυτά είναι πιόνια του συστήματος εκόντες ή άκοντες.

Όσοι κηρύττουν αληθινό πόλεμο στο σύστημα, επωνύμως, επισήμως και δημοσίως, πληρώνουν ακριβά. Το τίμημα είναι περιθωριοποίηση ή θάνατος.

Οι υπόλοιποι είναι επαναστάτες της πορδής.

Επιστροφή στην κορυφή
Ο Αριστείδης (ο Δίκαιος)
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 19, 2010 4:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και η συνέχεια της ιστορίας από τους Ψυχαραίους:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231071491

Ιστορίες με αρκούδες και κροκοδείλους...
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες