Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το σκηνοθετημένο σώου του Μίκη

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 01, 2010 11:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το σκηνοθετημένο σώου του Μίκη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το σκηνοθετημένο σώου του Μίκη



Χάσαμε την ψυχραιμία μας και θα μιλήσουμε σκληρά. Σκληρά εναντίον όλων αυτών των απελπισμένων «προβάτων» που τρέχουν να βρούνε τσοπάνο σε Καίσαρες…

Η ιστορική ρήση «άρτον και θεάματα» ανήκει στο ρωμαϊκό καισαρισμό. Στις ρωμαϊκές φιέστες παραγόταν το έργο της απάτης…

Σήμερα η ίδια συνταγή εφαρμόζεται από τους Καίσαρες της εποχής μας:
Πιο μακάβρια, πιο ολοκληρωτική, πιο τελετουργική και με αχαλίνωτη, ειδωλολατρική φρενοβλάβεια, πολυεδρικότητα και θεαματικότητα.

Ο Μίκης είναι ένα από τα είδωλα αυτής της καθεστωτικής συνταγής, ένα από τα σκηνικά αυτής της φρενοβλάβειας του καθεστωτικού θεάματος…

Μέρες τώρα βομβαρδιζόμαστε από παντού (καθεστωτικά ΜΜΕ, ιστολόγια, ιμέηλ κ.λπ) για το «Κίνημα των Ανεξάρτητων Πολιτών» που θα ιδρύσει ο Μίκης.

Εξ αρχής γίνεται μια πλύση εγκεφάλου, για την παγίδευση των απελπισμένων «προβάτων», για την «ίδρυση κινήματος» από το θεϊκό είδωλο: Μίκης.

Δηλαδή ο Μεσσίας αποφάσισε να ιδρύσει «Κίνημα»: Άκρως καθεστωτική, ολοκληρωτικά καθεστωτική, αντίληψη περί «Κινημάτων».

Τα λαϊκά κινήματα βρίσκονται στον αντίποδα αυτών των «ειδώλων» οι οποίοι συμπεριφέρονται σα να είναι Θεοί και που με ένα νεύμα τους ή μια απόφασή τους θα γεννήσουν λαϊκό κίνημα.

Τα λαϊκά κινήματα συγκροτούνται μέσα από τις δυνάμεις και τα αγωνιστικά ρυάκια της κοινωνίας, κόντρα στα είδωλα και στους αυτό-αναγορευμένους Μεσσίες.

Οι ηγέτες βγαίνουν μέσα από την πρακτική των λαϊκών κινημάτων και δεν αυτό-αναγορεύονται, ως ηγέτες-Μεσσίες, σε αίθουσες τελετουργικών σώου.

Ξευτελίζεται η έννοια του «λαϊκού κινήματος» με τέτοιου είδους φιέστες που ο Μεσσίας, σαν νέος Μωυσής, παραδίδει τις εντολές του Θεού…

Από την αρχή, λοιπόν, όλη αυτή η προπαγανδιστική νεροποντή για το «Κίνημα» που θα δημιουργήσει ο Μίκης ήταν τελετουργικό και σκηνοθετημένο θέαμα απάτης.

Δεν είναι, ίσως, τυχαίο και τούτο: Αμέσως μετά την ίδρυση του κόμματος της Ντόρας (κίνημα το βάπτισε και αυτή) αναγγέλλεται και υλοποιείται και το «Κίνημα» του Μίκη.

Ούτε, ίσως, είναι τυχαίες οι εκπομπές, στην «υγεία των κορόιδων» στην ΕΡΤ με το Μίκη και το κακό συναπάντημα. Εκπομπές γυρισμένες παλιά και παρουσιασμένες στην κατάλληλη στιγμή…

Διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5147

Είναι, επίσης, τυχαίο, ότι τα κρατικά ΜΜΕ κάλυψαν με ύμνους την ίδρυση αυτού «Κινήματος»;

Ας έρθουμε τώρα στο σημερινό πολιτικό σώου της «ίδρυσης» του Κινήματος.

Έρχεται, λοιπόν, ο Μίκης, βγάζει ένα λόγο, μοιράζει μια «μπροσούρα» και ιδρύει «Κίνημα»!!!

Αυτό είναι ανέκδοτο χωρίς ιστορικό προηγούμενο!!!

Και το ανέκδοτο αποκτάει διαστάσεις ιλαρότητας και σώου πολιτικής αθλιότητας όταν ο «Θεός» δίνει τη σπίθα (εντολή) για «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών», και ταυτόχρονα δηλώνει κατηγορηματικά:

«Με την εξαγγελία για την δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία…»

Εδώ πλέον η πολιτική επιστήμη και η Ιστορία σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Εξαγγέλλω τη δημιουργία «Κινήματος», «εγώ ο Μεσσίας», δίχως καμία οργανωτική επένδυση!!!

Υπάρχει κίνημα χωρίς ιδεολογία, πολιτική και οργάνωση;

Φαίνεται ότι στο κεφάλι του Μίκη υπάρχει!!!

Όταν μιλάς για «ΚΙΝΗΜΑ» έξω από τις πολιτικές ζυμώσεις του λαού και τα οργανωτικά έμβρυα αυτών των ζυμώσεων, ΕΞΩ από Πολιτική και Οργάνωση, έτσι στον αέρα και σαν Μεσσίας, ΤΟΤΕ δεν αερολογείς απλώς, δεν παίζεις απλώς ένα κακόγουστο σώου, αλλά ετοιμάζεις το έδαφος αυτό το «Κίνημα» να επενδυθεί οργανωτικά από καθεστωτικές προσωπικότητες και υπαλλήλους των «νταβάδων» (διεθνών και ντόπιων).

Ο Μίκης έδωσε ένα πολιτικό σώου για να ξεπλύνει, με τις αντιπολιτευτικές του κορώνες, τα πολιτικά του ολισθήματα και να προλειάνει, ίσως το έδαφος, για ένα «Κίνημα προσωπικοτήτων» και ποικίλων λαμογιών.

Τα απελπισμένα «πρόβατα» είναι πολλά και έτοιμα, σε κάθε «σπίθα» απατηλής ελπίδας, να μαντρωθούν…

Και φυσικά όλοι ουρλιάζουν για το Κίνημα του Μίκη, με κλειστά τα μάτια ή διατεταγμένα.

Κανένας δεν μας λέει τι «ΚΙΝΗΜΑ» είναι αυτό που δημιουργείται με «εντολή» ενός προσώπου, χωρίς πολιτικό και οργανωτικό σκελετό και χωρίς ΚΑΜΙΑ ρίζα μέσα στο λαό: «Κίνημα» θεάματος…

Και κανένας δεν αναφέρεται ούτε στις θέσεις του Μίκη που έξω από το λίπος της αντικυβερνητικής και «αντικαθεστωτικής» ρητορείας είναι θέσεις ολοκληρωτικά καθεστωτικές και κυβερνητικές.

Για κυβέρνηση προσωπικοτήτων μιλάει ο Μίκης και για αξιοποίηση της Δημόσιας και Εκκλησιαστικής περιουσίας για να ξοφλήσουμε το χρέος: Να παραδώσουμε δηλαδή στους διεθνείς τοκογλύφους τμήματα της Δημόσιας και Εκκλησιαστικής περιουσίας!!!!

Για τέτοιο «Κίνημα» της Νέας Τάξης μας μιλάει ο Μίκης με ρητορείες κατά της Νέας Τάξης…

Αύριο θα αναλύσουμε αυτές τις άκρως καθεστωτικές θέσεις αυτού του κινήματος που γεννήθηκε με τα λόγια, μέσα σε μια αίθουσα…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Σίμος Σταυρακίδης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 1:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Για τον Μίκη Θεοδωράκη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εγώ θα πρότεινα να κάνουμε λίγη υπομονή.
Ο Μίκης Θεοδωράκης ΔΕΝ προβλήθηκε από το MEGA, ούτε από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Το σύστημα του επιτέθηκε. Έγραψαν ότι τρελάθηκε, ότι ξεμωράθηκε,ότι γεροξεκούτιασε και ότι άλλοι γράφουν τα κείμενα κι αυτός τα υπογράφει. Αυτό αναμφίβολα σημαίνει ότι πλήγωσε κάτι ΙΟΥΣ και άλλα χρήσιμα παιδιά.
Ο Μίκης προβλήθηκε από τον Λαζόπουλο με το ίδιο σκεπτικό που ο Λαζόπουλος διάβασε τον περίφημο λόγο του Κίσσινγκερ για τους Έλληνες. (Στο όνομα της AGB δηλαδή).
Οι ίδιοι που αποκάλεσαν φασίστες τους συγγραφείς του Ρεσάλτο κι έκαψαν τα γραφεία του... είναι οι ίδιοι που αποκάλεσαν φασίστα και τον Θεοδωράκη, και το ΚΚΕ κλπ.
Ο Μίκης προβλήθηκε βασικά από την ΕΡΤ και ο σκοπός τους αν και μακάβριος είναι ένας και μοναδικός κι έχει να κάνει με τα λεφτά.
Είναι μεγάλος αρκετά και , χτύπα ξύλο, μετά θάνατον αυτές οι εκπομπές σε επανάληψη θα πιάσουν νούμερα που η ΕΡΤ ποτέ δεν γνώρισε. Το ότι δεν του έδωσαν βήμα για να μιλήσει πολιτικά τα μεγάλα κανάλια του συστήματος είναι εμφανές.
Δεν θα τον έβαζαν σε prime time να μιλήσει για τον Soros.
Το ότι θα προσπαθήσουν να κερδοσκοπήσουν με το έργο του, την επομένη που θα φύγει από τη ζωή ... είναι σχεδιασμένο από τώρα σε κάθε λεπτομέρεια. Είναι έτοιμες οι συλλογές, η βιογραφίες, το "ανέκδοτο" υλικό, οι κασετίνες, οι συνεντεύξεις των γνωστών κλπ.
Το σύστημα τα κάνει αυτά. Πρώτα διαφημίζει και στηρίζει την Ρεπούση μέχρι εγκεφαλικού...
και μετά προτείνει και ξεπουλάει 3 φορές το βιβλίο του National Geographic για την καταστροφή της Σμύρνης και 5 φορές την Εγκυκλοπαίδεια του Ποντιακού Ελληνισμού.

Είναι σίγουρο ότι παρά την τεράστια αναγνωρισιμότητά του ο Μίκης δεν μπορεί να βγει στις μάζες όπως ΤΩΡΑ θα ήθελε.
Θέλει να μιλήσει πολιτικά , όχι πάλι για τη χούντα, τη φυλακή, την αριστερά κλπ που μέσα του πλέον δεν σημαίνουν τίποτα. Παρασύρθηκε κι αυτός σε μία πλευρά όπως άλλοι παρασύρθηκαν στην απέναντι με "σκηνοθέτη" τον Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος.
Αλλά δύσκολα θα τα αρνηθεί δημοσίως διότι μεγάλο μέρος των πωλήσεών του είχε να κάνει με την πολιτική. Εκεί βάσισε την καριέρα του αλλά τώρα οι απόπειρα να εμπλακεί στον διάλογο με τον κόσμο ΔΕΝ περιλαμβάνει πλέον τις λέξεις ΚΚΕ κι ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Αυτά που λέει μας βρίσκουν όλους σύμφωνους. Ποιος άλλος θα έστελνε επιστολές που θα "ονόμαζε" τον εχθρό; Ποιος άνθρωπος του συστήματος αναφέρθηκε με αρνητικό τρόπο για τον Soros; Κανένας και ποτέ.
Πιστεύω ότι ο Μίκης ειλικρινά υποφέρει με ότι βλέπει να συμβαίνει. Πιστεύω ότι κατάλαβε πόσο στημένο είναι το παιχνίδι και ότι όλοι πέσαμε στην παγίδα και παίξαμε ρόλους που άλλοι είχαν έγραψαν για εμάς. Κατάλαβε κι αυτός ότι όλους μας χρησιμοποίησε ένα σύστημα εντελώς έξω από αυτό που νομίζαμε ότι έχουμε απέναντι. Ένα σύστημα που είχε τη δυνατότητα να "κουρδίζει" Ανατολή και Δύση ταυτόχρονα, να ξεκινάει πολέμους και εμφυλίους, να δημιουργεί τεχνητούς εχθρούς και φίλους και πάνω σε όλα αυτά ... να βγάζει κέρδη και να χρεώνει και να υποδουλώνει ολόκληρες χώρες και κοινωνίες για πάντα. Καταστάσεις που μας έπειθαν ότι ήταν "φυσιολογικές" , "αναπόφευγκτες" και κυρίως ... "μη σχεδιασμένες".
Από τον Μίκη Θεοδωράκη που χόρτασε τα πάντα, και λεφτά και δόξα, και που κατάφερε να παράξει το μοναδικό παγκόσμια αναγνωρισμένο Ελληνικό "προϊόν" τέχνης που όποτε ακούγεται δημιουργεί σε κάθε ξένο μία θετική αύρα για τον Ελληνισμό ... δεν πρέπει να ψάχνουμε κάτι κακό από πίσω του.
Ο Μίκης κατάφερε κι ακούμπησε μία χορδή της ψυχής κοινή σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, έστω και τυχαία, αλλά ήταν ο μόνος. Μελοποίησε τον Ζορμπά του Καζαντζάκη που ήταν επίσης άνθρωπος ενάντια στο σύστημα.

Κάτι πεινασμένους αδίστακτους δημοσιογράφους να τους φοβόμαστε αλλά όχι τον Μίκη.
Όταν η Νέα Τάξη είχε καβαλήσει το όχημα της Δεξιάς μετά τον Β' ΠΠ ... ο Μίκης ήταν απέναντι. Τώρα που η Νέα Τάξη καβάλησε ΠΑΣΟΚ και λοιπές αναρχοαριστερές δυνάμεις ... και πάλι ο Μίκης είναι απέναντι.
Ας του δώσουμε χρόνο. Πιστεύω κι ελπίζω ότι η τελευταία προσφορά στην Ελλάδα είναι να δει ένα πραγματικά Ελληνικό κίνημα (χωρίς ξένους πράκτορες που καπέλωσαν αριστερά και δεξιά κόμματα) που να αποκτήσει επιρροή υπέρ της Ελλάδας.
Θέλει να χρησιμοποιήσει την αναγνωρισιμότητά του για να δώσει ώθηση στο κίνημα ώστε να μαθευτεί, να διαδοθεί πιο γρήγορα. Ενδεχομένως να του παρέχει και την πρώτη χρηματοδότηση ώστε να βγάλει έντυπα , να ανοίξει κάποια γραφεία και να αρχίσει να συσπειρώνει τον κόσμο γύρω του.
Είδαμε πόσο εύκολα έβαλε το σύστημα τους "Οικολόγους Πράκτορες" στη Ευρωβουλή. Γιατί ένας πασίγνωστος κι άνετος οικονομικά Θεοδωράκης να μην τα καταφέρει;
Και τελικά εάν τα καταφέρει θα περάσει στην αιωνιότητα ως κίνημα , ως ιδεολογία. Αυτή πιστεύω είναι η κρυφή του επιθυμία. Να γίνει ο ίδιος σύμβολο αγώνα κατά των εχθρών των Ελλήνων.
Ακόμα κι αν αυτό θεωρηθεί κίνηση αυταρέσκειας και ναρκισσισμού ... αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι εάν θα βοηθήσει αυτούς που αντιστέκονται ή αν θα είναι ακόμα μία φωνή αντίστασης.
Άσχετα του τρόπου, και άσχετα από το κίνητρο ... πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα. Κι εφόσον αυτό είναι στη σωστή κατεύθυνση .... ας ΜΗΝ το σαμποτάρουμε.
Ιδεολογική ταύτιση δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Αν τα κόμματα κρατούνται ενωμένα είναι γιατί τους ενώνει το χρήμα κι όχι οι ιδέες.
Επομένως ας κάνει ο καθένας αυτό που νομίζει σωστό κι ας μην παριστάνει ο καθένας τον εκπρόσωπο του ορθού και του αλάνθαστου.
Ας φροντίσουμε όλο και περισσότεροι να εντοπίσουν τον εχθρό , που είναι και πως λέγεται, ας αρχίσουμε την πορεία προς την σωστή κατεύθυνση... και τις λεπτομέρειες τις συζητάμε όταν θα έχουμε την πολυτέλεια.
Όλοι υπήρξαμε θύματα του συστήματος, κι όλοι μάθαμε τα τελευταία χρόνια πράγματα και παραμέτρους που ούτε καν μας περνούσαν από το μυαλό.
Άρα ... δεν πρέπει να εύκολα να βάζουμε εαυτόν σε θρόνους του μυαλού μας.
Κι αν εμάς μας αναγνώρισαν μερικές χιλιάδες αναγνώστες ... τον Μίκη τον λάτρεψαν πολλά εκατομμύρια ψυχών.
info@simos.biz
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 1:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μάλλον δεν θέλεις να δεις. ΔΕν θέλεις να καταστραφεί το είδωλό σου.

Για το Σόρος και όλα τα άλλα που ανακατεύεις σε ένα κουρκούτι, αν θυμάσαι, έχουν μιλήσει πολλοί και μεταξύ αυτών και ο Καρατζαφέρης και ΣΙΑ…

Αλλά ούτε και ιστορία γνωρίζεις. Με αυτούς τους "αντιρατσιστές" που μας λες, ο Μίκης τους νομιμοποίησε με την υπογραφή του!!!

Το να κτυπάς το σύστημα και τη Νέα Τάξη στα λόγια είναι εύκολο. Γίνεται κοροϊδία όταν ταυτόχρονα συναγελάζεσαι με τα παράσιτα του συστήματος και νομιμοποιείς πρακτικά (φωτογραφίες με Ερντογάν και πολλά άλλα) τις πολιτικές του συστήματος.

Τυφλώνεστε από τα ηχηρά ρητορικά λόγια κατά του καθεστώτος και δεν διακρίνετε τις πράξεις, ούτε τις πολιτικές θέσεις του «μανιφέστου» του Μίκη…

Διάβασε προσεκτικά τις θέσεις. Θα διαπιστώσεις, είναι επί της ουσίας, άκρως καθεστωτικές και «εκσυγχρονιστικές»…

Ούτε τα πολιτικά σώου ίδρυσης «Κινημάτων», σε απασχόλησαν…

Πάνω σε όλα αυτά που γράφτηκαν δεν μας είπες την άποψή σου. Απλώς περιτυλίγεις τα πολιτικά ζητήματα με σπερμολογίες και υμνολογίες για το Μίκη….

Θα επανέλθουμε, αν και είμαστε σίγουροι ότι τους αφελείς και απελπισμένους δεν θα τους πείσουμε…

Θα χρειαστεί χρόνος για να καταλάβουν κάποιοι το τι παίζεται…

Όπως χρειάστηκε χρόνος για να καταλάβουν αυτά που γράφαμε πριν πέντε και δέκα χρόνια…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αναγνώστρια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 2:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να σταθώ κι εγώ στην τελευταία πρόταση του Σ.Σ. «Κι αν εμάς μας αναγνώρισαν μερικές χιλιάδες αναγνώστες ... τον Μίκη τον λάτρεψαν πολλά εκατομμύρια ψυχών».
Σίγουρα όμως οι ψυχές αυτές δεν τον λάτρευσαν για τις πολιτικές του πράξεις. Ιδίως των τελευταίων δεκαετιών. Μια καλαμιά υπήρξε σ’ αυτόν τον τομέα με πισωγυρίσματα. Ας μην αναφέρουμε παραδείγματα, είναι γνωστά. Ορισμένα μάλιστα πολύ πρόσφατα. Δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ακόμη ότι πολλές από αυτές τις ψυχές τον «ξελάτρεψαν» εκ των υστέρων για την ανεμοδούρα αυτή. Ή ίσως απλώς να τον συγχώρεσαν…
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 2:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Λοιπόν, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, μην κάνετε θόρυβο, ακούστε με και σκεφθείτε. "Η ομορφια θα σώσει τον κόσμο", έτσι δεν μας είπε ο μεγάλος Ρώσος κλασικός Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ; Αν δεν το ξέρετε σας το λέω εγώ και να το μάθετε : Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, τελεία και παύλα.

Ο κύριος Μίκης ασχολείται με την ομορφιά, διότι αν κι αυτό δεν το ξέρετε, ομορφιά σημαίνει Τέχνη, σημαίνει Αισθητική, σημαίνει Μουσική. Θυμηθείτε τα μουσικά ακούσματα του κ. Μίκη, πόσο πατριωτικά, πόσο επαναστατικά, πόσο εθνικά, πόσο λαϊκά, πόσο συναισθηματικά, πόσο ... κλπ., κλπ.

"Δυό γιούς είχες μανούλα μου/ ένας για την Ανατολή/ κι ο άλλος για τη Δύση", "Στο περιγιάλι το ξανθό/κι άσπρο σαν περιστέρι", "Στρώσε το στρώμα σου για δυό" και τι άλλο να πρωτοθυμηθεί κανείς. Ο κ.Μίκης έγραψε μουσική ιστορία και την μετέφερε αισθητικά στην πολιτική. Μας είπε ότι η Μουσική ενώνει τον κόσμο, ενώνει τους ανθρώπους. Ήταν θεράπων αυτής της πολιτικής (πολιτικός πολιτισμός).

- Δεν τους ενώνει είπατε;
- Τους ενώνει κι εσείς να λέτε ότι θέλετε. Τους ενώνουν και άλλα πράγματα, πολλά άλλα, όπως το ποδόσφαιρο και οι Ολυμπιακοί αγώνες. Τους ενώνει τώρα και ο πάπας, αλλά τους ενώνει και η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Προπαντός όμως, μη το ξεχνάμε, τους ενώνει η Τέχνη. Εδώ κάνει σημαντικές επενδύσεις η παγκοσμιοποίηση.

Ποδόσφαιρο, Ολυμπιακοί, πάπας και Νέα Τάξη, όλα είναι ενοποιητικά. Ενοποιητική και η Τέχνη, την οποία, όπως είπαμε, υπηρετεί ο κ. Μίκης και πολλοί άλλοι. Διότι, δεν το ξεχνάμε, "η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"!

Αλλά η ομορφιά, την οποία οι καλλιτέχνες και οι άλλοι επαγγέλονται δια της ενοποιού Τέχνης, μάλλον δεν θα τους κάνει τη χάρη. Διότι, ναι μεν είπε αυτό ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ, όμως μέσα από τα βιβλία του ξεπροβάλλει μια ομορφιά όχι απρόσωπη, ούτε ουδέτερη, μήτε όπως αυτή του πάπα. Είναι το Κάλλος του Εσταυρωμένου, το Σταυροαναστάσιμο Κάλλος, το οποίο με έντεχνα (ή Έντεχνα) τρυκ και τη συνδρομή των εξαγορασμένων διανοουμένων μας, η Νέα Τάξη το έχει κάνει αγνώριστο, αηδιαστικό, αποκρουστικό. Τόσο μάλιστα, ώστε κάθε ασχήμια και κάθε κακογουστιά της σημερινής άθλιας, λόγιας ή άλλης, Αισθητικής να θεωρείται έργο μοναδικό, ανεπανάληπτο ή οπωσδήποτε αξιομνημόνευτο.

Αυτή η Τέχνη, αυτή η πολιτική, αυτός ο πολιτικός πολιτισμός, δεν κάνουν για να ενώσουν τον άνθρωπο. Ούτε αυτή η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο. Τον τεμαχίζει και φέρετρα μας ετοιμάζει.

Όσο για τις "πνευματικές ωδές" του λαϊκού πενταγράμμου και τους δεξιοτέχνες μουσικοσυνθέτες ή τραγουδιστές, αυτοί είναι καλοί για στιγμιαίες συναισθηματικές απολαύσεις ολιγόλεπτης διάρκειας. Τόσης, όσο κρατά και το δύο ή τριών λεπτών άκουσμα. Μετά υπάρχει το χάος, η αμορφία του χάους. Όχι το Σταυροαναστάσιμο Κάλλος.
Είναι το μόνο που ριζικά εκθεμελιώνει όλη αυτή την επιδερμική συναισθηματική σαχλαμάρα της σημερινής Τέχνης, γι΄ αυτό έχει μπει στο στόχαστρο της Νέας Εποχής.
Είναι στο χέρι μας να αγωνιστούμε, να το κρατήσουμε, ακόμη και τη ζωή μας να δώσουμε. Τότε Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 2:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κακώς εγκρίνατε βλακώδεις υμνολογίες που κρίνουν την ποιότητα και την ορθότητα των πολιτικών απόψεων με βάση τη λατρεία των «εκατομμυρίων ψυχών»:
«Κι αν εμάς μας αναγνώρισαν μερικές χιλιάδες αναγνώστες ... τον Μίκη τον λάτρεψαν πολλά εκατομμύρια ψυχών».
Πολλούς λάτρεψαν «εκατομμύρια ψυχές». Οι περισσότεροι ήταν δήμιοι των λαών. Άπειρα τα ιστορικά παραδείγματα.
Με αυτή τη συλλογιστική που έχει ως βάση τη φήμη ή τη λατρεία του κόσμου ή τη «μαζικότητα» ισοπεδώνονται τα πάντα και κυρίως εξαφανίζονται οι ιδέες και τα πρόσωπα που το καθεστώς εξαφανίζει.
Αυτό είναι το κριτήριο αυτού του αδαούς και αφελούς οπαδού…
Είναι δυνατόν να γίνει σοβαρός διάλογος με τέτοιες χαζομάρες;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 10:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είναι έντιμη η προσπάθεια πρώτον να αρθρώσουμε λόγο και κατόπιν να αναζητήσουμε θεμέλιο που θα του προσδώσει εγκυρότητα και θα τον κάνει να ακουστεί.

Ο Λόγος που κάνει τον άνθρωπο να είναι αληθινός υπάρχει: "Έκαστος δε βλεπέτω πώς εποικοδομεί,
θεμέλιον γαρ άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ός έστιν Ιησούς Χριστός." (Κορ.Α’,3,10)

Ο άνθρωπος δεν είναι αυτο-αλήθεια. Η αυτο-θέωση είναι μάταιη. Τα είδωλα γεράζουν μαζί με αυτούς που τα δημιούργησαν.

Μου αρέσει η ερώτηση, "ποιος είμαι;"

Τίς προάλλες επισκέφθηκα το σπίτι ενός απλού ανθρώπου, ενός τεχνίτη. Μου έδειξε μια εικόνα στο διάδρομο του σπιτιού του. Ήταν η εικόνα του Κυρίου.
Ήταν στην πιο περίοπτη θέση. "Εκεί ήμουν εγώ", είπε.
"Μια μέρα καθώς την κοίταζα, είπα ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ; Την έβγαλα και έβαλα στη θέση της την εικόνα."

Μη φοβού το Θηρίον. Την αυτοθέωση φοβού.
Επιστροφή στην κορυφή
Μόσχος Λαγκουβάρδος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 10:14 am    Θέμα δημοσίευσης: ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Άραγε σβήστηκε το σχόλιο για την αυτο-θέωση επειδή δεν συμπλήρωσα τα στοιχεία; Δεν θα είναι η πρώτη φορά:"Ένα μυαλό, χειμώνα καλοκαίρι."
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 10:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Μόσχο δεν σβήστηκε.
Εκτός και αν έγραψες κάποιο άλλο από αυτό που αναρτήθηκε...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μόσχος Λαγκουβάρδος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 10:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Ευχαριστώ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Ροβεσπιέρε, ευχαριστώ.
Διάβασες τον σπαρταριστό διάλογο Αμερικανών και
Ισπανών;
Θα γελάσεις με την ψυχή σου. Θα τον βρεις στα ιστολόγια
ΑSSOS και ΜΙΚΡΑ ΔΟΚΙΜΙΑ (short essays in greek).
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 12:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και κάτι συμπληρωματικό,

Η "ομορφιά θα σώσει τον κόσμο", αλλά αν ακούσετε τα σημερινά, θεωρούμενα κλασικά, ακούσματα θα ανατριχιάσετε από τα "γραντζουνίσματα", τους κρότους και άλλους ηχητικούς θορύβους.

Αν δείτε εκθέματα εικαστικών Τεχνών, εκεί θα καταλάβετε ότι σας χρειάζεται το κατά της ναυτίας δισκίο, που ονομάζεται "Ντραμαμίν". Μια επίσκεψη μετά στον οφθαλμίατρο, μπορεί να να είναι απαραίτητη.

Αν δείτε κινηματογράφο, εδώ ευτυχώς δεν σας χρειάζεται τίποτα. Μόλις η παράσταση τελειώσει και ανάψουν τα φώτα θα τα ξεχάσετε όλα. Δηλαδή όλη αυτή την αισθητική "σούπα", όπου ανακατεύονται ρέουσες εικόνες, μουσική υπόκρουση, οι διάλογοι και απαραίτητα η παρακολούθηση της ηθοποιΐας (το "παίξιμο") των πρωταγωνιστών. Τι από όλα θα συγκαρατήσετε, που θα δώσετε προσοχή, άγνωστο. Θα έχετε γίνει κομμάτια.

Αν τέλος διαβάσετε σύγχρονους μυθιστοριογράφους ή άλλου είδους αισθητικούς "διανοητές", μέσα από την οποία οι περισσότεροι "βλέπουν" και τα Θρησκευτικά, τότε είναι προτιμότερο να πείτε : Γιατί, Θεέ μου, να μη γεννηθώ βλάξ. Δεν θα με άγγιζε τίποτα από όλα αυτά.

Αλλά δεν γεννηθήκατε βλάκας. Προσπαθούν να σας κάνουν, γι΄ αυτό η σημερινή Αισθητική είναι η συστηματική (ή και συστημική) καλλιέργεια και αποδοχή της ασχήμιας, της κακογουστιάς (του κιτς) και κάθε είδους ανοησίας προκειμένου να σας γίνει προσφιλές το δύσμορφο και παραμορφωμένο Κάλλος. Το συναίσθημα πρέπει κι αυτό να αλλοιωθεί. Διότι, όταν λέμε συναίσθημα, εννοούμε Θρησκεία.


Οι διεθνείς έμποροι της Τέχνης (Αισθητική) αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Βήχος Χαράλαμπος



Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Δημοσιεύσεις: 144
Τόπος: Ν .Σμύρνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 2:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
εκτος απο μεγαλος μουσικος
ειναι και μεγαλος ηθοποιος

αντε Μικη να σε δουμε παρεα με τη ΝΤΟΡΑ

Μικυ Μαους
_________________
http://apolitikokafeneio.com/
http://mousikokafeneio.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 3:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΕ ΣΒΗΣΜΕΝΕΣ "ΣΠΙΘΕΣ" ΤΑ "ΚΙΝΗΜΑΤΑ" ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ.
http://avragioz.blogspot.com/2010/12/blog-post_02.html



ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ...ΚΕΝΟ Η "ΣΠΙΘΑ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Τελικά έγινε αυτό που προαισθανόμουν.

Ο Μπαρμπα Νίκος κρατά όλα τα θετικά και τη τεράστια πολιτική και καλλιτεχνική προσφορά του μεγάλου Θεοδωράκη, τον τιμά απεριόριστα και τον σέβεται.

Δεν περίμενα κάτι περισσότερο από τον πολυαγαπημένο Μίκη. Στο μυαλό του ο καθένας μπορεί να τρέχει με χίλια, αλλά μετά τα 70, μετά τα 75, μετά τα 80, μετά τα 85, οι λέξεις πάνε με πατερίτσες στα χείλια.

Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, υπενθυμίζω τις αναρτήσεις με τη βοήθεια "DustOfRoad" Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (DUSTOFROAD) και ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ????.

Όταν φτάνουμε σε σημείο να χρειαζόμαστε βοήθεια για να κάνουμε μερικά βήματα, ενώ ήδη φανταζόμαστε ότι έχουμε στρίψει σε 42 γωνίες και κανείς δεν μας πιάνει, είναι φαιδρό να μιλάμε για πολιτικό κίνημα ανατροπής μιας χούντας, ενός διεφθαρμένου καθεστώτος.

Κίνημα σημαίνει, ότι παρασέρνω τη μάζα και παρασύρομαι από τη μάζα. Σημαίνει ότι γίνομαι ένα με τη μάζα και ξεχυνόμαστε στους δρόμους σαν πυρκαγιά που θα κάψει κάθε τι σάπιο και θα ξαναχτίσει τα πάντα απ' την αρχή.

Είχα γράψει σε μερικούς φίλους σε προσωπικό επίπεδο τις επιφυλάξεις μου, γιατί η δημόσια έκφραση πληγώνει αυτούς που αγαπάς κι' εγώ τον αγαπώ πολύ τον Μίκη και πάντα θα τον έχω κορυφαίο στη καρδιά μου. Και τους είπα, ότι το περιβάλλον του Μίκη θα πρέπει να τον προστατέψει από κακοτοπιές, τώρα που κλείνει και ο βιολογικός του κύκλος. Κάποιοι μάλλον τον έπεισαν να φτιάξει ένα κονκλάβιο για να εκδίδει ως "κίνημα" νερόβραστες παρατηρήσεις ευπρεπούς κριτικής της σαπίλας και για να εκδίδει και πιστοποιητικά παρθενογένεσης σε αυριανούς δυνάστες.

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ.

Αν έχεις τη φλόγα της επανάστασης και είσαι σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ θέση να τη μεταλαμπαδεύσεις, βγαίνεις στα πεζοδρόμια και τα ξηλώνεις. Μπαίνεις στα σχολεία και πυρπολείς τις καρδιές των μαθητών και φοιτητών, πας στα συνδικάτα και πείθεις τους εργαζόμενους να ξεφύγουν απ' τον ραγιαδισμό, τρομοκρατείς τη πολιτικοστρατιωτική εξουσία και τα πουλημένα στους ξένους κατακτητές ΜΜΕ.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ.


Ε, δεν έβαλα παρωπίδες και είδα ξεκάθαρα, ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Μίκης ήταν αυτό που φανταζόμουν, ότι βιολογικά μπορούσε να κάνει ο Μίκης. Ήταν πολιτικά μια τρύπα στο κενό. Ούτε καν μια τρύπα στο νερό.

Το έχω πει και το έχω ξαναπεί. Οι νέοι, εναντίον των οποίων πρωτίστως στρέφεται η διεφθαρμένη πολιτικοστρατιωτική εξουσία, αν θέλουν να δουν καλύτερες μέρες, πρέπει να συνωμοτήσουν, πρέπει να αυτοοργανωθούν, πρέπει να φτιάξουν μυστικούς συνδέσμους διεπαφής και συνεργασίας και να επαναστατήσουν για να πιουν έστω και μια σταγόνα ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.

Οι νέοι πρέπει να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Οι νέοι πρέπει να καταλάβουν χωρίς πάτρωνες, ότι δεν αξίζουν να ζουν ούτε μια ώρα στη σκλαβιά. Οι νέοι, πρέπει διώξουν τις φοβίες και τα ψέματα που σπέρνει το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς για να τους υποτάσσει.

Οι νέοι να μάθουν και να θυμούνται,
ότι από το 1975 έως και σήμερα, η γενιά του Πολυτεχνείου κυνηγήθηκε άγρια από τα καθίκια που κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Δεκάδες χιλιάδες οι διαγραφές των αγωνιστών από τα καθεστωτικά κόμματα. Είναι αθλιότητα της μαύρης προπαγάνδας η ταύτιση του πιο μαζικού κινήματος που εκδηλώθηκε ποτέ κατά της τυραννίας, με μια μικρή ομαδούλα πρακτόρων της χούντας.

Οι νέοι, ναι, πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης του αγώνα τους, αλλά ποτέ δεν πρέπει να σταματούν, επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο διείσδυσης πρακτόρων. Η κατασκευή αρνητικής σκέψης, είναι το καλύτερο εργαλείο παραπληροφόρησης, που χρησιμοποιούν οι διεφθαρμένοι εξουσιαστές και τα τσιράκια τους.

Οι νέοι πρέπει να μάθουν να γράφουν τα δικά τους τραγούδια τις νύχτες στους "τοίχους".

Αυτά που έχουν ανάγκη ο τόπος και οι νέοι, το μέλλον του τόπου, δεν τα βρήκα στην εκδήλωση της "Σπίθας" χωρίς φλόγα του πολυαγαπημένου μου Μίκη Θεοδωράκη.


Επιστροφή στην κορυφή
Αποχή !!!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 6:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Το σκηνοθετημένο σώου του Μίκη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οσοι έχουμε παρατηρήσει τη πορεία του Θοεδωράκη τα τελευταία χρόνια δεν μας κάνει καμία έκπληξη το "πολιτικό" φαινόμενο Μίκης.

Επειδή τα στερνά τιμούνε τα νιάτα και μηδένα προ του τέλος κακάριζε, πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί που συναγελάστηκαν με εκείνους που καταστρέψαν το μελλον της γενιας αυτης πως, οτι και να εκανες για την πατριδα σου και για τους πολιτες της στο παρελθον δεν εχει καμια σημασια.

Επομένως αν νομίζει πως η ανυπακοή (το άλλο με τον Τοτο το ξέρειςWink περνάει από σαββατιάτικες απολιτίκ εκπομπές όπου μαζί τα τρώμε και τα πίνουμε με Πάγκαλο και Σία είναι βαθιά γελασμένος. Επίσης το θέσφατο της κοντής μνήμης έχει και αυτό παρέλθι ανεπιστρεπτί. Τη θέση του χαλίφι στη θέση του χαλίφι την έχει εξαργυρώσει ο Μίκης πολλάκις και ποικιλοτρόπος. Οχι δεν πέρασα ούτε βόλτα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση γιατί δεν είναι δυνατόν από διαπλεκόμενο υλικό που πρόδωσε όλα τα ιδανικά της γενιάς τους για μια θέση στον ήλιο να υπάρξει κάτι καλύτερο από ένα πένθιμο ρέκβιεμ και ένα μνημόσυνο με νότες θοδωράκη. Αμοιρη Ελλάς σε ρόλο Περσεφόνης και με μουσική ενορχήστρωση σου βάζουν τη ταφόπλακα άνθρωποι ασυνείδητοι, μυαλά σκουριασμένα αγνοώντας με ψευδεπίγραφη και περιφρονητική ΑΥΘΑΔΕΙΑ την ανυπαρξία της Νέμεσις χάριν του ένδοξου επαναστατικού παρελθόντως.

Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης,
Στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μη ξαναβγείς

Οχι δεν αναγνωρίζουμε εμείς που γεννηθήκαμε μετά το 74 κανένα τέτοιο αγώνα. Εμείς είδαμε:
1. Το 1974 - αβαντάρει τον Καραμανλή
2. Το 1990 - γινεται υπουργός του Μητσοτάκη
3. Το 1999 - αβαντάρει τον Σημίτη στην υπόθεση Οτσαλαν, κατηγορώντας τον τελευταιο λιγο πολυ για αχαριστια και προδοσια
4. Το 2004 - λιγουρευομενος Προεδρία Δημοκρατιας συναντα τον Καραμανλή και δηλώνει 'ο Κώστας Καραμανλής είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στην Ελλάδα που δίνει έμφαση στα θέματα πολιτισμού και ενδιαφέρεται να ακούσει γνώμες από ανθρώπους του πολιτισμού'!!
5. Το 2009 - κανει δημοσιως χαρούλες για τον Αντωνάκη Σαμαρά (φοιτητικό συγκάτοικο του πρωθυπουργού) που ανέλαβε αρχηγός της ΝΔ
Είναι αμέτρητες οι κολοτούμπες σας "κ" Θεωδοράκη!

Οσο για τις δηλώσεις τις αγκαλιές με τους διχοτομητές του Αιγαίου και με τις πρακτικές καρότου και μαστίγιου για το πόπολο, η Αντουανέτα της μουσικής υπόκρουσης μιας πολιτικής ανδρείκελων έχει βαριές ευθυνες.

Αφιερωμένο στο Μίκυ Μάους

Άγγελος εξάγγελος μας ήρθε από μακριά
γερμένος πάνω σ' ένα δεκανίκι
δεν ήξερε καθόλου μα καθόλου να μιλά
και είχε γλώσσα μόνο για να γλείφει

Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
μα ακούγονταν ευχάριστα στ' αυτί μας
γιατί έμοιαζε μ' αλήθεια η κάθε του ψευτιά
κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας

Έστησε το κρεβάτι του πίσω απ' την αγορά
κι έλεγε καλαμπούρια στην ταβέρνα
μπαινόβγαινε κεφάτος στα κουρεία και στα λουτρά
και χάζευε τα ψάρια μες στη στέρνα

Και πέρασε ο χειμώνας κι ήρθε η καλοκαιριά
κι ύστερα πάλι ξανάρθανε τα κρύα
ώσπου κάποιο βραδάκι βρε τι του 'ρθε ξαφνικά
κι άρχισε να φωνάζει με μανία

Τα πόδια μου καήκανε σ' αυτή την ερημιά
η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα
τα νέα που σας έφερα σας χάιδεψαν τ' αυτιά
μα απέχουνε πολύ απ' την αλήθεια

Αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει
και του 'παμε να φύγει μουδιασμένα
αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει
καλύτερα να μην μας πει κανένα

Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
μα ακούγονταν ευχάριστα στ' αυτί μας
γιατί έμοιαζε μ' αλήθεια η κάθε του ψευτιά
κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας


Υ.Γ1: Εχει κανείς σε έντυπη μορφή αυτό το "μανιφέστο" ή έστω σκαναρισμένο;
votsalo74@gmail.com

Y.Γ2: Η δική μου εκτίμηση από αυτά που ανέφερε ο Ροβεσπιέρος είναι πως το μόνο αληθές όλων αυτών των κινημάτων είναι πως θα προοθήσουν την εκποίηση της Δημόσιας και Εκκλησιαστικής γης. Το μόνο που θα μπορούσα να δεχτώ είναι παύση της δημοσιουπαλλικής σχέσης των παπάδων με το κράτος. Αλλά αυτό δε τους συμφέρει γιατί πως θα δικαιολογήσουν την χρηματοδότηση ανέγερσης Τζαμιών με τους δικούς μου φόρους ;!!
Επιστροφή στην κορυφή
Μόσχος Λαγκουβάρδος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 02, 2010 7:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μη βία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μη βία όχι ως αδυναμία, αλλά ως δύναμη. Ο σοφός νικάει υποχωρώντας. Υποχώρηση σημαίνει διατηρώ τις δυνάμεις μου. Είδατε πως νικάει η γάτα ένα φίδι; Την ίδια τακτική της γάτας εναντίον του φιδιού εφάρμοσε ο Μέγας Αλέξανδρος στη μάχη στον Ισσό (Wink ποταμό.

Η μη βία ως δύναμη ούτε προκαλείται ούτε χειραγωγείται.
Είναι η δύναμη του μικρού. Τα μικρά πλοία των Ελλήνων νίκησαν τα μεγάλα των Περσών.
Η μη βία είναι δύναμη, όταν είναι αληθινή. Ποια είναι η αληθινή μή βία; Είναι η μη βία του Ενηλίκου. Σήμερα ο Ενήλικος είναι στο περιθώριο, γιατί δεν είναι αληθινός Ενήλικος. Είναι απλά γερασμένος. Τα χρόνια δίνουν γεράματα, δεν δίνουν σοφία, σε εποχές σαν αυτή εδώ.

Προσπάθησε να μετατρέψεις μια ζούγκλα σε κήπο χωρίς να καταστρέψεις ούτε ένα λουλούδι.

Δος μου ένα τόπο να σταθώ, και την γη θα κινήσω. Οι νέοι και όλοι μας χρειαζόμαστε ένα τόπο να σταθούμε και θα κινήσουμε τη γη. Ο τόπος είναι η δύναμη του μικρού, η ενότητα. Ποια είναι η συνεκτική δύναμη του Ελληνικού λαού; Δεν είναι η Πίστη και η Γλώσσα;
Ποιο είναι το όπλο του; Δεν είναι ο λόγος; Η αποκάλυψη των πονηρών; Το φίδι κρύβεται κάτω από την πέτρα.

Η καταδυναστεία των λαών έχει ένα αντίπαλο δέος: όχι τη βία εναντίον της. Το αντίπαλο δέος της είναι ο φόβος του εαυτού της. Φοβάται τον ίδιο τον εαυτό της.
Φοβάται όταν η ίδια γίνεται επικίνδυνη για τον εαυτό της. Όταν αποκαλυφθεί ο φόβος της φεύγει, όπως το φίδι, όταν σηκώνεις την πέτρα.
Η Αποχή είναι το μεγάλο όπλο. Η Αποχή είναι το αναποδογύρισμα της πέτρας, που αφήνει το φίδι ακάλυπτο.
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει χειρότερο καθεστώς από την αναρχία. Ένας Τσέχος σκηνοθέτης γύρισε μια αριστουργηματική ταινία για την αναρχία. Εκεί θα δει ο θεατής τι σημαίνει ελάτε να βγούμε στους δρόμους με όπλα στους ώμους.

Ένα παράδειγμα μη βίας, ωριμότητας, ενότητας, αυτοοργάνωσης είναι ο κόσμος μετά το σεισμό, όταν τα σπίτια δεν κατοικούνται και η νύχτα δεν σε χωρίζει απ΄ το γείτονά σου.

Εκεί όπου έκανε λάθος ο Μάρξ είναι στην πίστη του στην αιώνια πάλη των τάξεων.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες