Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τα δολώματα των «νταβάδων»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 22, 2010 10:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Τα δολώματα των «νταβάδων» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα δολώματα των «νταβάδων»



Όταν προσεγγίζεις τα πράγματα με την επίπεδη αστική λογική και τη δημοσιογραφική ρηχότητα τσιμπάς και τα δολώματα των «νταβάδων»- ψαράδων.

Φιλικό ιστολόγιο αναφωνεί:

«Υπό το καθεστώς τρόμου σπάει το μέτωπο των βαρώνων. “Αμαρτωλή” έγινε τώρα η “Τρόικα”».

Ολόκληρο το κείμενο εδώ:
http://olympia.gr/


Συνοπτικές παρατηρήσεις:

α). Αυτό δεν είναι ενημέρωση και κυρίως δεν είναι ανάγνωση πίσω από τις γραμμές του λαμπρακιστάν. Είναι δημοσιογραφική ρητορεία, άκρως αποπροσανατολιστική η οποία επικαλύπτει και εξαφανίζει το ΟΥΣΙΩΔΕΣ: Το ΓΙΑΤΙ οι «νταβάδες» άρχισαν να διαπιστώνουν ΤΩΡΑ τα αυτονόητα.

β). Κανένα «μέτωπο» των «βαρώνων» δεν σπάει. Οι «νταβάδες» σύσσωμοι και ενορχηστρωμένα, με διακριτικότητα στην αρχή, καθημερινά κλιμακούμενη, τρυπάνε κάποιες ορατές πυώδεις φουσκάλες της κατοχής που επέβαλαν, τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια του ΓΑΠ, για να προετοιμάσουν την επόμενη πολιτική μορφή της κατοχής.

Όπως η σουπιά, ρίχνουν το μελάνι εναντίον των εξωτερικών συμπτωμάτων του ελληνικού δράματος, για να θολώσουν τα νερά και να προωθήσουν έτσι τα επόμενα βήματα.


γ). Το Λαμπρακιστάν, το πλέον ιδεολογικά συγκροτημένο όργανο των «νταβάδων», χαράσσει την επεξεργασμένη πολιτική γραμμή.

Δεν είναι μόνο το σημερινό πρωτοσέλιδο που «διατυπώνει» τη «γραμμή».

Έχουν προηγηθεί πολλά κείμενα στο ίδιο μοτίβο, με το πιο σημαδιακό του Γιώργου Παπαχρήστου, του «εγκάθετου» του πασοκικού εκσυγχρονισμού και του Συγκροτήματος.

Και το κείμενο του Μίκη στα «Νέα» αυτή την σκοπιμότητα εξυπηρετούσε…

Αλλά δεν είναι μόνο το Συγκρότημα που ξαφνικά ανακάλυψε τα «ελαττώματα» της τρόικας και του ΓΑΠ.

Είναι όλος ο καθεστωτικός Τύπος, τα μεγαλύτερα στηρίγματα της κυβέρνησης: «Ελευθεροτυπία», «Καθημερινή» και «Έθνος».

Είναι και οι "Financial Times" που ρίξανε και αυτές τα αγκίστρια…
Διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4844


ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά δεν θίγει στο παραμικρό το άρθρο με τον βαρύγδουπο τίτλο για την «τρομάρα» των βαρώνων και το «μέτωπο που σπάει», συσκοτίζοντας κυριολεκτικά τα πράγματα και εμφανίζοντας τους «νταβάδες» να «ανακάλυψαν» ξαφνικά το «κακό»: Εμφανίζει τις εστίες του «κακού» και τους εξωραϊστές της κατοχής να «ξύπνησαν» από λήθαργο!!!

Γι’ αυτό ο φίλος που έγραψε αυτό το κείμενο παραδίδει μαθήματα «οικονομίας» στο …Συγκρότημα!!!


Αναλώνεται σε κηρύγματα ηθικής στον υπέρ-νταβά του κυβερνητικού οίκου ανοχής και στους στυλοβάτες της ΕΕ, του ΔΝΤ, της τρόικας και του αμερικανισμού…

Είναι να γελά κανείς με την καμπάζουσα, δημοσιογραφική αλαζονεία της τυπικής σκέψης που παραδίδει «μαθήματα» στους αρχιερείς και αρχιμάγειρους των καθεστωτικών παιχνιδιών και της αστικής δημοσιογραφίας.

ΟΥΤΕ το απλό, αυθόρμητο ερώτημα ενός σκεπτόμενου όντος δεν θέτει: ΓΙΑΤΙ το Συγκρότημα και οι μήτρες της καθεστωτικής προπαγάνδας «ανακαλύπτουν» ξαφνικά τα αυτονόητα;



Ας μη ρίχνουμε και εμείς νερό στο μήλο τους και ας μην προσεγγίζουμε τα γεγονότα από την ΟΠΤΙΚΗ των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του κόμματος που υποστηρίζουμε…

Σχετικά άρθρα που αναλύουν διεξοδικά όλα αυτά είναι:

1). Καθεστωτική συστράτευση πανικού
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4838

2). Ο διατεταγμένος χορός της απάτης άρχισε από τον Αύγουστo
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4826


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 22, 2010 11:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
"ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" του καθεστωτικού Συγκροτήματος

Είναι εντελώς γνωστή η διπλωματία του ναζισμού, όταν αυτή χρειάζεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και βεβαίως, πληρέστερης λαϊκής αποδοχής. Κάτι που οπωσδήποτε δεν έγινε αντιληπτό από το αδελφό, τότε, σταλινικό μοντέλο.

Ο Γκαίμπελς ασκούσε κριτική και κατά του καθεστώτος που υπηρετούσε ο ίδιος, προκειμένου να διατηρούνται τα δημοκρατικά προσχήματα του ναζιστικού ολοκληρωτισμού.

Στα ίδια "χνάρια" οικοδομήθηκε και η μεταπολεμική δυτική (ψευτο)δημοκρατία. Άρχισαν να κάνουν λόγο για "εσωκομματική αντιπολίτευση" και αυτό, εδώ σε μας, έγινε ιδιαίτερα εμφανές κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Ποιούς λόγους εξυπηρετεί η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν είναι δύσκολο να τους υποψιασθεί κανείς. Το κυβερνητικό σχήμα που ως μόνιμο στόχο θέτει την επανεκλογή του, δεν αφήνει όλο το χώρο ελεύθερο στη θεσμική Αντιπολίτευση. Κάνει και αυτό το ίδιο την "αυτοκριτική" του, επιτρέπει δηλαδή σε δικούς του ανθρώπους να του ασκούν εσωκομματική, δήθεν, αντιπολίτευση. Έτσι, οι πικραμένοι οπαδοί - γιατί οπωσδήποτε υπάρχουν - τα μέλη και οι ψηφοφόροι, κλείνουν τα στόματα των αντιπάλων τους.

Ορίστε, απαντούν, δεν κάνετε μόνο εσείς αντιπολίτευση. Κάνει κι αυτό το ίδιο το κόμμα μας, για να μη νομίζετε ότι εμείς είμαστε φασίστες. Αυτό θα πει πραγματική δημοκρατία και όχι όπως αυτή που εσείς θέλετε. Το κόμμα μας, ο χαρισματικός μας ηγέτης, υπουργοί και βουλευτές, όλοι κάνουν την αυτοκριτική τους (σημ. δηλαδή την εσωκομματική τους αντιπολίτευση) και αυτό πιστοποιεί το υψηλό δημοκρατικό τους φρόνημα.

Το ίδιο ισχύει για το γνωστό συγκρότημα, που ο Παλαίμαχος και αρκετοί άλλοι ονομάζουν Λαμπρακιστάν. Οι αρθρογράφοι του έχουν επιστημονικά αναλύσει τον περίτεχνο μανδύα του φασισμού, τον οποίο ύφανε το δημοκρατικό νήμα του Γκαίμπελς.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 23, 2010 5:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μας κοροϊδευουνε ρεεε... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και οι υπάλληλοι του ΣΚΑΪ (δηλαδή του Αλαφούζου) εναντίον του Ψευδολόγου ''πρωθυπουργού'' μας;
Δείτε:

http://www.youtube.com/watch?v=cSa8GT3rOYk
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες