Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η λαϊκή οργή στο έλεος του παρακράτους...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 5:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η λαϊκή οργή στο έλεος του παρακράτους... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η λαϊκή οργή στο έλεος του παρακράτους
και
η βλαβερή ηλιθιότητα ή συνενοχή των «ηγεσιών»!!!




Για άλλη μια φορά οι παρακρατικοί μηχανισμοί προβοκάτσιας έδρασαν και λειτούργησαν ανενόχλητα.

Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μη περίμενε τη δράση των προβοκατόρων.

Όταν η λαϊκή οργή είναι ορμητικός χείμαρρος που ξεχειλίζει παντού, δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη πολιτική οξυδέρκεια για να προβλέψεις τη δράση του παρακράτους.


Το είχαμε επισημάνει κουραστικά: Θα στηθούν νέα «δεκεμβριανά» για να συκοφαντήσουν και να τρομοκρατήσουν την παλίρροια της λαϊκής οργής και απελπισίας και ταυτόχρονα να προωθήσουν σχεδιασμούς πολιτικής δικτατορίας και γύψου.

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς ότι τη δικτατορία του ΔΝΤ θα την ακολουθήσει η τρομοκρατία, οι προβοκάτσιες και η ανοικτή πολιτική δικτατορία.

Η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική. Από παντού μύριζε μπαρούτι.

Η οργή του κόσμου ξέχειλη στο δρόμο, ατμός συμπιεσμένος, χωρίς κύλινδρο και έμβολο (οργανώσεις των ίδιων των εργατικών και λαϊκών μαζών).

Οι κομματικές και συνδικαλιστικές παρελάσεις δεν είναι «οργανώσεις μαζών»: Είναι χυλός…

Ένα σπίρτο και η πυρκαγιά ανάβει.

Το σπίρτο το προμηθεύει το παρακράτος και τα εκπαιδευμένα κλιμάκια των προβοκατόρων και μυστικών υπηρεσιών.

Και έτσι έγινε!

Από πού βγήκαν αυτά τα κλιμάκια των προβοκατόρων;

ΜΕΣΑ από τις γραμμές των σωματείων τη ΓΣΣΕ!!!


Από εκεί «φύτρωσαν», άνοιξαν με βαριές και λοστούς τρύπες στις πόρτες των τραπεζών και έριξαν το εύφλεκτο υλικό, σκορπίζοντας τον πανικό, αλλά και το θάνατο αυτή τη φορά…

Για άλλη μια φορά έδρασαν ανενόχλητα!!!

Και εδώ προκύπτουν οι τεράστιες ευθύνες των κομματικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Είναι δυνατόν να αφήνουν τέτοιες εκρηκτικές κινητοποιήσεις χωρίς δρακόντεια μέτρα περιφρούρησης, χωρίς πλήθος επιτροπών περιφρούρησης;

Είναι δυνατόν τα λεγόμενα «αριστερά» κόμματα και τα Συνδικάτα να μην έχουν κάνει την απλή πολιτική σκέψη και πρόβλεψη: ότι μέσα σε μαζικά έκρυθμες καταστάσεις θα υπάρξει σχεδιασμένη προβοκάτσια κατά του λαϊκού κινήματος;

Ότι το παρακράτος θα αξιοποιήσει αυτό το λαϊκό χείμαρρο της ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανοργάνωτης λαϊκής οργής για την προώθηση των εφιαλτικών σχεδίων του καθεστώτος;

Είναι δυνατόν οι κομματικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες να είναι τόσο πολιτικά τυφλές και να μην αντιλαμβάνονται αυτό που όλοι υποπτευόντουσαν, ΚΑΙ να μην παίρνουν τα αναγκαία μέτρα, ούτε να προετοιμάζουν το λαό γι αυτά τα παρακρατικά σχέδια.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

Οι κομματικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες νοιάζονται μόνο για ψήφους και θεάματα. Αποτελούν, συνειδητό ή μισοσυνειδητό γρανάζι αυτών των προβοκατόρικων παιχνιδιών.

Είναι συνένοχες στο έγκλημα.

Αφήσανε ένα κίνημα παλίρροιας της λαϊκής οργής να σημαδευτεί από θανάτους απλών ανθρώπων και να συκοφαντηθεί, από τα οργανωμένα αποσπάσματα των παρακρατικών προβοκατόρων.

ΤΩΡΑ θα ξεσπάσει η άγρια τρομοκρατία και οι γλοιώδεις εκλογικές κοκορομαχίες περί ευθυνών…

Και αυτά που συνέβησαν σήμερα αποτελούν την αρχή της τραγωδίας.

Θα έχουμε πολλά ακόμα επεισόδια με τη συνενοχή των άθλιων διαχειριστών (κομματικών και συνδικαλιστικών) του εργατικού και λαϊκού κινήματος, καθώς και με τα δημαγωγικά ουρλιαχτά των «εθνοσωτήριων» εμπόρων του «πατριωτισμού»…
Επιστροφή στην κορυφή
Αριστόνικος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 5:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Προβοκάτσια ως Πρόγραμμα της Χρηματοδεσποτείας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από:
http://tileplagktoiplanai.blogspot.com/

(ορθή επανάληψη)

Η άμεση χρηματοδεσποτική κατοχή της Ελλάδας από τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ δεν έχει ανάγκη μόνο ένα καθεστώς «Κουίσλινγκ» των ΔΝΤ-ΕΖ και μια κοινοβουλευτικά συγκαλυμμένη ολιγαρχική δικτατορία. Ταυτόχρονα επιστρατεύει συμπληρωματικά τη χρήσιμη Νέα Δράση των αποκαλυπτικά μασκαρεμένων Παρακρατικών Συμμοριών της Νέας Τάξης.

Οι τρεις νεκροί της 5 του Μάη είναι το πρώτο τραγικό αιματηρό επεισόδιο αυτής της Νέας Δράσης. Και ένα ακόμα τραγικό επεισόδιο της αχρήστευσης, με την ευθύνη της αφασικής Αριστεράς, των μαζικοκινηματικών δομών περιφρούρησης των λαϊκών αγώνων.

Η οργανωμένη, περιφρουρημένη,
προσανατολισμένη πανεθνική - παλαϊκή κλιμάκωση αυτών των αγώνων σε αντιχρηματοδεσποτική, αντιολιγαρχική, αντισυστημική κατεύθυνση είναι σήμερα η μοναδική στρατηγική απάντηση που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε Έξοδο από την απειλητική κλιμάκωση μιας καθολικής οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής καταστροφής της.
Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 5:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
5 ΜΑΪΟΥ 2010 Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .
Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ... ΔΡΑΣΗ ΟΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ" ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ




ΠΑ.ΜΕ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ συνδικάτα εργαζομένων και συνταξιούχων φοιτητές , μαθητές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, ξεχύθηκαν στους δρόμους της ΑΘήνας και περικύκλωσαν το "Ναό της Δημοκρατίας" τον οποίο τα κόμματα της εξουσίας μαζί με κάποια αριστερά και δεξιά δεκανίκια της αντιπολίτευσης μετέτρεψαν σε ναό της διαφθοράς και του εμπορίου.

Η οργή του λαού εκδηλώθηκε με δύναμη και αποφασιστικότητα, ενώ όπως είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μέρες τα "τάγματα εφόδου" της εξουσίας ντυμένα στα μαύρα με κουκούλες και κράνη έκαψαν τράπεζες δημόσια καταστήματα και συνεχίζουν μέχρι στιγμής να σπάνε ότι βρουν μπροστά τους.

Αποτέλεσμα της δράσης αυτών των προβοκατόρων που καμώνονται τους αντιεξουσιαστές και καπηλεύονται τη δίκαιη και αυθόρμητη λαϊκή αγανάκτηση, ήταν να πεθάνουν τρείς συμπολίτες μας που είχαν εγκλωβιστεί στην καιόμενη τράπεζα του ομίλου της Marfin.

Για άλλη μια φορά θα το φωνάξουμε δυνατά,
οι δυνάμεις της εξουσίας δεν βρίσκονται μόνο απέναντι , βρίσκονται δεξιά αριστερά και πίσω απο μια διαδήλωση και σαν σκουλήκια θρασύδειλα προσπαθούν να κάψουν, να σκοτώσουν και στο τέλος να μαγαρίσουν κάθε γνήσια δημοκρατική φωνή.

Όσο και να προσπάθησαν να αμαυρώσουν αυτή την πρωτοφανή εθνική εξέγερση του αθηναϊκού λαού, το μήνυμα διαδόθηκε και το μόνο που τους μένει να κάνουν είναι αυτό που έκανε στο τέλος ο "ομοούσιος" με αυτούς πρώην κυβερνήτης της Αργεντινής μετά την σχεδιασμένη παράδοση της χώρας του στα νύχια του ΔΝΤ.

Αρχικά κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε όλη την επικράτεια νομίζοντας ότι θα περιορίσει την ορμή του λαού και θα κάμψει το αυθόρμητο επαναστατικό του φρόνημα.

Το αποτέλεσμα της προδοσίας του ήταν 25.000 νεκροί σε συγκρούσεις και περαιτέρω έξαρση της τυφλής βίας των απελπισμένων που τον ανάγκασαν να φύγει νύχτα με ελικόπτερο απο το προεδρικό μέγαρο.

Δυστυχώς δεν "πονήρεψαν" μόνο οι λαοί από το παράδειγμα της Αργεντινής αλλά και οι δήμιοί της
.

Δεν θα εκπλαγώ αν μέσα στις επόμενες ημέρες κάποια απο τα γειτονικά ανδρείκελα της Αμερικής του ΔΝΤ και της Ε.Ε δημιουργήσουν "σκηνικό πολέμου" ώστε να παιχτεί πιο γρήγορα και άποτελεσματικά η τελευταία πράξη του δράματος που λέγεται "καταστροφή της Ελλάδας".

Η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" όταν θα έχει ξεμπερδέψει για τα καλά με τον πιο "απείθαρχο και αναρχικό" λαό της Ευρώπης (ο χαρακτηρισμός αυτός του ελληνικού λαού ανήκει στον Κίσσινγκερ) ,θα ασχοληθεί με την καθυπόταξη των υπολοίπων Ευρωπαίων πολιτών διαλύοντας την Ε.Ε και το νομισματικό της είδωλο.



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε - Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ" ΚΑΙ ΤΗΣ PAX AMERICANA

Για να δείτε και αποκαλυπτικά βίντεο ανοίξτε εδώ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/05/5-2010.html

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 6:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κάποιο λάθος έγινε και σβήσαμε το εύστοχο σχόλιο του Κυπριανίδη.
Τον παρακαλούμε να το αναρτήσει ξανά...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Τετ Μάϊ 05, 2010 6:43 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 6:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κρατική προβοκάτσια η πυρπόληση της τράπεζας Marfin


Αδιάψευστο στοιχείο της καθεστωτικής προβοκάτσιας των μυστικών υπηρεσιών είναι η τράπεζα Marfin.

Είναι δυνατόν να είναι ανοικτή η τράπεζα σήμερα σε μια τόσο εκρηκτική και κατάσταση, μέσα στο κέντρο του τυφώνα;

Ήταν πάνω από σίγουρο ότι η τράπεζα θα κινδύνευε και θα γινόταν στόχος της οργανωμένης προβοκάτσιας.

Γατί δεν έκλεισε την Τράπεζα ο κ.Βγενόπουλος;

Γιατί πίεσαν τους εργαζομένους να δουλέψουν;

Το συμπέρασμα βγαίνει μόνο του: Ήθελαν θύματα!!!

Μήπως θυμάται κανείς μια παρόμοια προβοκάτσια με τους εμπρησμούς των ελληνικών πολυκαταστημένων παλαιότερα;

Και τότε στην πυρπόληση του Κ. Μαρούση είχαμε 4 νεκρούς!!!


ΤΩΡΑ η κατάσταση είναι απείρως πιο άγρια: Στοχεύουν άμεσα στην απαγόρευση των απεργιών, στην κήρυξη κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης και στην προώθηση όλων εφιαλτικών εθνικών συμφορών και των κατοχικών μέτρων της δικτατορίας του ΔΝΤ…
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός ΧΡ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 7:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ;


Ναι, Θα έχουμε. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, το είχαν προειδοποιήσει - και γράφτηκε - από το Δεκέμβριο του 2009.

Προβλέπεται κοινωνική εξέγερση την άνοιξη στην Ελλάδα, ήταν τα ψιλά γράμματα που δημοσιεύθηκαν κάπου στο διαδίκτυο στο κλείσιμο του περασμένου χρόνου. Και αν πάμε λίγο ακόμη παραπίσω, στις αρχές του 2000 όταν φτιάχτηκε το ευρώ, ένας βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος είχε προφητέψει ότι η ζωή του ευρώ θα είναι μέχρι το 2015. Περιμένουμε την εκπλήρωση και αυτής της προφητείας.

Αφού δεν κάναμε πόλεμο με την Τουρκία (τόσες ευκαιρίες μας δίνει συνεχώς), αφού δεν τον κάναμε με τους σφετεριστές Σκοπιανούς (οι ευκαιρίες πάντα προσφερόμενες), καιρός να τον κάνουμε τώρα μεταξύ μας.

Οι αντιεξουσιαστές της εξουσίας θα παίξουν το τελευταίο χαρτί. Ο κρυμένος άσσος βγήκε από το μανίκι και οι μολότωφ εκτινάχτηκαν στον τέταρτο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών! Ξέρετε, δα, τι βρίσκεται εκεί πάνω... .

Οι καπνοί έφτασαν μέχρι τη Σταδίου και τρείς άνθρωποι χάθηκαν μέσα σε μια Τράπεζα.

Παράπλευρες απώλειες το λένε αυτό.

Επιστροφή στην κορυφή
ΒΑΡΒΑΡΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 7:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένοχοι και οι μεγαλολήσταρχοι τραπεζίτες



Για άλλη μια φορά αμαύρωσαν την οργή του ελληνικού λαού που μαζικά ξεχύθηκε στους δρόμους.

Για άλλη μια φορά στιγμάτισαν τις πορείες και την λαίκή αντίδραση.

Για άλλη μια φορά έκρυψαν πίσω από τις κουκούλες το προβοκατόρικο νεοταξίτικο πρόσωπό τους και σκόρπισαν ακόμα και το θάνατο.


Το λυπηρό είναι πως ακόμα και όταν ο λαός αντιδρά και πλημμυρίζει κυριολεκτικά τους δρόμους όπως περιμέναμε και ελπίζαμε, τα συνδικάτα κλπ. είναι ανίκανα να περιφρουρήσουν την εκδήλωση της λαϊκής αντίδρασης, είναι ανίκανα να περιφρουρήσουν τις πορείες τους.

Παρεισφρύουν από παντού τα βρωμερά αυτά σκουλήκια που τρομοκρατούν και τον κόσμο που πάει στις πορείες και κυρίως την ελληνική κοινή γνώμη που συνδέει κάθε λαϊκή αντίδραση με τους νεοταξιτο-κουκουλοφορο- φονιάδες.

Θα ήθελα όμως εκτός από το θέμα της περιφρούρησης
που αν δεν αντιμετωπιστεί, κάθε μελλοντική λαϊκή αντίδραση θα είναι καταδικασμένη στις συνειδήσεις του κόσμου, να συμφωνήσω με τον "Καχύποπτο".

Βγαίνοντας στους αθηναϊκούς δρόμους το πρωί, πριν γίνει το περιστατικό διαπίστωνα πως ο κάθε μικρομαγαζάτορας είχε κλείσει το μαγαζάκι του σεβόμενος την βαριά και μεγάλη απεργία.

Μόνο οι τράπεζες ήταν ανοιχτές και η εικόνα ήταν τόσο προκλητική που μόνο κάποιος εντελώς ηλίθιος δεν θα σκεφτόταν πως κάτι κακό θα συμβεί.

Σε μια περίοδο όπου οι τράπεζες αποτελούν τον πρώτο και ξεκάθαρο εχθρό, όπου συνθλίβουν τα νοικοκυριά και τα άτομα, σε μια τέτοιο περίοδο όπου ο μεγαλολήσταρχος έχει όνομα και είναι το τραπεζητικό σύστημα με όλες τις εκφάνσεις του, οι τραπεζίτες κρατάνε τις τράπεζες ανοιχτές και το προσωπικό μέσα. Το σωματείο των τραπεζητικών υπαλλήλων ήταν το πιο μικρό στην πορεία. Φαίνεται πως οι υπάλληλοι Θα απειλούνταν πως οι σημερινοί απεργοί θα ήταν αυριανοί απολυμένοι.

Γι' αυτό επειδή κάθε έγκλημα έχει τον φυσικό αυτουργό, αλλά και τον ηθικό αυτουργό (που ίσως είναι χειρότερος)δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε πως δεν είναι μόνο οι εμπρηστές "αντιεξουσιαστές" οι φονιάδες των τριών αυτών ανθρώπων, αλλά και κυρίως οι ιδιοκτήτες και τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών που μια μέρα που όλη η Ελλάδα είναι στο δρόμο και οι τράπεζες συνιστούν μαύρο στόχο να κρατούν τους υπαλλήλους σε απεργοσπαστική ομηρία.

Είναι φονιάδες και πρέπει αυτός ο φόνος να τους χρεωθεί. Και αν οι ανώνυμοι εγκληματίες με τις κουκούλες μπορούν να κρυφτούν, οι άλλοι είναι επώνυμοι και θρασύτατοι και δεν δίστασαν να θυσιάσουν τρεις ανθρώπους σε μια αλαζόνικη επίδειξη δύναμης προς τον ελληνικό λαό χωρίζοντας τον σε δύο τμήματα τους γιαποτραπεζητικούς υπαλήλους και τους υπόλοιπους που απεργούν και διαδηλώνουν.

Υ.Γ.
Θα ήθελα να προσθέσω πως τους τρεις φόνους δεν πρέπει να τους χρεωθεί μόνο η Marfin και ο Βγενόπουλος αλλά σύσσωμο το τραπεζιτικό σύστημα, διότι όλες οι τράπεζες, χωρίς καμία εξαίρεση ακολούθησαν παρόμοια πολιτική παίζοντας ένα διπολικό παιχνίδι ο ελληνικός λαός από τη μία και οι υπάλληλοι, διοικητές κλπ. των τραπεζών από την άλλη. Το θέμα είναι όμως πως πάλι τμήμα του ελληνικού λαού την πλήρωσε - γιαί αυτό ήταν οι τρεις υπάλληλοι - και όχι τα μεγαλοκοράκια.
Επιστροφή στην κορυφή
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 8:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Προβοκάτσια υπό την άμεση καθοδήγηση της ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όλη την ημέρα οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν σε "απεργία". Οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον κόσμο που διαδήλωνε έως και σε 150.000, και τα βοθροκάναλα δεν έδειχναν τίποτα λόγω "απεργίας". Ο κόσμος λίγο έλειψε να καταλάβει την Βουλή. Αναγκάστηκαν να πνίξουν την Αθήνα στα δακρυγόνα, από άκρη σε άκρη, προκειμένου να τον απωθήσουν. Το ίδιο το CNN, το οποίο δεν έπαψε στιγμή να ασχολείται με την σημερινή πορεία (η ρεπόρτερ του ήταν εγκατεστημένη στην Μεγάλη Βρετανία) επαναλάμβανε διαρκώς πως: "Τα σημερινά επεισόδια δεν τα κάνουν αναρχικοί, όπως άλλες φορές. Μπροστά στην αστυνομία βρίσκονται, αυτή την φορά, απλοί εργάτες και συνηθισμένοι πολίτες." Και εναγωνίως ρωτούσαν ξανά και ξανά την ρεπόρτερ τους: "Πώς δείχνουν τα πράγματα; Θα εκτονωθεί η κατάσταση, ή θα υπάρξει συνέχεια;"

Και ξαφνικά, μεταξύ 15:00 και 15:20 το CNN ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - λες και η MARFIN φαινόταν από την ταράτσα της Μεγ. Βρετανίας!... - ρίχνει την είδηση: "Υπάρχουν τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε τράπεζα..." ΠΩΣ το ήξερε το CNN πρώτο από όλους; Αυτό το αφήνομε στην κρίση του αναγνώστη...

Μόλις το CNN - και από κοντά και το BBC - έριξαν το σύνθημα, η δημοσιογραφική απεργία αναστέλλεται σε χρόνο ρεκόρ...και τα ΜΜΕ αρχίζουν να παρουσιάζουν την σημερινή κινητοποίηση σαν μια μεγάλη τραγωδία και τίποτα άλλο. Από την στιγμή που οι ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ τύπου Παυλόπουλου και Πρετεντέρη εμφανίστηκαν στις οθόνες σήμερα, δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο από τον "τραγικό θάνατο των 3ων νέων ανθρώπων, ανάμεσά τους και μια έγκυος στον τέταρτο μήνα" (η σκηνοθεσία της τραγωδίας είναι πλήρης: Μέχρι και τραγική μητέρα συμπεριελάμβανε...) Το ότι η κινητοποίηση ήταν από τις μεγαλύτερες εδώ και χρόνια, αν όχι δεκαετίες, το ότι οι πραιτοριανοί του ΔΝΤ, του Σόρος, και των δοσίλογων τους λίγο έλειψε να σκοτώσουν ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ πνίγοντας την Αθήνα στα δακρυγόνα ούτε που το ανέφεραν. Για αυτούς τα επεισόδια ήταν και πάλι "βιτσιόζικες εκδηλώσεις 300 αντιεξουσιαστών και κουκουλοφόρων". Και το μόνο που έγινε σήμερα ήταν "ο τραγικός θάνατος των θυμάτων της Marfin".

Το αν πραγματικά υπήρξαν νεκροί είναι όντως αμφίβολο (δείτε και ΕΔΩ). Κάποιο από τα δελτία είπε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πλησιάσει κανείς και να δει τις σωρούς των θυμάτων. Ο κόσμος ήδη την ώρα της πορείας φώναζε πως ο ισχυρισμός περί νεκρών ήταν ψευδής. Και οπωσδήποτε ένα "θύμα πυρκαγιάς" είναι η κατ' εξοχήν περίπτωση κατά την οποία το φέρετρό δεν ανοίγει καθόλου, δεδομένου ότι το ίδιο το θύμα είναι παραμορφωμένο από την φωτιά. Άρα κανείς δεν εμποδίζει να γίνει αύριο ενταφιασμός ΑΔΕΙΩΝ ΦΕΡΕΤΡΩΝ.

Μέχρι τώρα το μόνο "θύμα" (από εκείνους που γλίτωσαν) της πυρκαγιάς στην Marfin που δείχνουν και ξαναδείχνουν είναι διαρκώς μια γυναίκα ντυμένη στα μαύρα και "μαυρισμένη" και η ίδια "από τους καπνούς". Υποτίθεται ωστόσο πως τα θύματα που γλίτωσαν ήταν τέσσερα...

Τέτοια φωτιά (και μάλιστα στους πάνω ορόφους) δεν ανάβει με απλό μολότοφ. Χρειάζεται υπονόμευση από πριν, με ποσότητες καυσίμων. Το όλο σενάριο θυμίζει πολύ Δίδυμους Πύργους.
Επιστροφή στην κορυφή
ΣΦΗΝΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 8:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συμφωνώ με το θύμιο και όλους τους προλαλήσαντες και δεν επανέρχομαι σε όλα όσα είπαν. Σίγουρα ο Βγενόπουλος πρέπει και για πολιτικούς λόγους να αναδειχθεί ως ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος. Σίγουρα οι ταλαίπωροι τραπεζητικοί υπάλληλοι μαζί με τους μακαρίτες, έστω αθελά τους, λειτούργησαν ως απεργοσπάστες και πλέον η πολιτική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας ανέχεται δύσκολα τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Πέραν τούτων όμως παραμένει σε εκκρεμότητα η ακριβής ανάλυση του τι ακριβώς είναι (όχι του πως λειτουργούν, αλλά του τι είναι), οι λεγόμενοι "αντιεξουσιαστές". Σίγουρα πολιτικά λειτουργούν ως προβοκάτορες. Πιθανότατα κατευθύνονται σε μεγάλο βαθμό από υπηρεσίες. Ωστόσο,η απήχηση τους σε μια ιδιαίτερα σημαντική μερίδα της νεολαίας δεν καλύπτεται από αυτήν τη διαπίστωση του προβοκατόρικου ρόλου που διαδραματίζουν. Βεβαίως είναι λούμπεν στοιχεία, αλλά όχι λούμπεν παλαιού τύπου, ούτε παρακρατικοί αγράμματοι και περιθωριακοί. Όλα αυτά τα τσογλάνια και χούλιγκαν με την "ποδοσφαιρική" νοοτροπία τους εμφανίζονται να έχουν πολιτική άποψη, ενδεχομένως να έχουν "σπουδάσει κάτι" σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Με άλλα λόγια, νομίζουν ότι έχουν άποψη, ακόμα και αν δεν μπορούν να διαβάσουν παρά τα μεγάλα γράμματα ενος συνθήματος, ακόμα και αν η "σκέψη" τους - αν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο υπάρχει - δεν είναι καν παιδαριώδης είναι νηπιακή. Αυτά τα λυσσασμένα, μικροαστικά βρωμόσκυλα θεωρώντας ότι έχουν άποψη έχουν καπελώσει μέσω "αντιεξουσιαστικού λόγου" τις αναρχικές ιδεολογίες και προτάγματα. Ως νέα μορφή φασισμού (σοσιαλκοσμοπολιτισμού)έχουν ένα "αριστερό προσωπείο" που τους επιτρέπει να διεισδύουν και να πλευροκοπούν τα εργατικά και συνδικαλιστικά κινήματα - πράγμα που οι παλαιοφασίστες της Χρυσής Αυγής λόγου χάρη ούτε καν διανοούνται. Συνεπώς, οι χρυσαυγίτες είναι πολιτικά πολύ λιγότερο επικίνδυνοι από τους αντιεξουσιαστές σοσιαλκοσμοπολίτες. Κάνοντας οικονομία της ανάλυσης του τι είναι κοινωνικά και πολιτικά αυτά τα υποκείμενα και ομάδες όχι μόνο καταλήγουμε να τους βλέπουμε μόνο σαν προβοκάτορες, αλλά και ασυνείδητα να τους συνδέουμε με το αναρχικό κίνημα. Ενδεχομένως λοιπόν επειδή αυτές οι νεοφασιστοειδείς εκφράσεις της μικροαστικής λύσσας και της λουμπενοποίησης δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, ούτε από τις γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικάτων, ούτε από τα πολιτικά κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς που τελικά δεν μπορούν να περιφρουρήσουν παρά τον εαυτό τους και αυτό με το ζόρι, αυτές οι "αντιεξουσιαστικές ομάδες" έχουν και θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν μέσα από τις γραμμές του "στρατιωτικά πιο αδύναμου" κρίκου των εργατικών κινημάτων δηλαδή με γεωγραφικούς όρους κάπου στη μέση των πορειών που οργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Πιστεύω λοιπόν ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν μακροπρόθεσμα αυτές οι ομάδες από την άποψη της στρατιωτικής και προβοκατόρικης παρουσίας τους είναι η ένταξη σε αυτόν το διάλογο και άλλους συναφείς του μαύρου μπλοκ των αναρχικών ομάδων που όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τους αντιεξουσιαστές, αλλά αισθάνονται όλο και περισσότερο προβληματισμένοι από τη δράση και την παρουσία τους. Κάθε άλλη μορφή αντιπαράθεσης με περιφρουρήσεις των ΚΝΑΤ ή των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων ουσιαστικά τους τρέφει καιτους συντηρεί γιατί τους παρουσιάζει ως θύματα του σταλινισμού και των συνδικαλιστικών εργατοπατέρων.Με άλλα λόγια, με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε τίμημα πρέπει επειγόντως να καταδειχθεί ότι αυτές οι ομάδες αποτελούν τα τάγματα εφόδου μιας νέας και όχι ακόμα επαρκώς αναλυμένης μορφής φασισμού. Και ως τέτοια δεν έχουν καμία απολύτως θέση σε καμία απολύτως εκδήλωση που έχει σχέση με τα λαϊκά κινήματα ή τον αναρχικό λόγο.
Επιστροφή στην κορυφή
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 9:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Υπάρχουν τελικά νεκροί; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δείτε και ΑΥΤΟ

Και ΑΥΤΟ επίσης...

Πρώτο θέμα οι "3 νεκροί" στην ΙΣΠΑΝΙΑ, επόμενη στην λίστα των εδεσμάτων του ΔΝΤ, άρα και επόμενη για ΕΞΕΓΕΡΣΗ: ΙΣΠΑΝΙΑ

ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ να αμαυρώσουν την σημερινή (εμβρυακή, πρωτόλεια, αλλά και ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ) κινητοποίηση. Να πείσουν τον κόσμο σε Ελλάδα και Ευρώπη να μην δει τίποτα άλλο από τα "εγκλήματα των κουκουλοφόρων".
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 10:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μέρες Μαΐου 1936



Στις 26 Απριλίου είχαμε τονίσει ιδιαίτερα, στο άρθρο μας «Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα» τα κάτωθι:

Το σίγουρο είναι ένα: ότι έχει δρομολογηθεί η ταχεία αποδόμηση και αναδόμηση του πολιτικού σκηνικού, προκείμενου να εκτονώσει την έκρυθμη κατάσταση και να προβληθεί μια νέα «έκτακτης» και «επείγουσας ανάγκης» (συναινετική), μέσα από την οποία θα βγούνε νέα, πιο αξιόπιστα σχήματα.

Σίγουρο επίσης είναι και αυτό: Ομαλά δεν μπορεί το «εγχείρημα» να πετύχει. Θα επιβληθεί, μάλλον, πραξικοπηματικά. Δηλαδή μέσα από κάποιους τρομοκρατικούς εξαναγκασμούς.

Και τέτοιος τρομοκρατικός εξαναγκασμός είναι η πρόκληση νέων «Δεκεμβριανών».


Είναι τέτοια η λαϊκή οργή και τόσο εύφλεκτα τα κοινωνικά εκρηκτικά που πολύ εύκολα μπορεί να προκληθεί και να οργανωθεί τυφλός λαϊκός ξεσηκωμός υστερικής βίας και καταστροφής.

Εξάλλου στο δρόμο καλούν και τα «αριστερά» κόμματα, στο δρόμο χωρίς έμβρυα οργάνωσης, περιφρούρηση, πολιτοφυλακές και πολιτικούς στόχους…

Μια τέτοια προβοκάτσια των καθεστωτικών δυνάμεων είναι πολύ πιθανή, ακριβώς γιατί υλοποιεί τάχιστα και χωρίς «τριβές» τα συναινετικά σχέδια και την πολιτική δικτατορία που προωθούν οι πλανητικές δυνάμεις.

Μετά από την κοινωνική κατοχή (αλλοδαπή κατοχή), την οικονομική κατοχή (ΔΝΤ) έρχεται πάντα και η πολιτική ΚΑΤΟΧΗ: Η ολοκληρωτική αντεπανάσταση…

Ολόκληρο το κείμενο εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=24015#24015

Διαβάστε επίσης και το άρθρο: «Το Μανιφέστο της συναινετικής δικτατορίας»
Εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4449


Προσέξτε ιδιαίτερα τα παρακάτω:

«Να κάνουμε εκλογές; Δεν είμαστε αυτόχειρες. Αρα τι μένει; Μια κυβέρνηση σαν εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει έκτακτες εξουσίες, για να το πω πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα άρθρα του συντάγματος πρέπει να βγουν "εκτός" ή να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου, πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς (...). Στο Βέλγιο πριν μερικά χρόνια μια τέτοια κυβέρνηση συνασπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ένα διάστημα (...)»...
*
Η ελεγεία υπέρ της επιβολής του ...δημοκρατικού «γύψου», που μόλις διαβάσατε, φέρει την υπογραφή «Τάσος Τέλογλου».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Μάλλον μέρες του 1936 ετοιμάζουν και όχι του 1974.

Και κάτι τελευταίο για να δείτε κάποια δήθεν ανεξάρτητα μπλογκ που βγήκαν ανοικτά με γραμμή ΔΝΤ, για συναίνεση

Άρθρο της Σύνταξης ΤΑΧΑΛΙΑ:

http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_4764.html

Χάλι με όλη τη σημασία της λέξης…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αριστείδης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 11:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι πράκτορες έχουν διαβάθμιση σπουδαιότητας.
Οι πολλοί, είναι σχεδόν φανεροί (τουλάχιστον στα έμπειρα μάτια) και έχουν ρόλο αβανταδόρου, κλακαδόρου, προβοκάτορα κτλ.
Οι λίγοι και πιο επικίνδυνοι, παραμένουν κρυφοί. Δρουν την ώρα που "πρέπει", αφού πρώτα έχουν χτίσει προσωπείο "ανένταχτου", "ανεξάρτητου", "σοβαρού", "μετρημένου" κτλ.
Η ώρα που "πρέπει" είναι τώρα...

Υ.Γ Σε σχέση με τα ιστολόγια, είναι σαφής, σαφέστατη πλέον η κόντρα "Τρωκτικού" - "ΤαΧάλια" (του πρώτου και δεύτερου σε επισκεψιμότητα, για να μην ξεχνιόμαστε). Σήμερα ανοίξανε (συγκαλυμμένο) καυγά για το Βγενόπουλο.
"Τρωκτικό" κατά, "Ταχάλια" υπέρ.
Τεράστια συμφέροντα...
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 06, 2010 12:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αριστείδη είσαι πολύ εύστοχος, παρά το γεγονός της λακωνικής γραφής σου.

Η σημερινή προβοκάτσια ήταν πολυκέφαλη και άρτια «επιχειρησιακά» συντονισμένη.

Κινητοποίησε, σε συνδυασμό, για πρώτη φορά, πολλές δυνάμεις, σε πολλά μέτωπα και με διαφορετικούς στόχους: Από τη στρατιωτική επιχείρηση, τύπου κοσοβάρικης μαφίας, την «οργάνωση» δυνάμεων στη Βουλή, μέχρι και τα μπλογκ…

Αύριο θα αναπτύξουμε διεξοδικά
το ζήτημα αφού θα έχουμε συγκεντρώσει και τις «πληροφορίες» τις απαραίτητες, μια και ζούμε χρόνια μέσα σε άγριες κινητοποιήσεις και έχουμε και τις «επαφές» μας με δραστήριους και έμπειρους ακτιβιστές…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Περαστικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 06, 2010 12:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ποιος δεν θέλει να δούμε τους προβοκάτορες;


Απλός πολίτης που κατέθεσε πριν από λίγο τη μαρτυρία του στο troktiko για την ομάδα που έδρασε στη Σταδίου μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Στο ύψος του Virgin στην Σταδιου οταν σπαγανε μαγαζια η "παρεα" που ειπα,το μπλοκ των αναρχικων (ειδα τις σημαιες ειμαι 100% σιγουρος) μεσα στην πορεια στην σταδιου εκανε αλυσίδα(!!!) να κρατησει τους κουκουλοφορους απ' εξω και τους βρίζανε γιατι θα μαζεψουν τα ΜΑΤ!!!Ειλικρινα ορκιζομαι το ειδα αυτο ηταν οτι πιο σουρεάλ έχω δεί στην ζωη μου!!Με το φτωχό μου το μυαλό τωρα αυτο μου λέει 2 πράγματα:Η το κάνανε "για τα μάτια του κόσμου" που λέμε,Η (ακομα πιο σημαντικο) μηπως ξέρανε οτι αυτοι που τα σπανε δεν ειναι "δικοι τους" και τους απομωνωνανε..."

[copy paste έκανα, το κείμενο είναι όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε]

Αυτό θεωρώ ότι είναι μια πρώτη "ένσταση" στα λεγόμενα καναλιών όπως το MEGA για τα "μπλοκ των κουκουλοφόρων" ή όπως του ΣΚΑΪ που μίλησε για απόπειρα... εισβολής του ΚΚΕ (!) στη Βουλή.

Εκτός από τις συνηθισμένες καθεστωτικές βλακείες των καναλιών όμως, υπάρχει και η ουσία. Και αυτή είναι απλή:
Άλλο η αγανάκτηση του απλού πολίτη που μπορεί να πάρει και απρόβλεπτες από τα κομματικά "μαγαζιά" μορφές, άλλο η πιθανότητα να παρασυρθούν οργισμένοι πολίτες από προβοκάτορες που (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) κάνουν τον μάγκα και άλλο οι ενέργειες οργανωμένων ομάδων που δρουν με πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, βάζουν φωτιά σε μαγαζιά με ένα σωρό κόσμο και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη της τρομοκρατικής τους ενέργειας.

Όποιος βρέθηκε στα πέριξ της σημερινής επίθεσης είδε ή πληροφορήθηκε ότι αυτοί που έδρασαν για την επιτυχία της προβοκάτσιας φορούσαν ουσιαστικά "στολή", τα ίδια ρούχα, γάντια και κασκέτο, ώστε να αλληλοαναγνωρίζονται μέσα στο πλήθος.

Όλοι στα πέριξ προβληματίστηκαν από την αδιαφορία των μελών της ομάδας για το ενδεχόμενο η "στολή" να δίνει στους αστυνομικούς της δυνατόητα αναγνώρισής τους.

Όσοι, ακόμη, παρακολούθησαν την συνέντευξη στο MEGA του διευθυντή του βιβλιοπωλείου "Ιανός" γνωρίζουν ότι απειλήθηκε από "άτομο που μίλαγε σπαστά ελληνικά".

Ας προβληματιστούμε τώρα, όλοι, εξαρχής:
Υπάρχει μπλακ μπλοκ που πορεύεται συντεταγμένα στο πλαίσιο της μεγαλύτερης πορείας διαμαρτυρίας των τελευταίων χρόνων. Αλλά υπάρχουν και "άλλοι".

Αυτοί έχουν σχέδιο, "στολή" και είναι αδίστακτοι. Γιατί μόνο αδίστακτος μπορεί να είναι κάποιος που του λένε "γιατί τα σπας;" και δεν λέει "φύγε", "παράτα με" ή κάτι χειρότερο αλλά λούζει τον "διαφωνούντα" με βενζίνη και του λέει "φύγε γιατί σε άναψα".

Και είναι απορίας άξιο πώς αυτοί οι τύποι δεν περιορίζονται στο σπάσιμο της MARFIN που έτσι κι αλλιώς θα τρομοκρατούσε όσους εργάζονταν σε αυτήν αλλά αποφασίζει να τους βάλει φωτιά.

Όπως απορίας άξιο -ή απλώς εκτέλεση εντολών- είναι να βάζεις φωτιά στη ΜΑΡΦΙΝ και όχι σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω.

Οι πέραν του Ατλαντικού φίλοι του πρωθυπουργού της Ελλάδας λένε "κοίτα ποιος ωφελείται". Και ποιος ωφελείται από τις δολοφονικές προβοκάτσιες φάνηκε σήμερα. Ποιος είναι αυτός που θέλει να "δράσει" ή να "αντιδράσει" στα μέτρα του ΔΝΤ των ΗΠΑ και δεν στέκεται μια στιγμή να σκεφτεί τους "στόχους" του;

Ένα τελευταίο σημείο: η αριστερά σήμερα εμφανίστηκε σύμφωνη στο ότι όλα αυτά είναι προβοκατόρικα. Μήπως είναι καιρός να σκεφτεί και αυτή τα επόμενα βήματά της; Και δεν εννοώ να "μαζευτεί" όπως άρχισαν να τη συμβουλεύουν όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν τις προβοκάτσιες αλλά αντίθετα να "ανοιχτεί" και να κλιμακώσει τις κινήσεις της.

Αν μάλιστα μπορούσε να βρεθεί σύμφωνη σε μερικές ουσιαστικές κινήσεις θα ήταν καλύτερα.
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 06, 2010 3:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σύνθετο επιτελικό σχέδιο προβοκάτσιας



Αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τη χθεσινή προβοκάτσια θα διακρίνει μια σημαντική διαφοροποίηση από τις προηγούμενες και ιδιαίτερα από αυτή των «δεκεμβριανών».

Μέχρι σήμερα
το κράτος και το παρακράτος με τους προβοκατόρικους θύλακές τους και καθοδηγητές έβαζαν σε κίνηση τους γνωστούς «αντιεξουσιαστικούς» χώρους και τους ποικίλους επιδοτούμενους με τα κόκκινα γιλέκα.


Μέσα σε αυτή τη «μάζα»-ασπίδα δρούσαν τα επαγγελματικά και εκπαιδευμένα αποσπάσματα των μυστικών υπηρεσιών: Ντόπια και αλλοδαπά.

Σε αυτά τα τωρινά γεγονότα βλέπουμε ένα ανώτερο και πιο περίπλοκο επιτελικό σχέδιο. Μια στρατηγική με πολλά μέτωπα και με διαφορετικούς στρατούς.

Κατά αρχάς βλέπουμε να ξεδιπλώνεται συνδυασμένα η προβοκάτσια σε δύο κεντρικά μέτωπα: Στο άριστα οργανωμένο σχέδιο καψίματος της τράπεζας ή τραπεζών, με στόχο θύματα ΚΑΙ στο επίσης άριστα οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή, σχέδιο με τον επιπρόσθετο στόχο να προβοκάρει και το ΚΚΕ.

Τα δύο αυτά «κτυπήματα» δόθηκαν συνδυασμένα και επιτελικά σχεδιασμένα, σχεδόν ταυτόχρονα.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Πυρπόληση Τράπεζας:

Μόνο αθεράπευτα αφελείς ή παντελώς τυφλοί δεν μπορεί να δούνε ότι αυτό το γεγονός ήταν έργο «κομάντος» εκπαιδευμένων. Μια στρατιωτική επιχείρηση πωρωμένων δολοφόνων κομάντος.

Από τις μαρτυρίες που υπάρχουν και από αυτά, που με ψελλίσματα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι αυτοί οι «κομάντος» προερχόντουσαν από τα αμερικανικά προτεκτοράτα: Ουτσεκάδες, κοσοβάροι και λοιποί…

Εκπαιδευμένα αποσπάσματα τρομοκρατίας που έδρασαν και στα «δεκεμβριανά» και πλιατσικολόγησαν αγρίως τότε…

Πολλές διασταυρωμένες πληροφορίες λένε τούτο: Υπάρχουν στην αστυνομία και στα ΜΜΕ βίντεο που δείχνουν τους δολοφόνους «καταδρομείς».

Θα δούμε πώς θα μαγειρευτούν τα πράγματα και ποιους θα συλλάβουν…

Η προβοκάτσια στη Βουλή

Εδώ είναι πιο σύνθετο το πρόβλημα και όχι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Απαιτείται ο συνδυασμός κάποιων πολιτικών δεδομένων:

α). Η λογική των διαδηλώσεων η οποία συνίσταται σε τούτο: το μπλοκ που βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας έχει το μέγα πλεονέκτημα να είναι το πιο πυκνό, «μαζεύοντας» τους πιο πολλούς: περαστικούς, περίεργους και όλους αυτούς που θέλουν να είναι μπροστά…

Η ηγεσία του ΚΚΕ το γνωρίζει αυτό από τις παλιές συγκεντρώσεις που «οδηγούσε». Γι’ αυτό και χθες, πριν «παγώσει» από τον «αιφνιδιασμό» της ξέχειλης οργής που έσπαγε την ειρηνόφιλη «πειθαρχία» του, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας για το μέγα πλήθος που πύκνωνε τις γραμμές του.

β). Αυτή, βεβαίως τη λογική της «κεφαλής», ασφαλώς την γνωρίζουν και την έχουν μελετήσει οι μηχανισμοί προβοκάτσιας.

γ). Με δεδομένο τον άγριο λαϊκό θυμό και την εκρηκτικότητα της κοινωνικής οργής, πολύ εύκολα μπορεί να αιφνιδιάσεις ένα κομματικό στρατό ο οποίος βράζει και ο ίδιος από οργή, συνακόλουθα να υπερφαλαγγίσεις τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις των νωθρών κομματικών καθοδηγητών.

Συγκεντρώνεις κάποιες δυνάμεις στην κεφαλή της πορείας του μπλοκ του ΚΚΕ και ορμάς με οργισμένα συνθήματα για να καταλάβεις τη Βουλή.

δ) Αυτό ακριβώς έγινε. Κάποιες συγκεντρωμένες και καθοδηγούμενες δυνάμεις, χωρίς καμία σχέση με το ΚΚΕ, ικανές, όμως, σήμερα, να κινητοποιήσουν κάποιες εκατοντάδες ανθρώπους, οργισμένους και απελπισμένους, βρέθηκαν ΕΚΕΙ…

Τα συντονιστικά όργανα
αυτών των δυνάμεων έδρασαν και λειτούργησαν συνδυασμένα με το κτύπημα στην τράπεζα, στη βάση ενός γενικού επιτελικού σχεδίου.

Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς
ότι ξαφνικά μια μάζωξη αθροιστική μεμονωμένων ατόμων εξεγέρθηκε, είχε έτοιμα τα συνθήματα και όρμησε να καταλάβει τη Βουλή.

Αυτή η «μάζωξη» δεν ήταν τυχαία, αλλά και τυχαία να ήταν έπρεπε να πυροδοτηθεί από ένα οργανωμένο σπινθήρα: Αυτός ο οργανωμένος «σπινθήρας» έδρασε βάσει σχεδίου και προβοκατόρικα, πατώντας πάνω στο ηφαίστειο της λαϊκής οργής.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ αιφνιδιάστηκε και μίλησε για «Χρυσή Αυγή». Το ΚΚΕ γνώριζε πολύ καλά ότι αυτοί οι πυροδότες εξεγερμένοι δεν ήταν δικοί του. Μέσα, όμως στην αμηχανία της ταραχής του, κόλλησε στη χροιά των συνθημάτων και στον υστερικό μικροαστικό «πατριωτισμό» τους, καταλήγοντας στην εύκολη και βολική, ίσως και σκόπιμη δικαιολογία-απολογία: ότι αυτοί ήταν της «Χρυσής Αυγής»…

Λέμε απολογία γιατί το ΚΚΕ ούτε καν έχει στο μυαλό του την οργάνωση δυναμικών ενεργειών και κυρίως την αυτό-οργάνωση της λαϊκής οργής.

Αναλώνεται, μόνο, για τα μάτια του κόσμου, σε «δυναμικά» θεάματα εκλογικού χαρακτήρα, σε τελετουργικά, φαιδρά σόου, σαν τις αναρτήσεις στην Ακρόπολη…

ε). Το πλέον, όμως, καταλυτικό πολιτικό στοιχείο, το οποίο επαληθεύει την οργανωμένη προβοκάτσια στη Βουλή, είναι η στάση του πολιτικού προβοκάτορα Καρατζαφέρη και του ασκεριού του: Ο ΛΑΟΣ και ιδιαίτερα ο κλόουν αρχηγός, εκτελεί με υπερβάλλοντα και δουλικό ζήλο διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτό σήμερα είναι γνωστό και στους «εθνικιστικούς» κύκλους, το χώρο δηλαδή που καπηλεύτηκε και εμπορεύτηκε, μαζί με τους κάλπικους «πατριωτισμούς».

Ο διατεταγμένος, λοιπόν, αυτός προβοκάτορας και η παρέα του, εν ριπή οφθαλμού, δηλαδή το περίμενε, κατηγόρησε το ΚΚΕ για «κατάλυση» της Βουλής και άλλα τέτοια φαιδρά.

Το ΚΚΕ, που έβαλε τα στήθη του για να αναχαιτίσει την επίθεση εναντίον της Βουλής, στιγματίστηκε από την προβοκατόρικη «τσόντα» της κυβέρνησης ως υποκινητής του χάους και της «εισβολής» στη Βουλή.

Και μόνο το γεγονός αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική απόδειξη για τη στημένη προβοκάτσια στη Βουλή, συνδυασμένη, να μη το ξεχνάμε, με αυτή του δολοφονικού εμπρησμού της τράπεζας…

Η τραγική ειρωνεία και το οξύμωρο σχήμα είναι ότι η πλειονότητα των «εθνικιστών» κατηγορεί το ΚΚΕ για προδοσία των λαϊκών αγώνων: ότι δεν επέτρεψε στο …λαό να μπει στη Βουλή.

Είναι πράγματι ιλαροτραγικό να βλέπεις «ακροδεξιά» σχήματα που μόνο η λέξη λαϊκό κίνημα τους προκαλούσε μέχρι χθες αλλεργία, να μεταλλάσσονται σε φανατικούς θιασώτες των λαϊκών κινημάτων…

Οι μηχανισμοί του καθεστώτος, του κράτους και του παρακράτους γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ παίζει εντός πλαισίου, σαν ένα απαραίτητο γρανάζι του συστήματος.

Οι μηχανισμοί, όμως, αυτοί αναζητούν στην παρούσα, πολύ δύσκολη περίοδο, και αποδιοπομπαίους τράγους.

Και ακόμα: Περισσότερη υποταγή στη νομιμότητα της Νέας Τάξης.

Το ΚΚΕ παρέχεται γι’ αυτό το παιχνίδι, δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από αυτό το παιχνίδι, ακριβώς γατί είναι μέρος του παιχνιδιού και ένα αργοκίνητο, πλαδαρό, υπάκουο και «νόμιμο» σώμα…

Και τώρα, όχι μόνο δεν αποκαλύπτει το επιτελικό σχέδιο της σύνθετης προβοκάτσιας κατά του λαϊκού κινήματος, αλλά σπεύδει να δώσει εύσημα «καλού παιδιού», το οποίο υπερασπίζεται τα «ιερά και τα όσια» του «ορνιθώνα» της απάτης που λέγεται Βουλή…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες