Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ: Δεν είναι «στιγμιαίο αδίκημα» αλλά «διαρκές»!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2010 10:24 am    Θέμα δημοσίευσης: ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ: Δεν είναι «στιγμιαίο αδίκημα» αλλά «διαρκές»!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ: Δεν είναι «στιγμιαίο αδίκημα» αλλά «διαρκές»!!!
Το παρακάτω κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου ξεσκεπάζει καταλυτικά την απάτη του σοσιαλδημοκρατικού αμερικανισμού…




«Κατά καιρούς έχουμε μιλήσει ακόμα και για την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ»!
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος


Πριν δυο μήνες, σε μια συγκινητική προσπάθεια να τον συμπονέσουμε για το γεγονός ότι «μας παίρνει το κεφάλι»,
ο κύριος Παπανδρέου έριξε στην πιάτσα - και τα παπαγαλάκια του κήπου του Μαξίμου έσπευσαν να το αναμεταδώσουν -
ότι τα μέτρα που επέβαλε είναι «έξω από την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ»...

*

Με αυτή την επικοινωνιακή φούσκα,
που μετασχηματίζει σε επίπεδο πολιτικού λόγου όλη τη γελοιότητα του «αμάρτησα για το παιδί μου»,
ξεμπερδέψαμε σχετικά νωρίς. Αλλά, τώρα
έχουμε τη νέα βερσιόν. Την έχουν επεξεργαστεί τα ίδια επιτελεία της πολιτικής «γενναιότητας»:


Στο ΔΝΤ, λέει το ΠΑΣΟΚ (και αναμεταδίδουν οι παπαγάλοι του)
«μας πήγαν οι συντηρητικές δυνάμεις» της Ευρώπης και της Ελλάδας...

*
Παρακάμπτουμε τα αξιοθρήνητα καμώματα ότι τάχα μου το ΠΑΣΟΚ είναι το «προοδευτικό», που ουδεμία ευθύνη φέρει για τη λεηλασία, για τα δάνεια, για τα χρέη.

Παρακάμπτουμε ακόμα και αυτή την άκρως εξοργιστική τακτική να υποδύονται τις «μωρές παρθένες»,
λες και αυτοί δε βρέθηκαν ποτέ στο τιμόνι του «Τιτανικού», λες και αυτοί δεν το έπαιξαν ποτέ μαθητευόμενοι μάγοι πάνω από το κεφάλι του ασθενούς στην «εντατική», λες και αυτοί δεν ξέρουν τίποτα από «νέα τζάκια», από «κότερα», από «πάρτι» και από «συντρόφους που πλούτισαν» (κατά τη ρήση της κυρίας Παπανδρέου).
***
Ας δούμε, όμως, με φόντο το ΔΝΤ, πόσο πιο... «προοδευτικοί» από τους... «συντηρητικούς», είναι οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ.
*
Α. Ο κύριος Ντομινίκ Στρος - Καν, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, στην ίδια Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανήκει, μαζί με τον κ. Παπανδρέου;
*
Β. Ο κύριος Ντομινίκ δεν είναι το θεωρούμενο «πουλέν» του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, στις συγκεντρώσεις του οποίου παρευρίσκετο ο κ. Παπανδρέου στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία;
*
Γ. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι αυτός που στις 11 του Φλεβάρη 2010, δήλωνε από τις Βρυξέλλες;:

«Πρώτα απ' όλα, να ξέρετε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (...) Εμείς θα είμαστε πρόθυμοι και θα είναι και χρήσιμη αυτή η συνεργασία μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (...). Πρώτα απ' όλα, όχι προ μηνός, αλλά προ διμήνου και εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος - Καν την αρωγή του (...) Είμαι σε άμεση επαφή με τον Ντομινίκ Στρος - Καν και, χωρίς αμφιβολία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ξέρετε, έχει αντιμετωπίσει πολλαπλώς τέτοιου είδους κρίσεις, βέβαια εκτός Ευρωζώνης»!


Αλήθεια, ήταν η «συντηρητική» Μέρκελ που υποχρέωσε τον κ. Παπανδρέου να ζητά εδώ και μήνες (!) και συγκεκριμένα - σύμφωνα με την ομολογία του - από το Δεκέμβρη του 2009 (!), την «αρωγή» του ΔΝΤ;...
*
Δ. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι που, με τη στάση του και με τις δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στην Ουγγαρία, τροφοδοτούσε πρωτοσέλιδα, όπως της «Ελευθεροτυπίας» στις 16 του Μάρτη, όπου καταγράφονταν τα εξής;:
«Γ. Παπανδρέου: Εμπρακτη βοήθεια έως τις 25 Μαρτίου, αλλιώς ΔΝΤ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εάν δεν ικανοποιηθεί από τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου».
*
Ε. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι που ανήμερα της 25ης Μάρτη υποδέχτηκε την απόφαση των Βρυξελλών περί «μηχανισμού σωτηρίας» με τη συμμετοχή του ΔΝΤ με τα παρακάτω λόγια:

«Η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής. Και η Ευρώπη έκανε επίσης ένα μεγάλο βήμα. Σήμερα, δεν πήραμε μόνο αποφάσεις για την Ελλάδα. Η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ενωση βρέθηκε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».
*
ΣΤ. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι αυτός που ακριβώς την επόμενη μέρα δήλωσε:

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετώπισε, πρόσφατα, μια τεράστια πρόκληση. Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκε με αποφασιστικότητα και ισχυρή βούληση. Εμείς, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, καταφέραμε να διαφυλάξουμε την Ενωσή μας και το κοινό μας νόμισμα (...) Καταλήξαμε σε ένα πολύ σημαντικό, πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό, με μειοψηφική συμμετοχή του ΔΝΤ. Ο μηχανισμός αυτός εγγυάται την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης».

Και όχι μόνο αυτό, αλλά συμπλήρωσε κιόλας:

«Θέλω όμως να πω κάτι, σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οπως ξέρετε, κατά καιρούς έχουμε μιλήσει ακόμα και για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»! (Γιώργος Παπανδρέου, 26 του Μάρτη 2010).
***
Μήπως, όμως, οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το ΔΝΤ συνιστούν ένα «στιγμιαίο αδίκημα»;
Αλλά πόσο «στιγμιαίο» μπορεί να θεωρείται ένα «φλερτ» που ξεκίνησε εδώ και δύο (!) σχεδόν χρόνια;

*
1. Ηταν ο κ. Σημίτης ο οποίος μιλώντας στη Βουλή (18 του Δεκέμβρη 2008), είπε:

«...γι' αυτό πιστεύουν (σ.σ.: στην ΕΕ) ότι η Ελλάδα καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό ώστε η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητα εκείνου, του ΔΝΤ, και όχι φροντίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
*
2. Ηταν ο κ. Βερελής που μιλώντας στη Βουλή (20 του Δεκέμβρη 2008), είπε:

«Οι διεθνείς αγορές είναι βέβαιες ότι θα υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης και ο λόγος αυτός θα είναι που θα υποστυλωθεί, σε κάποιο βαθμό, η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών και θα σταματήσει αυτός ο επικίνδυνος δρόμος προς το ΔΝΤ».
*
3. Κι αν ευσταθεί ότι ναι μεν το ΠΑΣΟΚ ήταν που πρώτο έθεσε το ΔΝΤ στην «ατζέντα», αλλά οι κ. κ. Σημίτης και Βερελής το έθεσαν ως «κίνδυνο», τότε τι να πει κανείς για τις δηλώσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου;
Απολαύστε (Πρακτικά Βουλής, 20/12/2008):

«...η σημερινή κρίση συναντάει μια χώρα χωρίς παραγωγική βάση, με αποξηραμένες παραγωγικές δυνατότητες (...). Αγαπητοί φίλοι, το θέμα δεν είναι αν θα μπούμε σε διαδικασία διεθνούς οικονομικού ελέγχου. Επειδή (...) εγώ θα έλεγα μήπως στην κατάσταση που είμαστε, εμείς να ζητήσουμε ένα διεθνή οικονομικό έλεγχο...»!
***
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ:

Αυτοί που μιλούσαν περί «ισχυρής Ελλάδας», την ίδια ώρα «αποξήραιναν» τη χώρα!
Που την άφησαν «χωρίς παραγωγική βάση» κι όμως φτάνουν να επικαλούνται το ίδιο τους το «δημιούργημα» για να ποζάρουν σαν «σωτήρες»!

*
Αλλά η νέα αποστολή που έχουν αναλάβει είναι τόσο βρώμικη, τόσο απάνθρωπη,
που για να τη φέρουν σε πέρας, για να υλοποιήσουν τον προαποφασισμένο ταξικό κανιβαλισμό,
τους χρειάζεται να επιστρατεύσουν τη θεωρία της
«έξωθεν πίεσης» εκ μέρους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΕΕ.
Ολων εκείνων, δηλαδή, που οι ίδιοι τους έφεραν στην Ελλάδα, οι ίδιοι τους υπηρετούν και οι ίδιοι συναποφασίζουν μαζί τους, εδώ και δεκαετίες!


Πηγή:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5608576&publDate=22/4/2010

Πολλά σχετικά κείμενα θα βρείτε στη σελίδα ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewforum.php?f=33
Επιστροφή στην κορυφή
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2010 10:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από:
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/04/335.html#more


ΗΠΑ: Κέρδη 335% λόγω... κρίσης!



Πώς η Goldman Sachs σημείωσε κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2010 αυξημένα κατά 91% ;

Αποπληξία κινδυνεύει να πάθει όποιος διαβάζει την περιβόητη λίστα των 500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων των ΗΠΑ που δημοσιεύει κάθε χρόνο το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό "Φόρτσιουν".

Διαπιστώνει εμβρόντητος ότι την ώρα που μαίνεται η κρίση και που δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι απολύονται στα ανεπτυγμένα βιομηχανικά κράτη, ενώ χώρες ολόκληρες βυθίζονται βαθύτερα στο τέλμα του δημόσιου χρέους και λαοί απειλούνται με κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου τους, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί των ΗΠΑ κυριολεκτικά... θησαυρίζουν με πρωτοφανείς ρυθμούς εκμεταλλευόμενοι ακριβώς την κρίση!

Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί, αλλά και ανατριχιαστικοί ταυτόχρονα. Οι συνολικές πωλήσεις αυτών των 500 γιγάντων παρουσίασαν κατά το 2009 συνολική πτώση πωλήσεων έναντι του 2008 κατά 8,7%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και τριάντα ολόκληρα χρόνια - από το 1983, ακριβέστερα.

Πτώση πωλήσεων, άρα πτώση και των κερδών, σκέπτεται ο κοινός νους. Λάθος. Λάθος...

...μεγάλο: το 2009 οι 500 αυτοί επιχειρηματικοί όμιλοι σημείωσαν απίστευτη... έκρηξη κερδών!

Οσο και αν ακούγεται απίστευτο, μέσα στο έτος της κρίσης, το 2009, τα κέρδη αυτών των 500 αμερικανικών κολοσσών αυξήθηκαν έναντι του 2008 κατά... 335%! Οχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Αύξηση κερδών 335% με πτώση του τζίρου κατά 8,7%! Η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και εξήντα χρόνια!

Εδώ αρχίζει το ανατριχιαστικό μέρος αυτής της ιστορίας. Αφού ο τζίρος μειώθηκε και τα κέρδη απογειώθηκαν, είναι προφανές ότι μειώθηκαν τα έξοδα των επιχειρήσεων. Με ποιο τρόπο; Με τον απλούστερο: τη μαζική σφαγή των εργαζομένων. Αυτές οι 500 επιχειρήσεις που μέσα στο 2009 συσσώρευσαν αστρονομικά κέρδη... απέλυσαν 821.000 εργαζόμενους!

Πρόκειται για φρικιαστικό δείγμα της κοινωνικής αναλγησίας του συστήματος, αλλά και της θεαματικής αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου υπέρ των πλουσίων και εις βάρος των εργαζομένων που συντελείται στο πλαίσιο της κρίσης.

Εκεί δε που γίνεται κανείς κυριολεκτικά έξαλλος είναι όταν βλέπει στην πρώτη δεκάδα των 500 να επανέρχονται η Μπανκ οβ Αμέρικα και η Τζ. Π. Μόργκαν Τσέις (στις θέσεις 5 και 9 αντιστοίχως).

Πρόκειται για δύο τράπεζες που έναν χρόνο νωρίτερα βρίσκονταν στα όρια της χρεοκοπίας και διασώθηκαν απορροφώντας δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια κρατικής στήριξης - παίρνοντας δηλαδή μέσω της αμερικανικής κυβέρνησης όλους τους φόρους που κατέβαλαν στο κράτος δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες για σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους κ.λπ.

Δεν συζητάμε για τις φαρμακοβιομηχανίες. Κάποιες από αυτές σημείωσαν αύξηση κερδών μέσα στο 2009 έως και... 1.000% (!!!) χάρη στην καλοστημένη και έξοχα διαφημισμένη ιστορία της "πανδημίας" της γρίπης της πλάκας, η οποία γέμισε με δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φαρμακοβιομηχανιών.

Τα "λαμόγια" του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος μπορεί να προκάλεσαν την παγκόσμια κρίση μαζί με τους Ευρωπαίους ομοίους τους, αλλά πάντως σήμερα κάνουν πάρτι.


Η Γκόλντμαν Ζαξ για παράδειγμα, η διαβόητη αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σημείωσε αύξηση κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 κατά 91%! Και αυτό παρόλο που την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή για απάτη εναντίον της Γκόλντμαν Ζαξ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν χαρακτήρισε την τράπεζα αυτή "ηθικά χρεοκοπημένη".

Πρόκειται για μία τράπεζα που ενεργεί επί αδρά αμοιβή ως σύμβουλος όχι μόνο των κυβερνήσεων της Ελλάδας, αλλά και εκείνων της Γερμανίας, της Βρετανίας και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίες αισθάνονται τρομοκρατημένες τώρα από τις αποκαλύψεις για τις πράξεις της και προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν.

Τράπεζες

Καμιά σχέση με το δημόσιο καλό

Σοκαριστική ήταν η δήλωση του Αλεξάντερ Ντιμπέλιους, επικεφαλής στην Γκόλντμαν Ζαξ των χρηματοπιστωτικών πράξεων που αφορούν στη Γερμανία:

"Οι τράπεζες δεν έχουν καμία υποχρέωση να προωθούν το δημόσιο καλό!" δήλωσε χωρίς περιστροφές.

Με αυτόν τον αλαζονικό τρόπο αντιμετώπιζε τις κατηγορίες ότι η αμερικανική Γκόλντμαν Ζαξ είναι υπεύθυνη για τις απώλειες 150 εκατομμυρίων δολαρίων γερμανικής τράπεζας, η οποία στη συνέχεια διασώθηκε με χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων. Αλλα 840 εκατομμύρια δολάρια στοίχισε παιχνίδι της Γκόλντμαν Ζαξ στη βρετανική RBS, η οποία επίσης διασώθηκε με δεκάδες δισεκατομμύρια στερλίνες των φορολογουμένων. Ληστές των δημόσιων ταμείων...

Γ.Δελάστικ - Έθνος


Πολλά σχετικά κείμενα θα βρείτε στη σελίδα ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewforum.php?f=33
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός ΧΡ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 23, 2010 1:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


- Πρώτος όρος του ΔΝΤ είναι να μη γνωρίζουν τίποτα οι Έλληνες πολίτες για τις συμφωνίες που γίνονται. Το διάβασα στο ιστολίγιο ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

- Ναι, αλλά ο κ. Παπακωνσταντίνου μας είπε ότι :

"... ότι δεν υπάρχει καμία τυπική υποχρέωση να περάσει η συμφωνία από την ελληνική Βουλή και πρόσθεσε ότι «υποθέτω πως κάποια στιγμή θα γίνει μια συζήτηση»."

- Ποια θα είναι η συζήτηση;

- Με βάση τις οδηγίες των Fiancial Times και τον οικονομικό αναλυτή κ. Βόλφγκανγκ Μίνχαου :

Η χρεοκοπία (να) ονομάζεται "αναδιάρθρωση χρέους" και η αναδιάρθρωση (να) λέγεται διαχείριση.

- Και η διαχείριση τι σημαίνει, πώς λεγεται;

- Αυτή δεν έχει όνομα. Απλά, αντιστοιχεί με το γνωστό λαϊκό απόφθεγμα "η πέντε του μπεκρή".

- Και μετά;

- Μετά τα δημοκρατικά κόμματα θα ριχτούν στη μάχη των εκλογών (πάλι) έχοντας ασφαλώς εξασφαλίσει το δικό τους "πέντε του μπεκρή" και το "πόπολο" θα τρέχει από δω κι από κει με σημαιάκια και παλαμάκια. Χωρίς ταξίματα εκλογές δεν γίνονται και δεν κερδίζονται".
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 23, 2010 1:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο πρώτος όρος του ΔΝΤ είναι να μην γνωρίζουν τίποτε οι έλληνες πολίτες για τις συμφωνίες που γίνονται
Πηγή:
http://kostasxan.blogspot.com/2010/04/blog-post_326.html





· Και για όσους δεν κατάλαβαν, δημοκρατία τέλος!!!
· Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδέχεται όλες τις διαταγές του ΔΝΤ παρακάμπτοντας την βασική υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης να είναι διάφανη ως προς τις αποφάσεις της
· Η διαφάνεια που "ονειρευόταν" ο πρωθυπουργός, έμεινε τελικά στα... λόγια!


«Σιωπητήριο» για το περιεχόμενο του διαλόγου με τους υπουργούς και τα μέτρα που θα συμφωνηθούν είναι ο πρώτος όρος τον οποίον έθεσαν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ.

Με τον όρο αυτό συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συζήτησης (τρεισήμισι ώρες) που είχε με τους επικεφαλής της ομάδας στελεχών του διεθνούς οργανισμού. Με το «σιωπητήριο» συμφωνούν και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ, οι προϊστάμενοι των οποίων δεν είναι ικανοποιημένοι με την κυβερνητική άποψη ότι η ΕΕ «μας έσπρωξε» στο ΔΝΤ και μάλιστα την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ζητεί την αρωγή της.

Χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον για δύο εβδομάδες προκειμένου να καταρτιστεί από κοινού ένα κείμενο που θα έχει δύο σκέλη:

το πρώτο σκέλος θα αναφέρεται στις πολιτικές τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα το 2010 και τα δύο επόμενα από αυτό έτη και το δεύτερο σκέλος θα αναφέρεται στο χρηματοδοτικό πλαίσιο, τον μηχανισμό στήριξης, τον τρόπο λειτουργίας του κτλ.

Το κείμενο των πολιτικών θα είναι το ίδιο- με ελάχιστες διαφορές- με εκείνο που πρέπει να παραδοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τις 15 Μαΐου.

Ταυτοχρόνως,
θα πρέπει να προετοιμάζεται και ο μηχανισμός στήριξης, η ενεργοποίηση του οποίου θα γίνει μετά την επιβολή σχετικού αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ θα χρειαστεί και η ομόφωνη απόφαση του Εurogroup.

Ρόλο θα παίξουν επίσης και τα εθνικά Κοινοβούλια, τα οποία θα κληθούν να επικυρώσουν την απόφαση. Πάντως, σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία τυπική υποχρέωση να περάσει η συμφωνία από την ελληνική Βουλή και πρόσθεσε ότι «υποθέτω πως κάποια στιγμή θα γίνει μια συζήτηση».
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες