Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Από τη δικτατορία της χούντας στη δικτατορία του ΔΝΤ!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 19, 2010 9:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Από τη δικτατορία της χούντας στη δικτατορία του ΔΝΤ!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από τη δικτατορία της χούντας στη δικτατορία του ΔΝΤ!!!

Συχνά η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι μόνο ως φάρσα, αλλά ως πολλαπλή τραγωδία.
Όταν μέσα στους «ιστορικούς κύκλους» υπάρχουν πολλές επαναλήψεις φάρσας, τότε έρχονται οι εφιάλτες.


Ζήσαμε πολλές φάρσες: Τη σοσιαλδημοκρατική φάρσα και τις οβιδικές μεταλλάξεις και ενσωματώσεις της σταλινογενούς αριστεράς.
Έτσι φτάσαμε μετά τη δικτατορία της 21ης Απριλίου στη δικτατορία του ΔΝΤ: Σε ένα ακόμα χειρότερο δικτατορικό εφιάλτη!!!

Τι διαβολική σύμπτωση!!! Απρίλιο μήνα και ίδιες μέρες…

Το παρακάτω κείμενο του Δελαστίκ το πήραμε από:
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_7860.html




Στα νύχια του ΔΝΤ

Γράφει ο Γιώργος Δελάστικ

Φόβος για το μέλλον. Θλίψη για τη διάψευση των ελπίδων. Απογοήτευση για την κυβέρνηση και την πολιτική της. Πάγωσε ο ελληνικός λαός όταν άκουσε την Πέμπτη το απόγευμα την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει ουσιαστικά την Ελλάδα κάτω από τον ζυγό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ερχονται στην Αθήνα οι ξένοι δυνάστες για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση του τόπου και να υπαγορεύσουν τους όρους τους και το πρόγραμμα που θα εκτελέσει ασυζητητί η εκλεγμένη από τους Ελληνες κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η χώρα μπαίνει σε θεοσκότεινο τούνελ άγνωστου μήκους.

Ορμησαν να κατασπαράξουν τα εισοδήματα των Ελλήνων εργαζομένων ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Ολι Ρεν και ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν μόλις άκουσαν τη χαρμόσυνη γιΆ αυτούς είδηση ότι η κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα βορά στο ΔΝΤ. Ζήτησαν αμέσως μείωση κατά 10% των μισθών όλων των Ελλήνων εργαζομένων στον... ιδιωτικό τομέα! Μύρισαν αίμα μισθωτών ΕΕ και ΔΝΤ και δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα. Απαίτησαν μείωση των μισθών όλων των Ελλήνων πριν καν αρχίσει από αύριο η στημένη φαρσοκωμωδία των δήθεν διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση!

Φρικιαστικά είναι τα μέτρα που πάντα εφαρμόζει το ΔΝΤ σε όσες χώρες έχουν τη δυστυχία να πέσουν στα νύχια του.

Καταργεί αμέσως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα αδείας, σε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Καταργεί τα κατώτατα μεροκάματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αφήνει ελεύθερες τις απολύσεις χωρίς καν αποζημίωση. Αίρει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και απολύει εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς. Αυξάνει τον ΦΠΑ. Κατεδαφίζει τη δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνική περίθαλψη...

Η αντίσταση των Ελλήνων και μόνον αυτή θα καθορίσει, αν η κυβέρνηση Παπανδρέου θα περάσει όλα αυτά τα μέτρα του ΔΝΤ ή αν θα υποχρεωθεί να κάνει πίσω σε κάποια από αυτά. Εχει πάντως καταστεί κραυγαλέα πασιφανές ότι η ίδια η κυβέρνηση δεν προβάλλει καμία αντίσταση στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Υποκύπτει ταχύτατα σε κάθε πίεσή τους. Ελάχιστη σημασία έχει πλέον αν δεν μπορεί ή αν δεν θέλει καν να αντισταθεί. Το βέβαιο είναι ότι καμιά δήλωσή της δεν έχει πια την παραμικρή αξιοπιστία.

Πανηγύριζε ο πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή. «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά» δήλωσε μετά την απόφαση των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης να δανείσουν 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με επιτόκιο 5%, αν χρειαστεί. «Κανείς πια δεν μπορεί να παίζει με το κοινό μας νόμισμα, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την κοινή μας μοίρα» πρόσθεσε διθυραμβικά. Δεν πρόλαβε όμως να κλείσει η εβδομάδα και είχε ήδη θέσει σε κίνηση τις διαδικασίες υπαγωγής της χώρας μας στον ζυγό του ΔΝΤ! «Η ΕΕ δεν έχει πάντα πίστη μόνο στις δικές της δυνάμεις. ΓιΆ αυτό υπάρχει και το ΔΝΤ!» δήλωσε με άνεση ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν ήταν «μπλόφα» το ΔΝΤ, όπως μπορεί κανείς να εκτιμήσει πλέον με βεβαιότητα εκ των υστέρων. Δεν χρησιμοποιούσε δηλαδή ο πρωθυπουργός την απειλή προσφυγής στο ΔΝΤ μόνο και μόνο για να πιέσει την ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα.

Αντιθέτως, αποδεικνύεται ότι ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή του Γ. Παπανδρέου ευθύς εξαρχής να οδηγήσει τελικά βήμα βήμα την πατρίδα μας στη μέγκενη του ΔΝΤ. Ολοι οι ενδιάμεσοι χειρισμοί αποσκοπούσαν στο να διευκολύνουν την υποταγή της Ελλάδας στο ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ, ΔΝΤ.

Το «οπλισμένο περίστροφο» του ΔΝΤ που βρισκόταν στο τραπέζι και στο οποίο τόσο επίμονα αναφερόταν ο πρωθυπουργός θυμίζοντας έντονα τον Τζορτζ Μπους, τον αλήστου πολιτικής μνήμης πρόεδρο των ΗΠΑ, αποδείχθηκε τελικά ότι δεν ήταν για τους κερδοσκόπους. Στον κρόταφο του ελληνικού λαού το κόλλησε αυτό το πιστόλι του ΔΝΤ ο Γιώργος Παπανδρέου και μάλιστα ετοιμάζεται ήδη να τραβήξει και τυπικά τη σκανδάλη, όπως έχει ήδη ανακοινώσει.

Θα επιβιώσει πολιτικά ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να υποτάξει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, καθορίζοντας ως μέλλον του λαού της τη φτώχεια και τη μιζέρια για πολλά χρόνια; Ο ίδιος προφανώς νομίζει πως θα διασωθεί, αν και αυτό δεν έχει γίνει σε καμιά χώρα μέχρι τώρα. Τον επόμενο χειμώνα, θα ξέρουμε αν έχει δίκιο...
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 19, 2010 10:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από τη δικτατορία της χούντας στη δικτατορία του ΔΝΤ!!!

Πατρίδα. Προδομένη πατρίδα. Ποιος να το πίστευε. Να
κάθομαι τώρα να γράφω πατριωτικά ποιήματα.
Μέσα από βαθιά καρφωμένα παράθυρα ακούγονται οι φωνές
των ζωντανών.
Οι νεκροί ξυπνούν. Φορούν τα παπούτσια. Ανεβαίνουν
Με φαρδειές κυλιόμενες κλίμακες κλαίγοντας σιωπηλά.
Δακρυσμένα σκαρφαλώνουν στους στύλους. Ξεβιδώνουν
τις λάμπες.
Μαγάλα κομμάτια δόξας αιωρούνται στο σκοτάδι

Νάσος Βαγενάς
(αριστερός)




Ο κύκλος προδοσιών αυτής της χώρας δεν έχει τέλος.

Το σπειροειδές ελατήριο της Ελλάδας ανακυκλώνει τους εφιάλτες: Από τον εφιάλτη της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου φτάσαμε στον εφιάλτη της πλανητικής δικτατορίας του ΔΝΤ

Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφρόνηση και προσβολή όλων αυτών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για ένα καλύτερο αύριο.

Θυσιάστηκαν ζωές για να γκρεμίσουν τη δικτατορία και να φέρουν έναν άλλο κόσμο και καταλήξαμε στη σημερινή διαστροφή της δικτατορίας του ΔΝΤ: Στην πλέον απαίσια και μοχθηρή μορφή δικτατορίας!!!

Η ιστορία παίζει οδυνηρά παιχνίδια και είναι και «εκδικητική».

Δεν επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα, αλλά ως πολλαπλή τραγωδία.

Όταν μέσα στους «ιστορικούς κύκλους» υπάρχουν πολλές επαναλήψεις φάρσας, τότε έρχονται οι εφιάλτες.

Ζήσαμε πολλές φάρσες: Τη σοσιαλδημοκρατική φάρσα και τις οβιδικές μεταλλάξεις και ενσωματώσεις της σταλινογενούς αριστεράς.

Έτσι φτάσαμε μετά τη δικτατορία της 21ης Απριλίου στη δικτατορία του ΔΝΤ: Σε ένα ακόμα χειρότερο δικτατορικό εφιάλτη!!!

Τι διαβολική σύμπτωση!!! Απρίλιο μήνα και ίδιες μέρες…

Θα παραθέσουμε ένα κείμενό μας που περιέγραφε το σημερινό εφιάλτη.Γραμμένο τον Απρίλιο του 2006, ΡΕΣΑΛΤΟ-6

Η Χούντα του 1967 και ο σύγχρονος φασισμός.
Τότε φυλάκιζαν τους αγωνιστές!
Σήμερα φυλακίζουν και δολοφονούν τη σκέψη.


Η δικτατορία είναι μια συνήθεια του αίσχους:
Μια μηχανή που σε καθιστά κωφάλαλο,
Ανίκανο να ακούσεις, ανήμπορο να μιλήσεις
Και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο να κοιτάξεις.

Εντουάρντο Γκαλεάνο

Κάθε δικτατορία είναι μια «μηχανή», που πρώτα απ΄ όλα καταδιώκει και βασανίζει τους νέους. Καθεστώς στείρο, όπως είναι, μισεί θανάσιμα καθετί που μεγαλώνει και κινείται. Πολλαπλασιάζει μόνο τις φυλακές και τα νεκροταφεία. Δεν μπορεί να παράγει τίποτε άλλο από κρατούμενους, πτώματα, ρουφιάνους και εξόριστους. Το να είσαι νέος και μάλιστα πολιτικοποιημένος νέος, για τη δικτατορία είναι έγκλημα.
Οι αφηγήσεις για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου είναι «αφηγήσεις» καπηλείας, ηρωποίησης, πολιτικής εξαργύρωσης, «αφηγήσεις» νάρκωσης και λήθης. Και αυτή η πρόσφατη ιστορία μας έχει δοθεί μασκαρεμένη και αφυδατωμένη από τα πολιτικά της μηνύματα.
Αυτή η «ιστορία» σε σχέση με την αληθινή ιστορία, είναι όπως ο εφιάλτης σε σχέση με τα βιώματα της πραγματικής ζωής. Η αλήθεια και η μυθολογία διαπλέκονται και τη θέση των πολιτικών αιτημάτων και μηνυμάτων έχει πάρει το ωχρό πρόσωπο εκείνων που επιδιώκουν όχι μόνο να σβήσουν τις αγωνιστικές μνήμες, αλλά και να επιβάλλουν τον ολοκληρωτισμό του αυτοκρατορικού λόγου.
Εξατμίζουν την ιστορική ουσία, δαιμονοποιούν κάποιες εξωτερικές όψεις της δικτατορίας και τις έννοιες με αρνητική συναισθηματική φόρτιση για να επικαλύψουν και να εξωραΐσουν το ιστορικό παρόν.

Αυτό το μικρό κείμενο δεν αποπειράται την αποκατάσταση της ιστορίας. Δεν είναι ιστορικό κείμενο.
Απλώς θέλει να επισημάνει ότι ο σημερινός κυρίαρχος πολιτικός λόγος είναι ένας ταριχευμένος πολιτικός λόγος που αφού έχει μετατρέψει την ιστορία της χούντας σε μούμια Αιγυπτιακή τη χρησιμοποιεί για να επικαλύψει το σύγχρονο εφιάλτη: Το μακάβριο ολοκληρωτισμό της πλανητικής αυτοκρατορίας.

Ο σύγχρονος σκοταδισμός

Η χούντα της 21ης Απριλίου μπροστά στην πλανητική χούντα που ζούμε σήμερα φαντάζει σαν αποκριάτικος καίσαρας. Η δικτατορία της 21ης Απριλίου φυλάκιζε τους αγωνιστές και τους αντιπάλους της. Η σημερινή δικτατορία του πλανητικού κράτους υπερβαίνει αυτά τα όρια, είναι χωρίς όρια. Φυλακίζει και δολοφονεί ανθρώπους και ιδέες, αποδομεί την Ιστορία, ακρωτηριάζει συνειδήσεις, ανατρέπει τους μηχανισμούς τη σκέψης: Επιβάλει την ενιαία σκέψη και την ενιαία ταυτότητα.
Οι συνταγματάρχες δεν μπορούσαν να εξοντώσουν τις ιδέες και την ελπίδα. Σήμερα έχουν τελειοποιηθεί τα βασανιστήρια της επιβολής της σιωπής και της καλλιέργειας του τρόμου, έχει αναχθεί σε επιστήμη η τεχνική εξόντωσης των ανθρώπων, των ιδεών και της ελπίδας.
Η Νέα Tάξη χρειάζεται ανθρώπους που να αισθάνονται ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, μη υποκείμενοι σε καμιά εξουσία ή αρχή ή συνείδηση, ωστόσο πρόθυμους να δέχονται διαταγές, να κάνουν ό,τι απαιτούν από αυτούς, να εφαρμόζουν καλά στην κοινωνική μηχανή, χωρίς τριβή, ανθρώπους που να μπορούν να καθοδηγούνται χωρίς εξωτερική βία, να ποδηγετούνται χωρίς ηγέτες, να παρακινούνται χωρίς σκοπό. Σήμερα θέλουν πλάσματα με στενό, μίζερο μυαλό, ταπεινά περιχαρακωμένο στην απληστία και στην ατομική αναρρίχηση. Θέλουν πλάσματα άβουλα, χειραγωγήσιμα, πειθαρχημένα, γρανάζια της κοινωνικής μηχανής: Ο σκοταδισμός στην πιο ακραία, μοχθηρή και εφιαλτική του μορφή.

Τα ιδεώδη της Νέας Εποχής


Το ιδεώδες της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας μας είναι η υπνωτική αρμονία, η μηχανοποίηση της σκέψης, ο λήθαργος του υποκειμένου. Γι αυτό οι μηχανισμοί της πλανητικής Χούντας στοχεύουν:

* Στην αποδόμηση της ιστορίας, της συλλογικής συνείδησης και των αγωνιστικών παραδόσεων. Κατακερματίζουν τον «παλαιό» κοινωνικό ιστό, με πρόσχημα την ενημέρωση και τον προβληματισμό. Κατακερματίζουν τον «ιστό» της σκέψης και της Έκφρασης με πρόσχημα την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

*Στην παράλυση της σκέψης και της βούλησης. Υποσκάπτουν τη λογική αποδομώντας κάθε αυτονόητο και κάθε κοινωνικό κριτήριο. Η «νέα λογική» θεωρεί κάθε άποψη εξ ίσου έγκυρη, γιατί ο καθένας είναι φορέας της δικής του αλήθειας. Καταργούν στην πράξη τη λογική, όταν υποβιβάζουν σύνθετες έννοιες στο επίπεδο των αγοραίων απλουστευτικών εξισώσεων. Καταστρέφουν τη σκέψη με τις σούπες των κοινοτοπιών και την ασυδοσία της «ατομικής άποψης». Παραλύουν τη λογική διαμέσου της τυπικής και της «δημοκρατικής» τήρησης ίσων αποστάσεων μεταξύ δικαίου και αδίκου, θύματος και θύτη, καταπιεσμένων και καταπιεστών, βίας και αντι-βίας, καλού και κακού κλπ. Καταστρέφουν, τέλος, κάθε κοινωνικό, ταξικό, πνευματικό, ηθικό, εθνικό, θρησκευτικό έρεισμα του ανθρώπου με το δογματικό πλουραλισμό.

* Στην κατασκευή πραγμάτων και ανθρώπων χωρίς σύνορα, χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς: «ανοικτά σύνορα», πολύ-πολιτισμικός πολτός, ανοχή χωρίς όρια, πάθη και ένστικτα χωρίς όρια, δηλαδή άνθρωποι χωρίς αναστολές, χωρίς δισταγμούς, χωρίς ενοχές, νοσηρά ατομικιστές, εν δυνάμει απατεώνες και που θα είναι περήφανοι για το ρεαλισμό τους και τον κυνισμό τους…
Με δύο λόγια η σύγχρονη δικτατορία της Νέας Τάξεις έχει ως έμβλημά της το μίσος για τη σκέψη και τη βούληση και στοχεύει στην κατασκευή ανθρώπων δειλών, μοιραίων και άβουλων οι οποίοι θα ανέχονται τα πάντα και θα παρακολουθούν, δίχως να το αντιλαμβάνονται, την αποσάθρωση και αποτέφρωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Ο αόρατος πόλεμος

Με τη Χούντα των συνταγματαρχών είχαμε να κάνουμε με συμβατικό πόλεμο. Αυτή μας δίωκε, μας φυλάκιζε, μας βασάνιζε, αλλά διατηρούσαμε πλήρη διαύγεια του πνεύματός μας, είχαμε επίγνωση της ήττα μας. Γνωρίζαμε δηλαδή ότι η εξωτερική ελευθερία μας είχε αλωθεί, αλλά η ελευθερία της σκέψης και της βούλησής μας, συνακόλουθα και της δράσης μας παρέμενε αλώβητη. Συνεπώς η υποδούλωσή μας ήταν προσωρινή.
Με τη σημερινή Χούντα της Νέας Τάξης ο πόλεμος είναι αόρατος, δραματικά πιο επικίνδυνος και καταστροφικός από ένα συμβατικό πόλεμο. Σήμερα ο εχθρός ( η πλανητική Χούντα) στρέφεται επιπλέον και κατά της λογικής, για να την απορυθμίσει, στρέφεται και κατά της βούλησης, για να την αλώσει. Η Νέα Χούντα εξοντώνει δηλαδή και τη σκέψη και τη βούληση, με τα παραπλανητικά δολώματα της «ελευθερίας χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς». Γεννά ηττημένους χωρίς διαύγεια πνεύματος, ώστε να έχουν επίγνωση της ήττας τους, ηττημένους υπερήφανους για την ήττα τους…

Ας μην υπερτιμούμε και δαιμονοποιούμε, συνεπώς, τη βαρβαρότητα των «συμβατικών» δικτατορικών καθεστώτων, επικαλύπτοντας και αποκρύπτοντας ή εξωραΐζοντας τον εφιάλτη του σύγχρονου φασισμού της Νέας Τάξης: Αυτό που κάνει η ηττημένη και καλοαναθρεμμένη «αριστερά»…

Για τις πλαστογραφίες της ιστορίας διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4404
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 19, 2010 11:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ


Ο οικονομολόγος Ανδρέας Ανδρεάδης είχε γράψει κάποτε ότι "η ιστορία της Ελλάδος, είναι η ιστορία του δημοσίου χρέους". Πολύ πριν από αυτόν ο στρατηγός Μακρυγιάννης είχε κάνει λόγο για "το κάλπικο δάνειον", που ετοιμαζόταν να υπογράψει στα χρόνια του, ο τότε Κυβερνήτης. Δεν θυμάμαι ποιός.

(ΣΗΜ. Η ρήση του Μακρυγιάννη έχει ως εξής : "Εσείς οι χριστιανοί (σ.σ. εννοεί τους Ευρωπαίους) πιάνετε ένα αθώο παιδί, ένα ορφανό, το χαροκαμένο αυτόνε τόπο, όπου γυρεύε η τυραγνία να του πάψει τη ζωή και τώρα εσείς οι φιλάνθρωποι το ξαναπάτε πάλι στη δικαιοσύνη του τύραννου... θα τους δείξουμε όμως ποιον απόγονοι είμαστε, τι μονέδα χρυσή έλαβαν αυτήνοι από κείνους τους προγόνους και τι κάλπικο δάνειο δώσαν σ' εμάς". Το "κάλπικο δάνειο" είναι η αποδοχή από μέρους μας, να γίνουν εκείνοι οι διαχειριστές της απελευθερωμένη πατρίδας.)

Για τον οικονομολόγο Ανδρέα Ανδρεάδη δεν έχω ιδέα τι έχουν γράψει οι σύγχρονοι μελετητές. Για τον Μακρυγιάννη, αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο, μεταξύ άλλων, ιστορικός Σπ. Μαρκεζίνης τον έχει βγάλει "μουρλό". Ένας άλλος ότι "θρησκευτικά ήταν πλανεμένος" και οι σύγρονοι πράσινοι πολιτικάντηδες, ότι ήταν σοσιαλιστής. Του έβγαλαν μάλιστα και τραγουδάκι.

Τίποτα από αυτά δεν ήταν ο Μακρυγιάννης. Ή αν ήταν "σοσιαλιστής", τότε ο σοσιαλισμός του, δεν είναι αυτός που ξέρουμε ή νομίζουμε. Η θεωρία του κοινωνισμού, που αποβλέπει στην "ανθρωπιά του ανθρώπου", έχει όραμα τον άνθρωπο και υποστηρικτικά, για να προσελκύσει τους αδαείς ψηφοφόρους, κάνει λόγο και για κάποια ηθικά σχήματα "ανθρωπιάς" ποικίλης προέλευσης : Χριστιανικής ή συνηθέστερα, άλλης.

Ο "σοσιαλισμός" του Μακρυγιάννη απέβλεπε έμπρακτα στην "ανθρωπιά του Θεού", όχι του ανθρώπου. Του Θεού που έγινε άνθρωπος και αυτό το υπόδειγμα, παρακαταθήκη καλύτερα, έχουμε χρέος να φανερώσουμε όσοι θέλουμε να ανακατεύουμε την πολιτική με τον χριστιανισμό, ενίοτε δε και ευκαιριακά, με τον αείμνηστο Στρατηγό.

Ο προφητικός του λόγος για το κάλπικο δάνειο εξακολουθεί να είναι επίκαιρος. Οι Έλληνες είμαστε σοσιαλισστές στην πλειοψηφία μας και το ΔΝΤ είναι εδώ.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Κυπριανός Χριστοδουλίδης στις Δευ Απρ 19, 2010 3:45 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 19, 2010 2:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ" - "ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ" – ΠΤΩΧΕΥΣΗ
Πηγή:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/04/blog-post_2330.html




Οι λέξεις από μόνες τους είναι νεκρές, ζωντανεύουν μόνο είτε για να δώσουν είτε για να πάρουν ζωές. Χρησιμοποιούμε σαν τίτλο λέξεις από το νέο λεξιλόγιο που θέλει να επιβάλλει ο συρφετός των εκσυγχρονιστών και αναμορφωτών της Pax Americana.Λέξεις με διφορούμενη παραγωγή εννοιών αλλά με στοχευμένη και πολύ συγκεκριμένη λειτουργική αξία.

Καμιά φορά λυπάμαι που γεννήθηκα στο σταυροδρόμι των εποχών. Η μία εποχή είναι αυτή που διαμόρφωσε τον χαρακτήρα μου, τότε που το άσπρο στη χειρότερη περίπτωση ήθελε λουλάκι για να γίνει λευκό, τότε που όλοι μας προσεγγίζαμε με απλότητα και ευθέως την καθημερινότητα ανάλογα με το πνευματικό υπόστρωμα που είχαμε κληρονομήσει ή επιλέξει ή και τα δυό μαζί.

Η άλλη εποχή ή "Νέα Εποχή" κάποια ήταν "μοιραίο" να διασταυρωθεί με την "παλιά.
Οι κάθε λογής επικυρίαρχοι είχαν ήδη μπει στο παγκόσμιο club της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" και τώρα έπρεπε να βγουν στο διεθνές "κουρμπέτι" για να δείξουν ποίος κυβερνά πραγματικά τον πλανήτη.

Για να φτάσουμε λοιπόν στο σήμερα έπρεπε να συμβούν ανατροπές, να έλθουν τα πάνω κάτω που λέει και ο λαός. Όμως άλλο είναι για τον λαό το πάνω και άλλο για εκείνους. Αυτοί που δαιμονοποιήθηκαν και έβαλαν σκοπό της ζωής τους να μας ρίξουν και πάλι στον ¶δη, είδαν νωρίς ότι αυτό που είχε από πάνω του ο άνθρωπος-πρόσωπο δεν ήταν οι κοσμικές εξουσίες αλλά το πνεύμα του και ο εν σπέρματι ή εν τη πίστη ευρισκόμενος Λόγος της Αληθείας.

Αυτό που έπρεπε να χτυπηθεί λοιπόν δεν ήταν ο αγώνας αλλά αυτό που δημιουργούσε στον άνθρωπο την διάθεση για αγώνα.

Ο "επαναπροσδιορισμός" της πνευματικότητας σαν αποτέλεσμα, η "νεωτερικότητα" ως μέθοδος και η πτώχευση των κρατών ως μέσο, είναι αυτά που χρησιμοποιούνται κυρίως σήμερα από το σκιώδες μεν, αισθητό όμως δε, διευθυντήριο της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" της Pax Americana και κάθε άλλου συνασπισμένου αντίχριστου σχηματισμού.

Πρόκειται για μια "ιδεολογική πανδημία" που εξαπλώνεται όχι με τον φυσικό τρόπο ενός κανονικού λοιμού αλλά με έναν τρόπο που βασίζεται στην ανατροπή και τον επαναπροσδιορισμό της ανθρώπινης σκέψης.

Ακόμα και αυτές οι αξίες που θεωρούνταν αυτονόητες και λειτουργούσαν σαν μπούσουλας και στήριγμα στην πνευματική ανάπτυξη και έδιναν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τα ερείσματα για την διεκδίκηση της κοσμικής αλήθειας και της δικαιοσύνης, μέσα σε λίγα χρόνια με την φασιστική και ύπουλη παιδαγωγία των κυβερνητικών σχηματισμών-υπαλλήλων του Soros, της Μπίλντερμπεργκ, του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ της Ε.Ε και όλων των άλλων από το σκυλολόι του ¶δη, κατάντησαν άχρηστα και ακατάλληλα "υλικά" για την οικοδόμηση του "νέου κόσμου".

Αυτό που αντιλαμβάνεται όποιος έμεινε αλώβητος από αυτή την μακροχρόνια "παιδαγωγία" είναι ότι είχαμε ένα δάσος πλούσιο σε ποικιλία και αυτό αποψιλώνεται με γοργούς ρυθμούς για να επανασπαρεί με αγκάθια και τριβόλους. Τι να το κάνω αν αυτά τα νέα φυτά θα καρποφορούν ευρώ ή δολάρια τη στιγμή που θα έχει χαθεί η ομορφιά της ποικιλίας και το άρωμα της ελευθερίας;

Μέσα σ΄ αυτόν τον κουρνιαχτό της βίαιης πλύσης εγκεφάλου εισήλθε ο όρος "νεωτερικότητα" ο οποίος ασαφής και αόριστος κατέστη αναγκαία προϋπόθεση για την παραγωγή "ορθής" πολιτικής σκέψης. Αυτή η νέα "ορθή" πολιτική σκέψη θα είναι το αληθινό όπιο των λαών που θα τους ναρκώνει κατάλληλα ώστε να μην αντιδρούν σε τίποτα.

Με αυτή τη σύγχρονη "πνευματικότητα" ο άνθρωπος ναι μεν δεν θα έχει πλέον την αξία του μοναδικού προσώπου αλλά θα είναι ενταγμένος σε ένα "σωφρονιστικό" σύστημα το οποίο αν δεν μπορεί να του εξασφαλίσει το καθημερινό συσσίτιο θα του εγγυηθεί τουλάχιστον μια "πολιτισμένη εξόντωση".

Σε αυτό το Μαλθουσιανό τοπίο (όπως πριν από μέρες το περιέγραφε ο Θύμιος Παπανικολάου) θα επιζήσουν όχι αυτοί που δεν θα αντιδράσουν στο σύστημα αλλά αυτοί που θα έχουν πουλήσει και την ψυχή τους σε αυτό. Επειδή όμως πρέπει να εξασφαλισθεί η απώλεια στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού γι΄αυτό ανασύρονται από τα σκοτάδια οι σατανικώτερες μεθοδεύσεις ντυμένες σε λέξεις καινούργιες που αόριστα και εκ πρώτης όψεως δεν περιγράφουν τίποτα κακό.

Αρνούμαστε να "επαναπροσδιορίσουμε" τη ζωή μας σύμφωνα με τα δόγματα της "Νέας Εποχής" , αρνούμαστε να δεχτούμε παλιές και κακοφορμισμένες ιδεολογίες απλώς επειδή τις έντυσαν με το πανωφόρι της "νεωτερικότητας".

Η μόνη διέξοδος είναι η πνευματική και ουσιαστική αντίσταση σε ό,τι προσπαθεί να ακυρώσει τη ζωή και να την μετατρέψει σε απλή επιβίωση.


Εμείς οι Έλληνες έχουμε τουλάχιστον κοντά μας την πηγή με το καθαρό νερό και δεν έχουμε κανένα λόγο να τρέξουμε στην Ευρώπη ή στην Αμερική για να πιούμε απο τα βρωμόνερα των νεοταξικών αποπάτων.
Επιστροφή στην κορυφή
ΑΝΔΡΕΑΣΠ



Ένταξη: 07 Απρ 2010
Δημοσιεύσεις: 2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 21, 2010 7:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το πως φτάσαμε ως εδώ:

ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ
http://viliardos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=24333&blid=363
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
παπα-Ηλίας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 21, 2010 7:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στο κρεματόριο του καπιταλισμού…

Πηγή:
http://papailiasyfantis.blogspot.com
http://papailiasyfantis.wordpress.com[/size]

Ο καπιταλισμός είναι κανιβαλισμός. Καθεστώς ανθρωποφαγίας!

Απόδειξη; Tα εκατομμύρια των ανθρώπων, που θυσιάζονται στο βωμό του.
Όταν με πολύ λιγότερα από αυτά, που διαθέτονται για την εξόντωσή τους, θα επιτυγχανόταν η ευημερία τους και η προκοπή τους.


Στο όνομα του κανιβαλισμού αυτού γίνονται ή υποθάλπονται οι πόλεμοι, με τους οποίους θησαυρίζουν οι βιομηχανίες και οι έμποροι του θανάτου. Και όχι μόνο. Αλλά και υπονομεύονται και διαβρώνονται οι ηθικές και πνευματικές αντιστάσεις των λαών. Έτσι ώστε να αποπροσωποποιούνται και να πολτοποιούνται.

Στο όνομα του καπιταλιστικού κανιβαλισμού
έχει μεθοδευτεί και κηρυχτεί και ο εναντίον μας οικονομικός πόλεμος. Γιατί, όπως φαίνεται, εμάς «δεν τους έπαιρνε» να χρησιμοποιήσουν εναντίον μας ένοπλη βία. Μια και ανήκουμε στο δολοφονικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ.

Παρότι δεν παραλείπουν να επιστρατεύουν και εναντίον μας τη «σύμμαχό» μας Τουρκία
. Για να μας βρίσκουν «πάτημα» και να μας πουλούν τα, κατά κανόνα, άχρηστα και ξεπερασμένα όπλα τους. Ιδιαίτερα όμως εύχρηστα στο να μας ξεζουμίζουν…

Και, ασφλώς, βρίσκουν προθυμότατους συνεργάτες τους, τους ντόπιους λήσταρχους
. Που έκαμαν τη διαφθορά τέχνη και επιστήμη και βασική συνιστώσα της νομιμότητάς τους. Έτσι ώστε να μένουν ορθάνοιχτα πόρτες και παράθυρα για τις πάσης φύσεως ληστρικές επιδρομές των ντόπιων και ξένων κανιβάλων.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση της Κύπρου. Όπου η αποστασία προετοίμασε το έδαφος για τη δικτατορία. Και μέσω της δικτατορίας διαμορφώθηκαν οι συνθήκες για την κατοχή και το διαμελισμό της Κύπρου.

Με την εξής διαφορά: Ότι απΆ τους πρωταίτιους για την απριλιανή χούντα μπήκαν και κάποιοι στη φυλακή, ενώ οι αρχιτέκτονες για το τωρινό, εφιαλτικό σενάριο της οικονομικής δικτατορίας, σε βάρος μας, προστατεύονται από ασυλίες και άλλες συμπαιγνίες. Διεθνείς και εγχώριες.

Μια και με βάση τις κατάλληλες συνθήκες,
που οι ντόπιοι διαμόρφωσαν, το συνδικάτο των διεθνών μαφιόζων, βρήκαν την ευκαιρία να μας επιβάλουν, με τον παροξυσμό της τοκογλυφίας τους, τον οικονομικό αποκλεισμό. Σπρώχνοντάς μας, άρον-άρον, στον Καιάδα του επαχθούς και απεχθούς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Που απ όσα, τουλάχιστο, λέγονται, φαίνεται ότι πρόκειται για την ψυχή και την καρδιά της καπιταλιστικής κόλασης! Αφού είναι υπέρ της άκρατης ελευθερίας της καπιταλιστικής αδηφαγίας, της κατάργησης του κοινωνικού κράτους και της αναδιανομής του πλούτου υπέρ των οικονομικά ισχυρότερων, κλπ. Και φυσικά της εξαθλίωσης των οικονομικά ασθενέστερων.

Όταν αμαρτάνουμε, λέει η Εκκλησία, παραδίδουμε τη ζωή μας και την ψυχή μας στο διάβολο. Ο οποίος μπορεί να μας υπόσχεται παραδείσους, αλλά, που, ως τελικό προορισμό, μας επιφυλάσσει την κόλαση.

Πράγμα, που ισχύει και με το παραπάνω μάλιστα
και στην προκειμένη περίπτωση, μΆ αυτούς, που επιδιώκουν να μας μαντρώσουν στο ΔΝΤ. Οι οποίοι δεν αποσκοπούν απλά και μόνο στον οικονομικό μας στραγγαλισμό. Αποσκοπούν, όπως πολλαχόθεν διαφαίνεται, και στον πνευματικό και ηθικό και εθνικό και εδαφικό μας στραγγαλισμό και τη συρρίκνωση. Έτσι ώστε να μας μεταβάλουν σε άμορφη και απρόσωπη και άβουλη μάζα, που θα τη διαχύσουν στο χυλό της παγκοσμιοποίησης.

Εμείς, βέβαια, δίνουμε άλλοθι στους εαυτούς μας και περιοριζόμαστε να αναθεματίζουμε τους πολιτικούς. Ενώ αρνούμαστε πεισματικά να καταλάβουμε ότι την εξουσία να μας καταστρέφουν, εμείς τους την προσφέρουμε. Αφού πάνω από το 80% σερνόμαστε ξωπίσω τους, σαν άλογο και άβουλο κοπάδι.
Και εξακολουθούμε να τους εμπιστευόμαστε και να γλείφουμε τα χέρια των δημίων μας…

Παρόλο το όργιο των σκανδάλων και των καταιγισμό των άδικων σε βάρος μας μέτρων!

Λέγεται πως οι ναζιστές, όταν οδηγούσαν τα θύματά τους στα κρεματόρια, για να τα σαπουνοποιήσουν, τους έκαναν την εξαιρετική τιμή να τα συνοδεύουν με της μουσική του Βάγνερ.

Ε, λοιπόν, εμείς πρέπει να νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι, γιατί θα έχουμε την εξαιρετική τιμή να οδηγηθούμε στο κρεματόριο του καπιταλισμού, καθώς, πιθανότατα, θα παιανίζει, προς τιμή μας, η μπάντα της Προεδρίας του Διεθνούς Σοσιαλισμού….

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες