Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ελλάδα: Κρανίου τόπος και χωρίς αντιστάσεις

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 16, 2010 12:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ελλάδα: Κρανίου τόπος και χωρίς αντιστάσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ελλάδα: Κρανίου τόπος
και χωρίς αντιστάσεις…




Μια εικόνα άκρως ζοφερή, εφιαλτική θα λέγαμε: Καρατόμηση σε μισθούς και συντάξεις, σαρωτικές αντιλαϊκές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, νέα αύξηση στους ειδικούς και άλλους φόρους, περισσότερη ευέλικτη εργασία, μαζικές απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και άλλα μέτρα δρομολογεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα κέντρα και τις ενώσεις συμφερόντων του κεφαλαίου.

Τώρα προωθείται και η πλήρης αποσάθρωση και άλωση και του συνολικού τομέα εργασίας: Και του ιδιωτικού.

Οι «εντολές» του κοινοτικού Επιτρόπου, του Ρεν, είναι σαφέστατες: «είναι σημαντικό τα μέτρα περικοπής δαπανών που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση για το δημόσιο τομέα να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα»…

Γενιές και γενιές θυσιάστηκαν και έχυσαν το αίμα τους σε αγώνες για ένα καλύτερο αύριο.

Αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να φτάσουμε σε αυτήν την τερατώδη διαστροφή της καταστροφής το ζόφου και του τρόμου;

Αυτός ο εφιάλτης ήταν η «αναζήτηση» του νέου κόσμου που ονειρευτήκαμε και θυσιάσαμε τις ζωές μας;

Θυσιάστηκε ο ελληνικός λαός με το βλέμμα στο μέλλον ενός κόσμου καλύτερου, δικαιότερου και σοσιαλιστικού και το «μέλλον» αυτό ήταν ο σημερινός Εφιάλτης της πλέον μοχθηρής και διαστροφικής καπιταλιστικής βαρβαρότητας;

Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες γι αυτό που βιώνουμε σήμερα;

Υπάρχουν τεράστιες ιστορικές ευθύνες!!!

Και αυτές βαραίνουν αποκλειστικά την ιστορική αριστερά και όχι αστικές πολιτικές δυνάμεις, γιατί αυτές κάνανε τη δουλειά τους: να εξαπατούν το λαό και να εμφανίζουν τον εφιάλτη σαν όνειρο προς υλοποίηση και τη μελλοντική κόλαση σαν το παράδεισο.

Η Αριστερά σε όλες τις εκδοχές και της παραδοχές της είναι που φέρνει την κεντρική πολιτική ευθύνη. Είναι αυτή που πρόδωσε το όνειρο του μέλλοντος και έστρωσε το έδαφος για την κόλαση τη σημερινή.

Είναι η αριστερά που μεταλλάχτηκε σε πέμπτη φάλαγγα του καπιταλιστικού συστήματος, που ενσωματώθηκε και εξαπάτησε με τους σφετερισμούς των λαϊκών αγώνων, σε μεγαλύτερο εύρος και βάθος και από τα αστικά κόμματα.

Είναι αυτή η μεταλλαγμένη «αριστερά» που ισοπέδωσε το εργατικό και λαϊκό κίνημα: Τη μόνη πραγματική δύναμη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στον καπιταλιστικό εφιάλτη και ΑΛΛΑΓΗΣ της κοινωνίας.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα φτάναμε εδώ, αν υπήρχε ζωντανό εργατικό και λαϊκό κίνημα και όχι κομματικοί και συνδικαλιστικοί στρατοί παρελάσεων και φιεστών…

Τα κινήματα αυτά τα παρόπλισε ιδεολογικά και πολιτικά, κατέστρεψε και τα άλωσε κυριολεκτικά η «αριστερά» με τις συνεργασίες της με τα κόμματα του κεφαλαίου, με την παραγωγή των νεοταξικών «θεωριών» και ιδεολογημάτων, με τον «αγώνα» της για την άλωση των εθνικών δομών και συμβόλων της χώρας, με τον πεισματικό «αγώνα» της υπέρ της λαθραίας εισβολής και κατοχής της χώρας από τα στίφη των νέων δούλων: Το εφιαλτικό αυτό «όπλο» του πλανητικού ιμπεριαλισμού που άλωσε κυριολεκτικά κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος και ισοπέδωση κάθε συνθήκη αγώνα και μαζικών κινημάτων.

ΧΩΡΙΣ την ξεθεμελίωσε αυτή των «συνθηκών αγώνα» ΠΟΤΕ δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο σημερινό εφιάλτη.

Η ενσωμάτωση,
η μετάλλαξη και η σφετεριστική απάτη της «αριστεράς» είναι που άνοιξαν τις πύλες της κολάσεως για να οδηγηθούμε εδώ, στην ακραία καπιταλιστική βαρβαρότητα: Στην κατοχή μας από ην Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τώρα το ΔΝΤ!!!

Η Αριστερά εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχει, ο δρόμος είναι ανοικτός στη βαρβαρότητα. Αυτή η «αριστερά» που υπάρχει δεν είναι Αριστερά, τις μάσκες της φοράει, είναι απλώς ο «αριστερός ψάλτης» της κολάσεως…

Το μόνο έργο της είναι να διαπιστώνει την κόλαση, να θρηνεί και να αναθεματίζει, με κούφιες «αριστερές» και «ταξικές» φράσεις το κακό.

Τα πτώματα όχι μόνο δεν είναι ικανά για αγώνα, αλλά εμποδίζουν και τους ζωντανούς να αγωνιστούν.

Το πτώμα αυτής της αριστεράς πρέπει κηδευτεί το γρηγορότερο.

ΤΟΤΕ μόνο θα αναγεννηθεί μια νέα Αριστερά, σοσιαλιστικάαυθεντική και όχι κάλπικη.

ΓΙΑΤΙ μόνο ο σοσιαλισμός είναι το ΟΡΑΜΑ και η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ της ανθρωπότητας.

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ και όχι ο σταλινισμός και η σοσιαλδημοκρατικές καρικατούρες του…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 16, 2010 1:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ζούμε μεγάλες στιγμές...σιγά σιγά γινόμαστε Μπανανία
Πηγή:
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_1492.html




Οι πελάτες του Δ.Ν.Τ ...επιτέλους μπήκαμε στο club των ισχυρών...

Μια ματιά στη γεωγραφική θέση των «πελατών» του ΔΝΤ αποκαλύπτει τη γεωπολιτική διάσταση και τον ρόλο που διαδραματίζει ο διεθνής οργανισμός. Κατ΄ αρχάς παρατηρούμε έναν συνωστισμό «πελατών» στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Η χορήγηση βοήθειας του Ταμείου προς τις χώρες αυτές ξεκίνησε από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και συγκεκριμένα μετά την πρώτη ενεργειακή κρίση του 1973 για λόγους βεβαίως πολιτικούς: προκειμένου οι ΗΠΑ- που ήταν και είναι βεβαίως ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΔΝΤ- να «δέσουν» και οικονομικά τις χώρες που βρίσκονται στο μαλακό υπογάστριό τους και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να μεταδοθεί το «μικρόβιο της επανάστασης» από την Κούβα σε αυτές.

Τη δεκαετία του 1970 οι μικρές χώρες της Κεντρικής Αμερικής αποκαλούνταν «μπανανίες»...

...(λόγω των αμερικανικών εταιρειών που εκμεταλλεύονταν τις φυτείες μπανανών που ευδοκιμούσαν σε αυτές). Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εγκαθιστούσαν και εξέτρεφαν απολύτως ελεγχόμενα από αυτές δικτατορικά καθεστώτα. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Η ΕΣΣΔ κατέρρευσε, ο Φιντέλ Κάστρο γέρασε και η προσοχή της Ουάσιγκτον έχει στραφεί στους δύο δαπανηρούς πολέμους στους οποίους έχουν εμπλακεί οι ΗΠΑ δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά (Αφγανιστάν και Ιράκ). Οι δανειοδοτήσεις του ΔΝΤ όμως επιτρέπουν και σήμερα στην Ουάσιγκτον να ασκεί μια οιονεί οικονομική επιτροπεία και έναν έλεγχο στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Ο δεύτερος συνωστισμός «πελατών» του ΔΝΤ παρατηρείται στην Υποσαχάρια Αφρική. Εκεί τα συμφέροντα είναι απολύτως οικονομικά καθώς πρόκειται για χώρες με τεράστιο ορυκτό πλούτο που δεν θα ήταν δυνατόν να αφεθεί στην εκμετάλλευση των «ιθαγενών πληθυσμών». Μέσω του ΔΝΤ οι ΗΠΑ εξασφαλίζουν τον πλήρη έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της λεγόμενης Μαύρης Αφρικής. Εκεί, μάλιστα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει πλέον στην Κεντρική Αμερική, οι Δυτικοί εξακολουθούν να «στήνουν» κυβερνήσεις ανδρεικέλων- σημειωτέον ότι στην εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής εμπλέκονται και ευρωπαϊκές πρώην αποικιοκρατικές χώρες, όπως η Γαλλία και το Βέλγιο.

Ο τρίτος γεωγραφικός συνωστισμός «πελατών» παρατηρείται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για χώρες που επί Ψυχρού Πολέμου υπήρξαν δορυφόροι της Σοβιετικής Ενωσης και σήμερα, αν και οι περισσότερες έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αισθάνονται πολύ πλησιέστερα πολιτικώς και ιδιοσυγκρασιακώς προς τις ΗΠΑ παρά προς τους γείτονες ευρωπαίους εταίρους τους. Η δανειακή στήριξή τους από το αμερικανόστροφο ΔΝΤ τις φέρνει και οικονομικώς πλησιέστερα στις ΗΠΑ. Ετσι εξηγείται η προθυμία των Ανατολικοευρωπαίων να φιλοξενήσουν την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ π.χ. ή επίσης το κωμικοτραγικό γεγονός να αρνείται ο προεδρεύων της ΕΕ (το πρώτο εξάμηνο του 2009) πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους να αναρτήσει την ευρωπαϊκή σημαία με τα 12 αστέρια στον ιστό του προεδρικού μεγάρου στην Πράγα.

Τα γεωπολιτικά συμφέροντα βεβαίως της Ουάσιγκτον στις χώρες αυτές είναι προφανή: να δημιουργήσει έναν κλοιό καθεστώτων φιλικώς προσκειμένων προς αυτήν στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας. Θα έλεγε κανείς ότι οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχουν αναλάβει να παίξουν για τις ΗΠΑ τον γεωπολιτικό ρόλο που έπαιζε επί Ψυχρού Πολέμου η Τουρκία. Ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα αποτελέσει ακόμη μία ταπείνωση της Ευρώπης. Και τη φορά αυτή, του σκληρού ευρωπαϊκού πυρήνα.
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός ΧΡ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 16, 2010 1:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα δανεικά και η ληστεία



Η φωτογραφία είναι από τον Economist, το άρθρο από το http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=22588&catid=13 το σχόλιο δικό μου.

[ Πρώτα ήταν η Αφροδίτη της Μήλου και το… δάχτυλο, τώρα είναι αρχαία προτομή, με το στόμα γεμάτο ευρώ. Είναι το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Economist και φυσικά αναφέρεται στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Το άρθρο φέρει τον τίτλο Three years to save euro (σ.σ. Τρία χρόνια για να σώσουμε το ευρώ) και δίπλα στην προτομή υπάρχει μια επιγραφή που αναφέρει: «Παρακαλώ δώστε με γενναιοδωρία για να συντηρηθεί αυτό το έκθεμα – και την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τις ευρωπαϊκές τράπεζες».

Επί της ουσίας το άρθρο του Economist αναφέρεται στον μηχανικό στήριξης που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία και στο τριετή δάνεια των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 5% που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι να δώσουν στην Ελλάδα. «Δεν είναι λίγο, αλλά είναι σαφώς λιγότερο από όσα απαιτούσαν οι ιδιώτες επενδυτές. Προσθέστε σε αυτό και τα 15 δισ. ευρώ που ίσως προσφέρει το ΔΝΤ και στην Ελλάδα έχουν υποσχεθεί αρκετή βοήθεια για να καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες για το 2010».

Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη βοήθεια στην Ελλάδα και σημειώνεται πως «η χρηματική ενίσχυση, που ήταν μεγαλύτερη από ό,τι οι αγορές περίμεναν, έχει εξαλείψει τον κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων του έτους. Αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη μεσοπρόθεσμα με κρίση φερεγγυότητας».

Σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου, αν κανείς κοιτάξει το χρέος της Ελλάδας και τα επιτόκια που πληρώνει, μπορεί μόνο να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκτός αν η ανάπτυξη είναι απροσδόκητα υψηλή, μια πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους παραμένει εξαιρετικά υψηλή. «Το πακέτο βοήθειας απλώς «αγόρασε» χρόνο, τρία χρόνια στην πραγματικότητα, για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών μιας πιθανής αρνητικής αθέτησης από πλευράς Ελλάδας». Ουσιαστικά, η Ελλάδα αγόρασε μια μικρή παράταση και τώρα «πρέπει να χρησιμοποιήσει το χρόνο με σύνεση».]

Σχόλιο

Μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς, μας έφτιαξαν δρόμους και προαστιακούς, έκαναν και το αεροδρόμιο. Μας δάνεισαν, έφαγαν αυτοί και οι δικοί τους αχυράνθρωποι - που εμείς τους ψηφίσαμε - το καταπέτασμα και τώρα ζητάνε από το λαό τα δανεικά. Και από πάνω, μας γελοιοποιούν. Το σχέδιο δούλεψε, η Μαφία παραμένει ακατανίκητη.
Επιστροφή στην κορυφή
Πολιτικό Σαφάρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 16, 2010 2:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΦΕΡΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΟ "ΕΡΓΟ" ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ...
Πηγή:
http://politikosafari.blogspot.com/2010/04/bravo-giorgo_16.html




«Η ιστορία της δημόσιας οικονομίας του νεότερου ελληνικού κράτους είναι εν πολλοίς η ιστορία του δημοσίου χρέους».

Αυτά έγραφε πριν από 80 χρόνια ο καθηγητής Ανδρέας Ανδρεάδης.


Ίσως είναι διδακτική σήμερα αυτή η ιστορία...

Τό "Δυστυχώς επτωχεύσαμε" του Χαρίλαου Τρικούπη το 1893 επανέρχεται σήμερα διά στόματος του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου....

Μόνο πού τότε τα δάνεια όμως δεν σπαταλήθηκαν.

Επενδύθηκαν σε σημαντικά έργα υποδομής.

Ολοκληρώθηκε η διώρυγα της Κορίνθου, κατασκευάστηκαν 907 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών και 1.446 χιλιόμετρα αμαξιτών δρόμων.

Αρχίζει η ραγδαία αύξηση των επενδύσεων, η διεύρυνση της εμπορευματικής οικονομίας, η αύξηση των εξαγωγών, η συγκρότηση αστικών κέντρων και η μετατροπή της Αθήνας σε σύγχρονη πόλη.

Το Ναυτικό ενισχύεται με τα σύγχρονα σκάφη «Ύδρα», «Σπέτσες» και «Ψαρά».

Σήμερα οι φόβοι γιά διάλυση της κοινωνικής συνοχής και παράδοσης στην "Υπερατλαντική Δικαιοδοσία" , δίνουν χαρακτηριστικά Εθνικής παράδοσης με την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ....

Οί ευθύνες ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. για την οικονομική μας κατάντια πού ξεκινά με τους δανεισμούς από τη δεκαετία του 1980 είναι σε αναλογία ευθυνών είναι 80 - 20...!!!

Πέραν βέβαια των προεκλογικών υποσχέσεων πού έδωσε ότι:




"ΛΕΦΤΑ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ"...


Το λογαριασμό της φτώχειας , τό ξέρουμε θα τον πληρώσουμε εμείς..
Ένα ενδεχόμενο Εθνικό ακρωτηριασμό ποιός θα τον ΠΛΗΡΏΣΕΙ;

Επιστροφή στην κορυφή
Ραμπελαί



Ένταξη: 28 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 190
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 16, 2010 3:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Όσοι υποταγούν θα σφαγούν κι αν δεν υποταχθούν θα σφαγούν»



ακτήμων ημερών ...

Οι έχοντες και κατέχοντες έφεραν εν τέλει τη χώρα υπό καθεστώς κατοχής.


Αλλων και ισχυρότερων...

Δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά πονάει πάντα, όπως η πρώτη φορά...

.....................................

Δεν θα αργήσει η μέρα που θα ξανασηκώσουν ψηλά το κεφάλι οι εργαζόμενοι Ελληνες (αν πρώτα σηκώσουν ψηλά τη γροθιά τους)...

......................................

*****

Οσο για τον «νέο πατριωτισμό» που ευαγγελίσθηκε στους πολίτες ο κ. Παπανδρέου κατορθώνοντας την οριστική μας υποταγή στους Επικυρίαρχους - ένας ακόμα ευφημισμός που απόμεινε γυμνός. Ομως από τους τελευταίους. (Τους) τελειώνουν τα ψέματα...

Η ημέρα χθες ξημέρωσε ευθύς εξαρχής δυσοίωνη! Τον λόγον πρώτος έλαβε στην αγορά ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης: «Η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι πολύ μακρυά και πολύ κοντά» (δήλωσε στο Real Radio) - τι
να εννοούσε πολύ κοντά άμα τε και πολύ μακρυά ο προφήτης;
Η Πνύκα ρίγησε αλλά δεν απάντησε.

*****
Αμέσως κατόπιν ταχυδρομικά περιστέρια κατέφθασαν εξ εσπερίας (καλού-κακού ο κ. Χρυσοχοΐδης κατέσφαξε ένα-δυο, να εξετάσει τι είχαν μέσα) κι έγιναν τοις πάσι γνωστά τα ρήματα της Κομισιόν και του κυρού Ολυ Ρεν αυτοπροσώπως: το εύρος
των μέτρων που πήρε η ελληνική κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα δέον όπως και καλό θέ' να 'ναι να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα...




Λογικόν - και, στις τρεις μπεκάτσες που έκαναν κακόβουλους κύκλους πάνω απ' το κεφάλι μας προσετέθησαν και δυο κουρούνες...

Πλην όμως όταν έσφαζε τους δημοσίους υπαλλήλους ο κ. Παπανδρέου, δεν ήξερε ότι η Κομισιόν, το ΔΝΤ ή κάποια άλλη ανωτέρα αρχή, θα του ζητούσε αμέσως μετά να σφάξει και τους ιδιωτικούς;

Και βέβαια το ήξερε!

Ούτε απατεών είναι ο Πρωθυπουργός μας, ούτε χαζός. Απατεώνες είναι οι «κερδοσκόποι» και χαζοί οι πολίτες που πίστεψαν το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Τώρα του ζητείται (απ' τους «κερδοσκόπους», κοινώς «νταβατζήδες» και κατά κόσμον Δυνατούς, Γραικούς και Φράγκους) να σφάξει σωρηδόν τους χαζούς επειδή τον πίστεψαν
και τους υπόλοιπους επειδή δεν τον πίστεψαν.

Ενα τέλειο δηλαδή Μήλιο Δίλημμα - όσοι υποταγούν θα σφαγούν κι αν δεν υποταχθούν θα σφαγούν.

Ρίγησε εκ νέου η Πνύκα, αλλά ούτε αυτήν τη φορά μίλησε...
Προς το μεσημεράκι ακούστηκε στην αγορά, τα ταβερνεία, τα συνεργεία και τα κουρεία ότι ο κυρ και κυρ Παπακωνσταντίνου στέλνει γράμμα και γραφή στο ΔΝΤ για μερικές πρώτες επαφές, μια πρώτη γνωριμία, εν όψει
μιας κατάστασης που σε βάθος χρόνου θα πρέπει να έχει γίνει φανερό αν ο Ηγεμών μας θα 'ναι υποχρεωμένος να ασχολείται με τα σπρεντ ή όχι.
Ερώτημα κρίσιμο.

Διότι απ' όταν (μόλις προ τριών ημερών κάνε τεσσάρων) ο Ηγεμών μας, κυρός Γεώργιος, δήλωσε ότι «εγώ πια δεν θα ξανασχοληθώ με τα σπρεντ», αυτά τα δαιμόνια βρήκαν την ευκαιρία και τρελάθηκαν...

Απομεσήμερο -όχι, απόγευμα αρκετά προχωρημένο, μια άκρως ανησυχητική φήμη έτρεξε από στόμα σε στόμα και διέτρεξε την Αγορά έως κάτω στα ταμπάκικα, εθεάθη,
λέει, ο σεπτός μας Ηγεμών, ο ίδιος και αυτοπροσώπως, στη Στοά Που Πωλούνται Και Αγοράζονται Χρέη να πλησιάζει τους πολίτες και να τους ρωτά τον έναν μετά τον άλλον: «Πείτε μου και μένα, πατριώτες! σας πήγα ή δεν σας πήγα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;».

Ουδείς του απαντούσε. Και καθώς εν όψει εσπερινού αραίωνε ο κόσμος από τη Μέση, φεύγοντας άλλοι για το σπίτι τους κι άλλοι για τα αγαπημένα τους καπηλειά
και, καθώς επέμενε η Πνύκα να μένει βουβή, δεν κρατήθηκε ένας πλακουτσοκέφαλος πολίτης, ονόματι Θερσίτης, καραγωγεύς στο επάγγελμα και παλιός στα χούγια (απ' αυτούς που θυμούνται ακόμα το λαϊκό ιταλικό σινεμά του '60) και σχολίασε: «Τσίτσο, το λιμάνι φεύγει»..!

Οθεν πλέον έπεφτε το βράδυ· κι όταν απ' την Πνύκα ακούστηκε η πρώτη κουκουβάγια, αυτός που δεν θα μας πήγαινε ποτέ και με τίποτα στο ΔΝΤ.

ο δικός μας Αμλετ και Γουλιμής
άρχισε επιστρέφοντας μόνος στα Ιερά Δώματα της Ανω Πόλης, στους μοσχοβολιστούς κήπους με τα εξαίσια αρώματα της άνοιξης, να πάρει το βραδυνό του...

Στην πύλη της πόλης έφθασε η Νύχτα, χαιρέτησε τον φρουρό και μπήκε...

Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/04/2010&s=naytilos


_________________
Η ψυχή που ξέρει να γελά είναι πιο
ανθρώπινη από αυτή που κλαίει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες