Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΕΕ-ΔΝΤ: ο Τζόγος των «μαφιόζων»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 23, 2010 1:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΕΕ-ΔΝΤ: ο Τζόγος των «μαφιόζων» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΕ-ΔΝΤ: ο Τζόγος των «μαφιόζων»



Σενάρια επί σεναρίων για το πώς θα στραγγιστεί πιο αποτελεσματικά το αίμα του ελληνικού λαού και θα υποθηκευτεί το μέλλον της Ελλάδας.

Τα σενάρια έχουν σαν άξονα περιστροφής το ψευτοδίλημμα: Η Ε.Ε. ή το ΔΝΤ θα είναι ο πρωταγωνιστής που θα …σώσει την Ελλάδα;

Μέσα, βεβαίως, από αυτά τα ψευτοδιλήμματα τα οποία υστερικά «παίζουν» στις αρένες των ΜΜΕ
(οι δίαυλοι της προπαγάνδας του χρήματος και των δημίων μας), αποκρυσταλλώνονται και πολυεδρικές αντιθέσεις των διεθνών ελίτ εξουσίας, των διεθνών ληστών. Αντιθέσεις ανάμεσα στους ισχυρούς της Ευρώπης και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό γενικά, αλλά και ειδικές αντιθέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κέντρων εξουσίας. Ακόμα και αντιθέσεις στο εσωτερικό της ίδιας της Γερμανίας.

Κάθε οικονομική ελίτ εξουσίας, κάθε «μαφιόζικο» ιμπεριαλιστικό «πλέγμα» προσπαθεί να προωθήσει τους όρους εκείνους που θα ενισχύουν τα δικά του συμφέροντα και επιδιώξεις.

Η Ελλάδα είναι το θήραμα σε αυτή τη συγκυρία. Οι αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ των διεθνών κέντρων εξουσίας είναι αντιθέσεις κυνηγών για τη λεία. Τα αρπακτικά των ιμπεριαλιστικών «μαφιών» διαφωνούν για τα λάφυρα που θα αποκομίσουν από την εξόντωση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Σε τέτοιους καυγάδες μεταξύ των ληστών και δημίων του κόσμου οι ποικίλοι λακέδες ξεσκεπάζονται τελείως. Η γλοιώδης υποκρισία, ο χυδαίος πατριδοκάπηλος λαϊκισμός και η απεραντοσύνη της ψευτιάς παίρνουν θηριώδεις διαστάσεις.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική και δημοσιογραφική παράκρουση.

Αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα και επί 40 χρόνια εξυμνούν την ΕΕ, μας λένε τώρα: Η ΕΕ του του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ και του ευρώ, είναι... χειρότερη ακόμα κι από το ΔΝΤ!!!


Μέχρι χθες μας στουπώνανε το κρανίο με ύμνους προς την ΕΕ, την «αλληλεγγύη» της και τη «δημοκρατία της!!!

ΞΑΦΝΙΚΑ αυτός ο «παράδεισος» έγινε κόλαση χειρότερη ακόμα και από το διεθνή τοκοκλύφο: Το ΔΝΤ!!!

Αυτός ο παγκόσμιος μαυραγορίτης (ΔΝΤ) ο οποίος δανείζει με ενέχυρο τα έθνη, τις πολιτικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα των λαών έγινε «σωτήρας» και η ΕΕ του «παραδείσου» των λαών και της δημοκρατίας μεταλλάχτηκε, σε μια νύχτα, στον υπΆ αριθμό ένα λήσταρχο και δήμιο των λαών!!!

Αυτά διακινούν εδώ και μερικές εβδομάδες οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί παπαγάλοι. Θωρούν μάλιστα και «ευφυέστατο» το τέχνασμα να εκβιαστεί η «κακή» ΕΕ με το «καλό» ΔΝΤ!!!

Το τέχνασμα του «καλού» και του «κακού» είναι γνωστό: Ο «καλός» δήμιος και ο «κακός». Ο «καλός» ληστής και ο «κακός».

Αυτό παίζεται
και με τις νέες καθεστωτικές «θεωρίες» για να επικαλύψουν και να αποκρύψουν ότι το δίλημμα ανάμεσα σε ΕΕ και ΔΝΤ είναι απάτη, είναι «δίλημμα» ανάμεσα στη Σκύλα και στη Χάρυβδη.

Το να τζογάρης, όπως κάνει η κυβέρνηση και όλα τα πολύχρωμα καθεστωτικά κέντρα προπαγάνδας, τη «σωτηρία» της Ελλάδας ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη είναι σαν επιλέγεις το όνομα της σφαίρας που θα σε εκτελέσει: ΕΕ ή ΔΝΤ;

ΓιΆ αυτό τελευταίως πλασάρεται μια «συμβιβαστική» λύση που επικαλύπτει, σχετικώς, την απάτη και τις «κόντρες» της απάτης: Το «ελληνικό πρόβλημα» θα πρέπει να «λυθεί» μέσα από μια «μεικτή», «συνεταιρική» και από κοινού δράση της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Δηλαδή πρέπει οι δύο ληστές να «συνεταιριστούν» στη λεία…

Εδώ μας έχουν φτάσει: ανάμεσα στη Σκύλα και στη Χάρυβδη να επιλέγουμε και τα δύο κτήνη!!!


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 23, 2010 3:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Η κυρία της φωτογραφίας εμπορεύεται την τύχη. Πουλάει λαχεία για να ζήσει. Ούτε ΔΝΤ, ούτε ΕΕ.

Οι Κυβερνήτες μας μια ζωή αυτό κάνουν και δυστυχώς, πάντα χάνουν. Αλλά εμείς πληρώνουμε τη ζημιά.

Μέχρι πότε;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 23, 2010 8:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιατί μας στηρίζει η Γαλλία
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Εντυπωσιακή είναι η στήριξη που παρέχει η Γαλλία προς την Ελλάδα.
Υποστηρίζει με σαφήνεια και χωρίς ταλαντεύσεις ότι πρέπει η ΕΕ να υποσχεθεί χωρίς περιστροφές οικονομική βοήθεια, αν η Αθήνα τη χρειαστεί.


Είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Προσπαθεί με όσες δυνατότητες έχει να πιέσει τη Γερμανία να συναινέσει στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά η καγκελάριος Μέρκελ εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Υπάρχουν αναμφίβολα δύο τουλάχιστον λόγοι που εξηγούν με οικονομικούς όρους τη γαλλική συμπαράσταση προς την Ελλάδα.

Ο πρώτος είναι ότι οι γαλλικές τράπεζες είναι αυτές που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος περισσότερο από τις τράπεζες οποιασδήποτε άλλης χώρας - περίπου 75 δισεκατομμύρια ευρώ.
Εχουν επομένως κάθε συμφέρον οι Γάλλοι να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία να λειτουργεί ομαλά, ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώνει τις δανειακές υποχρεώσεις της.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το Παρίσι θέλει να διασφαλίσει ότι η Αθήνα θα αγοράσει όντως τις έξι γαλλικές φρεγάτες όπως έχουν συμφωνήσει, άρα έχει κάθε συμφέρον η Γαλλία να καλλιεργεί καλές πολιτικές σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Μια ματιά στον γαλλικό Τύπο
των τελευταίων ημερών όμως αρκεί για να πείσει τον καθένα ότι θα ήταν εξαιρετικά επιδερμική μια ανάλυση που θα περιόριζε σε αυτούς μόνο τους λόγους την εξήγηση της γαλλικής στάσης.
Υπάρχουν πολύ βαθύτερες αιτίες που οδηγούν σε αντιπαράθεση το Παρίσι με το Βερολίνο και οι οποίες έρχονται τώρα στην επιφάνεια.

Φωτιά και λάβρα εναντίον της Γερμανίας ήταν το προχθεσινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας «Μοντ». Πρέπει να ανατρέξει κανείς μισόν αιώνα πίσω, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, για να ξαναβρεί ανάλογα έντονο αντιγερμανικό κλίμα.

«Η ελληνική κρίση απειλεί το γαλλογερμανικό ζεύγος» ήταν ο τίτλος της πρώτης σελίδας. «Φουντώνει η συζήτηση για τον εγωισμό της Γερμανίας που άρχισε το Παρίσι» ανέφερε ο υπότιτλος. «Μέσα από το ζήτημα της βοήθειας προς την Ελλάδα παίζεται ένα ματς Γαλλίας - Γερμανίας, τίθενται σε αντιπαράθεση δύο αντιλήψεις για την Ευρώπη ... Πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη και τέταρτη παγκόσμια, η Γερμανία απομονώνεται στην Ευρώπη», διαπίστωνε η «Μοντ».

Κατηγορούσε ευθέως τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ ότι «μπλέκεται σε αντιφάσεις: πώς να αντλεί όλα τα πλεονεκτήματα από την ενιαία αγορά και το ενιαίο νόμισμα, να πραγματοποιεί το 44% των εξαγωγών της στην ΕΕ και επομένως να ζει από τη χρέωση των γειτόνων της και ταυτόχρονα να γυρίζει την πλάτη σε μια χώρα που έχει χρεωθεί».

Η «Μοντ» υποστήριζε μάλιστα ότι πέτυχε ο στόχος της γαλλικής ηγεσίας «να ανοίξει τον διάλογο για την ευθύνη της πρώτης ευρωπαϊκής δύναμης», της Γερμανίας.
Η ουσία είναι ότι την τελευταία 15ετία η Γερμανία διατήρησε μεν το τμήμα της αγοράς της ζώνης του ευρώ (από 25% το 1995 ανέβηκε στο 27% το 2009), αλλά η σχετική της θέση ενισχύθηκε πολύ, καθώς το μερίδιο της Γαλλίας μειώθηκε πολύ (από 18,5% σε μόλις 12,9%), όπως και της Ιταλίας που έπεσε από το 17% στο 10%.

Αξιοποιώντας την ενιαία αγορά της ΕΕ, την οποία διαμόρφωσε κατά τα συμφέροντά της, η Γερμανία πλουτίζει με τα λεφτά των εταίρων της: το ποσοστό των εξαγωγών στο συνολικό γερμανικό ΑΕΠ ήταν 23,1% το 1994, αλλά το 2008 είχε εκτιναχθεί στο 47,3%! Υπερδιπλασιάστηκε, αν και υποχώρησε στο 40,8% το 2009 λόγω της κρίσης στις υπόλοιπες χώρες.

Επιδιώκοντας τώρα το Βερολίνο, το οποίο βγήκε συγκριτικά κερδισμένο από την κρίση, να επιβάλει όρους αυστηρότατης δημοσιονομικής πειθαρχίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ σε βαθμό μάλιστα που ούτε καν προβλέπεται από τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, αποσκοπεί στην πραγματικότητα να παγιώσει την ενισχυμένη ηγεμονική θέση του μέσα στην ΕΕ.

Αλλάζει δηλαδή τους συσχετισμούς τους ενδοευρωπαϊκούς υπέρ του, γιΆ αυτό και διαμαρτύρεται πρώτη από όλες τις άλλες χώρες σε αυτό το επίπεδο η Γαλλία, η οποία θα είναι η μεγάλη χαμένη αν περάσει η γερμανική γραμμή.
Οταν υποστηρίζει, λοιπόν, την Ελλάδα ο Σαρκοζί δεν το κάνει μόνο για να προασπίσει τα γαλλικά συμφέροντα στη χώρα μας. Δρα πρωτίστως στο πολύ σημαντικότερο πλαίσιο της διαφύλαξης του ρόλου της Γαλλίας έναντι της Γερμανίας σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Αυτό αποτελεί βάση στενότερης συμμαχίας με την Ελλάδα.

«ΜΟΝΤ»
«Τύφλωση» είναι η πίστη στο ΔΝΤ

Υπερασπίζεται θερμά τη χώρα μας ο οικονομολόγος Ζαν - Πιέρ Παζέ, σε άρθρο του στη «Μοντ», με τίτλο «Η Ελλάδα, πάρα πολύ βολικός αποδιοπομπαίος τράγος». Τονίζει όμως ότι συνιστά «μεγάλη τύφλωση να παρουσιάζει κανείς το ΔΝΤ ως αλάθητο κάτοχο μιας παγκόσμιας γνώσης που αρκεί να το καλέσει κανείς γιατί «το ΔΝΤ ξέρει να φτιάξει τα πράγματα»» και υπογραμμίζει: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε εκείνες τις καταστροφικές συνέπειες στις οποίες οδήγησαν τα σχέδια προσαρμογής των δημόσιων οικονομικών που έθεσε σε εφαρμογή για να θεραπεύσει τις ασθενείς χώρες...».

Χαρακτηρίζει δε «καταστροφικό και ανεύθυνο να θεωρεί κανείς ότι η υπόθεση αφορά μόνο τους Ελληνες».


Πηγή:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10795009

Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 23, 2010 10:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΝΤ: Ο τρόμος της εξαθλίωσης και του δικτατορικού ολοκληρωτισμού



Είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ όχι απλώς δεν ενημερώνουν, αλλά παραπληροφορούν ασύστολα. Δίνονται πολλές παραστάσεις θεάματος και γράφονται πολλά για «βοήθειες» από το ΔΝΤ ή από «συνεταιρισμούς» του με την Ε.Ε. αλλά ΠΟΤΕ δεν μας προσκομίζουν κάποια στοιχεία τέτοιων βοηθειών…

Τέτοια στοιχεία υπάρχουν άφθονα και πολλοί τα έχουν καταγράψει, αλλά οι πολιτικοί άρχοντες και τα εγκάθετα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ τα αποκρύβουν επιμελώς.

Υπάρχει, λοιπόν, μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ για το έτος 2008 η οποία καταγράφει τις επιπτώσεις που είχε η είσοδος του Δ.Ν.Τ. σε μια σειρά χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Τα στοιχεία είναι άκρως εφιαλτικά.

1). Το ΔΝΤ επέβαλε δραματικές περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία, ως όρο για τη δανειοδότηση των χωρών αυτών.

Συνέπεια: Ο θάνατος χιλιάδων ανθρώπων λόγω της εξάπλωσης της... φυματίωσης!

Σύμφωνα με την έρευνα,
στις 20 χώρες που έπεσαν στα νύχια του ΔΝΤ, οι θάνατοι από φυματίωση αυξήθηκαν κατά 17%!

2). Ανάλογα ήταν τα αποτελέσματα κατά τη δεκαετία του Ά80 στις χώρες της Αφρικής.

Σε όλες τις αφρικανικές χώρες που έπεσαν στα νύχια του ΔΝΤ (πάνω από 40), οι δαπάνες Υγείας μειώθηκαν κατά το ήμισυ.

Αποτέλεσμα: Η έκρηξη του ΕΪΤΖ.

3). Η Ταϊλάνδη είχε την ίδια ακριβώς τύχη…

4). Κένυα: Υποχρεώθηκε τη δεκαετία του '90 να καταργήσει όλους τους ελέγχους στις εισροές και εκροές κεφαλαίων.

Συνέπεια:
Η Κένυα, αφενός μετετράπη σε διαμετακομιστικό κέντρο του βρώμικου χρήματος, αφ' ετέρου, είδε τον τοπικό δικτάτορα να αρπάζει πακτωλό δημόσιου πλούτου και να τον εξάγει... νομίμως στο εξωτερικό!

5). Λετονία. Εδώ, ένας από όρους ήταν η δραστική περικοπή των δαπανών για την Παιδεία.

Αποτέλεσμα: Λουκέτο πάνω από 10% των σχολείων…

Το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που σε μεγάλο βαθμό λειτουργούσαν και ως κέντρα γύρω από τα οποία κινείτο η οικονομία σε μικρές περιφέρειες και κωμοπόλεις, επέφερε απόλυτο οικονομικό μαρασμό, με σωρεία λουκέτων σε μικρά μαγαζιά, μαζική μετανάστευση και κατάργηση ολόκληρων χωριών από το χάρτη!

Επίσης:
Υποβλήθηκε η Λετονία στη μείωση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων κατά 20% και στη μείωση των δαπανών για τη συντήρηση των νοσοκομείων κατά 40%!

Σημείωση: Η παρέμβαση του ΔΝΤ στη Λετονία, είχε γίνει στη βάση ενός «μεικτού» σχήματος όπου συμμετείχαν και πιστωτές από την Ευρωζώνη, τη Σουηδία και άλλες χώρες.

Αποτέλεσμα:
Πτώση του ΑΕΠ κατά 24% σε δυο μόλις χρόνια και εκτίναξη της ανεργίας στο 23%!

6) Ανάλογο «μεικτό» σχήμα πιστωτών (ΔΝΤ, ΕΕ, Παγκόσμια Τράπεζα) εισέβαλε στην Ουγγαρία το 2008.

Τα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ από κοινού με την ΕΕ, ήταν:

Πάγωμα των μισθών του δημοσίου για τη διετία 2009 - 2010. Περικοπή του 13ου μισθού των δημόσιων υπαλλήλων και της 13ης σύνταξης των συνταξιούχων. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 65 χρόνια με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή των συντάξεων προς τα κάτω. Μείωση 10% των επιδομάτων αναπηρίας. Στα είδη πρώτης ανάγκης επιβλήθηκε ΦΠΑ 18%. Αύξηση του ΦΠΑ στα υπόλοιπα είδη από το 20% στο 25%. Αύξηση κατά 6% των ειδικών φόρων σε βενζίνη, τσιγάρα και ποτά. Απολύσεις 12.000 δημοτικών υπαλλήλων. Αύξηση στις φορολογικές κλίμακες των χαμηλόμισθων εργαζομένων.

Το αποτέλεσμα: Στον ένα και πρώτο χρόνο της εφαρμογής των βάρβαρων μέτρων η οικονομία της Ουγγαρίας έχει βυθιστεί στα τάρταρα με τη βιομηχανική και την αγροτική παραγωγή να έχουν σημειώσει πτώση κατά 17% και την ανεργία να κινείται επισήμως άνω του 11%...

7). Γνωστά είναι τα «κατορθώματα» του ΔΝΤ στην Αργεντινή: Πλήρης κατάρρευση των τομέων της Υγείας, της Παιδείας, των υποδομών και ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου.

Cool. Ρουμανία: Απολύσεις 150.000 δημόσιων υπαλλήλων.

9). Ουκρανία-Εσθονία: Πτώση του ΑΕΠ κατά 15%

Η εφιαλτική ιστορία του ΔΝΤ δεν καταγράφει απλώς εγκλήματα κατά των λαών στο όνομα των κερδών, πάντα με το πρόσχημα της οικονομικής «βοήθειας».


Καταγράφει και θηριώδη πολιτικά εγκλήματα: Συνεργασίες με δικτατορικά καθεστώτα.

Δεν έχει υπάρξει δικτατορία που να μη βρήκε αρωγό της το ΔΝΤ:

Από τις χούντες της Αργεντινής, της Χιλής, της Βραζιλίας, της Αϊτής και της Βολιβίας, μέχρι τις χούντες της Αιθιοπίας, της Νιγηρίας, του Πακιστάν, της Λιβερίας και της Κένυας. Από τις χούντες του Πακιστάν και των Φιλιππίνων μέχρι τη χούντα της Ινδονησίας και το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής!

Αυτό είναι το ΔΝΤ: Ισοδύναμο της εξαθλίωσης, και συνώνυμο του πολιτικού τρόμου και του δικτατορικού ολοκληρωτισμού.

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 25, 2010 9:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το πόκερ έληξε με συμβιβασμό στην Ευρωζώνη



Πηγή
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_482.html
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 26, 2010 9:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τώρα στο λάκκο και των δύο σαρκοφάγων



Γράφαμε πρίν από λίγες μέρες στο άρθρο: ΕΕ-ΔΝΤ: ο Τζόγος των «μαφιόζων»
ΕΔΩ:
http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4322


«ΓιΆ αυτό τελευταίως πλασάρεται μια «συμβιβαστική» λύση που επικαλύπτει, σχετικώς, την απάτη και τις «κόντρες» της απάτης: Το «ελληνικό πρόβλημα» θα πρέπει να «λυθεί» μέσα από μια «μεικτή», «συνεταιρική» και από κοινού δράση της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Δηλαδή πρέπει οι δύο ληστές να «συνεταιριστούν» στη λεία…
Εδώ μας έχουν φτάσει: ανάμεσα στη Σκύλα και στη Χάρυβδη να επιλέγουμε και τα δύο κτήνη!!!»


ΤΕΛΙΚΑ Από κοινού και σε συνδυασμό η Σκύλα και η Χάρυβδη θα μας …σώσουν!!!

Και γιΆ αυτό το «κατόρθωμα», ο Παπανδρέου θριαμβολογεί και εμφανίζει την ολοκληρωτική υπόταξη της Ελλάδας και την καταστροφή ως …σωτηρία!!!
Ο εφιάλτης μακιγιάρεται με τα χρώματα της «εθνικής σωτηρίας» και οικονομικής ανάπτυξης…
Το τι σημαίνει αυτός ο «μεικτός» εφιάλτης, όπου πέρασε, διαβάστε το άρθρο: «ΔΝΤ: Ο τρόμος της εξαθλίωσης και του δικτατορικού ολοκληρωτισμού»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=23694#23694


Παραθέτουμε και ένα κείμενο από το «Κλασσικοπερίπτωση» που περιγράφει τη φρίκη που έρχεται..,
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/03/ante-portas.html


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ "ANTE PORTAS" (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ);
·
Αυτό που μέχρι πριν λίγες ώρες θεωρείτο ως πιθανότητα, τώρα πιά αποτελεί βεβαιότητα και μάλιστα σε λίγο θα θεωρείται και ως "καλή λύση".Φυσικά μιλάμε για την υπαγωγή μας στην εξουσία του Αμερικανικο-σιωνιστικού βρυκόλακα με το όνομα IMF ή πιο γνωστό στους Έλληνες ως ΔΝΤ.

· Οι Ευρωπαίοι αφού μας πούντιασαν με τα κροκοδείλια δάκρυά τους, αποφάσισαν να μας ξαποστείλουν στον ¶δη του ΔΝΤ λέγοντάς μας το παραμύθι της ευρωπαϊκής συνεισφοράς όταν η χώρα μας δεν θα βρίσκει κανέναν να μας δανείσει.
Εδώ και καιρό είχαμε αναρτήσει μια περιγραφή της κατάστασης στην Αργεντινή λίγες ημέρες πριν την αρπάξει στα νύχια του το ΔΝΤ. Το σκηνικό και εκεί και εδώ είναι το ίδιο. Ο ίδιος ψυχολογικός πόλεμος και η ίδια συνεχής πιστοληπτική απαξίωση της χώρας μόνο και μόνο για να πεισθεί ο λαός ότι το ΔΝΤ είναι ένας "μεσσίας" που θα τους σώσει από την καταστροφή. Όταν η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα δανειστεί από το ΔΝΤ, ο λαός για λίγες ημέρες έζησε την ψευδαίσθηση της ...σωτηρίας όπως του την πούλαγαν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Μετά από λίγο, εκατομμύρια πολίτες έχαναν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Αυτοί που διαφημίστηκαν ως εθνικοί σωτήρες και μεσσίες, εισέβαλλαν στη χώρα τους από την πόρτα του υπουργείου οικονομικών και εγκατέστησαν μια κατοχική κυβέρνηση που συμπεριφέρθηκε στον Αργεντίνικο λαό όπως και οι Γερμανοί στον Ελληνικό λαό το 1941.

Πείνα, φτώχεια, δυστυχία. Την μιά ημέρα δούλευες με μειωμένο μισθό ζώντας στοιχειωδώς με αξιοπρέπεια και την άλλη μέρα έμενες χωρίς δουλειά και τον άλλο μήνα χωρίς σπίτι. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού χωρίς ψωμί, χωρίς φάρμακα, χωρίς σπίτι και το μόνο που μας έδειχναν, τα ελεγχόμενα από το ΔΝΤ κανάλια, ήταν διαδηλώσεις αγανακτισμένων που είχαν βγεί με τις κατσαρόλες στους δρόμους. Οι σφοδρές συγκρούσεις των απελπισμένων και προδομένων Αργεντίνων με τον στρατό και την αστυνομία ήταν καθημερινές και αιματηρές. Βία πλιάτσικο, σκηνές βαρβαρότητας και το χάος να απλώνεται παντού.

Όλα αυτά τα ξέρει ο κ. Παπανδρέου
και επειδή δεν θέλει ούτε να πέσει από την πρωθυπουργική καρέκλα ούτε φυσικά και να πηγαίνει στο σπίτι του συνοδευόμενος από μια ίλη τεθωρακισμένων, θα πρέπει να "πείσει" με κάποιο σκληρό τρόπο τον ελληνικό λαό, ότι έκανε "πατριωτικό αγώνα" και ότι θα είναι ο "καταλληλότερος" για να διαχειριστεί την επερχόμενη κατοχή από τις δυνάμεις της Νέας Τάξης όπως εκφράζεται σήμερα από το ΔΝΤ και το κουρέλι της Ε.Ε.

Δυστυχώς
για να γίνουν στοιχειωδώς αποδεκτές από τον ελληνικό λαό, όλες οι προεκλογικές του συμφωνίες με τα επιτελεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τότε δύο πράγματα δυνητικά θα "πάγωναν" μια αυθόρμητη και μαζική λαϊκή εξέγερση.

Το πρώτο είναι ένα σκηνοθετημένο "θερμό επεισόδιο" με την Τουρκία, η οποία φυσικά θα παρεκκλίνει του "αρχικού σχεδίου" και θα προχωρήσει ακόμα πιο πέρα (ο νοών νοείτω) και το δεύτερο θα είναι ένα δραματικό και "ηρωικά" στολισμένο πρωθυπουργικό διάγγελμα που θα ανακοινώνει μερική ή γενική στάση πληρωμών των μισθών και των συντάξεων στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Φυσικά μπορεί το ένα να προηγηθεί του άλλου με την σειρά μάλιστα που θα αποφασίσουν οι νεοταξίτες δημαγωγοί και μελλοντικοί δικτάτορες. Αυτό που είναι πάντως βέβαιο, είναι ότι σε περίπτωση "θερμού επεισοδίου" με την Τουρκία οι στρόφιγγες των ξένων δανειστών μας, ίσως ακόμα και του ΔΝΤ, θα κλείσουν αμέσως και το ελληνικό κράτος δεν θα έχει στα ταμεία του ούτε δεκάρα.

Δυό φορές υποτίμησαν οι ξένοι άσπονδοι "φίλοι" μας το αγωνιστικό και πατριωτικό φρόνημα του ελληνικού λαού.

Μια το 1821 και μια το 1940,
τότε δηλαδή που η ψυχή του βαφτισμένου και μυρωμένου Έλληνα Ορθόδοξου εγέρθηκε και με την βοήθεια του Θεού σαν άλλος Δαυίδ έριξε κάτω τους γίγαντες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και της φασιστικής Ιταλίας.

Σήμερα αν ο κ. Παπανδρέου επιχειρήσει οποιαδήποτε εθνική προβοκάτσια, προκειμένου να επιταχυνθούν τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο ελληνικός λαός θα ξεσηκωθεί και θα πολεμήσει όχι απλά για την κατσαρόλα του και το μισθό του αλλά για την τιμή και την αξιοπρέπεια της πατρίδας του. Αυτή η εξέγερση θα είναι μαζική και σφοδρή και δεν θα υπάρξει κανένα κόμμα (ακόμα και αυτό που έχει επαγγελματικές σχέσεις με τους ...μαζικούς αγώνες) και καμία δύναμη που θα καταφέρει να ανακόψει τη λαϊκή ορμή και να τον καθοδηγήσει με ...εκτονωτικές πορείες.

Κανένας "ελληνικός" ή ευρωπαϊκός στρατός δεν θα σταματήσει τον εξεγερμένο Έλληνα ο οποίος μήνες τώρα δέχεται υπομονετικά κάθε είδους ταπείνωση για χάρη εκείνων που έπιναν χρόνια το αίμα του και που τώρα μοστράρονται ως σωτήρες ή ως παρά τρίχα επανιδρυτές του κράτους.

Φυσικά δεν είμαστε ούτε προφήτες ,ούτε διεκδικούμε τον τίτλο του βαθυστόχαστου αναλυτή απλώς γράφουμε αυτά που ακούμε στον κοινωνικό μας περίγυρο, αυτά που συζητούμε με τους φίλους μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Σ.Λ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 26, 2010 10:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ολοταχώς προς μια νέα επίσημη πτώχευση


Ελπίζοντας ότι οι πιο κάτω δυσοίωνες προβλέψεις δεν θα επαληθευθούν ποτέ..

Επειδή πιστεύουμε ότι οι παλιές εποχές δεν έχουν καμιά σχέση με τις σημερινές..

Τότε υπήρχαν 4-5 μεγάλοι,ξένοι,δυτικοί "προστάτες", ..!!

Τώρα υπάρχουν 10-20 μεγάλοι,ξένοι δυτικοί και ανατολικοί "προστάτες"..!!

Ο ανταγωνισμός τους, (ποιός θα μας "προστατέψει" καλύτερα..),μακάρι να μας βγει σε καλό..

Εκτός κι αν οι καινούργιοι "προστάτες" είναι χειρότεροι από τους παλιούς..

Οπότε...ο θεός βο ηθός..!!

( Ευτυχώς όμως ότι..." Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.." κλπ., κλπ..)

========================================

Τα ψέματα και οι αλήθειες για το χρέος
Δημήτρης Καζάκης
Δημοσιεύτηκε στο "Ποντίκι" στις 25/3/2010


Η χρεωκοπία της χώρας είναι δεδομένη. Όχι γιατί την επιδιώκουν κάποιοι καταχθόνιοι και σκοτεινοί κερδοσκόποι, αλλά γιατί το κράτος και η οικονομία της χώρας δεν μπορεί πια να σηκώσει το βάρος της εξυπηρέτησης των δανείων. Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβει συστηματικά η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό.


Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στη 8η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις 20/3, διαβεβαίωνε: «Να είναι όλοι βέβαιοι, να είναι ακόμα πιο βέβαιοι οι διάφοροι καλοθελητές, που καθημερινά διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τη χώρα μας, με προφανείς σκοπιμότητες: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσει.» Η δήλωση αυτή μοιάζει εξαιρετικά με μια άλλη ιστορική δήλωση, του Ελευθερίου Βενιζέλου, όταν σε διάγγελμά του προς τον Ελληνικό λαό στις 27 Σεπτεμβρίου 1931, διαβεβαίωνε κι αυτός: «Δίδω προς τον ελληνικόν λαόν την προσωπική διαβεβαίωσιν, ότι έχω απόλυτον την πεποίθησιν ότι ημπορούμεν να διατηρήσουμεν την ακεραιότητα του εθνικού μας νομίσματος και να αποφύγωμεν επομένως τας συμφοράς που θα επακολούθουν την ανατροπήν της σταθεροποιήσεως.»

Την εποχή εκείνη είχαν ανακαλύψει μια άλλη νομισματική πανάκεια για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, την οποία αντί για ευρώ ονόμαζαν χρυσή δραχμή. Για να στηριχθεί το «ισχυρό νόμισμα» της Ελλάδας που ήταν κλειδωμένο με την χρυσή Αγγλική λίρα, ξεπουλήθηκε κυριολεκτικά το σύμπαν. Όλες οι υποδομές της χώρας δόθηκαν σε ξένες εταιρείες (Ούλεν, Πάουερς, κλπ.) ενώ η χρυσή δραχμή χρηματοδοτήθηκε αδρά με πληθώρα δανείων.

Για να στηριχθεί η χρυσή δραχμή και το πρόγραμμα δημόσιου δανεισμού εφαρμόστηκε σκληρή λιτότητα με την κατάργηση κάθε κοινωνικής δαπάνης. Η μόνη κοινωνική πρόνοια που απέμεινε στη χώρα ήταν τα λαχεία και τα λαϊκά συσσίτια των φιλανθρωπικών σωματείων. Οι εφημερίδες της εποχής δημοσίευαν καθημερινά δεκάδες θανάτους από την πείνα. Το κράτος προκειμένου να συνεχίσει τη στήριξη της χρυσής δραχμής και να πληρώνει τα τοκοχρεωλύσια των δανείων του, έκλεινε τα δημόσια σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια και απέλυε δασκάλους και καθηγητές. Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων κλήθηκε να καταβάλει με τη βία έως και το 50% των αποδοχών του. Πολλοί απΆ αυτούς απολύθηκαν. Απαγορεύτηκε ο συνδικαλισμός στους δημοσίους υπαλλήλους και οι απεργίες στους εργάτες, ενώ οι διαδηλώσεις κηρύχθηκαν παράνομες.

Η Ελλάδα είχε τεθεί υπό διπλή κηδεμονία,
όχι μόνο του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου που είχε εγκατασταθεί ήδη από το 1898, ως αποτέλεσμα της χρεωκοπίας επί Τρικούπη το 1893 και του ελληνοτουρκικού πολέμου της ντροπής του 1897, αλλά καιτης Δημοσιονομικής Επιτροπής της Κοινωνίας των Εθνών, η οποία προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας, απαιτούσε να χυθεί αίμα. Οι κυβερνήσεις της χώρας, ως τυφλά και πειθήνια όργανα της κηδεμονίας, εκτελούσαν με υπερβάλλοντα ζήλο τις έξωθεν εντολές. Το αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να το φανταστεί κανείς. Λίγους μόνο μήνες μετά από τη διαβεβαίωση του Βενιζέλου η χρυσή δραχμή συντρίφτηκε και η χώρα κήρυξε επίσημα την χρεωκοπία της λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών της. Με το χρεωστάσιο η χώρα παραδόθηκε στο έλεος των δανειστών της. Προκειμένου αυτοί να πάρουν τα λεφτά τους έφεραν ξανά στη χώρα το βασιλιά, που είχε εκδιωχθεί το 1922 και βοήθησαν να ανοίξει ο δρόμος για το φασιστικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Μεταξά.

Όπως σήμερα, έτσι και τότε, οι λόγοι που οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες έφεραν την ευθύνη για τη χρεωκοπία της χώρας,επικαλούνταν για να δικαιολογηθούν ήταν η «ατάσθαλος οικονομική πολιτική» του κράτους. Κι όπως σήμερα με το ευρώ, έτσι και τότε, κάθε σκέψη για εγκατάλειψη της χρυσής δραχμής ισοδυναμούσε με σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς. Μόνο που οι σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί ήρθαν από την προσπάθεια διάσωσης του «ισχυρού νομίσματος». Προκειμένου λοιπόν να διασωθεί το «ισχυρό νόμισμα» ας πέθαινε η χώρα και ο λαός της.

Μάλιστα, μέχρι και ειδικό ταμείο ιδρύθηκε το 1930 για την στήριξη της δραχμής, ανάλογο με αυτό του κ. Πετσάλνικου σήμερα. Το ταμείο αυτό οργάνωνε δεξιώσεις στα καλά σαλόνια των Αθηνών και καλούσε τις κυρίες του καλού κόσμου να δώσουν κοσμήματα και ότι άλλο πολύτιμο έχουν «δια την εθνικήν υπόθεσιν». Η εξέλιξη ήταν προβλέψιμη. Κάποιοι αετονύχηδες καταχράστηκαν το ταμείο, λίγο πριν κηρυχθεί το επίσημο χρεωστάσιο και κατέφυγαν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής για να ζήσουν τη ζωή τους εις υγείαν των κορόιδων.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Ένα παρόμοιο σκηνικό βλέπουμε να στήνεται και σήμερα προκειμένου να παραδοθεί η χώρα και ο λαός της στο έλεος των δανειστών και των αγορών. Οι ίδιες λογικές, οι ίδιες δικαιολογίες, οι ίδιες πρακτικές, τα ίδια αποτελέσματα. Τι συνέβη όμως και βρεθήκαμε ξανά σαν χώρα σε κατάσταση χρεωκοπίας;

Σύμφωνα μΆ αυτόν οι πληρωμές για τα δάνεια που έχουν συνάψει οι κυβερνήσεις της χώρας εκτινάχθηκαν από 23,8 δις ευρώ το 2000 στα 84,2 δις ευρώ το 2009. Δηλαδή από το 17,4% του ΑΕΠ της χώρας το 2000, στο 35% του ΑΕΠ το 2009! Μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος η οικονομία της χώρας; Και βέβαια όχι.

Εδώ βρίσκεται το όλο πρόβλημα.
Όταν η χώρα έχει φτάσει να ξοδεύει το 140% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού σε εξυπηρέτηση του δανεισμού της, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε κατάσταση χρεωκοπίας, είτε το θέλει, είτε δεν το θέλει, είτε το γνωρίζει, είτε όχι.

Που οφείλεται αυτός ο δανεισμός; Η συνηθισμένη δικαιολογία είναι το σπάταλο κράτος. Η συμμετοχή των κρατικών ελλειμμάτων στο δημόσιο δανεισμό είναι ασήμαντη. Την τελευταία δεκαετία το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε συνολικά σε εξυπηρέτηση δανείων πάνω από 450 δις ευρώ και δανείστηκε εκ νέου σχεδόν 486 δις ευρώ. ΑπΆ αυτόν τον νέο δανεισμό μόλις το 3,1% κατά μέσο όρο πήγε στην κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος. Όλα τα υπόλοιπα πήγαν στην αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους.

Ακόμη και για το 2009, όπου το δημόσιο έλλειμμα έφτασε τα 17,1 δις, ο νέος δανεισμός του δημοσίου ξεπέρασε συνολικά τα 85,2 δις ευρώ. Με άλλα λόγια το δημόσιο έλλειμμα συνέβαλε στο νέο δανεισμό του δημοσίου μόνο κατά 20%. Επομένως, προς τι τα μέτρα και η λιτότητα για να περιοριστεί το δημόσιο έλλειμμα;

Η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν περιορισθεί το δημόσιο έλλειμμα, όσο κι αν σφίξουν το ζωνάρι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όσο κι αν περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες, όσους φόρους κι αν μαζέψουν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους, δεν πρόκειται να αναχαιτισθεί το δημόσιο χρέος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τις καλύτερες δυνατές προβλέψεις το δημόσιο χρέος της χώρας θα εκτιναχθεί έως το 2012 στα 350 δις ευρώ, δηλαδή στο 135% του ΑΕΠ. Πράγμα που σημαίνει ότι η ετήσια εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει το 40% του ΑΕΠ. Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι όλα τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποδώσουν τα αναμενόμενα. Πράγμα φυσικά πολύ αμφίβολο.

Γιατί η κυβέρνηση που διαρρηγνύει υποκριτικά τα ιμάτιά της για τους μισθούς και τις συντάξεις που πληρώνει το δημόσιο, δεν λέει κουβέντα για τον φόρο αίματος που πληρώνει η χώρα στους δανειστές της;

Για λόγους σύγκρισης και μόνο, αξίζει να σημειώσουμε ότι το σύνολο των αμοιβών και συντάξεων που πληρώνει το κράτος στους δημόσιους υπαλλήλους ανήλθε το 2009 στα 25,5 δις ευρώ, δηλαδή στο 10,6% του ΑΕΠ της χώρας. Ολόκληρο το ποσό αυτό φτάνει μόλις στο 31% του συνόλου των εξόδων για την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού τον ίδιο χρόνο.

Τι περιμένει λοιπόν να αποκομίσει η κυβέρνηση από τη λιτότητα, εκτός από την εξουθένωση των εργαζομένων και της κοινωνίας;



Προς τα πού βαδίζουμε;

Για να καταλάβουμε τι σημαίνει η επιβάρυνση από την εξυπηρέτηση του χρέους και πόσο ανατροφοδοτεί την έξαρση του δημόσιου χρέους, αρκεί να πούμε το εξής
:

Την τελευταία δεκαετία (2000-2009) το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε στους δανειστές του πάνω από 450 δις ευρώ. ΠαρΆ όλα αυτά το δημόσιο χρέος της χώρας όχι μόνο δεν συγκρατήθηκε, αλλά αυξήθηκε την ίδια δεκαετία σχεδόν 155 δις ευρώ! Ενώ τα επόμενα δύο χρόνια, με τις καλύτερες δυνατές προβλέψεις, το ελληνικό δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει συνολικά πάνω από 180 δις ευρώ για εξυπηρέτηση ενός διαρκώς αυξανόμενου χρέους. Πώς είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτή αιμορραγία χωρίς να οδηγηθεί η χώρα στη διάλυση και η κοινωνία στην ανέχεια;


Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να υπάρξει άλλη πολιτική, αν δεν αντιμετωπιστεί πρώτα απΆ όλα ο βρόγχος του δανεισμού και δεν ξεφύγει η χώρα από τη θανάσιμη λαβή που της έχουν εφαρμόσει οι δανειστές της με την συνεπικουρία της ΕΕ.

Όσο για το ποιος φταίει για την κατάσταση, δεν έχει παρά να κοιτάξει κανείς τα ελλείμματα στην παραγωγή, το εμπορικό ισοζύγιο, αλλά και την τεράστια διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη του 2009
(με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΔΝΤ) έχουν βγει από την Ελλάδα πάνω από 200 δις δολ. που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε είδους κερδοσκοπία (μετοχές, ομόλογα, παράγωγα, κλπ.) του εξωτερικού!

Ποιοι τα έβγαλαν από την Ελλάδα; Οι δημόσιοι υπάλληλοι; Κι από πού βγήκαν αυτά; Προφανώς από τη λεηλασία της χώρας, από τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, των καρτέλ και των τραστ, που φρόντισαν να διογκώσουν με τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, των ανοιχτών αγορών και της απορρύθμισης όλες οι κυβερνήσεις.


Μάλιστα, σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, στα τέλη του 2009 υπήρχαν ως καταθέσεις κατοίκων της Ελλάδας σε τράπεζες του εξωτερικού 15 δις ευρώ. Αναλογικά με το οικονομικό μέγεθος της χώρας, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες καταθέσεις κατοίκων της σε τράπεζες του εξωτερικού. Οι ιδιοκτήτες αυτών των λογαριασμών δεν είναι περισσότεροι από 3.000. Αν είχαμε την ευκαιρία να ακτινοσκοπήσουμε τους λογαριασμούς αυτούς θα ανακαλύπταμε την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου της χώρας. Πρόκειται για μια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία που δεν της καίγεται καρφί για το τι θα απογίνει η χώρα.

Όταν μιλάμε για κέρδη και υπερκέρδη, αρκεί να πούμε ότι σύμφωνα με τους National Accounts της Eurostat, σε κάθε 1000 ευρώ νέα προϊόντα και υπηρεσίες (δηλαδή προστιθέμενη αξία) που παρήγαγε ετήσια η ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία, τα 560 ευρώ μετατράπηκαν σε επιχειρηματικό κέρδος και μόλις τα 350 σε αποζημίωση των εργαζομένων. Στην ΕΕ η αντίστοιχη κατανομή είναι 360 υπέρ του επιχειρηματικού κέρδους και 550 υπέρ της εργασίας!

Η Ελλάδα κατέχει την υψηλότερη θέση μέσα στην ΕΕ ως προς το μερίδιο του προϊόντος της που νέμεται το επιχειρηματικό κέρδος, το οποίο το 2008 (για το οποίο διαθέτουμε στοιχεία) έφτασε στο ύψος ρεκόρ του 59,5%. Πίσω της ακολουθεί η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Ιρλανδία, κοκ.

Το ελληνικό κράτος υπήρξε εξ ιδρύσεώς του σπάταλο, διεφθαρμένο και βαθύτατα παρασιτικό. Κι αυτό γιατί οικοδομήθηκε για να εξυπηρετήσει μια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, η οποία το αξιοποίησε για να λεηλατήσει τη χώρα και το λαό της.

Ο δανεισμός ήταν εξυπαρχής ένας από τους πιο προσοδοφόρους τρόπους για να χρηματοδοτηθεί αυτή η λεηλασία. Έτσι προέκυψαν και οι απανωτές χρεοκοπίες του ελληνικού κράτους. Υπολογίζεται ότι από τα 170 χρόνια του επίσημου ελληνικού κράτους έως το τέλος του 20ου αιώνα, η χώρα βρέθηκε σε κατάσταση πτώχευσης στα 50 από αυτά. Η τελευταία επίσημη πτώχευση ήταν αυτή του 1932.

Και τότε ο λαός ήξερε πολύ καλά ότι οι κυβερνήτες της χώρας που την οδήγησαν στην χρεωκοπία δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα σώμα πολιτικών «επαγγελματιών επιδιωκόντων ατομικά συμφέροντα και εξαγοραζομένων υπό των διαφόρων αναδόχων εταιριών, της δωροδοκίας διενεργουμένης δια του εις το Χρηματιστήριον διεξαγομένου παιγνιδίου, όπερ πράκτορες καθωδήγουν εκ των διαδρόμων της βουλής», όπως έγραφε εκείνη την εποχή ο επιφανής ιστορικός Π. Καρολίδης.

Σήμερα βαδίζουμε ολοταχώς προς μια νέα επίσημη πτώχευση. Κι αυτό γιατί φαίνεται αδιανόητο στην κυβέρνηση της χώρας, όπως έγινε και σε ανάλογες εποχές παλιότερα, να αμφισβητήσει την εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές και τις διεθνείς αγορές.

Φαίνεται αδιανόητο στην κυβέρνηση να προτάξει το συμφέρον της χώρας και του λαού της, έναντι των συμφερόντων των αγορών, των τραπεζών και των ισχυρών της ΕΕ. Κι έτσι όλοι μαζί έχουν δρομολογήσει για τη χώρα μια ακόμη καταστροφική πτώχευση.

Το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης είναι το πώς θα τεθεί η χώρα υπό κηδεμονία προκειμένου οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι αγορές να κατασχέσουν και να δημεύσουν ότι μπορούν.

Οι συζητήσεις στην ΕΕ, οι κινήσεις της κυβέρνησης και τα πακέτα των μέτρων, αφορούν στην προετοιμασία του εδάφους και στην τελική μορφή που θα πάρει η επίσημη μετατροπή της χώρας σε αποικία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου.

Αυτό θα γίνει υπό την κηδεμονία της ΕΕ, του ΔΝΤ, ή ενός συνδυασμού και των δυό; Θα γίνει με το ευρώ, με την επιστροφή σΆ ένα ελεγχόμενο και πληθωριστικό εθνικό νόμισμα, ή με την επιβολή διπλού νομίσματος;

Όλα αυτά δεν είναι παρά λεπτομέρειες που υπηρετούν την ίδια βασική κατεύθυνση, την ίδια πορεία προς την επίσημη πτώχευση και δήμευση της χώρας.
-
Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 26, 2010 6:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ




Θα συμφωνήσουμε με τους κυβερνητικούς και τους συνοδοιπόρους της αντιπολίτευσης, ότι σήμερα είναι όντως η αρχή μιας καινούργιας περιόδου για την Ελλάδα. Αυτό όμως που σήμερα οι κάθε είδους αριστεροδέξιοι εκσυγχρονιστές περιγράφουν, απέχει πολύ από την πραγματικότητα και μάλιστα τόσο όσο είναι και το μέτρο της απόστασης που τους χωρίζει απο τον ελληνικό λαό.

Με λίγα λόγια η χθεσινή απόφαση της Ε.Ε με όλες τις δήθεν αντικρουόμενες δηλώσεις των ηγετών, των προέδρων, των τραπεζιτών και όλων των άλλων μελών της νεοταξικής αγέλης, ουσιαστικά σπρώχνει την Ελλάδα στην χρεωκοπία και τον εθνικό κατακερματισμό.

Φυσικά ο δήθεν αγωνιζόμενος σοσιαλιστής Έλληνας πρωθυπουργός, ανέλαβε το ...δύσκολο έργο του σερβιτόρου της ιδεολογικής πλατφόρμας της νέας "ενωμένης" Ευρώπης. Αυτός ο δίσκος δεν είχε βέβαια το πολυπόθητο από τους εθελοτυφλούντες "φάρμακο" δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, αλλά μια ένεση ευθανασίας.

Δεν είμαστε δημοσιογράφοι για να ντύνουμε τα συναισθήματά μας με χρωματιστά ρούχα για να μην προκαλέσουμε κοινωνικές αντιδράσεις. Αυτό που βλέπουμε και αυτό που αισθανόμαστε το πληκτρολογούμε και το δημοσιεύουμε για να το μοιραστούμε μαζί σας. Δεν μπορούμε να γράψουμε στρογγυλεμένη την είδηση της απόφασης για δήθεν σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας. Τι να πούμε σε σας που μας διαβάζετε; Ότι πρόκειται δηλαδή για ένα σχέδιο που ναι μεν είναι κακό αλλά θα δώσει δήθεν μια ώθηση ώστε να επανιδρύσουμε το κράτος μας το οποίο μέχρι τώρα δεν λειτουργούσε και μπλα μπλά μπλά;

Αυτές τις αηδίες που ξερνούν εδώ και χρόνια οι επαγγελματίες μισθωμένοι τελάληδες της "Νέας Εποχής" από αυτό το ιστολόγιο δεν πρόκειται να τις διαβάσετε ποτέ. Αν λοιπόν ψάχνετε για ένα ιστολόγιο που θα σας χαϊδέψει τα αυτιά και θα σας δώσει κάλπικες ελπίδες για να σας ναρκώσει μέχρι να έλθει ο δήμιος, τότε σας διαβεβαιώνουμε ότι έχετε επιλέξει λάθος διεύθυνση.

Εμείς όσο μας αφήνουν θα προσπαθούμε να αφυπνίζουμε πρώτα τους εαυτούς μας και μετά όλους όσους μας τιμούν με τις επισκέψεις τους. Σήμερα που έχει ξεκινήσει ο πόλεμος με εχθρούς μέσα κι έξω από τη χώρα μας, εμείς με σκληρότητα και αποφασιστικότητα θα δίνουμε τη μάχη για την εθνική μας επιβίωση και όχι για την διατήρηση εκείνων των συνθηκών που μας έκαναν πνευματικώς παχύσαρκους και δυσκίνητους. Δεν μαχόμαστε σήμερα για την κατσαρόλα της μέρας αλλά για την ίδια μας τη ζωή και την διατήρηση του ανθρώπινου προσώπου σε μια κοινωνία που σέβεται το αυτεξούσιο και την ελευθερία των πολιτών.

Αν δεχτούμε ότι είναι πατριωτισμός το να στριμωχτούμε και να χύσουμε αίμα για να μπορέσει να βάλει ο Γιωργάκης το ΔΝΤ και τους άλλους λύκους από την πίσω πόρτα και μασκαρεμένους, τότε αναρωτιώμαστε πώς στα κομμάτια προσδιορίζεται η εσχάτη προδοσία.


Για ποιο σχέδιο σωτηρίας μιλάνε; Μήπως για εκείνο το οποίο θα προσφερθεί με σάλτσα ΔΝΤ μόνο κατόπιν ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ του Eurogroup και εφ΄όσον η Ελλάδα δεν βρίσκει πουθενά δανειστές να την δανείσουν; Δηλαδή κάτσε να κηρύξεις πρώτα πτώχευση και μετά θα σου στείλουμε "την φιλόπτωχον επιτροπήν των κυρίων της Ε.Ε και του ΔΝΤ " να σου πετάξουν ένα ξεροκόματο για το οποίο θα είσαι και ευγνώμων.

Πτώχευση αγαπητοί μας φίλοι σημαίνει
π.χ στάση πληρωμών συντάξεων και μισθών δηλαδή σφοδρό χτύπημα στην καρδιά εκείνων που αύριο θα σε απειλήσουν με τις κινητοποιήσεις τους. Φυσικά με αυτό το παράδειγμα περιγράφεται μόνο η οικονομική πτώχευση διότι η ιδεολογική και πολιτική πτώχευση ήδη έχει συμβεί και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας, όσοι τουλάχιστον δεν κοιμούνται ακόμα βλέποντας πράσινα, μπλέ, ρόζ ή μαύρα όνειρα.

Αν λοιπόν σου λένε τράβα στις αγορές και δανείσου ακόμα και με 6, 6,5 ή και 7% , τότε πολύ απλά σου προσδιορίζουν χρονικά πότε θα γίνει η άλωση της πατρίδας σου. Το παραμύθι του Έλληνα κυβερνήτη ότι δηλαδή θα τα καταφέρουμε μόνοι μας τρώγοντας από τις σάρκες μας, θα ήταν πιστευτό και θα είχε κάποια αξία αν ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έδειχναν από την επομένη κιόλας της εκλογικής τους νίκης το ανθελληνικό και αντεθνικό τους μένος.

Πριν ακόμα στρώσουν
τους σοσιαλιστικούς τους πισινούς στις υπουργικές και πρωθυπουργικές πολυθρόνες, επετέθησαν σε κάθε τι που είχε έστω και στην ταμπέλα την λέξη "Εθνικός. Εθνική, Εθνικό". Αμέσως και χρησιμοποιώντας ηλίθιους ψευτοσοσιαλιστικούς νεολογισμούς θέλησαν να περάσουν στον Έλληνα ότι αυτό που ήξερε και αγαπούσε ως πατρίδα με Εθνική υπόσταση και χαρακτήρα, πρέπει να το ξεχάσει. Από σήμερα και μετά η κυβέρνηση, τα κόμματα που συνοδοιπορούν (ακόμα και αντιπολιτευόμενα για το θεαθήναι) μας επιβάλλουν μαζί με όλες τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές νεοταξικές δυνάμεις, ένα νέο μοντέλο αγάπης για την πατρίδα. Ένα μοντέλο απονευρωμένο άχρωμο και ανούσιο που αναφέρεται σε μια πατρίδα-δήμο και όχι σε ένα Εθνος-κράτος .Ο Έλληνας το συντομώτερο δυνατόν θα πρέπει να μεταλλαχτεί και από ελεύθερος πολίτης να γίνει ένας πειθαρχημένος δημότης.

Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από το ευρωπαϊκό "σχέδιο σωτηρίας» και τις άοκνες προσπάθειες του έλληνα γκαουλάϊτερ.

Όσο νωρίτερα το αντιληφθούμε και ξεσηκωθούμε τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν τα παιδιά μας να ζήσουν αύριο σε έναν τόπο που θα λέγεται και θα είναι ΕΛΛΑΔΑ.
Πηγή:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/03/blog-post_26.html

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες