Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΚΚΕ: Κρύβει τις «ακαθαρσίες» του με ταξικές γαρνιτούρες

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 08, 2010 10:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΚΚΕ: Κρύβει τις «ακαθαρσίες» του με ταξικές γαρνιτούρες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΚΕ: Κρύβει τις «ακαθαρσίες» του με ταξικές γαρνιτούρες και σοφιστικά διφορούμενα



Ο σταλινισμός είναι η επιστήμη του «ταξικού φορμαλισμού»: Η αντικατάσταση της πραγματικότητας με «ταξικές φόρμες», συνακόλουθα η αντικατάσταση της διαλεκτικής σκέψης με γενικολογίες και διοικητικά τελεσίγραφα ταξικών λεκτικών σχημάτων.

Η ηγεσία του ΚΚΕ έχει «πήξει» μέσα σε αυτά τα φορμαλιστικά στερεότυπα. Με αυτά τα στερεότυπα όχι μόνον αλλοιώνει κυριολεκτικά την πραγματικότητα, αλλά και εξαπατά βάρβαρα. Επενδύει όλες τις πολιτικές της ακροβασίες και πολιτικές της αντινομίες, όλες τις «ακαθαρσίες» και προδοσίες του εργατικού και λαϊκού κινήματος με ρητορικά σχήματα ακραίου ταξικού φορμαλισμού.

Διαβάζουμε για την παροχή Ιθαγένειας, από τις «θέσεις» του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, τα ακόλουθα:
«Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το ενδιαφέρον διαφόρων διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μηχανισμών και «ανθρωπιστικών» δήθεν ΜΚΟ για παροχή ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων έχει βαθύτερες στοχεύσεις. Αφενός να εξυπηρετήσουν τον κοσμοπολιτισμό και την κινητικότητα του κεφαλαίου, αφετέρου να μπορούν να χρησιμοποιούν τους μετανάστες για τη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων, για τη δημιουργία και ανακίνηση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων, μέχρι και την αλλαγή συνόρων. Απάντηση σε αυτές τις στοχεύσεις δίνει η διεκδίκηση δικαιωμάτων στην κατεύθυνση της σφυρηλάτησης της ταξικής, αντιιμπεριαλιστικής και διεθνιστικής ενότητας των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, ενάντια στο κεφάλαιο και στον ιμπεριαλισμό…»


Ολόκληρο το κείμενο των «θέσεων» της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι μια τελεσιγραφική τοποθέτηση υπέρ της ολοκληρωτικής παροχής Ιθαγένειας, επενδυμένη με ταξική γενικολογία και αοριστολογία.

Βρίσκεται εδώ:
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/3/2010&id=11831&pageNo=7&direction=1

Ξεχωρίσαμε την παραπάνω παράγραφο γιατί συμπυκνώνει την πολιτική σχιζοφρένεια του σταλινικού φορμαλισμού και τον παραλογισμό των αντιφάσεών του.

Ζήτημα 1ον

Η ηγεσία του ΚΚΕ επειδή δεν μπορεί να συνεχίζει να γυρνάει περιφρονητικά την πλάτη στην πραγματικότητα, βάζει σε εφαρμογή τα ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα.

Σήμερα έχει γίνει εμφανής σε όλους ο εφιάλτης της λαθρομετανάστευσης και προβάλλονται ορατότατοι οι στόχοι των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Προωθείται η παροχή ιθαγένειας, ανοικτά πλέον, από την ακραία νεοταξική κυβέρνηση των εντολοδόχων (ΠΑΣΟΚ). Οπότε, η ηγεσία του ΚΚΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να ψελλίσει κάποιες αλήθειες:

«Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το ενδιαφέρον διαφόρων διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μηχανισμών και «ανθρωπιστικών» δήθεν ΜΚΟ για παροχή ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων έχει βαθύτερες στοχεύσεις. Αφενός να εξυπηρετήσουν τον κοσμοπολιτισμό και την κινητικότητα του κεφαλαίου, αφετέρου να μπορούν να χρησιμοποιούν τους μετανάστες για τη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων, για τη δημιουργία και ανακίνηση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων, μέχρι και την αλλαγή συνόρων…».

Ζήτημα 2ον

Έχει αποδειχτεί, λοιπόν, στην «ΠΡΑΞΗ» (τώρα το διαπίστωσε το ΚΚΕ!!!) το καταχθόνιο, οργανωμένο και εφιαλτικό σχέδιο των πλανητικών δημίων των λαών. Η ηγεσία, όμως, του ΚΚΕ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ αυτή τη σχεδιασμένη και συνειδητή ιμπεριαλιστική «πράξη» και συνεχίζει να επιμένει στην προώθηση των ιδεολογημάτων αυτής της «πράξης». Απαιτεί, δηλαδή, με φανατισμό την ολοκλήρωση της «πράξης»!!!

Αν αυτό δεν είναι πολιτική σχιζοφρένεια τότε τι είναι;


Ζήτημα 3ον

Αυτή την παράκρουση της σχιζοφρένειας επιχειρεί να την καλύψει με τη γνωστή σταλινική συνταγή: Τον ταξικό φορμαλισμό. Δηλαδή με κούφιες φράσεις περί «σφυρηλάτησης της ταξικής, αντιιμπεριαλιστικής και διεθνιστικής ενότητας των εργαζομένων».

Ενάντια, συνεπώς, στις οργανωμένες «στοχεύσεις» του ιμπεριαλισμού (που και το ίδιο το ΚΚΕ παραδέχεται) αντιπαραθέτει κούφιες ταξικές ρητορείες, λόγια του αέρα.

Στην πράξη, ωστόσο, αποδέχεται την πραγματικότητα. Το ίδιο το ΚΚΕ την προωθεί φανατικά, ταυτόχρονα δε, προτρέπει την εργατική τάξη να την αποδεχτεί: Να αποδεχτεί, δηλαδή το νεοταξικό εφιάλτη.

Στα λόγια ψελλίζει κάποιες αλήθειες και καταγγέλλει τον «κακό» ιμπεριαλισμό με ταξικές νεκρές φόρμες περί «διεθνιστικής ενότητας»!!!

Μόνο η σταλινική κακουργία μπορεί να εξαπατά τόσο ωμά, αλλά και τόσο διοικητικά και τελεσιγραφικά την εργατική τάξη και τον λαό…

Ζήτημα 4ον

Το αποκορύφωμα, ωστόσο, της αυθάδους απάτης βρίσκεται στον «ταξικό φορμαλισμό» περί «σφυρηλάτησης της ταξικής ενότητας»!!!

Η «ταξική ενότητα» είναι μια αφαίρεση, ένα σχήμα εξαπάτησης όταν τίθεται έξω από τους κοινωνικούς, πολιτικούς και οργανωτικούς όρους των αγώνων.

Η «ταξική ενότητα» σφυρηλατείται στην πράξη των αγώνων. Η πράξη είναι το σχολείο της ταξικής συνείδησης, της ενότητας της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα.

Όταν οι ΟΡΟΙ και οι ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ των αγώνων (οικονομικών αγώνων, εθνικών αγώνων, πολιτικών αγώνων) έχουν καταστραφεί και αλωθεί, ακριβώς από τις στρατιές των αλλοδαπών εισβολέων (συνειδητές «στοχεύσεις» των ιμπεριαλιστών, το παραδέχεται το ΚΚΕ), ΤΟΤΕ πώς μπορούμε να μιλάμε για «σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας»;

Ποια «σφυρηλάτηση» μπορεί να γίνει όταν ανοίγεις τα σύνορα σε στρατιές δούλων, όταν κάθε κεκτημένο (οικονομικό, πολιτικό, οργανωτικό) έχει αλωθεί από αυτήν την εισβολή, όταν η εργατική πρωτοπορία έχει αποσυρθεί και τσακιστεί, όταν η ταξική συνείδηση έχει μηδενιστεί;

Γνωρίζει αλήθεια, η ηγεσία του ΚΚΕ, ότι η πολιτική πεμπτουσία του μαρξισμού είναι η θεωρία της ταξικής συνείδησης;

Ποια «ταξική ενότητα» και ποιος «ταξικός αγώνας» μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν έχουν απωλεσθεί τα κεκτημένα της «ταξικής συνείδησης»; Όταν έχουν αποδομηθεί τα πάντα με τη συνειδητή ιμπεριαλιστική πρακτική της εισαγωγής ξένων δούλων, με την εισαγωγή φτηνών και εξαθλιωμένων αλλοδαπών στρατιών και με την εισαγωγή ΑΝΕΡΓΙΑΣ;

Το μαρξιστικό αξίωμα λέει ακριβώς τα αντίθετα από τα σοφίσματα του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το μαρξισμό η εισαγωγή δούλων επεκτείνει τη δουλεία στο σύνολο της εργατικής τάξης, αποτελεί, όπως ξεκάθαρα υπογράμμισε ο Μαρξ, «διαιώνιση της δουλείας».

Ιδιαίτερα, σήμερα, αυτή η μαζική εισαγωγή και εισροή δούλων είναι εφιάλτης και τινάζει στον αέρα κάθε συνθήκη αγώνα και ταξικής, πολιτικής υπόστασης της εργατικής τάξης.

Αυτό δεν μπορούν να το διακρίνουν: Οι εντελώς ανεγκέφαλοι και ηλίθιοι και τα επιδοτούμενα ιδεολογικά-πολιτικά πρακτορεία της Νέας Τάξης.

Σήμερα η ηγεσία του ΚΚΕ, για να σκεπάσει τις πολιτικές της ακαθαρσίες και την πρακτική της ευθυγράμμιση με τον ιμπεριαλισμό, χρησιμοποιεί χυδαία και σχιζοφρενή σοφίσματα απάτης και «ταξικού φορμαλισμού».

Μας βάζει στο φέρετρο με μοιρολόγια «ταξικά»…

Για αυτά τα σοφίσματα διαβάστε και τα άρθρα:
α). «ΚΚΕ: Νεκρή πολιτική γλώσσα και νεκρή πράξη»
β). «Ταχυδακτυλουργικά τρικ»
Θα τα βρείτε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3485


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 10, 2010 12:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΚΕ: Η βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος
ή ο «αριστερός» ψάλτης





Οι άνθρωποι κρίνονται όχι από αυτά που λένε οι ίδιοι για τον εαυτό τους, όχι από τα φανταχτερά χρώματα και στολίδια που φοράνε, αλλά από αυτά που κάνουν, από αυτά που προωθούν στην κοινωνική, αλλά και την καθημερινή τους πρακτική.

Η Λυδία λίθος των λόγων είναι η πράξη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα πολιτικά υποκείμενα.

Σήμερα τα «αριστερά» λόγια είναι το τσόφλι της απάτης, το τσόφλι εκείνο που επικαλύπτει και αποκρύπτει την απάτη της «δεξιάς» πράξης.

Όσο πιο βροντώδη και «ταξικά» είναι αυτά τα «αριστερά» λόγια τόσο πιο γιγάντια και δόλια είναι η απάτη.

Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι από τις πλέον καταστροφικές δολιότητες. Ακριβώς γιατί με ακραίους «ταξικούς φορμαλισμούς» και «επαναστατική» ρητορεία επικαλύπτει την αντεπαναστατική της πρακτική. Μια πρακτική του «αριστερού ψάλτη» των νεοταξικών ιδεολογημάτων, πρακτική η οποία αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα του καπιταλιστικού καθεστώτος, το οποίο στα λόγια το καταγγέλλει υστερικά.

Έχουμε αναλύσει σε σωρεία άρθρων
την ιδεολογική πρακτική της ηγεσίας του ΚΚΕ σήμερα, η οποία έχει ως αιχμή την στήριξη και την πολιτική επικύρωση όλων των νεοταξικών ιδεολογημάτων και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών: «Ανοικτά σύνορα», «αντιεθνικισμούς», «αντιρατσισμούς» αλλοδαπή εισβολή και κατοχή.

Έχουμε αποδείξει ότι αυτή η πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ κατέστρεψε κάθε συνθήκη μαζικού αγώνα, διέλυσε κάθε πολιτικό και συνδικαλιστικό κεκτημένο, αποτέφρωσε την ταξική συνείδηση (το θεμέλιο κάθε αριστερού αγώνα) και έθρεψε την ακροδεξιά δημαγωγία και πατριδοκαπηλία.

Σε αυτό το άρθρο θα καταπιαστούμε με την πρακτική της ηγεσίας του ΚΚΕ στους κοινωνικούς αγώνες.

Ζήτημα 1ον

Η ηγεσία αυτού του κόμματος ωρύεται «ταξικά», αντικαπιταλιστικά και αντι-ιμπεριαλιστικά, αλλά στην πράξη των μαζικών κινημάτων στραγγαλίζει τη μαζική δράση:

α). Με τις γραφειοκρατικές, διοικητικές εμμονές τής περιχαράκωσης των κινημάτων στα κομματικά πλαίσια.

β). Με την κατάργηση κάθε αυτονομίας, δημοκρατικής λειτουργίας και αμεσοδημοκρατικής οργάνωσης στο εσωτερικό των λαϊκών κινημάτων.

γ). Με τη διασπαστική, σεχταριστική λογική των κομματικών παρατάξεων.

δ). Με την εξίσου καταστροφική και διαιρετική πρακτική των ξεχωριστών εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων. Πρακτική (όπως και οι προηγούμενες), η οποία ταυτίζει το Κίνημα με το κόμμα και διαιρεί το στρατηγικό αίτημα κάθε αριστερού κινήματος που είναι η ενότητα των γραμμών του.

Πιο αναλυτικά εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4196

Και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4032


ε). Με την πρακτική των συχνών γιορτινών παρελάσεων: Κινητοποιήσεις χωρίς προοπτική και στόχους, χωρίς ανάπτυξη και παραπέρα οργάνωση, χωρίς να υπακούουν στη διαλεκτική προώθησης του αγώνα σε ανώτερα επίπεδα πολιτικής και οργανωτικής δράσης. Μια πρακτική εκλογικής κερδοσκοπίας της λαϊκής οργής, η οποία κουράζει, εκτονώνει και ξεθυμαίνει την οργή, απογοητεύει και τσακίζει τις επαναστατικές διαθέσεις…

Ζήτημα 2ον

Σήμερα ισχυρά κοινωνικά ρεύματα προμηνύουν τις επαναστατικές θύελλες που έρχονται.

Είναι τέτοια η βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κακουργίας, τόσο εκρηκτικά τα κοινωνικά και εθνικά προβλήματα, που τα εύφλεκτα υλικά της συμπιεσμένης κοινωνικής ενέργειας είναι έτοιμα να πυροδοτηθούν. Ήδη οι προσεισμικές δονήσεις αρχίζουν να σηματοδοτούν τους λαϊκούς σεισμούς που έρχονται.

Τι πράττει η ηγεσία του ΚΚΕ, μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση που όλα τα προμηνύματα δείχνουν ότι θα είναι προεπαναστατική;

Πουλάει κούφιες «επαναστατικές» ρητορείες και οργανώνει φιέστες παρελάσεων.

Μας βομβαρδίζει με τα «ξεσηκωθείτε», με τα «αντεπίθεση» και άλλα τέτοια ηχηρά, αλλά καμία πρακτική πρωτοβουλία που να θέτει τις βάσεις, τα «μετερίζια» του ξεσηκωμού και της «αντεπίθεσης».

Οι μόνες πρωτοβουλίες είναι οι κομματικές παρελάσεις των καθημερινών διαδηλώσεων: Θεάματα εκδηλώσεων που το ίδιο θεαματικά διαλύονται χωρίς ΚΑΜΙΑ πολιτική ανάπτυξη και συνέχεια. Δηλαδή εκλογικά εκτονωτικά θεάματα.

Τα κινήματα δεν προχωρούν με φιέστες θεαμάτων και παρελάσεων.

Αν ένα μαζικό λαϊκό κίνημα κοχλάζουσας οργής δεν αναπτύσσει τους πολιτικούς και οργανωτικούς του «σταθμούς», αν δεν περνάει από ένα στάδιο του αγώνα σε ένα ανώτερο στάδιο, αν δεν οδηγείται σε μορφές πάλης «σκληρότερες» και πιο αποτελεσματικές, αν δεν προάγει τη διαλεκτική της «σύγκρουσης» με το καθεστώς και δεν θεμελιώνεται πάνω στις μορφές της δικής του δημοκρατικής αυτό-οργάνωσης, είναι καταδικασμένο σε μαρασμό και απογοήτευση.

Η Ηγεσία του ΚΚΕ κάνει ότι είναι δυνατό να το εκτονώσει και να το τσακίσει, να το εμποδίσει να αναπτυχθεί σε συνειδητή επαναστατική θύελλα με τα δικά του μέσα οργάνωσης και εξουσίας. Το εγκλωβίζει στα δικά του κομματικά γραφειοκρατικά καλούπια ελέγχου και εκλογικής κερδοσκοπίας.

Αν η ηγεσία του ΚΚΕ ήθελε πραγματικά να αναπτύξει το μαζικό κίνημα θα έπαιρνε πρακτικές πρωτοβουλίες (οι συνθήκες είναι οι πλέον κατάλληλες), οι οποίες θα προωθούσαν την ενιαίο-μετωπική δράση, ανώτερες μορφές αγώνα, καθώς και μορφές αυτό-οργάνωσης ΠΑΝΤΟΥ: Στα εργοστάσια, στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις συνοικίες, στα Πανεπιστήμια, σε κάθε κοινωνικό τομέα.

ΟΛΗ η κοινωνία βράζει και η ηγεσία του ΚΚΕ πράττει και λειτουργεί, όπως τα κρατικά συνδικάτα και τα ποικίλα κομματικά, καθεστωτικά «λαμόγια».

Η ηγεσία του ΚΚΕ αφήνει αυτή την οργή δίχως πολιτική και οργανωτική προοπτική: την προοπτική της αυτό-οργάνωσης της λαϊκής οργής και των δημοκρατικών μορφών της λαϊκής» εξουσίας.

Χωρίς τη δημιουργία τέτοιων μορφών «λαϊκής εξουσίας», η συσσωρευμένη λαϊκή οργή η οποία θα διογκωθεί από τη σημερινή καθεστωτική βαρβαρότητα θα εκραγεί τυφλά και θα χειραγωγηθεί εύκολα.

Ήδη τα επιτελεία της Νέας Τάξης έχουν έτοιμες τις συνταγές, τους πολιτικούς απατεώνες, τις νέες μυθολογίες, καθώς και τους ποικίλους «εθνοσωτήρες»…

Η ηγεσία του ΚΚΕ, με «επαναστατικές» ομοβροντίες και ξύλινες αντι-καθεστωτικές φλυαρίες, στρώνει το έδαφος για νέες τραγωδίες και νέες πολιτικές απάτες.

Αυτό έκανε πάντα. Αυτό κάνει και τώρα. Αλλά αυτή τη φορά θα είναι και η τελική πράξη του θανάτου του ΚΚΕ


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες