Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
¶ρχισαν τα όργανα εναντίον των αγροτών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 19, 2010 8:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: ¶ρχισαν τα όργανα εναντίον των αγροτών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

¶ρχισαν τα όργανα εναντίον των αγροτών




Κάθε φορά που οι αγρότες αρχίζουν κινητοποιήσεις ανοίγουν οι κρουνοί της καθεστωτικής προπαγάνδας εναντίον τους…


Οι τηλεπαραθυράτοι του MEGA-τάδε και Τραγκα-«δημοσιοκάφροι», ξερνούν τα ρυπογόνα υγρά της καθεστωτικής υποκρισίας και αθλιότητας.

Οδύρονται τα παράσιτα της «λαμογιάς» εναντίον των «άξεστων» αγροτών που κλείνουν τους δρόμους και χαλάνε την ησυχία των «ελεύθερων πολιτών»…
Θυμούνται και τα «πλούτη» των αγροτών και τις «μερσεντές»!!!

¶κου οι «άξεστοι» να έχουν μερσεντές και να είμαστε «ίσα και όμοια»: Εμείς τα παράσιτα της κοινωνίας και τα «λαμόγια» με του καλλιεργητές της γης και τους παραγωγούς των αγροτικών μας προϊόντων;

Αλλά τα καθετωτικά παράσιτα ένα έργο γνωρίζουν: Να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, να απομονώνουν κάποιους μεγάλο-αγρότες τσιφλικάδες, να προβάλλουν τον πλούτο αυτών των στυγνών τσιφλικάδων και τα πολυτελή αυτοκίνητα, ώστε έτσι να συκοφαντήσουν ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο που εξοντώνεται ανηλεώς, βρίσκεται σε μαύρη απελπισία και οδηγείται στο μοναδικό μέσο που του έχει απομείνει για να διεκδικήσει τη ζωή του: Στα μπλόκα!!!

ΓιΆ αυτό όλοι αυτοί οι αρουραίοι
των καθεστωτικών υπονόμων δεν βγάζουν άχνα για την καταστροφή των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας μας.

Δεν βγάζουν άχνα για το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμά τους.

Δεν βγάζουν άχνα για το γεγονός ότι ο αγρότης:

Πουλάει το κιλό το στάρι από 0,10 έως 0,14 ευρώ

και ο κάτοικος της πόληςαγοράζει τα 750 γραμμάρια ψωμί από 1,6 έως 1,8 ευρώ.
Δηλαδή μέχρι και 24 φορές (!) ακριβότερο!


Δεν βγάζουν άχνα για το γεγονός ότι ολόκληρη η Ελλάδα καταστρέφεται και ισοπεδωνεται σε όλα τα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά μέτωπα.

Τα μπλόκα των αγροτών, δηλαδή την απελπισμένη αυτοάμυνά τους, ΜΟΝΟ βλέπουν: ¶ξιος ο μισθός τους…


Σε αυτούς τους «άξιους» προστέθηκε και το ιστολόγιο «ΤΑΧΑΛΙΑ».

Διαβάστε το κείμενο: «Γαϊδουριά των αγροτών, αλητεία της ευθυνόφοβης πολιτείας!»

ΕΔΩ:
http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_8183.html

Το ιστολόγιο αυτό «ανακάλυψε» πρόσφατα (εκτός και αν το είχε ανακαλύψει από τότε που ιδρύθηκε και μας εξαπατούσε) το πόσο «σιγουριά» και «εγγύηση» αποτελεί το να είσαι καθεστωτικός προπαγανδιστής και μάλιστα πράσινου χρώματος.

¶πειρα είναι τα κείμενα, αλλά και οι καραμπινάτες παρασιωπήσεις, που δείχνουν περίτρανα ότι έχει προσκολληθεί στο άρμα της κυβερνητικής προπαγάνδας και της καθεστωτικής αλαζονείας.

Γίνανε και αυτοί οι φουκαράδες και οι πτωχοί στο πνεύμα και στο ήθος, «παράγοντες» της καθεστωτικής «ενημέρωσης»!!!

Πάνω σε αυτούς τους «μικρομέγαλους» και ανεπαρκείς καθεστωτικούς παραγοντίσκους θα επανέλθουμε…

Σχετικά με τα μπλόκα των αγροτών και τους ηθικολόγους Φιλισταίους του καθεστώτος αναδημοσιεύουμε ένα παλιότερο κείμενό μας:

Η Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=19593#19593



Τα μπλόκα των αγροτών


Σε κάποιους τα μπλόκα των αγροτών εμφανίζονται σαν «σκάνδαλο». Δεν διστάζουν, ακόμα να τα χαρακτηρίσουν και «φασισμό».
Η καπιταλιστική λογική και ηθική ακόμα και μια απεργία την εμφανίζει σαν σκάνδαλο. Σκάνδαλο που προέρχεται από έναν παραλογισμό: Είναι σκανδαλώδης γιατί ενοχλεί ακριβώς εκείνους που δεν τους αφορά.
Αυτά τα δόλια τεχνάσματα της αστικής λογικής και ηθικής συνίστανται σε τούτο: Σκορπάνε ακατανόητα τα αποτελέσματα από τις αιτίες. Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε έναν μικροαστικό ορθολογικό ισοπεδωτισμό: στη μηχανική αποκοπή των αιτίων από το αποτέλεσμα, στην ισοπέδωση των σύνθετων συναρτήσεων ή με πιο απλά λόγια: Στην απόσπαση ενός γεγονότος από τα αίτια που το γενούν και στη δαιμονοποίησή του.
Σε αυτό ακριβώς συνίσταται η κατεστημένη, εξουσιαστική λογική: Κόβει το κοινωνικό κύκλωμα, απομονώνει ένα συμβάν (σύμπτωμα) και το δαιμονοποιεί. Καταλύει δηλαδή κάθε διαλεκτική, αντιπαραθέτει τον απεργό η τα αγροτικά μπλόκα με τον χρήστη (τον «απλό άνθρωπο) την ίδια ακριβώς στιγμή που η μια απεργία ή ένα αγροτικό μπλόκο διαψεύδει αυτόν τον τεμαχισμό του όλου, διαψεύδει τη «μοναξιά» του χωρισμού του ανθρώπου από τον άνθρωπο, δηλαδή αποδεικνύει ότι τα κοινωνικά κύτταρα είναι αχώριστα και αλληλοεξαρτώμενα.
Και δεν θα είχε κανένα αποτελέσματα μια απεργία ή ένα αγροτικό μπλόκο αν δεν υπήρχε αυτή η αλληλεξάρτηση των κοινωνικών λειτουργιών, αν δεν υπήρχε αυτή η ενότητα του κοινωνικού όλου, δηλαδή η διαλεκτική σύνθεση των κοινωνικών κυττάρων.
Η κατεστημένη λογική και ηθική δεν εξαλείφει ή εξατμίζει την ουσία και τα αίτια των γεγονότων (αποτελέσματα του κοινωνικού γίγνεσθαι), αλλά διαιρεί τα αποτελέσματα μεταξύ τους για να απομονώσει καλύτερα μόνο εκείνο που αφορά το κατεστημένο. Έτσι μια απεργία ή ένα αγροτικό μπλόκο εμφανίζεται σαν μεμονωμένο επεισόδιο, ένα «φαινόμενο» ανεξήγητο και παράλογο, συνακόλουθα «σκάνδαλο».
Αυτή η ιδιοτελής συρρίκνωση της κοινωνικής πραγματικότητας οδηγεί τα απλοϊκά μυαλά να υπεκφεύγουν και να σχηματοποιούν τα πράγματα. Και να μην αντιλαμβάνονται ότι μια απεργία ή ένα αγροτικό μπλόκο τείνουν να θεμελιώσουν το κοινωνικό γίγνεσθαι και την αλήθεια του όλου. Γιατί αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος είναι ΟΛΙΚΟΣ, ότι όλες του οι λειτουργίες είναι αλληλεξάρτητες, ότι οι ρόλοι του χρήστη, του φορολογούμενου κ.λπ είναι προκαλύμματα, πάρα πολύ φτηνά για να αντισταθούν στη μεταδοτικότητα των γεγονότων, και ότι στην κοινωνία όλα έχουν σχέση με όλα.
Η καθεστωτική λογική και ηθική ενοχλείται από τις απεργίες και τα μπλόκα, ακριβώς γιατί αυτές οι πράξεις των εργαζομένων και των αγροτών αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια συνοχή των κοινωνικών λειτουργιών που ο σκοπός μιας απεργίας ή ενός μπλόκου είναι να την κάνουν φανερή.
Το παράδοξο είναι ότι ο μικροαστός άνθρωπος επικαλείται τη φυσικότητα της απομόνωσής του την ίδια στιγμή όπου η απεργία ή τα αγροτικά μπλόκα τον λυγάνε κάτω από το φανέρωμα της εξάρτησής του.
Και αυτό το ταρακούνημα του μικροαστού τον θορυβεί τόσο που σκούζει εναντίον των απεργιών ή των αγροτικών αγώνων, χαρακτηρίζοντας τις πρακτικές των αγώνων τους «φασισμό»: μεταθέτουν το δικό τους φασισμό της απάθειας και της ακινησίας σε αυτούς που σπάνε την απάθεια και την ακινησία.
Και ούτε αναρωτιούνται πώς τα αγροτικά προϊόντα μένουν απούλητα ή παραδίδονται σε εξευτελιστικές τιμές στους μεσάζοντες οι οποίοι τα φέρνουν στην αγορά με 900%, δικό τους κέρδος!!!
Ούτε πολυσκοτίζονται για τις στρατηγικές των πολυεθνικών της Ε.Ε, στρατηγικές συρρίκνωσης και εξόντωσης της αγροτιάς.
Ούτε διακρίνουν το ψεύδος των καθεστωτικών κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που περιπαίζουν και περιγελούν τους αγρότες, όπως και όλη την κοινωνία, κατά συρροή, εκτελώντας τις «εντολές» των υπερεθνικών και των πλανητικών εξουσιών.
Τους πειράζουν τα μπλόκα, αλλά ΠΟΤΕ δεν είπανε πώς μπορεί να αγωνιστούν οι αγρότες για την επιβίωσή τους.
Τους πειράζουν οι απεργίες ή τα μπλόκα, αλλά κλείνουν τα μάτια στις κυβερνητικές στρατηγικές εξόντωσης των εργατών, των αγροτών και όλης της κοινωνίας…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 19, 2010 10:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λαμόγιο γενικά



Πηγή:
http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 21, 2010 4:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οχετοί χυδαιολογίας



Το πράσινο παρακράτος επί Σημίτη κατέστρεφε τα τρακτέρ των αγροτών.

Τώρα βάζει τους ποικίλους κηφήνες παρακρατικούς να τρομοκρατούν, να χυδαιολογούν και να συκοφαντούν τους αγρότες.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία και οι ρουφιάνοι-ιστολόγοι.

Τα μόνα όπλα τους είναι η βρισιά, η μοχθηρή χυδαιολογία, και η τρομοκρατική κακουργία.

Και όλα αυτά με κουκούλα.

Ένας από τους πλέον αποκρουστικούς αρουραίους των «διαπλεκόμενων» υπονόμων, μια από τις πιο λασπωμένες «φυσιογνωμίες» είναι αυτός που έγραψε τα παρακάτω:

«Αν είχα μπροστά μου έναν αγρότη από αυτούς τους πούστηδες που μας έκλεισαν τον δρόμο, του έβγαζα τα δόντια με τανάλια και τα έκανα πιράκια στο τρακτέρ του.»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενό του εδώ για να θαυμάστε τη «φιλοσοφία» και το «ήθος» των παρακρατικών παρασίτων.

ΕΔΩ:

http://nonews-news.blogspot.com/2010/01/blog-post_9509.html


Διαβάστε, επίσης και τα παρακάτω, τα οποία αλιεύσαμε από:
http://olympia.gr/



Τα ουρλιαχτά του παρακράτους: Καλούν την κυβέρνηση να βγάλει τα τανκς απέναντι στους αγρότες!

Οι παρακρατικοί της “Νέας Διακυβέρνησης”, συνεχίζουν το φασιστικό τους έργο, μέσα από ακατανόμαστες ύβρεις, καλώντας την “Εθνοσωτήριο” κυβέρνηση να βγάλει τα τανκς απέναντι από τους αγρότες! Όμως η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ακόμα δεν έχει επέμβει. Δεν πειράζει, θα περιμένουμε. Όπως θα περιμένουμε τις ενέργειες του κυρίου Ραγκούση για να δούμε από που προήλθαν οι περιβόητες χθεσινές διαρροές προς τους “νοσταλγούς”.
Διαβάστε τους Γκοτζαμάνηδες του διαδικτύου:


Παρακρατικός δικτυακός τόπος κάνει μία άνευ προηγουμένου επίθεση στους αγρότες.
Απειλές, ακατανόμαστες ύβρεις και γλαφυρές περιγραφές “τιμωρίας” όπως αρμόζει σε κάθε βρώμικο, παρακρατικό μηχανισμό.

Όμως αυτός ο δικτυακός τόπος συνεχίζει να λειτουργεί ανενόχλητος, προφανώς γιατί ενισχύει την κυβερνητική προπαγάνδα. Χθες μάλιστα, ανέλαβε εργολαβικά τη σπίλωση αντιπολιτευόμενου Blogger με στοιχεία που διέρευσαν είτε από την ασφάλεια ή από την κυβέρνηση. Εδώ μιλάμε για κακουργήματα, μεταξύ άλλων, προτροπή σε κακουργηματικές πράξεις:

“Αν είχα μπροστά μου έναν αγρότη από αυτούς τους πούστηδες που μας έκλεισαν τον δρόμο, του έβγαζα τα δόντια με τανάλια και τα έκανα πιράκια στο τρακτέρ του.”

Σε λίγο και άλλο δείγμα παρακρατικής δράσης με άρωμα…επταετίας.

Απάντηση τώρα κύριε Ραγκούση. Θα διατάξετε έρευνα για τις διαρροές; Διότι χθες, ο ίδιος δικτυακός τόπος έγραφε για το θέμα του “Νάξιου”.


_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 21, 2010 10:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο εμπαιγμός των αγροτών και η προπαγανδιστική ψευδολογία





Το «εκσυγχρονιστικό» παρακράτος, δόλιο από φύση του, είχε εγκαινιάσει τη συνταγή των «νέων ηθών»: Για να διαλύσει τα μπλόκα ξεφούσκωνε τα λάστιχα των τρακτέρ...

Μια παραλλαγή της προδικτατορικής χούντας του στρατού που έβαζε ζάχαρη στα τανκς, ώστε προβοκατόρικα να χρεώσει την καταστροφή στους κομμουνιστές…

Οι νεοδημοκράτες (κυβέρνηση Καραμανλή) προέβησαν σε μια άλλη αλχημεία, αναλόγου σοβαρότητας: Βάπτιζαν το κρέας ψάρι για να σπάσουν τα μπλόκα…

Οι σημερινοί, των πράσινων υποσχέσεων και «αναπτύξεων», αφού προεκλογικά μοίραζαν λεφτά και «εθνική αγροτική πολιτική», τώρα ξαφνικά δηλώνουν πτώχευση: Και σε χρήματα και σε «αγροτικές πολιτικές»…

Τώρα μοιράζουν απλόχερα «διάλογο»: Ξύλινη φλυαρία, τελετουργικά τρικ και διαφημιστικές μακέτες ψεύδους με τους περιφερόμενους πολιτικάντηδες και ποικίλους μαϊντανούς στα κανάλια.

Αυτή, βεβαίως, που έχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας είναι η πολύφερνη και κορδωμένη Μπατζελή η οποία θεωρεί, η άμοιρη, ότι θα λύσει το μείζον αγροτικό πρόβλημα με …διάλογο στο Ζάπειο!!!

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς ο εμπαιγμός των αγροτών κρατάει χρόνια. Και κάθε φορά εμπαίζεται όλο και πιο θρασύτητα…

Μετά ουρλιάζουν οι «ευαίσθητοι» του εμπαιγμού και της θηριώδους απάτης για τη «δικτατορία» των μπλόκων!!!

Η καθεστωτική δικτατορία της απάτης και της ψευτιάς, η κυβερνητική και κρατική αναλγησία και τρομοκρατία που έχουν πάρει ολοκληρωτικές μορφές, καθώς και η δικτατορία των πολυεθνικών που μέσω των δικτατορικών διαταγμάτων των υπαλλήλων τους στην Ε.Ε. εξοντώνει τους λαούς, όλες αυτές οι μορφές της δικτατορίας, χαρακτηρίζουν «δικτατορία» τα όργανα του αγώνα των αγροτών: Τα Μπλόκα.

Και αυτό το δόλιο ιδεολόγημα
που τοποθετεί τα πράγματα με το κεφάλι προς τα κάτω αναπαράγεται από τους ιδεολογικούς ροπαλοφόρους του καθεστώτος και τα παρακρατικά κυκλώματα.

Όλα τα παράσιτα σκούζουν εναντίον των αγροτών με τέτοια άγνοια πού μόνο η «ασφαλίστικη» αλαζονεία τους την ξεπερνά…

Έτσι
όλοι αυτοί οι καθεστωτικοί σπιούνοι παραποιούν την πραγματικότητα παραπληροφορώντας αγρίως.

Δεν αποκρύπτουν απλώς
τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, το δικτατορικό ξεκλήρισμα της αγροτιάς και την απελπισία τους, αλλά τους συκοφαντούν συστηματικά, σταθερά και ανελέητα.

Η συνταγή είναι γνωστή: ταυτίζουν τον αγροτικό κόσμο με τους μεγαλοαγρότες-τσιφλικάδες και τους αγροτοπατέρες.

Ταυτίζουν την αγροτιά με τους μαφιόζικους μηχανισμούς των μεγαλοαγροτών αγροτοπατέρων
οι οποίοι είναι, κατά κανόνα, και κομματικοί κομισάριοι και ελέγχουν τους συνεταιρισμούς και τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών: Είναι αυτοί που παίζουν στις πλάτες των αγροτών, που διαπραγματεύονται τις αγροτικές κινητοποιήσεις με τις κυβερνήσεις προς ίδιον όφελος.

Είναι αυτοί που σπάνε τα μπλόκα», όταν χάσουν τον έλεγχο.

ΓιΆ αυτό και όταν το αγροτικό κίνημα δημιουργεί δικές του δομές αποφάσεων (επιτροπές αγώνα) ρίχνονται από κοινού με τους καθεστωτικούς μηχανισμούς εναντίον των «μπλόκων» και ανασύρουν τις γλυκερές αναθυμιάσεις περί «δημοκρατίας» και «ελευθερίας των πολιτών».

Αυτή την απάτη περί «ελευθερίας της διακίνησης» ξερνούν όλοι οι προπαγανδιστικοί κρουνοί του καθεστώτος, οι χειραγωγοί και οι δήμιοι του αγροτικού κόσμου και τα πολύχρωμα παπαγαλάκια τους.

Έχουν τον αγροτικό κόσμο, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στο γύψο (οικονομικά, ιδεολογικά, πολιτικά), την καταστρέφουν και την αλώνουν δικτατορικά και μιλούν για «δικτατορία» των μπλόκων…

Πάντα ο καθεστωτικός ολοκληρωτισμός χαρακτηρίζει σαν «φασισμό» τις αντιστάσεις των λαών και τα όργανα αυτών των αντιστάσεων: Γνωστή η συνταγή…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 22, 2010 11:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ" Η "ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ";







Αντί για τον παράπάνω τίτλο θα μπορούσαμε να βάλουμε τη γνωστή λαϊκή απορία "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;"

Όπως και να το δεί κανείς το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο δείχνει. Εύκολα μπορείς καταδικάσεις στο "πύρ το εξώτερον και το νεοφιλελεύθερον" τους αγρότες που απέκλεισαν τους αστούς καταναλωτές στα κλουβιά τους ή να καταδικάσεις τους επικριτές τους ως φασίστες που νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους.

Το σίγουρο είναι ότι ΚΑΜΊΑ απο τις "δυό πλευρές" -που δεν είναι βέβαια μόνο δύο- δεν κατέχει το σκήπτρο του δικαίου και της αλήθειας.Ο Μπούτας π.χ που ζητά σήμερα απο την κυβέρνηση εξασφάλιση ενός ελάχιστου εγγυημένου αγροτικού εισοδήματος, ταυτίζει τον αγρότη με τον μισθωτό υπάλληλο του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα ενώ ξέρει πολύ καλά ότι δεν είναι το ίδιο. Με αυτές τις δηλώσεις και τα παρκαρισμένα (χωρίς αγρότες) τρακτέρ στα μπλόκα, στερεί απο τον αγρότη την ευκαιρία να μας κάνει κοινωνούς των προβλημάτων του.

Είναι αυτονόητο ότι εμείς οι αστοί διαβρωμένοι και αλλοτριωμένοι απο τις συνήθειές μας θα αναρωτηθούμε γιατί ο " κακός αγρότης" μας στερεί την απόλαυση της κατανάλωσης των αγαθών του κόπου του, ή γιατί να συμμερισθούμε εκείνον που θέλει να παίρνει ευρωπαϊκή επιδότηση αγρότη ενώ είναι υπάλληλος στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την Τράπεζα και έχει απλώς κάποια στρέματα που του τα καλλιεργούν Ινδοί, Ιρακινοί ή Πακιστανοί λαθρομετανάστες για ένα κομάτι ψωμί.

Απο την άλλη είναι επικίνδυνο και ανήθικο να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τον αληθινό εργάτη της γής με εκείνον που βαυκαλίζεται ότι είναι αγρότης επειδή ο παππούς του (που όντως ήταν γεωργός) του άφησε κληρονομιά κάμποσα στρέματα τα οποία τα χρησιμοποιεί ως άλλοθι για τις κομπίνες του με τις επιδοτήσεις.Είμαστε μαζί με εκείνον τον αγρότη που παλεύει νύχτα μέρα για να βγάλει έντιμα το ψωμί του χωρίς να δηλητηριάζει τον κοσμάκη με απαγορευμένα φυτοφάρμακα και ο οποίος βλέπει στο τέλος τον κάθε ένα βρυκόλακα να του πετάει στα μούτρα ένα ξεροκόματο ως αμοιβή του κόπου του.

Είμαστε εναντίον του κάθε ενός "δήθεν" που ενώ υπηρετούσε το σύστημα τόσα χρόνια τώρα θυμήθηκε ξαφνικά τα δίκια των προγόνων του και τα έβγαλε απο την ντιβανοκασέλα που τα είχε ο ίδιος βάλει για να μην τα βλέπει και του θυμίζουν τον ξεπεσμό του.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...
Δεν μιλάτε σοβαρά τώρα, ότι το πρόβλημα είναι ο Μπούτας;

22/01/2010 7:48 μ.μ.


ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ είπε...

Όχι αγαπητέ μας φίλε το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο Μπούτας ούτε οι πραγματικοί αγρότες.Το πρόβλημα το δημιούργησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις οι οποίες όταν δεν έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τους αγρότες, τουςεργάτες ή τους υπαλλήλους, προσπαθούσαν είτε να τους βουλώσουν το στόμα πετώντας τους τα περισσέματα απο το διαρκές φαγοπότι τους, είτε να τους κάνουν σαν τα μούτρα τους προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να μετέχουν που και που σε κομπίνες και λαμογιές.Το αποτέλεσμα ήταν μερικοί να κοιμηθούν τον "ύπνο του δικαίου" και κάποιοι άλλοι να μεταμορφωθούν σε τσακάλια. Τώρα που όλοι κατάλαβαν ότι ήταν "αναλώσιμοι" στο παιχνιδάκι της νέας τάξης, εξεγέρθηκαν μαζί με εκείνους τους τίμιους και αληθινούς εργάτες της γής,ζητώντας αυτό που κατ ουσίαν τους είχαν στερήσει απο παλιά, απο πολύ παλιά. Ας είναι η σημερινές κινητοποιήσεις αφορμή για να αποκτήσει πλέον ουσία και στόχους το αγροτικό κίνημα και όχι να φτάνει στην κατάντια της επαιτείας ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος.Αν ο κ. Μπούτας πιστεύει ότι αυτό θα εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια του Έλληνα αγρότη και θα τον προστατεύσει απο τα κοράκια ή απο τους πρώην αγροτοσυνδικαλιστές (και νυν επιχειρηματίες σε γειτονικές χώρες), με γειά του με χαρά του.
Εμείς έχουμε άλλη άποψη για το πως θα πάψει ο Έλληνας πολίτης να ζεί σαν μετανάστης στην ίδια του την πατρίδα.Αυτά και τέλος

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 23, 2010 1:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «Κολωνάκι» και η Εκάλη



Από Ριζοσπάστη:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5464960&publDate=23/1/2010


«Μιλήσατε κυρία Παπαρήγα για τον κατ' επάγγελμα αγρότη. Δεν καταλαβαίνω ποιον θέλετε να βοηθήσουμε (...) θέλετε να βοηθήσουμε τον αγρότη του Κολωνακίου, αυτά είναι τα ταξικά συμφέροντα που εσείς εκπροσωπείτε (...)»!
*
Αυτά είπε χτες στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας και την ύβρη στην έτσι κι αλλιώς κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που επιδιώκει να πετάξει τον μισό αγροτικό πληθυσμό της χώρας στον Καιάδα μέσω του διαχωρισμού των αγροτών στους «κατά κύριο επάγγελμα και μη».
***
Αυτή την ύβρη την απηύθυνε,

· ένας πρωθυπουργός που - προεκλογικά - διοργάνωνε «μυστικούς δείπνους» στην Εκάλη με συνδαιτυμόνες τους εκπροσώπους της «Eurobank» του κ. Μπόμπολα, της «Vivardia» του κ. Βγενόπουλου, τον εφοπλιστή Λασκαρίδη, τον κ. Βασιλάκη της «Aegean», τον κ. Σκλαβενίτη των γνωστών σούπερ μάρκετ, τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Παπαλεξόπουλο της «Τιτάν» κ.ά.

· ένας πρωθυπουργός που - μετεκλογικά - ο υπουργός του των Οικονομικών διοργανώνει «κλειστές εκδηλώσεις» με τραπεζίτες στο Σίτι του Λονδίνου για να τους διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων,

· ένας πρωθυπουργός, που προΐσταται μιας χώρας με υπηρεσίες όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, που σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία για το 2009, το 50% (!) των αγροτών - στη Θεσσαλία και μόνο - δηλαδή πάνω από 60.000 άνθρωποι, δε θεωρούνται αγρότες, για τον πολύ απλό λόγο ότι επειδή δεν τα βγάζουν πέρα στο χωράφι, αναγκάζονται να κάνουν δεύτερες και τρίτες δουλειές!
*
Αυτούς, λοιπόν, τους ανθρώπους που για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους «ζητιανεύουν» μεροκάματα από δω κι από κει, ο κ. Παπανδρέου τους αποκαλεί «αγρότες του Κολωνακίου» (!) ώστε να τους αποκλείσει από τις ενισχύσεις και να τους εξοντώσει πλήρως!
*
Φυσικά, είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, της ίδιας κυβέρνησης, που δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιδοτείται και να επιχορηγείται ένας βιομήχανος που είναι ταυτόχρονα και τραπεζίτης, και εφοπλιστής, και εργολάβος και καναλάρχης,
αλλά θεωρεί ...«κολωνακιώτικη» κραιπάλη (!) να ψάχνει ο αγρότης τρόπο να ζήσει τα παιδιά του κάνοντας, παράλληλα, τον σερβιτόρο ή τον χτίστη!
*
Πρόκειται για «άτεγκτη» πολιτική γραμμή στρέβλωσης, παραχάραξης και συκοφαντίας, που αποτυπώνει επακριβώς τις μεθοδεύσεις κατά των ξωμάχων από μια κυβέρνηση των «μυστικών δείπνων» της Εκάλης (και του Κολωνακίου)...

Αγροτικός «ευρω-παράδεισος»!

Το έλλειμμα του αγροτικού ισοζυγίου - από πλεονασματικό το 1980 πριν η Ελλάδα ενταχθεί στην τότε ΕΟΚ - έχει πλέον εκτιναχτεί σε πάνω από 3 δισ. ευρώ!

Το μεγάλο άνοιγμα του ελλείμματος έχει να κάνει με τις χώρες της ΕΕ.

Το 2008 το έλλειμμα με τις χώρες της ΕΕ έφτασε στα 2,5 δισ. ευρώ και με τις τρίτες χώρες στα 530 εκατομμύρια.
*
Ιδού ο «ευρωπαϊκός παράδεισος» για τα ελληνικά προϊόντα και κατ' επέκταση τους Ελληνες αγρότες, όπως αποτυπώνεται μέσα από τα στοιχεία για το έλλειμμα, όπως διαμορφώθηκε στα τέλη του 2008 συγκριτικά με το 2002, δηλαδή από τη στιγμή της ένταξης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ :

· Δημητριακά: Το έλλειμμα το 2008 έφτασε στα 365 εκατομμύρια από 248 εκ. ευρώ το 2002 (αύξηση 47%).

· Ζωοτροφές: Το έλλειμμα έφτασε τα 355 εκ. από 203 εκ. ευρώ (αύξηση 75%).

· Ζάχαρη: Το έλλειμμα εκτινάχτηκε στα 168 εκ. από 23 εκ. ευρώ (αύξηση 630%!!!).

· Καπνός: Το πλεόνασμα έπεσε στα 80 εκ. από 95 εκ. ευρώ (μείωση 16%).

· Καφές:
Το έλλειμμα πήγε στα 335 εκ. από 189 εκ. ευρώ (αύξηση 77%).

· Ελαια και λίπη: Εδώ όπου το λάδι κατέχει σημαντική θέση, το πλεόνασμα υπέστη πραγματική καθίζηση, αφού περιορίστηκε στα 38 εκ. από τα 120 εκ. ευρώ (μείωση 68%).

· Κρέατα: Το έλλειμμα ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 δισ. ευρώ από 754 εκ. ευρώ (αύξηση 33%).

· Γαλακτοκομικά: Το έλλειμμα έκλεισε στα 533 εκ. από 436 εκ. ευρώ (αύξηση 22%).

Πηγή:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5464862&publDate=23/1/2010



Επιστροφή στην κορυφή
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 24, 2010 8:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
H ...φεμινίστρια της εξουσίας!!!

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 25, 2010 3:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι πολιτικές μαϊμούδες που χορεύουν ανάλογα με τη συγκυρία



2008

Η σημερινή υπουργός, κ. Μπατζελή, ήταν τότε ευρωβουλευτίνα!

Εκ του ασφαλούς εξαπέλυσε μύδρους εναντίον των καρτέλ και υπέρ των αγροτών. Σε ομιλία της με θέμα: «Ανταγωνισμός και Καρτέλ στον Διατροφικό και Γεωργικό τομέα», υποστήριζε με στόμφο, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

α). Τα καρτέλ είναι ηαποκλειστική πηγή δεινών και για τον αγροτικό κόσμο και για τους καταναλωτές.

β). Τα καρτέλ υφίστανται, «ανεξάρτητα αν ο ρόλος τους μπορεί να στοιχειοθετηθεί με τυπικά νομικούς όρους».

γ). Αυτά τα κρυφά καρτέλ του μεγάλου κεφαλαίου, «πλήττουν άμεσα τη γεωργία, τους γεωργούς είτε ως καταναλωτές εισροών είτε ως παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων. Διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό, συμπιέζουν τις τιμές παραγωγού ή αυξάνουν τεχνητά τις τιμές των εισροών και του καταναλωτή...»

δ). Η διατροφική κρίση όπως αποκαλείται, είναι ένα από τα άναρχα αποτελέσματα συμπαιγνιών των κερδοσκόπων του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τις οποίες ακολούθησαν οι μηχανισμοί των καρτέλ...

ε). Το άνοιγμα τιμών παραγωγού/καταναλωτή φθάνει το 800% στο ψωμί, 750% στο κρασί, το 375% στο γάλα, το 360% στις ελιές και το 340% στα μήλα...

στ). Οι παραγωγοί ενώ συμπιέζονται από την αύξηση του κόστους παραγωγής και την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, αδυνατούν να αποκομίσουν από την αγορά ένα δίκαιο μερίδιο της αύξησης των τιμών που καταγράφεται στο επίπεδο του καταναλωτή».

ζ). «Αρχή μας πρέπει να είναι η προστασία του εισοδήματος των παραγωγών αλλά και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών».

Αυτά τα «ωραία λόγια» έλεγε η υπουργός Γεωργίας, το 2008, όταν το κόμμα της δημαγωγούσε ανεύθυνα και ανέξοδα…

ΣΗΜΕΡΑ ξέχασε τα «ωραία λόγια»…

Το χειρότερο: επιτίθεται με θρασύτητα και …φεμινιστική αυθάδεια εναντίον των αγροτών!!!

Φτύνει εκεί που έγλειφε χθες!!!


Η εικόνα από:
http://greki-gr.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 8:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα παράπονα στην κυβέρνηση όχι στους αγρότες



Οι αγρότες δικαιούνται, και με το παραπάνω τις ενισχύσεις που αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημα τους και επιτρέπουν να συνεχίσουν να παράγουν.

Όσοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των δρόμων, αδιαφορώντας για το αύριο του αγροτικού τομέα, καλά θα κάνουν (και για το δικός τους συμφέρον) να ζητούν ευθύνες απΆ τις κυβερνήσεις. Την σημερινή και τις προηγούμενες, που έφεραν τους αγρότες, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στην σημερινή τραγική θέση. Φυσικά η ικανοποίηση του οικονομικού αιτήματος των αγροτών δεν λύνει το «νέο αγροτικό ζήτημα», που κατάφεραν να δημιουργήσουν τα παχύδερμα της πολιτικής.

Δίνει μόνο ένα μικρό περιθώριο να παρθούν γενναίες αποφάσεις, χωρίς τις οποίες η κατάρρευση του αγροτικού τομέα και η γενική κοινωνική έκρηξη δεν θα αποφευχθούν.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι κόποι των αγροτών αποδίδουν μόνο χρέη. Η αύξηση του κόστους παραγωγής και η μείωση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, τους έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Για παράδειγμα η τιμή για το καλαμπόκι είναι 10-11 λεπτά το κιλό και το κόστος παραγωγής 17 λεπτά το κιλό. Για το λάδι 2 ευρώ το κιλό και το κόστος 2,40 ευρώ.

Το σιτάρι 18 λεπτά το κιλό και το κόστος 22 λεπτά. Τα πορτοκάλια χυμού 5-6 λεπτά το κιλό με κόστος 12-13 λεπτά.

Το βαμβάκι κάτω από 30 λεπτά το κιλό και το κόστος να ξεπερνά τα 50 λεπτά.

ΥπΆ αυτούς τους όρους, δηλαδή επί ποινή οικονομικής καταστροφής, οι αγρότες είναι αδύνατο να συνεχίσουν την άσκηση του επαγγέλματος τους. Αυτό έχει γίνει ευρέως αντιληπτό και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν φόβους για επικείμενη κατάρρευση της πρωτογενούς παραγωγής.

Αν αυτό συμβεί η χώρα μοιραία θα αντιμετωπίσει διατροφική κρίση ανάλογη μΆ αυτή που γνώρισε στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής.

Γιατί είναι τόσο χαμηλές οι τιμές; Μα επειδή οι κυβερνήσεις κατάντησαν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας μπορεί να μπει και να το λεηλατήσει.

Ξέφραγο αμπέλι όχι μόνο για την λαθραία, αλλά σκόπιμη εισαγωγή μαύρης εργασίας, αλλά και για φτηνά αγροτικά (και βιομηχανικά) προϊόντα από χώρες εκτός ευρωζώνης.

ΑπΆ την Κίνα, την Ινδία, χώρες της Λατινικής Αμερικής και της ανατολικής Αφρικής. Προϊόντα με ελάχιστο κόστος, παραγόμενα από εργαζόμενους με ημερήσια αμοιβή που δεν ξεπερνά το ενάμιση ευρώ! Η ΕΟΚ και η μετέπειτα η Ε.Ε. επέφεραν το κύριο πλήγμα στην ελληνική αγροτική οικονομία.

Πρώτα απΆ όλα δεν λειτούργησαν ποτέ σαν πραγματική κοινότητα. Δηλαδή με σεβασμό στην αρχή της κοινοτικής προτίμησης και με δασμούς στα εισαγόμενα από χώρες εκτός της ευρωζώνης.

Απέναντι στον ασυναγώνιστο τριτοκοσμικό ανταγωνισμό, στην εισαγωγή μεταλλαγμένων ή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ο αγροτικός τομέας αναγκαστικά επιβιώνει ως τώρα με επιδοτήσεις.

Ας σημειωθεί δε, ότι οι επιδοτήσεις αυτές, απΆ το κοινό ευρωπαϊκό ταμείο, ποτέ δεν κατανεμήθηκαν δίκαια.

Στην εφαρμογή της η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)
μεροληπτεί υπέρ των πλούσιων χωρών του ευρωπαϊκού βορρά, αφού το 80% των επιδοτήσεων και ενισχύσεων της Ε.Ε. κατευθύνεται προς τα εκεί, ενώ μόλις το 20% απορροφάται από τις χώρες του Νότου και με ιδιαίτερη τσιγκούνικα απΆ τα μεσογειακά προϊόντα (φρούτα, ελαιοκομικά, καπνό).

ΑπΆ τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση,
με την αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2004 αποφάσισε να μειώσει τις επιδοτήσεις, να τις καταργήσει εντελώς για την μικρή αγροτιά, να μειώσει τη συνολική παραγωγή και να προκαλέσει με αγροτοκτόνες μεθοδεύσεις συρρίκνωση του αγροτικού τομέα, η κρίση ήταν δεδομένη.

Τις επιπτώσεις αυτής της αναθεώρησης βιώνει οδυνηρά σήμερα ο αγροτικός κόσμος και δεν θα αργήσει να τις νιώσει εξίσου οδυνηρά το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων.

Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι αγρότες για να βγουν απΆ το τραγικό αδιέξοδο; Τίποτε. Δεν έχουν καν την «πολυτέλεια» να καταλήξουν μισθωτοί σκλάβοι. Να γίνουν δηλαδή εργάτες στην επαρχία ή στις μεγαλουπόλεις, αφού κι αυτοί οι παραδοσιακοί ντόπιοι εργάτες έχουν μπει στο περιθώριο και αντικατασταθεί από φτηνούς και εύκολα διαχειρίσιμους αλλοδαπούς.

Τι θα απογίνουν; Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αγροτοπατέρα Βαγγέλη Μπούτα, μέλους του ΚΚΕ, που με τον δικό του τρόπο περιγράφει την κατάσταση:

«Δεν υπάρχουν προτάσεις. Μας προτείνουν να αφήσουμε το βαμβάκι και να γκαστρώσουμε τα γαϊδούρια και τα άλογα. Για να συμπληρώσουμε το εισόδημα που χάνουμε να φτιάσουμε κομμωτήρια στα χωριά για μανικιούρ-πατικιούρ. Οι Ευρωπαίοι αδιαφορούν για το τι θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας».

Ακριβώς επειδή «δεν υπάρχουν προτάσεις» και το αγροτικό πρόβλημα είναι πρόβλημα επιβίωσης, λέγαμε στην κινητοποίηση του 2008 ότι ακόμα κι αν τα τρακτέρ επιστρέψουν χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα στα χωράφια, δεν πρόκειται να υπάρξει κοινωνική ειρήνη.

Αυτή τη φορά δεν χρειαζόντουσαν ικανότητες προφήτη για να προβλέψουμε ότι οι ειδικευμένοι σε προδοτικές εκτονώσεις αγροτοπατέρες θα έχαναν τον έλεγχο. Μια χώρα δασμολογικά ανοχύρωτη απέναντι στα εμπορικά καρτέλ των φτηνών τριτοκοσμικών προϊόντων, χωρίς δικό της νόμισμα και εθνική νομισματική πολιτική, προσαρμοσμένη στο εθνικό επίπεδο παραγωγικότητας, δεν σώζεται με τις οποιεσδήποτε ευρωπαϊκές ή κρατικές ενισχύσεις του αγροτικού εισοδήματος, ούτε αρκούν (από μόνοι τους) οι παραγωγικοί και καταναλωτικοί συνεταιρισμοί για να την βγάλουν απΆ το αδιέξοδο, μολονότι η απαλλαγή της αγοράς απΆ την βδέλλα των μεσαζόντων είναι απολύτως αναγκαίο στοιχείο σένα πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης και ανάκαμψης.

Η ολική καταστροφή είναι αναπόφευκτη όσο η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
η οικονομική της πολιτική καθορίζεται από ξένα κέντρα και συμφέροντα, όσο συμμορφώνεται προς τις ντιρεκτίβες του διευθυντηρίου των Βρυξελών, χωρίς μονοπώλιο εξωτερικού εμπορίου, δασμολογικά ανοχύρωτη σε προϊόντα που ίδια παράγει και έχει κάθε δυνατότητα να τα καταστήσει ποιοτικά ασυναγώνιστα, στην Ευρώπη αλλά και στην παγκόσμια αγορά.

Η κυρίαρχη ελίτ της χώρας δεν διανοείται τέτοια μέτρα. Σήμερα δυσκολεύεται ακόμα και να παζαρέψει επιχορηγήσεις, πολύ περισσότερο δεν σκέπτεται να δώσει πραγματικές λύσεις, μολονότι επικαλείται την σημασία των θεσμικών ζητημάτων κάθε φορά που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Νοιάζεται μόνο για τα προνόμια της. Για την εύνοια των ευρω-ατλαντικών πατρώνων της και καθόλου για την εύνοια των παραγωγικών τάξεων της χώρας.

Η κρίση που έχει ξεσπάσει βάζει πολύ ψηλά τον πήχη μπροστά στο λαϊκό κίνημα. Όλοι θα συνειδητοποιήσουν, θέλοντας και μη, ότι δεν υπάρχουν πλέον εμβαλωματικές αλλά μόνο ριζικές λύσεις στα αδιέξοδα. ΓιΆ αυτό ακριβώς η κρίση ανάγεται, σε τελική ανάλυση, σε κρίση ηγεσίας του λαϊκού κινήματος. Με τους γνωστούς πολιτικούς απατεώνες και τους μισοδρομήτες δεν πάμε πουθενά.

Πηγή:
http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=10403#10403


Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 27, 2010 10:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι καθεστωτικές υστερίες εναντίον των αγροτών και οι παρωπίδες των αφελών



Ωκεάνια κύματα καταδικαστικών αναθεμάτων έχουν φουσκώσει εναντίον των αγροτών από τους ποικίλους μηχανισμούς του καθεστώτος και τους ποικίλους «στρατάρχες» της δημοσιογραφίας και του «πνεύματος».

Καμία έκπληξη.
Αλλοίμονο, αν οι «μπράβοι» της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας ήταν με τους ξεκληρισμένους εργάτες της γης. Αυτοί κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται: Να εμφανίζουν τα πράγματα ανάποδα, να εξαφανίζουν την ουσία τους, να αποκρύβουν τις ρίζες των προβλημάτων και να στουπώνουν τα κρανία των αφελών με ψεύδη, παραποιήσεις και συκοφαντίες κατά των αγροτών.

Η έκπληξη βρίσκεται αλλού: Σε κάποιους που ενώ βλέπουν τις «επιχειρήσεις» αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας και την ισοπέδωση της «πατρίδας», φοράνε παρωπίδες πάνω στο αγροτικό ζήτημα.

Χάνουν το δάσος πίσω από το φύλο. Διογκώνουν κάποια σκανδαλώδη επεισόδια των αγροτοπατέρων και των αγροτο-εμπόρων- τσιφλικάδων και τα καθιστούν καθοριστικά κριτήρια της σκέψης τους, εξαφανίζοντας έτσι το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

Θύματα της ηθικολογικής προπαγάνδας ή «μάρτυρες» αγροτικών «σκανδάλων» (τα οποία και αυτά αποτελούν προϊόντα της καπιταλιστικής λογικής και βαναυσότητας εναντίον της αγροτικής οικονομίας), χάνουν το δάσος: τη γενικευμένη καταστροφή και ισοπέδωση της πρωτογενούς παραγωγής μιας εθνικής οικονομίας, της αγροτικής.

Η στάση απέναντι στους αγρότες δεν μπορεί να καθοριστεί από κάποια εξωτερικά συμπτώματα των καπιταλιστικών στρεβλώσεων της αγροτικής οικονομίας.

Οι στρεβλώσεις αυτές αποτελούν το προϊόν της πολιτικής του καθεστώτος και όχι των εργατών γης.

Το αγροτικό ζήτημα πρέπει, όπως κάθε άλλο κοινωνικό ζήτημα, να αντιμετωπίζεται ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όχι να τεμαχίζεται και διαλύεται σε επιμέρους επεισοδιακά συμβάντα.

Δεν μπορούμε να φοράμε παρωπίδες στην ΟΥΣΙΑ και να διακρίνουμε μόνο τις εξωτερικές στρεβλώσεις.


Και η ΟΥΣΙΑ είναι:

α) Ότι η αγροτική οικονομία, το εθνικό αυτό θεμέλιο της κοινωνίας, έχει μπει στο στόχαστρο του πλανητικού ιμπεριαλισμού και των μηχανισμών της Νέας Τάξης.

Η νέα τάξη θέλει να εξαφανίσει τα πρωτογενή θεμέλια μιας εθνικής οικονομίας και να ισοπεδώσει τον αγροτικό «κλήρο» και ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο.

ΓιΆ αυτό όλες οι κυβερνήσεις, επί δεκαετίες, υπονόμευαν τα θεμέλια της εθνικής οικονομίας: Την αγροτιά. Αυτά ήταν τα προστάγματα της Ευρώπης των ιμπεριαλιστών ληστών.

β). Η διάλυση της αγροτικής οικονομίας προκαλεί επίσης αλυσιδωτές παρενέργειες υπονόμευσης της εθνικής υπόστασης μιας κοινωνίας και υποταγής της στους διεθνείς καρχαρίες του κεφαλαίου και στους μηχανισμούς αποδόμησης των εθνών-κρατών.

Η εξόντωση της ελληνικής αγροτιάς, αυτό γίνεται σήμερα (και είναι καθαρό σε όσους δεν έχουν τσίμπλες στα μάτια), θα επιφέρει, για το σύνολο του ελληνικού λαού μεγάλες συμφορές και τεράστια προβλήματα διατροφής και κατακλυσμιαίας εισβολής των πολυεθνικών με τα μεταλλαγμένα και βιομηχανικά αγροτικά προϊόντα.

Με άλλα λόγια: Θα ολοκληρώσει την οικονομική και πολιτική υποδούλωση της Ελλάδας από τις πολυεθνικές και το κράτος των πολυεθνικών: Νέα Τάξη.

γ). Τέλος θα ρίξει τον αγροτικό πληθυσμό σε καταστάσεις αποκτηνωμένης δουλείας, στην ολοκληρωτική καταστροφή και εξαθλίωση.

Παλιότερα η πτώχευση και η καταστροφή του αγροτικού πληθυσμού είχε τη διέξοδο της προλεταροποίησης των αγροτών στις βιομηχανίες και στις πόλεις.

ΣΗΜΕΡΑ δεν υπάρχει αυτή η διέξοδος.
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
Η κατοχή της Ελλάδας από τις στρατιές των αλλοδαπών και ο εποικισμός της, ΕΧΟΥΝ καταστρέψει κάθε δυνατότητα ενσωμάτωσης της κατεστραμμένης αγροτιάς (που συντελείται σε ρυθμούς καταιγιστικούς και ολοκληρωτικούς) σε άλλους παραγωγικούς και εμπορικούς κλάδους της οικονομίας.

Και δεν είναι μόνο ότι οι στρατιές των ανέργων έχουν διογκωθεί, ούτε το γεγονός ότι έχει επιβληθεί στην αγορά εργασίας ένα σύστημα δουλείας και απλήρωτης εργασίας (τα βασικά εθνοκτόνα νεοταξικά θεμέλια), αλλά και το γεγονός της αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης.

ΟΠΟΙΟΣ δεν βλέπει αυτά τα ουσιώδη, οι πατριωτικές του διαθέσεις είναι τυφλές.

Πατριωτισμός, δίχως, να αντιμετωπίζει κανείς την αιχμή των κοινωνικών προβλημάτων και δίχως να στηρίζει την αγροτική οικονομία (πρωτογενές κοινωνικό ζήτημα), ΕΙΝΑΙ νανούρισμα αυταπάτης…

Οι αγνοί άνθρωποι παρασύρονται από το φύλο και χάνουν το δάσος.

Οι πατριδοκάπηλοι, όπως ο Καρατζαφέρης και Σία, αυτό- αποκαλύπτονται.

ΓΙΑΤΙ δεν μπορεί να κλείνεις την «πατρίδα» σε όλες τις πτώσεις και να στάζεις χολή εναντίον των αγροτών: οικονομική ραχοκοκαλιά της πατρίδας.


Και αυτή η γλυκερή ηθικολογία εναντίον των μπλόκων είναι δάκρυα υποκρισίας.
Τα μπλόκα είναι το τελευταίο οχυρό της αγροτικής απελπισίας, το τελευταίο οχυρό των αγροτών εναντίον των δημίων της Νέας Τάξης…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 28, 2010 5:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «μεροληψία» της «αμεροληψίας» των τοκογλύφων



Οι «σοβαρές» φυλλάδες των βιομηχάνων της ενημέρωσης και τα παπαγαλάκια τους κατηγορούν τους αγρότες που ζητούν επιδοτήσεις «καφενόβιους», που πρέπει να παταχθούν!!!

Για τις άγριες επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι βιομήχανοι (χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να τις ζητήσουν) όχι μόνο δεν βγάζουν τσιμουδιά, αλλά τις θεωρούν και αυτονόητες.

Οι βιομήχανοι και το παρασιτικό σύστημα των τραπεζιτών που ληστεύουν και επιδοτούνται σκανδαλωδώς αυτοί δεν είναι καφενόβιοι, αλλά …δουλευταράδες…

Όταν επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές των βιομηχάνων αυτό είναι αυτονόητο: κανένας ψόγος και καμία κατηγορία για του βιομηχάνους και τους τραπεζίτες που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα των ανέργων και των εργαζόμενων και έχουν πιει το αίμα (τράπεζες) των νοικοκυριών με την αχαλίνωτη τοκογλυφία τους.

ΟΛΑ αυτά είναι αυτονόητα για τους «αμερόληπτους» «νταβάδες» της «ενημέρωσης».


Σκάνδαλο είναι όταν οι αγρότες ζητούν και δεν παίρνουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται. Αυτοί γίνονται «τεμπέληδες», «καφενόβιοι», «τραμπούκοι» και λοιπά…

Οι καπιταλιστές ληστές και τα παράσιτά τους είναι …δουλευταράδες και οι εργάτες γης που παράγουν με ζημίες, καταστρέφονται και αφανίζονται είναι «καφενόβιοι, τεμπελχανάδες και κηφήνες».

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες