Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το προβοκατόρικο ΡΕΣΑΛΤΟ Κερατσινίου

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 05, 2009 8:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το προβοκατόρικο ΡΕΣΑΛΤΟ Κερατσινίου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το προβοκατόρικο ΡΕΣΑΛΤΟ Κερατσινίου






Το «αντιεξουσιαστικό» «Ρεσάλτο" στο Κερατσίνι, πρωτοεμφανίστηκε, περίπου, 2 χρόνια μετά την έκδοση του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ», με αφίσες κολλημένες στο Κερατσίνι.

Από την αρχή ήταν φανερή η προβοκατόρικη δράση του εναντίον του περιοδικού μας.

Χωρίς καμία κατοχύρωση τίτλου προχώρησε σε έκδοση φυλλαδίων…

Δεν δώσαμε σημασία γιατί δεν θέλαμε α τρέχουμε στα δικαστήρια και διότι θεωρήσαμε ότι δεν μπορεί να προκαλέσει καμία σύγχυση, ούτε να μας εκθέσει…

ΣΗΜΕΡΑ συλλαμβάνονται οι συντελεστές του με αποθήκη «μολότοφ», βαριοπούλες και άλλα εμπρηστικά σύνεργα προβοκατσιών…

Γνωρίζουμε, το έχουμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο, ότι οι μυστικές υπηρεσίες μέσα στα πολυσύνθετα προβοκατόρικα παιχνίδια τους θα κάψουν κάποια «αναλώσιμα υλικά» τους…

Θα στηθούν κατηγορίες τύπου ΕΛΑ και Τσιγαρίδιδων και ίσως και Κουφοντίνιδων, δηλαδή με ανθρώπους δικούς τους…

Τώρα θα ενεργοποιηθούμε και εμείς εναντίον αυτών των προβοκατόρων του Κερατσινίου.

Οι βαριοπούλες και το κομπιούτερ που κατασχέθηκε ανοίγουν κάποιο «παράθυρο» για το κάψιμο των γραφείων μας.

Φυσικά θα ζητήσουμε και την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του τίτλου τους «ΡΕΣΑΛΤΟ» που εντελώς παράνομα, αυθαίρετα και προβοκατόρικα χρησιμοποίησαν…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 06, 2009 2:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Απολαύσαμε το ΡΕΣΑΛΤΟ σε δωρεάν διαφήμιση - ζώνη υψηλής ακροαματικότητας - δελτία ειδήσεων - των νταβατζιδοκάναλων. "Απίστευτη" η δωρεάν παροχή τους και ακολουθούν τελείες, τελείες.
Επιστροφή στην κορυφή
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 06, 2009 5:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://kostasxan.blogspot.com/2009/12/blog-post_9710.html

Παιδιά βουλευτή του ΠΑΣΟΚ συνελήφθησαν στο στέκι αντεξουσιαστών!
Τι γίνεται κύριε Παπανδρέου;





Ανάμεσα στους συλληφθέντες κατά την χθεσινή έφοδο της αστυνομίας σε στέκι αντεξουσιαστών στο Κερατσίνι, βρίσκονται και τα δύο παιδιά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Νιώτη.

Η προσαγωγή των παιδιών του Γρηγόρη Νιώτη, η οποία αργότερα μετετράπη σε σύλληψη, έγινε στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι «Ρεσάλτο».

Πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι που χρησιμοποιείται από αντιεξουσιαστές, στο οποίο οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων βρήκαν 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Ο κ. Νιώτης επιβεβαίωσε τη σύλληψη των παιδιών του, λέγοντάς μας ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε τόσο με τον υιό του όσο και με την κόρη του ήταν σήμερα το πρωί. «Γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι, στο οποίο μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του».

Ο Γρηγόρης Νιώτης τόνισε χαρακτηριστικά « Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στα παιδιά μου, άλλωστε είναι ενήλικες, η κόρη μου είναι δικηγόρος και ο υιός μου είναι στο μεταπτυχιακό του».

Με "σπουδές" που μάλλον έχουν επεκταθεί στο χώρο του μεταπτυχιακού για την Δικαιοσύνη, την λειτουργία και την απόδοσή της, λοιπόν, είναι τα παιδιά του κυρίου Νιώτη.

Πέρα από το δράμα του πατέρα, ίσως θα πρέπει να σταθούμε σε ένα άλλο δράμα. Σε αυτό της οικογένειας που έχει καταστραφεί και διαπιστώνεται τραγικά μέσα στις οικογένειες διαπρεπών ανδρών της πολιτικής μας ζωής (δεν θα ήθελα να θυμηθώ παραδείγματα του παρελθόντος...).


Η πολιτεία βάλλεται μέσα από τους καλύτερους, τους περισπούδαστους, τους ευκατάστατους γόνους της. Και αυτό δεν είναι ένα απλό γεγονός. Το αδιέξοδο εκείνων που ποτέ δεν έχουν μοχθήσει για να καταφέρουν κάτι στη ζωή τους, εκείνων που τους προσφέρθηκαν τα πάντα και εκείνων που η ανία τους οδήγησε να εγκληματούν, να βυσοδομούν και να καταστρέφουν τους κόπους των απλών πολιτών, να στρέφονται κατά της (έστω και κακής) δημοκρατίας, είναι μία διαπίστωση τραγική.

Και την τραγικότητά της βιώνουμε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, σε στέκια των "ανθρώπων των σκιών", των "χρήσιμων ηλιθίων", όπως τους αποκαλούν αυτοί που έχουν χειραγωγήσει τον στρατό των ρέμπελων και των μπαχαλάκηδων...

Επιστροφή στην κορυφή
ΣΚΙΝΙΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 07, 2009 1:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κατ' αρχήν, υπήρχε το περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ. Αγαπημένο και συντροφικό, ρομαντικό, αριστερό, πατριωτικό ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΚΟ. Υγιέστατο δηλαδή. Κατα τον Γενάρη εμφανίζεται στο διαδίκτυο, ένα ιστολόγιο που αυτοονομάζεται ΡΕΣΑΛΤΟ. Τα στοιχεία του είναι : "ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΡΗΞΗΣ. Διεύθυνση: Λεωφ.Δημοκρατίας 54 Κερατσίνι (είσοδος από Ερμού 9) 100μ. από την πλατεία Λαού".

Ο Θύμιος Παπανικολάου και το περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ καταγγέλουν την προβοκατόρικη ονομασία και όταν χθές μπούκαρε η αστυνομία και συνέλαβε αρκετούς, επανήλθε και εδω, δίνει κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που έχουν σχέση με τον εμπρησμό των γραφείων του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ από τους ρεσαλταρισμένους, προβοκάτορες χούλιγκανς..
http://skinious.blogspot.com/2009/12/blog-post_06.html

(ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΚΆΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (μη ξεχνάμε και τους εισαχθέντες αλλοδαπούς) ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΩ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ και ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. ΚΟΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΙ πλήρως στις μεθόδους τους με τους ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.)

Αλλά, εδω τελειώνει το κλάμα. Ας προχωρήσουμε και στο γέλιο...

Αφου τους πιάνει στον ύπνο ο Χρυσοχοΐδης, μαθαίνουμε ότι βρέθηκαν πάμπολλα άδεια μπουκάλια μπύρας, αντιασφυξιογόνες μάσκες, σφυριά, βαριοπούλες, μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, κράνη, κοντάρια, άλλα εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης... Το πρωΐ λοιπόν, ανοίγω την τηλεόραση και πέφτω πάνω σε ένα πρωϊνό πρόγραμμα με ένα δίδυμο δημοσιογράφων (δεν συγκρατω τα ονόματά τους) που εκείνη τη στιγμή, είχαν τον Σόμπολο ο οποίος αναφερόταν στην εκδοχή της αστυνομίας για τη σύλληψη ατόμων στο χώρο Ρεσάλτο. Και για να ακουστεί κι η άλλη άποψη, βγάζουν στον αέρα ένα πενηντάρη πατέρα του οποίου ο 17χρονος γιός ήταν μεταξύ των συληφθέντων. Και ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΟΟΥ:

Ξεκινάει ο πατέρας και μας παρουσιάζει το ΡΕΣΑΛΤΟ σαν ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ (και όχι υπό κατάληψη) χώρο. Δεν μας λέει ποιός πληρώνει τα νοίκια. Συνεχίζοντας μας το παρουσιάζει σαν ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ (!) κέντρο με πολλές παρεμβάσεις σην κοινωνία του Κερατσινίου, στα οικολογικά, στα ναρκωτικά κλπ κλπ.

Εν τω μεταξύ το MEGA δείχνει μια φωτο από μια σειρά από ράφια του χώρου φίσκα από τακτοποιημένα ΑΔΕΙΑ μπουκάλια μπύρας. "Τι είναι όλα αυτά τα μπουκάλια κε Τάδε" τον ρωτάει ο δημοσιογράφος.. "Ε, να" λέει ο τύπος, "τα παιδιά πίνουνε καμμια μπύρα και μετα τα μαζεύουν για να τα πάνε για ανακύκλωση"!!!! "Οκ", λέει ο δημοσιογράφος, "αλλα το εύφλεκτο υγρό τι το θέλανε εκεί"? Α, λέει ο πατέρας, αυτό ήταν κηροζίνη που την χρησιμοποιούν στη σόμπα τα παιδιά για να ζεσταίνονται!!!! Αρχίζω να ψιλογελάω..

Εντάξει λοιπόν, λέει ο ερωτών," αλλά τις μάσκες τι τις θέλανε"? "Ε, να τα παιδιά πάνε και σε καμμιά διαδήλωση και πρέπει να προστατεύονται από τα δακρυγόνα! Μάλιστα ο δικός μου είναι και ασθματικός και πρέπει οπωσδήποτε να φοράει" !!!!!!!!!!

Απτόητοι οι δημοσιογράφοι, κι ενώ εγώ αρχίζω να ακούγομαι στο διπλανό σωμάτιο από τα γέλια, ρωτούν και πάλι (στην οθόνη μια βαριοπούλα): "Εντάξει και οι μάσκες, αλλά τις βαριοπούλες? Τι γυρεύανε εκεί μέσα?" "Ελα μωρέ" απαντάει ο πατέρας, "κι εγώ εργάτης είμαι, αν έρθεις στο σπίτι μου, θα βρείς 5-6 βαριοπούλες, τι σημαίνει αυτό?" !!!!!!!!!!!!

Στο σημείο αυτό έγινε το σώσε. Εχω πέσει στο πάτωμα και δεν μπορώ να κρατηθώ από τα γέλια...! Η όλη σκηνή ήταν απόλαυση. Μακάρι να μπορούσα να την βρώ σε κανα Yοu Τube, γι αυτό παρακαλώ τον οποιονδήποτε, αν βρεί το βίντεο να μου το στείλει. ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ!!!

ΥΓ. Οσο για την υπόθεση του μικρού Αλέξη, ο Θεός να συγχωρέσει την ψυχούλα του και να δίνει δύναμη στη μάνα του. Ομως, με την ηρωποίησή του διαφωνώ πλήρως.
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 07, 2009 10:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www.newstrap.gr/main/pass.asp?titlenumber_fo=1804

Το ΡΕΣΑΛΤΟ στο Κερατσίνι, που δεν ήταν το περιοδικό αλλά κάποιοι έλεγαν, στους γείτονες, πώς είναι….




Αναρτήθηκε: Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009 03.20
Ρεπορτάζ : Χριστίνα Καπετάνη - Χρήστος Ζόγκος


Μετά τις συλλήψεις στο Κερατσίνι επισκεφθήκαμε τη γειτονιά και το οίκημα που στέγαζε το Ρεσάλτο και είχε και επιγραφή μάλιστα. Όχι απλά γραμμένη με το χέρι, αλλά κανονική επιγραφή και ένα βέλος που δείχνει, ακριβώς, τα «γραφεία», μήπως και κάποιος χαθεί στο δρόμο… ΡΕΣΑΛΤΟ.

Όπως, ακριβώς, το περιοδικό με μια ανεπαίσθητη διαφορά: Εδώ, το Α στο ρεσάλτο είναι μέσα στον κύκλο, όπως στο σήμα των αναρχικών…

Μιλήσαμε με περίοικους….Πού είπαν αρκετά πράγματα τα οποία, ασφαλώς, καταγράφουμε. .Σχεδόν επί λέξει. Η άποψή μας είναι πώς ορισμένα από αυτά, είναι ενδεικτικά για πολλά πράγματα. Την ακριβή σημασία, ας εκτιμήσουν άλλοι, πιο αρμόδιοι και όχι μόνο από τις διωκτικές Αρχές…

Σύμφωνα με όσα είπαν, οι γείτονες, τα παιδιά μαζεύονται εκεί, εδώ και αρκετούς μήνες.

Πριν από τρεις- τέσσερις μήνες εξαφανίστηκαν, για λίγο, από την γειτονιά, αλλά σύντομα επέστρεψαν….

Και λίγες ώρες πριν από την έφοδο της Αστυνομίας, βρίσκονταν, μέσα, περίπου 60 άτομα τα οποία είχαν φθάσει εκεί με αυτοκίνητα αλλά και….μικρά λεωφορεία(!).

Όταν έφθασε, όμως η Αστυνομία ,είχαν φύγει όλοι, εκτός από τους τέσσερις που συνελήφθησαν….Πολλοί από τους γείτονες, μας είπανε με σιγουριά πώς «εκεί» ήταν τα γραφεία του περιοδικού Ρεσάλτο, όπως τους είχαν πει τα ίδια τα «παιδιά»….

-Εμείς στην γειτονιά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τα παιδιά. Διακινούσαν τις ιδέες τους. Αυτό ξέραμε. Δεν ξέρουμε αν ήταν αντί-εξουσιαστές. Δεν μας είχαν ενοχλήσει ποτέ. Μάλιστα, μια φορά είχαν ένα σκυλί που γάβγιζε μέσα και τους είπαμε ότι ενοχλεί. Μας ζήτησαν συγγνώμη και το πήραν το σκυλί από δω. Πολύ καλά παιδιά. Τουλάχιστον αυτό μας έδειχναν…..Δεν ξέρουμε τι έγκλημα έκαναν. Αυτό που μας έλεγαν είναι πώς γράφουν στο περιοδικό τις ιδέες τους .Δημοκρατία δεν έχουμε;

- Ανοιχτόμυαλα παιδιά και μορφωμένα. Λένε ότι ήταν αντί- εξουσιαστές. Το να έχεις διαφορετική άποψη και διαφορετικές ιδέες από αυτά που θέλει η εξουσία δεν είναι έγκλημα. Όλοι δεν είμαστε λιγάκι αντί-εξουσιαστές. Τα παιδιά διακινούσαν ελεύθερες ιδέες. Κακό είναι αυτό;. Τους βλέπαμε κάθε μέρα. Μας μιλούσαν, συζητούσαμε, έξυπνα παιδιά… Φοιτητές, ιατροί, σπουδαγμένοι με ανοιχτό μυαλό ……

Η είσοδος του σπιτιού,
μιας μονοκατοικίας, μια τζαμένια πόρτα ήταν σπασμένη και στο πεζοδρόμιο θρύψαλα απο το γυαλί της πόρτας. Χτυπήσαμε το κουδούνι του διπλανού σπιτιού ,(το οποίο είναι φανερό πώς κατοικείται) αλλά δεν απάντησε κανείς…Πιο κάτω από την οδό Ερμού συναντήσαμε αλλά δύο άτομα.

Mας μίλησαν:
Από παλιά έχουν αυτό το περιοδικό εκεί πέρα. Η νεολαία σήμερα έχει ξυπνήσει και καλά κάνει. Καλά κάνουν τα παιδιά. Εμείς τους υποστηρίζουμε. - «...χαμός έγινε χθες. Περιπολικά, αστυνομικοί με όπλα με κράνη, με μηχανάκια. Έμπαιναν στα στενά και δεν συμμαζεύονταν. Λες και τι έψαχναν. Τελικά πήραν κάτι παιδιά από κει μέσα από το Resalto και βρήκαν και όπλα, λένε.

Οι περισσότεροι από τους γείτονες «γνώριζαν» ότι εκεί είναι το περιοδικό Resalto, ενώ κάποιο άλλοι ότι οι νεαροί απλά διακινούν τις ιδέες τους και δεν ήξεραν τίποτα για κανένα περιοδικό.

Το γεγονός, βέβαια, όπως είναι γνωστό είναι πώς το Ρεσάλτο στο Κερατσίνι δεν είχε καμιά σχέση με το περιοδικό…


Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 07, 2009 11:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/

ΑΛΛΟ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΟΛΟΤΩΦ




Επειδή αρκετές φορές έχουμε φιλοξενήσει άρθρα απο το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΡΕΣΑΛΤΟ" και απόψεις του ιδρυτή και εκδότη του Θύμιου Παπανικολάου, έχουμε την ηθική υποχρέωση να ξεκαθαρίσουμε την σύγχυση που δημιουργήθηκε σε φίλους και αναγνώστες.

Το "στεκι" των αλητήριων μπαχαλάκηδων στο Κερατσίνι δεν έχει απολύτως καμία σχέση ούτε και την παραμικρή ιδεολογική συγγένεια με όσα εκφράζει το περιοδικό "ΡΕΣΑΛΤΟ" του Θύμιου Παπανικολάου.


Αντίθετα τα γραφεία του περιοδικού "ΡΕΣΑΛΤΟ" κάηκαν λίγο πριν τις εκλογές από "συντρόφους" του Ρεσάλτο Κερατσινίου.

Τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι κρανιοφόροι εμπρηστές του περιοδικού ήταν ακριβώς τα ίδια με αυτά που βρήκε η αστυνομία στο συνώνυμο "πολιτικό στέκι":


"...Το στέκι, με την επωνυμία "Ρεσάλτο", χαρακτηρίζεται ως εργοστάσιο παρασκευής μολότοφ και ορμητήριο εμπρηστικών επιθέσεων, αφού οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, 200 μπουκάλια, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, τρεις βαριοπούλες, δύο σφυριά, δύο καλέμια, επτά κοντάρια, τρία κράνη και δεκατρείς αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μέσα στη μονοκατοικία εντοπίστηκε και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τον οποίο τα άτομα που βρίσκονταν στο χώρο προσπάθησαν να καταστρέψουν..."

(http://www.megatv.com/articles.asp?catid=14541&subid=2&pubid=5313740)

Τα είπε και τα κατήγγειλλε καλύτερα από εμάς ο ίδιος ο Θύμιος Παπανικολάου ο οποίος εκτός από θύμα των αλητηρίων των νεοταξικών "ταγματων εφόδου" είναι και μόνιμος στόχος τους όπως ισχυρίζονται σε προκήρυξη που πέταξαν στα αποκαϊδια του αληθινού "ΡΕΣΑΛΤΟ" οι τρομοκράτες.

Ποτέ δεν ακούσαμε τον Θύμιο να "στρογγυλεύει" τις γωνιές ή τα αγκάθια, ούτε να μασάει τα λόγια του προκειμένου να ψαρέψει πελάτες από τον ένα χώρο ή από τον άλλο. Αντίθετα ο λόγος τους ευθύς και οξύς ενόχλησε και εξόργισε, αφ΄ ενός εκείνους που παλεύουν για την εθνική αποδόμηση και την λαϊκή αποσύνθεση, αφ΄ ετέρου αυτούς που έτρεξαν φορώντας πατριωτικές μουτσούνες να καλύψουν το κενό πού άφησαν οι αποτυχημένες πολιτικές και οι μισθωμένοι απο τη "Νέα Τάξη" υπηρέτες τους.

Όποιος λοιπόν διαβάζει το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΡΕΣΑΛΤΟ" ή παρακολουθεί την ιστοσελίδα resaltomag.gr
(http://www.resaltomag.gr/) εύκολα μπορεί να καταλάβει γιατί χρησιμοποιήσαμε τον τίτλο "ΑΛΛΟ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΡΕΣΑΛΤΟ" ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ
Επιστροφή στην κορυφή
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 07, 2009 12:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η δολιότητα της «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας

Το περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ κυκλοφορεί πάνω από τέσσαρα χρόνια, με ιδρυτή τον δημοσιογράφο Θύμιο Παπανικολάου: Ανοικτά, δημόσια και με όλους τους νόμιμους (ουσιαστικούς και τυπικούς) κανόνες.

Ο Τίτλος «ΡΕΣΑΛΤΟ» έχει κατοχυρωθεί νομικά…

Κυκλοφορούν επίσης και βιβλία των εκδόσεων «Ρεσάλτο».

Γνωστός και ο ιστοχώρος «ΡΕΣΑΛΤΟ»: http://www.resaltomag.gr/


Πριν από δύο χρόνια περίπου εμφανίστηκε ένα λαθραίο έντυπο με την ίδια επωνυμία, με αντιλήψεις ριζικά αντίθετες από τις δικές μας: Αντιλήψεις και πρακτικές στις οποίες ασκούμε συστηματική και ανηλεή κριτική.

Δεν δώσαμε σημασία σε αυτό το λαθραίο και παράνομο έντυπο, θεωρώντας ότι είναι μια ομαδούλα γειτονιάς…

ΣΗΜΕΡΑ αποκαλύπτεται ότι αυτή η «ομαδούλα» του Κερατσινίου που σφετερίζεται λαθραία, παραπλανητικά και προβοκατόρικα τον τίτλο «ΡΕΣΑΛΤΟ» είναι ολόκληρο «στρατηγείο» κουκουλοφόρικων πρακτικών, πυρπολητών και λοιπών βιαιοπραγιών και προβοκατόρικων ενεργειών…

Πριν από μερικούς μήνες (22 Σεπτεμβρίου 2009) τα Γραφεία του περιοδικού μας (Σολωμού 5 στα Εξάρχεια) αποτεφρώθηκαν από κουκουλοφόρους, αφού πρώτα με βαριές και καλέμια σπάσανε την πόρτα των Γραφείων, κατέστρεψαν λυσσαλέα το εσωτερικό των γραφείων μας και έκλεψαν τον υπολογιστή μας.

Δηλαδή κατέστρεψαν και πυρπόλησαν τα γραφεία του ΡΕΣΑΛΤΟ με ίδια «υλικά» που βρέθηκαν στο λαθραίο «Ρεσάλτο» Κερατσινίου…

Η «αντικειμενική» δημοσιογραφία
και ιδιαίτερα το βάρβαρο τηλεοπτικό θέαμα ενώ υστερικά κερδοσκοπεί πάνω στον τίτλο «ΡΕΣΑΛΤΟ» δεν διαχωρίζει διόλου το πραγματικό «ΡΕΣΑΛΤΟ» από το λαθραίο και κίβδηλο.

Το «ΡΕΣΑΛΤΟ» που έκαψαν για τις ιδέες του από το προβοκατόρικο «Ρεσάλτο» το οποίο σύρεται από τον εισαγγελέα για κακουργηματικές πράξεις…


Δεν αποκαλύπτουν την απάτη. Δολίως ταυτίζουν το αυθεντικό και νόμιμο «ΡΕΣΑΛΤΟ» με το λαθραίο και παράνομο…

Αυτή η πρακτική των ΜΜΕ δεν είναι μόνο δόλια και παραπλανητική, αλλά έρχεται και σε κάθετη ρήξη και με αυτούς τους αστικούς νόμους περί Τύπου: ενημερώνει ψευδέστατα την κοινή γνώμη, την παραπλανά ασυστόλως και ταυτίζει ένα νόμιμο και «καθαρό» έντυπο με ένα λαθραίο έντυπο και με πράξεις κακουργηματικές…




Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 07, 2009 12:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και η εντυπη δολιότητα

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=8768818
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 07, 2009 11:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΜΜΕ: Το καθεστώς όχι μόνο των άμεσων εξαναγκασμών αλλά και της αθέατης λογοκρισίας






Πολλοί δημοσιογράφοι ζουν το «σπαραγμό» μιας οδυνηρής αντίφασης: Ανάμεσα σε αυτό που είναι και σε αυτό που κάνουν.

Αλλοτριώνονται από τις προσωπικές τους ιδέες και παρατηρήσεις για να γίνουν φορείς και φερέφωνα του «συστήματος» των ΜΜΕ: των βιομηχανιών της προπαγάνδας του χρήματος και της εξουσίας.

Όσο πιο ψηλά στην ιεραρχία αυτών των βιομηχανιών της προπαγάνδας βρίσκεται ένας δημοσιογράφος τόσο και περισσότερο έχει αλλοτριωθεί από τον εαυτό του και έχει εκλογικεύσει την υποταγή του στο χρήμα και την εξουσία, τόσο και περισσότερο ταυτίζεται με την εξουσία, γίνεται και ο ίδιος εξουσία.

Πάντα οι πιο αλλοτριωμένοι και χειραγωγημένοι είναι εκείνοι που έχουν και τη μικρότερη επίγνωση της αλλοτρίωσής τους και χειραγώγησής τους.

Αυτή η διαδικασία της χειραγώγησης και υποταγής των δημοσιογράφων αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ολέθριας λειτουργίας των βιομηχανοποιημένων ΜΜΕ.

Η λογική αυτών των γιγάντιων μηχανισμών της προπαγάνδας των ισχυρών κέντρων εξουσίας είναι ακραία ολοκληρωτική: Επιβάλλει την αθέατη λογοκρισία.

Επιβάλλει ένα καθεστώς μέσα στο οποίο οι άνθρωποι συμμορφώνονται από μια ενσυνείδητη ή ασυνείδητη μορφή λογοκρισίας, χωρίς να χρειάζεται να ανακαλούνται στην τάξη από άλλους.

Η πρόσβαση στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα στα κανάλια, (δημοσιογράφων και ποικίλων «μαϊντανών»), «έχει ως αντιστάθμισμα μια τρομακτική λογοκρισία, μια απώλεια αυτονομίας, η οποία σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με το γεγονός ότι το θέμα είναι επιβεβλημένο, ότι οι συνθήκες της επικοινωνίας είναι επιβεβλημένες και, κυρίως με το γεγονός ότι ο χρονικός περιορισμός υποβάλλει το λόγο σε τέτοιους καταναγκασμούς, ώστε οι πιθανότητες να ειπωθεί κάτι είναι μάλλον ελάχιστες» (Πιέρ Μπουρντιέ).

Μπορεί, λοιπόν, να αντιληφθεί κανείς το γιατί τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα τα κανάλια ΟΧΙ μόνο εξαφανίζουν κάθε σοβαρό ζήτημα και εμπορεύονται τη φρίκη και τη χυδαία άγνοια, ΟΧΙ μόνο γιατί παρασιωπούν ό,τι δεν συμφέρει και είναι «ενοχλητικό» για το κατεστημένο, αλλά και το γιατί αποτελούν τα νεκροταφεία των ιδεών και τους βάρβαρους μηχανισμούς ισοπέδωσης της σκέψης, της αισθητικής και των συναισθημάτων.

Όταν Γνωρίζει κανείς τη «διαλεκτική» του καταναγκασμού και της αθέατης λογοκρισίας των ΜΜΕ αντιλαμβάνεται και το γιατί πολλοί δημοσιογράφοι άλλα λένε σε προσωπικές συζητήσεις και αλλιώς πράττουν και λειτουργούν μέσα στις μυλόπετρες του επαγγέλματος…

Έτσι μπορεί ο καθένας να καταλάβει γιατί παρασιώπησαν ΠΑΝΤΕΛΩΣ το παρανάλωμα των γραφείων του ΡΕΣΑΛΤΟ, μια πράξη ακραίου τρομοκρατικού φασισμού και από την άλλη δαιμονισμένα «έπαιξαν» με το «αντί-Ρεσάλτο»: Το «λαθραίο», δήθεν αναρχικό, «Ρεσάλτο», ένα «στρατηγείο» του κουκουλοφόρικου εγκλήματος.

Και όχι μόνο έπαιξαν. Αλλά δεν νιώσανε, στο ελάχιστο την ανάγκη, να διαχωρίσουν τις δύο εντελώς ανόμοιες και ασυμφιλίωτα «εχθρικές» καταστάσεις.

Δεν νιώσανε την ελάχιστη ενοχή για τη «πονηρή» ταύτιση που έκαναν του γνωστού και αυθεντικού «ΡΕΣΑΛΤΟ»», το οποίο αποτέφρωσαν άνθρωποι των «ιδεών» του κάλπικου, «αντιεξουσιαστικού Ρεσάλτο».

Έτσι, με τη λειτουργία της «αθέατης λογοκρισίας» και του τρομακτικού καταναγκασμού των ΜΜΕ ταυτίσανε αυτοί οι κήρυκες της «αλήθειας» και της «αντικειμενικής» ενημέρωσης το ΡΕΣΑΛΤΟ που κυκλοφορεί πάνω από τέσσερα χρόνια (το αποκλεισμένο από τα ΜΜΕ), με το «Ρεσάλτο»-έκτρωμα που κατασκευάστηκε πολύ μετά για να συγκεντρώσει και να εκπαιδεύσει μέλη τρομοκρατικών πράξεων και κουκουλοφόρικων εμπρησμών.

Με το τέχνασμα αυτό της καθεστωτικής και αγοραίας «ενημέρωσης», διαφημίζεται αγρίως το «άντρο» κουκουλοφόρων τρομοκρατών και κατασυκοφαντείται βάναυσα το «ΡΕΣΑΛΤΟ» των «ενοχλητικών» ΙΔΕΩΝ…

Και είναι τέτοιο αυτό το καθεστώς της «αόρατης λογοκρισίας» που ακόμη και φίλοι δημοσιογράφοι (είμαστε πολλά χρόνια σε αυτόν τον χώρο) δεν ΤΟΛΜΟΥΝ να μιλήσουν καθαρά, φοβούμενοι μήπως και συνδεθούν με το ΡΕΣΑΛΤΟ των «ενοχλητικών» (για τα αφεντικά τους) ιδεών…

Τους κατανοούμε!

Γνωρίζουμε το καθεστώς των καταναγκασμών και της «αθέατης λογοκρισίας». Δεν μπορούν να «ρισκάρουν» την τύχη τους για «ενοχλητικές» ιδέες….

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κλεοξάνθη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 08, 2009 12:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Και μία διευκρίνιση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στα δύο λογότυπα που παρατίθενται θα πρέπει ίσως να γίνει κι η διευκρίνιση
ότι το λσυμβολίζει την Ελλάδα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επώνυμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 08, 2009 9:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αυτή η προβοκάτσια είναι θανάσιμος κίνδυνος για το Ρεσάλτο. Το Ρεσάλτο "μας", όχι το "πολιτιστικό κέντρο". Αποσκοπεί να περιορίσει δια παντός τη δυνατότητά του να αναπτυχθεί ως έντυπο και ως φορέας γενικότερης ενημέρωσης, τώρα μάλιστα που οι πολιτικές εξελίξεις του δίνουν τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε ευρύτερα στρώματα.

Ίσως θα πρέπει να υπάρξει μόνιμος και εμφανής σύνδεσμος στην πρώτη σελίδα του ιστοχώρου, που να διευκρινίζει την πραγματικότητα στον κάθε επισκέπτη. Δεν μπορεί να είναι τυχαία τόση υπερπροβολή του ονόματος του "πολιτιστικού κέντρου".
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 08, 2009 12:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ελεύθερη η γιάφκα του Κερατσινίου!!!

Η είδηση από το «Τρωκτικό».
http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_6211.html







Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 22 συλληφθέντες το βράδυ του Σαββάτου στο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι. Στους πέντε δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι...



Ο ιδιοκτήτης καλείται να καταβάλει εγγύηση 15 χιλιάδων ευρώ. Τρία άτομα, που είχαν κλειδιά του χώρου 5 χιλιάδες ευρώ και οι υπόλοιποι 13, τρεις χιλιάδες ευρώ.

Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών. Κατηγορούνται επίσης και για τέσσερα πλημμελήματα.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη θα δικαστούν στο Αυτόφωρο οι 42 συλληφθέντες που κατέλαβαν το Σάββατο το δημαρχείο Κερατσινίου.

ΣΧΟΛΙΟ:

Αμφιβάλει κανείς ότι στο τέλος όλα αυτά τα «μπουμπούκια» θα συνεχίσουν ελεύθερα το προβοκατόρικο έργο τους;
Θα μείνει μόνο η «στάμπα» εναντίον του δικού μας περιοδικού…


Ματαιοπονεί, όμως, το παρακράτος αν νομίζει ότι το ΡΕΣΑΛΤΟ μπορεί να στιγματιστεί, να δυσφημιστεί και να φιμωθεί, όσο και αν τα δόλια ΜΜΕ μοχθούν γι’ αυτό.

Και κάποιοι ιστοχώροι δήθεν αδέσμευτοι….


Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 08, 2009 3:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τώρα θα τους βγάλουν και ήρωες!!!

Άρχισαν ήδη να παρελαύνουν από τις πασαρέλες των ΜΜΕ οι γνωστοί δικηγόροι των «τρομοκρατικών» δικών και να κάνουν το μαύρο-άσπρο…

Τα μπουκάλια ήταν από τις μπύρες που έπιναν τα παιδιά!!!

Οι ντούροι «εχθροί» του συστήματος κατανάλωναν ποσότητες μπύρας!!!

Τα μπιτόνια του εύφλεκτου υλικού ήταν …πετρέλαιο για τη σόμπα!!!

Ακόμα βεβαίως δεν μας είπανε για τις βαριοπούλες, τα καλέμια, τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα σφυριά, τη χειροβομβίδα κρότου λάμψης και τα λοιπά…

Θα βρούνε βεβαίως και εδώ τα ανάλογα «επιχειρήματα»!!!

ΜΜΕ, οι «γνωστοί»δικηγόροι του «τρομοκρατικού κυκλώματος και το Δημοτικό Συμβούλιο» αραδιάζουν ένα σωρό καλαμπούρια για μωρά παιδιά.

Τόσο βάρβαρα υποτιμούν και προσβάλουν την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Και όμως με αυτά τα καλαμπούρια το παρακράτος θα ηρωποιήσει το «ρεσάλτο» Κερατσινίου.

Θα αποδειχτεί, σημειώστε το, ότι όλο αυτό το «παράφορο» θέατρο που παίχτηκε γύρω από το «ρεσάλτο» Κερατσινίου ήταν μία επιπλέον προβοκάτσια για να «κατασκευάσει» Βελουχιώτηδες-αντάρτες της κουκούλας και των μολότοφ…

Να «κατασκευάσει» Βελουχιώτηδες-αντάρτες τα τέκνα της εξουσίας, του παρακράτους και των ποικίλων επιδοτήσεων…

Με κάποιους πολιτικούς στόχους φυσικά…

Με σκηνοθέτες τις πασαρέλες των ΜΜΕ, τους δικηγόρους υπεράσπισης των άλλων «ανταρτών»-κατασκευασμάτων («17Ν», ΕΛΑ και Σια), τους θεσμικούς υπαλλήλους του κράτους και του παρακράτους και τους πολύχρωμους «μαϊντανούς» των ΜΜΕ.

Όλες οι θεσμικές εξουσίες του καθεστώτος και τα «αριστερά» δεκανίκια τους στην υπηρεσία των «αντιεξουσιαστών».


ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ…
Επιστροφή στην κορυφή
Επίκουρος



Ένταξη: 05 Ιούν 2008
Δημοσιεύσεις: 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 08, 2009 7:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συμφωνώ με την πρόταση του "Επώνυμου".
Θα πρέπει κάθε επισκέπτης του παρόντος ιστοχώρου, να ενημερώνεται ότι ο "παρών ιστοχώρος, ουδεμία σχέση έχει με τους τραμπούκους παρακρατικούς του Κερατσινίου".
_________________
Ουκέτι χρόνος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 08, 2009 9:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το Φεβρουάριο του 2008 κυκλοφόρησε το ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ της αναρχικής εφημερίδας που σφετερίζεται τον τίτλο ΡΕΣΑΛΤΟ.
ΤΡΙΑ, περίπου, χρόνια μετά την έκδοση του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ!!!

Αποδεικνύεται από τους ίδιους.
ΕΔΩ:

http://www.fileden.com/files/2009/4/2/2388737/resalto_01.pdf
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες