Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το τρομοκρατικό παιχνίδι και η κατανάλωση του τρόμο-θεάματος

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 06, 2009 12:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το τρομοκρατικό παιχνίδι και η κατανάλωση του τρόμο-θεάματος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το τρομοκρατικό παιχνίδι και η κατανάλωση του τρόμο-θεάματος


Η συνταγή είναι παλιά και πετυχημένη: «¶ρτος και θεάματα»!

Σήμερα ο «άρτος» έχει εκλείψει και έμειναν μόνο τα «θεάματα»…


Και το πλέον καταλυτικά αποτελεσματικό είναι το τρόμο-θέαμα. ΓιΆ αυτό καταναλώνεται με τέτοια υστερία, με τέτοιο αγοραίο ολοκληρωτισμό και με τέτοια γιγάντια εμπορευματική ποικιλία από όλους τους μηχανισμούς του καθεστώτος.

Οι πάντες παίζουν μανιασμένα πάνω στην στημένη απάτη του τρομοκρατικού ιππόδρομου.

Τα άλογα είναι πολλά: Η αστυνομία, οι κουκουλοφόροι, οι συνωμοτικές τρομοκρατικές ομάδες, οι ποικίλοι «αριστεροί» επιδοτούμενοι, οι δήθεν «αναρχοαυτόνομοι», ένα πολυδαίδαλο «κύκλωμα» οργανωμένης και καθοδηγούμενης νεανικής αθλιότητας, καθώς και ποικίλων κοινωνικών κατακαθιών, εγχώριων και αλλοδαπών.

Τα ηνία όλου αυτού του παιχνιδιού τα κρατάνε οι υπερεθνικές μυστικές υπηρεσίες και οι πλανητικοί σπόνσορες του τρόμο-θεάματος.

Το κράτος, η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τα κόμματα και τα εγχώρια παραρτήματα των διεθνών σποσνσόρων και υπηρεσιών, τύπου indymedia, κινούνται με βάση τη σκηνοθετική γραμμή των μεγάλων παραγωγών του Χόλιγουντ…

Μόνο οι δραματικά αφελείς δεν μπορούν να αντιληφτούν το τερατώδες καταναλωτικό παιχνίδι που παίζεται με την τρομοκρατία.

Θα επιχειρήσουμε να συνθέσουμε τηλεγραφικά την επικαιρότητα:

Ζήτημα 1ον

Ζούμε ένα κλίμα ολοκληρωτικού, υστερικού, καθεστωτικού παραληρήματος γύρω από την περσινή δολοφονία του μικρού Αλέξη. Κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ και όλο το κακό συναπάντημα πλιατσικολογούν και εμπορεύονται ξεδιάντροπα το γεγονός: Ζούμε μια αφηνιασμένη πολιτική κερδοσκοπία της δολοφονίας.

Ο Αλέξανδρος, ούτε λίγο ούτε πολύ έχει ανακηρυχθεί σε «εθνικό ήρωα» και «αγωνιστικό σύμβουλό» και η επέτειος του θανάτου του σε «ιστορική μνήμη» ανώτερη ακόμα και από αυτή του Πολυτεχνείου!!!

ΕΔΩ πλέον σύσσωμο το καθεστώς, με την κυβέρνηση και τους νεοταξικούς «αριστερούς» στην πρώτη γραμμή, παρέχουν απλόχερα στην προβοκάτσια των «δεκεμβριανών» το ιστορικό της «σύμβολο»!!!

Αφού, λοιπόν, η κυβέρνηση και σύσσωμα τα καθεστωτικά κόμματα και ΜΜΕ ανυψώνουν την προβοκάτσια σε «εξέγερση» (!!!) και τον δολοφονημένο νεαρό σε «σύμβολο μνήμης», μετά ωρύονται για «τάξη και νομιμότητα»!!!

Απροκάλυπτη δολιότητα και αποτρόπαια υποκρισία…

Όταν δικαιώνεις την «εξέγερση» των κουκουλοφόρων και το «σύμβολο» αυτής της «εξέγερσης», ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ προτρέπεις σε νέες τέτοιου είδους «εξεγέρσεις». Και ποιοι είναι αυτοί που ιδεολογικά και πολιτικά προτρέπουν σε κουκουλοφορίες; Το ίδιο το καθεστώς!!!

Και μόνο αυτό αποκαλύπτει την πελώρια και αυθάδη απάτη: Οι δυνάμεις του σκότους και των δημίων της νεολαίας και των λαών να δικαιώνουν τα «δεκεμβριανά», να προλειαίνουν ιδεολογικά το έδαφος για νέα «δεκεμβριανά», να σηματοδοτούν πολιτικά την κουκουλοφόρικη πυρομανία και από την άλλη να καμώνονται ότι θα «πατάξουν» την κουκουλοφορία…

Ζήτημα 2ον

Φυσικά μετά από αυτή τη δακρύβρεχτη εμπορευματοποίηση της δολοφονίας και την αφηνιασμένη ηρωποίηση του δολοφονηθέντος, εξαφανίζεται παντελώς η πολιτική ουσία: Η προβοκάτσια που στήθηκε πέρυσι τον Δεκέμβρη, πατώντας πάνω στις εξεγερμένες διαθέσεις της νεολαίας και «δολοφονώντας» αυτές τις διαθέσεις.

Γιατί, μόνο οι ηλίθιοι ή οι κομματικοί κερδοσκόποι, καθώς και οι «εγκάθετοι» του καθεστώτος δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι τα «Δεκεμβριανά» ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ μπλόκαραν και προβόκαραν τη μαζική εκδήλωση των εξεγερμένων διαθέσεων της νεολαίας σε ένα μαζικό και οργανωμένο ΚΙΝΗΜΑ…

ΓιΆ αυτό παρακάμπτουν παντελώς το επεισόδιο της δολοφονίας: Ένα επεισόδιο που δεν έλαβε χώρα σε ΚΑΜΙΑ σύγκρουση μεταξύ «εξεγερμένων» και «μπάτσων», επεισόδιο που δεν εντάσσεται σε καμία πολιτική λογική, παρά μόνο στην λογική της προβοκάτσιας. Γιατί αυτά περί αιμοβόρων «προσωπικών ενστίκτων» του «μπάτσου» είναι παραμύθια για μωρά παιδιά.

Το επεισόδιο αυτό ήταν «στημένο» για να γίνει πάση θυσία και με οποιοδήποτε θύμα, γιΆ αυτό έχει μείνει στο σκοτάδι η βαθύτερη διερεύνησή του και η βαθύτερη πολιτική του διάσταση. Επικαλύπτονται όλα αυτά με το απλουστευτικό τέχνασμα-ιδεολόγημα που θέλουν να περάσουν: «Οι μπάτσοι είναι κτήνη και δολοφόνοι»!!!


Ζήτημα 3ον

Και η θεατρική παράσταση κορυφώνεται με τη σκηνή των «κλεφτών και αστυνόμων»!

Από τη μια η Αθήνα αστυνομοκρατείται από άκρη σε άκρη.

Από την άλλη
ο ανταρτοπόλεμος των κουκουλοφόρων.

Από τη μια οι αστυνομικοί έφοδοι, οι «αποκαλύψεις» γιαφκών και «υλικών» καθώς και ποικίλες συλλήψεις: Αύριο θα είναι όλοι έξω, εκτός και αν στηθεί και καμία νέα θεατρική δίκη για να εμφανίσει ο Χρυσοχοϊδής νέες «επιτυχίες», σαν και αυτές της «17Ν» και του ΕΛΑ!!!

Από την άλλη καλέσματα για κουκουλοφόρικες επιθέσεις…

Η τρόμο-λαγνεία και το τρόμο-θέαμα κατακλύζουν πλέον σαν νεροποντή τα πάντα. Όλοι είναι καθηλωμένοι να δουν την έκβαση αυτού του «πολέμου» μεταξύ της αστυνομίας και των κουκουλοφόρων: Του σκηνοθετημένου «πολέμου» για τις ανάγκες των τηλεκαταναλωτών, αλλά και για τα πολιτικούς σχεδιασμούς του διεθνούς κράτους και παρακράτους…

Αν όλα αυτά δεν ήταν μια θεατρική παράσταση και ένα τελετουργικό πολιτικό παιχνίδι που παίζεται για την καθυπόταξη της ελληνικής κοινωνίας και την προώθηση των νέων συμφορών που έχουν σχεδιάσει οι «προστάτες» μας, θα κτυπιόντουσαν οι κουκουλοφόροι ακαριαία: ιδεολογικά, πολιτικά και πρακτικά.

Καμία κινητοποίηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς οργανωμένο δίκτυο και επιτελείς.

Τα δίκτυα αυτά είναι ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΑ, καθώς και οι «επιτελείς».

Αυτά μένουν στο απυρόβλητο. Απλώς ψευτο-εξαρθρώνονται κάποια περιφερειακά για τα μάτια του κόσμου: σαν και αυτό των προβοκατόρων του Κερατσινίου με την πλαστογραφία «Ρεσάλτο».

Τα μεγάλα και κεντρικά ΔΙΚΤΥΑ μένουν στο απυρόβλητο.

Στο απυρόβλητο μένει και το indymedia, ο κεντρικός ιδεολογικός και πολιτικός καθοδηγητής!!!

Στο απυρόβλητο μένουν οι ποικίλες επιδοτούμενες σέχτες που καλούν σε «εξεγέρσεις» και «πολέμους», σε «αντιρατσιστικές» εκστρατείες…

Στο απυρόβλητο μένει ολόκληρο το ΚΑΘΕΣΤΩΣ, με αιχμή τα ΜΜΕ που εκκολάπτουν, υποδαυλίζουν και καθοδηγούν τις «αντικαθεστωτικές» (!!!) πρακτικές.

Και μένουν στο απυρόβλητο ακριβώς γιατί είναι το ΚΑΘΕΣΤΩΣ που οργανώνει και σκηνοθετεί την «επανάσταση» εναντίον του εαυτού του!!!!!!!

Και ο Χρυσοχοϊδης, ο δοκιμασμένος εκτελεστής της προβοκάτσιας και των τρόμο-παραστάσεων…

Βρε που φτάσαμε: Την Επανάσταση εναντίον του συστήματος να την κάνει το σύστημα και οι «μπράβοι» του!!!



Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 06, 2009 8:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η "εξέγερση" της προβοκατσιας!!!



Στην πυρά τα σύμβολα των εθνικών ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ
και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ
Επιστροφή στην κορυφή
Κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 06, 2009 8:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ:Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!!!



Με τα σύμβολα των εθνικών επεναστάσεων ΑΝΥΨΩΜΕΝΑ
και με πρόσωπα χωρίς κουκούλα




[size=12]
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 08, 2009 11:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
O «Απεργοσπάστης» «κτυπά» εύστοχα…
http://apergospastis.pblogs.gr/


ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ; LAST YEAR! ΕΦΕΞΗΣ...

ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΔΕΣ!





Έτσι, για να γίνεται και η κατάλληλη λογική σύνδεση στο μυαλό μας με τους ρουφιάνους της κατεχόμενης Ελλάδας από τους Γερμανούς.

Δεν σας κάνει όμως εντύπωση το οτι όλοι αυτοί οι ''εξεγερμένοι'' μαυροκουκουλάκηδες που αποκαθηλώνουν και καίνε τόσο εύκολα την Ελληνική σημαία, και που γενικά είναι τόσο πολύ ΕΝΑΝΤΙΑ στα κάθε είδους σύμβολα, σήκωσαν στον ιστό της Πρυτανείας στα Προπύλαια ένα ΑΛΛΟ σύμβολο, την μαυροκόκκινη σημαία με ένα ''Α'' στην μέση; ''Αντιεξουσιαστές''... Τέτοιου είδους αντιεξουσιαστές φυτρώνουν από τα εκτροφεία σκύλων των κάθε λογής Ιντυμίντια.

Ρεπορτάζ ΕΡΤ: ''Η έκκληση των γονιών του Αλέξη δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει τα επεισόδια''. Μα είμαστε με τα καλά μας; Περιμένατε πραγματικά με μια έκκληση των χαροκαμμένων γονιών, οι μαυροκουκουλάκηδες να παραμερίσουν λίγο τα σκατά που έχουν στο κεφάλι τους και να αφήσουν λίγο χώρο στο μυαλό να δουλέψει; Περιμένατε πραγματικά οτι αυτά τα καβλωμένα στίφη δεν θα λάμβαναν μέρος στο ετήσιο ξεκάβλωμα με αφορμή τον άδικο θάνατο ενός παιδιού; Και ειδικά όταν οι ενέργειές τους βαφτίζονται και ως αντισυστημικές από τους κατ' εξοχήν υπηρέτες του συστήματος όπως την ''Ελευθεροτυπία'' και τον Κούλογλου που τίμησαν τις ''εξεγερτικές'' πράξεις τους με πολυτελείς κασετίνες DVD και ιλουστρασιόν φωτογραφικά αφιερώματα;

Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πάψει ο λαϊκισμός για την ''δίκαιη οργή των μαθητών''; Πότε θα καταλάβουμε οτι τα μπάχαλα δεν οδηγούν πουθενά; Πότε θα καταλάβουμε οτι οι φυλλάδες και οι Λάκηδες που οπλίζουν το χέρι ανηλίκων και μαυροκουκουλάκηδων με ''δίκαιη οργή'' και με δήθεν ιδεολογικά κίνητρα στρώνουν το έδαφος για να έλθει η ''δίκαιη'' αστυνομοκρατία των κάθε Χρυσοχοϊδηδων;

Πότε θα μάθουμε να βλέπουμε πίσω από τις γραμμές και να διακρίνουμε τις πραγματικές ειδήσεις; Ξέρετε οτι οι δικογραφίες για την αποκαθήλωση και την καύση της σημαίας χθες καθώς και για άλλες αξιόποινες πράξεις θα στηθούν με στοιχεία που θα παρθούν από τα βίντεο τηλεοπτικών συνεργείων και απο ΚΑΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (αυτές που δεν καταγράφουν ήχο και σβήνεται το αρχείο μετά από κάποιο διάστημα); Καταλαβαίνετε οτι αργά και μεθοδικά δημιουργούνται τα απαραίτητα άλλοθι για την εξουσία ώστε να εφαρμόσει πιο σκληρή αστυνομοκρατία με τις ευλογίες της αγανακτησμένης αλλά ΤΥΦΛΗΣ κοινής γνώμης;


Μας σκάβουν τον λάκκο και πάμε ντουγρού μέσα... Και μετά άσε τον Λάκη να κουνάει το δάχτυλο σαν τον Γκαίμπελς, την κάθε Ελευθεροτυπία να δίνει μαθήματα αριστεροσύνης και ψευτοεπαναστατικότητας και το κάθε μαλακιστήρι μπλόγκερ (πχ ΠΡΕΖΑ TV) να θέλει να το παίξει ελληνικό δικτυακό CNN και να αναπαράγει τα καλέσματα του ρουφιανο-Indymedia...

Επιστροφή στην κορυφή
Κωνσταντίνος Γυπαράκης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 08, 2009 1:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Περί αντιεξουσιαστών ο λόγος





Σκουπίδια ο κοινωνικός ιστός και χωματερή η αναλγησία των πολιτικών, όλων όμως, που μονιμοποίησαν στη συνείδηση του κόσμου τη διαφθορά, την αλαζονεία και την υπεράσπιση παντί τρόπω του προσωπικού συμφέροντος. Παιχνίδια στρατηγικής ανάμεσα σε άρχοντες κι αρχόμενους. Οι ρόλοι ξεκάθαροι.

Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θέλεις να έρθεις. «Αντιεξουσιαστές» κι εξουσιαστές παίζουν Μονόπολυ με ζάρια πειραγμένα να μοιράζουν το χρήμα αλλά να μην επιτρέπουν σε κανέναν να παράξει επιπλέον χρήμα. Αυτό δεν λέγεται οικονομία της αγοράς αλλά βαρβαρότητα.

Στη Μονόπολυ παροτρύνονται οι παίκτες να «σκοτώσουν» τους αντιπάλους τους προκειμένου να στεφθούν κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Υπάρχει μια κεντρική εξουσία, η τράπεζα, που μοιράζει εξΆ ίσου σε όλους το δικαίωμα συμμετοχής. Όπως και στις οργανωμένες κοινωνίες άλλωστε. Γεννηθείτε, μεγαλώστε, μορφωθείτε, δουλέψτε, κυριαρχείστε για να επιβιώσετε.

Στη Μονόπολυ μια ζαριά σε στέλνει φυλακή στερώντας σου προσωρινά το δικαίωμα στη συγκομιδή πλούτου. Στις κοινωνίες μια παραβατική συμπεριφορά είναι ικανή να σε εκτοξεύσει ψηλά στον πίνακα της εξουσίας ώστε να φτιάξεις εσύ μια φυλακή όπου θα μαντρώσεις όσους είναι απαραίτητοι προκειμένου να μείνεις ψηλά για όσο...

«Αντιεξουσιαστές» του κώλου και της τσέπης του μπαμπά...

Πώς άραγε εννοούν όλα αυτά τα κωλόπαιδα τον αντιεξουσιασμό από τη στιγμή που δεν είναι παρά πιόνια της ζαριάς της ίδιας της εξουσίας; Τι σόι αντίδραση κατά της εξουσίας είναι οι βανδαλισμοί εναντίον πολιτών που δεν είναι παρά άλλου είδους πιόνια στα χέρια της ίδιας εξουσίας;

Πώς γίνεται το κάψιμο κι οι καταστροφές περιουσιών να σηματοδοτούν αγώνα κατά του κεφαλαίου τη στιγμή που το κεφάλαιο δεν καταστρέφεται αλλά ανακατευθύνεται στους ισχυρότερους; Μονόπολυ...η εξόντωσή σου, ο θρίαμβός μου...

Πώς μπορεί να κερδίσει στη Μονόπολυ ένας αναρχικός; Φυσικά και όχι με ανακατονομή του πλούτου...το κακό χτυπιέται στη ρίζα αλλιώς μια Λερναία Ύδρα καραδοκεί...

Την εξουσία δεν την καταπολεμάς όταν ο ίδιος γίνεσαι εξουσία αλλά όταν ταπεινώνεσαι κι απεμπολείς το γονίδιο του ισχυρότερου που τρέχει σε όλων μας το Dna. Αλλά είστε τόσο ζωντόβολα που δεν καταλαβαίνετε την παγίδα των ζαριών που κρύβεται στα χέρια σας. Νομίζετε ότι η επανάσταση είναι προνόμιο του νεαρού της ηλικίας σας ενώ βρε κουτορνίθια η επανάσταση είναι στάση αντίστασης σε όλη μας τη ζωή.

Αν πετάς πέτρες, βάζεις φωτιές και καταστρέφεις περιουσίες στα 20 είναι γιατί κάποιοι σε θέλουν από τα 30 και μετά να βλέπεις ριάλιτυ, να ψηφίζεις καραγκιόζηδες, να δανείζεσαι, να σπέρνεις κουτσούβελα και να ονειρεύεσαι σύνταξη στα 50 διορισμένος στο δημόσιο...



Υ.Γ. είδες για να μην έχεις μπάρμπα στην κορώνη; μ' ένα "ρεσάλτο" θα ήσουν και αντιεξουσιαστής και αναρχικός και οικολόγος και με την κυβέρνηση!

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες