Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο θρίαμβος των «νταβάδων»!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 1:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
5) Συνεχιζετε να κανετε το ιδιο λαθος, βαζοντας το ΚΚΕ στο ιδιο τσουβαλι με την υπολοιπη Αριστερα, οσον αφορα το χαρακτηρισμο "νεοταξιτης" και πραγματικα, ουδεποτε δεν το αιτιολογησατε. Μιλατε μονο για τη σταση του απεναντι στο ζητημα των μεταναστων. Χωρις να εξετασω αν το σκεπτικο του Κομματος ειναι σωστο, δεν υπαρχουν αλλα ζητηματα απο τα οποια να φαινεται τι σταση κραταει ενα κομμα απεναντι στην παγκοσμιοποιηση? Τον ορο "ταξικος πατριωτισμος" δεν τον διαβασατε στο πρωτοσελιδο του Ριζοσπαστη? Τι γνωμη εχετε για τα υπολοιπα διεθνη ζητηματα με τα οποια καταπιανεται το ΚΚΕ? Κρατα σωση σταση? Και αν ναι, δικαιολογειται ο ορος "νεοταξιτης" επειδη λανθανει το κομμα σε ενα ζητημα (που για μενα δεν λανθανει)? Οταν καποιος εχει 100, 1000 φορες δικιο και καπου το χανει σε ενα ζητημα ειναι "στημενος" (που επαναλαμβανω οτι κατα τη γνωμη μου, ουτε εκει το χανει)?


Για πες μου, φίλε Κανένα. Λες ότι η στάση του ΚΚΕ δεν είναι λάθος σε σχέση με το μεταναστευτικό. Αλλά για εξήγησε μου ποια είναι η θέση του; Νομιμοποίησει όλων; Και αν είναι αυτή η θέση του ως προς τους ήδη ευρισκόμενους λαθρομετανάστες στην χώρα μας, ποια θέση θα λάβει, ενόψει ενός νέου μεταναστευτικού ρεύματος; Νομιμοποίησει και των επόμενων δηλαδή; Και που θα σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι; Διαρκής νομιμοποίηση είναι η θέση του; Και που θα απορροφηθούν τότε τα 3 ή 4 εκατομμύρια νομιμοποιημένων μεταναστών; Σε ποια εργοστάσια θα δουλεύουν; Και εφόσον νομιμοποιηθούν θα απολαμβάνουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά ποια εργασιακά δικαιώματα; Αυτά που μέσω της παράνομης ύπαρξης τους εδώ, οι κεφαλαιοκράτες τα έχουν υπονομεύσει; Που έχουν εξαφανίσει ολόκληρους επαγγελματικούς κλαδους με όπλο την παράνομη μετανάστευση;

Κατάλαβε το εξής: ότι το τσιτάτο περί νομιμοποίησης όλων των μεταναστών είναι ένα κομματικό πυροτέχνημα, διότι δεν μας λέει αν μια τέτοια πολιτική πρέπει να ακολουθείται εις τον αιώνα τον άπαντα ή όχι. Δεύτερον, η ελληνική οικονομία είναι μια οικονομία δομημένη πάνω στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών, δευτερευόντως. Ο δεύτερος τομέας μπορεί να απορροφήσει κάποιο αριθμό μεταναστών, ο πρώτος όχι, αν αναλογιστούμε το επίπεδο των εισερχομένων μεταναστών. Τρίτο και κυριώτερο, αν σήμερα, την ώρα αυτή που μιλάμε, η κυβέρνηση νομιμοποιούσε τους πάντες θα υπέγραφε την καταδίκη της ελληνικής οικονομίας όπως την ξέρουμε σήμερα. Διότι η αυτόματη ένταξη, εν μια νυκτί, εκατομμυρίων ανθρώπων στα κοινωνικά ταμεία και στην αγορά εργασίας θα οδηγούσε στην κατάρρευση των πρώτων και στον εκμεσαιωνισμό της δεύτερης. Η αύξηση στην ζήτηση εργασίας θα οδηγούσε στην μείωση των μισθών δραματικά. Ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια μετανάστες, θα εγγράφονταν στο ταμείο ανεργίας με ό,τι συνεπάγεται τούτο. Διότι ουδείς γνωρίζει πόση είναι η ανεργία στις τάξεις των μεταναστών.

Εν ολίγοις, θα οδηγούμασταν σε εφιαλτικές καταστάσεις για την κοινωνία μας με την αυτόματη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, νυν και μελλόντων. Και μην νομίζεις ότι οι καπιταλιστές δεν το ξέρουν αυτό. Δια τούτο και δεν απαιτούν αυτόματη νομιμοποίηση. Διότι το σύστημα τους, στην Ελλάδα, θα καταρρεύσει, τάχιστα. Προτιμούν το υπάρχον. Ομηρία Ελλήνων και μεταναστών. Και το δυστυχές είναι ότι και το ΚΚΕ γνωρίζει ότι με την θέση του αυτή το σύστημα θα καταρρεύσει, αλλά μάλλον αυτό επιθυμεί, αλλά επιλέγει το λάθος δρόμο.


Εν συντομία, η μετανάστευση-λαθραία ή νόμιμη-στην καπιταλιστική περίοδο είναι όπλο του καπιταλισμού εναντίον όλων των εργαζομένων. Ενώ στον σοσιαλισμό είναι αχρείαστη.
_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες