Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο θρίαμβος των «νταβάδων»!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 8:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο θρίαμβος των «νταβάδων»!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο θρίαμβος των «νταβάδων»!!!

Μετά από τη χρόνια καταιγιστική εγκεφαλική πλύση του ελληνικού λαού, η «χούντα» της ενημέρωσης κατάφερε να κατασκευάσει μια «κοινή γνώμη» στα μέτρα της.

Ποτέ στην ελληνική ιστορία δεν έχουμε ζήσει τέτοια παρατεταμένη και άγρια νεροποντή πολιτικής χειραγώγησης. Σύσσωμη η «χούντα» των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των καναλιών, βομβάρδιζαν, συστηματικά, καθημερινά, ανελέητα και βάρβαρα τον Έλληνα ψηφοφόρο, με παραισθησιογόνα σύγχυσης, ψευτιάς, παραπολιτικής και απάτης.

Τέτοια υστερική παράκρουση για την εξόντωση των ιδεών και της πολιτικής, τέτοια θηριώδη προπαγανδιστική πλύση εγκεφάλου και τόση σύσσωμη και ενορχηστρωμένη κινητοποίηση του «παρακράτους» των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) για το στούπωμα του κρανίου μας, την κατασκευή «κοινής γνώμης», την καθοδήγηση και τον έλεγχο της «βούλησης» του ελληνικού λαού, δεν έχουμε ΠΟΤΕ ξαναζήσει…

Κατάφεραν να ξεγελάσουν ένα τμήμα των ψηφοφόρων και να θριαμβεύσουν: Πέτυχαν το «Βατερλό» της Ν.Δ., επέβαλαν την κυβέρνηση που ήθελαν και τώρα λυσσωδώς εφορμούν για τον βασικό, αρχικό τους στόχο: Την καρατόμηση του Καραμανλή…

Όλοι οι «εγκάθετοι» των καναλιών (δημοσιογράφοι, πολιτικοί και «μαϊντανοί»), με υπερβάλλοντα ζήλο και φανατισμό γύρω από την καρατόμηση του Καραμανλή ωρύονται: παρακολουθήστε τους και θα το διαπιστώσετε…

Από αύριο το παιχνίδι θα χοντρύνει και με πολλούς άλλους «ιμάντες» του παρακράτους…

Οι «νταβάδες» θριάμβευσαν!!!

Ανέβασαν τον Γιωργάκη στην πρωθυπουργία, αλλά από αύριο αρχίζουν τα δύσκολα.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ, με το Γιωργάκη Πρωθυπουργό και τις εκρηκτικές εσωτερικές αντιφάσεις του δεν μπορεί να σταθεί για πολύ…

Τώρα, αυτό το εσωτερικά διχασμένο και παρασιτικό ΠΑΣΟΚ, θα έρθει σε επαφή με την εκρηκτική κοινωνική κατάσταση και τα γιγάντια προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και πρώτα από όλα με τα «εθνικά».

Ο Θρίαμβος, συνεπώς, των «νταβάδων» είναι ατελής και κυρίως «θρίαμβος» του «φαίνεσθαι». Στη πραγματικότητα το έργο τους δεν έχει ολοκληρωθεί: Μια πόρτα, απλώς, άνοιξαν.

Η δεύτερη και πιο σημαντική πόρτα είναι να διασπάσουν τη Ν.Δ., να «εξορίσουν» τον Καραμανλή και να επιβάλλουν τις δυνάμεις εκείνες που θα συναινέσουν, χωρίς αναστολές και τριγμούς στα ολοκληρωτικά σχέδια των «νταβάδων» και του αμερικανικού παρακράτους.

Για να αντιμετωπίσουν τα σημερινά καυτά και εκρηκτικά προβλήματα και κυρίως για να δώσουν τις αμερικανικές λύσεις στα εθνικά ζητήματα, χρειάζονται οικουμενικά σχήματα και πλατιές πολιτικές συναινέσεις.

Αυτός είναι ο λόγος που τώρα το ντέφι των «νταβάδων» και των «εγκάθετών» τους κτυπά προς μία και μόνη κατεύθυνση: Στην παραίτηση και τον παραμερισμό του Καραμανλή: μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος του τεμαχισμού της και των οικουμενικών σχημάτων…

Αλλά και αυτό να καταφέρουν (ίσως ο ίδιος και απόψε να τους ανοίξει το δρόμο), πάλι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Την ελληνική κοινωνία που βράζει, που αηδιάζει τους πολιτικούς απατεώνες και ακόμα περισσότερο τη δικτατορία της ψευτιάς (ΜΜΕ).

Μπορεί να κατασκεύασαν την εκλογική «κοινή γνώμη», αλλά δεν μπορούν να εξαφανίζουν τα εκρηκτικά προβλήματα.

Μπαίνουμε σε σκοτεινέ μέρες, σε μέρες πολιτικά θυελλώδεις…

Σε μέρες που όσο και αν το θέλουν δεν μπορούν, ακόμα για πολύ, να επιβάλλουν τη δική του «τάξη».

Η «τάξη» του είναι κτισμένη στην άμμο.

Θα καταρρεύσουν …

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 8:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο θρίαμβος των «νταβάδων»!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
PESTA RE FILE. GAMW TOUS NTAVADES KAI THN PASOKIKH PROPAGANDA. TA KALA KAI SYMFERONTA KAI GIA TON GIWRGAKH. 8A THN PA8EI KAI AYTOS SE LIGO KAIRO APO TOYS DIKOYS TOY KAI 8A GELANE, MONO POU MEXRI TOTE 8A GAM**** H XWRA KAI OI NEOI AN8RWPOI. OLA EDW PLHRWNONTAI ELLHNES POU SAS EXOUN VALEI STO TRIPAKI EDW KAI 35 XRONIA NA ASXOLEISTE ME 2 MONO KOMMATA. VALATE TA XERIA SAS KAI VGALATE TA MATIA SAS. KAI KATI BLOGS POU TO EPAIZAN ANE3ARTHTA TOSOUS MHNES OPWS TO TRWKTIKO FANERW8HKAN PWS PASOKIZOUN KAI AYTA ME THN PROKHRY3H TWN EKLOGWN KAI EPEITA. MH XAIRESTE POLY. TA PRAGMATA GIA TH XWRA EINAI DYSKOLA. ENA GAMHM*** KOMMA VGHKE, MH XAIRESTE ESEIS GIA THN PARTH TOYS.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 8:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δυστυχώς ο Γρεκός ξεχνάει εύκολα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 9:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
"Θα την πληρώσεις ακριβά την άσκηση βέτο κε Καραμανλή" είπε κάποια γλυκειά μάυρη ύπαρξη και να τι εννοούσε
Επιστροφή στην κορυφή
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 10:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://kostasxan.blogspot.com/2009/10/blog-post_3438.html

Άρχισαν τα «όργανα» και τα «παπαγαλάκια» της Ντόρας ετοιμάζουν την διαδοχή…

Το σύστημα τιμωρεί τον Καραμανλή
που δεν δέχτηκε να το υπηρετήσει...


Όλοι περίμεναν πως το θάρρος του Καραμανλή να αντισταθεί στις ορέξεις και στα σχέδια των ΗΠΑ για την περιοχή (βλ. Σκόπια) και η απόφασή του να συνεργαστεί με τη Ρωσία και να την βοηθήσει να επεκτείνει γρηγορότερα τους ενεργειακούς της αγωγούς, θα το «πλήρωνε» ακριβά και θα ήταν η κύρια αιτία να απωλέσει την κυβέρνηση.

Ποιος όμως περίμενε πως ο Κώστας Καραμανλής θα αντιμετωπίσει τον προσωπικό πολιτικό αφανισμό; Δεν αρκεί στους «τιμωρούς» του να του πάρουν την κυβέρνηση, αλλά απαιτούν την παραίτηση του!!! Και η προεργασία έχει γίνει από καιρό, και το πρόσωπο αντικατάστασης έχει ήδη βρεθεί, και τα πληρωμένα παπαγαλάκια έχουν ειδοποιηθεί για να ολοκληρώσουν την παραδειγματική τιμωρία του πρώην πρωθυπουργού της χώρας.

Όποιες διαφορές και αν έχει κάποιος Έλληνας πολίτης με τον κύριο Καραμανλή, είναι αφύσικο να κάνει αποδεκτό τον πλήρη παρεμβατισμό των διεθνών, αλλά και των εγχωρίων, «νταβάδων» και να συναινεί στην επίθεση που δέχεται αυτή τη στιγμή πρώην πρωθυπουργός. «Προς παραδειγματισμό» αυτών που θα ακολουθήσουν, ο αποκεφαλισμός του Καραμανλή χρησιμοποιείται ως φόβητρο πιθανών διαδόχων του.

Τον ρόλο του δήμιου έχουν αναλάβει τα γνωστά καλοπληρωμένα φερέφωνα του συστήματος, της δικτατορίας των media που εκφράζει τις τάσεις και κάνει πράξη τους σχεδιασμούς ανθελληνικών κέντρων. Η δημοσιογραφία σήμερα θα πρέπει να θρηνεί με την στάση των «διάσημων» του χώρου της. Η δημοκρατία σήμερα θα πρέπει να κρύβεται μπροστά στον βιασμό της λογικής και της ελευθερίας του πνεύματος.

Οι ατάκες που από νωρίς σήμερα, ημέρα των εκλογών, που έβγαιναν στον «αέρα», ήταν χαρακτηριστικές και όσο περνούσε η ώρα γινόντουσαν περισσότερο σαφείς, ξεδιάντροπες και δίχως ίχνος σεβασμού στον θεσμό του πρωθυπουργού. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» (σιωνιστική έκφραση) βρήκε απόλυτη έκφραση στα καλοστημένα «τραπέζια συζητήσεων» των μέσων μαζικής αποβλάκωσης.

Όλα άρχισαν όταν το πρόσωπο αντικαταστάτης έδωσε την εκκίνηση της επίθεσης.
Και αυτό έγινε λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, όπου (ειρωνεία) «ο λαός αποφασίζει»… Αλλά η εντολή επίθεσης είχε δοθεί και εφαρμόστηκε σταδιακά. Αμέσως μετά την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων και πριν καν διαμορφωθεί κάποια τάση, τα ξόανα της (πραγματικής) δημοσιογραφίας) άρχισαν τα χτυπήματά τους:

«Ο χαμένος χάνεται…», «Η Ντόρα έρχεται (ειρωνικά: την είδα στον ύπνο μου το βράδυ», «Ο Καραμανλής κήρυξε εκλογές, ενώ μπορούσε να συνεχίσει, ο ίδιος έκανε προσωπικό προεκλογικό αγώνα, ο ίδιος έχασε με ιστορικά χαμηλό ποσοστό, άρα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις… (μεγάλη αγωνία στο να φύγει ο Καραμανλής, γιατί άραγεWink Οι εξελίξεις είναι επιβεβλημένες…» και άλλες πολλές που μόνο σκοπιμότητα ή μικροψυχία δηλώνουν. Οι επιθέσεις των δημοσιογράφων εναντίον του Καραμανλή μόλις άρχισαν. Και είναι αυτοί που εμπλέκουν το όνομα και την πολιτική οντότητα της Ντόρας Μπακογιάννη στο θέμα «αντικατάστασης» του Κώστα Καραμανλή…

Εδώ και καιρό ψιθυρίζονται οι βλέψεις της κυρίας Μπακογιάννη για τη θέση της αρχηγίας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως εδώ και αρκετό καιρό ακούγεται κάτι περί «πλέγματος προστασίας» της Ντόρας από δημοσιογράφους, που «εξαφανίζουν» ή «παγώνουν» οτιδήποτε αρνητικό έχει να κάνει με την Ντόρα Μπακογιάννη. Οι «κακές γλώσσες» μιλάνε για δρομολογημένες αποφάσεις, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, που οδηγούν στην αντικατάσταση του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Όμως, οι ίδιες γλώσσες ανέφεραν, πάντα, πως η «η Ντόρα έχει μάθει από το παράδειγμα Βενιζέλου και δεν πρόκειται να κάνει ευθεία επίθεση στον Καραμανλή». Στόχος της κυρίας Μπακογιάννη, σύμφωνα με τους «διαδρομιστές», που γνωρίζουν πολλά σύμφωνα με τις εξελίξεις, είναι η δημιουργία ενός συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που θα οδηγήσει στην αποκαθήλωση του Καραμανλή και θα εκλέξει την κυρία Μπακογιάννη στη θέση του. Κάτι τέτοιο αποτελεί όμως κίνηση η οποία θα πραγματοποιηθεί αφού η κυρία Μπακογιάννη μετρήσει «τα κουκιά», τους δικούς της βουλευτές που θα επανεκλεγούν. Ειδάλλως, θα ψάξει για την επόμενη ευκαιρία, με τον επόμενο αρχηγό…

«Ο Καραμανλής έχασε λόγω των ακατάλληλων προσώπων», είναι η δικαιολογία όλων εκείνων που προσπαθούν να κρύψουν τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της ανατροπής. Είναι η απόπειρα να «εξαφανιστούν» αυτοί που δολοφόνησαν επανειλημμένα την δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Ο πολίτης δεν πρέπει να μάθει ποτέ αυτούς που κινούν τα νήματα και ορίζουν την ζωή του ή και τον θάνατό του. Οι «νταβάδες», εγχώριοι ή υπερατλαντικοί, μικρή σημασία έχουν πλέον για τον απλό άνθρωπο, ο οποίος αποδεδειγμένα (σύμφωνα και με τις τελευταίες εκλογές) άγεται και φέρεται από φερέφωνα και ανθρωπάκια που ποτέ δεν θα κατανοήσουν τις αγωνίες και τους φόβους του.

Η εκδίκηση των ανίκανων, η δικτατορία των ΜΜΕ, μαζί με τα συμφέροντα που έπαψαν να εξυπηρετούνται όσο ήθελαν, επέβαλαν σε αυτή την χώρα ένα αύριο για το οποίο υπάρχουν πολλοί και μεγάλοι φόβοι πως θα φέρει τραγικές και δυσάρεστες εξελίξεις. Ας χαιρόμαστε λοιπόν, όσο μπορούμε και ας νιώθουμε υπερήφανοι επειδή κάποιοι γεμίζουν τους τσέπες τους ή και γελάνε με τα χάλια μας…


Υ.Γ.: Μπακογιάννη, Σουφλιάς, Παυλόπουλος και Μεϊμαράκης στον «αφρό». Κανείς δεν ασχολείται μαζί τους και με τα τεράστια σφάλματά τους που έκαναν τη Νέα Δημοκρατία να χάσει την κυβέρνηση. Γιατί άραγε κανείς (πλην του βουλευτού Καμμένου) δεν ασχολείται με την ανεπάρκεια και τα σκάνδαλα των συγκεκριμένων Νεοδημοκρατών υπουργών που φέρουν τεράστια ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών; Γιατί κανείς δημοσιογράφος δεν έχει να θυμηθεί τίποτε από τη δράση αυτών των ηγετικών στελεχών που εμπιστευόταν ο Καραμανλής;
Επιστροφή στην κορυφή
Αθάνας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 10:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εθνικά Θέματα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παρατηρώ : 1. Πως η δρομολόγιση των εθνικών Θεμάτων (Σκόπια & Εγχώριοι Λακέδες τους)-Αιγαίο (Πετρέλαια,λέγε βραχονησίσες)-Θράκη,έχει μπει σε τάξη
: 2. Οι φωτιές της Πελοποννήσου (Wink-η Δεκεμβριανή Επανάσταση της Νέας Τάξης (τους λέγανε επαναστατημένους νέους!)-Η βόμβα στο χρηματιστήριο & στη Θεσαλονίκη,με ταυτόχρονη προκύρηξη εκλογών
: 3.Το συγχαριτήριο του Πλανητάρχη στο Νέο Πρωθυπουργό (πριν λίγο) & η οριοθέτηση του ρόλου του από τον Μπάρακ !
ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ λέτε τίποτε άσχημο για την ελλάδα ;
Επιστροφή στην κορυφή
Κανενας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 10:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αυτο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙ Αμερικανοι πετυχαινουν διπλη νικη μεχρι στιγμης. Μια με το ΠΑΣΟΚ και μια με την παραιτηση Καραμανλη (με την προυποθεση οτι η Ντορα θα ειναι η επομενη αρχηγος).

Αν παρ ολα αυτα βγει ο Αβραμοπουλος (αυτοι οι 2 φαινεται οτι θα ειναι υποψηφιοι), θα ειναι ο πιο "τιποτας" αρχηγος που ειχε ποτε η ΝΔ. Ειναι μεγαλυτερο μηδενικο και απο τον Παπανδρεου ακομα, οτι πιο τιποτενιο καθεται στη Βουλη.

Παρ ολα αυτα, ο Καραμανλης μαλλον δεν παιρνει συνταξη ακομα. Ειναι μολις 52 ετων. Απλα θα κανει λιγο πισω και μετα απο λιγα χρονια θα ξαναβγει στην επιφανεια (ετσι πιστευω τουλαχιστον).

Απο αυτες τις εκλογες κραταω τα εξης:
1) Το χαμηλο (μεχρι στιγμης) ποσοστο του ΚΚΕ. Αυτο οφειλεται στην κακιστη επικοινωνιακη του πολιτικη και σε αλλα μικροζητηματα, τα οποια ομως στο συνολο τους πηγαζουν απο αυτη την κακη εικονα. Ιδεολογικα το ΚΚΕ συνεχιζει να υπερεχει εναντι οποιουδηποτε αντιπαλου, αλλα αυτο, στην επιχη της εικονας δεν ειναι αρκετο. Αποδειξη, οτι ο πιο ανυπαρκτος "ηγετης" κομματος ολων των εποχων, γινεται Πρωθυπουργος.

2) Την ανοδο του ΛΑΟΣ. Αυτη τη στιγμη που γραφω, μιλαει ο Καρατζαφερης στο Ζαππειο και, αν και τιποτα πλεον δεν με εκπλησσει σε αυτο τον ανθρωπο, ο λαικισμος του ειναι εκνευριστικοτατος και, το κυριοτερο, επικινδυνος για τον πολιτη, καθως τα τελευταια χρονια παρακολουθει το επιπεδο του πολιτικου λογου να πεφτει κατακορυφα και συμβιβαζεται με ολο και λιγοτερο σαφεις διατυπωσεις. Οτι ακριβως χρειαζεται το Συστημα. Ενας ακροδεξιος λαικιστης.

3) Τη φουσκα των Οικολογων και την παραταση ζωης του ΣΥΡΙΖΑ. Με τους Οικολογους δεν τελειωσαμε (ειναι οτι πιο απολιτικο εχει υπαρξει ποτε και αρα θα προβληθουν και θα στηριχθουν απο ολα τα καθεστωτικα μεσα). Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπισει "εσωστρεφεια" οπως λενε οι μεγαλοδημοσιογραφοι. Τα μαχαιρια που κρυφτηκαν τελευταια στιγμη χαριν της βουλευτικης καρεκλας, τωρα θα βγουν ξανα πιο ακονισμενα απο πριν. Μια απορια μονο: θα μπορει να κλ@νει στα εδρανα της Βουλης ο Ψαρριανος ή δεν θα εχουμε τετοια τιμη αυτη την τετραετια?

4) Την αποχη. Ναι, ειναι αποψη το να μη θελεις να στηριξεις κανεναν, αλλα αυτη η αποψη στο 99% των περιπτωσεων πηγαζει απο ανθρωπους που, στην πραγματικοτητα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ασχοληθουν και, χαιδευουν τον εαυτο τους λεγοντας "ελα μωρε ολοι ιδιοι ειναι". Ευτυχως, δεν ειναι ολοι ιδιοι. Σ αυτους που απειχαν, αφιερωνω τη γνωστη φραση του Περικλη: "Και μονον εμεις, εκεινον που δεν ενδιαφερεται καθολου για την πολιτικη τον θεωρουμε οχι φιλησυχο, αλλα αχρηστο". Βαρια κουβεντα, αλλα καποτε πρεπει να καταλαβουμε οτι, αν θελουμε να δουμε τον πραγματικο ενοχο για αυτη την κατασταση, δεν εχουμε παρα να κοιταχτουμε στον καθρεφτη.

Η Κυβερνηση του Πασοκ που ερχεται, θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα η χειροτερη απο τοτε που υπαρχουμε σαν εθνος-κρατος αν εξαιρεσουμε χουντες και κατοχες. Θα εχει ομως απεναντι της και τη χειροτερη αξιωματικη αντιπολιτευση ολων των εποχων. Το τονιζω αυτο, γιατι πολλοι απο σας, κρυφα ή φανερα, απο αντι-πασοκικο μενος ησαστε ετοιμοι να ψηφισετε ΝΔ (και μαλλον το κανατε κιολας). Αντιπολιτευση πραγματικη μπορει να ειναι μονον οι αγωνες του λαου. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ (ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ) ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ

Απο τις 5 του Οκτωβρη καποιοι ανθρωποι θα αγωνιζονται ξανα. ΟΙ υπολοιποι θα συνεχισουν να καθονται στον καναπε τους?
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 11:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για το τι σήμαιναν αυτές οι εκλογές και το γιατί δεν έπρεπε να υπάρξει συντριβή του Καραμανλή το έχουμε αναλύσει διεξοδικά.

ΤΩΡΑ σε όσους μπορούν να σκεφτούν ΠΟΛΙΤΙΚΑ και συνθετικά φαίνεται.

Επίσης εδώ και δύο χρόνια αναλύουμε πολύ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ποιοί ήταν οι σχεδιασμοί του πλανητικού ιμπεριαλισμού, τα μέσα που χρησιμοποιούσαν, ποιους ήθελαν, ποιούς επεδίωκαν να καρατομήσουν και το ΓΙΑΤΙ...

Επαληθευτήκαμε μέχρι κεραίας...


ΤΩΡΑ για το λαϊκό κίνημα.


ΠΑΝΤΑ μιλάγαμε ότι καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί, ούτε καμία ΑΜΥΝΑ να υπάρξει, χωρις την κινητοποίηση και οργάνωση του ελληνικού λαού.

Αλλά το λαϊκό κίνημα έχει εξοντωθεί πλήρως από τα "αριστερά" κόμματα και από την εισβολή των ιμπεριαλιστικά εισαγόμενων αλλοδαπών.

Το να μιλάμε γενικά για το λαϊκό κίνημα, δίχως να βλέπουμε το στραπάτσο που έχει πάθει και τους υπεύθυνος του στραπάτσου είνα σαν να μη λέμε ΤΙΠΟΤΑ...

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ οι συμφορές που έρχονται και η αντικειμενική πραγματικότητα που βιώνουμε θα οξύνουν τις λαϊκές διεργασίες και θα αναπτύξουν Κινήματα.

Ωστόσο, ο υποκειμενικός παράγοντας, ΟΧΙ μόνο είναι δραματικά καθυστερημένος, αλλά και τα υπάρχοντα "αριστερά" υποκείμενα είναι καθεστωτικοί ιμάντες των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών...

Βλέπεις, φίλε μου, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ευθύγραμμα, ούτε λύνονται με ευχολόγια περί Λαού ή αναφωνήματα ότι είμαστε "κομμουνιστές"...


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 11:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Υπομνήσεις

Ο Καραμανλής άνοιξε ο ίδιος το δρόμο της απρόσκοπτης επιβολής των αμερικανικών σχεδίων.
Το είχαμε επισημάνει από τις 27 Αυγούστου, με τα παρακάτω άρθρα.

Διαβάστε και άλλες αναλύσεις ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=21380#21380



Ραγιαδισμός: μια εικόνα χίλιες λέξεις

Την πρώτη του, εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ρασμούσεν.

Αν έβλεπε κανείς το πάνελ των δηλώσεών του, μαζί με τον Πρωθυπουργό και την Ντόρα, πράγματι θα διαπίστωνε ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.

Από τη μια ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ (ο «εγκάθετος» της πλανητικής αυτοκρατορίας) με την αυθάδη σατραπική πολιτική του στολή: Μίλαγε έχοντας καθαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του την ψυχρή βεβαιότητα ότι απευθύνεται σε υπηκόους, σε δούλους.

Από την άλλη η Ντόρα με ένα πλατύ χαμόγελο ηδονικής απόλαυσης. Απολάμβανε ηδονικά τη δουλεία: Συνειδητός ραγιάς των ΗΠΑ…

Το πιο τραγικό πρόσωπο αυτής της εικόνας ήταν ο Πρωθυπουργός. Στο πρόσωπό του αποτυπωνόντουσαν όλα τα χρώματα του δράματος της υποταγής, όλη η τραγικότητα της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ της υποταγής.

Ο Καραμανλής ήταν το πιο τραγικό πρόσωπο της «εικόνας», ακριβώς γιατί είχε συνείδηση της υποταγής του και δεν ήταν πωρωμένος ώστε να ηδονίζεται από αυτήν.

Ο Καραμανλής εξέπεμπε όλη την τραγικότητα του ανθρώπου που τον είχαν «τσαλαπατήσει», του είχαν εξοντώσει κάθε βούληση και τον είχαν υποτάξει πλήρως, έχοντας συναίσθηση της οδυνηρής πτώσης του στις μπότες του ηγεμόνα.

ΟΛΑ αυτά τα τραγικά «χρώματα» του δαρμένου και υποταγμένου ήταν αποτυπωμένα και στο πρόσωπό του και στην ομιλία του: Όταν προσπαθούσε να δικαιολογήσει γιατί πρέπει να υποταχθούμε στο ΝΑΤΟ, να συμμετέχουμε στα αμερικάνικα προβλήματα στο Αφγανιστάν και να εκπαιδεύσουμε Αφγανούς «επαναστάτες», δηλαδή τους τυχοδιώκτες και τις μαφίες των Αμερικανών που έχουμε στην Ελλάδα…

Πράγματι η εικόνα μίλαγε τόσο παραστατικά και αποκαλυπτικά.

Ο Καραμανλής δήλωσε πλήρη υποταγή και υπακοή. Τα έδωσε όλα…

Φυσικά αυταπατάται αν πιστεύει ότι θα σωθεί. Θα καταποντιστεί ακόμα πιο γρήγορα στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Θα αποτελέσει τον αποδιοπομπαίο τράγο και θα ανοίξει πιο διάπλατα τις πόρτες στους συνειδητούς «αμερικανοτσολιάδες» που καραδοκούν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και πρωτίστως στη Ν.Δ.

Η εικόνα και τα λόγια του Καραμανλή (με επίγνωση της ενοχής του) μπροστά στο ΝΑΤΟϊκό αξιωματούχο σηματοδοτούν την ολοκληρωτική υποταγή της κυβέρνησης σε ΟΛΑ τα ολέθρια σχέδια του πλανητικού «Νταβά»…

Το καλό γι’ αυτόν, ίσως, είναι, να μην υλοποιηθούν επί των ημερών του: Των λίγων μηνών που του απομένουν…



Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

Όλοι μιλούν για πρόωρες εκλογές και μάλιστα εντός του Οκτωβρίου. Σχεδόν το έχουν σίγουρο και μάλλον είναι.

Θα διατυπώσουμε
μερικές απλές πολιτικές σκέψεις, υπό τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων, για να αντιληφθούμε το τι γένεται, το τι παίχτηκε και το τι παίζεται.

Παρατήρηση πρώτη:

Η ιστορική πείρα λέει, καθώς και η πολιτική επιστήμη, τούτο: Καμία κυβέρνηση δεν κάνει πρόωρες εκλογές έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα τις χάσει. Ιδιαίτερα στο μέσον μιας γιγάντιες κρίσης και αμέσως μετά από λαίλαπα καταστροφών που στρέφεται εναντίον της.

Κανένας Πρωθυπουργός δεν αυτοκτονεί συνειδητά, εκτός και αν έχει υποκύψει εντελώς στους «νταβάδες»: Πλανητικούς και εγχώριος.

Οι πρόωρες εκλογές σημαίνουν τούτο: Ο Καραμανλής τα έχει δώσει πλέον ΟΛΑ…

Ίσως, ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ να τον «έπεισε», όπως αναλύουμε στην αρχή…

Παρατήρηση δεύτερη:

Μια σοφή παροιμία λέει: «Πες μου ποιόν συναναστρέφεσαι να σου πω ποιος είσαι».

Ποιοι από την κυβέρνηση ζητούν πιεστικά εκλογές ΤΩΡΑ;

Η Ντόρα και ο Σουφλιάς. Δηλαδή οι «εντολοδόχοι» των «νταβάδων»: Ξένων και ντόπιων.

Χρειάζεται αυτό περισσότερη ανάλυση; ΟΧΙ!!!

Παρατήρηση τρίτη:

Γιατί οι «νταβάδες» (ξένοι και ντόπιοι) θέλουν τώρα εκλογές;

Βιάζονται για πολλούς λόγους:

α). Είναι πολύ πιεστικά τα σχέδια που θέλουν να προωθήσουν για τα εθνικά μας θέματα και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Θέλουν ένα πολιτικό σκηνικό κατακερματισμένο και απόλυτα ελεγχόμενο.

β). Αν ρίξουν τον Καραμανλή τον δυναμώνουν. Αν τον πάνε «καροτσάκι» μέχρι την προεδρική εκλογή (σημείο που μπορεί να τον ρίξουν) υπάρχει ο μέγας κίνδυνος να αποκτήσει αυτοδυναμία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτό δεν διευκολύνει τους σχεδιασμούς, γιατί μετά πρέπει να διαιρέσουν μια κυβέρνηση με νωπή εντολή.

Θέλουν εκλογές ΤΩΡΑ γιατί ελπίζουν σε εκλογικές ισορροπίες, δηλαδή σε έλλειψη αυτοδυναμιών:
Τέτοιες ρευστές εκλογικές ισορροπίες είναι ΙΔΑΝΙΚΕΣ γιατί παρέχουν μια ποικιλία πολιτικών επιλογών για την προώθηση των σχεδιασμών τους.

Ούτε τον Κώστα ούτε τον Γιώργο θέλουν. Άλλα είναι τα σενάριά τους.

Μέσα σε αυτή τη νταβατζίδικη στρατηγική εντάσσονται και οι διαλυτικές «τρικυμίες» στο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ…

Τελευταία παρατήρηση:

Ο Καραμανλής φαίνεται ότι υπέκυψε σε ΟΛΑ και παίζει το παιχνίδι των «νταβάδων», δίχως να έχει γνώση και συναίσθηση των βαθύτερων στόχων του παιχνιδιού. Δηλαδή ότι ο ίδιος στρώνει το έδαφος της απόσυρσής του…

Μια και είναι χειροπόδαρα δεμένος
( ο ίδιος το φρόντισε αυτό) πιστεύει ΑΦΕΛΩΣ ότι η ήττα τώρα θα είναι μικρότερη…

"Πείστηκε" δηλαδή ότι δεν υπάρχει διέξοδος και ότι θα τον πάνε «καροτσάκι» μέχρι το Μάρτιο.

Την τόλμη δεν την έχει να αντισταθεί στοιχειωδώς.

Έχει πάθει, όμως και πλήρη πολιτική συσκότιση.
Γιατί το διαρκές σφυροκόπημά του εγκυμονεί εξίσου και μεγάλους κινδύνους για τους «Νταβάδες»: μια αυτοδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου.

Στις σημερινές συνθήκες καμιά αυτοδυναμία δεν στέκεται εύκολα και παράλληλα τις απανωτές κυβερνητικές πτώσεις οι «νταβάδες» τις τρέμουν, ακριβώς γιατί σκέφτονται μακρύτερα και τρέμουν το ξύπνημα του ελληνικού λαού


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κανενας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 12:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Αυτο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για να απαντησω:
1) Ποτε δεν ειπα οτι ειμαι κομμουνιστης. Ειπα οτι ιδεολογια μου ειναι ο κομμουνισμος. Για μενα, "κομμουνιστης" ειναι τιτλος τιμης, που λεει κι αυτος ο φασιστας ο Βελοπουλος και δεν φοριεται σε μπλουζακι, ουτε χτυπιεται σε τατουαζ. Κερδιζεται μεσα απο αγωνες ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ. Το αν θα γινω καποτε κομμουνιστης, θα το κρινουν αλλοι.

2)Δεν εχετε το προνομιο της αποκλειστικης επαληθευσης των λεγομενων σας. Αρκει να ριξετε μια ματια σε κειμενα του Ριζοσπαστη (που ουτε κατα το ημισυ δεν κανει την ιδεολογικη δουλεια που πρεπει) και σε επισημα συμπερασματα του ΚΚΕ. Οτι συμβαινει, το ΚΚΕ το προβλεπει χρονια πριν και χωρις να παριστανει το Νοστραδαμο (την Κασσανδρα ισως).

3)Καταλαβαινετε φυσικα, οτι δεν εχω το χρονο και το χωρο να αναπτυσσω τις αποψεις μου οπως θα ηθελα. Οταν μιλαω για αγωνες του Λαου, εννοειται πως εχω στο μυαλο μου κατι πολυ πιο συγκεκριμενο απο αυτο που γραφω (εκτος και αν ο ορος "ταξικος" δεν σας λεει τιποτα). Αν θελετε να πιανεστε απο ακουσιες παραλειψεις μου για να με τοποθετησετε σωνει και καλα εκει που ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕ να ημουν πολιτικα, καντε το. Δεν εχω ουτε το χρονο, ουτε και τη διαθεση να αποδεικνευω οτι δεν ειμαι ελεφαντας (οπου ελεφαντας βλεπε χαζοχαρουμενος, πολυχρωμος wannabe "αριστερος"). Και για του λογου το αληθες κι εσεις ειστε ομιχλωδης στην τοποθετηση σας. Τι "Κινηματα" θα αναπτυχθουν? Εγω τουλαχιστον μιλησα για καθαρα ταξικη παλη. Εσεις?

4) Η ευθυνη της Αριστερας για την κατασταση που επικρατει ειναι τεραστια. Ο "καθρεφτης" που ανεφερα πριν νομιζω το αντικατοπτριζει. Και στο κομμα που στηριζω ασκω το μεγαλυτερο κομματι της κριτικης μου, η οποια και πιστευω οτι ειναι επικοδομητικη και, σιγουρα, πολυ πιο ουσιαστικη απο αυτη που βλεπω να γινεται συνηθως (και απο εδω μεσα). Το ΚΚΕ εχει σαφη ελαττωματα, τα οποια ξεκινουν και απο τον τροπο λειτουργιας του ακομη, αλλα αυτο δεν ειναι της παρουσης. Οσον αφορα την υπολοιπη αριστερα, λιγο με νοιαζει και θα σας εξηγησω γιατι. Ενας απο τους βασικοτερους νομους της Βιολογιας λεει το εξης: Οταν δυο ειδη ζουν στο ιδιο περιβαλλον και καταναλωνουν πανω κατω τους ιδιους πορους απο αυτο, νομοτελειακα θα ερθουν σε συγκρουση και στο τελος, το ενα θα επικρατησει ολοκληρωτικα απεναντι στο αλλο. Καταλαβαινετε νομιζω τι θελω να πω.

5) Συνεχιζετε να κανετε το ιδιο λαθος, βαζοντας το ΚΚΕ στο ιδιο τσουβαλι με την υπολοιπη Αριστερα, οσον αφορα το χαρακτηρισμο "νεοταξιτης" και πραγματικα, ουδεποτε δεν το αιτιολογησατε. Μιλατε μονο για τη σταση του απεναντι στο ζητημα των μεταναστων. Χωρις να εξετασω αν το σκεπτικο του Κομματος ειναι σωστο, δεν υπαρχουν αλλα ζητηματα απο τα οποια να φαινεται τι σταση κραταει ενα κομμα απεναντι στην παγκοσμιοποιηση? Τον ορο "ταξικος πατριωτισμος" δεν τον διαβασατε στο πρωτοσελιδο του Ριζοσπαστη? Τι γνωμη εχετε για τα υπολοιπα διεθνη ζητηματα με τα οποια καταπιανεται το ΚΚΕ? Κρατα σωση σταση? Και αν ναι, δικαιολογειται ο ορος "νεοταξιτης" επειδη λανθανει το κομμα σε ενα ζητημα (που για μενα δεν λανθανει)? Οταν καποιος εχει 100, 1000 φορες δικιο και καπου το χανει σε ενα ζητημα ειναι "στημενος" (που επαναλαμβανω οτι κατα τη γνωμη μου, ουτε εκει το χανει)?

Λυσεις υπαρχουν. Και αν θελουμε να κανουμε κριτικη υπαρχει η επιστημονικοτατη μεθοδος του Μαρξισμου και του διαλεκτικου υλισμου. Την ασπαζεστε? Απο που φαινεται αυτο, οταν βγαζετε συμπερασματα βασιζομενοι στην ΕΞΑΙΡΕΣΗ και οχι στον ΚΑΝΟΝΑ?

Και κατι τελευταιο: Ποια ειναι πιο ισχυρη, η ταξικη σας συνειδηση ή η εθνικη? Γιατι εγω τουλαχιστον ειμαι απο την πρωτη στιγμη σαφης, ενω εσεις, τεσσερα χρονια τωρα σχεδον, δεν εχετε καταφερει να γινετε.

Φιλικα, ελπιζω.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 12:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε μου διαβάζουμε το «Ρ» πάρα πολλά χρόνια, καθώς επίσης και την πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ παρακολουθούμε συστηματικά και ιστορικά…

Αν θεωρείς επαλήθευση τις κοινοτοπίες ότι τα βάρη τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι ή ότι ο καπιταλισμός εξαθλιώνει κ.λπ, τότε πράγματι έχει επαληθευτεί.

Αυτά είναι κοινοτοπίες που ισχύουν από τότε που ο καπιταλισμός διέρχεται την γεροντική του κατάπτωση.

Μπορώ να σου γράψω πολλά, αλλά τα θεωρώ χάσιμο χρόνο. Μελέτησέ τα ο ίδιος. Διάβασε και πιο συστηματικά τις άπειρες αναλύσεις μας…

Τότε, θα καταλάβεις τι προτάσσουμε το «κοινωνικό» (ταξικό) ή το «εθνικό»…


Και ο μαρξισμός, μάθε, γιατί μάλλον ζεις με σχήματα, είναι «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης» και όχι «ταξικές φράσεις»…


Αλλά αν θέλεις τέτοιες «ταξικές» συζητήσεις, άνοιξε μια συζήτηση ξεχωριστή.

Εδώ συζητάμε άλλο ζήτημα, που είναι και αυτό βαθύτατα ταξικό, όπως γενικά η Πολιτική, αλλά συγκεκριμένο…


Και αφού θέλεις «ταξικές αναλύσεις», σε παραπέμπω εδώ:

http://www.resaltomag.gr/115.mag

και εδώ:

http://www.resaltomag.gr/122.mag

ψάξε υπάρχουν πάρα πολλές ακόμα…



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΛΕΞΙΑΔΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 11:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο λαός απεφάνθη!
Με ποιά κριτήρια όμως;

Δυσαρεστημένοι, απογοητευμένοι κλπ. από την πολιτική Καραμανλή έτρεξαν να πασοκίσουν "γεμάτοι ελπίδες και όνειρα για το μέλλον"!

Όλοι ασχολούνται με την οικονομία, με τη φορολογία με τα 5 ευρώ αύξηση ή μείωση στο μισθό τους κλπ. (ή και με την αρπακτή τους κάποιοι που φαντασιώνουν προνόμια). Μόνο που η πολιτική δεν συνίσταται μόνο σε αυτό. Υπάρχει η εξωτερική πολιτική, υπάρχουν οι διεθνείς σχέσεις, υπάρχει η Τουρκία και οι αξιώσεις της, υπάρχουν οι μετανάστες που πανηγυρίζουν και η συντριπτική νίκη στην Ξάνθη και στην Ροδόπη, υπάρχουν και άλλα πολλά παρόμοια μα οι ψηφοφόροι - οι δήθεν αγανακτησμένοι -κατά πως φαίνεται δεν τα σκεφτόντουσαν καθόλου, όταν έριχναν την ψήφο τους. Τους φόρους σκεφτόντουσαν και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης που βλέπουν στον ύπνο τους και παθαίνουν ονείρωξη. Όπως όλοι οι καλοί δούλοι έτσι και αυτοί διάλεξαν διαχειριστή στο προτεκτοράτο τους. Μα όταν τον διάλεγαν δεν ήταν ως πολίτες, αλλά ως υπήκοοι - υπηρέτριες, που δεν έχουν καμία σχέση με ιδεαλιστικά (αρχαιοελληνικά) πρότυπα ελευθερίας - αυτονομίας και αυτάρκειας. Μικροταλαίπωροι, άθλιοι και μίζεροι, σκουληκάκια που θέλουν να καλυτερεύσουν λίγο τη λάσπη μέσα στην οποία σέρνονται επέλεξαν τον "αρχηγό" τους.

Ούτε καν τα μικρά κόμματα δεν ψήφισαν για να εκδηλώσουν την αντίδραση τους. Η μικρή άνοδος του ΛΑΟΣ πρακτικά δεν νομίζω ότι αντανακλά από τη λαϊκή βούληση και πολλά πράγματα. Το ΚΚΕ πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα.

Ο ελληνικός λαός σαν καλός ζητιάνος ΕΣΚΥΨΕ να πιάσει τα πλαστά χαρτονομίσματα που του πέταξαν. Σκύβοντας σήκωσε και "λίγο τη φούστα του ή κατέβασε λιγάκι τα παντελόνια του". Τώρα "θα του τι φορέσουν" και αν θα κλάψει δεν είναι γιατί πόνεσε -ίσως αυτό έχει αρχίσει να του αρέσει- αλλά γιατί συνειδητοποίησε πως τα χαρτονομίσματα είναι πλαστά.

Εμετός, απογοήτευση και αηδία για έναν τόπο που την ώρα που φωνάζει "πεθαίνω σαν χώρα", οι πολίτες του απαντούν "άντε πέθανε να πάρουμε και καμιά κληρονομιά από τα κοράκια που θα σε βγάλουν σε πλειστηριασμό".[size=18]
[/size]
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 12:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πριν δυο χρονια οταν γινοταν η εσωκομματικη μαχη στο ΠΑΣΟΚ ειχα διαφωνησει με τη θεση σας υπερ του Γ.Παπανδρεου που βασιζοταν σε προβλεψη οτι η αρχηγια του θα οδηγησει σε διαλυση το ΠΑΣΟΚ και θα επακολουθησουν ζυμωσεις και προβλεψα οτι ο νικητης των εσωκομματικων εκλογων θα ειναι ο επομενος πρωθυπουργος και προτιμοτερος θα ηταν ο Βενιζελος.Τελικα σημερα μαλλον διαλυεται η ΝΔ.
Θα διαφωνησω και παλι με την προβλεψη σας οτι επικεινται κυβερνησεις συνασπισμου.Αντιθετως επικειται μακρα κυριαρχια Παπανδρεου και μεταβολη του ΠΑΣΟΚ σε πληρως καθεστωτικο κομμα μονιμης εξουσιας τυπου παλιας Δεξιας.Οι λογοι ειναι οι ακολουθοι :
1) Τα δημογραφικα στοιχεια δειχνουν οτι η ΝΔ εχει το μεγαλο μερος των οπαδων της σε ηλικιωμενους και στους νεους ψηφοφορους πιανει μολις 20%.
2) Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολογοι ειναι ισχυροι στις νεες ηλικιες και το κραμα ιδεων που διακινουν ταιριαζει γαντι για μεταπηδηση στο ΠΑΣΟΚ οταν μεγαλωσουν αργοτερα για επαγγελματικους λογους.
3) Οι 600-700 χιλιαδες μεταναστες που θα παρουν δικαιωμα ψηφου κατα 80-90% θα ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ.
4) Ο τυπος ειναι κατα μεγα μερος φιλοπασοκ.
5) Με τον ΓΑΠ το ΠΑΣΟΚ μεταλλασσεται οριστικα σε νεοταξικο κομμα χωρις παραφωνιες.
6) Τα αριστερα κομματα ειναι σε παρακμη.
Απο τα παραπανω συναγεται οτι δεν εχουν κανενα λογο οι εσωτερικοι και εξωτερικοι επικυριαρχοι να μη χρησιμοποιησουν ενα κομμα που εχει καταστει η ραχοκοκκαλια του καθεστωτος αλλα και της κοινωνιας προσεγγιζοντας το 50% σε δυναμικα μεσης ηλικιας στρωματα και που επι πλεον εχει την δικη τους ιδεολογια.Δεν υπαρχει αναγκη διασπασεων και αναταραξεων.Ο ΓΑΠ μπορει να φερει εις περας ολο το νεοταξικο προγραμμα με ελαχιστες αντιδρασεις.
Οι μεταναστες κατ αρχας θα συνεχιζουν να τον ψηφιζουν χωρις οικονομικες παροχες για 10 χρονια περιπου ευχαριστημενοι μονο με την αποδοση ιθαγενειας.Τα "λαικα κινηματα" ειναι ηδη ελεγχομενα και για να υπαρξουν ανεξελεγκτα θα χρειαζοταν καποιο αλλο οραμα που δεν υπαρχει.
Η εθνικη συνειδηση στους νεους εχει καμφθει και θα φανει μολις κλεισει το κυπριακο και το Αιγαιο.
Ο ΓΑΠ ειναι σε θεση να τα κλεισει με μονη αντιδραση μερικες διαδηλωσεις του ΚΚΕ για την τιμη των οπλων και κλειστες συγκεντρωσεις αποστρατων για το θεαθηναι.Ο μονος ασταθμητος παραγων ειναι η κατασταση στην Τουρκια που ειναι πολυ πιο δυναμικη απο την ελληνικη ημιθανη κοινωνια και μπορει να δημιουργησει προβληματα στις συμφωνιες.
παρ ολα αυτα θα συνεχισω να αγοραζω το περιοδικο σας και σας ευχομαι καλη τυχη απεναντι στους τραμπουκους γιατι δεν εχω και τιποτε αλλο να κανω.
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 12:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Καραμανλής παρέδωσε την πρωθυπουργία. Αυτό είναι πασιφανές!

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι, αν την παρέδωσε με δική του πρωτοβουλία λόγω του βάρους των δυσεπίλυτων προβλημάτων και της προσωπικής του κούρασης(αν και δεν γνωρίζω κάποιον που να κουράστηκε ποτέ από την εξουσία), ή αν την παρέδωσε στα πλαίσια της εναλλαγής των Γόνων στην πολιτική εξουσία, η οποία εποπτεύεται από τους πέραν του Ατλαντικού. Αν δηλαδή παραιτήθηκε γιατί ο ρόλος του, η αποστολή του έφθασε στο τέλος της και τώρα ήρθε η σειρά του επόμενου διεκπεραιωτή.

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 1:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προς επισκέπτη:

Μάλλον δεν θυμάσαι καλά τι λέγαμε τότε.
Την διάσπαση του ΠΑΣΟΚ την απέτρεψαν οι "νταβάδες", ακριβώς για να μην αρχίσει η αναδιάταξη (δηλαδή η διάσπαση) του κομματικού τοπίου από το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που θα ήταν ό,τι το καλύτερο για το λαϊκό κίνημα.

Υποστηρίζαμε τότε το Γιωργακη, ακριβώς γιατί ο Βενιζέλος θα είχε επισπεύσει αυτό που γίνεται ΤΩΡΑ.

Η εκτίμησή μας ήταν σωστή.

Απλώς νίκησαν οι "νταβάδες" και "κατασκεύασαν" τα πράγματα, όπως τα σχεδίασαν...

Για Καραμανλή:

Το να θρηνούμε για τον Καραμανλή είναι σαν να πιστεύαμε ότι ο Καραμανλής θα ήταν ποτέ δυνατόν να αγωνιστεί υπέρ της ελληνικής κοινωνίας και του λαού.


Άνθρωπος τους καθεστώτος είναι και υποταγμένος σε αυτό τα καθεστώς.

Δεν είχε καμία διαφορετική στρατηγική πολιτική.


Απλώς για τούς λόγους που έχουμε εξηγήσει, η ίδια αυτή νεοατξική πολιτική του προχωρούσε με αργούς ρυθμούς και με καθυστερήσεις...

Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που δεν θέλαμε να συντριβεί. Για να μην επιταχυνθούν οι διαδιακσίες των εθνικών μας συμφωρών.

Το να θρηνούμε, συνεπώς για αυτόν είναι σαν πιστεύαμε ότι ήταν κάτι διαφορετικό ή μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι και εξυπηρετεί...

Τα έχουμε, εξηγήσει όλα αυτα πολύ αναλυτικά...


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες