Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ραγιαδισμός: μια εικόνα χίλιες λέξεις

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 27, 2009 3:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ραγιαδισμός: μια εικόνα χίλιες λέξεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ραγιαδισμός: μια εικόνα χίλιες λέξεις

Την πρώτη του, εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ρασμούσεν.

Αν έβλεπε κανείς το πάνελ των δηλώσεών του, μαζί με τον Πρωθυπουργό και την Ντόρα, πράγματι θα διαπίστωνε ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.

Από τη μια ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ (ο «εγκάθετος» της πλανητικής αυτοκρατορίας) με την αυθάδη σατραπική πολιτική του στολή: Μίλαγε έχοντας καθαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του την ψυχρή βεβαιότητα ότι απευθύνεται σε υπηκόους, σε δούλους.

Από την άλλη η Ντόρα με ένα πλατύ χαμόγελο ηδονικής απόλαυσης. Απολάμβανε ηδονικά τη δουλεία: Συνειδητός ραγιάς των ΗΠΑ…

Το πιο τραγικό πρόσωπο αυτής της εικόνας ήταν ο Πρωθυπουργός. Στο πρόσωπό του αποτυπωνόντουσαν όλα τα χρώματα του δράματος της υποταγής, όλη η τραγικότητα της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ της υποταγής.

Ο Καραμανλής ήταν το πιο τραγικό πρόσωπο της «εικόνας», ακριβώς γιατί είχε συνείδηση της υποταγής του και δεν ήταν πωρωμένος ώστε να ηδονίζεται από αυτήν.

Ο Καραμανλής εξέπεμπε όλη την τραγικότητα του ανθρώπου που τον είχαν «τσαλαπατήσει», του είχαν εξοντώσει κάθε βούληση και τον είχαν υποτάξει πλήρως, έχοντας συναίσθηση της οδυνηρής πτώσης του στις μπότες του ηγεμόνα.

ΟΛΑ αυτά τα τραγικά «χρώματα» του δαρμένου και υποταγμένου ήταν αποτυπωμένα και στο πρόσωπό του και στην ομιλία του: Όταν προσπαθούσε να δικαιολογήσει γιατί πρέπει να υποταχθούμε στο ΝΑΤΟ, να συμμετέχουμε στα αμερικάνικα προβλήματα στο Αφγανιστάν και να εκπαιδεύσουμε Αφγανούς «επαναστάτες», δηλαδή τους τυχοδιώκτες και τις μαφίες των Αμερικανών που έχουμε στην Ελλάδα…

Πράγματι η εικόνα μίλαγε τόσο παραστατικά και αποκαλυπτικά.

Ο Καραμανλής δήλωσε πλήρη υποταγή και υπακοή. Τα έδωσε όλα…

Φυσικά αυταπατάται αν πιστεύει ότι θα σωθεί. Θα καταποντιστεί ακόμα πιο γρήγορα στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Θα αποτελέσει τον αποδιοπομπαίο τράγο και θα ανοίξει πιο διάπλατα τις πόρτες στους συνειδητούς «αμερικανοτσολιάδες» που καραδοκούν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και πρωτίστως στη Ν.Δ.

Η εικόνα και τα λόγια του Καραμανλή (με επίγνωση της ενοχής του) μπροστά στο ΝΑΤΟϊκό αξιωματούχο σηματοδοτούν την ολοκληρωτική υποταγή της κυβέρνησης σε ΟΛΑ τα ολέθρια σχέδια του πλανητικού «Νταβά»…

Το καλό γιΆ αυτόν, ίσως, είναι, να μην υλοποιηθούν επί των ημερών του: Των λίγων μηνών που του απομένουν…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 27, 2009 3:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από:
http://kostasxan.blogspot.com/2009/08/blog-post_5105.html


Παρέμβαση του Ράσμουσεν για Κύπρο και Αιγαίο
Διμερές θέμα οι παραβιάσεις του Αιγαίου



Την πρώτη του, εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, που θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και τους υπουργούς Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη και Αμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σε συνέντευξή του τονίζει την ανάγκη βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που χαρακτηρίζει ζήτημα διμερές μεν, που θα αποτελέσει όμως ένα από τα κεντρικά θέματα της θητείας του καθώς, όπως δηλώνει, έχει αρνητικές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία του ΝΑΤΟ στη μεγαλύτερη αποστολή του, στο Αφγανιστάν.


Διμερές χαρακτηρίζει και το ζήτημα των συνεχών παραβιάσεων των ελληνικών συνόρων από τουρκικά αεροσκάφη και ζητεί «αυτοσυγκράτηση» αμφοτέρων των πλευρών και «ρεαλισμό» για τη βελτίωση της γενικότερης κατάστασης, ενώ δεν αποκλείει να ζητηθεί από την Ελλάδα πρόσθετη συνεισφορά στο Αφγανιστάν.

Το Κυπριακό, η καρδιά του προβλήματος

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:

http://kostasxan.blogspot.com/2009/08/blog-post_5105.html

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 27, 2009 9:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ενας από τους σχεδιασμούς των πλανητικών «νταβάδων»!
Διαβάστε την παρακάτω αποκαλυπτικότατη συνέντευξη.


Από:
http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2009/08/blog-post_6998.ht
ml

Πρώην Αμερικανός ΥΠΕΞ προς Σκόπια: "συνεχίστε και οι Έλληνες θα εξαναγκαστούν να υποχωρήσουν"!

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Lawrence Eagleburger (αριστερά, με τον Henry Kissinger το 1982) είναι από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και υπέρμαχος της ρεαλιστικής προσέγγισης των Διεθνών Σχέσεων. Γνωρίζει όσο λίγοι τα Βαλκάνια, έχοντας υπηρετήσει ως πρέσβης στο Βελιγράδι, πριν αναλάβει το 1992 υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Bush. Πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ, η οποία στο τμήμα που αφορά το θέμα της ονομασίας έχει ως εξής:


- Κύριε Eagleburger, γνωρίζετε όλες τις πιέσεις που δέχεται η “Μακεδονία” τα τελευταία χρόνια από την πλευρά της Ελλάδας, οι οποίες αυτό το Καλοκαίρι εξελίσσονται σε ένα πρωτοφανές τελεσίγραφο με το οποίο ζητείται η “Μακεδονία” άνευ όρων να αλλάξει το κρατικό ιστορικό και συνταγματικό όνομά της!

L. E: Όταν γίνεται λόγος για τους Έλληνες, εγώ εμμένω σε αυτό που είχα πει στο πρόσφατο παρελθόν: Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αναμειγνύονται, να παρεμποδίζουν και να θέτουν όρους ζητώντας η “Μακεδονία” να μην αποκαλείται έτσι όπως αποκαλείται και όπως αυτή επιθυμεί να την αποκαλούν. Αυτό θα ήταν σαν να έλεγε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το Μεξικό ότι δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε Ηνωμένες Πολιτείες, διότι και αυτοί ονομάζονται Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού. Κάτι τέτοιο είναι παράλογο και αποτελεί καθαρή ανοησία! Θα υπογραμμίσω ότι η “Μακεδονία” έχει το δικαίωμα να ονομάζεται όπως αυτή επιθυμεί και βάσει αυτού πρέπει να πείτε στην Ελλάδα και στους Έλληνες να κοιτούν τη δουλειά τους!

-Κατά την άποψή σας, δεδομένων όλων αυτών που συμβαίνουν στη “Μακεδονία”, νομίζετε ότι υπάρχουν προσπάθειες, αλλά και κίνδυνος, να διαμορφωθεί γιΆ αυτή μία εικόνα “μήλου της έριδος” στα Βαλκάνια, γεγονός που θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων;

- Δεν πιστεύω ότι υπάρχει οιοσδήποτε κίνδυνος. Η “Μακεδονία” μπορεί να φροντίζει τον εαυτό της. Καταλαβαίνω πως η συμπεριφορά της Ελλάδας έναντι της “Μακεδονίας” κάνει πιο δύσκολη τη ζωή σας, αλλά η “Μακεδονία” δεν πρόκειται να καταστεί το μήλο της έριδος της περιοχής, όπως αναφέρατε, διότι η “Μακεδονία” και οι “Μακεδόνες” είναι πολύ ώριμοι, ενώ οι Έλληνες πρέπει να μεγαλώσουν και να παραδεχτούν ότι η “Μακεδονία” έχει το δικαίωμα να αποκαλείται όπως επιθυμεί.

- Ως έμπειρος διπλωμάτης, ποιά είναι η άποψή σας συγκεκριμένα ως προς τις πιέσεις που ασκούνται στη “Μακεδονία” και στο “μακεδονικό” λαό να αλλάξουν το εθνικό, ιστορικό και συνταγματικό τους όνομα και να απολέσουν την ταυτότητά τους για την υλοποίηση ενός μόνου στόχου: την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ;

- Πρέπει να είσαστε προσεκτικοί, διότι υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις στην παγκόσμια ιστορία όπου κάποιες χώρες εκβιάζουν άλλες. Έτσι, μην νομίζετε πως είσαστε οι μόνοι. Πιστεύω, όμως, πως έχετε δίκιο που νοιώθετε πως οι Έλληνες δεν συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, δημιουργώντας προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Εάν οι Έλληνες έχουν κάποιο συναίσθημα, τότε θα πρέπει να παραδεχτούν ότι έχετε το δικαίωμα να αποκαλείστε και να ονομάζεστε όπως επιθυμείτε. Συνεπώς, συνεχίστε με το όνομά σας και οι Έλληνες, αργά ή γρήγορα, θα εξαναγκαστούν να υποχωρήσουν!

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω πως πριν από μερικούς μήνες εισηγηθήκατε ότι η Ελλάδα, αντί να μεριμνά για το πρόβλημα με τη “Μακεδονία”, πρέπει να προσηλωθεί σε ανεπίλυτα προβλήματα σχετικά με την ιδέα της “Μεγάλης Αλβανίας”. Όπως γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες αναβιώνει η τρομοκρατία στην Κοιλάδα του Πρέσεβο και στα σύνορα μεταξύ Κοσόβου, Σερβίας και “Μακεδονίας”. Υπάρχει κίνδυνος η “Μακεδονία” να καταστεί εκ νέου “πυριτιδαποθήκη”;

- Νoμίζω πως οι αναλυτές υπερβάλλουν. Δεν πιστεύω πως το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να μετατρέψει τη “Μακεδονία” σε “πυριτιδαποθήκη”. Ωστόσο, θα ήταν λογικό να μην γίνεται πολύς λόγος σχετικά, διότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί. Αυτό που πρέπει να πράξει η “Μακεδονία” είναι αυτό που ήδη πράττει: Να εμμείνει στις θέσεις της όπως μέχρι τώρα, δίχως αποδοχή συμβιβασμού, και τελικά οι Έλληνες θα υποχωρήσουν και θα παραιτηθούν. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά τελικά αυτοί θα υποχωρήσουν!

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 28, 2009 8:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

Όλοι μιλούν για πρόωρες εκλογές και μάλιστα εντός του Οκτωβρίου. Σχεδόν το έχουν σίγουρο και μάλλον είναι.

Θα διατυπώσουμε
μερικές απλές πολιτικές σκέψεις, υπό τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων, για να αντιληφθούμε το τι γένεται, το τι παίχτηκε και το τι παίζεται.

Παρατήρηση πρώτη:

Η ιστορική πείρα λέει, καθώς και η πολιτική επιστήμη, τούτο: Καμία κυβέρνηση δεν κάνει πρόωρες εκλογές έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα τις χάσει. Ιδιαίτερα στο μέσον μιας γιγάντιες κρίσης και αμέσως μετά από λαίλαπα καταστροφών που στρέφεται εναντίον της.

Κανένας Πρωθυπουργός δεν αυτοκτονεί συνειδητά, εκτός και αν έχει υποκύψει εντελώς στους «νταβάδες»: Πλανητικούς και εγχώριος.

Οι πρόωρες εκλογές σημαίνουν τούτο: Ο Καραμανλής τα έχει δώσει πλέον ΟΛΑ…

Ίσως, ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ να τον «έπεισε», όπως αναλύουμε στην αρχή…

Παρατήρηση δεύτερη:

Μια σοφή παροιμία λέει: «Πες μου ποιόν συναναστρέφεσαι να σου πω ποιος είσαι».

Ποιοι από την κυβέρνηση ζητούν πιεστικά εκλογές ΤΩΡΑ;

Η Ντόρα και ο Σουφλιάς. Δηλαδή οι «εντολοδόχοι» των «νταβάδων»: Ξένων και ντόπιων.

Χρειάζεται αυτό περισσότερη ανάλυση; ΟΧΙ!!!

Παρατήρηση τρίτη:

Γιατί οι «νταβάδες» (ξένοι και ντόπιοι) θέλουν τώρα εκλογές;

Βιάζονται για πολλούς λόγους:

α). Είναι πολύ πιεστικά τα σχέδια που θέλουν να προωθήσουν για τα εθνικά μας θέματα και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Θέλουν ένα πολιτικό σκηνικό κατακερματισμένο και απόλυτα ελεγχόμενο.

β). Αν ρίξουν τον Καραμανλή τον δυναμώνουν. Αν τον πάνε «καροτσάκι» μέχρι την προεδρική εκλογή (σημείο που μπορεί να τον ρίξουν) υπάρχει ο μέγας κίνδυνος να αποκτήσει αυτοδυναμία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτό δεν διευκολύνει τους σχεδιασμούς, γιατί μετά πρέπει να διαιρέσουν μια κυβέρνηση με νωπή εντολή.

Θέλουν εκλογές ΤΩΡΑ γιατί ελπίζουν σε εκλογικές ισορροπίες, δηλαδή σε έλλειψη αυτοδυναμιών:
Τέτοιες ρευστές εκλογικές ισορροπίες είναι ΙΔΑΝΙΚΕΣ γιατί παρέχουν μια ποικιλία πολιτικών επιλογών για την προώθηση των σχεδιασμών τους.

Ούτε τον Κώστα ούτε τον Γιώργο θέλουν. ¶λλα είναι τα σενάριά τους.

Μέσα σε αυτή τη νταβατζίδικη στρατηγική εντάσσονται και οι διαλυτικές «τρικυμίες» στο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ…

Τελευταία παρατήρηση:

Ο Καραμανλής φαίνεται ότι υπέκυψε σε ΟΛΑ και παίζει το παιχνίδι των «νταβάδων», δίχως να έχει γνώση και συναίσθηση των βαθύτερων στόχων του παιχνιδιού. Δηλαδή ότι ο ίδιος στρώνει το έδαφος της απόσυρσής του…

Μια και είναι χειροπόδαρα δεμένος
( ο ίδιος το φρόντισε αυτό) πιστεύει ΑΦΕΛΩΣ ότι η ήττα τώρα θα είναι μικρότερη…

"Πείστηκε" δηλαδή ότι δεν υπάρχει διέξοδος και ότι θα τον πάνε «καροτσάκι» μέχρι το Μάρτιο.

Την τόλμη δεν την έχει να αντισταθεί στοιχειωδώς.

Έχει πάθει, όμως και πλήρη πολιτική συσκότιση.
Γιατί το διαρκές σφυροκόπημά του εγκυμονεί εξίσου και μεγάλους κινδύνους για τους «Νταβάδες»: μια αυτοδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου.

Στις σημερινές συνθήκες καμιά αυτοδυναμία δεν στέκεται εύκολα και παράλληλα τις απανωτές κυβερνητικές πτώσεις οι «νταβάδες» τις τρέμουν, ακριβώς γιατί σκέφτονται μακρύτερα και τρέμουν το ξύπνημα του ελληνικού λαού

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 29, 2009 5:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Διαβάζοντας ΡΕΣΑΛΤΟ

Δεν χρειάζεται κανείς να διαθέτει προφητικές ικανότητες, ούτε να τρέφεται από τις «πληροφορίες» που διαρρέουν τα ποικίλα «επιτελεία» (κατά κανόνα παραπλανητικές) για να διακρίνει το τι παίζεται και μαγειρεύεται σήμερα και από ποιους.
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από κείμενό μας γραμμένο το Σεπτέμβριο του 2008 για το πώς έχει διαμορφωθεί η «πολιτική μας κατάσταση» και τι επιδιώκεται.


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=17805#17805




Υπάρχει, συνεπώς, ένα χάσμα, μια δραματική δυσαναρμονία μεταξύ των κοινωνικών και πολιτικών όρων που συνθέτουν την πολιτική κατάσταση.
Αυτό το τεράστιο πολιτικό κενό της κομματικής αναξιοπιστίας προσπαθούν να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν τα υπέρ-κέντρα, ξένα κέντρα εξουσίας και οι εγχώριοι υποτελείς μηχανισμοί αυτών των κέντρων: ΜΜΕ («νταβάδες»), καθώς και οι «εγκάθετοι» πολιτικοί θύλακές τους: ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΡΙΖΑ και θύλακες εντός των δύο μεγάλων κομμάτων.

Τα Αφεντικά και τα «εργαλεία» τους

Τα εργαλεία και η «πολιτική» αυτών των έξωθεσμικών κέντρων είναι η παραπολιτική, το σκάνδαλο- ψυχωτικό υπερθέαμα, η υστερική εμπορία της διαφθοράς και οι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις.
Οι Ύαινες του καθεστώτος (ΜΜΕ) θολώνουν το πολιτικό σκηνικό με βροντές, αστραπές και γκρίζα σύννεφα επιλεγμένης και διατεταγμένης
σκανδαλολογίας.
Τέτοιες επιλεγμένες και διατεταγμένες ενορχηστρώσεις σκανδαλοψυχώσεων και θεάματος πάντα ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ζοφερές εξελίξεις.
Τα μεγάλα αφεντικά είναι υπερατλαντικά.
Οι σκηνοθέτες: Οι «νταβατζήδες».
Οι ηθοποιοί και οι κομπάρσοι: Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, οι κομματικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί προβοκάτσιας.

Να γιατί ο Καρατζαφέρης, ο Τατούλης και οι λοιποί, όποια μπαρούφα και αν πετάξουν γίνεται ΕΙΔΗΣΗ και υπερθέαμα!!!
Να μιλάει ο Καρατζαφέρης για δημοκρατικές λειτουργίες και …διαφάνεια, σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι απλώς κωμικά, αλλά και τραγικά.

Το ανέκδοτο (αυτό θα ήταν ο Καρατζαφερης σε εποχές πολιτικής ζωντάνιας) γίνεται σήμερα μείζον πολιτικό γεγονός!!!


Οι στόχοι

Οι στόχοι είναι καθαροί σε κάθε σκεπτόμενο:
α). Γκρέμισμα του Καραμανλή και αποδόμηση του κομματικού τοπίου μέσα από νέες επιμειξίες και κομματικές κατασκευές ΑΠΟΛΥΤΑ ελεγχόμενες. ΓιΆ αυτό και κάθε «γύπας» κράζει αφηνιασμένα. Διεκδικεί μια θέση στα νέο προτεκτορατικό σκηνικό.
β) Επίλυση των μεγάλων εθνικών μας προβλημάτων σύμφωνα με τις βουλές των ΗΠΑ.
γ). Προώθηση των νέων προδοσιών που ετοιμάζουν για την Κύπρο.
δ). Πιο ταχεία ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας, της ιστορίας, των παραδόσεών της και του πολιτισμού της.
ε). Και φυσικά ανακοπεί κάθε πορείας προς τη Ρωσία, ακόμα και ακύρωση των συμφωνιών για τους αγωγούς.

Οι μεγάλες δυσκολίες

Οι «σχεδιαστές», ωστόσο των πολιτικών μας πραγμάτων (ΗΠΑ-«νταβάδες» και τα πολιτικά τους τσιράκια) αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Από τη μια γνωρίζουν την κοινωνική οργή και το «έκρυθμο» των πολιτικών μας πραγμάτων και από την άλλη δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική λύση για να γκρεμίσουν άμεσα την καταρρέουσα κυβέρνηση.
Ένα άμεσο γκρέμισμα του Καραμανλή μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου με απρόβλεπτες και μη εύκολα ελεγχόμενες καταστάσεις: Το κατέβασμα του λαού στους δρόμους και την κινητοποίηση και οργάνωση της κοινωνικής οργής.
Επιδιώκουν, συνεπώς, το «σούρσιμο» της αποσύνθεσης των κομμάτων, τη φθορά κάθε πολιτικής σκέψης και «αξίας», την προβολή των «λακέδων», ώστε στις εκλογές που θα συρθεί η κυβέρνηση να υπάρξει τέτοια κοινοβουλευτική ισορροπία και ακυβερνησία και τέτοιο πολιτικό κλίμα που θα γίνει εφικτή η ομαλή επιβολή των σχεδιασμών τους: Η αποδόμηση του πολιτικού τοπίου και η κατασκευή ενός νέου πλήρως ελεγχόμενο.
Φυσικά και εδώ λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Τον κοινωνικό ξενοδόχο: το λαϊκό ένστικτο και το λαϊκό θυμό που μπορεί να στραφεί σε εντελώς αντίθετες καταστάσεις από αυτές που υπολογίζουν οι «σχεδιαστές» και «σεναριογράφοι»: Οι οποίοι σαν τεχνοκράτες της εξουσίας υποτιμούν πάντα τις κοινωνικές διεργασίες και τη λαϊκή νοημοσύνη.
Τον πολιτικό ξενοδόχο: Τον Καραμανλή, ο οποίος δεν έχει απωλέσει ακόμα το πλεονέκτημα των πολιτικών πρωτοβουλιών και ο οποίος έχει πολλά «όπλα» στη φαρέτρα του, τα οποία μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό. Το ζήτημα είναι αν θέλει να τα χρησιμοποιήσει ή αν, με τη δεξιά νοοτροπία που τον διακατέχει, συνεχίσει να προχωρεί με ατολμία και με «τριπλίτσες».

Σημείωση:
Είχε τότε «όπλα» ο Καραμανλής.
Τώρα, μάλλον, έχει υποκύψει εντελώς και υλοποιεί ο ίδιος τα «σχέδια», μέσα στα οποία περιλαμβάνεται και ο παραμερισμός του.

Γράφαμε σχετικά το Μάιο επΆ αυτού τα εξής,
στο άρθρο: «Ο Καραμανλής γράφει τον επίλογο της πτώσης του!»




Ο Πρωθυπουργός έχει αποκτήσει πλέον όλα τα χαρακτηριστικά της βουλητικής ανεπάρκειας των εξαρτημένων, από τα αυτοκρατορικά κέντρα, πολιτικών.

Λειτουργεί και συμπεριφέρεται με τις ανακλαστικές κινήσεις του παγιδευμένου και ανήμπορου θεριού. Τραβάει για τον γκρεμό με τα μάτια ανοικτά, αλλά χωρίς να βλέπει…

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 29, 2009 5:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και δύο πιο πρόσφατα

Πριν από ένα μήνα στο άρθρο:
«Τα παιχνίδια για την εκλογή Προέδρου»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3561



Αν και έχουμε αναλύσει διεξοδικά τους σχεδιασμούς του οικονομικού κατεστημένου, περιληπτικά αναφέρουμε:

α). Αποδόμηση του πολιτικού τοπίου, διαίρεση των μεγάλων κομμάτων, πτώση του Καραμανλή και «απόσυρση» του Γιώργου Παπανδρέου.

β). Αναπαλαίωση (θα την βαπτίσουν ανανέωση) του κομματικού χάρτη με «εκσυγχρονισμένους» σχηματισμούς: «κεντροδεξιάς» και «κεντροαριστεράς», απόλυτα ελεγχόμενους.

γ). Συντήρηση και ανάπτυξη των ποικίλων δορυφόρων, έτσι ώστε να αποτελέσουν σε μια δεδομένη εκλογική ισορροπία, τις «τορπίλες» διαίρεσης των μεγάλων κομμάτων και παραμερισμού των «ενοχλητικών» ηγετικών τους προσωπικοτήτων. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το αγαπημένο τους «τέκνο» ακριβώς γιατί «κονταίνει» τη Ν.Δ. και «διαπλέκεται» με τον «εκσυγχρονιστικό» μητσοτακισμό.

Αυτό το σχέδιο των «νταβάδων» και ιδιαίτερα του «υπερνταβά» (ΗΠΑ), εδώ και χρόνια επιδιώκεται να υλοποιηθεί, με ποικίλες πράξεις, και πολύμορφα σενάρια, που μέχρι σήμερα, δεν πέτυχαν.


Μάιος 2009.
Στο άρθρο ο «πόλεμος των νταβάδων»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3426


Επιστροφή στην κορυφή
θουθου



Ένταξη: 04 Ιούλ 2008
Δημοσιεύσεις: 8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 30, 2009 1:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αυτά θα τα έβρισκα πολύ σωστά αν είχαμε έναν Τσάβες.. Αλλά με Παυλόπουλο υπερυπουργό; Με πλήρη διάλυση κυβερνητικού έργου; Με πλήρη διάλυση της Ελλάδας; Γιατί να "θάψουν" τέτοιον πρωθυπουργό; Γιατί ο Καραμανλής δεν κάνει την υπέρβαση, έστω και για εσωτερική κατανάλωση;
¶ρα ποια η χρησιμότητα αυτής της θεωρίας ότι "μας διαλύουν";;; Σε αντίθεση με τί; Μήπως παλατζάρουμε στα άκρα, από την συνωμοσιολογία στην κομματικοκρατία; Μήπως η αλήθεια είναι στην μέση, αλλά δεν θέλουμε να την δούμε;Γιατί μας χαλάει μια πιο σύνθετη προσέγγιση;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 30, 2009 7:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν μας την κάνεις εσύ τη "σύνθετη προσέγγιση";;;
Ή μήπως οι εξυπναδούλες σου αυτές είναι η "σύνθετη προσέγγιση"...
Ανέλυσε τις απόψεις σου (αν έχεις) και άσε τις σπερμολογικές "φιγούρες"...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 30, 2009 7:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ενα πολύ καλό άρθρο από το "Σοφιστή"
http://sofistis.wordpress.com/2009/08/28/280809/



Ο Σουφλιάς ζητά την παράδοση του Καραμανλή..



Λύσσαξε η δημοσιογραφία της διαπλοκής. Με λυμένα τα λουριά τους από κάθε στοιχειώδη σχέση με την δημοσιογραφική συνείδηση και δεοντολογία οι εντεταλμένοι της διαπλοκής πιέζουν εμφανώς και απροκάλυπτα για άμεσες εκλογές.

Η περιβόητη Μαρία Σπυράκη με το πονηρό χαμογελάκι, έκανε πάλι «ρεπορτάζ» απ τον Σουφλιά, ενώ ο Καψής με το ..σπινθηροβόλο μάτι, ο μοχθηρός Στραβελάκης και σύσσωμοι οι εντεταλμένοι του ΜΕΓΚΑ επιχειρηματολογούσαν ότι είναι ..καλύτερα να χάσει τώρα ο Καραμανλής παρά το Μάρτιο..(!)


Εν τω μεταξύ στου Μαξίμου αναβιώνουν οι μύθοι του Αισώπου και εκτυλίσσονται τραγελαφικές σκηνές.
Ο Καραμανλής, ως βλάκας κόρακας, είναι ανεβασμένος πάνω σε ένα δέντρο και από κάτω ο πονηρός Σουφλιάς τον κολακεύει για να αφήσει το τυρί της εξουσίας..
–Κώστα μου, του λέει ο βλάχος.. Είσαι ο πιο ικανός ηγέτης όχι μόνο των βαλκανίων αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.. Ο πιο ενεργητικός, ο πιο δραστήριος και αποφασιστικός.. Ο ηγέτης που αποφασίζει πάντα σωστά μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.. Κάνε τώρα της εκλογές λεβέντη μου για να τις ..χάσεις γιατί είναι χειρότερο να τις χάσεις τον Μάρτιο..(!)

Οι πάντες καταλαβαίνουν φυσικά, εκτός από τους ανικάνους της ΝΔ, ότι μοναδική ευκαιρία να επιβάλει τα σενάρια της η διαπλοκή είναι τώρα.. Τον Μάρτιο κανείς δεν ξέρει τι γίνεται..


Γιατί αν γίνουν τώρα οι εκλογές,
δηλαδή αν παραδώσει τώρα ο Καραμανλής γιατί περί αυτού πρόκειται, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και έτσι θα συγκροτηθεί αναγκαστικά μια μεταβατική κυβέρνηση που όπως επιθυμεί η διαπλοκή θα έχει τον Σουφλιά στο ρόλο του Ζολώτα, δήθεν για να σωθεί ο τόπος..

Βεβαίως κανέναν δεν συμφέρει να γίνουν τώρα οι εκλογές.. Ούτε τη ΝΔ, ούτε το Πασοκ και πολύ περισσότερο τον τόπο.. Όμως δεν έχει σημασία.. Έτσι όπως έχουμε καταντήσει οι εκλογές αποτελούν απλώς την βιτρίνα.. Όποιον και να ψηφίσεις πάλι η διαπλοκή θα κυβερνάει. Αυτήν τη Δημοκρατία έχουμε.. Φθάσαμε στο σημείο να το παίζει ρυθμιστής των εξελίξεων ακόμα και αυτός ο γελοίος καραγκιόζης, ο Καρατζαφέρης, που μόνο ένας Μιτσικώστας μπορεί να τον μιμηθεί.. Αλλά είπαμε..

Όσο δεν υπάρχει μια νέα αριστερά
με αξιόπιστο πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον, οι δυνάμεις της διαπλοκής θα αλωνίζουν και θα καταπατούν κάθε στοιχειώδη έννοια Δημοκρατίας και λεγόμενης λαϊκής κυριαρχίας με απίστευτη ευκολία.. Αρκεί να διαθέτουν στην πολιτική ζωή κάποιους ανίκανους, κάποιους πουλημένους και αλήτες, κάποιους γελοίους, κάποια ισχυρά μίντια και δυο-τρείς λυσσασμένους Στραβελάκηδες.. Τόσο απλά..

ΣΗΜ: Περί ανικανότητας διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Επιστροφή στην κορυφή
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 31, 2009 11:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://kostasxan.blogspot.com/2009/08/blog-post_31.html


Εκλογές τώρα; Μήπως αυτό θέλουν οι… «φίλοι» μας;


Η κυβέρνηση Καραμανλή καταρρέει και μαζί της καταρρέει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το συνειδητοποιήσουν, η αλήθεια είναι σκληρή και αμείλικτη εμφανίζεται πλέον μπροστά μας.

Ίσως να ήταν η τελευταία ελπίδα αυτού του λαού, μα η παρέα του Κώστα κατάφερε να κάνει τα αδύνατα δυνατά και να γκρεμίσει την ελπίδα ακόμη και των «ιδεολογικών» τους αντιπάλων για ένα καλύτερο αύριο.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
απλά «σάπισε» στην εξουσία. Το οξύμωρο με την κυβέρνηση του Καραμανλή είναι ότι σάπισε από την εξουσία…
Κι εδώ ακριβώς, είναι που έρχεται το σκληρό ερώτημα: Και τώρα τι κάνουμε;

Να συνεχίσει το Giorgo; Σκληρό θα είναι ακόμη και για τον ίδιο, εκτός και αν ολόκληρο το κυβερνητικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική (συγνώμη την αμερικανική γλώσσα). Και όχι μόνο σκληρό, αλλά και άδικο θα είναι, για τον υιό Παπανδρέου, να αναλάβει ένα χάος και να αναγκαστεί να κάνει ΤΙΣ υποχωρήσεις για να εξασφαλίσει ένα ξεροκόματο για τον λαό. Κι αυτό, γιατί οι εποχές με τα παντεσπάνια έχουνε φύγει ανεπιστρεπτί. Να έρθει στην εξουσία απλά για να ικανοποιήσει το όνειρο της μητρός (mother); Ακόμη σκληρότερο για τον Ελληνικό λαό που θα θυμηθεί «δραστηριότητες» του παρελθόντος της κυρίας Μάργκαρετ και θα δυσκολέψει πολύ τον «σοσιαλισμό» να πείσει για τον τίτλο του «μαγαζιού».

Όλοι φωνάζουν πως η χώρα πάει σε εκλογές… Κι εγώ αναρωτιέμαι: Έχει εξασφαλισθεί κάποιο είδος αυτοδυναμίας της επόμενης κυβέρνησης; Αν όχι, πολύ θα ήθελα να μάθω ποιος διάλος είναι αυτός που κερδίζει από μία περίοδο πολιτικής αστάθειας και ουσιαστικής ακυβερνησίας της χώρας…!

Μήπως σε μία χώρα που δεν υπάρχει σταθερότητα πολιτική γίνονται επενδύσεις από ξένα κεφάλαια;

Μήπως μία χώρα που δεν έχει μία «κεφαλή» την σέβονται οι φίλοι ή οι εχθροί της; Μήπως σε μία περίπτωση ακυβερνησίας της Ελλάδας οι Τούρκοι θα σταματήσουν την προκλητικότητά τους και θα περιμένουν να οργανωθούμε ως κράτος γιατί δεν είναι του τύπου τους να εκμεταλλεύονται θολές πολιτικές καταστάσεις και αδυναμίες του αντιπάλου;

Μπορούν να κατανοήσουν όλοι αυτοί που επιχαίρουν με τον «εξαναγκασμό» της κυβέρνησης σε εκλογές, πως χαίρονται επειδή η χώρα κατεβάζει τα χέρια (και ταυτόχρονα ανεβάζει τα πόδια) σε μία χρονική περίοδο που τεράστιες πολιτικο-οικονομικές αλλαγές συμβαίνουν στο πλανήτη και ευρισκόμενοι σε μία αστάθεια το μόνο που θα πάρουμε θα είναι ο ρόλος του χαμένου;

Μήπως μπορούν να μας πούνε όλοι αυτοί οι ειδήμονες γιατί θα πρέπει να πάει ο Καραμανλής σε εκλογές;

Μήπως επειδή το λένε τα γκάλοπ; Να τους θυμίσω μήπως την αποτυχία των γκάλοπ στις ευρωεκλογές και τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει αμέσως μετά για τις πιθανές σκοπιμότητες που εξυπηρέτησαν οι «γκαλοπατζήδες»;

Πού άκουσαν αυτοί οι «φωστήρες», της «πολιτικής ανάλυσης», ένας πρωθυπουργός να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές όταν γνωρίζει (μέσω των γκάλοπ) πως τις έχει χαμένες πριν αυτές γίνουν;

Έχουν ακούσει άραγε αυτοί οι «ειδικοί» για περίοδο κυβερνητικής προετοιμασίας εκλογών; Μήπως έχουνε ακούσει κάτι άλλο που αναφέρει «πολιτικό αιφνιδιασμό»; Πιστεύουν πως σήμερα, που όλοι διαλαλούν την «πραμάτεια» τους (την βεβαιότητα των εκλογών), ο Καραμανλής θα μπορέσει να αιφνιδιάσει τους πολιτικούς του αντιπάλους εάν ορίσει ημερομηνία εκλογών; Οι ίδιοι, εάν βρισκόταν στη θέση του Καραμανλή, θα προκήρυσσαν εκλογές επειδή θα το απαιτούσαν τα εκδοτικά συγκροτήματα; Αυτοί οι «ειδικοί πολιτικοί αναλυτές» πιστεύουν πράγματι πως βοηθούν την χώρα με όσα διαδίδουν;

Μήπως όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται σε ΜΜΕ μεγαλοεργολάβων, μπορούν, έστω και στοιχειωδώς, να στηρίξουν λογικά αυτά τα οποία βροντοφωνάζουν;

Μήπως
όλο αυτό το αντικυβερνητικό μένος κρύβει κάτι άλλο από πίσω του;

Μήπως κρύβει τους «νταβατζήδες» που κακώς ποτέ δεν αποκάλυψε ο σημερινός πρωθυπουργός;

Μήπως
κρύβει κάποιους άλλους που δεν επιθυμούν μία ενιαία Ελλάδα να διαχειρίζεται ενεργειακούς δρόμους;

Μήπως πάλι πίσω από αυτή την λυσσαλέα επίθεση κατά του Καραμανλή κρύβονται και φιλοδοξίες κάποιων κυβερνητικών που άνοιξαν τους «ασκούς του Αιόλου» για να δρομολογήσουν τώρα εξελίξεις, τις οποίες γνωρίζουν και δεν θέλουν να τις χρεωθούν οι ίδιοι στο μέλλον;

Οι ευθύνες του ίδιου του Καραμανλή, για το χάλι που επικρατεί στην χώρα, είναι τεράστιες. Ανέχτηκε αρουραίους, αρπακτικά και τρωγλοδύτες… Ανέχτηκε ανεύθυνους, ομαδούλες και πιθανώς εύκαμπτους ηθικά συνεργάτες. Ανέχτηκε εφαρμογές πολιτικών παρακολούθησης, χωρίς σχέδιο και στρατηγική, χωρίς αντίκρυσμα στο λαϊκό αίσθημα… Ανέχτηκε… Ανέχτηκε… Και όπως είναι φυσικό, αλλά και σύμφωνα με τους γραπτούς και άγραφους νόμους, ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρει την απόλυτη ευθύνη για όλα όσα σήμερα γεύεται… Ουσιαστικά, είναι πλέον δέκτης προσωπικών χτυπημάτων ο ίδιος ο πρωθυπουργός και αναμένεται το παιχνίδι να χοντρύνει και να τα χτυπήματα αναμένεται να φτάσουν μέχρι και στην ανικανότητά του λόγω… προσωπικών, οικογενειακών ή «άλλων» υποθέσεων που τον απασχολούν…

Από τα αρπακτικά,
που βολεύονται με ψίχουλα για να εξασφαλίσουν ένα χλωμό αύριο, περιμένω τα πάντα… Από τους νταβατζήδες τους, το ίδιο… Από τους «φίλους», τους κουμπάρους και τους «παλιούς συμμάχους», περιμένω τα χειρότερα…

Όμως, δεν περιμένω από τον Καραμανλή να φερθεί ως ανόητος πολιτικός και να καθίσει άπραγος για να του φορτώσουν μέχρι και το προπατορικό αμάρτημα… Γιατί εκεί πάει η «δουλειά»… Φυσικά και δεν είμαι στο πλευρό του… Φυσικά και βρίσκομαι απέναντί του… Όμως στέκομαι κριτικά και αναλογιζόμενος όλα αυτά που σήμερα συμβαίνουν και όλα αυτά που αύριο μας έρχονται… Και σκέφτομαι πως δεν θέλω να συμμετέχω στην εφαρμογή των σχεδίων όλων εκείνων που δεν τους βολεύει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Και δεν αναφέρομαι στους απλούς πολίτες, τους «φανατικούς» ιδεολογικούς αντιπάλους, που έχουν βαθιά άγνοια για τις αγαστές προσωπικές σχέσεις μεταξύ των πολιτικών… Προσωπικά, με ενδιαφέρουν οι «άλλοι», εκείνοι που δεν πρόκειται να με σεβαστούν ως πολίτη αυτής της χώρας, επειδή πολύ απλά δεν σεβάστηκα ούτε εγώ την χώρα μου, αλλά ούτε και τον ίδιο μου τον εαυτό… Και αφού εγώ, ως πολίτης, θα φερθώ ως ηλίθιος, γιατί να μου συμπεριφερθούν ως έξυπνο;

Σε μία τόσο σημαντική χρονική περίοδο, ιδιαίτερα για τα εθνικά θέματα που ταλανίζουν τη χώρα, που απειλούν ακόμη και αυτή την ίδια την ακεραιότητα της χώρας, μήπως θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο σκεπτικοί και λιγότερο αυθόρμητοι;

Αναρωτιέμαι… Μήπως;


Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 31, 2009 1:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Καραμανλής δεν μπορεί να κινηθεί εκτός «πλαισίου»:
κόντρα στα συμφέροντα που υπηρετεί



Το χειρότερο «υλικό» για να ερμηνεύσεις μια πολιτική κατάσταση είναι τα δημοσιογραφικά σενάρια και οι «αποκλειστικές» πληροφορίες, ή τα λόγια των πολιτικών.

Όλα αυτά μένουν στην επιφάνεια των πραγμάτων και σε γαργαλιστικές ιστορίες περί «ανικάνων» προσώπων, «κουρασμένων» ή «άτολμων» πρωθυπουργών και τα παρόμοια…

Αναμφίβολα οι «προσωπικές ιδιότητες» των πολιτικών συμβάλουν σημαντικά πάνω στο παιχνίδι που παίζεται στην πολιτική σκακιέρα. Το καθοριστικό σε αυτό το παιχνίδι είναι η «σκακιέρα»: Δηλαδή το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι πολιτικοί και ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους.

Η «Σκακιέρα», όμως, δεν βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών, αλλά των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Οι πολιτικοί και κάθε κυβέρνηση κινούνται ΕΝΤΟΣ του ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥ πλαισίου, ΕΝΤΟΣ του πλαισίου του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: του καπιταλιστικού συστήματος που η πραγματική εξουσία βρίσκεται στα χέρια των ισχυρών οικονομικών ελίτ, των υπερεθνικών κέντρων.

Τα κυβερνητικά πολιτικά κόμματα, καθώς και τα ενσωματωμένα «αριστερά» κόμματα εντός αυτού του κάδρου κινούνται. Ιδιαίτερα εγκλωβισμένη σε αυτό το κάδρο είναι η εκάστοτε κυβέρνηση η οποία δεν έχει και την πολυτέλεια των ανέξοδων αντιπολιτευτικών λόγων.

ΕΝΤΟΣ, συνεπώς, αυτού του καθορισμένου καπιταλιστικού πλαισίου κινούνται οι πολιτικοί υπηρέτες (υπηρέτες είναι και όχι τα μεγάλα αφεντικά), ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ταυτόχρονα και το δικό τους «παιχνίδι», και προωθώντας και τα «ειδικά» συμφέροντα φιλικών μερίδων του κεφαλαίου.

Το «παιχνίδι» τους, στο καθορισμένο τερέν, συνίσταται σε τούτο: Να αναδειχτούν ως οι καλύτεροι ηγετικοί εκφραστές των ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του συστήματος, ως οι ηγετικές φυσιογνωμίες των ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ και όχι των «ΕΙΔΙΚΩΝ» συμφερόντων του κεφαλαίου. Συνακόλουθα το «παιχνίδι» τους στοχεύει και στη δική του σωτηρία…

Με αυτά τα δεδομένα και εντός του δοσμένου ασφυκτικού πλαισίου μπορεί να ερμηνεύσουμε τις κινήσεις των πολιτικών και τις ικανότητές τους:
Ικανότητες στην υπηρεσία των συμφερόντων που υπηρετούν και όχι στην υπηρεσία της κοινωνίας, στην υπηρεσία της δικής τους πολιτικής δικαίωσης (αλλά και σωτηρίας) απέναντι στους «νταβάδες»: Διεθνείς και εγχώριους.

Το να ξεκινάμε
να ερμηνεύουμε τη στάση και τις «κινήσεις» των πολιτικών με βάση τα λαϊκά συμφέροντα, το έθνος και τα εθνικά ή μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε πού ζούμε και πού βρίσκεται η εξουσία.

Ξεκινώντας από δω μπορούμε να βρούμε το κλειδί ερμηνείας της σημερινής πολιτικής κατάστασης και των «κινήσεων» του Καραμανλή.

Για να ξετυλίξουμε το Μίτο της Αριάδνης πρέπει να δούμε ποιο είναι το ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ των ισχυρών κέντρων εξουσίας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:


α). Αυτά τα κέντρα και υπέρ- κέντρα εξουσίας θέλουν άμεσα να προωθήσουν ιστορικές γεωπολιτικές λύσεις στην περιοχή και να λύσουν ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ τα εθνικά μας θέματα σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να πάρει το κόστος αυτών των λύσεων.

¶μεσος συνεπώς στόχος: Οικουμενικά πολιτικά σχήματα. Και αυτά περνάνε μέσα από τη «διάσπαση» των υπαρχόντων (τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά).

β). Τα υπερεθνικά και ντόπια κέντρα γνωρίζουν καλά επίσης ότι η κρίση του συστήματός του είναι τόσο οξεία που απαιτεί «συγκυβερνήσεις» και «οικουμενικά σχήματα» για να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Η κρίση στην Ελλάδα, με δεδομένο τον ΕΦΙΑΛΤΗ της λαθρομετανάστευσης, θα προκαλέσει εκρηκτικούς λαϊκούς σπασμούς. Τέτοιες καταστάσεις για να αντιμετωπιστούν από το καθεστώς απαιτούνται πλατιές πολιτικές συναινέσεις.

Ο Καραμανλής και οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός δεν μπορεί ΠΟΤΕ να πάει «κόντρα» σε αυτά τα ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του κεφαλαίου.

ΚΟΝΤΡΑ πηγαίνουν μόνο τα λαϊκά κινήματα και οι ηγέτες τους. Ηγέτες που δεν στηρίζονται στο κράτος, αλλά στον οργανωμένο λαό.

Μέσα βεβαίως εδώ μπορεί να υπάρχουν και αντιτιθέμενα οικονομικά συμφέροντα και ο Καραμανλής να έχει και τις επιμέρους «διαφορές» του, τις επιμέρους «αντιλήψεις» του για την προώθηση και των ειδικών συμφερόντων. Ωστόσο, όλα αυτά δεν μπορούν να επιλυθούν ΕΞΩ από το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ του συστήματος που υπηρετεί.

Παγιδευμένος, συνεπώς, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των οξύτατων απαιτήσεων του κεφαλαίου, προσπαθεί να ελιχθεί έτσι, ώστε να προβληθεί από τα πράγματα ως ο μεγάλος ηγέτης του καθεστώτος.

Αν θα το πετύχει είναι άλλο ζήτημα.

Μια κίνηση, όμως, που φαίνεται να είναι στρατηγική και μελετημένη είναι αυτή που για μας είναι «πλήρης υποταγή»: Η προκήρυξη των εκλογών, αν δεν συμφωνήσει ο Γιώργος Παπανδρέου σε μια μίνιμουμ συναίνεση, στα οικονομικά και στον Πρόεδρο.

Εδώ ο Καραμανλής προσπαθεί να προλάβει τα πράγματα και να ανοίξει το δρόμο των οικουμενικών σχημάτων με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μια ήττα κόντρα σε αυτό μπορεί να τον πετάξει έξω από το παιχνίδι.

Αυτό που κινδυνεύει να πάθει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί καλά τις απαιτήσεις των μεγάλων πατρόνων.

Αυτά τα κόμματα είναι τόσο σάπια που δεν μπορεί κανένα να κυβερνήσει σήμερα μόνο του. Αυτό διευκολύνει υπερβολικά τα σχέδια αυτών που απεργάζονται το τέλος μας.

Από την μεριά τους οι αστοί πολιτικοί και η ενσωματωμένη «αριστερά» προσπαθούν αγωνιωδώς να «πλασαριστούν» στο νέο πολιτικό σκηνικό.

Ο Καραμανλής, λοιπόν, από τη δική του οπτική (την καθεστωτική) δεν ενεργεί και τόσο ανόητα, όσο νομίζουμε. Μπορεί να μην έχει υπολογίσει σωστά όλους τους παράγοντες της πολιτικής σκακιέρας και να χάσει παντελώς το «παιχνίδι».

Το να θρηνούμε εμείς για τις κινήσεις του Καραμανλή είναι ηλίθιο.


Αν περιμένουμε τις λύσεις από τους πολιτικούς τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας…



_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μακεδών
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 31, 2009 9:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παραιτήθηκε ο Μανώλης αφήνοντας αιχμές για τη ΝΔ!! Υποστηρίζει ότι αν γίνουν τώρα εκλογές θα είναι σκέτη αυτοκτονία και υπάρχει ο κίνδυνος διάσπασης της ΝΔ!! Μάλιστα,επιτίθεται κατά όσων εισηγούνται πρόωρες εκλογές λέγοντας ότι είναι εκείνοι που «ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος» ή επειδή «επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο». Όλη η δημοσίευση εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1047779&lngDtrID=244

Κοινώς,ό,τι λέει το Ρεσάλτο για σενάρια διάσπασης και Σουφλιά ρυθμιστικό παράγοντα του σκηνικού! Μπράβο παιδιά,συνεχίστε την καλή δουλειά!
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 02, 2009 3:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η σεναριογραφία σε υστερία

Είναι φοβερό αυτό που γίνεται με τα δημοσιογραφικά σενάρια: κάθε ώρα όλο και νέες «αποκλειστικές» πληροφορίες και «ανατροπές» σεναρίων. Χάθηκε κάθε σοβαρότητα…
Για να διασκεδάσουμε λίγο την κατάσταση μέχρι να «κλειδώσει» και να «επιβεβαιωθεί» κάποιο σενάριο
Ανοίξτε στο «ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ» του φίλου «Κλασσικοπερίπτωση». Για να δείτε τη γελοιογραφία.
ΕΔΩ:


http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/09/blog-post_1314.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 03, 2009 12:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Απορώ με όλους αυτούς που γράφουν του κόσμου τις αηδίες. Μία απλή ερώτηση: είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο Καραμανλής τι συμβαίνει γύρω του; Λίγη σοβαρότητα λοιπόν. Εγώ αναρωτιέμαι γιατί βιάζεται τόσο πολύ και θέλει οι εκλογές να γίνουν πολύ γρήγορα. Ημερομηνία εκλογών δεν είπε...
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες