Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΜΜΕ: το εκτροφείο των λακέδων

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 02, 2009 6:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΜΜΕ: το εκτροφείο των λακέδων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΜΕ: Η εικόνα των «νταβάδων» και το εκτροφείο των λακέδων τους.

Το πιο αλάθευτο κριτήριο για να αντιληφτεί κανείς το τι πολιτικά παίζεται είναι η εικόνα των ΜΜΕ, ιδιαίτερα αυτή του τηλεοπτικού θεάματος.


Τα ΜΜΕ αποτελούν το ωμό δικτατορικό καθεστώς της οικονομικής εξουσίας και της διαπλοκής. Τους ολοκληρωτικούς διαύλους προπαγάνδας αυτού του καθεστώτος.

Συνεπώς η «εικόνα» τους αποτυπώνει ολοκάθαρα τις επιδιώξεις και τα παιχνίδια των «νταβάδων».

Ιδιαίτερα, σήμερα, που τόσο απροκάλυπτα και κυνικά, δίχως κανένα όριο και αναστολή, οι μηχανισμοί του χρήματος προωθούν τους σχεδιασμούς τους.

Η σκανδαλώδης προβολή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, καθώς και το σινάφι των μαϊντανών, των ίδιων και των ίδιων, πάντα, που συνωστίζονται σε αυτά τα φαιά εκτροφεία, δείχνουν πολλά.

Είναι τόσο ευανάγνωστη η «γραφή» των «νταβάδων» που μόνο αν φοράς τεράστιες παρωπίδες δεν μπορεί να την διακρίνεις.

Θα αρχίσουμε
με ένα κείμενο από το «πολιτικό σαφάρι» σχετικό με την αχαλίνωτη προβολή του «εχθρού» του κατεστημένου: του Καρατζαφέρη.

Η προβολή αυτού του πολιτικού γυρολόγου και των άλλων «ηρώων» του ΛΑ.Ο.Σ. που «κτυπούν» το …κατεστημένο ξεπερνάει κάθε ιστορικό προηγούμενο.

Προβάλλεται αυτός ο θίασος σαν να είναι μια δύναμη του 70% του ελληνικού λαού. Τέτοια δικτατορική αναισχυντία των ΜΜΕ και σκανδαλώδη πρόκληση…


http://politikosafari.blogspot.com/


ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΕΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΚΟΙΝΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Μας το κατηγγειλαν και το επιβεβαιώσαμε πλήρως.
O Xατζηνικολάου που ήδη γράψαμε , με ποιό τρόπο δικαιολογήθηκε σε ακροατή του, επειδή είχε καλεσμένο πάλι στην εκπομπή του τον Καρατζαφέρη, έκανε στο "Πρόεδρο" Γιώ ργο την εξης "ΣΤΗΜΕΝΗ" ερώτηση:
κ. Πρόεδρε, -Πρόεδρος είναι ο Καρατζαφέρης-, είχατε χθές συνάντηση με τον πρέσβη του Ιραν και ζητήσατε την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Ιάσωνα Αθανασιάδη.
Καρατζ: Ναί , όπως ξέρετε εμείς εκπροσωπούμε το Ιράν στο Ευρωκοινοβούλιο- τι μεσιτία είναι πάλι τούτο-, και έτσι κάλεσα τον πρεσβευτή του Ιράν και τού είπα, να απελευθερωθεί ο δημοσιογράφος.
Οπρεσβευτής μου είπε ότι είναι Βρετανός υπήκοος και ότι ενδιαφέρονται οι Βρετανοί.
Τού απάντησα ότι ενδιαφέρομαι και και...εγώ!!!
Καλύτερα το τελευταίο να μην το σχολιάσουμε.....
Η ιστορία και η αλήθεια είναι μία και μοναδική.
Ήδη από τη περασμένη Δευτέρα ο πρεσβης της Ελλάδος στο Ιράν , επισκεύθηκε τον Αθανασιάδη στις φυλακές και επήρε διαβεβαίωση από την Ιρανική κυβέρνηση , ότι είναι θέμα ημερών η απελευθερωσή του.
Τό ίδιο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έστειλε στο Προξενείο του Ιραν στη Κωνσταντινούπολη, τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ και ζήτησε την απελευθερωσή του.
Είναι σαφές και βέβαιο , ότι ο Αθανασιάδης θα απελευθερωθεί.
Μόλις απελευθερωθεί πάλι ο Χατζηνικολάου θα καλέσει τον Καρατζαφέρη για να τον επαινέσει, οτι χάρις στις δικές του πρωτοβουλίες αφέθηκε ελεύθερος ο Αθανασιάδης.!!!!
Ετσι εξαπατούν τον λαό και υποτιμούν τη νοημοσύνη του.
Ετσι διεξάγονται οι εκλογές στην Ελλάδα.
Αρκεί να προβάλουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι κάποιον πολιτικό ή κάποιο κόμμα από την τηλεόραση, και ας λέει ότι γελοιότητες θέλει....
Φαίνεται οτι τα λεφτά των χορηγών της Νίκης Τζαβέλλα, πιάσανε τόπο!!!
Αντε και καλοφάγωτα....





ΠΑΛΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΑ " ΕΡΤΖΙΑΝΑ" ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ.....

Στην εκπομπή του σήμερα στον real Ο Χατζηνικολάου , (ο οποίος σημειωτέων συναγωνίζεται τον Αυτιά σε ¨εργολαβικές " παρουσιάσεις του "Προέδρου" Γιώργου), σε διαμαρτυρία ακροατή του , γιαί έχει καλεσμένο πάλι τον Καρατζαφέρη απάντησε:
" Μά δεν βγαίνουν στο ραδιόφωνο ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
¶ν θέλουν ας με πάρουν τηλέφωνο και εγώ θα τούς βγάλω!"
Ρε Νικολάκη τι λες;
Εσένα θα πάρει ο Πρωθυπουργός ή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τηλέφωνο γιά να βγούν στο ραδιόφωνο;
Γιά φαντάσου....!!!
Σε ποιά χώρα του κόσμου συμβαίνει αυτό ;
Αυτή είναι η δουλειά του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξ. Αντιπολίτευσης , να βγαίνουν κάθε μέρα στα ραδιόφωνα και δή στην εκπομπή σου;
Αλλά εκτός του Καρατζαφέρη και του "ασκεριού"του, στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν βουλευτές γιά να καλεσεις , οι οποίοι στο κάτω -κάτω της γραφής "ξέρουν γράμματα";
Τον Καρατζαφέρη το "ξεμπαρκο"με τους σολοικισκούς και τον δάνειο λόγο, βρίσκεις κατάλληλο για να ολοκληρώσεις την εκπομπή σου;
Θεωρείς ότι είναι τού επιπέδου σου;
Εκτός και άν είναι κάτι υπόλοιπα ή χρεωστούμενα από κάτι "Καρατζαφερειές" που είχε εκστομίσει, τότε πού είχες εκδηλώσει επιθυμία να γίνεις Δήμαρχος στην Αθήνα .
Αν το ξέχασες ρώτησε το κουμπάρο σου το Λιάτσο, αυτός το θυμάται καλά
Αλλά και εσύ Νίκο αποκλείεται να το ..ξέχασες!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 02, 2009 7:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://grmanifesto.wordpress.com/

Η κρίση του τύπου και ο τύπος της κρίσης

του Θεόδωρου Ε. Παντούλα, διευθυντή του περιοδικού manifesto


Πολύ μελάνι ξοδεύθηκε τον τελευταίο καιρό με αφορμή το αιφνίδιο κλείσιμο της εφημερίδος «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοφωνικού σταθμού «City». Εκατοντάδες άνεργοι δημοσιογράφοι και κοπετοί για την κρίση του Tύπου, η οποία αποτελεί κρίση της Δημοκρατίας και άλλα ηχηρά παρόμοια. Κι επειδή έχασε η Βενετιά βελόνι, εκκλήσεις στο κράτος για να συνδράμει τους αναξιοπαθούντες δημοσιογράφους και να συντηρήσει άλλη μια προβληματική επιχείριση χάριν του … δημοσίου συμφέροντος.
Ας τα πάρουμε τα πράγματα με σειρά (θυμίζοντας ότι όχι μόνο δεν στηρίζαμε το, ολυμπιακών διαστάσεων, έγκλημα που έγινε με το πρόσχημα του 2004, αλλά σταθήκαμε με παρρησία απέναντι σε αυτό, στην εθνική ρεμούλα που το κάλυψε και στην οψίπλουτη κυρία που το ενορχήστρωσε).
Ένας ιδιοκτήτης – εκδότης ΜΜΕ δεν είναι φιλανθρωπικό σωματείο, είναι ένας επιχειρηματίας, που όταν ζημιώνεται από μια δραστηριότητα έχει κάθε δικαίωμα να την διακόψει, χωρίς βεβαίως να ζητήσει την άδειά μας. Η καταφυγή στα τροφαντά μαστάρια του κράτους με θαλασσοδάνεια, επιδοτήσεις, διαφημίσεις και γενικώς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι είναι μια συνήθης πρακτική των ΜΜΕ που γίνεται ερήμην της κοινωνίας, η οποία καταβάλλει όμως το τίμημα τέτοιων πρακτικών, χωρίς βεβαίως να συναινεί σε αυτό.
Οι άνεργοι δημοσιογράφοι είναι άλλη μια επαγγελματική κατηγορία που έχει ανέργους. Γιατί θα πρέπει η Πολιτεία να λάβει μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση τους κι όχι, λόγου χάριν, για αυτή των οδοκαθαριστών; Αμφότεροι λειτούργημα δεν επιτελούν κατά την συνήθη μεγαλοστομία;
Από την άλλη δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι. Ούτε έχουν όλοι τις ίδιες απολαβές. Κάποιοι πριν βγουν στην ανεργία εργάσθηκαν με ετήσιες αποδοχές που αρκούν για να ζήσουν και τα εγγόνια τους. Μεγαλοστέλεχος μάλιστα της επιχείρησης, που έκλεισε, γράφτηκε ότι εργαζόταν με μηνιαίαιες αποδοχές 55.000 ευρώων. Κάντε το λογαριασμό: 55.000 Χ 3 χρόνια Χ 14 μισθούς= 2.310.000 (χωρίς να πρόκειται για τυπογραφικό λάθος). Είναι ξετσιπωσιά αυτός ο «εργαζόμενος» να αιτείται την συμπάθεια μιας κοινωνίας που τα φέρνει βόλτα με 700 ευρά τον μήνα. Είναι επίσης ξετσιπωσιά να ζητείται κοινωνική αλληλεγγύη για εργαζόμενους που ψωμίζονται σε 2-3 δουλειές ακόμα! Κοντά σε αυτούς είναι βαβαίως και οι δημοσιογράφοι με μπλοκάκι και χαμηλά έσοδα,οι οποίοι όπως όλοι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι έχουν την συμπάθειά μας και την συνδρομή όσων έχουν τέτοια ευχέρεια, παρότι δεν θυμάμαι και πολλούς, πριν τις όψιγενείς πιρουέτες τους, να καταγγέλουν την γενναιόδωρη αδιαφάνεια που τους περιέθαλψε.
Τέλος είναι οι πομφόλυγες για τον τύπο και την δημοκρατία. Όσοι δεν θέλουμε να εθελοτυφλούμε γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα κατεστημένα ΜΜΕ ενημέρωσης δεν βρίσκονται στην υπηρεσία ούτε της ενημέρωσης ούτε της Δημοκρατίας. Βρίσκονται στην υπηρεσία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι ιδιοκτήτες τους κάνουν δουλειές χρησιμοποιώντας τα Μέσα ως πολιορκητικό κριό. Τα Μέσα συντηρούνται από την κρατική διαφήμιση, τις κρατικές επιδοτήσεις και τις έκνομες συναλλαγές με τις διάφορες εξουσίες. Πάντως όχι από τις πωλήσεις τους. Έτσι έχουμε το παράδοξο να υπάρχουν εφημερίδες οι οποίες κρέμονται στα περίπτερα όλης της χώρας αλλά πωλούν λίγες εκατοντάδες φύλλα τα οποία φυσικά δεν αρκούν όχι για μισθοδοσία, όχι για ενοίκειο, όχι για εκτυπωτικά έξοδα αλλά ούτε καν για το κόστος του χαρτιού! Αυτά είναι και γνωστά και εξόφθαλμα. Οι μόνοι που τα αγνοούν είναι οι υπηρεσίες οικονομικών ελέγχων που βρίσκουν φυσιολογική την ύπαρξη χρονίως ζημιογόνων εκδοτικών επιχειρήσεων.
Οι αναγνώστες τα υποπτεύονται ή τα γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά με αποτέλεσμα ο Τύπος κι εν γένει η δημοσιογραφία να έχουν απαξιωθεί στην συνείδησή τους. Οι πωλήσεις εφημερίδων λ.χ. έχουν μια πτώση της τάξεως του 90% σε σχέση με μια εικοσαετία πριν! Η πτώση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη εάν οι κυριακάτικες κυρίως εκδόσεις δεν λεηλατούσαν με τις αθέμιτες προσφορές τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους κι αν το καταναλωτικό κοινό δεν λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος αυτών των προσφορών.
Την πανθομολογούμενη από τους αναγνώστες ανυποληψία των Μέσων έρχονται να επιβεβαιώσουν τα ίδια τα Μέσα. Χάριν παραδείγμαστος και πάλι: με αφορμή τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακροπόλεως των Αθηνών διαβάσαμε σε τρεις από τις μεγαλύτερες κι εγκυρότερες -υποτίθεται- κυριακάτικες εφημερίδες ρεπορτάζ για την συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον Έλληνα ομόλογό του. Η συνάντηση, ως γνωστόν, αναβλήθηκε στο παρά πέντε, οι εφημερίδες όμως είχαν έτοιμο ρεπορτάζ για την συνάντηση που ποτέ δεν έγινε! Ρεπορτάζ που αφορούσε σημαντικότατα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Οι μίσθαρνοι συντάκτες τους μάλιστα, πέραν της ανύπαρκτης είδησης, προχωρούσαν και σε αξιολόγηση της συνάντησης! Οι συντάκτες αυτών των ειδήσεων πιθανότατα είναι μέλη της, κατά τα λοιπά, λαλίστατης ΕΣΗΕΑ, που δεν βρήκε, απΆ ότι ξέρω, δυο λόγια καταδίκης για το όνειδος της προκάτ (sic) δημοσιογραφίας. Δεν μιλώ για το συγκεκρινένο ρεπορτάζ αλλά για την προκατασκευασμένη είδηση, την αργυρώνητη ενημέρωση, την εξωνημένη επιφυλλιδογραφία. Όλοι όσοι έχουμε περάσει από εφημερίδες γνωρίζουμε ότι διόλου σπάνια δεν είναι η κατασκευή ειδήσεων ή και η αποσιώπησή τους. Δεν έγινε ωστόσο ούτε μια διαγραφή, έστω μια παραίτηση για να σωθούν τα προσχήματα, για να επιδειχθεί τουλάχιστον ένας κάλπικος σεβασμός στον αναγνώστη των κάλπικων ειδήσεων. Μόνο αδιάντροπες και φαιδρές δικαιολογίες για την «συναδελφική» λωποδυσία των αγράμματων κονδυλοφόρων, των νοικιασμένων κοσμικών, των εξαγορασμένων συνειδήσεων, που παριστάνουν τους κήνσορες της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.
Η δικαιολογία επίσης, ότι το διαδίκτυο προσφέρει δωρεάν ενημέρωση με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πωλήσεις των παραδοσιακών Μέσων δεν ευσταθεί διότι ο τύπος πέρασε αλώβητος από άλλους τεχνολογικούς νεωτερισμούς (ραδιόφωνο, τηλεόραση), των οποίων η χρήση μάλιστα δεν προϋπέθετε καμμιά δεξιότητα όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Γεγονός είναι ότι το διαδίκτυο προσφέρει δωρεάν δυνατότητες δημοσιογραφίας αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την κρίση του τύπου. Οι περισσότεροι ιστότοποι άλλωστε διαχειρίζονται από έναν – δυο ανθρώπους, που, ακόμη κι όταν είναι επαγγελματίες, εκ των πραγμάτων δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν το ευρύ φάσμα της επικαιρότητας. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών αποτελούν χώρους ανεξέλεγκτης εκτόνωσης των επίδοξων και συχνά ανώνυμων συντακτών τους κι όχι χώρους υπεύθυνης και σοβαρής ενημέρωσης.
Εν κατακλείδι η κρίση του τύπου οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην υποχώρηση της πραγματικής δημοσιογραφίας και θα ξεπεραστεί μόνον όταν αυτή επιστρέψει. Κι επειδή ο χώρος είναι γεμάτος τσιράκια που παριστάνουν τους κολαούζους να θυμίσουμε –επειδή εσχάτως και αυτό έχει ξεχαστεί- ότι δουλειά της δημοσιογραφίας είναι ο έλεγχος της εξουσίας κι όχι ο συναγελασμός της με αυτήν.
Αυτή η δημοσιογραφία δεν μπορεί να είναι άτιμη, δηλαδή δωρεάν, γιατί εάν είναι δωρεάν θα είναι υποκείμενη στις ορέξεις των διαφημιστών και εξαρτώμενη από τους διαφημιζόμενους. Θα έχει αντίτιμο το οποίο θα το καταβάλουν οι αναγνώστες της. Οι αναγνώστες που αναζητούν ανεξάρτητη και έγκυρη ενημέρωση. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Σε κανέναν άλλον.

Υ.Γ. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και στον χώρο της τηλεόρασης όπου ιδιώτες χρησιμοποιούν χωρίς άδεια δημόσιες συχνότητες χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο στις παράνομες επιχειρήσεις τους.

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 02, 2009 10:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΜΕ: Η «σύνθεση» της ιμπεριαλιστικής αχρειότητας

Ο άμεσος καρπός της χρεοκοπίας της αστικής δημοκρατίας είναι ο ολοκληρωτισμός της «δημοκρατίας» της αγοράς, δηλαδή ο ολοκληρωτισμός του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου. Ο φασισμός δεν είναι τίποτε άλλο από τη «σύνθεση» αυτής της ιμπεριαλιστικής αχρειότητας και βαρβαρότητας.

Οι σύγχρονες βιομηχανίες των ΜΜΕ δεν είναι μόνο πλήρως υποταγμένες στους νόμους της αγοράς, συνακόλουθα και στους «νονούς» της αγοράς (πλανητικούς και εγχώριους), αλλά είναι και οι μήτρες της ιδεολογίας αυτής της αγοράς και των «νονών» της. Τα ιμπεριαλιστικά αυτά συγκροτήματα των ΜΜΕ αποτελούν το μακάβριο πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, τη «σύνθεση» της πλανητικής ιμπεριαλιστικής αχρειότητας: το φασισμό του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Μέσα σΆ αυτό το προπαγανδιστικό καθεστώς που «συνθέτει» την ιμπεριαλιστική αχρειότητα οι δημοσιογράφοι αποτελούν τα «γρανάζια» του. Το διευθυντικό προσωπικό, οι παραγωγοί των «ειδήσεων», των εκπομπών και των «ψυχαγωγικών» προγραμμάτων, καθώς και οι τηλεστάρ (ιδιαίτερα αυτοί) αποτελούν τα ακριβοπληρωμένα «όργανα» των αφεντικών τους: Εκτελούν, σαν στυγνοί μπράβοι, τις εντολές των αφεντικών τους.

Όλοι αυτοί, ανεξάρτητα το πώς εμφανίζεται ο καθένας έχουν τη βαθιά ψυχολογία του λακέ και του «μπράβου».


Το τι προβάλλουν, όλοι αυτοί και ποιους καλούνε στις εκπομπές τους αποτελεί την πιο αυθεντική καταγραφή των σκοπών και των σχεδίων των αφεντικών: αποτελεί το αποτύπωμα αυτής της «σύνθεσης» της ιμπεριαλιστικής αχρειότητας.

Όταν π.χ. προβάλλουν τόσο σκανδαλωδώς προκλητικά και αφηνιασμένα τον Καρατζαφέρη και τον θίασό του, αυτό αποκαλύπτει και δείχνει πολλά. Όταν για κάθε ζήτημα και σε όλα τα ΜΜΕ (τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα) και σχεδόν σε όλες τις εκπομπές (ακόμα και στα «κόπρανα» των μεσημεριάτικων παραθύρων) παρελαύνει ο θίασος του ΛΑ.Ο.Σ., το γεγονός αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη σχετικά με το τι είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. ποιο ρόλο και ποια διατεταγμένη υπηρεσία εκτελεί.

Η «σύνθεση» της ιμπεριαλιστικής αχρειότητας (ΜΜΕ) τα τέκνα της και τους διατεταγμένους «πράκτορές» της προωθεί και προβάλλει με τέτοια παθολογική εμμονή: Όλους αυτούς που εκτελούν τις εντολές της ιμπεριαλιστικής αχρειότητας…

Κάποια από αυτά τα Μέσα της ιμπεριαλιστικής αχρειότητας το παρακάνουν ή πλασάρουν τις «εντολές» με «λακέδες» πολυτελείας (Χατζηνικολάου π.χ) ή «λακέδες» με «προοδευτικά» προσωπεία ηθικού εισαγγελέως: Τριανταφυλλόπουλος, Χαρδαβέλλας και άλλοι…

Ο «αριστερός» Χαρδαβέλλας π.χ., καλεί σε κάθε εκπομπή του, για κάθε θέμα και έναν του ΛΑ.Ο.Σ για να δημαγωγεί. Ο αγαπημένος του είναι ο Βελλόπουλος. Συχνά χωρίς κανένα από άλλο κόμμα. Και μετά ποζάρει για «ανεξάρτητος». Τόσο μυαλό διαθέτει μέσα στον οίστρο του λακεδισμού του…

Από την άλλη τα συνδικαλιστικά όργανα του δημοσιογραφικού κλάδου, όλοι αυτοί οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές κρύβονται πίσω από το επιχείρημα του «εργαζόμενου δημοσιογράφου». Ταυτίζουν δηλαδή το δημοσιογράφο με τον «προλετάριο», με το «μισθωτό δούλο». Με αυτή την ταχυδακτυλουργία ξεγελούν τους εαυτούς τους και εξαπατούν τον ελληνικό λαό. Φυσικά δεν τον εξαπατούν, αγωνίζονται να τον εξαπατήσουν. Ο ελληνικός λαός τους έχει κατατάξει εκεί που ανήκουν και δεν θέλει ούτε ζωγραφιστούς να τους δει…

Με τέτοια απλοϊκά σχήματα του «εργαζόμενου δημοσιογράφου» παρακάμπτεται το πιο ουσιαστικό: η φύση και η λειτουργία της δημοσιογραφικής εργασίας, καθώς και ο κοινωνικός και πολιτικός ρόλος του δημοσιογράφου.

Όταν παρακάμπτεις και παρασιωπάς αυτά τα ουσιώδη δεν μπορείς ΠΟΤΕ να αντιταχθείς και να αντισταθείς στο ελάχιστο απέναντι στη φασιστική δικτατορία και λειτουργία των ΜΜΕ.

Το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές. Το πεδίο της δημοσιογραφίας έχει ιδιαιτερότητες. Είναι εξαρτημένο και υποταγμένο στους νόμους της αγοράς περισσότερο από κάθε άλλο πεδίο πολιτισμικής παραγωγής. Είναι ένα πεδίο που συμμορφώνεται ακαριαία με την επικύρωση της αγοράς και ολοκληρωτικά υποταγμένο στους «νονούς» της αγοράς.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το γεγονός: Δηλαδή ότι το δημοσιογραφικό πεδίο είναι ολοκληρωτικά υποταγμένο στους οικονομικούς και καθεστωτικούς εξαναγκασμούς.

Είναι και κάτι άλλο που συντελεί (χωρίς καταναγκασμούς) στη διάβρωση και στη δουλεία των δημοσιογράφων: Η σπουδαιότητα και η εξουσία που αποκτούν και οι ίδιοι μέσα στην κοινωνία από το γεγονός ότι κατέχουν το μονοπώλιο στα εργαλεία παραγωγής και διάδοσης της πληροφορίας και της ψυχαγωγίας.

Δια μέσου αυτών των εργαλείων οι δημοσιογράφοι αποκτούν το μονοπώλιο στην πρόσβαση των πολιτών, καθώς και των άλλων πολιτισμικών παραγωγών, επιστημόνων, πολιτικών, διανοουμένων κ.λπ.

Έτσι, αν και «κατέχουν μια κατώτερη (όπως λέει ο Πιερ Μπουρτιέ), κυριαρχημένη θέση μέσα στα πεδία πολιτισμικής παραγωγής, ασκούν μια εξαιρετική μορφή κυριαρχίας, έχουν εξουσία πάνω στα μέσα της δημόσιας έκφρασης, δημόσιας ύπαρξης, δημόσιας γνωστοποίησης, πρόσβασης στη δημόσια φήμη (πράγμα που, για ορισμένους πολιτικούς και ορισμένους διανοούμενους αποτελεί κεφαλαιώδες διακύβευμα). ΓιΆ αυτό το λόγο και περιβάλλονται (τουλάχιστον οι πιο ισχυροί) από μια ευυποληψία η οποία συνήθως είναι δυσανάλογη με τις διανοητικές τους ικανότητες…»

Με δύο λόγια. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν μέσα στο δημοσιογραφικό πεδίο (δημοσιογράφοι) ασκούν εξουσία και χειραγωγούνται ως μεταπράτες της εξουσίας των ισχυρών οικονομικών ελίτ. Δηλαδή, είναι εξίσου χειραγωγούμενοι, όσο και χειραγωγοί. Χειραγωγούμενοι από τον οικονομικό και πολιτικό εξαναγκασμό και χειραγωγοί (εξουσιαστές) της κοινωνίας. «Χειραγωγούν μάλιστα πολύ καλύτερα, συνήθως, όσο περισσότερο χειραγωγούμενοι είναι οι ίδιοι και όσο μικρότερη επίγνωση έχουν ότι χειραγωγούν» (Μπουρτιέ).

Χωρίς να συνειδητοποιηθεί αυτός ο ρόλος του δημοσιογράφου, ο ρόλος του ανδρεικέλου της καπιταλιστικής εξουσίας, ο ρόλος του «μπράβου» του καθεστώτος, τότε αυτά περί «εργαζόμενου» είναι κοπανιστός αέρας για την επιβίωση των ποικίλων συνδικαλιστών.

Γιατί ο συνδικαλισμός που δεν θέτει αυτά τα ουσιώδη και δεν οργανώνεται εναντίον αυτού του ρόλου και της λειτουργίας της δημοσιογραφικής εξουσίας, είναι κρατικός συνδικαλισμός, συνδικαλισμός των «νονών» των ΜΜΕ…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 06, 2009 8:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι ταχυδακτυλουργοί της διαφθοράς και της απάτης

Οι ταχυδακτυλουργοί έχουν μια βασική αρχή: Να αποσπούν την προσοχή σε κάτι άλλο από αυτό που κάνουν.

Τα ΜΜΕ ανήγαγαν την ταχυδακτυλουργία σε «επιστήμη».Μια «επιστήμη» που αποσπά την προσοχή από κάθε ουσιαστικό ζήτημα και εγκλωβίζει τη σκέψη σε καταναλωτικά ταχυδακτυλουργικά τρικ απάτης.

Οι δημοσιογράφοι για να επιβιώσουν και να αναρριχηθούν πρέπει να αφομοιώσουν αυτή την ταχυδακτυλουργική επιστήμη. Οι «αριστεύσαντες» αναβαίνουν στα «ρετιρέ» των ταχυδακτυλουργών απατεώνων.

Το θεμελιακό βάθρο αυτής της ταχυδακτυλουργικής απάτης των ΜΜΕ είναι ότι πάση θυσία πρέπει να αποσπαστεί η προσοχή των «καταναλωτών» της «πληροφορίας», των «αποκαλύψεων» και του τηλεθεάματος από το ίδιο το «έργο» των ΜΜΕ και από τη λειτουργία των δημοσιογράφων ταχυδακτυλουργών.

Η βρωμιά και η δυσωδία των αποτρόπαιων αυτών βιομηχανιών της προπαγάνδας και του ψεύδους, καθώς και η μολυσματική σκουριά των «πωλητών» τους (η παρασιτική κάστα των ταχυδακτυλουργών του «ρετιρέ») δεν μένουν απλώς στο απυρόβλητο, αλλά ταχυδακτυλουργικά διαθλώνται σε ποικίλα τρικ απάτης και το σπουδαιότερο: Όλοι αυτοί, οικονομικοί «νονοί» των ΜΜΕ και οι λακέδες ταχυδακτυλουργοί τους εμφανίζονται τιμητές των πάντων, «εισαγγελείς» αδέκαστοι, «τιμωροί» της διαφθοράς και κήρυκες της «ηθικής», του «Δικαίου», της «αντικειμενικής ενημέρωσης», του «δημοκρατικού διαλόγου» και της «προόδου».

Οι πλέον βρώμικοι και διαπλεκόμενοι, οι πλέον ανήθικοι και δόλιοι, οι πλέον κυνικά αυθάδεις της μονοφωνίας και της φίμωσης των ιδεών, εμφανίζονται λευκές περιστερές…

Αυτά τα χαρακτηριστικά της ταχυδακτυλουργικής απάτης, της διαφθοράς και του δικτατορικού ολοκληρωτισμού στην τηλεόραση αποκτούν τρομακτικές και τρομοκρατικές διαστάσεις. Η τηλεοπτική οθόνη έχει αποβεί το πιο βάρβαρο και τρομοκρατικό εργαλείο της ταχυδακτυλουργικής απάτης: Η ταχυδακτυλουργία εδώ έχει πάρει μορφές παράνοιας.

Οι ποικίλοι τηλεστάρ (τα «ρετιρέ» των ταχυδακτυλουργών) βρίσκονται μέσα σε κάθε είδους ακαθαρσία και απάτη, είναι βουτηγμένοι ολόκληροι μέσα στα λασπόνερα των διαπλεκόμενων υπονόμων. Γρανάζια της διαπλοκής, των ποικίλων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, μέσα σε όλα τα βρώμικα παιχνίδια (οικονομικών και πολιτικών εκβιασμών, καθώς και τα παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών) και ποζάρουν στους καθρέπτες του νάρκισσου (τηλεοπτικές οθόνες) σαν ιεροκήρυκες και ιεροεξεταστές.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της ταχυδακτυλουργικής διαφθοράς και απάτης είναι ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος.

Αποκαλύπτεται πλέον ότι αυτός ο «Ρομπέν των δασών» δεν είναι τίποτα άλλο από ένας «Ρομπέν των καγιέτ»: Ένας «Ρομπέν» του χρήματος και του παρασιτισμού που συμμετέχει στις πλέον βρώμικές επιχειρήσεις: Οικονομικές, πολιτικές και των ποικίλων σκοτεινών μηχανισμών.

Ευτυχώς που μέσα στη λυσσώδη, ανταγωνιστική σύγκρουση των «μαφιόζων» του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου (μια σύγκρουση που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, λόγω της κρίσης και παρακμής του συστήματος), βγάζουν οι εμπόλεμοι «νονοί» ο καθένας τα άπλυτα του άλλου.

Το διαδίκτυο συνέβαλε αποφασιστικά σε αυτό το ξέφρενο στριπτίζ των ταχυδακτυλουργών. Αποτέλεσε θανατηφόρο «όπλο» εναντίον όλου αυτού του «κόσμου της κολάσεως».

Θα αποτελέσει και το «πεδίο» της αυτοκαστροφής τους. Ακριβώς γιατί ο αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ των «συνδικάτων» των ταχυδακτυλουργών, θα ενταθεί μέσα στο διαδίκτυο και θα γίνει εντελώς ανεξέλεγκτος…

Σε επόμενη εργασία μας θα καταπιαστούμε με τα συγκεκριμένα τρικ απάτης των ταχυδακτυλουργών του τηλεθεάματος…
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΣΙΒΥΛΛΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 07, 2009 10:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/07/blog-post_8697.html


Που προσελήφθηκαν αυτοί οι συγγενείς των επωνύμων; Η Δημοκρατία κινδυνεύει! ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και…
…ειδικότερα Γιώργο Παπανδρέου, αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλάμε για δημιουργία μηχανισμών που αποσταθεροποιούν ακόμη και την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία.


Θα μείνετε σιωπηλοί;


Εμείς είμαστε έτοιμοι σαν blog να “πληρώσουμε”… σήμερα θίγουμε την ευαίσθητη «καρδιά» του μηχανισμού που έχουν στήσει, αλλά τουλάχιστον σας έχουμε ενημερώσει και ελπίζουμε ότι σε τέτοια θεσμικά ζητήματα, όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, δεν έχουν καθήκον, αλλά χρέος να κατανοήσουν τι “στρατό” ετοιμάζει η δεξιά.

Λοιπόν, σήμερα έγιναν οι "προσλήψεις", σήμερα ρωτάμε:

► Που διορίστηκε η σύζυγος του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Γιώργου Μαρνέλου, της “Ελευθεροτυπίας”;

► Που διορίστηκε η αδελφή του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Πέτρου Καρσιώτη, του “¶λφα”;

► Που διορίστηκε
ο αδελφός συζύγου υφυπουργού;

► Με τι καθήκοντα;

Σήμερα θέση στον ήλιο έχουν μόνον όσοι υπηρετούν το καθεστώς και δυστυχώς πολλοί φορούν δημοκρατικό μανδύα.
Είναι πλέον σίγουρο ότι μετά τις απειλές τους, ίσως χρησιμοποιήσουν εναντίον του blog μας και δικαστική «συνδρομή».
Οτιδήποτε συμβεί στους έντεκα (11), εκ των οποίων επτά (7) εντός Ελλάδος, θα είναι έργο δίωξης και αντεκδίκησης από το σκληρό πυρήνα της δεξιάς!
Εμείς το γράφουμε για να το διαβάσει ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος και να αναλάβει ΟΛΕΣ τις ευθύνες του!
Τα πολιτικά κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), έχουν κι αυτά τεράστιες ευθύνες για το καθεστώς κατάλυσης αυτής της δημοκρατίας που υπάρχει!
Οι αποκαλύψεις μας δεν είναι «εθνικός κίνδυνος»! «Εθνικά επικίνδυνη» είναι η δεξιά!

♦ Η διαφθορά στη δημοσιογραφία, μέσα από μια ταινία του 1962, με τον ανεπανάληπτο Alberto Sordi (“La corruzione”, 1962, con Alberto Sordi)

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες