Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Μίκης Θεοδωράκης: ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 10:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Μίκης Θεοδωράκης: ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πρώτη δημοσίευση εδω:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2748
Λόγω επικαιρότητας το αναδημοσιεύσαμε.


ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
==========================
Μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη

Θέλω να εκφράσω μια μεγάλη απορία που με βασανίζει εδώ και καιρό: Σκοπιανοί και ορισμένοι Αμερικανοί φίλοι τους μας έχουν ζαλίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι τάχα οι μοναδικοί Μακεδόνες και ότι η γλώσσα τους είναι η Μακεδονική, δηλαδή αυτή περίπου που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Κι αυτά τα τερατώδη ψέματα διδάσκονται σαν αλήθειες σε ξένα Πανεπιστήμια, ενώ πάνω από 100 Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο τα έχουν εμπράκτως αποδεχθεί σαν ιστορικές αλήθειες.

Ιδού λοιπόν η απορία μου: Υπήρξε έως τώρα από την πλευρά μας η οφειλόμενη επιστημονική αποκάλυψη όλης αυτής της γελοιότητας; Αν ναι, με ποιους επιστημονικούς τρόπους και αν όχι, γιατί; Αφού είναι βέβαιο πως αυτοί οι άνθρωποι είναι καθαρόαιμοι Σλαύοι και η γλώσσα τους είναι καθαρά Σλαυική. Πού είναι η Βουλή των Ελλήνων, η Ακαδημία Αθηνών, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, οι Έλληνες ιστορικοί και γλωσσολόγοι, ώστε με ακλόνητες επιστημονικές αναλύσεις να αποκαλύψουν την αλήθεια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, τις κυβερνήσεις, τα Πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ των άλλων κρατών, όπως ακριβώς κάνουν οι Σκοπιανοί ανενόχλητοι και μόνοι εδώ και δεκάδες χρόνια; Πώς αξιοποιούνται οι επιστημονικές αναλύσεις και μελέτες ξένων καθηγητών και ειδικών που αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια των δικών μας θέσεων και γελοιοποιούν τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών;

Ιδιαίτερα σε χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, όπου κυριολεκτικά «σαρώνουν» οι Σκοπιανοί, οι δυστυχείς συμπατριώτες μας μένουν ακάλυπτοι και παραπονεμένοι, εγκαταλελειμμένοι από την Πατρίδα Μητέρα τους που … σφυρίζει αδιάφορα.

Οι Σκοπιανοί έχουν γεμίσει τις μεγάλες Βιβλιοθήκες όλου του κόσμου με χιλιάδες βιβλία, έτσι που στο τέλος, μπροστά σ’ αυτή τη σιωπηλή αντιμετώπιση αυτών των παραμυθιών να αρχίζουν να πιστεύουν και οι ίδιοι, ότι είναι … κατ’ ευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και της Ολυμπιάδος! Κι έτσι φτάσαμε ως εδώ, να μας κατηγορούν ότι είμαστε … κατακτητές της Θεσσαλονίκης!

Ας κάνουμε όλοι κάτι, πριν είναι πολύ αργά.. Εγώ τουλάχιστον κάνω ό,τι μπορώ, αδιαφορώντας αν
μερικοί εξακολουθούν να με θεωρούν «εθνικιστή», και επομένως προκατειλημμένο..Επειδή πιστεύω ότι αποτελεί μέγα εθνικό λάθος να χαρίσουμε , τουλάχιστον εμείς, ένα τόσο ιερό όνομα όπως είναι η Μακεδονία, που τόσο ιστορικά όσο και πολιτιστικά είναι δικό μας, όπως η Θράκη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και η Κρήτη. Και προπάντων, να αφήσουμε την υπεράσπισή του, στα χέρια μερικών νεόκοπων, αμφιλεγόμενων, υπερπατριωτών..


Μίκης Θεοδωράκης - 8.4.09
Επιστροφή στην κορυφή
Στεφ. Ληναίος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 10:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, αποχτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα.. Έπειτα, μάλιστα, από τις χθεσινές δηλώσεις του νέου αμερικάνου πλανητάρχη που αποκάλεσε πολλές φορές "τα Σκόπια Μακεδονία και τους Ελληνοτουρκικούς πολέμους περιφανή νίκη της Τουρκικής Δημοκρατίας κόντρα σε κάποιες δυνάμεις που ήθελαν να …αναστήσουν μια αρχαία αυτοκρατορία"...!!



Αφιερωμένο εξαιρετικά σε κάποιους που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η μόνη διαφορά ανάμεσα τους Κλίντον - Ομπάμα και Νίξον – Μπους, είναι ότι οι δυό πρώτοι είναι πιο…όμορφοι..!!

Και ότι η "λαχτάρα" τους δεν είναι η στήριξη του "ιερού",πατριωτικού, δικαιώματος των Σκοπιανών αλλά η μελλοντική "ανάσταση" ενός κατασκευασμένου, Μεγάλου Μακεδονικού Έθνους, ενός ακόμη ελεγχόμενου κρίκου, δηλαδή, στην αλυσίδα των μεγάλων συμφερόντων τους στα Βαλκάνια..
Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωσις
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 10:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/04/blog-post_1298.html

Ο ΟΜΠΑΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

«Η Τουρκία στο τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου θα μπορούσε να είχε παραδοθεί στις ξένες δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν εδάφη της ή επεδίωκαν να ανασυστήσουν μια αρχαία αυτοκρατορία. Αλλά η Τουρκία επέλεξε ένα διαφορετικό μέλλον. Απελευθερωθήκατε μόνοι σας από τον ξένο έλεγχο. Και εγκαθιδρύσατε τη Δημοκρατία η οποία αποσπά τον σεβασμό των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου. Υπάρχει μια απλή αλήθεια σε αυτή την ιστορία: η Τουρκική Δημοκρατία είναι δικό σας επίτευγμα. Δεν επιβλήθηκε από κάποια εξωτερική δύναμη ούτε ήρθε χωρίς αγώνα και θυσίες».

Αυτό είναι ένα μέρος απο την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στην Τουρκική εθνοσυνέλευση στην Άγκυρα.Ουσιαστικά συνέχισε απο το σημείο που είχε σταματήσει το 1922 η ομιλία του Κεμάλ Ατατούρκ ,λέγοντας ξεκάθαρα ότι οι Έλληνες και οι τότε σύμμαχοί τους Ευρωπαίοι της Entente (Αντάντ) προσπάθησαν να επανιδρύσουν την Βυζαντινή αυτοκρατορία.
Δεν θα σχολιάσω τις θέσεις των ΗΠΑ διότι εν πολλοίς είναι γνωστές εδω και χρόνια ,ούτε θα αναλύσω τα "πως" και τα "γιατί" των σκοπιμοτήτων της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής αφού και αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία μπροστά σε αυτό που πρόκειται να συμβεί.
Απλώς θα ηθελα να θυμηθούμε τα λόγια π.χ του "αναμορφωτή" της παιδείας κ.Βερέμη ο οποίος σε παρουσίαση βιβλίου του ισχυριζόταν ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Αρμενίων ή Ελλήνων απο το 1912 έως το 1922 απλώς κάποιες βιαιοπραγίες σαν κι αυτές που γίνονται συνήθως σε πολέμους,ή τα κηρύγματα της κ. Ρεπούση για τον συνωστισμό των Ελλήνων στο λιμάνι της πυρπολημένης Σμύρνης,να θυμηθούμε τις άοκνες προσπάθειες του καθηγητή του Παντείου κ.Ηρακλείδη και όλων των άλλων "ιών" της "Νέας Εποχής" να διαστρέψουν την αλήθεια και να επιβάλλουν με το ζόρι τις "Ομπάμιες" ιδέες.
Εμείς με τα σχόλιά μας δίνουμε μόνο μια αφορμή προκειμένου ο αναγνώστης να ψάξει και να βρεί την αλήθεια,τίποτε άλλο.


Επιστροφή στην κορυφή
ΑΝΤΥΠΑΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 11:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/04/blog-post_07.html

Η τουρκολαγνεία του Ομπάμα και η αμήχανη επίσκεψη στην Αγία Σοφία!

ΑΦΟΥ ΛΙΒΑΝΙΣΕ ΚΑΙ ΕΞΥΜΝΗΣΕ ΤΗΝ...ΤΟΥΡΚΙΚΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ",ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ,ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΜΑ ΚΑΛΑ,ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΝΑΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ;


Ο Αμερικανος Προεδρος,βαδιζοντας στα χναρια του Μπους και τοσων αλλων προκατοχων του,ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ τους Τουρκους,μιας και τους εχει αναγκη στις πολεμικες επιχειρησεις του στο Αφγανισταν,το Ιρακ και-προσεχως-το Ιραν.Ετσι λοιπον,στο λογο του στην τουρκικη Εθνοσυνελευση ειπε τα παρακατω αστεια:



"Στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Τουρκία θα μπορούσε να είχε υποκύψει στις ξένες δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν τα εδάφη της ή να αναστήσουν μία αρχαία αυτοκρατορία. Απελευθερωθήκατε από τον ξένο έλεγχο και ιδρύσατε μία δημοκρατία που απολαμβάνει του σεβασμού ολόκληρου του κόσμου."


Μαλιστα...μηπως αυτη η "σεβασμια δημοκρατια" περιλαμβανει και τους Κουρδους;Τις σφαγες των Ελληνων,Αρμενιων και Ποντιων;Τις καθημερινες παραβιασεις μαχητικων;Τα βασανιστηρια στις φυλακες;Την λογοκρισια του Τυπου;Την επιβολη της μαντηλας ακομα και μεσα στις μεγαλες πολεις;Και βεβαια,τι εννοει ο Ομπαμα οταν μιλαει για "αρχαια αυτοκρατορια" που οι ξενες δυναμεις "προσπαθησαν ν'αναστησουν";Τη Βυζαντινη;ΜΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΜΠΑΡΑΚ,ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ (θαυμαστε τον Ομπαμα να καταθετει στεφανι στο Μαυσωλειο του στην Αγκυρα,στη φωτογραφια αριστερα),ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ!

Μιλησε και για αλλα θεματα,οπως η Γενοκτονια των Αρμενιων (ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗ ΛΕΞΗ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ),το Κυπριακο,την ενταξη των γειτονων στην ΕΕ και τελος,για να...χρυσωσει το χαπι σ'εμας,ζητησε την επαναλειτουργια της Θεολογικης Σχολης της Χαλκης.Εδω πρεπει να σημειωθει οτι η συναντηση του με τον Πατριαρχη Βαρθολομαιο διηρκεσε ΜΟΛΙΣ 15 ΛΕΠΤΑ,παρουσια μαλιστα του Αμερικανοεβραιου Προσωπαρχη του Λευκου Οικου,Ραμ Ισραελ Εμανουελ!

Τελος,επισκεφθηκε την Αγια Σοφια,αυτο το θαυμα αρχιτεκτονικης και καποτε περιλαμπρο Ναο,ο οποιος σημερα ειναι σαν ενας τεραστιος κενος ταφος,χαρη στην αποψιλωση των Τουρκων απο ψηφιδωτα,εικονες,ιερα κειμηλια κλπ.Αυτο το ΑΙΣΧΟΣ εδειξαν οι Τουρκοι ξεναγοι στον Ομπαμα,ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ:απορημενος ο Πλανηταρχης κοιταζε γυρω του,μιας και μονο το μεγεθος του ναου δημιουργει δεος στον επισκεπτη.Δειτε το σχετικο βιντεο:

Αληθεια,μπορει να φανταστει κανεις την Αγια Σοφια στην αρχικη της μορφη,με ολη της τη μεγαλοπρεπεια;Οσοι την εχουμε επισκεφθει,νιωσαμε ενα σφιξιμο στην καρδια μας για το καταντημα της απο ΟΡΔΕΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ,που κατεστρεψαν ενα απο τα παγκοσμια μνημεια της ανθρωποτητας.Κι εχουν το θρασος να το επιδεικνυουν και σε υψηλους επισκεπτες,αυτοι που το ρημαξαν!!!Αυτη ειναι η "δημοκρατια" των Τουρκων αγαπητε...

Επιστροφή στην κορυφή
ΔΑΦΝΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 12:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αναδημοσιεύουμε άρθρο του κ. Μπαμπινιώτη

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=17311#17311


http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15426&m=B16&aa=1




Γλωσσικές παραχαράξεις
Η «Μακεδονική» των Σκοπίων και τα περί σλαβομακεδονικής μειονότητας


Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ


Είναι αληθινά άξιο περιεργείας (και μελέτης) πώς μια τόσο μικρή χώρα, τα Σκόπια, μπορεί να έχει τόσο μεγάλες φιλοδοξίες (και απαιτήσεις) αλλά και τόσο μικρή επαφή με την πραγματικότητα. Επειδή μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες στην (έξωθεν υπαγορευόμενη) πολιτική των Σκοπίων «παίζει» και το θέμα τής γλώσσας, τής (ψευδώνυμης) «μακεδονικής» γλώσσας των Σκοπίων και τής (επινοηθείσης) «μειονότητας» που μιλάει δήθεν επίσης τη «Μακεδονική» των Σκοπίων, αξίζει να πούμε τα πράγματα με το «επιστημονικό» όνομά τους, όπως το έχουμε ήδη κάνει από το 1992 με τον συλλογικό τόμο που εκδώσαμε με τίτλο «Η γλώσσα τής Μακεδονίας: Η αρχαία Μακεδονική και η ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων»1 (Ας σημειωθεί ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν έστερξε ποτέ - μολονότι ζητήθηκε - να προβεί σε έκδοση τού βιβλίου στην αγγλική γλώσσα, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι ελληνικές επιστημονικές θέσεις επί τού θέματος.)


Οσο ενδιαφέρει το θέμα μας και για να καταλάβει ο αναγνώστης τι πράγματι συμβαίνει, εξηγούμε ότι έχουμε τρεις γλώσσες που είτε διαφέρουν τελείως μεταξύ τους (η Ελληνική τής Μακεδονίας από τη σερβοβουλγαρική γλώσσα των Σκοπίων καθώς και από τη βουλγαρικής προελεύσεως διάλεκτο που είναι γνωστή ως Σλαβομακεδόνικα) είτε διαφέρουν μερικώς (η Σερβοβουλγαρική των Σκοπίων από το βουλγαρικό ιδίωμα που μιλήθηκε - σε περιορισμένη έκταση - σε συνοριακές περιοχές τής Ελλάδος από έλληνες ομιλητές, οι οποίοι μαζί με την Ελληνική γνώριζαν - οι μεγαλύτερες ηλικίες - και τα λεγόμενα Σλαβομακεδόνικα).

* Η Ελληνική τής Μακεδονίας

Είναι η κατ' εξοχήν Μακεδονική, δηλαδή η Ελληνική που μιλούσαν οι Ελληνες τής Μακεδονίας από την αρχαιότητα και - στην εξέλιξή της - μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τη γλώσσα τού Φιλίππου, τού Μεγάλου Αλεξάνδρου και των άλλων Ελλήνων τής αρχαίας Μακεδονίας, για μια αρχαία δηλαδή ελληνική διάλεκτο δωρικού περισσότερο χαρακτήρα2, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως στον προφορικό λόγο, αφού στον γραπτό λόγο και στον επίσημο προφορικό λόγο υιοθετήθηκε νωρίς, για πολιτικούς λόγους, η αττική διάλεκτος στην οποία σώζονται χιλιάδες επιγραφών από τη Μακεδονία.

* Η Σερβοβουλγαρική των Σκοπίων

Είναι η πρόσφατη - μέσα τού 20ού αιώνα - γλώσσα τού κράτους των Σκοπίων (το οποίο ιδρύθηκε, ως γνωστόν, επί Τίτο το 1944). Πρόκειται για μία βουλγαρική γλώσσα (ο αρχικός πληθυσμός τής περιοχής ήταν βουλγαρικός και πάντοτε οι Βούλγαροι διεκδικούσαν αυτή την περιοχή που θεωρούσαν δική τους - άλλωστε οι κάτοικοι τής περιοχής ονομάζονταν Bugari3 «Βούλγαροι»!). Η γλώσσα αυτή, με τεχνητό καθαρώς τρόπο, από ομάδα γλωσσολόγων που συγκροτήθηκε επί τούτω «εκσερβίστηκε» (!), εισήχθησαν δηλαδή σε αυτήν λεξιλόγιο και γραμματικά στοιχεία από τις γύρω περιοχές που μιλούσαν Σερβικά, ώστε να μειωθεί ο βουλγαρικός γλωσσικός χαρακτήρας της και να αποκτήσει σερβική γλωσσική μορφή, που ήταν απαίτηση τής Ενωμένης Σερβίας τού Τίτο, τής Γιουγκοσλαβικής δηλαδή Δημοκρατίας. Αρα, η γλώσσα των Σκοπίων είναι μια σερβοβουλγαρική γλώσσα4, μια τεχνητά εκσερβισμένη Βουλγαρική, που επιβλήθηκε ως επίσημη γλώσσα για προφανείς λόγους και που οι Βούλγαροι την ονόμασαν «κολισεφσκική» γλώσσα (ως επινόηση και εκτέλεση τού σκοπιανού πολιτικού Κολισέφσκι!). Από μόνοι τους οι Σκοπιανοί έδωσαν σε αυτή τη γλώσσα, τη Σερβοβουλγαρική, την παραπλανητική και ψευδώνυμη ονομασία «Μακεδονική» (!), ώστε να αποφύγουν τις βουλγαρικές διεκδικήσεις και να αποκρύψουν μαζί τη βουλγαρική προέλευση τής γλώσσας τους. Περαιτέρω, για να ιδιοποιηθούν με τον τρόπο αυτόν μιαν ονομασία (Μακεδονική) που τους προσέδιδε κύρος και ιστορικό βάθος (μέσω τής πλαστής ταύτισής τους με το ένδοξο και παγκοσμίως γνωστό όνομα τής Μακεδονίας τού Μ. Αλεξάνδρου) και, τέλος, - επειδή το θράσος τους δεν έχει όρια... (ας θυμηθούμε το αεροδρόμιο «Μ. Αλέξανδρος» των Σκοπίων (!) και τους σκοπιανούς στρατιώτες με αρχαιοελληνική ενδυμασία και σάρισα (!) που υποδέχτηκαν στα Σκόπια τον αρχηγό τής φυλής των Χούνζα στο Πακιστάν ως απογόνους τού Μ. Αλεξάνδρου (!) - για να προβούν σε πιθανές διεκδικήσεις οψέποτε θα δινόταν ευκαιρία αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια. Με την ανοχή και την αβελτηρία τής επίσημης Ελληνικής Πολιτείας (μην ξεχνάμε ότι στις δεκαετίες '70 και '80 εθεωρείτο «εθνικιστικό» να μιλάς για τις παραχαράξεις των Σκοπιανών, στην εποχή δε τού Τίτο, για άλλους λόγους η αναφορά σε τέτοια θέματα εθεωρείτο ταμπού!) η ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια και «μακεδονική γλώσσα» για τη Σερβοβουλγαρική των Σκοπίων διαδόθηκαν ευρύτερα και σχεδόν καθιερώθηκαν διεθνώς, δίνοντας έτσι το μοναδικό επιχείρημα που, με κάποια δόση αληθείας, υπερχρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί.

* Τα Σλαβομακεδόνικα




Ο αυστριακός καγκελάριος Αλφρεντ Γκουζενμπάουερ δεξιά συζητεί με τον σκοπιανό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής για την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σάλτσμπουργκ στις 27 Ιουλίου 2008

Είναι μια διάλεκτος ελάχιστων ελληνοβουλγαρικών συνοριακών περιοχών, όπου ένας μικρός αριθμός Ελλήνων παράλληλα με την Ελληνική γνώριζαν (οι παλαιότεροι) και μια βουλγαρικής προελεύσεως διάλεκτο, όπως συμβαίνει ανέκαθεν και παγκοσμίως με μερικές συνοριακές ομάδες τού πληθυσμού πλείστων χωρών. Ας σημειωθεί ότι λόγω τού δίγλωσσου χαρακτήρα των ομιλητών και λόγω τής διαφορετικής βουλγαρικής διαλεκτικής προέλευσής της και, βεβαίως, λόγω τού ότι αυτή η (αποκλειστικά προφορική) διάλεκτος δεν εκσερβίστηκε, όπως η Βουλγαρική των Σκοπίων, τα Σλαβομακεδόνικα δεν ταυτίζονται με τη Σερβοβουλγαρική των Σκοπίων. Τα Σκόπια, βεβαίως, με (αμερικανικής εμπνεύσεωςWink Γκρουεφσκική επινόηση άρχισαν πρόσφατα να προκαλούν, ισχυριζόμενα ότι τα Σλαβομακεδόνικα είναι η ίδια δήθεν γλώσσα με την ψευδώνυμη «Μακεδονική» των Σκοπίων και άρα στην Ελλάδα υπάρχει λόγω τής γλώσσας σκοπιανή μειονότητα, που πρέπει να αναγνωρίσει η Ελλάδα!.. Πρόκειται για παρανοϊκή σύλληψη, που προσφέρεται για ευφάνταστη θεατρική παράσταση με πιθανό τίτλο «Από τον Κολισέφσκι στον Γκρούεφσκι»!

* Οι τρεις γλωσσικές παραχαράξεις

Από τη σύντομη αυτή προσέγγιση ενός πολύ μεγάλου στη σημασία του θέματος με ποικίλες προεκτάσεις (εθνικές, πολιτικές, ιστορικές, πολιτισμικές κ.ά.) φαίνονται, νομίζω, οι γλωσσικές παραχαράξεις που έχουν διαπραχθεί από πολιτικά, κυρίως, πρόσωπα μιας μικρής χώρας που δεν τη χωρίζει, στην πραγματικότητα, τίποτε από την Ελλάδα. Πρώτη γλωσσική παραχάραξη είναι εκείνη τού ονόματος των Σκοπίων, που ανεχτήκαμε - είναι αλήθεια και είναι δική μας ασυγχώρητη ιστορική ευθύνη - να ονομασθεί Μακεδονία ό,τι προηγουμένως αποκαλείτο «περιοχή τού Βαρδάρη» (Vardarska Banovina). Δεύτερη γλωσσική παραχάραξη τής Βουλγαρικής ή Σερβοβουλγαρικής γλώσσας των Σκοπίων ως Μακεδονικής (με προφανείς συνειρμικές συνδέσεις και σκόπιμες συγχύσεις με την Ελληνική τής Μακεδονίας). Τρίτη γλωσσική παραχάραξη - εξίσου απύθμενης θρασύτητας - είναι η προσπάθεια δημιουργίας σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα με βάση τη δήθεν ταυτότητα τής γλώσσας μικρής ομάδας Ελλήνων με την ψευδώνυμη Μακεδονική των Σκοπίων και το ψευδεπίγραφο Μακεδονικό κράτος των Σκοπίων.

Η όλη υπόθεση θα ήταν για γέλια, αν είχαμε μόνο δείξει εγκαίρως στη διεθνή Κοινότητα πόσο γελοία είναι. Τώρα έχει γίνει και προκλητική και ίσως έξωθεν πολλαπλώς εκμεταλλεύσιμη καθ' εαυτήν και στις προεκτάσεις της.

1. Γ. Μπαμπινιώτη (επιστημ. εκδ.): Η γλώσσα τής Μακεδoνίας. Η αρχαία Μακεδoνική και η ψευδώνυμη γλώσσα των Σκoπίων. (Αθήνα, 1992: Ολκός), 276 σελ. [Περιλαμβάνει μελέτες των: Γ. Μπαμπινιώτη, Γ. Χατζιδάκι, Ν. Π. Ανδριώτη, Μ. Σακελλαρίου, Ι. Καλλέρη, Α. Ι. Θαβώρη, Γ. Ντελόπουλου, Α. Παναγιώτου.]

2. Γ. Μπαμπινιώτη: Η θέση τής Μακεδoνικής στις αρχαίες ελληνικές διαλέκτoυς. Περιοδικό Γλωσσoλoγία 7-8 (1989), σ. 53-69.

3. Ο μεγάλος ιταλός ινδοευρωπαϊστής γλωσσολόγος Vittore Pisani (Il Macedonico, περιοδικό Paideia 12, 1957, σ. 250) γράφει «πράγματι ο όρος μακεδονική γλώσσα [εννοεί τη γλώσσα των Σκοπίων] είναι προϊόν πολιτικής ουσιαστικά προέλευσης». Ο δε ειδικός σλαβιστής γλωσσολόγος, ο Γάλλος Αndrι Vaillant (Le probleme du Slave Macidonien περιοδικό Bulletin de la Sociitι de Linguistique de Paris 39, 1938, σ. 205), είναι αυτός που τονίζει ότι «το όνομα Bulgari είναι στην πραγματικότητα η εθνική ονομασία των Σλάβων τής Μακεδονίας, πράγμα που δείχνει πως (οι Σλάβοι τής περιοχής αυτής) υιοθέτησαν το όνομα Βούλγαροι που τους έδωσαν οι Σέρβοι».

4. Ο γερμανός γλωσσολόγος Heinz Wendt, (Sprachen 1961, σ. 285, λ. Slawische Sprachen), μιλώντας για τις σλαβικές γλώσσες, λέει: «Αν κατατάξει κανείς τις σλαβικές γλώσσες με βάση τη σημερινή τους δομή, πρέπει να θεωρήσει τη Βουλγαρική και τη Μακεδονική, [εννοεί τη γλώσσα των Σκοπίων] λόγω των εξεχουσών δομικών ιδιαιτεροτήτων τους, ως αυτοτελή ομάδα και να την αντιπαραθέσει προς όλες τις άλλες σλαβικές γλώσσες».

Ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης είναι καθηγητής της Γλωσσολογίας, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 1:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα ανέκδοτα του Ομπάμα και η αυθάδης τουρκολαγνεία του.

Ο αυτοκράτορας υμνολογώντας (ακριβέστερα γλείφοντας) το δεσποτικό καθεστώς της Τουρκίας είπε τα παρακάτω μνημειώδη:
"Στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Τουρκία θα μπορούσε να είχε υποκύψει στις ξένες δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν τα εδάφη της ή να αναστήσουν μία αρχαία αυτοκρατορία. Απελευθερωθήκατε από τον ξένο έλεγχο και ιδρύσατε μία δημοκρατία που απολαμβάνει του σεβασμού ολόκληρου του κόσμου."

Σπάνια μέσα σε μια μικρή παράγραφο διατυπώνεις τόσα ανέκδοτα: δραματικής ιστορικής άγνοιας, καταθλιπτικής πολιτικής ανεπάρκειας και αυθάδους τουρκολαγνείας.

Άγνοια της ιστορίας. Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ολοκληρώνει στα Βαλκάνια την συγκρότηση των εθνικών κρατών. Σε αυτή τη σύγκρουση το Οθωμανικό, αυτοκρατορικό κράτος ήταν ο αντιδραστικός παράγοντας της Ιστορίας. Είχε υπό την κατοχή του εθνικά εδάφη και λαούς οι οποίοι αγωνιζόντουσαν για την απελευθέρωσή τους και την ένταξή τους στα αντίστοιχα έθνη κράτη.
Ο Αγώνας του ελληνικού έθνους-κράτους δεν αποσκοπούσε στην ανασύσταση καμιάς «αρχαίας αυτοκρατορίας» (το ρολόι της ιστορίας δεν γυρνάει προς τα πίσω), αλλά στην απελευθέρωση των ιστορικών «εθνικών» του πόρων, από τα δεσμά του Οθωμανικού, φεουδαρχικού δεσποτισμού και στην ένταξή τους στο νέο ιστορικό μόρφωμα: Το ελληνικό, καπιταλιστικό έθνος-κράτος».
Αυτή η διεκδίκηση ιστορικά τότε ήταν προοδευτική: Απελευθέρωση των ελληνικών «εθνικών πόρων» από την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Οι καπιταλιστικές «ξένες δυνάμεις» (η Δύση) σαμπόταραν στο τέλος αυτόν τον αγώνα των Ελλήνων, ακριβώς για να μη δημιουργηθεί ισχυρό ελληνικό καπιταλιστικό έθνος-κράτος. Και γι’ αυτό απέτυχε.

Οι «ξένες δυνάμεις», συνεπώς, σε τελική ανάλυση βοήθησαν την Τουρκία να κρατήσει τις Οθωμανικές (αυτοκρατορικός φεουδαρχισμός) κατακτήσεις της και να προχωρήσει στην ίδρυση του Οθωμανικού καπιταλιστικού έθους-κράτους, με θηριώδεις «εθνοκαθάρσεις». Για την εθνική, καπιταλιστική της ομοιογενοποίηση προέβηκε σε μαζικά πογκρόμ γενοκτονιών εναντίον των άλλων εθνοτήτων (Ελλήνων, Αρμενίων κ.λπ) θηριώδους αγριότητας και βαρβαρότητας.

Ο πλανητάρχης Ομπάμα δεν αγνοεί εσκεμμένα τη διαλεκτική της ιστορίας, αλλά και τα συγκεκριμένα γεγονότα της βαρβαρότητας της «υποδειγματικής» τούρκικης «δημοκρατίας»…

Πολιτική ανεπάρκεια. Είναι εκπληκτικό ένας ιμπεριαλιστής αυτοκράτορας να μη διαθέτει ίχνος συγκροτημένης πολιτικής σκέψης και να μπερδεύει, με ιστορικά ανέκδοτα, τη ροή της ιστορίας.

Να μπερδεύει την καπιταλιστική συγκρότηση και τα εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα με τις καταρρέουσες αυτοκρατορίες του φεουδαρχισμού.
Να μπερδεύει τις αστικές επαναστάσεις με τον Οθωμανικό δεσποτισμό, τη Δύση με την Οθωμανική Τουρκία, τη συνέχεια της Επανάστασης του 1821, με τον παλιό κόσμου της φεουδαρχικής τυραννίας.

Απλώς, εδώ, σηματοδοτεί τη φιλοσοφία του αυτοκρατορικού, αντιδραστικού ολοκληρωτισμού, τη σημερινή φιλοσοφία της ιμπεριαλιστικής αυτοκρατορίας των ΗΠΑ. Μια φιλοσοφία που στέκεται ασυμφιλίωτα εχθρικά προς κάθε κίνηση που αμφισβητεί το status αυτοκρατοριών και των τυραννικών καθεστώτων. Και η Ελλάδα είναι μια απειλή για τις ποικίλες αυτοκρατορίες. Γι’ αυτό και συκοφαντείται, παρά τα γεγονός ότι το κατεστημένο της είναι υπάλληλοι των ΗΠΑ.

Είναι και αυτός ο λόγος που ο νέος πλανητάρχης δεν τόλμησε να έρθει στην Ελλάδα…

Είναι και αυτός ο λόγος της αχαλίνωτης τουρκολαγνείας του Ομπάμα.

Είναι, τέλος, και αυτός ο λόγος που το προτεκτοράτο των Σκοπίων το αποκαλεί «Μακεδονία».

Και όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο Στεφ. Ληναίος «η μόνη διαφορά ανάμεσα στους Κλίντον - Ομπάμα και Νίξον – Μπους, είναι ότι οι δυό πρώτοι είναι πιο…όμορφοι..!!!».

Αυτά για όσους έσπευσαν να θριαμβολογήσουν για την εκλογή του νέου αυτοκράτορα και έψαλλαν ύμνους…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 1:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://kostasxan.blogspot.com/2009/04/blog-post_3705.html


Η Τουρκία γίνεται τελικά ο "Ηγεμόνας" στην περιοχή;
Βαριές οι ευθύνες


των Ελλήνων πολιτικών

Πλήρης απραξία και

απαξίωση του ρόλου τους

Σιωπηλή η Μπακογιάννη

που οφείλει να παραιτηθεί


Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Τουρκία, τελικά ανέδειξε την γείτονα χώρα ως "χωροφύλακα" που παίρνει ηγετικό ρόλο στα δρώμενα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιά στάση θα κρατήσει από τούδε και στο εξής η Τουρκία στο Αιγαίο ή στην Κύπρο, όπως δεν μπορούμε και να γνωρίζουμε ποιά στάση θα κρατήσουν οι δικοί μας πολιτικοί (και ιδιαίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε πως την συμπαθεί).

Το κλίμα αβεβαιότητας με την αυξημένη προκλητικότητα των Τούρκων, κατά το τελευταίο διάστημα, προιωνίζει ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελίξεις για την χώρα μας. Χωρίς πολιτική βούληση, δίχως πολιτικό σχεδιασμό τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική, η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει μία Τουρκία που είναι απολύτως βέβαιο πως θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί από την πλευρά της στο μέγιστο δυνατό την συγκυριακή θέση που της "δόθηκε" από τον πλανητάρχη.

Στο ερώτημα, "τίς πταίει;" με λύπη μας διαπιστώνουμε την τραγική "ανικανότητα" συγκεκριμένων πολιτικών, που δυστυχώς δεν ανήκουν μόνο στην κυβέρνηση, αλλά στο ευρύτερο πολιτικό-κομματικό φάσμα. Το κύριο βάρος όμως, στην πλήρως αποτυχημένη πολιτική της χώρας μας το έχει η καθ' ύλην αρμόδια-υπεύθυνη υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ντόρα ΜΠακογιάννη, η οποία αποδείχθηκε τελείως ανεύθυνη και ανίκανη να παρακολουθήσει τις (δραματικές) εξελίξεις και να τοποθετήσει την χώρα μας σε μία (αν όχι ευνοϊκή) τουλάχιστον θέση ευπρέπειας μέσα στο διεθνές πολιτικό σκηνικό αλλά και συγκεκριμένα στην περιοχή της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης. Η "αστοχία" αυτή της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών, δυστυχώς, έφερε σε μειονεκτική θέση τη χώρα μας έναντι της Τουρκίας, η οποία από τούδε και στο εξής θα κατέχει θέση "ηγεμόνα", επιβάλλοντας την πολιτική των ΗΠΑ και προωθώντας ταυτόχρονα τα δικά της σχέδια εις βάρος της Ελλάδας.

Η κυρία Μπακογιάννη απέτυχε οικτρά να καλύψει και την πλέον βασική ανάγκη της χώρας μας, που είναι η αξιοπρεπής θέση της με βάση τα ισχύοντα γεωστρατηγικά δεδομένα. Παρ' όλα αυτά, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, συνεχίζει να την διατηρεί στη θέση της (ενώ έχει προειδοποιηθεί για τις "βλέψεις" της κυρίας Μπακογιάννη)...

Η προσωπική πολιτική δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται πάνω από την εθνική πολιτική.
Οι προσωπικές επιλογές και φιλοδοξίες δεν είναι δυνατόν να υπερτερούν του κοινού συμφέροντος και του συμφέροντος της πατρίδας. Η συστηματοποίηση της εφαρμογής μη πολιτικής δράσης έχει τοποθετήσει τη χώρα μας στην χειρότερη θέση που υπήρξε ποτέ και οι υπεύθυνοι για τς ευθείες απειλές που λίαν συντόμως θα αρχίσει να εκτοξεύει η Άγκυρα, συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις τους και να απολαμβάνουν όχι μόνο πλουσιοπάροχους μισθούς και τιμές, αλλά προαλείφονται (γλοιωδώς) και ανωτέρων πολιτικών αξιωμάτων.

Ο ευτελισμός του πολιτικού ήθους
μπορεί να είναι προσωπική, ή κομματική επιλογή... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ όμως αυστηρά η μετατόπιση του ευτελισμού σε εθνικό επίπεδο και εις βάρος ενός ολόκληρου λαού. Και για να το πω με απλά λόγια: Μπορείτε όλοι εσείς, οι ανευθυνο-υπεύθυνοι των υπουργείων και των κομμάτων,να συμπεριφέρεστε σε προσωπικό επίπεδο όπως επιθυμείτε. Μπορείτε να πέσετε στα τέσσερα και να γλύφετε χέρια και πόδια διαφόρων ηγετών, ηγετίσκων και παραγόντων...

Δεν έχετε όμως ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να συμπεριφέρεστε τοιουτοτρόπως, αφήνοντας υπόνοιες πως με την δουλικότητά σας αυτή εκπροσωπείτε και τις διαθέσεις των Ελλήνων. Ως πολιτικός κυρία Μπακογιάννη, έχετε θεσει τον εαυτό σας στην υηρεσία των Ελλήνων και των Ελληνικών συμφερόντων. Εάν επιθυμείτε να υπηρετείτε άλλους, πέρα από τους Ελληνες, οφείλετε να το δηλώσετε δημοσίως. Όπως δημοσίως οφείλετε να αποδεχθείτε τις ευθύνες σας και να παραιτηθείτε, σε μία ύστατη προσπάθεια να διασώσετε το πολιτικό σας κύρος...

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 3:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να θυμίσουμε, επίσης, μια μαρτυρία του Μίκη για τα σκοπιανό,
ΕΔΩ:


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=17243#17243



Από τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυρακής"


Η μαρτυρία του Μίκη

Η αντιπαράθεση για το όνομα με τον Κ. Μητσοτάκη, όπως την περιγράφει ο ίδιος ο Μ. Θεοδωράκης με κείμενό του

Τη μαρτυρία του για το πώς διαμορφώθηκε η ελληνική στάση έναντι των Σκοπίων, επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και την έντονη διαφωνία του για όσα τελικώς επελέγησαν, καταθέτει στον ΕΤ.Κ ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, μέσα από κείμενα και ντοκουμέντα εκείνης της εποχής, προβάλλει τη θέση ότι η Ελλάδα όφειλε και οφείλει να μην αποδεχθεί κανενός είδους συμβιβασμό για το όνομα του γειτονικού κράτους, καταλογίζει, μάλιστα, σοβαρές ευθύνες σε όλο τον πολιτικό κόσμο από το 1944 μέχρι σήμερα για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Το κείμενο που παραχώρησε στον ΕΤ.Κ ο Μίκης Θεοδωράκης έχει ως εξής:

«Το θέμα των Σκοπίων ανέκυψε το Νοέμβριο του ’91. Επειδή τα Σκόπια είχαν δραστηριοποιηθεί με το σύνταγμα και με την προπαγάνδα την οποία έκαναν, αποφάσισε η κυβέρνηση να φέρει το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Σαμαράς ήδη ευρίσκετο στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο Υπουργών. Ηταν Παρασκευή αυτή η κρίσιμη συνάντηση. Ερχεται λοιπόν στην ημερήσια διάταξη το θέμα των Σκοπίων. Με εισήγηση φυσικά του προέδρου της κυβέρνησης, του κ. Μητσοτάκη.

Την προηγουμένη τον επισκέφθηκα στο γραφείο του, στου Μαξίμου, και του είπα ότι «χαίρομαι που θα συζητηθεί το πρόβλημα αυτό, γιατί είναι ένα πρόβλημα για το οποίο εσείς οι Ελληνες πολιτικοί θα πρέπει να ντρέπεστε διότι αφήσατε από το 1944 να αιωρείται το όνομα Μακεδονία, έστω και στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβίας». Του διεμήνυσα, λοιπόν, ότι ήρθε η στιγμή της εθνικής αποκατάστασης.

«Αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο να θέσεις για πρώτη φορά το θέμα του ονόματος. Διότι αν δεν το θέσεις, θ’ αποκαλύψω γράμματα και μπροσούρες που μιλάνε για μεγάλη Μακεδονία». Μου λέει, «μην το συζητάς, εάν το κάνουμε θα απομονωθούμε διεθνώς». «Υπάρχει», πρόσθεσα, «και ένας άλλος λόγος πιο σοβαρός ακόμα. Οτι αυτή τη στιγμή που πηγαίνουμε σε εθνική διάλυση, το εθνικό κύτταρο δεν λειτουργεί. Ολα διαλύονται καθημερινά. Αυτός είναι ένας στόχος που μπορεί να συσπειρώσει σήμερα.

Σ’ όλη αυτή την πολιτική που ασκείται στο λαϊκισμό, ας προτάξουμε και ένα ιδανικό μπροστά, να συσπειρωθούμε όλοι μαζί. Μου απάντησε «αυτή την ατιμία δεν πρόκειται να την κάνω ποτέ στον ελληνικό λαό. Είναι κάτι που δεν το πιστεύω. Θα μας απομονώσει. Και σε παρακαλώ πολύ, αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο να μην επιμείνεις. Ασε να κάνω την εισήγηση και σε παρακαλώ πολύ να μη θέσεις τέτοιο θέμα. Γιατί το θεωρώ ανώριμο και δεν προχωρεί».

Την επομένη στο Υπουργικό Συμβούλιο είδε ότι ήμουν συνοφρυωμένος και είχα αποφασίσει να μιλήσω. Είπε ότι σήμερα θα αποφασίσουμε για τις οδηγίες που θα δώσουμε στον Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες και θα επιδιώξουμε να γίνει θέση της Κοινότητας. Ποιες είναι αυτές; 1) Ορος, ότι τα Σκόπια θα πρέπει να σταματήσουν την ανθελληνική προπαγάνδα και να απαλείψουν τα επιλήψιμα σημεία από το σύνταγμά τους. «Συμφωνείτε;». «Συμφωνούμε», απάντησαν οι υπουργοί. Πάει αυτό, κλείσαμε. «Μια στιγμή, κ. Πρόεδρε», του λέει ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος. «Τι συμβαίνει, Θανάση;» «Υπάρχει ένα δεύτερο σημείο που θα πρέπει να προσθέσουμε». «Ποιο είναι;». «Το θέμα της εθνικότητας». «Γιατί δεν υπάρχει μακεδονική εθνικότητα. Εδώ πρόκειται για παραμόρφωση της Ιστορίας. Συμφωνείτε;». Συμφωνούμε.


Δύο λοιπόν όροι. Ζητάω ξαφνικά το λόγο. «Μίκη, περί τίνος πρόκειται;». «Υπάρχει ένα τρίτο σημείο, κύριε πρόεδρε». «Ποιο;». «Το όνομα Μακεδονία». «Τι εννοείς;». Και πήγε να το κλείσει. Οι υπουργοί όμως επέμεναν να μιλήσω. Αναπτύσσω λοιπόν τις απόψεις μου: Το όνομα Μακεδονία είναι το όχημα, με το οποίο περνάνε την προπαγάνδα τους. Λέγοντας ότι είναι Μακεδόνες, όλη η Μακεδονία, η Βόρειος Ελλάδα είναι υπό ελληνική κατοχή.

Δηλαδή η ουσία είναι εκεί. Εγινε μια ασχήμια πενήντα ολόκληρα χρόνια, ας κάνουν την αυτοκριτική τους εκείνοι που το δέχτηκαν αλλά από δω και μπρος πρέπει να αρχίσουμε μια νέα ιστορία. Είμαστε υπεύθυνοι μπροστά στον ελληνικό λαό. Να τελειώσει η καπηλεία. Ενθουσιάζονται οι υπουργοί και λένε «κύριε πρόεδρε συμφωνούμε». Τι να κάνει ο Μητσοτάκης, είπε «γράψτε και Μακεδονία». Ετσι προστέθηκε η Μακεδονία.


Βέβαια τότε δεν μπορούσα να προβλέψω την αντίδραση της διεθνούς κοινής γνώμης στο αυταπόδεικτο δίκαιό μας. Αντίθετα, ήμουν βέβαιος ότι η Ευρώπη και λόγω του ότι είμαστε στην ΕΟΚ θα ενίσχυε το αίτημά μας. Οπως επίσης δεν μπορούσα να προβλέψω ότι ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό θέμα θα γινόταν αντικείμενο μιας άγριας και τόσο επιζήμιας εθνικά κομματικής εκμετάλλευσης.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα σύγχυσης και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων κι ενώ το αίτημα για κάθαρση είχε καταλαγιάσει, υπέβαλα την παραίτησή μου από το υπουργικό αξίωμα για να παραιτηθώ στη συνέχεια και από το βουλευτικό.

Η επιστολή στον Βιμ Βέντερς

Την αντίδρασή του για την ένταξη των Σκοπίων στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με το όνομα «Μακεδονία», εξέφραζε με επιστολή του ο Μ. Θεοδωράκης προς τον πρόεδρό της, σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς, το 1992.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων σημείωνε: «Οι λόγοι που εκθέτω δεν έχουν σχέση ούτε με πολιτικές σκοπιμότητες, ούτε με εθνικιστικές προκαταλήψεις και ακόμα περισσότερο με οποιουδήποτε τύπου περιφρόνηση προς οποιονδήποτε λαό ή μειονότητα. Πενήντα χρόνια αγώνων για την ελευθερία και την ισότητα όλων των ανθρώπων, όλων των λαών είναι αρκετά, υποθέτω, για να μην κατηγορηθώ τώρα ότι εκφράζω απόψεις που θίγουν έστω και κατά μία κεραία κυριαρχικά δικαιώματα άλλων λαών – όπως εν προκειμένω των Σκοπιανών.

Τυχαίνει, αγαπητέ κ. Βέντερς, να έχω εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της 6ης Νοεμβρίου 1991 να μην αναγνωρισθεί το κράτος των Σκοπίων, εφόσον υπάρχει στο όνομά του η λέξη «Μακεδονία», εφόσον δηλαδή επιμένουν να καπηλεύονται κάτι που δεν τους ανήκει (…)
Για την Ιστορία, ας σημειωθεί ότι τελικά η Ακαδημία ακολούθησε την πρότασή του Μίκη και δεν δέχτηκε το «κράτος Μακεδονία», αλλά τους σκηνοθέτες ως άτομα.

Τι έγραφα τότε στη Monde…

«Η Ελλάδα ουδέποτε προέβαλε, είχε ή έχει εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος των γειτόνων της»
Θετική νομίζω ότι απεδείχθη και η παρέμβασή μου για το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα», που δημοσιεύθηκε λογοκριμένη δυστυχώς στην εφημερίδα «Le Monde»: «Βαλκάνια, Μακεδονία, Σκόπια αποτελούν, υποθέτω, για την πλειοψηφία των λαών της Ευρώπης, έννοιες σκοτεινές.

Ξαφνικά, κυρίως ο πόλεμος στην πρώην Γιουγκοσλαβία και σε δεύτερη μοίρα η διαφορά, που φέρνει αντιμέτωπους τον ελληνικό λαό στο σύνολό του με την κυβέρνηση των Σκοπίων, έφερε στο προσκήνιο το ομιχλώδες για τους Ευρωπαίους «μακεδονικό πρόβλημα».

Σε ό,τι μας αφορά, εμείς οι Ελληνες παρακολουθούμε έκπληκτοι να αναπτύσσεται ένα περίεργο και ανεξήγητο κύμα ανθελληνισμού σε χώρες που παραδοσιακά τις θεωρούσαμε φιλικές. Αραγε το αξίζουμε; Οι επιθέσεις που δεχόμεθα είναι επιστημονικά θεμελιωμένες; Και πού μπορεί να οδηγήσουν; Ορισμένοι, για να δικαιολογήσουν αυτή τη μεταστροφή κατά της Ελλάδος, διατείνονται ότι η χώρα μας δίνει την εντύπωση μιας «μεγάλης δύναμης», που απειλεί ένα μικρό, φτωχό και αδύνατο κράτος. Και που από «θέση ισχύος» απαιτεί από αυτό, ως πρώτο βήμα επιδείξεως δυνάμεως, να πάψει να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία ως επίσημο όνομα του κράτους και τον ήλιο της Βεργίνας (του Φιλίππου) ως επίσημο έμβλημα (σημαία) του.

Δικαιώματα μειονότητας


Ομως, στην πραγματικότητα το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει… Θα πρέπει οι Ευρωπαίοι φίλοι μας να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα ουδέποτε προέβαλε, είχε ή έχει εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος των γειτόνων της. Παρ’ ότι στην Αλβανία ζουν περισσότεροι από 300.000 Ελληνες, το μόνο που ζητά από τη γειτονική χώρα είναι να διασφαλιστούν για τη μειονότητα αυτή όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, τις Αρχές του Ελσίνκι και πρόσφατα τις διακηρύξεις της ΔΑΣΕ. Ως προς την Τουρκία, παρ’ ότι εξοντώθηκε η ελληνική παροικία στην Κωνσταντινούπολη (150.000 Ελληνες) και παρ’ ότι τα τουρκικά στρατεύματα εξακολουθούν να κατέχουν παρανόμως (από το 1974 έως σήμερα) το 37% της Κύπρου, ο ελληνικός λαός διατηρεί ελπίδες ότι η τουρκική πλευρά θα θελήσει να προσαρμοστεί στο πνεύμα της εποχής μας, που απαιτεί την πολιτική της στρατιωτικής βίας να την αντικαταστήσει ένα πνεύμα δικαίου και καλής γειτονίας.

Τέλος, όσον αφορά τα Σκόπια, όχι μόνο δεν έχουμε την παραμικρή εδαφική βλέψη αλλά αντίθετα κατανοώντας τα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η κατάρρευση του σοσιαλισμού και ο πόλεμος στην περιοχή, είμαστε έτοιμοι όλοι οι Ελληνες, αδιακρίτως κομμάτων, να βοηθήσουμε αυτό το μικρό γειτονικό κράτος να διατηρήσει την ακεραιότητα των συνόρων του και να εισέλθει στο δρόμο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

[size=1
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Δημήτρης Μπουντουτσίδης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 3:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επιπρόσθετα σχόλια. Με αφορμή της επίσκεψης του Προέδρου των Η.Π.Α κου ΟΜΠΑΜΑ στην Τουρκία, τα όσα είδαν το φως της Δημοσιότητας και με αφορμή του επισυναπτόμενου άρθρου του κου Μιχάλη Χαραλαμπίδη, θέλω και εγώ να διαμαρτυρηθώ εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία του απανταχού Ελληνισμού.

Σχόλιο.
Είμαστε πολύ προβληματισμένοι με την υποτιμητική στάση του κου ΟΜΠΑΜΑ που κράτησε τόσο έναντι ενός μεγάλου Θρησκευτικού Ηγέτη τριακοσίων πενήντα εκατομμυρίων (350.000.000) περίπου ανθρώπων κκ. Βαρθολομαίου όσο και με την περιφρονητική του στάση έναντι μιας φίλης χώρας όπως η Ελλάδα. Είναι πρώτη φορά στην Ιστορία του Αμερικανικού έθνους που Αμερικανός Πρόεδρος επισκέπτεται την Τουρκία ή και αντιστρόφως και δεν επισκέπτεται την Ελλάδα. Αυτά είναι στα αρνητικά του κου ΟΜΠΑΜΑ, τον οποίο τόσο τον υποστηρίξαμε και υπερασπιστήκαμε και φυσικά, λυπόμαστε πάρα πολύ, που αρκετοί φίλοι μας, μας κάνουν καζούρα για τα όσα προβλέψανε όταν μας λέγανε «χαρείτε, χαρείτε, θα σας δούμε τι θα κάνετε όταν θα μας φτύσει (εννοούσαν εμάς τους Έλληνες θα φτύσει ο κος ΟΜΠΑΜΑ) για όλα τα ζητήματα. όπως για παράδειγμα το θέμα της Χάλκης, ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για τα ΣΚΟΠΙΑ, λύση Κυπριακού, για τις γκρίζες ζώνες που βαφτίσανε οι Τούρκοι» και ένα σύνολο άλλων ζητημάτων που προς στιγμή δεν θυμάμαι.
Και με την ευκαιρία, πολλά συγχαρητήρια στο Οικουμενικό Πατριάρχη, έδειξε ότι πανάξια κρατά την θέση του θρησκευτικού Ηγέτη και χιλιάδες εύγε για την γενναία του στάση, απέναντι στο κο ΟΜΠΑΜΑ για τον οποίο αφιέρωσα ολόκληρο άρθρο - όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος των Η.Π.Α- ότι δηλαδή το όνομα του προδίδει ΟΡΑΜΑ. Ο-(ΜΠ)-ΑΜΑ έπαιξα με το (ΜΠ)= Ρ, κρίμα για την μεροληπτική του στάση και ακόμη ποιο κρίμα για την θέση που πήρε σχετικά με την αυθαίρετη Ιστορική ερμηνεία «ότι δηλαδή το 1912 και 1915, κάποιες δυνάμεις προσπάθησαν να επαναφέρουν παλιά αυτοκρατορία και ότι θέλανε να κάνουν μικρή την Τουρκία».
Για μία φορά ακόμη κρίμα για τα όσα ανιστόρητα είπε ο κος ΟΜΠΑΜΑ και χίλια εύγε για τον κκ Βαρθολομαίο.

Δημήτρης Μπουντουτσίδης
Yποστηρικτής του ΟΜΠΑΜΑ

____________________________________________________


ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΩΞΗ

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη



Η περίπτωση των φωτογραφιών της συνάντησης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ομπάμα επαναφέρει στην μνήμη μας πράξεις κυνισμού και ολοκληρωτισμού που συνέβησαν στο παρελθόν. Οι φωτογραφίες στην Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, την Ιωνία, την Μερφιζούντα (Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια τώρα στην Θεσσαλονίκη), την Τραπεζούντα, την Μεσοποταμία ήταν και είναι υπό δίωξη με διώκτες τις Η.Π.Α.. Αναφέρθηκα στην ιστορία των φωτογραφιών στην περιοχή που επιστρέφει σήμερα σε ομιλία μου στα Γιαννιτσά στην ημερίδα με τίτλο «Από το Κεμαλικό στο Φιλάνθρωπο Κράτος» τον Σεπτέμβριο του 2008.

Προς το παρόν θα ήθελα να επαναδημοσιοποιήσω ένα απόσπασμα της ομιλίας μου με μια πρόσθεση.
Η νέα Διοίκηση των Η.Π.Α. οφείλει να είναι προσεκτική διαβασμένη όχι αδιάβαστη Στην Πόλη, στην Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Μεσοποταμία γιατί θα βρεθεί εκ νέου πολύ εκτεθειμένη, πολύ – πολύ ένοχη. Αυτό δεν ταιριάζει στις αυτοκρατορίες.

Αναφέρθηκα σε αυτά στην επιστολή μου προς τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα μετά τον αναχρονιστικό, φιλοκεμαλικό, φιλορατσιστικό δηλαδή ζήλο των Η.Π.Α. που εκφράσθηκε με την ακύρωση της visas που μου παραχώρησαν.

Πιστεύω να κατανοούν ότι οι αυτόχθονες λαοί της περιοχής και η ίδια η περιοχή δεν βρίσκονται στο 1915, στην 19η Μαΐου του 1919 δεν βρίσκονται στο 1922. Ούτε βέβαια στο 1944-49, ούτε το 1967, ούτε το 1974. Ούτε τέλος στο 1999, στην γραμμή Μη – Αθήνα, Ναϊρόμπι Κένυα – Ίμραλι την πρώην Καλόλυμνο που την έκαναν Κακόλυμνο.
Επαναφέρω λοιπόν τον πρόλογο των Γιαννιτσών. Η πολιτική η σοβαρή πολιτική ήταν πάντα πρόλογος. Αυτό μπορεί να μην είναι κατανοητό στις περιφερειακές δορυφορικές ηγεσίες και κράτη όπως συμβαίνει εδώ, δεν επιτρέπεται όμως για τις μητροπολιτικές ηγεσίες.
Εκτός του ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι διαρκώς δορυφόρος – πελάτης ή να επιστρέψει στην παλιά δορυφορικότητα. Δεν το επιτρέπει η ιστορία της που συμβαίνει να καλύπτει και το θεμελιώδες μέρος της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Είπα λοιπόν στην Μακεδονία την 20η Σεπτεμβρίου του 2008:

«Είναι γνωστό ότι εκτός από το έγκλημα των γενοκτονιών υπήρξε ένα εξίσου βάρβαρο έγκλημα. Αυτό της σιωπής. Έκαναν και κάνουν τα πάντα να σκεπάσουν τα εγκλήματα να δολοφονήσουν την μνήμη των λαών μας. Αυτή η δολοφονία της μνήμης μας άρχισε με μία αντιδημοκρατική, ολοκληρωτικού τύπου, απάνθρωπη πράξη. Την αρπαγή των φωτογραφικών φιλμ που παρουσιάζουν το έγκλημα που έγινε στην Σμύρνη από τον Κεμάλ. Υπάρχουν στοιχεία για αυτό στο Αμερικανικό Πεντάγωνο ειδικά στο Ναυτικό. Υπάρχουν στοιχεία στο Υπουργείο Γεωργίας της Πολιτείας της Πενσυλβανίας.
Οι εκπρόσωποι της διασποράς στις Η.Π.Α. οφείλουν να αναδείξουν αυτό το αίτημα ως δικαίωμα στην μνήμη μας στο Κονγκρέσσο και την Γερουσία.
Όπως έχουν εικόνες από το έγκλημα της 11ης Σεπτεμβρίου έτσι και εμείς έχουμε δικαίωμα στις φωτογραφίες του εγκλήματος της Σμύρνης. Οι φωτογραφίες αυτές υπάρχουν.
Όταν οι επίσημες Η.Π.Α. συνεχίζουν να ταυτίζονται με τον Κεμαλισμό τότε απονομοιμοποιούνται στην συνείδηση των απογόνων αυτών που γέννησαν την Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ιωνία στην οποία αρέσκονται να αναφέρονται. Απονομοιμοποιούνται ως δύναμη υπεράσπισης της Δημοκρατίας.
Νομίζω ότι οι Ελληνοαμερικανοί θα πρέπει να ζητήσουν την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή των προοριζόμενων για την Αθήνα, την Άγκύρα, το Εριβάν Αμερικανών Πρεσβευτών. Η εξέταση θα αφορά τα βιβλία δύο μεγάλων Διπλωματών, Ανθρωπιστών του Μοργκεντάου και του Χόρτον που αναφέρονται στις πρώτες γενοκτονίες του 20ου αιώνα. Θα μου επιτρέψετε μια πρόσθεση. Τους προσεχείς μήνες θα παρουσιασθεί σε πολλές πόλεις των Η.Π.Α. το βιβλίο μου THE PONTIAN QUESTION IN THE UNITED NATIONS.
Λυπάμαι γιατί αυτοί, Αλλοδαποί και εγχώριοι που εμπόδισαν την είσοδο μου στις Η.Π.Α. δεν μπορούν να το αποτρέψουν. Δυστυχώς για αυτούς η Αμερική είναι πληθυντική δεν είναι όλοι οπαδοί της σκέψης του Κεμάλ».


Γλυφάδα 8 Απριλίου 2009

Επιστροφή στην κορυφή
Τρωκτικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 3:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο θιασώτης του Ομπάμα.

Όταν ο Αλαβάνος χαρακτηρίζει ακραίο τον Σολωμό και είναι ο ίδιος συνειδητά διαστρεβλωτής της ιστορίας, τι να πούμε για τον Αυτοκράτορα;
Οι μικροί «αυτοκράτορες»-λακέδες είναι ακόμα πιο γλοιώδεις…

Διαβάστε εδώ:

http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_2542.html

Ρεζίλι έγινε ο Αλαβάνος μέσα στην βουλή - Δεν ήξερε τον εθνικό ύμνο
ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τέτοιο ρεζιλίκι για αρχηγό πολιτικού κόμματος δεν έχει ξαναγίνει! Ο Αλέκος Αλαβάνος δεν ήξερε τον εθνικό ύμνο μέσα στην βουλή!!! Και χαρακτήρισε ακραίο τον Διονύσιο Σολωμό. Του φταίει ο Σολωμός που ο Αλαβάνος δεν ήξερε τον εθνικό ύμνο.
Στην συζήτηση για την ασφάλεια ξέρετε τι είπε και έγινε ΡΕΖΙΛΙ μέσα στο κοινοβούλιο;



"Ο Σολωμός ήταν ακραίος που είπε για τον εθνικό ύμνο κ.Πρωθυπουργέ, τον οποίο εθνικό ύμνο πιστεύω ότι γνωρίζετε: "σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψι, ποῦ μὲ βία μετράει τὴν γῆ". Με λίγα λόγια ήθελε να πει ότι με την βία μετράει την γη.

Τον λόγο πήρε ο Γιώργος Καρατζαφέρης που τον έκανε...σκουπίδι. Να ανοίξει η γη να τον καταπιεί:

"κ.Αλαβάνε επειδή μπορεί να ακούει κόσμος και μαθητές και δεν ξέρετε τον εθνικό ύμνο, ο εθνικός μας ύμνος λέει βια και όχι Βία. Δεν εννοεί την βία αλλά την βιασύνη. Που με βιασύνη μετράει την γη. Καλό είναι να γνωρίζουμε τον εθνικό μας ύμνο"!!!

Αυτό έγινε σήμερα μέσα στην βουλή.

Ντροπή και ξεφτίλα για τους εθνοπατέρες μας.

Επιστροφή στην κορυφή
ριζοβόλος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 3:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φτάνει πια με τα καραγκοζιλίκια της ροζ μουχλιασμένης Αριστεράς και την απόλυτη υποταγή τους στα κελεύσματα των εξ Αμερικής κηδεμόνων!!!
Ο Αλαβάνος να ζητήσει συγγνώμη που χαρακτήρισε το Σολωμό ακραίο.
Εδώ και τώρα μποϋκοτάζ στα αμερικάνικα προϊόντα.
Μη στέλνετε τα παιδιά σας στην Αμερική για σπουδές ούτε να την επισκέπτεστε για διακοπές.
Ο Ομπάμα πολύ δεν άσπρισε ,ρε παιδιά;
Η παρέα με τον Κίσινγκερ και τον Μπρεζίνσκι τον ανάγκασε να ονομάσει τα Σκόπια "Μακεδονία" και να στραφεί "εναντίον της ανασύστασης αρχαίας αυτοκρατορίας.
Τι απαντούν όλα αυτά τα λαμόγια με τις κεντραρι(υ)στερικούλικες απόψεις,μιας και μιλούσαν για μια νέα Αμερική με καλύτερο πρόσωπο;
Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωσις
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 08, 2009 4:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/04/blog-post_8101.html


Ο ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ


Σαν σήμερα το 1798 γεννήθηκε στην Ζάκυνθο ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός που τον ύμνο του στην ελευθερία τον έχουμε κάνει εθνικό μας ύμνο.

Στο μέλλον θα λέμε:
Σαν σήμερα κατα την διάρκεια συζήτησης στην Ελληνική Βουλή με θέμα "δημόσια ασφάλεια και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας" ο βουλευτής Αλέκος Αλαβάνος δήλωνε:

"Ο Σολωμός ήταν ακραίος που είπε για τον εθνικό ύμνο κ.Πρωθυπουργέ, τον οποίο εθνικό ύμνο πιστεύω ότι γνωρίζετε:
"Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψι, ποῦ μὲ βία μετράει τὴν γῆ"


Φαντάζομαι ότι όσοι εκ των βουλευτών δεν είχαν ξεχάσει τα "Ελληνικά" τους θα κουνήθηκαν με βία απο τη θέση τους για τους υπόλοιπους είμαι σίγουρος ότι θα εγκατέλειψαν με ...βιά τα έδρανά τους.(βιά=βιασύνη )
Είναι ντροπή για έναν Έλληνα πολιτικό να θεωρεί "ακραίο" τον Εθνικό μας ύμνο μόνο και μόνο γιατί δεν τον ξέρει και δεν τον ξέρει όχι γιατί του λείπει η μόρφωση αλλά φαντάζομαι επειδή πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να έχει ύμνο "κάτι" που δεν χρειάζεται να υπάρχει.Του θυμίζω όμως ότι ο τίτλος του εθνικού μας ύμνου είναι "ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ" και επίσης ότι και οι 158 στροφές του αναφέρονται στον αγώνα για ελευθερία αυτών που φέρθηκαν με ... αχαριστία στους "δίκαιους" και "δημοκράτες" δυνάστες τους Τούρκους.Αν κάποιοι φίλοι του κ. Αλαβάνου εξοργισθούν με τα σχόλια, θα τους πρότεινα να διαβάσουν ένα απο τα δεκάδες κείμενα των "Αλαβανιζόντων" εθνομηδενιστών της αριστεροευρωαμερικάνικης παρέας των "ιών" και των ...βακτηριδίων.

Ελαφιάσθη της Αγγλίας
το θηρίο,και σέρνει ευθύς
κατα τ΄άκρα της Ρουσίας
τα μουγκρίσματα τσ΄οργής

Τι θα κάνετε;θ΄αφήστε
ν΄αποκτήσωμεν εμείς
λευθεριάν,ή θα την λύστε
εξ αιτίας πολιτικής;





Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 09, 2009 9:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ύμνος εις την Ελευθερία
Ολόκληρο το ακραίο κείμενο (σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο πάντα) του Διονυσίου Σολωμού.

1

Σε γνωρίζω από την κόψη
του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη
που με βια μετράει τη γη.

2

Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

3

Εκεί μέσα εκατοικούσες
πικραμένη, εντροπαλή,
κι ένα στόμα ακαρτερούσες,
«έλα πάλι», να σου πεί.


Η συνέχεια ΕΔΩ:

http://paideia-gr.blogspot.com/2009/04/blog-post_09.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες