Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Μίκης:ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ! ΤΩΡΑ !

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μίκης Θεοδωράκης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 31, 2009 6:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μίκης:ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ! ΤΩΡΑ ! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ 60η ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ! ΤΩΡΑ !

Δεν ξέρω πώς ηχεί στα αυτιά των άλλων λαών της Ευρώπης η λέξη «ΝΑΤΟ», όμως στα αυτιά του ελληνικού λαού ακούγεται σαν κατάρα.
Γιατί σημαίνει ξένες επεμβάσεις, εμφύλιο πόλεμο, εθνικές καταστροφές, αστυνομοκρατία, δικτατορία και εθνική αιμορραγία λόγω των υπέρογκων οικονομικών δαπανών που η Ατλαντική Συμμαχία μας επιβάλλει σε βάρος της οικονομικής και της κοινωνικής μας ανάπτυξης και ευημερίας.
Στην ουσία το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πειθήνιο όργανο στη διάθεση της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής , υπεύθυνο για τα χιλιάδες
ανθρώπινα θύματα και τις αμέτρητες καταστροφές με στόχο αθώους λαούς στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στην Γάζα. Ένας μηχανισμός πολέμου που επιμένει να διατηρεί την οικουμένη σε ζώνες καλές και κακές και σε λαούς Α και Β κατηγορίας με όπλο την αναζωπύρωση του μίσους και της διχόνοιας.
Σήμερα με τη βαθειά οικονομική κρίση που βυθίζει με γρήγορους ρυθμούς σε χάος την υπερδύναμη και τους δορυφόρους της, καταντά γελοία και επικίνδυνη η διατήρηση αυτού του κολοσσιαίου μηχανισμού που απορροφά δισεκατομμύρια Ευρώ εν ονόματι ενός κοινωνικού και οικονομικού συστήματος που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν, αυτοί οι δήθεν «ανώτεροι» λαοί που αποτελούν το ΝΑΤΟ να εξακολουθούν να διατείνονται ότι εκπροσωπούν τον ελεύθερο και γιΆ αυτό «ανώτερο» κόσμο με το δικαίωμα να τιμωρούν τους «κατώτερους» λαούς για να τους επιβάλουν το σύστημά τους; Και ποιο σύστημα; Της άγριας εκμετάλλευσης και της θεοποίησης του Χρήματος που σήμερα τους καταδικάζει σε στρατιές ανέργων και αύριο πεινασμένων και εξαθλιωμένων εργαζομένων;
Δεν φταίνε όμως μόνο οι εξουσιαστές, οι ολιγάρχες και οι πολιτικοί και στρατηγοί που τους στηρίζουν αλλά φταίνε και οι λαοί που τους ανέχονται. Πού είναι τα συνδικάτα; Πού είναι τα φλογερά νιάτα; Πού είναι οι στρατιές των εργαζομένων που ειδικά γιΆ αυτούς έφτασε ήδη η ώρα της μεγάλης δοκιμασίας; Και πώς η Ευρώπη των 300 εκατομμυρίων επιτρέπει σε μία χούφτα πολιτικούς και στρατηγούς να δαπανούν δισεκατομμύρια Ευρώ εν ονόματι δήθεν της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν η μεγάλη κρίση χτυπά τις ίδιες τις χώρες τους και η μοναδική ελευθερία που τους απομένει είναι η ελευθερία στην ανεργία, στην υπανάπτυξη και αύριο στην εξαθλίωση;
Δεν είναι λοιπόν μόνο ανήθικο να τολμάμε σήμερα να θεωρούμε το ΝΑΤΟ δύναμη ελευθερίας και δικαιοσύνης αλλά και καταστροφικό για την οικονομία της Ευρώπης. Σκεφθείτε μόνο πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα εξασφάλιζε αυτός ο πακτωλός των χρημάτων που τώρα διατίθεται σε πολέμους, καταστροφές και σφαγές αμάχων.
ΓιΆ αυτό έπαψε πια η εποχή των λόγων και είναι ιστορική ανάγκη να μπούμε στην εποχή των έργων. Με σύνθημα τη διάλυση του ΝΑΤΟ, που εκτός όλων των άλλων σαν τυφλό όργανο των στρατηγών του Πενταγώνου και της αμερικανικής πολιτικής έχει αποστολή να μην αφήσει την Ευρώπη να ορθοποδήσει. Μια Ευρώπη που θα ανήκει στους λαούς της και όχι στους στρατηγούς των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.


Αθήνα, 30.ΙΙΙ.2009


Επιστροφή στην κορυφή
ΛΕΩΝΙΔΑΣ



Ένταξη: 06 Μάρ 2009
Δημοσιεύσεις: 5

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 31, 2009 9:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ό Μίκης γιά μιά ακόμη φορά είναι ό "δικός μας" Μίκης, πού καταφέρνει νά εκφράσει τά εσώψυχα τού κάθε πατριώτη!!

ΥΓ1~Ή δήλωση έγινε στό ΡΕΣΑΛΤΟ?
YΓ2~Προσέξατε ότι αναδημοσιεύθηκε σέ 2-3 μόνο μπλόγκς?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 31, 2009 10:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το κείμενο εστάλη στο ΡΕΣΑΛΤΟ!
Το έχουν αναδημοσιεύσει, προς το παρόν,
τα κάτωθι μπλογκ..
.


http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/03/blog-post_3595.html

http://troktiko.blogspot.com/2009/03/60_31.html

http://paideia-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_5763.html

http://kostasxan.blogspot.com/2009/03/60.html

http://deltio11.blogspot.com/2009/03/blog-post_7355.html

http://www.greekalert.com/2009/03/blog-post_6785.html

http://grmanifesto.wordpress.com/




_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ριζοβόλος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 31, 2009 11:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://rizovolos.blogspot.com/2009/03/blog-post_4161.html


ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Τι θέλει πια αυτός ο "εθνικιστής" και "αντισημίτης" Μίκης Θεοδωράκης;

Να φύγουμε από το ΝΑΤΟ; Να ξεχάσουμε τη βοήθεια του τις δεκαετίες ΄50-90', αλλά και σήμερα, με τα εκατομμύρια δολλάρια να αποτελούν τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και την Κύπρο να έχει καταληφθεί από το "συμμαχικό" στρατό της Τουρκίας, αλλά και μερικούς διανοούμενους να επιβιώνουν χάρη στα αμερικανονατοϊκής προέλευσης εμβάσματα;

¶σε που τώρα πια βολευτήκαμε.
Οι γονείς εξεγέρθηκαν δια της προσφιλούς μεθόδου του βολέματος και της κατανάλωσης, συνηθειών καλά κρυμμένων στο μαγαρισμένο σώμα των Ελλήνων, αλλά αναδυομένων επί Αμερικανονατοϊκής περιόδου στην επιφάνεια σαν κακό σπυρί που,αν σπάσει, θα προκαλέσει σήψη. Αλλά το μικρόβιο αυτό έχει μεταδοθεί και στους νέους που επιδίδονται στο επαναστατικό έργο της πλήρους αφασίας, της ήσσονος προσπάθειας, του γκλαμοράτου ναρκωτικού της τηλεοπτικής εικόνας και του ναρκισσευόμενου πλαστικού ξεσηκωμού.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν καλούς δασκάλους και γονείς που τους άνοιξαν το δρόμο.
Οι συνδικαλιστές, πάλι, χρόνια τώρα με τη συνενοχή του λαού εμπλέκονται στην επανάσταση διαπλεκόμενοι με ευρωπαϊκούς πασάδες και πολιτικάντηδες ευρωλιγούρικης μαγιάς, για να ξεπατικώσουν συνταγές εθνομηδενιστικής μόδας, αλλά και να αναχαιτίσουν την αντίσταση στον ερχομό των εισαγομένων πολιτιστικών, κοινωνικών και οικονομικών ολετήρων που ισοπεδώνουν έργο πανανθρώπινης ανάστασης. Απεργούν μόνο από κεκτημένη ταχύτητα και κατόπιν εντολής του κομματικού ιερατείου στο οποίο ανήκουν.

Ο λαός αδρανεί λοιπόν. ¶γνωστο αν θα αντιδράσει και προς ποια κατεύθυνση θα διοχετευθεί η συσσωρευμένη οργή του. Μπορεί ύστερα από μια νέα εθνική καταστροφή να αναγεννηθεί. Την τραγωδία εξάλλου εμείς οι γνωστοί-άγνωστοι Έλληνες την επινοήσαμε.

Καιρός να την ξαναθυμηθούμε!!!
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 02, 2009 1:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΥΡΙΟ στο Στρασβούργο!



http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5022783&publDate=2/4/2009



ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Το ΝΑΤΟ εχθρός των λαών και της ειρήνης
Σημαντικές εκδηλώσεις του ΠΣΕ στο Στρασβούργο


Από την πρόσφατη διαδήλωση του ΠΣΕ και της ΕΕΔΥΕ στο Βελιγράδι
Σημαντικές παρεμβάσεις, που αναδεικνύουν τον πραγματικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ, διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) στο Στρασβούργο, τις μέρες που πραγματοποιείται η Σύνοδος της Συμμαχίας.
Με σύνθημα, «60 χρόνια ΝΑΤΟ - Εχθρός των λαών και της Ειρήνης. ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ», το ΠΣΕ δίνει και το στίγμα των εκδηλώσεων. Η παρέμβαση του Συμβουλίου γίνεται στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στα 60 χρόνια της δολοφονικής δράσης και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
του ΝΑΤΟ και των πολύμορφων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από πάνω από 500 οργανώσεις, που δηλώνουν ότι παρά το ότι η γαλλική πόλη στρατοκρατείται με περισσότερους από 10.000 στρατιώτες και αστυνομικούς, θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους.
Το ΠΣΕ συγκεκριμένα διοργανώνει την Παρασκευή, 3 Απρίλη, Διεθνές Σεμινάριο για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ, με τίτλο «Τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και ο ιμπεριαλιστικός του ρόλος σε όλο τον κόσμο». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο «Centre Sportif Lixenbuhl», από τις 3.30 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ. Θα μιλήσουν οι: Σοκόρο Γκόμες, πρόεδρος του ΠΣΕ, Θ. Παφίλης, γενικός γραμματέας του ΠΣΕ, ο Ζ. Γιοβάνοβιτς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας και ο Τ. Βιέρα πρόεδρος της ΠΟΔΝ. Θα μιλήσουν, επίσης, εκπρόσωποι από κινήματα ειρήνης από όλον τον κόσμο: Ο Χ. Τόλκε από τη Γερμανία, ο Μ. Κράισα από την Τσεχία, ο Τ. Καβάτα από την Ιαπωνία, ο Ρ. Ν. Ρόσα από την Πορτογαλία, ο Ι. Ντιμιτρόφ από τη Βουλγαρία, η Β. Νικολαΐδου, γενική γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, εκπρόσωποι από το Βέλγιο, τις ΗΠΑ, την Κροατία, τη Γεωργία, την Πολωνία, τον Καναδά, τη Ρουμανία, τη Δανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αγγλία κ.α. Το σεμινάριο θα συντονίσει ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ, Η. Τσαβδαρίδης.
Το Σάββατο 4 Απρίλη το ΠΣΕ θα συμμετάσχει στη μεγάλη διεθνή διαδήλωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γέφυρα της Ευρώπης, στη 1 ώρα το μεσημέρι. Η προσυγκέντρωση του ΠΣΕ θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον καθεδρικό ναό του Στρασβούργου. Για το Στρασβούργο θα αναχωρήσουν αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, με επικεφαλής την γγ, Β. Νικολαΐδου και αντιπροσωπείες από το ΠΑΜΕ, την ΕΕΔΔΑ, την ΚΕΘΑ και την ΟΓΕ.
Το ΠΣΕ στον αντίποδα του ΝΑΤΟ απ' την πρώτη στιγμή
Ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Eκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ, με δήλωσή του στον «Ρ», επισημαίνει: «Το ΠΣΕ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του ΝΑΤΟ, αυτής της επιθετικής πολεμικής μηχανής Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, στον αντίποδά του, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των λαών και τους αγώνες τους».
Και σημειώνει: «Ο μόνος "λόγος" ύπαρξης του ΝΑΤΟ είναι να επιβάλει και στρατιωτικά και πολιτικά τα συμφέροντα και κέρδη των πολυεθνικών και των μονοπωλίων από το 1991 μάλιστα και έξω από την επικράτεια των χωρών - μελών του. Ευθύνη στο ΝΑΤΟ έχουν όλες οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν και στηρίζουν τους σχεδιασμούς του. Η ΕΕ και ο Ευρωστρατός ειδικά αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με το ΝΑΤΟ, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το ΠΣΕ δεν ανακάλυψε το ΝΑΤΟ σήμερα, ούτε μετά το 1991 ή το 1999 για πρώτη φορά».
Και ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ, καταλήγει: «Αναδεικνύουμε με την πολύμορφη δράση μας σε πολλές γωνιές του κόσμου και με τις διεθνείς διασκέψεις κινημάτων που πραγματοποιήσαμε στο Βερολίνο, στο Μπουένος Αϊρες και το Βελιγράδι αυτό τον καιρό, την επιθετική φύση του παγκόσμιου "χωροφύλακα" του ιμπεριαλισμού που μόνο δεινά πρόσφερε και μέχρι σήμερα τρομοκρατεί στους λαούς. Θα διαδηλώσουμε δυναμικά ενάντια στους εγκληματίες του ΝΑΤΟ και στο Στρασβούργο στις 4 Απρίλη με το μπλοκ του ΠΣΕ στη διεθνή διαδήλωση, κόντρα στις προσπάθειες απαγόρευσης από την γαλλική κυβέρνηση που επανέρχεται πανηγυρικά και τυπικά στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ απειλεί την ειρήνη και τη ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί τον εχθρό των Λαών και της Ειρήνης, γι' αυτό και πρέπει να διαλυθεί!».

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 04, 2009 12:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5025292&publDate=4/4/2009



60 χρόνια ΝΑΤΟ


Σήμερα έχουμε... «γιορτή». Είναι η επέτειος των 60 χρόνων του ΝΑΤΟ. Από αυτά, τα 57 η Ελλάδα αποτελεί μέλος του. Ο χρόνος είναι αρκετός για έναν απολογισμό...

Κορέα

Η επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Κορέα τη δεκαετία του '50 βάφτηκε και με ελληνικό αίμα. Ο ελληνικός λαός, από την πρώτη στιγμή ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, γνώρισε τις συνέπειες της εμπλοκής του τόπου στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό. Τα θύματα Ελλήνων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήταν από τον Στρατό 183 νεκροί και 610 τραυματίες και οι απώλειες της Αεροπορίας 12 νεκροί και 4 χαμένα αεροσκάφη.

Κύπρος

Το έγκλημα της Κύπρου, το 1974, έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ.
Αντί οποιασδήποτε άλλης αναφοράς, θα περιοριστούμε στα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση που διεξήχθη στη Βουλή το 1987, για το «φάκελο της Κύπρου», και καταγράφτηκαν στο βιβλίο «Εγκλημα εναντίον της Κύπρου», του τότε βουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Κάππου.
Το ΝΑΤΟ λοιπόν και οι Αμερικάνοι:
· Ηταν αυτοί, που σχεδίασαν το πραξικόπημα κατά του Μακάριου - όπως ομολόγησε ο επικεφαλής του πραξικοπήματος στην Κύπρο, ο Γεωργίτσης - και οι συνταγματάρχες το εκτέλεσαν ώστε να δοθεί το πρόσχημα για την τουρκική επέμβαση στο νησί.
· Ηταν αυτοί, που ασκούσαν «φορτική πίεση» - όπως ομολόγησε ο «πρωθυπουργός» Κόλλιας - για την αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της προέλασης των τουρκικών δυνάμεων.
· Ηταν αυτοί, που μέσω του 6ου Αμερικανικού Στόλου, της βρετανικής αεροπορίας και των βρετανικών ναυτικών δυνάμεων, έπαιξαν ρόλο προγεφυρώματος - όπως ομολόγησε ο τότε αρχηγός ΓΕΑ Παπανικολάου - για την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στο νησί και την αναχαίτιση των ελληνικών δυνάμεων σε περίπτωση που αυτές «εκινούντο».
· Ηταν αυτοί, που - όπως ανέφερε ο αντιστράτηγος του ΑΕΔ Μπίτος - σε τηλεφωνικές επικοινωνίες του Κίσινγκερ με τον Ετσεβίτ, του έδωσαν την «άδεια» να βυθίσει το ελληνικό αρματαγωγό που βρέθηκε στην περιοχή.

Γιουγκοσλαβία

Η Ελλάδα αποτέλεσε το 1999 το προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της θηριωδίας ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Στρατιωτικές βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, ολόκληρο το ελληνικό έδαφος παραδόθηκε στη ΝΑΤΟική συμμορία για να φέρει σε πέρας το έγκλημα. Παρότι η τότε κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι «δεν συμμετείχε» στους βομβαρδισμούς και τη στρατιωτική περικύκλωση της Γιουγκοσλαβίας, τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι μόνο από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση το Κοσσυφοπέδιο πέρασε η ακόλουθη ΝΑΤΟική δύναμη πυρός: 1.000 αεροσκάφη, 420 πλοία, 510 σιδηροδρομικοί συρμοί, 1.400 φάλαγγες οχημάτων διαφόρων τύπων, 40.000 οχήματα και 60.000 στρατιώτες...
Ιράκ
Παρούσα η Ελλάδα και στο επόμενο έγκλημα του ΝΑΤΟ. Αυτή τη φορά ενάντια στο Ιράκ. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν:
Κατά το κρίσιμο διάστημα της επίθεσης στο Ιράκ (20 Μάρτη - 30 Απρίλη), 5.270 αεροσκάφη του ΝΑΤΟ με κατεύθυνση το Ιράκ προσγειώθηκαν ή περνώντας από τον εθνικό εναέριο χώρο μας, έδωσαν αναφορά πορείας στη Σούδα! Ανάμεσά τους 3.963 μεταφορικά και 307 μαχητικά. Επίσης σταθερά κάθε μέρα απογειώνονταν ή προσγειώνονταν από τη Σούδα πάνω από 20 κατασκοπευτικά, ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενα τάνκερ και ραντάρ, ανθυποβρυχιακά και άλλα αεροσκάφη.
Οσο για το ναυτικό σκέλος της βάσης, από την αρχή του 2003 που άρχισε η προετοιμασία μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων έδεσαν στη Σούδα και υποστηρίχτηκαν (με πυρομαχικά, καύσιμα, τρόφιμα, συντήρηση κλπ.) 196 πλοία - ανάμεσά τους δυο αεροπλανοφόρα, 16 υποβρύχια (και πυρηνοκίνητα), 56 φρεγάτες κ.ο.κ. Αν, δε, πάμε πιο πίσω, στην αφετηρία της αμερικάνικης αντιτρομοκρατικής εκστρατείας (11/9/2001), τα πλοία ξεπερνούν τα 750...
Οι αριθμοί αυτοί οδήγησαν ακόμα και τον Μπους, σε ειδική τελετή που έγινε στις ΗΠΑ να ανακηρύξει την Ελλάδα τέταρτη σε σημασία σύμμαχο χώρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, από την άποψη της συνεισφοράς της στην εισβολή στο Ιράκ...

«Κόκκινη προβιά»

Το ΝΑΤΟ έχει τη δική του συμβολή και στην εμπέδωση της «δημοκρατίας» στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική η υπόθεση της «Κόκκινης προβιάς».
Η υπόθεση ξεκινά τη δεκαετία του '50, όταν η CΙΑ στήνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μιαν απίστευτη τρομοκρατική - παρακρατική επιχείρηση, στο όνομα της αντιμετώπισης του «κομμουνιστικού κινδύνου». Η επιχείρηση γίνεται γνωστή στην Ιταλία με τον κωδικό «Γκλάντιο». Στην Ελλάδα, το παράρτημα της «Γκλάντιο» ονομάζεται «Κόκκινη προβιά».
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», που το Νοέμβρη του 1990 αποκάλυψε την υπόθεση, ο παρακρατικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ συμπεριλάμβανε κρύπτες με χιλιάδες όπλα που είχαν τοποθετηθεί κάτω από δημόσια κτίρια ή ακόμα και εκκλησίες, και έναν αριθμό «εκπαιδευμένων» να αναλάβουν δράση εφόσον το απαιτούσε η εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα.
Η συμφωνία της «Κόκκινης προβιάς» υπογράφηκε στις 25 Μάρτη του 1955 από τον πρωθυπουργό Παπάγο και το στρατηγό της CΙΑ Τράσκοτ. Πρόσχημα, βέβαια, ο «κομμουνιστικός κίνδυνος». Η παρακρατική ομάδα στην Ελλάδα αποτελούσε, σύμφωνα με το «Σπίγκελ», «μια από τις πιο σκληρές ομάδες μάχης του ΝΑΤΟ».
Ας σημειωθεί ακόμα: Ενας από τους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών, που γνώριζαν ακριβώς τα καθήκοντα και το δυναμικό των κρυφών μονάδων της ΝΑΤΟικής «Κόκκινης προβιάς», ήταν ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος...

Χούντα

Η δικτατορία των συνταγματαρχών ήταν ένα από τα «εξαιρετικά» δημιουργήματα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ήταν αυτοί που σχεδίασαν και οργάνωσαν το πραξικόπημα. Το πλήθος των παραστρατιωτικών οργανώσεων που είχαν διαβρώσει το στρατό και δρούσαν στη χώρα, όπως ο περιβόητος ΙΔΕΑ, που κορυφαίο του στέλεχος ήταν ο Γ. Παπαδόπουλος, ήταν δικά τους δημιουργήματα.
Αναφορικά με τη στάση της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ στη χούντα των συνταγματαρχών, αποκαλυπτικό είναι το τηλεγράφημα της 13ης Γενάρη 1968 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τον τότε Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα:
«1. Αποφασίσαμε να κινηθούμε βραχυπρόθεσμα προς μία σχέση συνεργασίας με το καθεστώς της Αθήνας. Το σχέδιό μας είναι πρώτον να συμβουλευτούμε εντός της βδομάδας στην Ουάσιγκτον με τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ και έπειτα να σας εξουσιοδοτήσουμε να κάνετε επίσημο τηλεφώνημα στον Πιπινέλι. Η τυπική επαφή με τους υπουργούς της χούντας δε θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί για την ώρα αλλά είναι ορατή ως το επόμενο βήμα (...)».

Από «Σεπτεμβριανά» μέχρι Μαδρίτη

Στα «καλά» του ΝΑΤΟ θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να προστεθούν και οι σφαγές των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη το 1955 όπου και πάλι το ΝΑΤΟ δηλώνει «παρών» με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζ. Ντάλες, να στέλνει επιστολή στην Αθήνα καλώντας την να μην αντιδράσει και να επιδείξει πνεύμα καλής θέλησης «χωρίς χρονοτριβή (για) την ενότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που κλονίστηκε με την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων». Οσο για τα Ιμια και τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, αυτά ήρθαν να επικυρωθούν με τη ΝΑΤΟική συμφωνία της Μαδρίτης, το 1997.
*
Αν θα ήθελε λοιπόν κάποιος να περικλείσει σε μια φράση την εμπειρία της Ελλάδας από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, είναι ότι δεν υπάρχει στιγμή της ελληνικής ιστορίας από την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ που ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός να μην έχει παίξει το ρόλο του υπονομευτή της δημοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας και της έκθεσης του τόπου στους κινδύνους που συνεπάγεται η εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία, την οποία παρεμπιπτόντως οι κυβερνήσεις του δικομματισμού υπηρετούν, διατηρώντας ελληνικό στρατό υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ σε Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία και Αφγανιστάν.
Ολα αυτά, βεβαίως, έγιναν και γίνονται επειδή αυτή είναι η θέληση της άρχουσας τάξης της Ελλάδας. Αλλοτε, με πρόσχημα τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» και άλλοτε με πρόσχημα τη «συλλογική ασφάλεια». Η ουσία είναι ότι η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της ενσωμάτωσαν την Ελλάδα στη λυκοσυμμαχία, για να ενισχύσουν την εξουσία τους εξασφαλίζοντας μοχλούς καταστολής του λαϊκού κινήματος.


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες