Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ανοιχτή επιστολή σε αγιορείτες, Βατοπεδινούς και όχι μόνο

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 03, 2008 4:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
φίλε Ροβεσπιέρε

πιθανόν να είναι ακατανόητη με πολιτικούς όρους η άποψη μου πως η νεοβατοπεδινή ηγεσία πρέπει να υποστεί ταπεινωτική ήττα.

γιατί δεν έχει πολιτικά αλλά εκκλησιαστικά και θεολογικά κίνητρα.
συμφωνώ απολύτως μαζί σου στο«Το όλο ζήτημα είναι ο αγώνας εναντίον της θανατηφόρας διαπλοκής της Εκκλησίας με τον καπιταλισμό και όχι η περαιτέρω υποταγή της Εκκλησίας στο κράτος-πλανητικό προτεκτοράτο».

κατά τη γνώμη μου ,μια τέτοια υποταγή είναι ante portas όταν το Αγιονόρος μπαίνει στα παιχνίδια της ΕΕ,εξαρτώμενο απ τις απιστευτες ευρωπαϊκες επιδοτησεις -με τι αντάλλαγμα άραγε;- και εσχάτως σε κόλπα με οφ σορ, χρηματιστήρια,θρησκευτικούς τουρισμούς κ.ο.κ

η τακτική και πρακτική της νεοβατοπεδινής ηγεσίας ωθεί προς αυτή την σύμπραξη-υποταγή και είναι απολύτως αδιανόητη για το φτωχό μου μυαλό που δε μπορεί να συμβιβαστεί με τον «ιερό» καπιταλισμό.

έτσι, θεωρώ ότι μια ταπεινωτική ήττα των νεοβατοπεδινών πρακτικών θα αποτρέψει την περαιτέρω εκκοσμίκευση του Αγίου Όρους αλλά και τυχόν επίδοξους μιμητές.

ο υπερεκατοντούτης πρώην μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης,παρόλο ότι έκανε ένα τεράστιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, δεν άγγιζε καθόλου τα χρήματα,δεν τα έπιανε καθόλου στα χέρια του λέγοντας πως «αυτά σταύρωσαν τον Χριστό».

ανάλογες εμπειρίες εκφραζονται στη δισχιλιετή εκκλησιαστική ιστορία από ολους τους μεγάλους πατέρες (Βασίλειο ,Χρυσόστομο,Γρηγόριο κλπ) οι οποίοι δεν ένοιωσαν ποτέ την ανάγκη να είναι αλληλέγγυοι με σιμωνιακούς και θεομπαίχτες χρηματολάτρες ρασοφόρους από φόβο μη και τυχόν πληγεί η Εκκλησία.
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 03, 2008 8:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε Μίσα τα Κριτήρια δεν τεμαχίζονται!!!

Εν πάση περιπτώσει. Το καθεστώς της «εκκλησιαστικής οικονομίας», όπως γράφτηκε και αλλού λειτουργεί, και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, με τους καπιταλίστικούς νόμους. Να μη αναφερθούμε στις εκκλησιαστικές μετοχές…
Από πού ως που το χρηματιστηριακό εκκλησιαστικό κεφάλαιο αποτελεί μικρότερο «σκάνδαλο» από τις «μεσιτείες» του Βατοπεδίου; Και από πού ως πού η ηγεσία π.χ. της Εκκλησιαστικής εξουσίας δεν διαπλέκεται με την «Πολιτεία» και λειτουργεί ενάντια στον οδοστρωτήρα της Νέας Τάξης; Είναι λιγότερο υπεύθυνη αυτή από τους δύο μοναχούς που τους έχουν στήσει στον τοίχο;
Ας βλέπουμε συνολικά το πρόβλημα και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Το πρόβλημα είναι γενικό και είναι δολίως παραπλανητικό να επικεντρώνεται με τέτοια γενική, καθεστωτική φρενοβλάβεια στο Βατοπέδι.
Και πάνω σε αυτή τη γενική βάση πρέπει να αντιμετωπιστεί, γιατί εδώ βρίσκεται και η «αιχμή» για τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ υποταγή της «εκκλησιαστικής οικονομίας» στις υπερεθνικές, πλανητικές σχέσεις. Αν θέλεις, από δω ξεκινούν και οι «ιδέες» για «ενότητα» με το πλανητικό, κοσμικό κράτος: Τον Παπισμό.
Οι αντικειμενικές «εξελίξεις» θα οξύνουν τις αντιθέσεις του Ορθόδοξου κλήρου με τις ηγετικές «γραφειοκρατικές κλίκες».
Τα επιλεγμένα και διατεταγμένα εκκλησιαστικά «σκάνδαλα» αποσκοπούν στο να συσκοτίσουν τα πράγματα και στρέψουν το λαό και το Ορθόδοξο σώμα εναντίον αποδιοπομπαίων «τράγων», επικαλύπτοντας έτσι την ουσία της ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ επίθεσης κατά της Εκκλησίας ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
Οι μηχανισμοί του κράτους και των πλανητικών μαφιόζων βγάζουν τα «σκάνδαλα», τα εμπορεύονται πολιτικά και προλειαίνουν το έδαφος ιδεολογικά.
Αυτοί οι μαφιόζικοι μηχανισμοί προκαλούν «ταπεινωτικές ήττες», με προσχήματα τους «αποδιοπομπαίους», εναντίον της Εκκλησίας ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
Και δεν προκαλούνται αυτές οι «ήττες» από το λαό και το Ορθόδοξο σώμα, έστω το σώμα των κληρικών και μοναχών…
Το πρόβλημα, συνεπώς, είναι καθαρά πολιτικό. Και τα κριτήρια ανάλογα.
Θα παρακαλέσω να κλείσει η συζήτηση εδώ…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 03, 2008 9:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πριν κλείσει η συζήτηση, να πω κι εγώ το κατιτίς μου γιατί μέχρι τώρα παρακολουθούσα τί λεγόταν και δεν έπαιρνα θέση γιατί δεν είχα επαρκή και ολόπλευρη ενημέρωση για το θέμα.

Κατ'αρχήν, ΔΕΝ πρέπει να χωρά καμμία αμφιβολία σε κανέναν το ότι η ελληνορθόδοξη θρησκεία και κατ'επέκταση εκκλησία αποτελούν ζωτικής σημασίας συστατικό της εθνικής μας ιδιοπροσωπείας.

Η εκκλησία όμως, πέραν από τη διττή της φύση -είναι παράλληλα εξουσιαστικός μηχανισμός- λειτουργεί εντός του καπιταλιστικού πολιτικοκοινωνικού πλαισίου.
Άρα σκάνδαλα του τύπου Βατοπαιδίου είναι αναμενόμενα, όπως επίσης και η διαπλοκή ρασοφόρων με πολιτικούς και λοιπά λαμόγια, είτε είναι μητροπολίτες, είτε είναι μοναχοί.

ΔΕΝ πρέπει επίσης να χωρά καμμία αμφιβολία ότι το ζήτημα του Βατοπαιδίου, ζημιώνει ΣΥΝΟΛΙΚΑ την εκκλησία, τη θρησκεία και κατ'επέκταση την εθνική υπόθεση, δηλαδή την υπεράσπιση του εθνισμού μας έναντι του αμερικανικού και νεοταξικού πολιτισμικού και όχι μόνο ιμπεριαλισμού.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΗΜΙΑ πρέπει να εστιάζουμε λοιπόν και όχι αν ο Εφραίμ είναι αθώος ή όχι.
Να εστιάσουμε στο ρήγμα στην άμυνα της εκκλησίας που προκλήθηκε από την υπόθεση και όχι στην ίδια την υπόθεση.

Αυτό που πρέπει αποκλειστικά νας μας ενδιαφέρει είναι Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ και ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.
ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ) ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

Και για να μην ξεχνάμε τη συνολική εικόνα: βάλτε μαζί την επικοινωνιακή ζημιά που έγινε από την υπόθεση Βαβύλη-Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τα σκάνδαλα του άρπαγα-πισωγλέντη Μπεζενίτη και τώρα τα βατοπεδινά, για να δείτε και να καταλάβετε πώς και γιατί τα τείχη που ανέλαβαν να ρίξουν οι διάφοροι βαλιανάτοι καταρρέουν από μόνα τους προς μεγάλη ευχαρίστηση κάθε επιτήδιου πισωγλέντη και μη...

ΥΓ.Πάντως, τα σχέδια του βατοπεδίου για ομοίωμα του Αγίου Όρους, συνεδριακό κέντρο, ιερατική σχολή δεν ήταν άσχημα ως ιδέα.
Λάθος ήταν ο αρχαιολογικός χώρος-φιλέτο που διάλεξαν και η ελιτιστική επιθυμία προσέλκυσης τουρισμού "υψηλού επιπέδου".
Επιστροφή στην κορυφή
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 04, 2008 1:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
φίλε Ροβεσπιέρε,δείξε μια μικρή ανοχή στην επι προσωπικού απάντηση μου στον νέο «Μωυσή» με τις θεόσταλτες πλάκες του.
Αυτή θα είναι η τελευταία παρέμβαση μου στα περί νεοβατοπεδινών στο φιλόξενο φόρουμ σου,δίχως η άποψη μου για το θέμα να έχει μεταβληθεί.

ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ έγραψε:
ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΣ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ (ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΠΟΥ ΠΑΣ)
ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΛΗΜΑ.
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΧΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΚΗΣ....
ΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ.
ΤΕΛΟΣ. (ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ).
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



1.γράφε με μικρά,τα μεγάλα γράμματα στο νετ είναι σαν τις κραυγές της καθημερινότητας.
Υστερικές τσιρίδες έχουμε γεμίσει,δε χρειαζόμαστε άλλες και μάλιστα θεούσικες.

2.είσαι ένας αισχρός συκοφάντης και στα περί Γοντικάκη και στα περί φόρουμ.
και η συκοφαντία κατά τους πατέρες είναι ένας άλλος φόνος.
τελικά τύποι σαν κι εσένα αποδεικνύουν στην πράξη ποσο δίκιο είχε ο παπα Γιάννης Ρωμανίδης όταν έλεγε πως «η θρησκεία είναι νευροβιολογική αρρώστια».
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 75

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 04, 2008 1:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Misha έγραψε:
τελικά τύποι σαν κι εσένα αποδεικνύουν στην πράξη ποσο δίκιο είχε ο παπα Γιάννης Ρωμανίδης όταν έλεγε πως «η θρησκεία είναι νευροβιολογική αρρώστια».

Παράθεση:
Η ενανθρώπηση του Χριστού θεωρήθηκε και εορτάσθηκε από τούς Πατέρες της Εκκλησίας και από την λατρευτική εκκλησιαστική κοινότητα ως κατάργηση της θρησκείας και μετατροπή της σε Εκκλησία. Μάλιστα, κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο αείμνηστος π. Ιωάννης Ρωμανίδης έλεγε ότι ο Χριστός ενηνθρώπησε για να μας ελευθερώση από την ασθένεια της θρησκείας.

Η λέξη θρησκεία αναφέρεται στα Ομηρικά έπη, χρησιμοποιείται και από τον Ηρόδοτο για να δηλώση την λατρεία και την τιμή που οφείλει να αποδίδη ο άνθρωπος στον Θεό. Ετυμολογικά η λέξη θρησκεία προέρχεται από το θρώσκω και σημαίνει αναβαίνω, και επομένως με τον όρο θρησκεία νοείται η ανάβαση του ανθρώπου προς τον Θεό. Αλλά και η λέξη άνθρωπος ετυμολογικά παράγεται από το άνω θρώσκω και σημαίνει ανάβαση.



Εμείς δεν είμαστε της θρησκείας αλλά της Εκκλησίας.
Που ειναι η θρησκεια? οοεεοο!!!

σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ
μην τον ξυπνήσετε........

Με αγάπη
Μωυσής

Να αρχισω με τις 10 πληγές? Η να περιμένω την βάτο αγαπητέ Ιεχωβα?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 16, 2009 8:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πρόκειται για το ημερολόγιο της Μονής Βατοπεδίου για το 2009. Με τη φίρμα των «Μακντόναλντς». Φαίνεται πως οι ηγούμενοι, μετά τις μπίζνες με τη γη και άλλες επιχειρήσεις, το 'ριξαν και στη διαφήμιση του φαστ-φουντ προς το ποίμνιό τους. Ετσι, για τη σωτηρία της ψυχής με τις αγαθοεργίες της πολυεθνικής....

[img]http://www1.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=235750&format=.jpg[/img]

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4904035&publDate=16/1/2009
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 75

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 19, 2009 9:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ξέρεις πόσο ψεύτης είσαι????
Πόσο ανεγκέφαλος γεμάτος μίσος.
Το όνομα σου αυτό υποδηλώνει Γοντικάκη.
Το ημερολόγιο το έχω και εγώ. Και φυσικά δεν έχει διαφημίσεις.
Αν ξαναπείς ψέμματα σου υπόσχομαι ότι θα σε κυνηγήσω νομικά για δυσφημιση. Αρκετό κακό έχετε κάνει εσύ και το "ορθόδοξο" Ταλμουδικό συνάφι σου.
Σε πειράζει που ο Εφραίμ πολέμησε το σχέδιο Ανάν?
Σε πειράζει που τα βάζει με τους ομοφυλλόφιλους?
Σε πειράζει που είναι πνευματικός άσχετα με τις συκοφαντίες που λέτε???
Σε πειράζει που δεν θέλει την παγκοσμιοποίηση?

Προφανώς αυτά όλα σε ενοχλούν γιατί αλλιώς δεν θα προσπαθούσατε να τον συκοφαντήσετε με τόσο μίσος.
Ομως να ξέρεις ότι οι πατέρες (φυσικά δεν το ξέρεις για αυτό στο λέω) θεωρούν την συκοφαντία χειρότερο αμάρτημα από τον φόνο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
resaltomag
Site Admin


Ένταξη: 26 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 200

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 19, 2009 10:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Edw pou vriskomai den mporw na grapsw...
As mh sunexistei auth h diamaxh...


Έχει επεξεργασθεί από τον/την resaltomag στις Δευ Ιαν 19, 2009 10:55 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
resaltomag
Site Admin


Ένταξη: 26 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 200

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 19, 2009 10:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
To BATOPAIDI xrhsimopoieitai gia politikous skopous!!!
Den hta riksomai nero sto mulo tous


DIABASTE

http://olympia.gr/

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πρώτο στην παραπληροφόρηση. Κατρακύλα χωρίς τέλος


Στην πρώτη σελίδα το Πρώτο Θέμα προαναγγέλει Νέα αποκάλυψη για το Βατοπαίδι και για μαύρα χρήματα που κατέθεταν λίγα - λίγα μετρητά σε έναν χρόνο.

Το κυρίως άρθρο στη σελίδα 14 υπογράφεται από τον κο Γιάννη Μακρυγιάννη. Περιγράφει τον αναφερόμενο λογαριασμό του Εφραιμ στην Εμπορική ως “κρυφό”. Αναφέρεται σε καταθέσεις της τάξης των 10 εκατομμυρίων Ευρώ που έγιναν 2 φορές σε μορφή “τούβλων”. Προαναγγέλει ευθύνες για τον Κο Προβόπουλο διότι δεν ενεργοποίησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Υποστηρίζει δε ότι η επίθεση στον κο Προβόπουλο θα γίνει από το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε τώρα τι ανακρίβειες ταΐζουν τον κόσμο κάποιοι κονδυλοφόροι χωρίς καμμία συνέπεια:

Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα που παρέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας στην Εξεταστική της βουλής στις 4 Δεκεμβρίου 2008, Ο λογαριασμός αυτός μόνο κρυφός δεν είναι, αφού είναι το κύριο αντικείμενο της έρευνας.

Η χρονική διάρκεια του ενός έτους που αναγράφεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αυτοδιαψεύδεται από το ίδιο το άρθρο που περιγράφει συναλλαγές από τις 10/01/2006 εως τις 23/10/2008.

Στο ίδιο επισημο πόρισμα, στη σελίδα 10, παρ. 1.4 αναφέρεται ξεκάθαρα πως οι μαύρες (όπως αναφέρει το άρθρο) καταθέσεις (10 εκατ. έκαστη) προήλθαν από ΙΣΟΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΟ που χορηγήθηκε στην ΙΜΒ από την εμπορική τράπεζα (λογ. 204611… καταστήματος … Θεσσαλονίκης).

Άρα ο κύριος Προβόπουλος έκανε ορθώς το ελεγκτικό του έργο ως διοικητής της ΤΕ και βεβαίως δεν δέχτηκε κάποιο “τούβλο” ως διοικητής της Εμπορικής όπως αθλίως εγκαλείται από την εφημερίδα.

Η ερώτηση προς τον αρθρογράφο είναι απλή: Κύριε Μακρυγιάννη τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στο επίσημο πόρισμα της Τ.Ε. Το διαβάσατε ως οφείλατε σαν έγκριτος δημοσιογράφος; Ή είναι άλλη μια σκοπιμότητα για εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων;

Ευχαριστώ,

Μ.Π.

σσΟ: Πραγματικά η διαστρέβλωση είναι προκλητική. Όπως είχαμε γράψει, η προανακριτική οδηγείται σε φιάσκο εάν τα στοιχεία που διαθέτει είναι μόνο αυτά. Όσο για τα ΜΜΕ, αυτά επιβιώνουν ως πωλητές DVD γιατί έχουν μαλώσει με την αλήθεια. Από τον ΓΑΠ περιμένουμε κάτι καλύτερο γιατί η εξάρτηση του από βαρώνους μόνο ζημιά του κάνει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 20, 2009 1:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Περίμενα μια κουβέντα από τους διαχειριστές για τις χυδαιότητες και απειλές τής Ζίνας.
Δεν κατάλαβα τι νόημα είχε η έγκριση του υβριστικού και απειλητικού μηνύματος.
Η είδηση για το ημερολόγιο Βατοπεδιου-Μκ Ντόναλτς δημοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη ,ο οποίος προφανώς το έχει στα χέρια του και δεν έχει διαψευστεί η ύπαρξη του ούτε από τους νεοβατοπεδινούς ούτε από τους διαδικτυακούς εκπροσώπους τους.
Βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματα σας για τις διαπλοκές και τα συμφέροντα.
Κατά τα άλλα «αντιπαγκοσμιοποίηση»
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 20, 2009 9:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητέ Μίσα.
Επανέρχεσαι σε ένα θέμα με ...υστερική εμμονή.
Έχεις πει τις απόψεις σου για το Βατοπαίδιο και όχι μια φορά.
ΕΧΕΙ, επίσης το ΡΕΣΑΛΤΟ ξεκαθαρίσει τις θέσεις του πάνω στο ζήτημα, επίσης πολλές φορές και με σειρά κειμένων.
ΕΜΕΙΣ δεν θα δώσουμε άλλοθι με πρόσχημα το Βατοπαίδιο στους δόλιους πολιτικούς στόχους κατά της Εκκλησίας.
Είναι πράγματι ακατανόητη η παρέμβασή σου με το ημερολόγιο, τη στιγμή μάλιστα που αυτό το πληροφορήθηκες από το "Ριζοσπάστη". Δεν αποτελεί ο "Ρ" το σημείο αναφοράς μας. Παίζει κι αυτός το δικό του παιχνίδι πάνω στα ζητήματα της εκκλησίας: Θέλει να περάσει η εκκλησιαστική περιουσία στο ...κράτος!!!
Δηλαδή στο κράτος της Νέας Τάξης!!!

ΟΙ εμμονές σου πράγματι είναι περίεργες και εξοργίζουν...
ΤΩΡΑ, έχεις δίκιο για τις απειλές του Πολέμαρχου.
αλλά η οργή οδηγεί και σε παρεκτροπές...
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 20, 2009 6:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βατοπαίδι: Ημερολόγιο 2009

Όταν κανείς είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη για να πυροβολήσει
Πέφτει εύκολα θύμα παραπληροφόρησης και παραπληροφορεί και ο ίδιος.
Διαβάστε για να διαπιστώσετε τι έγινε με το ημερολόγιο



http://vatopaidi.wordpress.com/2009/01/20/vatopedi-hmerologio-2009/#more-3162
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 75

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 21, 2009 4:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
Dear *******

I am Renos Andreou, the Finance Manager and the brother of the local Franchisee, Michalis Andreou.

I do not know why we should give explanations to all the nonsense that is being circulated to the Greek media and press!

To answer your question, the Diary shown is ours and we have been using it for a number of years. The Diary is printed over in Greece and we buy it at the same price as we would have bought any other Diary. No extra money is given to the Monastery and, for your information, we are friends and frequent visitors to Mount Athos.


I still do not think that we should continue this story. We all know what “Risospastis” represents and, frankly, we do not care what they think.

I hope the above clears up the situation and I would appreciate your comments.

Regards

Renos Andreou

Finance & Purchasing Manager

McDonald's Cyprus


Αυτή την απάντηση πήρα όταν ζήτησα διευκρίνηση για το ημερολόγιο. Το ίδιο κάνουν εδώ και 10 χρόνια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες