Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το ΚΚΕ απόψε και οι δοσίλογοι του Σόρος

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Προφήτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 10, 2008 10:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το ΚΚΕ απόψε και οι δοσίλογοι του Σόρος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλοι του Ρεσάλτο,
Πριν παραθέσω τις απόψεις μου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε είχα , ούτε και επιδίωξα να αποκτήσω πιστοποιητικά «αριστεροφροσύνης». Αυτοπροσδιορίζομαι (αν έχω το δικαίωμα)ως ανένταχτος (μάλλον ξεκρέμαστος) δεξιός, που διαπιστώνει ταύτιση απόψεων σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, θρησκευτικών ελευθεριών και οπτικής σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με τις επισημάνσεις σας στα παραπάνω θέματα και ως εκ τούτου παρακολουθώ το site και είμαι συνδρομητής του περιοδικού από το πρώτο τεύχος.
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη της κας Παπαρήγα στο Alter. Όπου:
    Μίλησε ξεκάθαρα, όταν ρωτήθηκε είναι αλήθεια, για προβοκάτορες
    Επιβεβαίωσε, όταν ρωτήθηκε και πάλι, την ανάμειξη ξένων μυστικών υπηρεσιών
    Επισήμανε, χωρίς να ερωτηθεί αυτή τη φορά, την ύπαρξη προμελετημένου σχεδίου για την καπηλεία του τραγικού αυτού ή παρόμοιου συμβάντος
    Και τέλος υπογράμμισε τον κίνδυνο κατασυκοφάντησης κάθε μορφής λαϊκής συσπείρωσης και δράσης με αφορμή τη δράση των κουκουλοφόρων

Δεν νομίζω και δεν μπορώ να αποδείξω ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν για ψηφοθηρικούς λόγους καθώς οι δηλώσεις αυτές απορρέουν από μια ιδεολογική συνέπεια ή δογματική αντίληψη (όπως θέλετε χαρακτηρίστε τη).
Το γεγονός είναι ένα :Μέσα σ΄ αυτήν την δυσώδη ατμόσφαιρα είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που δια του επικεφαλής του, ξεμπροστιάζει –μέχρι ένα βαθμό -τα ενεργούμενα το Σόρος και των Παρατηρητηρίων.
Μπορεί να μην αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε ανακτορικές ανατροπές και έξωθεν παρεμβάσεις, μπορεί να μην κατέδειξε τον εναγκαλισμό κράτους παρακράτους (server των αναρχοναζί στο πολυτεχνείο) μπορεί στη διάρκεια μιας συνέντευξης να μην κατάφερε να διατυπώσει πλήρως τις απόψεις που εκφράζονται αυτές τις ημέρες στο site αλλά εκφράστηκε εκφράζοντάς μας τηρουμένων των αναλογιών και λαμβάνοντας υπΆ όψιν τον τηλεοπτικό χρόνο.

Υπενθυμίζοντάς σας ότι
• πολλές φορές έχετε αναφερθεί στο δόγμα «χτυπάμε μαζί – προχωράμε χώρια»
• αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος πολιτικός φορέας με δυνατότητα παρέμβασης
• οι στιγμές (αυτό το λογισμό έχω) είναι κρίσιμες και δεν προσφέρονται για διαμάχες ιδεολογικής πρωτοκαθεδρίας ή καθαρότητας
• σε τέτοιες στιγμές δεν μας περισσεύει κανείς
θα ήθελα να σας ρωτήσω αν στην παρούσα κατάσταση προκρίνετε ως ενδεδειγμένη λύση τη στήριξη του ΚΚΕ μέχρι τις επόμενες εκλογές ή μέχρι τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Δεκτή κάθε παρατήρηση
Ο Προφήτης
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 10, 2008 11:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!
Η θέση μας δεν έχει αλλάξει.
Μπορεί να ασκούμε κριτική σε κάποιες επιλογές του ΚΚΕ
ή σε ιδεολογικικά ζητήματα, αλλά για μας είναι το μόνο
κόμμα που μπορεί να στηριχθεί εκλογικά.
Να είσαι καλά.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2008 9:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από η στιγμή που αρχίζει το ΚΚΕ μα μιλάει καθαρά τα πράγματα μπορεί να ανατραπούν καταλυτικά. Να ξεμασκαρευτούν οι σφετεριστές της λαϊκής αγανάκτησης, οι κουκουλοφόροι της προβοκάτσιας και οι πολιτικοί «εμπρηστές» αυτής της προβοκάτσιας: Η Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΤΑΝ βρισκόμαστε στην αφετηρία
ενός νέους κύκλου μαζικών, αγωνιστικών κινητοποιήσεων της νεολαίας και του εργατικού κινήματος, όταν τα «υλικά» της νέας αυτής επαναστατικής θύελλας που έρχεται συσσωρεύονται εκρηκτικά, τότε αποτελεί καθήκον υψίστης σπουδαιότητας να πέφτουν οι μάσκες και να ξεσκεπάζονται οι μηχανισμοί και οι πολιτικοί πυροδότες των προβοκατόρικων καθεστωτικών πρακτικών, που ένα και μόνο στόχο έχουν: Να δυσφημίσουν τα αυθεντικά λαϊκά κινήματα, να τα τρομοκρατήσουν και να τα αναχαιτίσουν.

Τα επιτελεία του καθεστώτος βλέπουν μακριά και γνωρίζουν τις θύελλες που έρχονται
. Κινητοποιούν, συνεπώς, από τώρα τους μηχανισμούς, όχι μόνο αποδόμησης και προτεκτορατοποίησης του πολιτικού σκηνικού (γιΆ αυτό δεν έχει ακόμα μιλήσει ανοικτά το ΚΚΕ), αλλά και τους μηχανισμούς τρομοκρατίας και συκοφάντησης των κινημάτων. Φυσικά και τους προβοκατόρικους πολιτικούς μηχανισμούς. Τέτοιος μηχανισμός είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κοινοβουλευτικός προβοκάτορας σε όλα τα ζητήματα και σχέδια που προωθεί η Νέα Τάξη.

Το ξεσκέπασμα αυτού του πολιτικού κουκουλοφόρου-προβοκάτορα είναι για τους αγωνιστές πρωταρχικής σπουδαιότητας.

Να γιατί η συνέντευξη, η χθεσινή, της Αλέκας, είναι καταλυτική!!!


Να γιατί τα κείμενα του Ριζοσπάστη αποκτούν εξαιρετική σπουδαιότητα, καταλυτική παρέμβαση. Η σύγκρουση με τους προβοκάτορες-κουκουλοφόρους και το αυτοκρατορικό, πρακτορικό τηλεθέαμα των ΜΜΕ πρέπει να είναι ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ.

Προπαγανδίζουν και διαφημίζουν αχαλίνωτα το «κίνημα» των κουκουλοφόρων, όταν οι πάντες γνωρίζουν την χολή που στάζουν εναντίον κάθε λαϊκής κινητοποίησης!!!

Θυμάστε, επί Σημίτη, τι σούρνανε στην εξέγερση των μαθητών; Θυμάστε τα εμετικά, συκοφαντικά ξεράσματα των ΜΜΕ τότε και των προοδευτικάριων, παντός χρώματος και καιρού, εναντίων των μαθητών και των εκπαιδευτικών; Θυμάστε τη Δαμανάκη και άλλα συνασπιστικά κατακάθια πώς ούρλιαζαν εναντίον της εξέγερσης των μαθητών; Εξευτελίζουν τους αγώνες του Πολυτεχνείου έλεγαν αυτοί οι «αριστεροί»!!!


ΟΛΟΙ οι οχετοί της συκοφαντίας και της τρομοκρατίας είχαν ανοίξει εναντίον της μαθητικής εξέγερσης και του εκπαιδευτικού κινήματος. Ακριβώς, γιατί αυτό ήταν κίνημα και εξέγερση, δεν φορούσε κουκούλες: Ήταν αυθεντικό και ρωμαλέο.

ΣΗΜΕΡΑ όλοι αυτοί υμνολογούν και εμφανίζουν σαν κίνημα τους κουκουλοφόρους, τα καψίματα, το πλιάτσικο, τις οργανωμένες και διατεταγμένες καταστροφές.

Και μόνο αυτή η διαμετρικά αντίθετη θέση και στάση των μηχανισμών εξουσίας, των ΜΜΕ και των πολιτικών μπράβων του καθεστώτος είναι και από μόνη της αποκαλυπτική.

Παραθέτω δύο κείμενα από το σημερινό «Ριζοσπάστη»


http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4856781&publDate=11/12/2008



Για το «κίνημα»

Τόσο «δάκρυ», τόση ανάλυση, τέτοια αποθέωση της μολότοφ, τόση σπουδή να σκύψουν στο πρόβλημα, να αυτομαστιγωθούν, να καταγγείλουν τον ένοχο, δείχνοντας με το δάκτυλο την «κοινωνία» (όλη την κοινωνία...) και τα κόμματα (όλα τα κόμματα...), τόση θλίψη και τόσος πολύς καταπιεσμένος διανοουμενισμός!
*
Αλήθεια, πού ήταν κρυμμένα όλα αυτά τόσο καιρό; Πώς έγινε να ρέει τόση ευαισθησία από τα μαρκούτσια τους και να ξεχειλίζουν τα τηλεοπτικά τους πάνελ από τέτοιο λιγωμένο ενθουσιασμό για το «κίνημα», όπως έσπευσαν να βαφτίσουν το μπάχαλο, κι όλα τούτα στο φόντο ενός πυρπολημένου σκουπιδοτενεκέ και με πλάνο μια σμπαραλιασμένη βιτρίνα;
*
Αλήθεια, όλοι αυτοί οι τόσο «ευαίσθητοι δέκτες», οι «ελεύθεροι από σκοπιμότητες» διαμορφωτές της κοινής γνώμης, πώς και δεν ένιωσαν καμία χορδή τους να πάλλεται, όταν, πριν μερικούς μήνες, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, 8 εργάτες έγιναν φέτες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη;
Πού ήταν όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι του ανέξοδου «αντισυστημικού» λόγου, όταν από την αρχή της χρονιάς 122 (επαναλαμβάνουμε: 122!) εργάτες πήγαν για μεροκάματο και γύρισαν στα φέρετρα της εργοδοτικής ασυδοσίας;
*
Οταν οι μαθητές κινητοποιούνται κατά χιλιάδες, χωρίς κουκούλες και μαδέρια, απαιτώντας τα δικαιώματά τους στη ζωή, εκείνοι καλούν το κράτος να πιάσει τα «παλιόπαιδα» από τ' αυτί.
Οταν οι φοιτητές ξεχύνονται στο δρόμο, χωρίς μαδέρια και κράνη, ζητώντας προστασία του δημόσιου Πανεπιστημίου, αυτοί ζητούν κατάργηση του ασύλου και επιβολή του «νόμου» και της «τάξης».
Οταν οι αγρότες βγαίνουν στις εθνικές οδούς, εκείνοι ωρύονται γιατί «κόβεται η χώρα στα δύο».
Οταν οι εργάτες απεργούν και οι ναυτεργάτες διαδηλώνουν, εκείνοι ωρύονται γιατί διαταράσσεται η «κοινωνική γαλήνη».
Οταν οι μετανάστες ζητούν μεροκάματο, αυτοί αποδίδουν εύσημα στην Αστυνομία, που, με τις δικές της πλάτες, οι τσιφλικάδες λιντζάριζαν τους οικονομικούς πρόσφυγες στη Μανωλάδα.
*
Κι όμως!
Τώρα, σε ένα ρεσιτάλ τυμβωρυχίας και με νωπό το αίμα του 15χρονου, σπεύδουν - την ώρα που δε χαραμίζουν ούτε ένα πλάνο, ούτε μια εικόνα, ούτε μια λέξη για τις διαδηλώσεις των εκατοντάδων χιλιάδων ενάντια στην καταστολή και την αστυνομική βία - να βαφτίσουν «κίνημα» αυτό το αμάλγαμα από κρανοφόρους, αγανακτισμένους πολίτες, ροπαλοφόρους, κουμπουροφόρους, χουλιγκάνους, χρυσαυγίτες, πλιατσικολόγους και κουκουλοφόρους, το οποίο, εκτός των άλλων, είναι και ποσοτικά αμελητέο μπροστά στο ποτάμι των διαδηλωτών με τα καθαρά πρόσωπα.
*
Η ευκολία με την οποία τα κανάλια, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και διάφορες γραφίδες μιλούν για «κοινωνική εξέγερση» και αποτίουν φόρο τιμής στην «κοινωνική οργή» της ...κουκούλας, βάζει σε σκέψεις.
Αυτή η θωπεία στη θολούρα, που μυρίζει από μακριά το άγχος των εμπνευστών και των κονδυλοφόρων της να αποθεώσουν το ξεστράτημα της ριζοσπαστικοποίησης, να είναι ταξικός προσανατολισμός ή απλώς ταξικό ένστικτο;
*
Οπως και να έχει ένας πυρπολημένος σκουπιδοτενεκές είναι μια πολύ πιο εύκολα ενσωματώσιμη εικόνα για το σύστημα, από την εικόνα δεκάδων χιλιάδων νέων που βγαίνουν στο δρόμο στην πορεία του Πολυτεχνείου φτάνοντας μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. Αυτή η εικόνα δεν παίχτηκε στα κανάλια τους...
Ούτε η εικόνα της προχτεσινής μεγαλειώδους πορεί

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2008 9:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4856824&publDate=11/12/2008


Επί της ουσίας

Ανεξάρτητα από την έκταση του φαινομένου, αυτό που γίνεται στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας από το Σάββατο, έχει ξαναγίνει. Με την αθώωση του δολοφόνου του Καλτεζά, το 1990, η οργή ξεχείλισε ξανά με τρόπο τυφλό. Αλλά και πάλι αυτό δεν εμπόδισε 5 χρόνια αργότερα να δέρνονται οι συνταξιούχοι έξω από το Μαξίμου.

Και πάλι τότε η οργή ξέσπασε. Αλλά αυτό και πάλι δεν εμπόδισε το κράτος να ανακηρύξει εκείνους που πριν έδερναν γέροντες σε «πραίτορες» κατά των εργατών και των φοιτητών, αυτό δεν εμπόδισε το κράτος να μιλά επισήμως για το είδος της σφαίρας (!) που θα χρησιμοποιεί εναντίον του λαού, αν θα είναι «χρωμόσφαιρα», αν θα είναι «πλαστική σφαίρα», ή σφαίρα «κανονική», όπως αυτή που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο.
*
Είμαστε πλέον αρκετά έμπειροι:

Η οργή είναι ένα θεσπέσιο συναίσθημα, που δεν πρέπει να εκτονώνεται μέσα από τον «ατομικό» δρόμο μιας «επανάστασης» που καταναλώνεται βάζοντας για στόχο τις βιτρίνες της Ερμού.

Η οργή για την αδικία και το έγκλημα, δεν πρέπει να αυτοευνουχίζεται μην μπορώντας να δει πέρα από τη «βιτρίνα» του συστήματος.

«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου», έλεγε ο Τσε Γκεβάρα και με την πείρα του επαναστάτη πρόσθετε: Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους, έλεγε ο Τσε.
Που σημαίνει: Η κοινωνική αγανάκτηση γίνεται το άλλοθι της μεγαλύτερης κοινωνικής βαρβαρότητας όταν χειραγωγείται, όταν κανοναρχείται και - όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές - όταν εγκλωβίζεται και κατευθύνεται από μηχανισμούς που βρίσκονται σε ευθεία διασύνδεση με μυστικές και φανερές υπηρεσίες. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να αφήνεται να αξιοποιείται ως εργαλείο από πλευράς του κράτους, ώστε το τελευταίο να ενσωματώνει στους σχεδιασμούς του τους «χρήσιμους ηλίθιους», που το ίδιο κατασκευάζει, βρίσκοντας έτσι τα άλλοθι για να «νομιμοποιεί» και να ενισχύει την καταστολή, την ώρα που αναπαλαιώνει το προσωπείο του.
*
Πέρα και πίσω από τις «βιτρίνες» του συστήματος υπάρχει το σύστημα αυτό καθαυτό. Που αναπαράγεται εξασφαλίζοντας κοινωνική ανοχή μέσα από την καλλιέργεια του φόβου, της τρομοκρατίας, του μικροαστισμού, της ανασφάλειας που γεννά το συντηρητισμό και που αποθεώνει τον έντρομο «νοικοκύρη», ο οποίος «εκπαιδεύεται» να επιζητεί την επιβολή της «τάξης» και του «νόμου».
*
Το ζητούμενο, επομένως, δεν είναι να αντιπαρατεθεί η αγανάκτηση με τις βιτρίνες στην Πατησίων ή στη Στουρνάρη στο πλαίσιο μιας χιλιοπαιγμένης παράστασης μεταξύ ένστολων και μη κουκουλοφόρων. Το χιλιοπαιγμένο αυτό παιχνίδι είναι συνώνυμο της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας κάθε γνήσιας προσπάθειας για τη μετεξέλιξη της κοινωνικής οργής σε κοινωνική εξέγερση. Οσοι αποπροσανατολισμένοι συμμετέχουν και όσοι συνειδητά παίζουν σε αυτό το παιχνίδι, οι δεύτεροι έχοντας επιτελικό ρόλο, στοχεύουν ακριβώς να μην υπάρξει αυτή η κοινωνική εξέγερση.
*
Το ζητούμενο είναι η εκ βάθρων, η εκ θεμελίων ανατροπή αυτού του συστήματος. Που σημαίνει αγώνας μαζικός, λαϊκός, συντεταγμένος, πολιτικός αγώνας, επίμονος, με καθαρά πρόσωπα και καθαρούς στόχους, που θα ξεσκεπάζει το σικέ παιχνίδι μεταξύ «πραιτόρων» και προβοκατόρων. «Μόνο το μαζικό κίνημα μπορεί να θεωρηθεί σαν πραγματική πολιτική πάλη», έγραφε στις 26 του Οκτώβρη του 1916 ο Λένιν, για τους ...«αντιεξουσιαστές» του καιρού του.
Αυτός είναι ο αγώνας που συντονισμένος, άρτια περιφρουρημένος και ταξικά προσανατολισμένος, χωρίς να πέφτει στη φάκα της κολακείας του «αυθόρμητου», του «χάους», του «μπάχαλου», θα ακυρώνει τους εκβιασμούς και τις κοινωνικές συμμαχίες που επιχειρεί το αστικό κράτος. Που θα διαμορφώνει λαϊκές πλειοψηφίες που βάζουν τη σφραγίδα τους στις κοινωνικές εξελίξεις μέσα από τη ριζική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Κόκκινο φεγγάρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2008 1:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
'Εβλεπα προχτές τον Δραγασάκη στο ΜΕGA.Ζορισμένος από την παρέμβαση της Κανέλλη που προηγήθηκε, φώναζε ότι δικαιούται και ο ΣΥΝ "ένα λεπτό" για να εξηγήσει τις θέσεις του. Ακόμη και οι ΤρεμηΠρετεντέρηδες αναγκάστηκαν να του θυμίσουν την προνομιακή προβολή των ΣΥΡΙΖΑτων από τα "παράθυρα". Αυτός βέβαια δεν "άκουγε" γιατί το θέμα ήταν να στείλει προς τους μιντιακούς υπευθύνους το μήνυμά του: Μη βγάζετε στον αέρα στελέχη του ΚΚΕ που "δεν καταλαβαίνουν" και πάσχουν από "πολιτική μυωπία".

Δεν είπε βέβαια το άλλο μισό της αλήθειας. Ότι αυτοί, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ των Αλέκων, είναι οι μόνοι... συνεπείς, στην υπεράσπιση του new order.
Είπε πάντως για τον καθ' ημάς Μάη του 68, ταύτισε όλη τη νεολαία με τους κουκουλοφόρους και το πλιάτσικο και τελικώς μας... προειδοποίησε όλους ότι εάν δεν δούμε τον κόσμο με τη λογική τους θα έρθουν και χειρότερα. Και δεν είπε λέξη για τους "γνωστούς αγνώστους" και για τις Υπηρεσίες που ξαφνικά (Wink εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας.

Ιδού το άξιο λόγου: Οι Δραγασάκηδες που έτρεχαν μέχρι χτες να καταγγείλουν το σπάσιμο μιας δυο βιτρινών και να εγκαλέσουν τους οργανωτές μαζικών διαδηλώσεων γιατί δεν τις προφύλαξαν, τώρα σχεδόν εγκαλούν όποιον διαδήλωσε... απλώς!

Βέβαια, το πολιτικό τους σχέδιο είναι το... ίδιο. Τότε, έδειχναν στο σύστημα ότι δεν είναι εκτός αλλά κυριολεκτικά και απολύτως εντός του. Και έδιναν χώρο στα ΜΜΕ να συκοφαντήσουν κινητοποιήσεις και να αποτρέψουν την κλιμάκωσή τους.
Τώρα, δίνουν και πάλι χώρο στα ΜΜΕ για να θεοποιήσουν το "αυθόρμητο" και να "εντάξουν" τις "υπηρεσιακές" και συμμορίτικες πρακτικές στην καθημερινότητά μας. Και τώρα, όπως και χτες, είτε σαν κόμμα του Κύρκου, είτε σαν κόμμα της Δαμανάκη, είτε σαν κόμμα των Αλέκων, είναι ο σημαντικότερος βραχίονας της Νέας Τάξης στη χώρα μας, αυτοί που έχουν αναλάβει, εργολαβικά, να περάσουν στα ΜΜΕ, τους διανοούμενους και τη νεολαία, τις θέσεις του κοσμοπολιτισμού και της "pax" americana.
Αυτήν την ουσία προσπαθούν να κρύψουν ρίχνοντας τους προβολείς αλλού. Όταν λχ "επιτίθενται" στους Χρυσαυγίτες ουσιαστικά τους πριμοδοτούν, αναγορεύοντας τους σε υπαρκτή πολιτική κίνηση που "ακούει" τη φωνή λαϊκών στρωμάτων. Κάτι άλλωστε που έκαναν επιτυχώς την προηγούμενη τετραετία φτιάχνοντας τον Καρατζαφέρη.

Το βαθύτερο σχέδιό τους για την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα είναι πλέον σαφές. Καρατζαφέρης, Καραμανλής (μέχρι να ετοιμάσουν διάδοχη βολικότερη λύση) - Παπανδρέου, Αλαβάνος. Και το ΚΚΕ στη γωνία, εκτός του νεοταξίτικου "συνταγματικού" τόξου. Και αυτό "δείχνουν" με τις συνεχείς αναφορές στο "δογματισμό" και τα "απολιθώματα της αριστεράς" όπως και με τις αναλύσεις για "νέα μεταπολίτευση".

Δεν ισχυρίζομαι ότι το ΚΚΕ δεν έχει προβλήματα στην πολιτική του γραμμή και την ιδεολογία του. Θεωρώ όμως ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις, στις οποίες συγκαταλέγεται και το ηγετικό απαράτ του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, θέτουν στο στόχαστρο τα θετικότερα στοιχεία της συγκρότησης του. Την αντιπαλότητά του με τη Νέα Τάξη, τον αντικαθεστωτισμό του και τους όρους της σύνδεσής του με τα λαϊκά στρώματα.
Ουσιαστικά, άλλη μια φορά, του ζητούν "ανανέωση", όχι με όρους κινήματος αλλά προσαρμογής στο σύστημα.

Σε αυτές τις συνθήκες, το επικείμενο συνέδριο του ΚΚΕ έχει μεγάλη σημασία. Κυρίως γιατί η άρνηση συστημικής προσαρμογής του δεν πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη περιχαράκωση από τα κινήματα και άρνηση της πολιτικής.
Η τωρινή του παρέμβαση πάντως, κατά των κουκουλοφόρων και του συστήματος που τους χαϊδεύει, είναι βαθιά πολιτική και πολλαπλώς χρήσιμη για τις εστίες αντίστασης στη Νέα Τάξη. Και θα είναι χρησιμότερη όσο τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ θα συνειδητοποιούν την ευρύτερη πολιτική σημασία της και θα την αξιοποιούν στην καθημερινή ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, και όχι μόνο αμυντικά σαν στοιχείο περιχαράκωσης του χώρου τους από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2008 2:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
"Κόκκινο φεγγάρι" συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις, τα προσυπογράφω!!!


Τι είναι μια λαϊκή εξέγερση;


Το εφιαλτικό πλανητικό καθεστώς της Νέας Τάξης, με τα προπαγανδιστικά του φερέφωνα (ΜΜΕ), τους «αριστερούς», τύπου Αλαβάνου και Τσίπρα, καθώς και κάθε άσχετο δημοσιοκάφρο ή «αριστεριστή» που αυτό-αυνανίζεται με ανύπαρκτες «επαναστατικές εξεγέρσεις», όλοι αυτοί μαζί (εγκάθετοι ή «χρήσιμοι ηλίθιοι»), δεν ισοπεδώνουν απλώς κάθε ιστορική μνήμη και κινηματική παράδοση, αλλά δολοφονούν αγρίως και τη λογική.
άλλοι συνειδητά, άλλοι από σφετεριστική δημαγωγία, άλλοι για να βγούνε ή να δικαιολογήσουν τη χρόνια ανυπαρξία τους και άλλοι από άγνοια και απροσμέτρητη βλακεία, καρατομούν κάθε διαλεκτική των κινημάτων και κάθε έννοια, την θεωρία των εξεγέρσεων, κατασκευάζοντας τις έννοιες και τη «θεωρία» της Νέας Τάξης για τα λαϊκά κινήματα και τις λαϊκές εξεγέρσεις.
Μας προβάλλει λοιπόν το καθεστώς με τους ιδεολογικούς του μπράβους και τους «αριστερούς» σφογγοκωλάριους το «κίνημα» των κουκουλοφόρων σαν λαϊκή εξέγερση, σαν κοινωνική θύελλα!!!
Για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε μια «κοινωνική θύελλα» χωρίς υποκείμενα, χωρίς στόχους, χωρίς συνθήματα, χωρίς ζύμωση και διαπάλη ιδεών, χωρίς εμβρυακές καν οργανωτικές δομές βάσης.
Τα μόνα υποκείμενα που υπήρξαν, «συνεδρίαζαν» και έπαιρναν τις αποφάσεις ήταν οι κουκολοφόροι, εν κρυπτώ και μέσα στους «χώρους» των προβοκατόρικων μηχανισμών του συστήματος και των μυστικών υπηρεσιών.
Δεν είδαμε πουθενά τον κοινωνικό θυμό να έχει «κύτταρο», «έδρα» ζυμώσεων, αποφάσεων, οργάνωσης και δράσης.
Δεν είδαμε πουθενά αιτήματα και συνθήματα, έστω και θολά και συγκεχυμένα για τα συσσωρευμένα προβλήματα καταπίεσης και αποκτήνωσης της νεολαίας. Έστω και περιορισμένα πάνω στα ζητήματα της νεολαίας.
Δεν είδαμε πουθενά ούτε το κλασσικό αναρχικό σύνθημα «κάτω το κράτος» και «κάτω η κυβέρνηση», συνθήματα που σε μια πραγματική εξέγερση μπαίνουν αυθόρμητα. Απεναντίας είδαμε το σύνθημα «εκλογές τώρα»!!!
Μια κοινωνική και λαϊκή εξέγερση βάζει το ζήτημα των εκλογών τώρα!!!
Πού και πότε έχει ξαναγίνει αυτό; Πού και πότε οι λαϊκές εξεγέρσεις δεν έχουν κανένα αίτημα και σύνθημα, αλλά ψελλίζουν μόνο «κάτω οι μπάτσοι» ή «εκλογές τώρα»;
Πού και ΠΟΤΕ μια λαϊκή έκρηξη ξεθυμαίνει μόνο σε καψίματα και πλιάτσικο, σε εμπρησμούς των πάντων, ΧΩΡΙΣ σύγκρουση με το καθεστώς!!!
Πού και πότε μια λαϊκή εξέγερση διαδραματίζεται μπροστά στα απαθή βλέμματα των κατασταλτικών μηχανισμών και διαφημίζεται από το καθεστώς και όλοι οδύρονται και κλαίνε για το πόσο δίκαιο έχουν οι εξεγερμένοι;
Κάποιοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν
Οι λαϊκές εξεγέρσεις και οι κοινωνικές θύελλες δεν έρχονται σαν κεραυνός εν αιθρία, χωρίς συσσωρεύσεις κινητοποιήσεων και χωρίς έμβρυα πυρετικών ιδεών και οργάνωσης (υποκείμενα).
Πριν από τις εξεγέρσεις προηγούνται πυρετικές διαδικασίες: λαϊκές κινητοποιήσεις με αιτήματα, φλογερές ζυμώσεις ιδεών, καταλήψεις και χώροι συνελεύσεων, συμμετοχή στις αποφάσεις, οργανωτικά έμβρυα και Επιτροπές αγώνα, παλιρροϊκό κύμα μαζικής ανάπτυξης και πολλά άλλα.
Εδώ δεν είχαμε τίποτα από τα χαρακτηριστικά μιας Εξέγερσης: Ούτε ιδέες, ούτε αιτήματα, ούτε συνθήματα, ούτε οργανωτικά έμβρυα συντονισμού του αγώνα, ούτε συμμετοχή αυτού του κοινωνικού θυμού στις αποφάσεις και στα όργανα δράσης, ούτε προοπτική, ούτε ΚΑΜΙΑ σύγκρουση με το καθεστώς.
Όλα αυτά τα είχανε υποκαταστήσει οι κουκουλοφόροι. Αυτοί δίνανε την κατεύθυνση, αυτή αποφάσιζαν, αυτοί επιχειρούσαν να αξιοποιήσουν το διάχυτο κοινωνικό θυμό σε αγελέα τρομοκρατική και καταστροφική δύναμη.
Η μόνη σύγκρουση ήταν με τα καταστήματα, τα κτίρια, τα αυτοκίνητα: Φωτιές, καταστροφές και πλιάτσικο, υστερική ψύχωση…
Τέλος κάθε κίνημα και εξέγερση αποτυπώνεται και στους ηγέτες που αναδεικνύει: ηγέτες με πρόσωπο και κύρος βγαλμένοι μέσα από τη δράση του κινήματος, φυσικοί ηγέτες των λαϊκών αγώνων.
Και αυτό αποτελεί ιστορική πρωτοτυπία: Μια κοινωνική, λαϊκή έκρηξη χωρίς ηγέτες, χωρίς πρωταγωνιστές!!!
Αυτοί ήταν οι κουκουλοφόροι και οι καθεστωτικές πόρνες: Πολιτικάντηδες, δημοσιογράφοι και μυστικές υπηρεσίες…
~

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ουζερί:: Ο Μπελαμής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2008 5:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τις αλήθειες που είπε το ΚΚΕ δεν τις είπε για "ψηφοθηρία". Είναι αλήθειες που το ίδιο τις ξέρει καλά γιατί έχει βασανιστεί κι έχει αργαστεί το πετσί του για έναν ολόκληρο αιώνα από την ασφαλίτικη αλητεία και τους ταγματασφαλίτικους τραμπουκισμούς των ξενοκίνητων υπονόμων.

Δεν είναι επουδενί ψηφοθηρία. Να σκεφτείτε, αν ήθελε το ΚΚΕ να ξεπαστρέψει μια για πάντα τον Αρχιδωσιλογικό Συνασπισμό και έλεγε και τα υπόλοιπα που έπρεπε να πει με αφορμή τα γεγονότα, τότε θα σάρωνε στις συνειδήσεις του κόσμου...

Αν κιόλας στεκόταν τολμηρό και αγέρωχο στην εργολαβική/εκδοτική τρομοκρατία και στο ζήτημα το μεταναστευτικό μιλούσε για έλεγχο της εργασίας ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ και όχι από τους εργοδότες δουλεμπόρους και τον κοσμοπολιτισμό του Τεγόπουλου και του Λαμπράκη,

τότε το ΚΚΕ θα γινόταν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να πυροδοτήσει ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ...


Το μόνο που έχει γίνει τόσα χρόνια είναι να μένει άδειος ο δρόμος στην ακροδεξιά δημαγωγία και προβοκάτσια.



Φωνές και άρθρα, συνταρακτικά εύστοχα, που βγαίνουν από το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη, απλά ξύνουν την πληγή της τραγικής απώλειας του Θανάση Παπαρήγα. Του ανθρώπου που έβλεπε και έγραφε για γεγονότα που θα συμβούν 10 και 20 χρόνια μετά.
Επιστροφή στην κορυφή
ΒΛΑΚΑΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2008 8:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δείτε εδώ ,πρός το τελος.

http://www.euronews.net/en/article/11/12/2008/greece-athens-clashes/
Επιστροφή στην κορυφή
Μια σκέψη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 12, 2008 3:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ερώτημα που τριγυρίζει στη σκέψη μου αυτές τις ημέρες είναι, μήπως θα έπρεπε προσωρινά, αντί για το ΚΚΕ, να στηριχτεί ο Καραμανλής.

Αν φύγει ο Καραμανλής αυτή τη στιγμή, θα έρθει ο Bravoyorgos και η κόρη του Μητσοτάκη. Αν εκλεγεί ξανά, ο Bravoyorgos θα πάει σπίτι του και η κόρη του Μητσοτάκη θα πρέπει να ξεχάσει την αρχηγία της ΝΔ, ίσως οριστικά.

Θα με ενδιέφερε η τεκμηριωμένη άποψή σας.
Επιστροφή στην κορυφή
Κουταλιανός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 12, 2008 8:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ακόμη κι αν αυτό το τραμπουκοειδές δεν είναι Ουτσεκάς, που δεν μου φαίνεται απίθανο, είναι προσωποποίηση της χαφιεδίστικης πουστιάς γιατί αλωνίζει με αλβανική σημαία εν μέσω υποτιθέμενων "αντιεθνικιστών"-"αντιεξουσιαστών" (της Πρεσβείας), και αν μη τι άλλο θα τον απέτρεπαν να κρατήσει σημαία έστω και ξένη για να μην προδώσει τον ιμπεριαλιστικό "αντιεθνικισμό" τους. Αυτό δηλαδή αποκλείει και την περίπτωση του προβοκάτορα που θα ήθελε να κατηγορήσει τους αλβανούς μετανάστες.

Γενικά, το τί τραμπούκικα κουμάσια περιφέρονται μέσα σ' αυτό το άνανδρο χαφιεδολόι ένας θεός και μια Ασφάλεια ξέρει. Όλοι οι νατοϊκοί στρατοί και όλοι οι στρατολογημένοι ρουφιάνοι με τα "αριστερίστικα" προσωπεία χορεύουν ατιμώρητα εκεί μέσα όπως τα σκουλήκια στο βόρβορο.
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 75

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 12, 2008 8:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ΚΚΕ πιστεύω ότι είχε πάντα τις πιο σταθερές απόψεις σε όλα τα θέματα. Παρόλο που δεν συμφωνώ σε μερικά θέματα μαζί του, οφείλω να ομολογήσω πως η κα Παπαρήγα λέει τα πράγματα με το όνομα τους.
Από την άλλη (αν το δούμε γαστρονομικά) παίρνοντας σαρδέλες, και τις ανακατέψουμε με μαρμελάδα, αυγά, σοκολάτα, κουνουπίδι, λαχανάκια βρυξελλών, παστρουμα, και ροκφόρ και τα βάλουμε στο μπλέντερ, τι έχουμε?
ΣΥΡΙΖΑ. Ενα εμετικό συνοθύλευμα ομάδων που ΔΕΝ εχουν ιδεολογία για ένα μόνο σκοπό: ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ .

Βρηκα ένα INTERACTIVE παραμύθι. Πηγαινετε να συμπληρώσετε το τέλος της ιστορίας.

http://greecewatch.wordpress.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 12, 2008 9:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε το οργανωμένο σχέδιο της "επανάσασης" των κουκουλοφόρων.
Σιγά-σιγά αποκαλύπτονται τα μακάβρια σχέδια!!!
Τα παρακάτω είναι αποκαλυπτικότατα.


http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/12/indymedia-o-george-soros.html


Indymedia: O Στρατός του George Soros οργανώνεται. Παγκοσμιοποίηση και Δικτύωση τεχνητής αναρχίας


ΧΡΗΣΙΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΟΙ "ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" του Indymedia ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΕΔΩ ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΕΔΩ
!


Αυτό που διαπιστώσαμε με τα γεγονότα που ακολούθησαν τον θάνατο του "συντρόφου" Αλέξη είναι ότι για πρώτη φορά το δίκτυο Indymedia του George Soros δοκιμάζει την δυνατότητα ταυτόχρονης αναρχικής δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμα και στην Τουρκία , που δεν φημίζεται για την δημοκρατική αντιμετώπιση ταραξιών, βρέθηκαν κάποιοι να επιτεθούν στην Ελληνική Πρεσβεία. Βέβαια και μόνο το ότι ο στόχος ήταν Ελληνικός...είναι ικανός λόγος να απουσιάζουν οι Τουρκικές αρχές. Η πρώτη δοκιμή τηλεχειριζόμενης αναρχικής διαδήλωσης ήταν το γιαούρτωμα του Αλογοσκούφη από πλουσιόπαιδα που σπουδάζουν στην Αγγλία με τα λεφτά του ΛΗΣΤΗ μπαμπά τους.
O Soros έχει χρηματοδοτήσει και επιτύχει ΠΟΛΛΕΣ "επαναστάσεις" που αποσκοπούσαν σε ανακατατάξεις εξουσίας με σκοπό τα "επαναστατημένα" κράτη να υποχρεωθούν να υποταχθούν στον ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ έλεγχο. Χάρη στον "φιλάνθρωπο" Soros... οι Αμερικάνοι στήνουν ΝΕΕΣ πυρηνικές κεφαλές στην Πολωνία και καλλιεργούν έναν ΝΕΟ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ που πλέον δύσκολα θα παραμείνει ψυχρός για πολύ καιρό. Αυτός είναι ο λόγος που ο Soros χρηματοδοτεί ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ που αποδομεί την συνοχή των κρατών που έχει βάλει στο στόχαστρο. Αυτός είναι ο λόγος που χρηματοδοτεί τους ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ σε κράτη με εδραιωμένη Δημοκρατία, που χρηματοδοτεί τους εθνικιστές της FYROM ενώ εκεί υπάρχει σοβαρό έλλειμα Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο λόγος που χρηματοδοτεί Δημοσιογράφους που έχουν στήλες σε μεγάλες εφημερίδες ώστε να ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ τυχόν δυσάρεστες αλήθειες που τον αφορούν.
Όταν δύο κακοπληρωμένοι Βολιβιανοί βρήκαν τραγικό θάνατο σε εργοτάξιο του Soros... ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΦΥΛΛΟ στα Indymedia διότι ΞΕΡΟΥΝ ποιος πληρώνει την ύπαρξη του δικτύου. Τώρα που σκότωσαν τον Αλέξη, τον "φτωχό" σύντροφο, ...το θέμα πήρε παγκόσμιες διαστάσεις. Στα indymedia βρίσκουν λογικό να υπάρχουν ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ...σύντροφοι κι αγωνιστές, βρίσκουν ΛΟΓΙΚΟ να έχουν χρηματοδότη τον μεγαλύτερο τυχοδιώκτη του πλανήτη...και θεωρούν ΛΟΓΙΚΟ να επιτίθονται στον Ελληνισμό...που είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο υπάρχουμε ως χώρα στους χάρτες της Γης . ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο SOROS...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. Μία ακόμα φιλοαμερικανική "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" που θα φέρει στην εξουσία τον...Έλληνα Σακασβίλι-Παπανδρέου. Τα κακομαθημένα δεκαπεντάχρονα πιθηκάκια του Indymedia...έχουν επαρκή αποθέματα βλακείας στον εγκέφαλο ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Τους καθοδηγούν και τους φορτίζουν τεχνητά με ΜΙΣΟΣ διάφοροι ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ υποκείμενα της δημοσιογραφίας και της πολιτικής που θεωρούν ότι ΟΛΑ είναι θεμιτά...για ν'ανέβουν ελαφρώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Απέναντι στην ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ των ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις ... ΠΛΗΝ του ΠΑΣΟΚ και της εξουσιομανίας του το οποίο ξεφτιλίζεται καθημερινά ικετεύοντας για μία συνεργασία με τον κουραμπιέ που λέγεται ΤΣΙΠΡΑΣ. ...
Αυτά τα πλουσιόπαιδα του Indymedia και του ADSL λοιπόν, που κάνουν την επανάστασή τους, επειδή ο πλούσιος μπαμπάς τους απατάει τη μάνα τους με φτωχές μικρούλες και οι ίδιοι μεγάλωσαν μοναχικά μπροστά σ'ένα DVD Player κι ένα PLAYSTATION , δικτυώνονται κι αποφασίζουν να δράσουν κόντρα στην μονοτονία και την εύκολη ζωή που τους εξασφάλισαν οι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ αλλά πλούσιοι γονείς τους οι οποίοι πιστεύουν ότι τα χοντρά χαρτζηλίκια στις τσέπες των παιδιών τους αποσπούν την προσοχή τους από την μιζέρια της διαλυμένης τους οικογένειας και την παντελή έλλειψη αρχών και ιδανικών. Κάπως έτσι ο σχεδόν ανήλικος γιός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση κυκλοφορούσε με όπλα και χειροβομβίδες, έκανε ληστεία σε τράπεζα παρόλο που τα χρήματα ΔΕΝ έλειπαν από το σπίτι ενός πολιτικού με αμοιβές που ξεπερνούν τις 8.000 ευρώ...ΜΗΝΙΑΙΩΣ. 12 βασικοί μισθοί στις τσέπες ενός πολιτικού ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ δεν αρκούν για να σταματήσουν τον γιο του Νίκου Βούτση να τρομοκρατεί και να απειλεί τις ζωές και τις περιουσίες τρίτων. Αυτός ο μπαμπάς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ είναι εκλεγμένος βουλευτής και θεωρείται ΕΠΑΡΚΗΣ και ΙΚΑΝΟΣ ως επίδοξος ηγέτης της κακόμοιρης Ελλάδας. Το κόστος των διαδηλώσεων στην αγορά ανήλθε στα 50.000.000 ευρώ που έγιναν στάχτη και θρύψαλα όπως και 2500 θέσεις εργασίας. 50.000.000 ευρώ που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ο Βουλγαράκης , ΟΥΤΕ ο Ρουσόπουλος, ΟΥΤΕ ο Ευφραίμ, ΟΥΤΕ ο Πάπιστας ... αγαπητοί φωστήρες επαναστάτες του INDYMEDIA. Ο καταχρεωμένος περιπτεράς θα πληρώσει την αναζήτηση δράσης των βαριεστημένων πλουσιόπαιδων από τα Βόρεια Προάστια. Οι πρόσφατες διαδηλώσεις ήταν Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ και ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ πράξη που θα μπορούσε να λάβει ποτέ χώρα στην Ελλάδα. Μία τεράστια και καταστροφική στημμένη και προγραμματισμένη διαδήλωση στην οποία...εντελώς "τυχαία" ... ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ δεν χτυπήθηκε, ΚΑΜΙΑ ΒΙΛΑ στην Εκάλη δεν υπέστη ζημιές, ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΩΤ και ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Lear Jet δεν υπέστη την παραμικρή φθορά. Οι φτωχοί έγιναν...φτωχότεροι με τα ΕΞΥΠΝΑ χτυπήματα των κουκουλοφόρων μασκαράδων. Στοχοποιήθηκαν οι μεροκαματιάρηδες της Πατησίων. Με το δικό τους αίμα χτίστηκαν οι επαύλεις των ληστών πολιτικών, αγοράστηκαν τα σκάφη τους, και φούσκωσαν οι λογαριασμοί τους στην Ελβετία...και τώρα δέχθηκαν την χαριστική βολή από τα κακομαθημένα παιδιά των ιδίων ξεπουλημένων πολιτικών. ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ο γιος του ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ή του ΒΟΥΤΣΗ να πετάξουν μολότωφ στις βίλες της Εκάλης. Θα ήταν αδιανόητο ο γιος του Αλαβάνου να έκαιγε και να υποβάθμιζε το ΞΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στο οποίο σπούδασε. Αντιθέτως τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ όπου σπουδάζουν ΔΩΡΕΑΝ τα φτωχά παιδιά των εμπόρων της Πατησίων ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ και να ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ώστε να οδηγηθούν ΟΛΟΙ ...και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στα ιδιωτικά ιδρύματα. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να υφιστάμεθα οικονομικά αυτή την ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ετήσια καταστροφή και καταλήστευση των πανεπιστημίων , πράξεις που ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ συστηματικά οι Πρυτανικές αρχές καθώς έτσι ξαναγεμίζουν τις τσέπες τους με μίζες από την προμήθεια (πραγματική και εικονική) ΝΕΟΥ εξοπλισμού για τις ανάγκες της Δημόσιας Παιδείας. Παρέχουν ΑΣΥΛΟ ... ΜΟΝΟ σε αυτούς που καίνε και όχι σ'αυτούς που ο Ελληνας φορολογούμενος πληρώνει για να προστατεύουν την περιουσία του. Αν είσαι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ δικαιούσαι να χαρείς το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ, ενώ αν είσαι εκπρόσωπος του νόμου...και του Έλληνα φορολογούμενου...στέκεσαι άπραγος από έξω και αφήνεις να καεί το σύμπαν διότι από τη φωτιά...κάποια γίνονται πλουσιότεροι.
Ο Soros πλουτίζει με χρηματιστηριακές επιθέσεις στις οικονομίες ολόκληρων κρατών. Φυσικά έχει επενδύσει και στην πολεμική βιομηχανία η οποία είναι το απραίτητο στήριγμα σε κάθε ΒΙΑΙΗ αλλαγή καθεστώτος με ΨΕΥΤΙΚΕΣ επαναστάσεις που σχεδιάζουν οι Αμερικανοί.
Ο Soros , όπως και η οικογένεια Bin Ladin επένδυσε στην εταιρία του Bush που λέγεται Carlyle Group και που προσέφερε ΠΟΛΛΑ κέρδη από την πώληση οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν ενάντια σε άμαχο πληθυσμό. (Ψευδώς εμφανίζουν τον Soros δήθεν εχθρό του Bush) . Στα indymedia ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μιλάς για τον Soros. Ο πρωήν πράκτορας της κομμουνιστικής KGB που λέγεται ΠΟΥΤΙΝ...είναι φασίστας για τον Soros...και για τα Indymedia. Είναι γνωστές οι προσπάθειες του Soros να ρίξουν τον Πούτιν από την εξουσία που διανοήθηκε να ΜΗΝ ξεπουλήσει την Ρωσσία όπως έκανε ο PizzaHut-Γκορμπατσώφ. Είναι φασίστες όσοι είναι περήφανοι για τον Ελληνισμό. Στα indymedia είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ η κριτική στα γεράκια του Bush και συνεταιράκια του Soros. Ακόμα και το Γκουντάναμο είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. Υπάρχει όμως η "μακεδονική" μειονότητα , (οι 60 πράκτορες της FYROM) , και φυσικά ο ΙΟΣ της Ελευθεροτυπίας κι άλλοι ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΕΝΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ που ηδονίζονται μέσα από την φωτιά και τον εμφύλιο. Η πρόσφατη επίθεση των κουκουλοφόρων στα γραφεία της Εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... είχε σχέση και με τον διευθυντή της ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΡΑΡΙ που αποκάλυψε την αθλιότητα της Ρεπούση και με την πατριωτική στάση του εντύπου έναντι όλων των φιλοσκοπιανών που έχουν κατακλύσει τον Αθηναϊκό Τύπο. Όταν αποφασίζεις να κάψεις την Ελληνική Σημαία...αντί για τη βίλα του ληστή... στοχεύεις στον εμφύλιο κι όχι στην δικαιοσύνη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΗΤΗΣ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς που ήπιαν το αίμα του κατεστραμμένου Έλληνα ... ΔΕΝ βρήκε απέναντί του τα Indymedia των LSD-φλώρων από τα Βόρεια Προάστια. Oι αστυνομικοί τρέμουν να τους ακουμπήσουν για να μην μπλέξουν με τους πανίσχυρους κι αλήτες μπαμπάδες τους. Έτσι οι καταχρεωμένοι επίσης αστυνομικοί για 1000 ευρώ τον μήνα κάθονται υπομονετικά μέχρι οι "επαναστάτες" της Εκάλης να ξεδώσουν και να ξενερώσουν. Οι κανακάρηδες της επανάστασης του Indymedia των οποίων οι μπαμπάδες κερδίζουν τα εικοσαπλάσια από τους κακούς μπάτσους φροντίζουν για τη δημιουργία ΤΡΟΜΟΥ, για την εντατικοποίηση της Αστυνόμευσης και για την υποχώρηση της Ελλάδας σε θέματα προσωπικών δεδομένων στα οποία θέλουν να βάλουν χέρι οι ΗΠΑ. Τα παιδιά των ληστών του Δημοσίου πλούτου είναι αυτά που καίνε τα περίπτερα των αναπήρων. Για τους παράφρονες των Indymedia ... η καθηγήτρια Τζάνη είναι η ΑΠΕΙΛΗ για την Δημοκρατία...κι όχι το Γκουντάναμο ή η λέσχη Bilderberg. Με τον ίδιο τρόπο κάποτε το ΚΚΕ όπλισε τους αγράμματους Έλληνες και τους έπεισε να ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΘΟΥΝ για τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" που εκπροσωπούσε ο θείος Στάλιν. Κάπως έτσι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες στην Ιταλία ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ τον ΜΟΝΟ πολιτικό που πρότεινε συγκυβέρνηση με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλία. Κάπως έτσι οι καθυστερημενοι αδερφοί Dalton-ΞΗΡΟΙ...φρόντισαν να εδραιωθεί η παντοδυναμία ΟΛΩΝ των ξεπουλημένων αμερικανόφιλων εκδοτών και πολιτικών.

Ακολουθεί ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ για τους ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ με το...ΑΖΗΜΙΩΤΟΝ


Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΝΤΖΟΥ

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=19.02.2006,id=90466160

Δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 19ης Μαρτίου στη Λευκορωσία ο (επίλεκτος της Δύσης) Αλεξάντρ Μιλίνκεβιτς, προδίκασε ότι «δεν θα είναι ελεύθερες και δίκαιες» και προειδοποίησε ότι «μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ο λαός θα ξεχυθεί στους δρόμους».

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 2000

Η προειδοποίηση είναι καίρια. Οι «έγχρωμες επαναστάσεις» που σαρώνουν τις πρώην κομμουνιστικές χώρες αποτελούν την επιτομή της δράσης των αμερικανών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΔΜΚΟ) και του πώς ενορχηστρώνουν τον «εκδημοκρατισμό» μη φιλικών καθεστώτων.

Η άλλη CIA
Οι ΔΜΚΟ γίνονται το νέο όπλο της αμερικανικής διπλωματίας χάρη στις θεωρίες του πολιτειολόγου Τζιν Σαρπ περί πολιτικής ανυπακοής της κοινωνίας των πολιτών. Τα πειράματά του διαμόρφωσαν ένα νέο δόγμα μέσω το οποίου, με πρόφαση την προώθηση της δημοκρατίας, τα εχθρικά καθεστώτα τιμωρούνται όχι με πραξικοπήματα αλλά με «δημοκρατικές επαναστάσεις», όπως προπαγανδιστικά βαφτίστηκαν.

* Το 1983, ενώ ο Σαρπ δημιουργεί το Ιδρυμα Αλμπερτ Αϊνστάιν (στελεχωμένο με αξιωματούχους της CIA όπως ο Ρόμπερτ Χίλβι και ο Τόμας Σέλινγκ) για να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν ιδρύει το NED, Εθνικό Ταμείο Δημοκρατίας, για να χρηματοδοτήσει αυτά τα προγράμματα.


ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ 2005

Παρά την εμφάνισή του ως ΜΚΟ, χρηματοδοτείται κατά 97% από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω της USAID (Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης). Με τη σειρά του χρηματοδοτεί άλλες πανίσχυρες ΔΜΚΟ όπως το NDI (Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο για Διεθνείς Υποθέσεις), το IRI (Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο), το IFES (Διεθνής Επιτροπή Ερευνας και Ανταλλαγών), δουλεύοντας παράλληλα και συντονισμένα με τον Freedom House (Οίκος Ελευθερίας) ή το Ιδρυμα Σόρος. Σήμερα το NED χρηματοδοτεί και διευθύνει περισσότερες από 6.000 οργανώσεις στον πλανήτη.

Βολική λύση

* Ο πρώτος πρόεδρος του NED, Αλεν Βάινσταϊν, παραδέχτηκε ανοιχτά ότι «πολλά από όσα κάνουμε, τα έκανε μυστικά η CIA πριν από 25 χρόνια». Βολική λύση. Ο ΟΗΕ απαγορεύει τη βίαιη ανατροπή ενός καθεστώτος. Αλλά η προώθηση των δημοκρατικών αξιών μεταμορφώνεται με μια «αποδεκτή» δικαιολογία για την επίτευξη του ίδιου στόχου.

* Ο Σαρπ, το NED και το διεθνές δίκτυο των ΜΚΟ τους βρέθηκαν παντού όπου διακυβεύονταν αμερικανικά συμφέροντα: στην Κίνα λίγο πριν από τα γεγονότα στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, στη Λιθουανία εκπαιδεύοντας τους νέους ηγέτες της ανεξαρτησίας, στη Βενεζουέλα ενορχηστρώνοντας τη «λαϊκή αντίσταση» κατά του Τσάβες, στη Σερβία ιδρύοντας την Optor, την οργάνωση που συνέβαλε στην πτώση του Μιλόσεβιτς.

* Ανάλογη δράση, αλλά πιο συστηματική ανέλαβε στην κεντρική Ασία.


* Το «πράσινο φως» για τον «εκδημοκρατισμό» της Γεωργίας δόθηκε όταν η έως τότε σύμμαχος των ΗΠΑ επιχείρησε προσέγγιση με τον Πούτιν.


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 2000

* Οι ΜΚΟ ανέλαβαν αμέσως δράση, περιλαμβανομένης και της «μύησης» του Μιχαήλ Σαακασβίλι στις επιτυχημένες τεχνικές της «βελούδινης επανάστασης» της Σερβίας, χάρη στη γενναιοδωρία του παραρτήματος Βελιγραδίου του γνωστού μας Ιδρύματος Σόρος.

Την ίδια στιγμή, το δίκτυο του NED και του Σόρος χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν τα μέλη της νεολαιίστικης οργάνωσης Kmara (Φτάνει).

Οι δημοσκοπήσεις που μιλούσαν για θρίαμβο της αντιπολίτευσης έγιναν από οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από την USAID, το NED, το Ιδρυμα Ευρασίας (με διευθυντή τον πρώην διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μάινες) και το «ανεξάρτητο» τηλεοπτικό δίκτυο Rustavi 2 (χρηματοδοτούμενο από τον Σόρο).

* Το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε στην Ουκρανία το 2004. Το ουκρανικό παράρτημα του Ιδρύματος Σόρος δαπάνησε 75 εκατ. δολάρια μέχρι το 2003 για προγράμματα «ανάδειξης της κοινωνίας των πολιτών». Το 2004 δώρισε 7 εκατ. σε προγράμματα εκλογών. Τη μιντιακή κάλυψη της επανάστασης ανέλαβε έναντι 100 εκατ. δολ. η αμερικανική οργάνωση δημοσίων σχέσεων Development Associates Inc.

Η νεοφιλελεύθερη Pora ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που ανέπτυξε η «Συμμαχία για την Ελευθερία Επιλογής» που προωθήθηκε από την αμερικανική πρεσβεία, την Παγκόσμια Τράπεζα, το NED και το Ιδρυμα Σόρος. Το σύνολο της εκστρατείας προώθησης της «κοινωνίας των πολιτών» στην Ουκρανία στοίχισε στον αμερικανό φορολογούμενο 58-65 εκατ. δολάρια.

* Στο Κιργιστάν, η «επίθεση εκδημοκρατισμού» άρχισε όταν ο Ακάγεφ διαπραγματεύτηκε το άνοιγμα ρωσικής αεροπορικής βάσης παύοντας πλέον να εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντά της. Η κοινωνία των πολιτών κινητοποιήθηκε. Τουλάχιστον 170 ΜΚΟ που λειτουργούν στη χώρα προωθήθηκαν από την USAID και το NED και χρηματοδοτούνται 100% από αυτές.

Ακριβοί ακτιβιστές


Δοκιμασμένο σενάριο. Το ίδρυμα Σόρος αναλαμβάνει την «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία και κερδίζει.
Η USAID επένδυσε τουλάχιστον 2 εκατ. δολάρια πριν από τις εκλογές σε «ντόπιους ακτιβιστές» για να καταγγείλουν παρατυπίες.

Ενας από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Εντίλ Μπαϊσόλοφ, ομολόγησε ότι η εξέγερση θα ήταν «αδύνατη» χωρίς τη συντονισμένη αμερικανική προσπάθεια.

Οι έγχρωμες επαναστάσεις, σαν κι αυτήν που απειλεί ο Μιλίνκεβιτς ότι επίκειται στη Λευκορωσία, αντί για τον εκδημοκρατισμό περιορίστηκαν να αντικαταστήσουν αντιδυτικές ελίτ με φιλοδυτικές.

Το επαναλαμβανόμενο σενάριο, αν ήταν τηλεοπτική σειρά, θα έγραφε στο τέλος «μια ευγενική προσφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεν, της CIA, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των συνήθων υπόπτων». Οσο για τη δημοκρατία, ακόμη και με την πιο στενή της έννοια -ελεύθερες και δίκαιες εκλογές- παραμένει πάλι το μεγάλο ζητούμενο.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 19/02/2006



ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ SOROS με τις κυβερνήσεις BUSH. Τα παπαγαλάκια όμως θέλουν να μας πείσουν ότι ο Soros που έχει επενδύσει σε εταιρίες του BUSH είναι δήθεν μεγάλος εχθρός
.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για τους σχεδιαστές των "επαναστάσεων" ! -
Επαναστάτες με το αζημίωτο

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=2926714&publDate=3/7/2005

Οι σχεδιαστές των «επαναστάσεων»

Οπαδοί της «πορτοκαλί επανάστασης» στην Ουκρανία
Associated Press


Μιαν ενδιαφέρουσα καταγραφή για το ποια «ευαγή» ιδρύματα, βεβαίως μηχανισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, σχεδιάζουν τα αποκαλούμενα «μεταμοντέρνα πραξικοπήματα», ή τις λεγόμενες «πολύχρωμες επαναστάσεις», βρήκαμε στην εφημερίδα της Κύπρου «Χαραυγή»« της 26ης Ιούνη, από την οποία αντλούμε και τα στοιχεία που παρουσιάζουμε:

Albert Einstein Institution (ΑΕΙ)


Το Ινστιτούτο Αλμπερτ Αϊνστάιν φέρεται να παίζει ρόλο στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη νεανικών κινημάτων, με σκοπό τη δημιουργία προϋποθέσεων για «επαναστάσεις», με την ενίσχυση της εντύπωσης ότι τα καθεστώτα που έχει σαν στόχο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό μη δημοφιλή, και την πρόκληση αποσταθεροποίησης μέσω διαδηλώσεων. Το ΑΕΙ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Σόρος, το ινστιτούτο «National Endowment For Democracy» («Εθνικό Κληροδότημα για τη Δημοκρατία» - ΝΕD) και την αμερικανική κυβέρνηση, διευθύνεται από τον πρώην αξιωματούχο της CΙΑ, συνταγματάρχη Ρόμπερτ Χέλβεϊ και τον δρα Τζιν Σαρπ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Σύμφωνα με το ΑΕΙ, ο Σαρπ ίδρυσε το Ινστιτούτο το 1983 για να προωθήσει την έρευνα, τις πολιτικές σπουδές και την εκπαίδευση πάνω σε στρατηγικές μη βίαιης διαμάχης απέναντι στη δικτατορία, στον πόλεμο, στη γενοκτονία και την καταπίεση. Τα συγγράμματά του για το συγκεκριμένο θέμα έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες και, με τη χρηματική υποστήριξη του Ιδρύματος Σόρος και του ΝΕD, αυτός και οι συνεργάτες του έχουν επισκεφθεί πολλές «υποψήφιες» περιοχές. Ο Σαρπ πιστεύει ότι εάν ο στόχος είναι η πτώση μιας δικτατορίας, κρίνεται απαραίτητη η ανάπτυξη μιας στρατηγικής ή ενός σούπερ σχεδίου για να εξασθενήσει το καθεστώς, κάτι που μπορεί να συμβεί από τον προσδιορισμό των πηγών της δύναμής του. Την πρακτική εφαρμογή των σχεδίων έχει αναλάβει ο Χέλβεϊ, ο οποίος είχε την εμπειρία της ανατροπής καθεστώτων σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. Αρκετές αναφορές δείχνουν πως ο Χέλβεϊ θεωρείται υπεύθυνος για το πραξικόπημα στη Σερβία, ανακατεύτηκε σε μεγάλο βαθμό σε παρόμοιες επιχειρήσεις στη Γεωργία και φαίνεται να εμπλέκεται και στην Ουκρανία.

«International Center of Nonviolent Conflicts»


Το «International Center of Nonviolent Conflicts» (Διεθνές Κέντρο για Μη Βίαιες Διενέξεις) αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι «αναπτύσσει και ενθαρρύνει τη χρήση μη στρατιωτικών στρατηγικών, που βασίζονται σε κινητοποιήσεις πολιτών, για να προωθήσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο». Ο δρ Πίτερ Ακερμαν είναι ο ιδρυτής του, ο οποίος είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Εποπτών της Νομικής και Διπλωματικής Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, ενός σημαντικού κέντρου στρατολόγησης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών του Λονδίνου. Ο Ακερμαν, συνιδρυτής και του ΑΕΙ, ήταν ο εκτελεστικός παραγωγός του ντοκιμαντέρ της ΡΒS - Τν με τίτλο «Η πτώση ενός δικτάτορα», που αναφερόταν στον πρώην Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, το οποίο έχει μεταφραστεί στα αραβικά, στα γαλλικά, στα κινεζικά, στα ρωσικά και τα ισπανικά. Ο πρώην αξιωματικός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ο Τζακ Ντιβάλ, που είναι πρόεδρος του Κέντρου, διαδίδει με διαλέξεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό τη στρατηγική της μη χρήσης βίας.

«The Arlington Institute» (ΤΑΙ)


Το Ινστιτούτο Αρλιγκτον ιδρύθηκε το 1989 από τον Τζον Πέτερσεν, με στόχο να βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της εθνικής ασφάλειας, με την εξέταση των ραγδαία εξελισσόμενων παγκόσμιων τάσεων, όπως είναι η αύξηση του πληθυσμού, η περιβαλλοντική υποβάθμιση, η «έκρηξη» της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ανάμεσα στα μέλη του συμβουλίου, είναι και ο Τζέιμς Γούλσεϊ, πρώην διευθυντής της CΙΑ επί κυβέρνησης του Μπιλ Κλίντον, και πρόεδρος του ινστιτούτου «Freedom House» (Οίκος Ελευθερίας). Ο Πέτερσεν έχει απασχοληθεί με αρκετές μελέτες από το υπουργείο Αμυνας, με στόχο τη συστηματική κατανόηση των προσεγγίσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μελετηθούν και να προβλεφτούν οι μελλοντικές εξελίξεις. Επίσης, διατέλεσε σύμβουλος πολλών ανώτατων αξιωματούχων, όπως ο υφυπουργός Ναυτικού και ο αρχηγός των ναυτικών επιχειρήσεων.

«Penn, Schoen and Berland» (ΡSΒ)


Η εταιρία «Penn, Schoen and Berland» έχει παίξει έναν πρωτοποριακό ρόλο στη χρήοη δημοσκοπήσεων, ειδικότερα των exit polls, για να διαμορφώνει καταστάσεις. Η κύρια αποστολή της είναι να διαμορφώσει την αντίληψη ότι η πολιτική ομάδα που θα εγκατασταθεί στην εξουσία έχει ευρεία λαϊκή υποστήριξη. Ο πρόεδρός της, Μαρκ Πεν, ήταν ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον. Το ΡSΒ ιδρύθηκε το 1975 και διατηρεί γραφεία στην Ουάσιγκτον, στο Ντένβερ και τη Νέα Υόρκη και αναφέρει ότι έχει διεξάγει έρευνες σε περισσότερες από 65 χώρες για λογαριασμό 500 εταιριών και σημαντικές πολιτικές καμπάνιες. Σε ένα άρθρο των συνιδρυτών Πεν και Σόεν, με τίτλο «Νικήστε τους δικτάτορες στην κάλπη», γίνεται λόγος για «στρατηγικές που βοηθούν τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις, όπως τα μηνύματα, η οργανωμένη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προεκλογική εκστρατεία, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αποδυναμώσουν τον δικτάτορα, το πολιτικό κόμμα του και τελικά να τον ανατρέψουν». Η εισαγωγή πολιτικών και επικοινωνιακών τεχνικών είναι ένα ισχυρό όπλο, ανάλογο εκείνου των προηγμένων οπλικών συστημάτων.

Η συγκεκριμένη εταιρία είναι άμεσα εμπλεκόμενη στην προεκλογική εκστρατεία στη Σερβία, που συνέβαλε με σειρά «δημοσκοπήσεων» στην ανατροπή του Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 12, 2008 9:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και ένα άρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη

http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=794

Απόπειρα «πορτοκαλί Επανάστασης»...

Χρύσανθος Λαζαρίδης
11 Δεκ. 2008


Αυτό που έγινε, πριν λίγα εικοσιτετράωρα ΔΕΝ ήταν «επανάσταση». Δεν
ήταν «εξέγερση». Δεν ήταν «έκρηξη κοινωνικής διαμαρτυρίας».


Όχι πως δεν υπάρχουν πολλές πραγματικές αιτίας κοινωνικές έκρηξης.
Υπάρχουν και με το παραπάνω. Αλλά αυτό που έγινε προχθές δεν ήταν
«εξέγερση». Όχι ακόμα, τουλάχιστον...

-- Η πυρπόληση κατοικημένων περιοχών δεν είναι κοινωνική «εξέγερση».
-- Ο εμπρησμός μνημείων, όπως η Βιβλιοθήκη και το Αρχαιολογικό
Μουσείο, δεν είναι «εξέγερση».
-- Οι επιθέσεις κατά πυροσβεστών, που προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν
ανήμπορα γερόντια από τις φλόγες δεν είναι «εξέγερση».
-- Το εκτεταμένο πλιάτσικο δεν είναι «εξέγερση».

Ο τραγικός φόνος του 15χρονου από έναν «τρελαμένο» αστυνομικό δεν ήταν
η αιτία. Ήταν μόνο η αφορμή - μιας έκρηξης που «ωρίμαζε» από καιρό.

* Πριν λίγες μέρες γνωστοί-άγνωστοι είχαν επιτεθεί βάναυσα μέσα στο
λεγόμενο «Πανεπιστημιακό» άσυλο κι είχαν σπάσει το χέρι μιας
καθηγήτριας. Χωρίς να έχει προηγηθεί ο θάνατος του 15χρονου μαθητή...
* Πριν λίγες μέρες, είχαν κακοποιήσει άγρια μέσα στους
πανεπιστημιακούς χώρους ομιλητή που είχε προσκληθεί να δώσει διάλεξη
στους φοιτητές Νομικής. Ούτε τότε είχε προηγηθεί ο θάνατος του
15χρονου...
* Πριν ενάμιση χρόνο είχαν ξυλοκοπήσει μέχρις αναισθησίας ανώτατο
αξιωματικό της Αστυνομίας που είχε πάει μαζί με την οικογένειά του να
παρακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση στο Γκάζι. Ούτε τότε είχε
προηγηθεί ο θάνατος του αδικοχαμένου μαθητή.

Κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν ένα τραγικό περιστατικό για να αποπειραθούν
«πολύχρωμη εξέγερση» και στην Ελλάδα (κατά τα πρότυπα της Γεωργίας και
της Ουκρανίας).

Η διεθνής κοινή γνώμη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, διότι είναι η πρώτη
τέτοια «πορτοκαλί επανάσταση» που επιχειρείται σε δημοκρατική χώρα
δυτικού τύπου.

Ακόμα και το ΚΚΕ αναγκάστηκε να κατονομάσει τους προβοκάτορες και να
καταγγείλει αυτούς που τους «χαϊδεύουν».

Όχι, ο ελληνικός λαός δεν ξέσπασε προχθές. Για την ακρίβεια δεν μίλησε ακόμα.

Απλώς, κάποιοι, θυμούνται τι είχε πει κάποτε ο Γεώργιος Παπανδρέου:

-- Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες!

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 12, 2008 10:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μια σκέψη έγραψε:
Το ερώτημα που τριγυρίζει στη σκέψη μου αυτές τις ημέρες είναι, μήπως θα έπρεπε προσωρινά, αντί για το ΚΚΕ, να στηριχτεί ο Καραμανλής.

Αν φύγει ο Καραμανλής αυτή τη στιγμή, θα έρθει ο Bravoyorgos και η κόρη του Μητσοτάκη. Αν εκλεγεί ξανά, ο Bravoyorgos θα πάει σπίτι του και η κόρη του Μητσοτάκη θα πρέπει να ξεχάσει την αρχηγία της ΝΔ, ίσως οριστικά.

Θα με ενδιέφερε η τεκμηριωμένη άποψή σας.


Σωστή η σκέψη σου με τους κανόνες της τυπική λογικής.
Μια εκλογική, όμως θέση, βγαίναι από μια βαθύτερη πολιτική διαλεκτική, από μια κοινωνική θεώρηση των πραγμάτων και ΟΧΙ από μια τυπική εκλογική οπτική.
Θα το αναλύσουμε το ζήτημα διεξοδικά, όταν θα έρθει η ώρα.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 75

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 12, 2008 10:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα βλέπουμε, τα ξέρουμε, τα λέμε στα φόρα τα λέμε στους ιστότοπους...
Οταν έρθει η ώρα θα κάνουμε αύτό που πρέπει?
Εγώ βλέπω στη δουλειά μου τους περισότερους να είανι στην κοσμάρα τους. Δεν δίνουν δεκάρα για ότι γίνεται. Από τα 30 άτομα στον όροφο μόνο 2 ασχολούνται (εγώ και άλλος ένας) οι άλλοι χρρρρρρρρχχρρρρρρρρρχχχρρρρρρρρ.

Μετά γράφω κάτι και με κράζουν. Εχω δίκιο ρε γ...το.
Μας έχουν κοιμήσει. Να κάτι που μου στείλανε:

Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα, ένα βατραχάκι
Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό, αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά.
Το νερό, σιγά σιγά γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.

Η θερμοκρασία του νερού, συνεχίζει να ανεβαίνει.
Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, από ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, αλλά παρ όλα ταύτα δεν αισθάνεται κανέναν φόβο.
Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Για αυτόν τον λόγο, υπομένει και δεν αντιδρά.
Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, έως ότου, το βατραχάκι καταλήξει να βράσει και ως εκ τούτου, να πεθάνει.
Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, με μια εκτίναξη των ποδιών του, θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα.
Αυτό, αποδεικνύει, ότι όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμιά αντίσταση, καμία επανάσταση.
Εάν παρατηρούσαμε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας εδώ και λίγες δεκαετίες, θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι υφιστάμεθα μια αργή αλλά σταδιακή εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών μας και των ιδανικών μας. Δεν το καταλαβαίνουμε όμως γιατί γίνεται αργά και σιγά για να το συνηθίζουμε.
Ένα μεγάλο μέρος καταστάσεων που πριν από 20, 30 η 40 χρονιά, θα μας έκαναν να φρίξουμε, και να βγούμε στους δρόμους, σιγά σιγά έγιναν κοινότυπες και σήμερα περνάνε απαρατήρητες η αφήνουν τελείως αδιάφορη την πλειονότητα του κόσμου.
Στο όνομα της προόδου, της επιστήμης και του κέρδους, γίνονται διαρκώς αυθαιρεσίες κατά της προσωπικής ελευθερίας έκαστου, της αξιοπρέπειας του, της ακεραιότητας της φύσεως, της ομορφιάς και της χαράς της ζωής, με αργό ρυθμό αλλά ασταμάτητα, με την συνεχή συνενοχή των αδαών θυμάτων, που ίσως και στο μεταξύ να έχουν χάσει την ικανότητα και τη θέληση τους να αμυνθούν.
Τα άσχημα προγνωστικά για το μέλλον μας, αντί να προκαλούν αντιδράσεις και εξεγέρσεις, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζουν ψυχολογικά τον κόσμο, ώστε να υφίσταται και να αποδέχεται τις εξαθλιωτικές και δραμματικές συνθήκες ζωής που μας επιβάλλουν.
Το συνεχές σφυροκόπημα από τα μέσα ενημερώσεως με την υπερπληροφόρηση, τις κακόγουστες εκπομπές και τα reality shows που ισοπεδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μεταλλάσουν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου σε παθητικό δέκτη που απλά εκτελεί εντολές χωρίς κρίση και ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του……………………....
Όταν για πρώτη φορά μίλησα γι αυτά τα πράγματα, αναφερόμουν στο αύριο…
Τώρα, αναφέρομαι στο σήμερα !!!

Λοιπόν, αν δεν είστε σαν το βατραχάκι, μισοβρασμένοι, κάντε μια γερή εκτίναξη με τα πόδια, πριν είναι πολύ αργά
Είμαστε ήδη μισοβρασμένοι;!! Η όχι;!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες