Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΠΑΟ: Οι Πάπες δεν έχουν τύχη στην Ελλάδα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Πράσινος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 21, 2008 2:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΠΑΟ: Οι Πάπες δεν έχουν τύχη στην Ελλάδα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΑΟ: Οι Πάπες και οι δικτάτορες δεν έχουν τύχη στην Ελλάδα


Ο Τεν Κάτε και οι Διευθύνοντες τον Παναθηναϊκού θέλουν να αλλάξουν τα πάντα με την ίδια νοοτροπία του παρελθόντος: Τη Μεσαιωνική, παπική νοοτροπία, ή ακριβέστερα τη δικτατορική νοοτροπία της φίμωσης της κριτικής.
Είπε το αυτονόητο ο Γκούμας και ο Αντωνιάδης και αμέσως έδρασε αυτή η φασίζουσα νοοτροπία. Έτσι δεν κτίζεται ομάδα, ακριβώς γιατί στοκάρει τους πόρους της κριτικής, επικαλύπτει τα λάθη και γιγαντώνει την αλαζονεία του «αλάθητου» του προπονητή και των παραγόντων.
Η πειθαρχεία κτίζεται με το κύρος και όχι με τη φίμωση, τις τιμωρίες, ή τον πειθαναγκασμό.
Όταν ένας προπονητής πειραματίζεται ακόμα και δεν έχει καταλήξει σε «σκελετό», μόνος του χάνει το κύρος και προκαλεί προβληματισμό.
Όταν ένας προπονητής χρησιμοποιεί «αλλόκοτες» συνθέσεις στο κέντρο της άμυνας, αλλά και γενικότερα, με την Ίντερ, μόνος του προκαλεί σκεπτικισμούς.
Όταν διαρκώς χωλαίνει δραματικά, αμυντικά, η ομάδα με τις «αλλόκοτες» κάθε φορά επιλογές τότε δεν μπορεί και οι παίκτες να μην χάνουν την πίστη τους στον προπονητή.
Και η δικαιολογία με την Ίντερ δεν ευσταθεί. Σε όλους τους αγώνες μέχρι σήμερα είναι δραματική η άμυνα. Χθες με τον ¶ρη ήταν για κλάματα. Αυτό το βλέπουν όλοι όσοι δεν φοράνε παρωπίδες.
Με το να προσπαθείς όπως κάνει ο Τεν Κάτε (με την ενίσχυση της διοίκησης), να καλύψει αυτούς τους χονδροειδείς πειραματισμούς του, με τιμωρίες και τη φίμωση της κριτικής, σημαίνει ότι έχει τέτοια νοοτροπία που δεν εγγυάται τίποτα εποικοδομητικό και αισιόδοξο. Σημαίνει ότι έχει τη νοοτροπία το Πάπα.
Όσο το γρηγορότερο το καταλάβει αυτό Διοίκηση τόσο και πιο γρήγορα θα σωθεί και το «νέο σκάφος» του Παναθηναϊκού. Διαφορετικά η αποτυχία είναι εξασφαλισμένη για άλλη μια φορά ακόμα.
Με τα αγύριστα αλαζονικά μυαλά του «αλάθητου», με επικαλύψεις των αδυναμιών και τη φίμωση της κριτικής πρωτοβουλίας δεν κτίζονται όχι ομάδες, αλλά ούτε κλειστές «συντεχνίες».
Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι αν συνεχίσει η Διοίκηση να «πιστώνει» μια τέτοια προπονητική αλαζονεία και αλλοπρόσαλλους πειραματισμούς ΓΡΗΓΟΡΑ θα απογοητεύσει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που έχουν ελπίσει ξανά. Και οι διαψευσμένες ελπίδες (και μάλιστα πολλαπλά) είναι στοιχείο εκρηκτικό, το οποίο θα αποσαθρώνει περεταίρω το «σώμα» του Παναθηναϊκού.
Το δείγμα γραφής ο προπονητής το έδωσε: και είναι απογοητευτικό και λίαν απαισιόδοξο.
Αλίμονο σε αυτούς που δεν το βλέπουν ακόμα.
Και η ικανότητα μιας ηγεσίας σε αυτό έγκειται: Να προβλέπει έγκαιρα και να διορθώνει γρήγορα τις λαθεμένες επιλογές.
Και το σπουδαιότερο. να συμβουλεύεται το μεγάλο ποδοσφαιρικό της κεφάλαιο: Τους μεγάλους ποδοσφαιριστές και στρατηγούς της, σαν το Δομάζο και άλλους, που δεν μασούν τα λόγια τους και δεν γλείφουν για μια «θεσούλα»…

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 21, 2008 11:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΠΑΟ-INTER Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
poly swsta
Επιστροφή στην κορυφή
Πράσινος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 03, 2008 3:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν ξέρω ποιες δικαιολογίες θα εφεύρουν οι αρμόδιοι.

Το παιχνίδι με την ανόρθωση ήταν για άλλη μια φορά απογοητευτικό. Οι ίδιοι αλλοπρόσαλλοι πειραματισμοί του Τεν Κάτε.
Αν είναι δυνατόν να μην συνειδητοποιείται το αλφάβητο: ότι ομάδα χωρίς κορμό θα κινείται όπως ο ανεμοδείκτης. Θα προχωράει μόνο με τις εξάρσεις κάποιων ποδοσφαιριστών της.
Είναι δυνατόν να ρίχνεις εκατομμύρια για την αγορά παιχτών και να μη κτίζεις από το κέντρο της άμυνας; Το πιο νευραλγικό σημείο; Χωρίς αυτή τη σπονδυλική στήλη του κέντρου της άμυνας τίποτα δεν μπορεί να οργανωθεί σωστά. Όλο το καράβι θα πλέει ανασφαλές και το πλήρωμα θα λειτουργεί με το άγχος του ναυαγού. Και παιχταράδες να έχεις στα χαφ πάλι δεν λειτουργείς. ΟΛΟΙ θα έχουν το άγχος της «τρύπας» στο κέντρο της άμυνας. Και θα «τρως» αστεία γκολ σαν και αυτά που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός με την «Ανόρθωση».
Και δεν καταλαβαίνω τι χρειάζεται ο Κάτε για να παίζει ο Παναθηναϊκός έτσι. Χωρίς προπονητή θα έπαιζε καλύτερα. Ή τον χρειάζεται η διοίκηση για να εξαπατά τον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Και ο Αντωνίου, ο άλλος «ειδικός», τι ρόλο «βαράει»; Να μας διαβεβαιώνει πώς δεν χρειάζεται ο Παναθηναϊκός παίχτες στο κέντρο της άμυνας;
Στο τέλος θα τα βάλουν με τους παίχτες. Αλλά οι καλύτεροι παίχτες, χωρίς συνεκτικό ιστό (σκελετό), χωρίς καπετάνιο να εμπνέει εμπιστοσύνη δεν μπορούν να αποδώσουν. Όταν μια ομάδα δέχεται τέτοια γκολ από το πουθενά οι παίχτες δεν μπορούν να παίξουν και να αποδώσουν…
Αυτό είναι το αλφάβητο της ποδοσφαιρικής ψυχολογίας…
Επιστροφή στην κορυφή
ΒΑΖΕΧΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 10, 2008 7:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://greenpowerpao.blogspot.com/2008/10/blog-post.html


Ο ΒΑΖΕΧΑ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Τα αυτονοητα σχετικα με τις ελλειψεις του Παναθηναικου τα επισημαιναμε συνεχως τους τελευταιους δυομισυ μηνες, μαζι με αλλες περιεργες καταστασεις και ενεργειες των αρμοδιων. Γιναμε ερμαιο στη γραφιδα ορισμενων υπερ-Παναθηναικων οι οποιοι μας τας "εσουρναν" απο το πρωι μεχρι το βραδυ, και απο site σε site. Τελευταια διεπιστωσαν και οι ιδιοι οτι αυτα που λεγαμε, ειδικα οσον αφορα στην αμυνα και στην επιθεση ηταν σωστα και τωρα τα παραδεχονται διοτι δεν μπορουν να κανουν και αλλιως. Οι δηλωσεις του μεγαλυτερου ποδοσφαιριστη του Παναθηναικου Δομαζου αποδοκιμασθηκαν απο τους "επαιοντες" που εχουν λογο για ολα, ως δηλωσεις απο εναν αντιδραστικο και ηλικιωμενο(!) ποδοσφαιριστη, και επρεπε να ελθουν οι δηλωσεις του μεγαλου Βαζεχα για να βαλουν την σφραγιδα στα αυτονοητα και να λουφαξουν οι παντογνωστες.

Βεβαια οι περισσοτεροι απο εμας εβλεπαν τα λαθη που γινοντουσαν στις μεταγραφες, ο καθενας μας τωρα βλεπει ποσο λιγοι ειναι ορισμενοι απο τους μεταγραφεντες, ποσα λαθη εκαναν οι διοικουντες στις διαπραγματευσεις που στοιχισαν στην ομαδα και οικονομικα και σπιλωσαν το ονομα του Παναθηναικου, οταν αφηναν παικτρονια να τους κοροιδευουν για μηνες και τελικα να καταληγουν αλλου. Αλλα πολλοι διαλεξαν να φανατισθουν και να ανοιξουν πολεμο αποδιδοντας καθε λογης κατηγοριες στους αλλους . Ο Βαζεχα αποδεκτος απο το συνολο των Παναθηναικων φιλαθλων εβαλε ενα τελος σε αυτες τις ανοητες αντεγκλησεις και ονοματισε που πασχει η ομαδα.

Το ποιος φταιει για αυτη τη κατασταση ειναι λιγο-πολυ γνωστο, αλλα το κυριο ερωτημα σε αυτη φαση ειναι πως θα γινουν οι διορθωτικες αλλαγες.
Ειναι δυνατον στη περιοδο Ιανουαριου να βρεθουν τρεις παικτες ολκης? Η αγορα του Ιανουαριου ειναι λιγο περιεργη. Δεν υπαρχουν διαθεσιμοι ικανοι παικτες και αν υπαρχουν συνηθως εχουν φυγει απο την ομαδα τους για καποιο σοβαρο λογο γεγονος που εμπεριεχει κινδυνους. Θα μπορεσουν αυτοι οι παικτες να βρουν τα βηματα τους οταν "φυτευθουν" απο το πουθενα σε μια νεα ομαδα και νεο πρωταθλημα? Θα μπορεσουν να κολυμπησουν κατ'ευθειαν στα βαθεια? Ποσος καιρος θα περασει μιας και το πρωταθλημα τελειωνει γυρω στον Μαιο. Θα βοηθησουν ουσιαστικα?
Τα πραγματα δεν ειναι επομενως τοσο απλα και οι 2-3 μεταγραφες δεν πιστευω οτι θα λυσουν επαρκως τα προβληματα για φετος, συνυπολογιζοντας βεβαιως και σε ποια θεση θα βρισκεται η ομαδα εκεινη την εποχη. Γι'αυτο ειμασταν τοσο κριτικοι στις ανεπαρκεις κινησεις των διοικουντων και θα συνεχισουμε να ειμαστε. Δεν εχουμε καιρο για περιττες θεωριες και χασιμο μιας ακομη χρονιας με δηθεν προοπτικη για του χρονου. Αν βλεπαμε οτι κατι παει καλα να διναμε πιστωση χρονου. Αλλα οταν βλεπουμε οτι ουτε μεταγραφες σωστες εγιναν, ουτε ποδοσφαιρο παιζει η ομαδα, το ροτεισον ειναι στη πρωτη γραμμη παλι, και οι διοικουντες φαινεται να τα εχουν χαμενα απο τις εξελιξεις, τοτε τι υπομονη να κανουμε.
Κατ'αλλους η ομαδα αλλαξε σελιδα προς το καλυτερο κατ'εμε η ομαδα αλλαξε μεν σελιδα αλλα δεν βλεπω τιποτα καλυτερο. Αν η κατασταση δεν αλλαξει θεαματικα δεν βλεπω θετικα πραγματα για την ομαδα.

Οσο για τον Τεν Κατε δεν ειμαι σιγουρος γι'αυτον, αλλα πιστευω οτι οι ομαδες δεν πρεπει να αλλαζουν προπονητες ειδικα στην αρχη και να τους δινεται η ευκαιρια να παρουσιασουν εργο, εκτος αν παρουσιασουν πραγματα περαν της κοινης λογικης. Παντως η μη καθαρη θεση του και η μαλλον αποδοχη του στο θεμα των μεταγραφων αμυντικων, η μη συγκροτηση ακομη βασικου κορμου, και κυριως το οτι η ομαδα δεν παιζει ουτε καν ανεκτο ποδοσφαιρο, ειναι τρια πραγματα που δεν συνηγορουν υπερ του. Εν τουτοις πρεπει να εχει την ευκαιρια του αλλα και την ουσιαστικη βοηθεια της διοικησης.

Οι φιλαθλοι εχουν κανει το καθηκον τους και στηριζουν την ομαδα παρα τα προλεχθεντα, ειναι η σειρα τους τωρα να τους το ανταποδωσουν.
Επιστροφή στην κορυφή
Πράσινος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 26, 2008 8:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΑΟ: Δεν θα αργήσει η τραγωδία


Είχαμε γράψει μετά τον αγώνα με την Ίντερ:

«Το δείγμα γραφής ο προπονητής το έδωσε: και είναι απογοητευτικό και λίαν απαισιόδοξο.
Αλίμονο σε αυτούς που δεν το βλέπουν ακόμα.
Και η ικανότητα μιας ηγεσίας σε αυτό έγκειται: Να προβλέπει έγκαιρα και να διορθώνει γρήγορα τις λαθεμένες επιλογές».


Σήμερα, και ο πιο άσχετος, αρκεί να σκέφτεται νηφάλια και να μην κάνει τις επιθυμίες του πραγματικότητα, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ότι αυτός ο προπονητής κάνει πειράματα στου κασίδα του κεφάλι. Αυτός ο άνθρωπος ήρθε στην Ελλάδα για να πειραματιστεί σε προπονητικά σχέδια που είχε στο κεφάλι του. Σε κάθε αγώνα παίρνει μια κουτάλα και ανακατεύει την ομάδα, λες και είναι κουρκούτι.

Σε όλα τα ματς τρώει πανομοιότυπα γκολ από το κέντρο της άμυνας και αυτός δεν έχει βρει καμία υποφερτή λύση.

Σε κάθε αγώνα προβαίνει σε αλλοπρόσαλλες αλλαγές, δίχως να μπορεί η ομάδα να βρει καμιά συνοχή. Και ούτε χρησιμοποιεί παίχτες που θα μπορούσαν να δώσουν μια μπαλιά της προκοπής.
Και τα τέρματα που μπαίνουν είναι από «αναλαμπές» κάποιων παιχτών. Και αυτά που χάνονται είναι το πιο κραυγαλέο χαρακτηριστικό της έλλειψης συνοχής της ομάδας και του ΑΓΧΟΥΣ και της ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ που προκαλεί αυτή η «ομαδική ασυναρτησία» και τα αλλοπρόσαλλα πειράματα του τεχνικού.

ΟΛΑ αυτά φάνηκαν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο στο σημερινό ματς με τον Ηρακλή. Όποιος δεν θέλει να τα αντιληφθεί, με το αιτιολογικό ότι η ομάδα έχανε ευκαιρίες, είναι αφελής ή θέλει να αυτό-απατάται

Η τακτική, αυτή του Τεν Κάτε θα οδηγήσει σε τραγωδίες. Ίσως οι διοικούντες περιμένουν την τραγωδία για να ξυπνήσουν. Δεν τους αρκούν φαίνεται οι κραυγαλέες ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ. Έχουν την γνωστή καραμέλα: «Θέλει η ομάδα χρόνο».

Ο Τεν Κάτε πρέπει να απομακρυνθεί το ταχύτερον. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πειραματόζωο του κάθε σχεδιαστή και πειραματιστή…

Και ο Αντωνίου πρέπει να απομακρυνθεί: ΟΙ επιλογές του ήταν μια ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Εκατομμύρια πέσανε και παίζουμε στο κέντρο της άμυνας με πολύ κατώτερους από πέρυσι…

Επιστροφή στην κορυφή
Αντύπας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 30, 2008 12:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καλά τα γράφετε.
Χωρίς προπονητή- καπετάνιο να εμπνέει τους παίχτες με το κύρος των επιλογών του δεν μπορεί να προχωρήσει ΤΙΠΟΤΕ σωστά.
Ο σημερινός προπονητής, όπως εύστοχα επισημάνατε, "κάνει πειράματα στου κασίδα το κεφάλι". Έχει σπαραλιάσει την ψυχολογία των παιχτών. Το αίσθημα της ανασφάλειας, από την "τρύπα" στο κέντρο της άμυνας, φορτίζει τους πάιχτες με άγχος και νευρικότητα.
Αλλά δεν είναι ο προπονητής ο κεντρικός υπεύθυνος.
Το ψάρι βρωμάει από την κορυφή.
Αυτή την παράμετρο δεν την πιάσατε.

Οι διοικούντες δεν γνωρίζουν, ούτε νοιάζονται για τον Παναθηναϊκό: Τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια παίζουν.

Θα τα κάνω πιο λιανά.
Το ποδόσφαιρο, έχει γίνει σήμερα η αρένα των επιχειρηματικών παιχνιδιών και ανταγωνισμών.
Είναι ΠΟΤΕ δυνατόν, να ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ, όλοι αυτοι οι επιχειρηματίες "ληστές", με τα ανταγωνιστικά τους συμφέροντα;
Ο Βγενόπουλος παίζει τα δικά του παιχνίδια.
Ο Βαρδινογιάννης το ίδιο.
Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι και αυτοί κινούνται βάση των δικών τους επιχειρηματικών συμφερόντων.
Κάθε ένας από αυτούς τους "ομίλους" των ανταγωνιστικών συμφερόντων έχει και τους δικούς του πληρωμένους κονδυλοφόρους και υπόγεια επιδιώκει ο καθένας να σαμποτάρει τους άλλους.

Στο βωμό του επιχειρηματικού κέρδους και του ελέγχου της "Παναθηναϊκής επιχείρησης", παραμερίζουν οι παναθηναϊκές "ιδεολογίες" και η "αγάπη" προς την ομάδα.

Ένα σκάκι αλληλουπονόμευσης παίζεται.


ΟΥΔΕΙΣ πονάει την ομάδα και πολύ περισσότερο υπολογίζει τους φιλάθλους.
Πολυμετοχικότητα μεταξύ ανταγωνιστικών αρπαχτικών και επιχειρηματιών οδηγεί σε αποσύνθεση και σε κοροϊδία...
ΠΡΕΠΕΙ να ξυπνήσουμε...

Τα ίδια φυσικά γίνονται και στον Ολυμπιακό.
Απλώς εκεί το "αφεντικό" είναι ένα.

Ωστόσο τα πάντα και εκεί είναι υποταγμένα στις οικονομικές μπίζνες του Κόκκαλη και τα πολιτικά του παιχνίδια.
Οι φίλαθλοι περιφρονούνται και εκεί και εξαπατώνται από τα "παπαγαλάκια".
ΟΥΔΕΙΣ νιάζεται για το άθλημα...


Αντύπας, παλιός ποδοσφαιριστής
Επιστροφή στην κορυφή
Αλούπης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 30, 2008 3:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα ρίχνουν στους παίχτες.

Πάντα την πληρώνουν οι πλέον αδύνατοι και ανίσχυροι. Οι κορυφές μεταβιβάζουν τις ευθύνες πάντα προς τα κάτω.
Και τα «παπαγαλάκια» τους φροντίζουν να κελαηδούν στους ρυθμούς των διοικούντων.
Οι παίχτες, λοιπόν, του Παναθηναϊκού (ή του Ολυμπιακού κ.λπ) φταίνε και δεν αξίζουν να φορούν τη φανέλα, διαβάζουμε και ακούμε από τους «παντογνώστες» δημοσιογράφους, τα «βαποράκια» του εκάστοτε επιχειρηματία.
Οι «έμμισθοι» αυτοί «παντογνώστες», οι εκτελούντες διατεταγμένη υπηρεσία, κάνουν ότι αγνοούν, τα στοιχειώδη:
α). Όταν μια μηχανή είναι αποσυναρμολογημένη δεν λειτουργούν τα γρανάζια. Μέσα σε ένα χαώδες συνονθύλευμα ο καλύτερος παίχτης του κόσμου ναυαγεί.
β).Παίχτες υπό το κράτος της πίεσης, του άγχους και της ανασφάλειας δεν μπορούν να αποδώσουν ούτε το 1/10 των δυνατοτήτων τους. Τα πόδια τους είναι βαριά, το μυαλό τους θολό, τα νεύρα τους τεντωμένα και οι κινήσεις τους σπασμωδικές.
γ). Η ψυχολογία ενός ανθρώπου είναι το Α και το Ω μιας ορθής και νηφάλιας συμπεριφοράς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους, άψητους στη ζωή και συνηθισμένους στο εύκολο χρήμα, όπως στο ποδόσφαιρο.
Ένας προπονητής, συνακόλουθα και η διοίκηση, που αγνοεί αυτά τα στοιχειώδη πράγματα είναι κάκιστος «παιδαγωγός», ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανίκανος να «διαχειριστεί» το «υλικό του.
δ). Ο Τεν Κάτε είναι από του χειρότερους, στον ψυχολογικό τομέα, που έχουν περάσει. Έχει κουρελιάσει κυριολεκτικά το νευρικό σύστημα των παιχτών, έχει σπείρει την ανασφάλεια και διογκώσει την πίεση και το άγχος. ΟΧΙ μόνο δεν γνωρίζει να εμπνέει του παίκτες με το κύρος των επιλογών του, δεν γνωρίζει όχι μόνο να χαλαρώνει το νευρικό τους σύστημα, αλλά αντίθετα κάνει ότι είναι δυνατόν να καταβαραθρώσει την ψυχολογία τους και την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους.
Προπονητής χωρίς πυξίδα και «σταθερές», χωρίς «σκελετό» και «ακρογωνιαίους λίθους», αλλάζει πιο συχνά από του πουκάμισό του, τη σύνθεση της ομάδας. Και όλα αυτά δίχως αγωνιστικά αποδεικτικά. Μπορεί σε ένα αγώνα κάποιος να είναι ο καλύτερος και στον επόμενο να είναι στην εξέδρα…
Αυτή αλλοπρόσαλλη, αλαζονική, αψυχολόγητη και νοσηρά εγωκεντρική συμπεριφορά είναι ό,τι το χειρότερο για τους παίχτες. ΟΧΙ μόνο καταστρέφεται η ΣΥΝΟΧΗ μιας ομάδας, αλλά καλλιεργεί στους παίχτες την ψυχολογική αναρχία και την πίεση, την έλλειψη πίστης σε «σταθερές», τρομακτική ανασφάλεια και το κυριότερο: Σμπαραλιάζει τα νεύρα και το ηθικό των παιχτών.

Μέσα σε τέτοιες συνθήκες το να ζητάμε ευθύνες από τους παίχτες είναι παράκρουση παραλογίας…
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 30, 2008 5:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εγώ δεν θα έριχνα έτσι εύκολα το λίθο του αναθέματος στον Τεν Κάτε.
Ο άνθρωπος είναι δέσμιος των επιλογών που έκανε ερήμην του η διοίκηση.
Απλά έφεραν "παλτά" ή φλύαρους και ασταθείς βραζιλιάνους που δεν ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία της ομάδας που έχει μάθει να δουλεύει κυρίως με Αργεντίνους, Κροάτες και Σκανδιναβούς.
Ταυτόχρονα, φαίνεται πως η διοίκηση στέλνει λίστα με το ποιός θα παίξει (γιατί ΔΕΝ εξηγείται αλλιώς η εμμονή σε Βύντρα-Τζιόλη), οπότε για ποιόν Τεν-Κάτε προπονητή μιλάμε;
Μάλλον για εντολοδόχο Τεν-Κάτε θα πρέπει να μιλάμε.
Το γεγονός ότι η ομάδα μπάζει στην άμυνα, φάνηκε πριν καλά-καλά ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Με παίκτες περσινούς, εγνωσμένα ανεπαρκείς τί να κάνει ο Τεν-Κάτε; να παίξει ο ίδιος;
Μην ξεχνάμε και τα πείσματα του Τζίγκερ να μην γυρίσει ο Κυργιάκος αν και από τότε που έφυγε, βγάζει μάτι η έλλειψη ενός ικανού κεφαλο-αμυντικού.
Κατά τα άλλα, η ομάδα κατά διαστήματα αποδίδει ικανοποιητικό, επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί στον Τεν-Κάτε.
Πρέπει όμως επειγόντως να ξεκαθαρίσει το ρόστερ από το συνωστισμό παικτών στο κέντρο ώστε η ομάδα να αποκτήσει κορμό.
Μετά από αυτό και την κατάργηση του rotation, κάτι θα μπορεί να γίνει.
Δεν βλέπω όμως ποιός θα τα κάνει αυτά...
Επιστροφή στην κορυφή
Πράσινος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 30, 2008 7:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ήταν στραβό το κλίμα και ο Τεν Κάτε το αποτελείωσε.

Μπορεί οι επισημάνσεις σου για τη διοίκηση και τον Κυριάκο να είναι σωστές, αλλά, ακόμα και αυτοί οι παίχτες δε έχουν αυτή την «αξία», ώστε να διασύρονται από τον Εργοτέλη, τον Ηρακλή κ.λπ
Ο «Αντύπας» περιγράφει, κατά τη γνώμη μου, γλαφυρότατα τα πράγματα. Από τη διοίκηση ξεκινούνε τα πάντα.
Ωστόσο, όπως αναλύει ο «Αλούπης», ο προπονητής είναι από τους βασικούς συντελεστές της αξιοθρήνητης αγωνιστικής κατάστασης των παιχτών. Ένας προπονητής οφείλει να γνωρίζει την ποιότητα των παιχτών και να τη διαχειρίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν είναι για πέταμα οι παίχτες, έστω και αν αρκετοί δεν κάνουν για τον Παναθηναϊκό. Μη πάμε να τα ρίξουμε στους παίχτες. Και είναι το τελευταίο που μπορούμε να συζητήσουμε αυτή την στιγμή. Γιατί με τα πειράματα του Κατε και τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του (όπως υπογραμμίζει ο «Αλούπης») ούτε ο Μαραντόνα δεν θα μπορούσε να παίξει. Όποιος έχει παίξει μπάλα αυτό το αντιλαμβάνεται.
Αυτό που εμένα με προβληματίζει, πάντα στενά με την τακτική του Κάτε, είναι το εξής: Πώς ενώ στις ευρωπαϊκές ομάδες που δούλευε ο Κάτε ήταν ξένες αυτές οι απανωτές αλλαγές παιχτών σε κάθε αγώνα, εδώ ο Κάτε το έκανε καθεστώς;
Αυτό δείχνει ότι ο Κάτε δεν έχει την ικανότητα να διακρίνει τις ικανότητες κάθε παίχτη και ούτε την ικανότητα να φτιάξει κορμό, από το υπάρχον υλικό.
Μια δεύτερη εκτίμηση είναι ότι ο Κάτε δούλεψε, ως δεύτερος προπονητής, σε μεγάλες ομάδες. Αυτό προφανώς του δημιούργησε ένα κόμπλεξ. Στη σκιά των πρώτων, ασφαλώς θα συσσώρευσε τις γνωστές μνησικακίες κατά των «πρώτων», τις οποίες θα επένδυε με δικές του «τακτικές» προπονητικές. Το γνωστό: «αν ήμουν εγώ, θα προχωρούσαμε πιο πολύ»…
Πάνω σε αυτές τις «τακτικές» που κατασκεύασε, απορρίπτοντας ενδόμυχα τους «πρώτους» που υπηρετούσε, ήρθε εδώ, ως «πρώτος» τώρα, να πειραματιστεί.
Αυτή, φυσικά, είναι ψυχαναλυτική ερμηνεία. Αυτό το νάρκισσο χαρακτήρα, ωστόσο έχουν, όσοι βρίσκονται στη σκιά των πετυχημένων μεγάλων ομάδων…
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 31, 2008 1:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΟΤΣΑ ΣΤΟ gazzetta.gr
Τα λέει όλα! Και μη μου πει κανείς ότι επειδή είναι Αργεντίνος έχει πίκρα που ο ΠΑΟ προτίμησε φέτος Βραζιλιάνους!
Κι εγώ πιστεύω ότι -κατά βάση- δεν ταιριάζουν στον ΠΑΟ οι Βραζιλιάνοι περισσότερο από τους Αργεντίνους.
Καλύτερα οι Μαραντονιάρηδες παρά οι φανταχτεροί κι ανούσιοι Πελέδες!
Και δεν νομίζω πως ο Ρότσα δεν έκανε για σκάουτερ ώστε ο Τζίγγερ (πάλι αυτός!) να τον διώξει έτσι.



Κάπου εκεί αφήνουμε την Αργεντινή του Οκτωβρίου και περνάμε σε εκείνη του περασμένου καλοκαιριού. Τότε που ο Χουάν Ραμόν Ρότσα προσλήφθηκε από τον Παναθηναϊκό για να ανιχνεύσει την αγορά της Ν. Αμερικής και κυρίως της Αργεντινής. Έμεινε τρεις μήνες στην πατρίδα του για να βρει παίκτες... Το αποτέλεσμα; Μηδέν μεταγραφές από τις εισηγήσεις του, μηδέν Αργεντινοί στο ρόστερ και πρόωρη λύση της συνεργασίας. Για πρώτη φορά, ο πρώην συνεργάτης του τριφυλλιού μιλάει για όσα έγιναν το καλοκαίρι, για τους παίκτες (αλλά και τον προπονητή) που πρότεινε, για την ομάδα που ονειρευόταν και όσα τον πλήγωσαν...


- Ας περάσουμε στα δικά μας. Βλέποντας τον Παναθηναϊκό και κυρίως τα προβλήματα στην άμυνα, σκέφτεστε όσα έγιναν το καλοκαίρι; Ο Πεγεράνο θα ήταν ο άνθρωπος που θα έδινε μια διαφορετική εικόνα στον ΠΑΟ;


“Ο Πεγεράνο ήταν πολύ κοντά, όμως ένας λάθος χειρισμός έγινε η αιτία να πάει στην Αλμερία. Ο Μπλένχιο ήταν, επίσης, μια πρότασή μου, όμως λόγω προβλήματος με τα διαβατήρια δεν ήρθε. Είδα τον Πεγεράνο σε παιχνίδια και σε προπονήσεις. Είναι ένας ηγέτης στην άμυνα, γρήγορος και με καλή τεχνική κατάρτιση. Ονειρεύτηκα έναν Παναθηναϊκό με τέσσερις-πέντε Αργεντινούς, αλλά τελικά δεν πήραν κανέναν”.


- Προφανώς κάποιος σάς έδωσε το δικαίωμα να έχετε τέτοιο όνειρο; Θα υπήρχε μια ένδειξη πως θα γίνουν τέτοιες κινήσεις.


“Πήγα με αυτό τον σκοπό στην Αργεντινή. Έβλεπα δέκα ώρες την ημέρα παιχνίδια, όχι από DVD, αλλά από κοντά. Παρακολουθούσα αγώνες όλων των κατηγοριών, έβλεπα προπονήσεις. Να φανταστείτε ότι τη μάνα μου την είδα τον δεύτερο μήνα που ήμουν στην Αργεντινή. Ήξερα ότι οι παίκτες που θα έφερνα, δύσκολα θα αποτύγχαναν. Ήταν εγγυημένα “προϊόντα”. Και θα έπαιρνα την ευθύνη από την πρώτη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε γνώμη και πήρε Βραζιλιάνους. Τώρα που δεν πάνε καλά, κανείς δεν λέει εγώ τους πρότεινα... Μόνοι τους ήρθαν; Αν είχαν καλή απόδοση, όλοι θα έβγαιναν μπροστά. Εγώ θα το έλεγα από την αρχή. Και όποια κι αν ήταν η εξέλιξή τους, θα είχα την ευθύνη”.


- Ποιους είχατε προτείνει τελικά;


“Οι πρώτοι στη λίστα ήταν ο Ιγνάσιο Πιάτι της Χιμνάσια, ο Ματίας Αμπελάιρας της Ρίβερ Πλέιτ, ο Νταμιάν Εσκουδέρο της Βελέζ, ο Λαουτάρο Ακόστα, που τώρα είναι στη Σεβίλλη. Σχεδόν όλοι έχουν αποκτηθεί τώρα από ομάδες της Primera Division. Κι υπήρχαν ακόμα ο Βάλτερ Ασεβέδο της Σαν Λορέντζο, ο Γκάμπριελ ¶ουτσε της Αρχεντίνος Τζούνιορς και ο Μπλένχιο της Τίγκρε. Εκείνον τον πρότεινα στο τέλος, γιατί ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία και θεωρητικά δεν είχε μεγάλη μεταπωλητική αξία. Τέλος, υπήρχε και μια λίστα με 22 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 χρονών, που θα αποτελούσαν επένδυση για το μέλλον. Και μια λίστα με παίκτες εγνωσμένης αξίας, που ενδεχομένως δεν θα είχαν δυνατότητα πώλησης στο μέλλον”.


- Η συνεργασία σας με τον Παναθηναϊκό πώς ήταν γενικά;


“Στην αρχή πολύ καλή. Μου ζήτησαν να προτείνω και προπονητή! Τους είχα πει για τον Ντιέγκο Κάνια της Τίγκρε, που διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Αργεντινή. Είναι ο καλύτερος προπονητής της Αργεντινής αυτή τη στιγμή. Είναι 36 ετών και υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής, που έπαιξε στην καλή Βιγιαρεάλ και στην Μπόκα Τζούνιορς. Τρομερή καριέρα ως παίκτης. Τον είχα ρωτήσει πόσα θέλει με το επιτελείο του για να πάει στον Παναθηναϊκό και ήταν πολύ μικρό μπάτζετ σε σχέση με το τώρα. Πίστευα ότι με τον Κάνια, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά”.


- Τελικά, τι εξήγηση πήρατε μετά που γυρίσατε από την Αργεντινή; Σας είπαν γιατί δεν προχώρησαν οι εισηγήσεις σας;


“Δεν υπήρχε εξήγηση. Μου ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία. Ό,τι ειπώθηκε ανάμεσα σε μένα και στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, θα μείνει ανάμεσα σε εμάς τους δύο. Θέλω, όμως, να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν πρότεινα παίκτες που αξίζουν πάνω από 10 εκ. Ευρώ, όπως είχε γραφτεί. Ούτε τον Ρικέλμε, ούτε τον Παλάσιο, ούτε τον Παλέρμο, ούτε τον Μπουονανότε! Και θα έπαιρνα την ευθύνη για όλες τις κινήσεις ακόμα κι αν δεν πήγαιναν καλά. Πρώτη φορά μιλάω για όλα αυτά, γιατί κατά καιρούς γράφτηκαν διάφορα. Και κυρίως από εφημερίδες που είναι κοντά στον Παναθηναϊκό. Σκέφτηκαν να δώσω συνέντευξη Τύπου, αλλά μου φάνηκε υπερβολικό. Κάποια μέρα θα δώσω στην δημοσιότητα και τη λίστα των 22 ποδοσφαιριστών, να δούμε πού θα είναι ο καθένας. Γιατί για μένα στην Αργεντινή είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο ποδοσφαιριστών. Αν τους πιάσεις σε καλή ηλικία, μπορείς να πάρεις μέχρι και 200 φορές τα λεφτά σου”.


- Κι αν το καλοκαίρι σας ζητήσει ο Παναθηναϊκός να συνεργαστείτε ξανά...;


“Θα ήμουν στη διάθεσή τους ακόμα και αύριο! Είμαι 29 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Είμαι Παναθηναϊκός, τι να κάνουμε; Ονειρεύτηκα έναν Παναθηναϊκό με τον Πεγεράνο, τον Πιάτι, τον Εσκουδέρο, τον Αλμπεραΐρας και τον ¶ουτσε... Μια ομάδα που δύσκολα θα είχε αντίπαλο”.
Επιστροφή στην κορυφή
Πράσινος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 31, 2008 2:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Ρότσα, πράγματι ξεσκεπάζει όλη την εσωτερική σαπίλα.
Τα έχουν πει, κατά καιρούς και ο Δομάζος, Βαζέζα και άλλοι.
Είχαν μεγάλο προπονητή με μικρότερο οικονομικό πακέτο και επιλέξανε τον Κάτε. Είχανε τους παίχτες που πρότεινε ο Ρότσα και κάνανε αυτά που κάνανε, πολυμετοχικά...
Είχαν τον Κυριάκο και το προσωπικό γινάτι του Βαρδινογιάννη στάθηκε πιο ψηλά από τα συμφέροντα της ομάδας...
ΟΛΑ αυτά, δεν σημαίνουν, φυσικά, ότι είναι άχρηστοι πολλοί παίχτες που έχει η ομάδα.
Δεν σημαίνουν ότι μια και δεν μπήκαν οι βάσεις για μια υπερομάδα, πρέπει να εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός με αυτά τα χάλια και να διασύρεται από επαρχιακές ομάδες.
ΚΑΙ ΕΔΩ βρίσκονται οι ευθύνες, που καταγράφηκαν παραπάνω, του Τεν Κάτε.
Πάνε όλοι να βγάλουν την ουρά τους έξω ρίζνοντας το ανάθεμα στους παίχτες.
και πρώτος ο Αντωνίου, το φερέφωνο της διοίκησης, ο αποτυχημένος σε κάθε επιλογή.
Ο Αντωνίου είναι ο πρώτος που πρέπει να φύγει, μαζί φυσικά με τον Κάτε.
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 31, 2008 2:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος πήρε θέση για το θέμα.
Στηρίζει Τεν Κάτε αλλά και Πατέρα-Τζίγγερ και ψιλοαδειάζει Γιαννακοπουλαίους.
Για πρώτη φορά όμως, λέει κάποιος από τη διοίκηση ότι θα φύγουν όσοι δεν προσπαθούν.
Μάλλον η καμπάνα κτυπάει περισσότερο για τον Αντωνίου και μετά για κάποιους παίκτες-περιπατητές.
Για ποιούς άραγε; φοβάμαι ότι ο Βύντρα θα τη γλιτώσει πάλι ("προσπαθεί" εξάλλου άλλο αν δεν τα καταφέρνει) και το μάρμαρο θα το πληρώσει κάποιος άλλος, όπως π.χ. ο "αόρατος τοίχος" Σίλβα.


Ή δήλωση Βγενόπουλου:

«Στον πολυμετοχικό ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ έχουμε υιοθετήσει ομόφωνα ένα πρόγραμμα, ώστε το πολύ σε μία διετία να ανταποκριθεί η ομάδα στις προσδοκίες μας για θεαματικό ποδόσφαιρο και τίτλους. Έχουμε προσλάβει έναν καταξιωμένο προπονητή με σύμβαση δύο ετών, ο οποίος προφανώς θα παραμείνει στη θέση του και θα κριθεί στο τέλος αυτής της περιόδου. ¶λλα στελέχη της ΠΑΕ έχουν συμβάσεις μικρότερης διάρκειας και θα κριθούν αναλόγως. Οι ποδοσφαιριστές εφ΄όσον αποδίδουν με πάθος το 100% των δυνατοτήτων τους, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και να ωφελούνται από τα πλουσιοπάροχα συμβόλαιά τους. Εάν όχι, είμαστε έτοιμοι με εισήγηση του προπονητή να τους αλλάξουμε μέχρις ενός.

Η ενότητα της πολυμετοχικότητας είναι πιο ασφαλής από ποτέ. Ο κ. Ν. Πατέρας με τεράστιο προσωπικό κόστος έχει ήδη αποδείξει ότι προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο Σύλλογο. Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης στηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες που γίνονται και βοηθάει το Σύλλογο όπου και όπως μπορεί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι μεγαλομέτοχοι κάνουν το ίδιο. Οι οποιεσδήποτε αναφορές στον κ. Γ. Βαρδινογιάννη για το παρελθόν ή το παρόν είναι άδικες και εκτός της νοοτροπίας που επικρατεί σήμερα στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Τέλος, οι κ.κ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, με την τεράστια προσφορά τους στον Σύλλογο, έχουν κερδίσει το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και τα συναισθήματά τους όποτε και όπως θέλουν, χωρίς αυτό να επηρεάζει την ενότητά μας και τους κοινούς μας στόχους.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ γνωρίζουν τις προσπάθειές μας, αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που υπάρχουν, κατανοούν τα λάθη και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν, γίνονται και θα γίνονται. Στην πορεία για την επιτυχία του τελικού μας στόχου μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα χαράς και λύπης και οι οποιεσδήποτε προσωρινές αποτυχίες δεν πρόκειται να μας πτοήσουν ή να μας αποπροσανατολίσουν. Όλοι μαζί στηρίζουμε το νέο όραμα και μαζί θα το πετύχουμε».
Επιστροφή στην κορυφή
Πράσινος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 31, 2008 2:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Βγενόπουλος είναι ο χειρότερος όλων.
Παίζει ποικίλα και μεγάλα παιχνίδια.
Τώρα ο στόχος, εδώ, είναι η εξόντωση των Γιαννακόπουλων.
Αύριο θα έρθει η σειρά των άλλων.
Ο "Αντύπας" τα έχει αναλύσει πολύ καλά. Γνωρίζει πολλά...
Στον Παναθηναϊκό γίνεται πόλεμος των "αρπαχτικών" και των "στρατών" τους: "παπαγαλάκια" στις εφημερίδες, γραφειοκράτες και αυλοκόλακες στη διοίκησση και ίσως και στους παίχτες...
Επιστροφή στην κορυφή
Αλούπης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 05, 2008 3:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θριαμβολογίες

Δικαιολογημένα να θριαμβολογούμε, αλλά να μη χάνουμε και τη νηφαλιότητά μας. Ένας θρίαμβος δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Ιδιαίτερα οι υμνολογίες των δημοσιογραφικών «παπαγάλων» και των έμμισθων γλειψιματιών είναι ανυπόφορες. Με μια μονοκονδυλιά σβήσανε τις εμφανίσεις της ομάδας μέχρι χθες, φωνασκούσαν για «δικαίωση» του προπονητή και άλλα τέτοια υστερικά επιφωνήματα.
Δηλαδή σε έναν αγώνα επήλθε η ΔΙΚΑΙΩΣΗ και «βγήκε στο χορτάρι το σύστημα Κάτε»; Ένας αγώνας ήταν αρκετός να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τους δέκα προηγούμενους αγώνες και τις κριτικές ΟΧΙ μόνο των φιλάθλων, αλλά και ποδοσφαιρικών αναστημάτων του μεγέθους Δομάζου, Βαζέχα, Ρότσα και άλλων.
ΟΛΟΙ βγήκαν άχρηστοι και κακόπιστοι από κάτι δημοσιογραφάκια που αλαλάζουν –έμμισθοι γενίτσαροι της Διοίκησης και των χρηματοδοτούμενων εντύπων τους.

Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα νηφάλια.

α). Πράγματι η νίκη είναι μεγάλη και ιστορική. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και το στήσιμο του Τεν Κάτε ήταν άριστο.
β). Το «στήσιμο» αυτό ήταν ένα νέο, ωστόσο, πείραμα, που αυτή τη φορά πέτυχε: Τρία ανασταλτικά χαφ, ουσιαστικά τέσσερα αν υπολογίσει κανείς τις αμυντικές ικανότητες και του Γκάμπριελ. Αυτό το νέο πείραμα χθες πέτυχε, καλύπτοντας τις αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας, τα λάθη και τις αστάθειες του τερματοφύλακα. Έτσι αυτή τη φορά δεν στοίχισαν αυτά…
γ). Εδώ πρέπει, ωστόσο, να συνυπολογίσουμε και τα εξής: Ο Τζιόλης έπιασε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Ο Σαριέγκι ένα από τα καλύτερα και ο Σίλβα το καλύτερο στην Ελλάδα.
δ). Ένας επιπλέον βασικός συντελεστής του καταλυτικού δευτέρου ημιχρόνου ήταν το ΑΠΙΘΑΝΟ γκολ του Καραγκούνη. Τέτοια γκολ μπαίνουν κάθε δέκα χρόνια. Και αυτό το τέρμα έκοψε κυριολεκτικά τα πόδια των Γερμανών…

Αν συνθέσουμε όλους αυτούς τους παράγοντες θα διαπιστώσουμε τούτο: Κανένα «σύστημα Κάτε» δεν «βγήκε στο χορτάρι». Απλώς πέτυχε το χθεσινό «αμυντικό πείραμα» με ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, βεβαίως: Το ζενίθ της απόδοσης κάποιων παιχτών και το καταλυτικό γκολ του Καραγκούνη.
Ας μη βιαζόμαστε, λοιπόν, να βγάζουμε συμπεράσματα από ένα πετυχημένο πείραμα. Και να ξεχνούμε τους προηγούμενους αποτυχημένους πειραματισμούς…
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 05, 2008 5:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το έπος του ΠΑΟ στη Βρέμη, δείχνει το πόσο λίγο απέχει η νίκη από την ήττα κι ο θρίαμβος από τον εξευτελισμό.
Δεν είδαμε τίποτε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ διαφορετικό στη Βρέμη απ'ότι είδαμε με τον Εργοτέλη ή τον Ηρακλή.
Και στη Βρέμη υπήρξαν γκέλες του Βύντρα και του Σαριέγκι και με τον Εργοτέλη και τον Ηρακλή ο ΠΑΟ έπαιξε κατά περιόδους ικανοποιητικά καλό, επιθετικό ποδόσφαιρο.

Απλώς, χθες βρέθηκαν οι παίκτες σε καλή ημέρα και γενικά ο ΠΑΟ είχε ρέντα που βοήθησε ώστε να μην φάει γκολ όπως με τον Εργοτέλη ή τον Ηρακλή και η παραγωγική φέτος επίθεσή του να δικαιωθεί από το αποτέλεσμα.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι δικαίωση του προπονητή, του κέντρου και της επίθεσης της ομάδας.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η άμυνα δεν εξακολουθεί να παραμένει η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας.
Επιβάλλεται ενίσχυση εκεί.
Όπως επιβάλλεται υπομονή και ανοχή για τα πειράματα του προπονητή.
Έχουν εξάλλου αποδώσει ήδη κάτι: η μπάλα που βλέπουμε, δεν έχει καμμία σχέση με την ανιαρή μπάλα που έπαιζε η ομάδα του Πεσέιρο.
Κατά τ'άλλα είναι όντως εμετική η στάση των "κορακιών της δημοσιογραφικής πένας".
Όταν και όπου δουν γκρίνια για ήττες, σπεύδουν να την πολλαπλασιάσουν.
Όταν και όπου δουν χαρά και νίκη, σπεύδουν να γλύψουν τους υπευθύνους της και να κολακέψουν τους οπαδούς.
Εξαπτέρυγα των διοικήσεων και θωπευτές των πλέον ποταπών συναισθημάτων των φιλάθλων.
Σε πολιτικό επίπεδο, δεν είναι τίποτε παραπάνω από
αποπροσανατολιστές των λαικών στρωμάτων και "έμποροι ναρκωτικών": εξάλλου το ποδόσφαιρο είναι το σύγχρονο όπιο των λαών.

Στην πραγματικότητα η αθλητική δημοσιογραφία δεν διαφέρει στην ουσία της από την πολιτική: τρέφεται από τα κόπρανα του χώρου της και τα ανακυκλώνει πουλώντας τα με ένα όμορφο, λεκτικό περιτύλιγμα.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες