Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Όταν ο Χρήστος Γιανναράς ονειρεύεται..

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μαξιμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 10, 2008 6:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Όταν ο Χρήστος Γιανναράς ονειρεύεται.. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
.....ο Λουκάς Τσούκαλης τρομάζει.

Ο Γιανναράς ονειρεύτηκε έναν Ελληνα Πούτιν που θα κόψει την πολυκέφαλη Λερναία Υδρα που βασανίζει και μαστίζει την Ελλάδα του σήμερα και απομυζά κάθε ζωντανό χυμό. Θα σηκώσει κεφάλι στον Μολώχ του βαμπιρικού καταναλωτισμού, Θα συντρίψει τους μηχανισμούς που σοφά και συστηματικά αλλοιώνουν τις θελήσεις μας. Θα μας απαλλάξει από τα ζεϊμπέκικα του Yorgo, τα πλατιά και ηλίθια χαμόγελα και τους άχαρους ακκισμούς της Dora, τις αδυναμίες του Καραμανλή Β'. Θα αγωνιστεί για την Ελλάδα, την ιστορία της το μέλλον της ώστε να πάψει να φαίνεται σαν πειθήνιος λακές των ξένων διευθυντηρίων.

Ο ονειρικός Ελληνας Πούτιν θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το δίδυμο κόμμα κράτος. Τα κόμματα να πάψουν να είναι ιδιοκτησία των κοτζαμπάσηδων της κυβερνητικής κάστας που επιτρέπουν ή απαγορεύουν την είσοδο σ΄αυτή. Η κοτζαμπασήδικη ολιγαρχία των προνομιούχων της πολιτικής και των προνομιούχων των business που έχει αντικαταστήσει την λαϊκή εξουσία με την δική της εξουσία πρέπει να τελειώσει. Τα πολιτικά κόμματα είναι καιρός να πάψουν να είναι η τσόχα στο δίσκο για να μη ακούγεται ο ήχος του παρά που πέφτει.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα υπό κατοχή και ένας ηρωικός πολιτικός χρειάζεται. Είναι απαραίτητος, αναγκαίος. Οι Ελληνες τον ζητάν τον απαιτούν τον περιμένουν και είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για να αποκτήσει η Ελλάδα φωνή και αξιοπρέπεια τις οποίες οι σημερινοί κοτζαμπάσηδες τις έχουν βάλει υποθήκη για το μέλλον των παιδιών τους. Να ξεκαθαρίσει την Ελλάδα από τούς τερμίτες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που την ροκανίζουν ασταμάτητα καλλιεργώντας το πλέον αβυσσαλέο μίσος εναντίον του κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα το παρελθόν της, την ιστορία της και την οδηγούν στο δρόμο του πουθενά και την ανυπαρξία μετατρέποντας τους Ελληνες σε κατακάθια δουλοπάροικων των κοτζαμπάσηδων της Νέας Τάξης και κάνουν "το αύριο σαν αύριο να μη μοιάζει"

Ο Λουκάς Τσούκαλης τρόμαξε διαβάζοντας το όνειρο του Γιανναρά: " με τρομάζουν τα όνειρα του Χρ. Γιανναρά για τον Ελληνα Πούτιν".
Τον φαντάζομαι να παρακολουθεί σαν φρόνιμος μαθητάκος όσα διδάσκουν στους υπηκόους- καλεσμένους τους στις συναντήσεις της Bilderberg. Να κάθεται στην πρώτη σειρά και να ρουφάει την σοφία του Willam Kristol ή του Richard Perle και κατόπιν με βαρεία έπαρση και οίηση να προσπαθεί να μας την μεταλαμπαδεύσει μη σηκώνοντας μύγα στο σπαθί του. Βλέπεται ό κύριος καθηγητής είναι φορέας της απόλυτης σοφίας, όλοι οι άλλοι είναι κηπουροί, βοσκοί, καπετάνιοι, ένα τίποτα μπροστά στους καλοταϊσμένους ρέκτες του νέου και του ψεύτικου.

Εχει απόλυτο δίκιο να τρομάζει. Δεν είναι δυνατόν σήμερα, που η Ελλάδα απειλείται από παντού, ο ¨Ελληνας Πουτιν να ανεχόταν την σκοτεινή ύπαρξη του ΕΛΙΑΜΕΠ. Αυτού του αποθετηρίου σκέψης που βυσσοδομεί ανεξέλεγκτα κατά της πατρίδας μας υποσκάπτοντας τις Ελληνικές θέσεις. Συγκεκριμένα η τετράτομη έκδοση της "Κοινής Βαλκανικής" ιστορίας του ιδρύματος του Soros "Ανοιχτές Κοινωνίες" την προλογίζει ο "σοφός" και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ Βερέμης, που συν τοις άλλοις αφηρημένα αλλά με μεγάλη σημασία υποστηρίζει το δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται, αλλά και αρνείται την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Η ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Τριαντάφυλλίδου και η παρέα της (Καλλονή και Μικράκη), οι ανάγκες της ζωής υπαγορεύουν τις διεργασίες της συνείδησης, όχι μόνο αναπαράγει τις θέσεις εχθρικών προς την Ελλάδα χωρών, αλλά προχωράει και ένα βήμα παρά πέρα καταγγέλλοντας την χώρα μας για γενοκτονία.

Ένας Ελληνας Πούτιν θα ξεκαθαρίσει το ΕΛΙΑΜΕΠ και τα παρακράτος των ΜΚΟ. Θα απαιτήσει την δημοσιοποιήση των οικονομικών τους πόρων. Ποιος πληρώνει του κλαριτζήδες; Επιτέλους να μάθουν οι Ελληνες από πού και πόσα. Όλος αυτός ο μηχανισμός του νεοταξίτικου αγκιτ-προπ να βγει στην επιφάνεια. Αν χρηματοδοτείται από ξένα κέντρα να χαρακτηρισθεί σαν όργανο ξένης προπαγάνδας, να πάψει να καταβροχθίζει το είναι των Ελλήνων και συνάμα να τους υπονομεύει. Να υποχρεωθεί να υποβάλλει δημόσια και ανοιχτά καταστάσεις μελών και φίλων και να αναφέρει και το τελευταίο δολάριο που μπαίνει στα ταμεία. Να μάθουμε και εμείς οι ξωμάχοι τι γίνεται. Δεν είναι κακό. Ο κύριος Βερέμης θέλει να γίνουμε η Αμερική των Βαλκανίων. Να η ευκαιρία. Αυτό που ζητάμε εφαρμόζεται στην Αμερική. Οποιοσδήποτε τα παίρνει από έξω χαρακτηρίζεται σαν Foreign Agent (Ξένος Πράκτορας) και πρέπει να δίνει τακτή αναφορά στο υπουργείο δικαιοσύνης για το πόθεν και από που έσχες.

Γι αυτό η ιδέα ενός Ελληνα Πουτιν τρόμαξε τον κύριο Τσούκαλη. Τον έλουσε κρύος ιδρώτας μόνο η ιδέα ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορούν οι χατζηαβάτηδες και τα κολλητήρια τους, οι έμπουσες και οι μποβαρίζουσες της νεοταξίτικης καμαρίλας ανεξέλεγκτα να παίζουν το παιχνίδι και με ξένους παράδες να τζογάρουν την ύπαρξη της Ελλάδας.
Οι βακέτες, οι σερβιέτες, και τα κωλοσφούγγια πρέπει να δώσουν λόγο. Γιατί τόσο ενδιαφέρον, τόσο πάθος για το περιβάλον στον Εβρο και τόση αδιαφορία για το περιβάλλον στην Ελαφόνησο; Ας ανοίξουν επιτέλους τα λογιστικά βιβλία τους να δούμε τι και από που μπαίνει.

http://tabouri.blogspot.com/2008/10/blog-post.html
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 10, 2008 11:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ονειρώξεις


Τα όνειρα είναι το καταφύγιο των αδύνατων και εκείνων που περιμένουν Μεσσίες για να τους σώσουν.
Σήμερα αδύνατοι είναι αυτοί που βρίσκονται εντοιχισμένοι στα ιδεολογικά κλισέ του αστικού φιλελευθερισμού: Ζουν με ονειρώξεις, νοσταλγούν τα περασμένα μεγαλεία της καπιταλιστικής προόδου και αναζητούν Μεσσίες.
ΟΛΟ το παραπάνω κείμενο είναι ποτισμένο από αυτή τη φιλοσοφία του ηγέτη-Μεσσία, από το νανουριστικό ναρκωτικό ενός Ρομπέν των Δασών! Σε πολιτικούς όρους νοσταλγεί ερωτικά δικτάτορες!!!
Δεν θα ασχοληθούμε σοβαρά. Μόνο κάποιες επισημάνσεις που δείχνουν το πόσο ποτισμένη είναι η σκέψη των απελπισμένων από την παρακμιακή φιλοσοφία του καπιταλισμού: Τη φιλοσοφία των δικτατόρων και της περιφρόνησης της λαϊκής ενέργειας.

Πρώτη επισήμανση:
Οι ηγέτες που κινούν την ιστορία προς τα εμπρός και προς το συμφέρον των κοινωνιών και των λαών δεν ξεπετάγονται ΠΟΤΕ από το κεφάλι της Αθηνάς. Βγαίνουν οργανικά και διαλεκτικά μέσα από τα κοινωνικά κινήματα και τους λαϊκούς αγώνες. Αποτελούν το απόσταγμα επαναστατικών λαϊκών κινημάτων και ΟΧΙ προϊόντα του καθεστώτος και των γραφειοκρατικών μηχανισμών του.

Δεύτερη επισήμανση.
Η ηρωποίηση του Πούτιν είναι μια καταστροφική ουτοπία που εξαπατά πολλαπλά:
α). Ο Πούτιν δεν είναι κανένας επαναστάτης λαϊκός ηγέτης. Ένας δικτάτορας είναι.
β). Προϊόν του γραφειοκρατικού μηχανισμού του Σοβιετικού κράτους, για τη διάσωση των γραφειοκρατικών συμφερόντων αυτού του κράτους. Μέσα στην πορεία αποσύνθεσης και διάλυσης της Ρωσίας, ήρθε ο Βοναπάρτης Πούτιν για να ανακόψει αυτή τη διάλυση, να σώσει την κάστα των γραφειοκρατών και να οδηγήσει συντεταγμένα τη Ρωσία στην καπιταλιστική παλινόρθωση. Αυτή η ανασυγκρότηση της Ρωσίας είχε θετικά αποτελέσματα για το παγκόσμιο γίγνεσθαι και έδωσε κάποια ψιχία στον πεινασμένο από τη διάλυση και αποσύνθεση ρωσικό λαό. Ο Πούτιν ΔΕΝ προωθεί τα συμφέροντα ΣΥΝΟΛΙΚΑ της ρώσικης κοινωνίας και του λαού της. Προωθεί και μάλιστα δικτατορικά τα συμφέροντα των προνομιούχων ελίτ. Αργά ή γρήγορα ο Πούτιν θα συγκρουστεί με τον Ρώσικο λαό. Έχουμε αναλύσει το «φαινόμενο» Πούτιν.

Τρίτη επισήμανση. Το σύμμετρο του Πούτιν στον καπιταλιστικό κόσμο είναι οι δικτάτορες του καπιταλιστικού καθεστώτος. Αυτοί οι δικτάτορες, ανεξάρτητα από τη λαϊκίστικη ρητορική τους, είναι όργανα του συστήματος και του πλανητικού κράτους. Ακόμα, και αν κάνουμε την ουτοπική υπόθεση ότι είναι «ήρωες», πάλι τίποτα δεν μπορεί να κάνουν: Όργανα θα γίνουν.
Δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ, μέσα από τις διαδικασίες και τις δομές του συστήματος, μέσα από το κράτος της Νέας Τάξης, να κατεδαφίσει τα στηρίγματά του. Οι επιλογές που γίνονται απορρέουν από τη ΛΟΓΙΚΗ της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και ΟΧΙ από πρόσωπα.
Για να πολεμήσεις τη Νέα Τάξη και τις επιλογές της, για να καλυτερεύσεις, έστω και λίγο τα πράγματα, πρέπει ο ηγέτης και τα κόμματα που λένε ότι αγωνίζονται εναντίον της σήψης και της Νέας Τάξης, να ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ στην λαϊκή κινητοποίηση και οργάνωση. Να στηρίζονται και να ελέγχονται…
ΟΛΑ τα άλλα είναι ουτοπίες που οδηγούν σε εγκλήματα κατά των λαών. Τις ζήσαμε αυτές τις ουτοπίες πολλές φορές και τώρα πληρώνουμε τα διαμαρτυρικά αυτών των εγκλημάτων.
ΟΣΟΙ, συνεπώς, νοσταλγούν, Πούτιν ή Μεσσίες, στρώνουν, μέσα στη σημερινή απελπισία, το δρόμο για νέες απάτες και εγκλήματα: Για νέους απατεώνες, βοναπάρτες ή δικτάτορες…
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα όνειρα. Ουδείς μπορεί να σώσει την κατάσταση, εκτός από τους ίδιους τους λαούς και τις οργανώσεις του…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
τρανσαμινάσες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 10, 2008 12:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Συμφωνώ με τον Παλαίμαχο στο ακέραιο.

¶λλωστε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ είναι βέβαιο πως ένας Πούτιν δεν θα μπορούσε να προκύψει ως "σωτήρας" στην Ελλάδα. Είμαστε μια χώρα 200 χρόνια μεταπρατική. Και για 800 χρόνια αποτελούμε κτήση κάποιας μεγάλης δύναμης. Δεν διαθέτουμε την ΥΠΟΔΟΜΗ ούτε τις ΠΗΓΕΣ και τον ΠΛΟΥΤΟ που θα στηρίξουν έναν "εθνικό καπιταλισμό" (Πούτιν) ο οποίος για ίδιον όφελος και όχι φυσικά από κάποιο "πατριωτικό καθήκον" θα πάει κόντρα στους παγκοσμιοποιητικούς νόμους, την πολιτική των ΜΚΟ και των απανταχού Συνασπισμών, τις ανοιχτές κοινωνίες του Σόρος κλπ.

Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν θα μπορούσε να χωρέσει γι' αυτό ο Παλαίμαχος πολύ εύστοχα εντόπισε τον κατάλληλο χώρο για φιλοξενία: στις "ονειρώξεις"...



Και κυρίως ο Πούτιν, όπως πάλι επισημάνθηκε πιο πάνω λειτουργεί δικτατορικά. Αυτό και μόνο αρκεί για να οδηγήσει μια μέρα σε σύγκρουση τις προνομιούχες τάξεις με τον λαό όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται και ωφελεί ένα εξοργιστικά μικρό μέρος της κοινωνίας που πλουτίζει μέρα με τη μέρα αφύσικα, καρκινωματωδώς. Εάν σήμερα η Ρωσία δεν είναι προτεκτοράτο χάρη στον Πούτιν και τα γλοιώδη οικόσιτα των συνασπισμένων ΜΚΟ έχουν φάει κλωτσιά ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ για να ανακόψει την αγανάκτηση των πληβείων. Φυσικά τέτοιου είδους κριτική δικαιούμαστε και μπορούμε να κάνουμε μόνο ΟΣΟΙ θεωρούμε ότι η δικτατορία του Πούτιν δεν έχει καμία σχέση με τις αρχιχούντες του Μπούς, του Μπλέρ-Μπράουν, των ευρωσυνασπισμένων αριστερών της Δύσης κ.ο.κ.


Από την άλλη, τέλος, πολλά γέλια προκαλεί ο εκνευρισμός των "ανοιχτών κοινωνιών" σε άρθρα τους στα συγκροτήματα:
"...Με αφορμή το ολέθριο σφάλμα του προέδρου της Γεωργίας, η Ρωσία των Πούτιν και Μεντβέντεφ ανέλαβε να προσγειώσει όλους απότομα στη νέα πραγματικότητα. Και είχε προετοιμάσει επιμελώς στρατιωτικές επιχειρήσεις και διπλωματικά επιχειρήματα δανεισμένα από το κλασικό ρητορικό οπλοστάσιο της Δύσης: εθνοκάθαρση, γενοκτονία, ανθρωπιστική παρέμβαση, αυτοδιάθεση. Ολες οι γνωστές λέξεις ειπωμένες με ρωσική προφορά..."

Όχι ανοικτές κοινωνίες μου. Ή παπάς ή ζευγάς. Δεν μπορεί τα ΕΛΙΑΜΕΠ, οι Ιοί, οι Ανδριανόπουλοι, οι Ελευθεροτυπίες, οι Λαμπράκηδες, τα Ιντυμήντια να μιλούν εκείνα όποτε θέλουν για "γενοκτονίες", "εθνοκαθάρσεις", "αυτοδιαθέσεις", "ανθρωπισμούς" και όταν δεν έχουμε να κάνουμε με σέρβους να τα αρνούμαστε. Αφού εμείς οι ίδιοι τα εφεύραμε. Θα μας πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα τώρα. Όσο κι αν πονάει.
Επιστροφή στην κορυφή
τρανσαμινάσες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 10, 2008 12:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
¶, ξέχασα να πω ότι ο πίνακας είναι ενός μεγάλου βενετού αναγεννησιακού, ορισμός του κλασσικού, εχθρός της χυδαιότητας. Πόσο μάλιστα της νεοταξικής ή της σκέτο καπιταλιστικής. Οτιδήποτε ξένο με αυτά είναι αγνό. Ακόμη και τα όνειρα...
Επιστροφή στην κορυφή
ΔΑΦΝΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 10, 2008 7:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θα υπογραμμίσω και εγώ τα ακόλουθα, παραφράζοντας τον Μπρεχτ.
Εκεί που υπάρχουν πολιτικοί Μεσσίες δεν υπάρχουν πια άνθρωποι. Ο ηγέτης-Μεσσίας αποτελεί την αναίρεση του ανθρώπου.
Η ιστορία έχει δείξει ότι όλοι αυτοί οι «σωτήρες» ήταν παλιανθρωπάκοι που το καθεστώς που υπηρετούσαν τους έκανε μεγάλους παλιανθρώπους.
Σε αντίθεση με τους μεγάλους λαϊκούς ηγέτες…
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες