Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΠΕΚΙΝΟ 2008: ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 07, 2008 11:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΠΕΚΙΝΟ 2008: ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://apergospastis.pblogs.gr/

Ι. Αύριο ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου. Αναμένουμε μια φαντασμαγορική τελετή όχι μόνο λόγω του μεγέθους αυτής της χώρας, αλλά κυρίως γιατί τέτοιες χώρες μα συνηθίζουν σε εντυπωσιακά θεάματα με κινούμενες εικόνες που δημιουργούν με καρτέλες χιλιάδες άνθρωποι.

ΙΙ. Σε ανταπόκριση από το Ολυμπιακό Πεκίνο, ειπώθηκε οτι η προσέλευση τουριστών είναι πολύ μικρή. Προσωπικά δεν μου φαίνεται παράξενο, από τη στιγμή που μια χώρα που φιλοξενεί Ολυμπιακούς Αγώνες διαφημίζει (ακόμα και μέσα στα σποτ) την αστυνομοκρατία της. Και αν συνυπολογίσουμε το υπαρκτό περιβαλλοντικό πρόβλημα με την αποπνικτική ατμόσφαιρα του Πεκίνου και παράλληλα με την αρνητική δημοσιότητα που έχει η Κίνα όλον αυτό το καιρό (Θιβέτ, Φλόγα, σεισμοί, φίμωση του τύπου) ΔΕΝ πρέπει να μας φαίνεται καθόλου παράξενο οτι δεν πατάνε πολύ δυτικοί τουρίστες.

III. Δεν πιστεύω όμως να υπάρξει πρόβλημα με την προσέλευση στα στάδια. Αν υπάρξει πρόβλημα ΞΕΡΟΥΝ τον τρόπο να γεμίζουν στάδια. Και ΟΧΙ μόνο θα τα γεμίσουν αλλά πιστεύω οτι θα σπάσουν και το ρεκόρ προσέλευσης θεατών. Να σημειώσω οτι μέχρι στιγμής το ρεκόρ προσέλευσης το κατέχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της ΕΣΣΔ, που έγιναν στην Μόσχα το 1980 με συνολικά 6.000.000 θεατές την περίοδο των Αγώνων και παρά το μποϊκοτάζ που υπήρχε από τις γνωστές-άγνωστες χώρες όπως ΗΠΑ, Βρεταννία κλπ

ΙV. Όσο για το πρόβλημα με το νέφος, λένε οτι υπήρξε κάποια βελτίωση μετά την μαζική ανταπόκριση των κατοίκων που αποφεύγουν την χρησιμοποίηση των οχημάτων τους. Παρ' όλα αυτά οι ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ Αμερικάνοι, που συνηθίζουν να προσβάλλουν με τις ενέργειές τους Κράτη και Λαούς, έσκασαν μύτη στο αεροδρόμιο του Πεκίνου με ΜΑΣΚΕΣ στα πρόσωπά τους για να φυλαχτούν ΤΑΧΑ ΔΗΘΕΝ από το νέφος. ΟΥ ΡΕ ΟΡΓΙΑ! Οτι παίρνουν ντόπες με τις χούφτες δεν το φοβούνται, το νέφος θα τους πειράξει.

V. Για το αθλητικό κομμάτι δε νομίζω οτι πρέπει να σημειώσω τίποτα, είναι άλλωστε ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ οτι θα είναι το πανηγύρι της ντόπας, ασχέτως το πόσα θα αποκαλυφθούν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες άλλωστε είναι ένα παράσημο διεθνούς κύρους για την χώρα που τους φιλοξενεί και για να κοιτάξουμε και λίγο τα δικά μας, είναι μια ευκαιρία να ''φαίνεται'' η Ελλάδα προς τα έξω σαν γενέτειρα των Αγώνων ΚΑΙ μέσω της λαμπαδηδρομίας, αλλά ΚΑΙ μέσω της ''τιμής ένεκεν'' εισόδου της Ολυμπιακής μας αποστολής ως πρώτης σε σειρά στο Ολυμπιακό στάδιο. Τώρα τα υπόλοιπα περί ''αρχαίου πνεύματος αθάνατου'' στην ΟΥΣΙΑ είναι τρίχες. Εκτός αν επιμένουμε να το βλέπουμε ρομαντικά. Αυτό είναι άλλο θέμα...

VI. Τώρα όσο για την επιτυχία ή αποτυχία των Αγώνων, αυτό θα κριθεί από διάφορους αστάθμητους παράγοντες. Μπορεί για παράδειγμα να πούμε οτι ''ήταν ωράια'' γιατί είχε κάποια παγκόσμια ρεκόρ ή για την ποιότητα διοργάνωσης κλπ. Αντίθετα αποτυχία μπορεί να θεωρηθεί η τυχόν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ (γιατί πολλά λέγονται, αλλά πρέπει να δούμε κιόλας) φίμωση δημοσιογράφων ή κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα (καλά εκεί οι Αμερικάνοι θα πετάξουν τη σκούφια τους). Μη κοιτάτε που στην Αθήνα το 2004 έμπαιναν και συλλαμβάνονταν, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ δημοσιογράφοι του BBC μέσα στις εγκαταστάσεις, με σκοπό να ασκηθεί πίεση και τελικά χρυσοπληρώσαμε το ΑΧΡΗΣΤΟ C4I.

VII. ΘΕΛΩ να κλείσω με αυτό: ΟΙ ΜΑΚΡΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν εκείνοι της Ατλάντα του 1996, με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την αναβίωσή τους. Τότε ουσιαστικά τους Αγώνες τους είχαν αναλάβει οι σπόνσορες όπως η Coca Cola και το CNN που έχει την έδρα του στην Ατλάντα. Όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς η λεγόμενη ''ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ'' λόγω των ΑΘΛΙΩΝ εγκαταστάσεων ελέω κόστους (οι Αγώνες δεν είχαν ούτε ένα δολλάριο κρατικό) αλλά υπήρξε ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ με την έκρηξη ΒΟΜΒΑΣ πουείχε αποτέλεσμα τον άμεσο θάνατο ενός ανθρώπου από την βόμβα και του έμμεσου θανάτου ενός δημοσιογράφου του ΤRT Τουρκίας, από καρδιακή προσβολή. Και ύστερα ΟΙ ΙΔΙΟΙ άνθρωποι τολμούν και βγάζουν γλώσσα για άλλους.
Επιστροφή στην κορυφή
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 08, 2008 8:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
www.olympia.gr



ΤΗ ΘΑΝΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΨΕΤΕ.. ΤΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ;



Η γελοιότητα των καπηλευτών του Ολυμπιακού ιδεώδους δεν έχει όρια. Αν και γνωρίζουν ότι δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα να απαγορεύσουν στην Κατερίνα Θάνου να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, μέχρι τελευταίας στιγμής είναι αποφασισμένοι να τις σπάσουν τα νεύρα και την ψυχολογία ώστε να καθηλώσουν τη συμμετοχή της σε ανυπόληπτες επιδόσεις. (ακολουθεί… τρωκτικό!)


Η πλήρης απαξίωση της ΔΟΕ! Ο Ζάγκ Ρόγκ και οι Αθάνατοι…ξεκατινιάζονται για την Κατερίνα Θάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένεται να κοινοποιήσουν την απόφαση τους στις 12 Αυγούστου, μόλις 1 ημέρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση της για το Πεκίνο! Τέτοια ξεφτίλα για την ΔΟΕ δεν έχει ξαναυπάρξει αφού ασχολείται εδώ και έναν μήνα με μια και μόνο αθλήτρια που στο κάτω κάτω θα πέρναγε δύο γύρους!
Ρεβανσισμός και εκδίκηση είναι τα δύο στοιχεία που χρησιμοποιεί η ΔΟΕ και γίνεται…ρόμπα σε…

όλο τον πλανήτη, καθώς στο παρά ένα θα πούνε στην Θάνου αν θα πάει ή όχι με στόχο βέβαια να της σπάσουν τα νεύρα. Έκαναν μέγιστο θέμα κάτι που έπρεπε να το είχαν κλείσει και θα τους εκθέσει. Γιατί από την στιγμή που θα την αποκλείσουν αυτομάτως γίνονται ρόμπα όταν επιτρέπουν σε αθλητές που έχουν πιαστεί ντοπαρισμένοι να αγωνιστούν στο Πεκίνο. Ο Ισίδωρος Κούβελος είπε την άποψη του ότι μπορεί να λάβει μέρος η Θάνου αλλά ο Κυριακού και ο Νικολάου δεν έχουν πάρει θέση!

Ακούσαμε και σοβαρούς διευθυντές εφημερίδων σε σταθμούς να μην γνωρίζουν το θέμα! Να λένε ότι κακώς της επέτρεψε ο ΣΕΓΑΣ να δηλωθεί! Δεν ξέρουν ούτε τα αυτονόητα. Ότι η ΕΟΕ δηλώνει και ο ΣΕΓΑΣ με τις ομοσπονδίες δεν έχουν σχέση; Και για την ακρίβεια ούτε η ΕΟΕ μπορεί να αποκλείσει χωρίς λόγο έναν αθλητή. Ποιος θέλει να χάσει την…περιουσία του;

Από την άλλη μεριά, οι ίδιοι κωμικοί φορείς της φαιδρότητας, καταλύουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου προβάλλοντας μια χώρα όχι με το αναγνωρισμένο της ακρωνύμιο (FYROM) αλλά με το επίκτητο ιμπεριαλιστικό της παρατσούκλι.

Επειδή λοιπόν κύριοι της ΕΟΕ το βέλγιο πέφτει μακρυά, έχετε συνειδητοποιήσει τι γιαούρτι θα φάτε αν κάνετε τη διαγραφόμενη ¨κέντα¨; Αποκλεισμός Θάνου - Παρέλαση “Μακεδονίας”; Αν το πετύχετε, τότε και εμείς δεσμευόμαστε να βγάλουμε στη φόρα το παρατσούκλι ενός από εσάς το οποίο είναι γνωστό μόνο σε ένα στενό συγκεκριμένο κύκλο. Χώρια τα γιαούρτια.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 08, 2008 11:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μια και άρχισε το πλανητικό καρναβάλι της Ολυμπιακής εμπορευματικής αγοράς των μονοπωλίων (αγκαλιάζει όλους τους επιχειρηματικός κλάδους και τον πολυεθνικό, κερδοσκοπικό ανταγωνισμό, ιδιαίτερα των φάρμακο-βιομηχανιών της ντόπας), θα αναδημοσιεύσουμε κείμενό μας από το τεύχος-8 του ΡΕΣΑΛΤΟ.
Ίσως βοηθήσουμε κάποιους να απαλλαγούν από τα Ολυμπιακά παραμύθια…








κοινωνιολογία του αθλητισμού-αθλητικό θέαμα







Ο αθλητισμός δεν είναι αφηρημένο φαινόμενο, μια πολιτιστική πραγματικότητα γενικά, μια υπεριστορική οντότητα που διαπερνάει τους αιώνες. Όπως κάθε κοινωνική πραγματικότητα, εγγράφεται και αυτός στο πλαίσιο των σχέσεων παραγωγής, που καθορίζουν με τρόπο θεμελιακό την εσωτερική του δομή, τη βαθύτερη φύση του. Σήμερα ο αθλητισμός καθορίζεται από την καπιταλιστική κοινωνία. Ο σύγχρονος αθλητισμός συνδέεται με την εμφάνιση της βιομηχανικής εκμηχάνισης και με το επιστημονικό, τεχνολογικό είδος οργάνωσης της παραγωγής. Συνδέεται, δηλαδή δομικά με μια οικονομική βάση, με μια δεδομένη υποδομή: με τις βιομηχανικές, καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.

Είναι συνεπώς μια κοινωνική δομή οργάνωσης που παίζει ένα ρόλο ενσωμάτωσης (τηρουμένων των αναλογιών) με αυτόν της οικογένειας και της θρησκείας. Σαν παράγοντας «κοινωνικοποίησης» και «αγωγής» παίζει πράγματι τον ίδιο ρόλο με την οικογένεια και τη θρησκεία.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η θεμελιακή ενότητα του αθλητισμού. Από ιστορική άποψη, η ενοποίηση του αθλητισμού υλοποιήθηκε σταδιακά και ολοκληρώθηκε μόνο μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις μέρες μας, ο αθλητισμός είναι μια παγκόσμια ενότητα που ενισχύεται και ξαπλώνεται διαρκώς: είναι μια ιεραρχική ενότητα. Και είναι, η κορυφή της οργάνωσης που καθορίζει το σύνολο του αθλητικού φαινομένου. Ο αθλητισμός είναι έντονα ιεραρχικοποιημένος και ολοένα περισσότερο συγκεντροποιημένος. Επομένως δεν υπάρχει αθλητικός τομέας αυτόνομος σε σχέση με αυτή τη συγκεντροποίηση.

Πάνω από όλα, λοιπόν, ο αθλητισμός είναι μια παγκόσμια οργάνωση στην οποία δεσπόζει μια «διεθνής κυβέρνηση» του αθλητισμού: το τέλειο μοντέλο της παγκοσμιοποίησης.
Οι διεθνείς ομοσπονδίες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και όλοι οι συναφείς οργανισμοί, ιδιωτικοί ή κρατικοί, τον διευθύνουν, τον διαχειρίζονται, τον διοικούν και τον ελέγχουν. Αυτή ακριβώς η διοίκηση καθορίζει και την παγκόσμια πρακτική του αθλητισμού: από τον πρωταθλητή μέχρι τον αρχάριο, από την ολυμπιακή επιτροπή μέχρι το μικρό όμιλο του χωριού, από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο.

Αυτή η ενότητα του αθλητισμού θεμελιώνεται χάρη σε μια παγκόσμια «γλώσσα»: το ρεκόρ. Πράγματι, το ρεκόρ είναι αυτό που παίζει τον καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση του αθλητισμού, επιτρέποντας στον κάθε ένα να αποτιμήσει τον εαυτό του με τα ίδια κριτήρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ρεκόρ είναι αυτό που ενώνει τον αρχάριο αθλητή με τον πρωταθλητή, τον ερασιτέχνη με τον επαγγελματία. Το ρεκόρ επιβάλλει στους οργανισμούς να υιοθετούν ενιαίους κανονισμούς, που να ορίζουν επακριβώς τη διοργάνωση των αγώνων: Είναι για τον αθλητισμό ό,τι το χρήμα στην πολιτική οικονομία. Δηλαδή το αφηρημένο μέσο σύγκρισης.

Επίσης ο θεσμοθετημένος αυτός αθλητισμός έχει γίνει σήμερα κρατικός αθλητισμός, γρανάζι του μονοπωλιακού καπιταλισμού. Είναι κοινοτοπία να υπενθυμίσουμε τη χρησιμοποίηση του αθλητισμού από το βιομηχανικό κόσμο. Η βιομηχανία του αθλητισμού διαπερνά όλους τους βιομηχανικούς και εμπορικούς κλάδους (φαρμακευτικά προϊόντα, διατροφή, ενδυμασία, τουρισμός κλπ) και τα ΜΜΕ. Οι κυρίαρχοι αυτοί οικονομικοί, ιδεολογικοί και πολιτικοί μηχανισμοί είναι που καθορίζουν τον τρόπο της αθλητικής ζωής, την αθλητική «αγωγή» και «κουλτούρα».


Ανταγωνισμός και ιεραρχία

Η καπιταλιστική κοινωνία βασίζεται στον ανταγωνισμό. «Ο ανταγωνισμός επιβάλλει τους εγγενείς στην παραγωγή νόμους σαν εξωτερικούς καταναγκαστικούς νόμους» (Μαρξ). Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους με βάση την ιδιωτική ιδιοποίηση γεννά τον πόλεμο όλων εναντίων όλων, τον αγώνα για ύπαρξη.

Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο ο αθλητισμός δεν είναι παρά η συστηματική διαστροφή του ενστίχτου για παιχνίδι από τον ανταγωνισμό. Ο ανταγωνισμός είναι η καθαυτή ουσία του αθλητισμού: είναι αυτό που του προσδίδει το συγκεκριμένο χαρακτήρα του και το δυναμισμό του. Ο αθλητισμός δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μεταθέτει, με τη μορφή του αλλοτριωμένου παιχνιδιού, τον κοινωνικό ανταγωνισμό στο επίπεδο της μη άμεσα παραγωγικής δραστηριότητας. Δεν είναι, φυσικά, όπως ο οικονομικός ανταγωνισμός χαώδης και τυφλός. Είναι ορθολογικοποιημένος, έχει γίνει δηλαδή ηθικά αποδεκτός, έχει καναλιζαριστεί. Ο αθλητισμός αποτελεί συνεπώς, το τέλειο τυπικό μοντέλο του ανταγωνισμού.

Αποτελεί ακόμα και το τέλειο τυπικό μοντέλο (την καθαρή μορφή), της ιεραρχίας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ποίηση της ιεραρχίας! Η ιεραρχία είναι η ουσία και η επίσημη καθαγίαση της ανισότητας μεταξύ των ανθρώπων. Είναι το θεμέλιο της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων, της σχέσης αφέντη-δούλου, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτή η ιεραρχία χαρακτηρίζεται από τον τρόπο διαιώνισής της: Την κοινωνική επιλογή και την κοινωνική κατάταξη. Για να διασφαλίσει την τάξη πραγμάτων, η κυρίαρχη τάξη είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τις σχέσεις ανάμεσα στα επίπεδα της ιεραρχίας. Το κατορθώνει με δύο μέσα, συμπληρωματικά μεταξύ τους: την κατάταξη και την επιλογή.

Κατατάσσει τα άτομα, φαινομενικά ίσα, σε μιαν αύξουσα ή φθίνουσα σειρά ανάλογα με την ικανότητά τους. Το σύνθημα της ιεραρχίας είναι ένα: καθένας στη θέση του. Το εξατομικευμένο άτομο έχει πάντα τη θέση που του πρέπει. Η ιεραρχία είναι ο θετικισμός της κατεστημένης τάξης πραγμάτων. Για να εδραιώσει τις βαθμίδες της, επιλέγει, διαλέγει προσεκτικά τα άτομα. Επίσης αναπαράγεται από μόνη της. Το τυπικό μοντέλο δραστηριότητας που προτείνεται στο άτομο είναι η αναρρίχηση στις βαθμίδες της κοινωνικής ιεραρχίας. Αυτό επιτρέπει τη σταθερή διατήρηση της κοινωνικής συνοχής χάρη στην ελπίδα της επιτυχίας. Η ιεραρχία, συνεπώς, φαινομενικά ανοικτή σε όλους ανάλογα με τα προσόντα του καθενός, είναι η μορφή που καλύπτει την ανισότητα των ανθρώπων και την καταπίεσή τους.

Ο αθλητισμός είναι ο ορθολογισμός της ιεραρχίας. Οι ιεραρχήσεις εδώ είναι ακριβείς, αυστηρές, προφανείς, οπότε το πνεύμα ικανοποιεί την ανάγκη του για τάξη. ΓιΆ αυτό ο αθλητισμός αποτελεί τον πιο καταπιεστικό μηχανισμό του σώματος, του πνεύματος και του συναισθήματος.


Αθλητικό θέαμα

Στην εποχή μας ο αθλητισμός είναι και ένα πανίσχυρο μέσο πνευματικής αποκτήνωσης και ηθικής κατήχησης. Μπορούμε να του αποδώσουμε τον κλασικό χαρακτηρισμό του όπιου του λαού, με τη διπλή έννοια του όρου. Από τη μια, πλήρης συσκότιση των κριτικών ικανοτήτων και, από την άλλη, αναπλήρωση, υποκατάστατο για τις πραγματικές δυστυχίες.

Η αθλητική ιδεολογία επιδεικνύει τη μεγαλοπρέπεια και τη δύναμη του κράτους και το αθλητικό θέαμα εγκλωβίζει τους λαούς, τους πειθαρχεί και τους εξουθενώνει, εξαναγκάζοντάς τους να συμμετέχουν, διαμέσου άλλων προσώπων, σε δύσκολες πράξεις που απαιτούν δύναμη, επιδεξιότητα ή ηρωισμό. Να ταυτίζονται δηλαδή με το δυνάστη τους: το καπιταλιστικό κράτος και τους προπαγανδιστές του.

Ο καπιταλιστικός αθλητισμός συνεπώς είναι μέσον πνευματικής απονεύρωσης και χειραγώγησης. Αυτή τη λειτουργία του την πραγματοποιεί μέσα από το αθλητικό θέαμα. Σε αυτό αποκρυσταλλώνονται όλα τα χαρακτηριστικά του. Αρκεί να παραβρεθούμε σε μια μεγάλη αθλητική συνάντηση για να διαπιστώσουμε την ιμπεριαλιστική «ταυρομαχία», την ορατή καθαγίαση του αθλητισμού που καταναλώνεται και πουλιέται.

Το ντοπάρισμα και η «εξαγορά» ανθρώπων και πραγμάτων αποτελούν συστατικά στοιχεία αυτού του θεάματος. Οι αθλητές-εμπορεύματα χειραγωγούνται με τις μεθόδους του μάρκετινγκ στην αθλητική αγορά. Πράγματι, η κινητήρια δύναμη του αθλητικού θεάματος είναι η γοητεία που ασκούν στο κοινό οι άνθρωποι-εμπορεύματα-θεάματα. Μέσω αυτής της «γοητείας» επιχειρείται η μαζική από-πολιτικοποίηση της δημόσιας ζωής, η πνευματική νάρκωση, η ψυχολογική εκτόνωση και η υποδούλωση κάθε κριτικής συνείδησης. Στο θέαμα των θεών του γηπέδου διακρίνουμε ορατά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι θεοί των γηπέδων είναι οι άρχοντες του σύμπαντος.

Λειτουργούν ως παράγοντας σταθεροποίησης της υπάρχουσας κατάστασης και χειραγώγησης των πολιτών: αναισθησιογόνο και ασπιρίνη αφύπνισης της εξασθενημένης αίσθησης για ζωή…


Το ένστικτο του θανάτου

Ο μαζικός αθλητισμός συντελεί στην παθιασμένη συσπείρωση των μαζών, οδηγεί σε συναισθηματικές εκρήξεις που η ενέργειά τους καναλιζάρεται από τους μηχανισμούς εξουσίας. Η επιθετική ενέργεια των μαζών δεν στρέφεται κατά του συστήματος, αλλά ταυτίζεται με τα κοινωνικά πρότυπα και «ιδανικά» της καπιταλιστικής ζούγκλας και του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού. Το «μαζικό άτομο» εσωτερικεύει το θέαμα και ταυτίζεται με τους «ηθοποιούς-σκηνοθέτες».

Ο μαζικός αθλητισμός εμπεριέχει το θάνατο ως λανθάνον ερέθισμα. Διοχετεύει τη μαζική ανθρώπινη ενέργεια στην επιθυμία για αίμα και στη λατρεία της επιθετικότητας. Είναι ο «πολιτισμός» του ενστίκτου του θανάτου για το οποίο έχει μιλήσει ο Φρόιντ. Σε όλα τα αθλητικά θεάματα κυριαρχεί η αναμονή του θανάτου. Η μέθη και η υστερία των παραληρουσών μαζών δεν είναι δημοσιογραφική επινόηση. Θα πρέπει να έχει γνωρίσει κανείς την έκρηξη του πλήθους για να μπορέσει να καταλάβει ότι οι «αθλητικές ταυρομαχίες» δεν είναι παρά μια προτροπή για την αυτοκαταστροφή και τη νοσηρή διέγερση.

Ο μαζικός αθλητισμός, όχι μόνο δεν συμβάλλει σε μια συλλογική απελευθερωτική κουλτούρα, αλλά αντίθετα αντιπροσωπεύει τον πιο ολοκληρωτικό κορεσμό των μαζών, που πραγματώνεται χάρη στη χειραγώγηση των συναισθημάτων, των παθών και των πνευμάτων τους κάτω από την κυριαρχία του θανάτου.

Οι ιδεολόγοι του αθλητισμού

Βεβαίως οι αστοί ιδεολόγοι παρουσιάζουν τον αθλητισμό σαν μια ηθική άσκηση που επιτρέπει την απόκτηση αρετών. Η ηθική αυτή συμπυκνώνεται στην έννοιας της «ευγενούς άμιλλας». Παρόλο που η αθλητική πρακτική αποδεικνύει καθημερινά ότι η «ευγενής άμιλλα» είναι μια χίμαιρα, οι αστοί ιδεολόγοι εξακολουθούν να εμμένουν σε αυτή τη μυθοποιημένη έννοια. Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η μυθοποίηση επιχειρεί να συγκαλύψει την πραγματικότητα της καπιταλιστικής ζούγκλας.

Κάποιοι άλλοι επιχειρούν να απομονώσουν τις καλές πλευρές του αθλητισμού από τις βλαβερές. Είναι οι αναμορφωτές που προσπαθούν να τον καθαρίσουν από τις βρωμιές του. Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλες οι διαστάσεις, όλοι οι τομείς, όλα τα επίπεδα του αθλητισμού αλληλοκαθορίζονται και ταυτόχρονα καθορίζονται από το χώρο στον οποίο ακμάζουν: την κοινωνία της ταξικής εκμετάλλευσης. Ο αθλητικός μεταρρυθμισμός, μέσα στην παγκοσμιοποιημένη βαρβαρότητα, είναι καθαρά ουτοπική αυταπάτη…
________________________________________________


Τα χαρακτηριστικά του αθλητισμού






Ο αθλητισμός, ως οργανωμένο σύστημα σωματικής πρακτικής, αντανακλά διαλεκτικά τις αστικές κατηγορίες. Όπως λεει ο Μαρξ «οι διάφορες κατηγορίες εκφράζουν τις μορφές και τους τρόπους ύπαρξης, συχνά απλές επιμέρους πλευρές αυτής της κοινωνίας». Με την έννοια αυτή, ο αθλητισμός είναι μια συμπύκνωση και μια πρωτότυπη σύνθεση των αστικών κατηγοριών.
Τηλεγραφικά:

1. Ανταγωνισμός-αποδοτικότητα-μέτρηση-ρεκόρ
.
Το καπιταλιστικό σύστημα, που βασίζεται στην ιδιοποίηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής, δεν είναι στην πραγματικότητα παρά ένας τεράστιος παγκόσμιος ανταγωνισμός, ένας γενικευμένος κοινωνικός ανταγωνισμός. Ο νόμος της καπιταλιστικής ζούγκλας μαθαίνει στον καθένα ότι ο διπλανός του δεν είναι παρά ένας αντίπαλός του, ότι πρέπει να νικήσει και να παλέψει με όλα τα μέσα. Ο εσωτερικός κινητήριος μοχλός όλης αυτής της διαδικασίας είναι η συστηματική επιδίωξη της αποδοτικότητα, που πρέπει να μετριέται επακριβώς και να βελτιώνεται αδιάκοπα με στόχο την ιδιοποίηση νέων αγορών.
Από αυτή την άποψη, ο αθλητισμός παρουσιάζεται σαν το τέλειο πρότυπο του ανθρώπινου ανταγωνισμού. Επιδίωξη: η μέγιστη αποδοτικότητα που δεν μπορεί να βρει την έκφρασή της παρά μόνο με την επακριβή ποσοτικοποίηση του εκτελεσθέντος έργου. Αυτή η ποσοτικοποίηση απαιτεί την εφαρμογή μιας αυστηρής, ακριβούς, διεθνώς ελεγχόμενης μέτρησης, ώστε να υπάρχει ένα παγκόσμιο μέτρο σύγκρισης που να ενοποιεί την πρακτική σε όλα τα επίπεδα: το ρεκόρ.
Η φόρμουλα ανταγωνισμός/αποδοτικότητα/μέτρηση/ρεκόρ είναι η τέλεια αντανάκλαση της καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας.

2. Καταμερισμός της εργασίας-εξειδίκευση.
Σε όσους πιστεύουν ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι παράγοντας πλήρους σωματικής ανάπτυξης, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η αθλητική πρακτική προκαλεί την υπερεξειδίκευση. Δεν είναι πια κανείς απλός χιονοδρόμος, αλλά ειδικευμένος στο σλάλομ, στην απλή κατάβαση…
Ο σκληρός αθλητικός ανταγωνισμός απαιτεί να προσανατολίζεται το άτομο αποκλειστικά προς την ορθολογικοποίηση μιας συγκεκριμένης τεχνικής, όπως γίνεται στην ειδικευμένη εργασία. Η σωματική εξειδίκευση δεν είναι ανάπτυξη του σώματος, αλλά παραμόρφωση…

3. Ο άνθρωπος-ρομπότ. Αυτή η υπερβολική ορθολογικοποίηση υποχρεώνει τον εργάτη και τον αθλητή να μην είναι παρά τα απλά γρανάζια μιας παραγωγικής διαδικασίας που δεν τους ανήκει πια. Ο αθλητής, παραγωγός ρεκόρ, με το σώμα-εργαλείο του, δούλος με τη θέλησή του, μετατρέπεται σε μηχανή στην υπηρεσία του «προπονητή-αφεντικού». Η ανθρώπινη δραστηριότητα χάνει κάθε συγκεκριμένο ποιοτικό χαρακτήρα της για να γίνει συντελεστής παραγωγής.

4. Η αφηρημένη εργασία. Για τον εργάτη, που επαναλαμβάνει την ίδια κίνηση όλη την ημέρα, ο άμεσος «όμοιός» του είναι ο δρομέας που τρέχει συνέχεια γύρω από το τσιμεντένιο ρείθρο του στίβου, τόσο μηχανικά όσο οι δείκτες του χρονομέτρου. Οι δραστηριότητά του γίνεται εντελώς αφηρημένη, σε τέσσερα επίπεδα:
α). Στο επίπεδο της δραστηριότητας. Οι κινήσεις, οι εκτελούμενες πράξεις είναι ολοένα επαναλαμβανόμενες. Υπερτεχνολογικοποίηση που οδηγεί στην πλήρη αλλοτρίωση. Το σκι, η ιστιοπλοΐα (όπως κάθε αγώνισμα), που παλιότερα ήταν μέσα που χρησιμοποιούσε ο άνθρωπος για τις ανάγκες του, γίνονται δραστηριότητες που, αντί να αποσκοπούν στην ευχαρίστηση του ανθρώπου ή του αγώνα ενάντια στα εμπόδια της φύσης, είναι μηχανοποιημένες λόγω της ύπαρξης των αγώνων, όπου οι δυσκολίες είναι τεχνητές.
β). Στο επίπεδο του σώματος. Σε αυτό το πλαίσιο, το σώμα νοείται σαν καθαυτό μέσο για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου αποδοτικότητας. Ζει σαν ειδικευμένο, υπερκμεταλλεύσιμο ρομπότ. Το σώμα δεν υπάρχει πια ή υπάρχει ανεξάρτητα από την ολότητα του ανθρώπου.
γ). Στο επίπεδο του χρόνου. Εδώ έχουμε τη βασιλεία του χρονομέτρου. Σε αυτό το μηχανοποιημένο κόσμο το χρονόμετρο είναι βασιλιάς. Βεβαίως η μανία να μετράμε τα πάντα, να ελέγχουμε τα πάντα, δεν είναι κάτι που το συναντάμε αποκλειστικά στους αθλητές, παρόλο που αυτά τα παθολογικά φαινόμενα είναι βαθιά ριζωμένα στον αθλητικό θεσμό. Το χρονόμετρο, λοιπόν σταματά το χρόνο και τον ρυθμίζει για ακαθόριστη διάρκεια σύμφωνα με το ρεκόρ. Ο χρόνος της κοινωνικής μας ζωής και των ανθρωπίνων σχέσεων έχει καταργηθεί…
δ). Στο επίπεδο το χώρου. Εδώ έχουμε αφαίρεση και του χώρου η οποία οφείλεται στη συστηματοποίηση ενός πλαισίου αποκομμένου από τις ζωντανές σχέσεις με την οργανική φύση. Η απόλαυση της φύσης αντικαταστάθηκε από την εκμετάλλευσή της. Η φύση γίνεται αντιληπτή μόνο όσον αφορά την αύξηση της αποδοτικότητας των αθλητικών κινήσεων. Το χιόνι είναι χρήσιμο, δεν είναι πια ωραίο…

5. Η αθλητική αλλοτρίωση. Σε τελευταία ανάλυση, η συστηματική, οργανωμένη αθλητική πρακτική, είτε είναι ερασιτεχνική είτε επαγγελματική, είναι μια αλλοτρίωση του ατόμου με τη έννοια ότι το τελευταίο χάνει την ελευθερία του καθώς ενσωματώνεται σε ένα αθλητικό κόσμο που δεν τον ελέγχει, αντίθετα κυριαρχείται από αυτόν. Σήμερα ο αθλητής (ανεξάρτητα από το τι είναι: μαθητής, πολίτης, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας) συνθλίβεται ολοένα πιο πολύ από τον αθλητικό μηχανισμό. Ο μηχανισμός αυτός τον ενσωματώνει και τον μετατρέπει σε γρανάζι του. ΓιΆ αυτό σήμερα προωθούν μαζικά τον αθλητισμό: είναι ένας είδος ναρκωτικού…

Επιστροφή στην κορυφή
Ολυμπιάδα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 08, 2008 1:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εκπληκτικό κείμενο - μελέτη.
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 08, 2008 6:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι χολιγουντιανές παρελάσεις.


Ολοκληρωτική πλύση εγκεφάλου!!!

Όλος ο πλανήτης βομβαρδίζεται από την προπαγάνδα του Ολυμπιακού ιδεώδους που το υπερκράτος των ιμπεριαλιστικών κερδών, το ανυψώνει (το Ολυμπιακό ιδεώδες) σε σημαία της προπαγανδιστικής παρέλασης του υπερθεάματος.

Ολοκληρωτικός σφετερισμός κάθε ανθρώπινης ιδέας και αξίας: ΟΛΑ έχουν μεταλλαχτεί σε εμπορεύσιμο είδος.

Η αρχαία ολυμπιακή ιδέα σε ιμπεριαλιστική φιέστα των υπερεθνικών και των κρατών: Σε παρελάσεις ιμπεριαλιστικών ταυρομαχιών.

Το στεφάνι της ελιάς της «ευγενούς άμιλλας», σε λυσσώδη ανταγωνισμό των βιομηχανιών της ντόπας!!!

Για αυτές τις παρελάσεις του θηριώδους ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού κανείς δεν μιλάει. Μόνο για τις παρελάσεις των λαϊκών αγώνων και της εθνικής αγωνιστικής μνήμης μάς πρήζουν τα αυτιά κάθε φορά ή προοδευτικούληδες και «αριστερούληδες»!!!


Για τον ανταγωνισμό των βιομηχανιών της ντόπας πάλι το κάνουν γαργάρα. Μιλάνε για κάποια μεμονωμένα «κρούσματα»-άλλοθι της απάτης.

Αποκρύβουν ότι η «ντόπα» είναι συστατικό στοιχείο αυτής της ιμπεριαλιστικής ταυρομαχίας: Είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ και ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ.


Και αποτελεί το «ηθικό όπλο» επικάλυψης της πραγματικότητας.

Όπλο στα χέρια των ισχυρών βιομηχανιών, στο λυσσώδη πόλεμο που υπάρχει μεταξύ τους.

Η μία βιομηχανία, όταν ανακαλύψει ένα πιο ισχυρό και μη ανιχνεύσιμο ακόμα αναβολικό επιχειρεί να εξοντώσει τους αθλητές άλλων βιομηχανιών.

Έτσι εξοντώθηκε ο Κεντέρης και η Θάνου.
Από τις ανταγωνιστικές βιομηχανίες. Έτσι «καρφώνονται» τα αθλητικά είδωλα άλλων βιομηχανιών, όπως η Τζόουνς κ.λ.π.

ΟΛΟΙ οι αθλητές είναι ντοπαρισμένοι. Απλώς αποκαλύπτονται κάποιοι μέσα στον εξοντωτικό πόλεμο της «ευγενούς άμιλλας»!!!

Η ιμπεριαλιστική κυριαρχία στην αγορά των αθλητών-εμπορευμάτων-θεαμάτων, δηλαδή, ο μανιασμένος πόλεμος στο πιο «τραστ» θα ελέγξει αυτή την αγορά, είναι η αιτία κάποιων αποκαλύψεων και η αιτία της πιο έντονης εξάπλωσης ακόμα πιο «αποτελεσματικών» και «αόρατων» αναβολικών.

Και κάθονται όλοι και μιλάνε για «μεγάλη γιορτή» και ηθικολογούν ασυστόλως πάνω σε κρούσματα «ντόπας», επικαλύπτοντας το βιομηχανικό, αθλητικό καθεστώς της «ντόπας», το οποίο αποτελεί την κινητήρια κερδοφόρα πηγή της εμπορευματοποίησης των πάντων και τους αθλητικού, ιμπεριαλιστικού θεάματος.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 08, 2008 7:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εύστοχο και συμπυκνωμένο κείμενο από:
http://www.antinews.gr/?p=2991





Αθλητές ντοπαρισμένοι, ποτέ νικημένοι




Με αφορμή το διάλογο που γίνεται στο post «Σαν δεν ντρεπόμαστε» υπενθυμίζουμε τα εξής: Για την Θάνου και τις ντόπες, η θέση μας είναι γνωστή στους παλαιότερους αναγνώστες του blog (βλ. πχ. Η ντόπα ως κοινωνικό φαινόμενο και “παιδί” του lifestyle). Μόνο αυτή ήταν ντοπαρισμένη, που δεν ξέρουμε αν ήταν, επειδή δεν εξετάστηκε ποτέ; Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς από τους τόσους κήνσορες του «άδολου αθλητισμού» γιατί ο Κεντέρης και η Θάνου την πάτησαν τόσο εύκολα, ενώ κανείς δεν είπε κουβέντα για τους Αμερικανούς αθλητές, που δέχθηκαν να συμμετέχουν στους Αγώνες μόνο υπο την προϋπόθεση ότι, στο δικό τους Campus δεν επρόκειτο να πατήσει έλεγχος ντοπαρίσματος ούτε και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου;

Και δεν αποτελεί άραγε συνειδητή εθελοτυφλία να απαγορεύουν τα αναβολικά και να γίνεται έτσι ότι και με τα ναρκωτικά; Να τρέχουν όλοι να τα αγοράσουν και να πέφτουν θύματα των επιτήδειων; Μήπως με το καθεστώς που επικρατεί στο θέμα αυτό, δίνεται πλαγίως πλεονέκτημα στις πλούσιες εθνικές ομάδες, που έχουν τα μέσα και για καλύτερα σκευάσματα και κυρίως μη εύκολα ανιχνεύσιμα;

Και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Πρωταθλητισμός χωρίς ντοπάρισμα, δεν υπάρχει σήμερα. Όλες οι εθνικές ομάδες χρησιμοποιούν αναβολικά και αυτό που παίζει κάθε φοράς είναι ποιόν θα «πιάσουν» (ποιον δηλαδή θα «δώσουν») για να τηρηθούν τα προσχήματα. Ας σταματήσουμε λοιπόν να ανακαλύπτουμε κάθε φορά τα αυτονόητα. Η ντόπα είναι συνυφασμένη με τον πρωταθλητισμό.
Επιστροφή στην κορυφή
Ολυμπιάδα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 09, 2008 8:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
www.olympia.gr

Κάτω τα ξερά σας από τον Τάσο Γκούση! Κάτω τα ξερά σας από τους αθλητές!


Αίσχος και μαζική δολιοφθορά!
Ξεκληρίστηκαν επιλεκτικά τα μέλη της Ελληνικής και όχι μόνο Ολυμπιακής ομάδας. Χρυσοί και άλλοι Ολυμπιονίκες πολλών εθνικοτήτων που είχαν ένα μόνο κοινό χαρακτηριστικό: ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ! Τελευταίο θύμα η χρυσή ελπίδα, ο Τάσος Γκούσης.

Οι ευθύνες μας ως πολίτες ή φίλαθλοι, τεράστιες. Οι βάσεις μπήκαν το 2004 όταν κλείσαμε τα μάτια και αφήσαμε ατιμώρητα τα παπαγαλάκια των κολοσσών να διαβάλλουν Ολυμπιονίκες ασύστολα. Θυμάστε το μίσος των γνωστών τηλεμαϊντανών όταν έπλαθαν τα σενάρια για Κεντέρη - Θάνου; Καλή η έρευνα, θεμιτή η αλήθεια, αλλά το τεκμήριο της αθωότητας που πήγε; Ειδικά για δυο παιδιά που δεν είχαν υποπέσει στο παραμικρό εως τότε;

Με αποκορύφωμα τον κο Συρίγο, να αποκαλεί την χρυσή Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου “ναζί” και κανείς να μην επεμβαίνει. Επιχειρηματίες και ελεεινοί κονδυλοφόροι, υπηρέτες της ναζιστικής USA άρειας φυλής, τα χρυσοπληρωμένα πρότυπα της οποίας βρίσκονται ντοπαρισμένα είτε μετά θάνατον ή μετά τη λήξη των συμβολαίων.

Με την ΕΟΕ να σύρεται υποχρεωτικά στο καθήκον της από τα blogs όταν οι δικτάτορες της ενημέρωσης σιωπούν. Με την τρομοκρατία των παπαγάλων να αναγκάζει αθλητές να σκύβουν το κεφάλι και να δέχονται στωικά τη μοίρα τους ψάχνοντας να βρούνε ποιό από τα συμπληρώματα που έπαιρναν είχε ντόπα.

Εμείς ως πότε θα τους ανεχόμαστε;
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 09, 2008 8:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4674519&publDate=9/8/2008


Οι αγώνες των συμφερόντων


Μπορεί η χτεσινή τελετή έναρξης των Κινέζων για τους φετινούς 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες να ήταν εντυπωσιακή και φαντασμαγορική, ωστόσο τα χιλιάδες πυροτεχνήματα και φώτα που άναψαν στη «Φωλιά του πουλιού» δεν είναι ικανά να κρύψουν το... νέφος που συνοδεύει και τη φετινή διοργάνωση. Ενα «νέφος» που έχει να κάνει με τα γνωστά θέματα της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, τη χρήση αναβολικών και τον πόλεμο συμφερόντων που υπάρχει στα παρασκήνια κάθε τέτοιου είδους διοργάνωσης. Κάθε αθλητική συνάντηση έχει μεταβληθεί όχι μόνο σε μια κερδοφόρα επιχείρηση των πολυεθνικών που λυμαίνονται το χώρο, αλλά αποτελεί και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου κάποιοι να την εκμεταλλευτούν για τους δικούς τους σκοπούς. Και όσο και εάν οι αρμόδιοι του παγκόσμιου αθλητισμού προσπαθούν να βρουν άλλοθι στις αναφορές τους (που δεν έλειψαν φυσικά και φέτος) περί «Ολυμπιακού ιδεώδους» και «πνεύματος» η πραγματικότητα θα είναι αυτή που αμείλικτα θα τους διαψεύδει.

Αυτή η πραγματικότητα που θέλει το «Ολυμπιακό ιδεώδες» να έχει μπει πλέον στο κοστολόγιο των χορηγών και η αξία του να είναι όσα και τα χρήματα της χορηγίας ή τα αντίστοιχα κέρδη που θα αποφέρει στην εκάστοτε πολυεθνική η επένδυση αυτή. Που βρίσκει το «αρχαίο πνεύμα»... ζαλισμένο από τις αναβολικές ουσίες, οι οποίες έχουν γίνει συνώνυμο του υψηλού αθλητισμού. Που θέλει ακόμα και ένα από τα άλλοθί τους, όπως το σύστημα αντι-ντόπινγκ, να λειτουργεί πάντα εκ των υστέρων ανακαλύπτοντας τους ενόχους, αφού όμως πρώτα για αρκετά χρόνια έχει γίνει η δουλειά για κάποιους και μάλιστα με το παραπάνω. Που έχει ως επίτιμους καλεσμένους, οι οποίοι χειροκροτούν τις αναφορές στην «Αδελφοσύνη των Λαών», τους ίδιους που δίνουν εντολές να σφαγιαστούν παιδιά και άμαχοι προκειμένου να επιβληθούν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Ο σημερινός αθλητισμός - εμπόριο, ο αθλητισμός της ντόπας, ο αθλητισμός της εκμετάλλευσης το σίγουρο είναι ότι δεν είναι αθλητισμός. Επίκεντρό του δεν έχει την αναβάθμιση του ανθρώπου που μέσα από την αγωγή και την προσπάθεια θα βελτιώσει τις ικανότητές του, αλλά αντίθετα εκείνο που μετράει είναι το πώς τα πάντα θα είναι «έτοιμα και γρήγορα» ανεξαρτήτως τρόπου. Κάτι σαν το έτοιμο φαγητό δηλαδή... Στόχος είναι να δοθεί η παράσταση με τον πλέον πειστικό τρόπο να έρθει η επιτυχία και μετά τα κέρδη...

Το οικοδόμημα του παγκόσμιου αθλητισμού σήμερα, όπου κυριαρχεί η διαφθορά και τα συμφέροντα, σαπίζει όπως σαπίζει και το σύστημα του καπιταλισμού, το οποίο γέννησε και συντήρησε αυτού τους είδους τον αθλητισμό. Τα πλοκάμια των σκοτεινών διασυνδέσεών του είναι πλέον πιο εμφανή από ποτέ... Και δυστυχώς για όλους αυτούς που προσπαθούν να τον κρατήσουν ζωντανό, η εικόνα ενός διαφορετικού σοσιαλιστικού κόσμου, που παρήγαγε έναν πραγματικό αθλητισμό, με αντικείμενο τον ίδιο τον άνθρωπο και τη βελτίωση των δυνατοτήτων του, θα είναι το «φάντασμα» που θα τους κυνηγάει...


Μπ. ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 09, 2008 9:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙ μαφιόζοι της ΔΟΕ


Τα παρακάτω λόγια της «ολυμπιάδας» αποτελούν το μίτο της Αριάδνης, για να ερμηνεύσουμε τη διατεταγμένη επίθεση κατά ορισμένων αθλητών και ιδιαίτερα των Ελλήνων:

«Αίσχος και μαζική δολιοφθορά! Ξεκληρίστηκαν επιλεκτικά τα μέλη της Ελληνικής και όχι μόνο Ολυμπιακής ομάδας. Χρυσοί και άλλοι Ολυμπιονίκες πολλών εθνικοτήτων που είχαν ένα μόνο κοινό χαρακτηριστικό: ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ!»

Πώς ερμηνεύεται π.χ η σχεδιασμένη εξόντωση του Κεντέρη και της Θάνου; Θα θυμάστε ότι οι Αμερικανοί αθλητές τότε απειλούσαν με αποχώρηση αν περάσουν από ντόπικ!!!

Πώς ερμηνεύεται ο συστηματικός διασυρμός ης Θάνου και οι πολλαπλές κλήσεις για «εξετάσεις»;

Πώς ερμηνεύεται ο ολοκληρωτικός σχεδόν διασυρμός και αφανισμός της άρσης βαρών;

Πώς ερμηνεύονται όλα αυτά που προκύπτουν εναντίον των Ελλήνων αθλητών σταθερά και ενορχηστρωμένα;

Θα προσθέσω στους ανταγωνισμούς των πολυεθνικών και τους «πολυεθνικούς σπόνσορες» και την πολιτική διάσταση:

Η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού: Από τον αθλητισμό μέχρι τους σχεδιασμένους εμπρησμούς. Από το ζήτημα των Σκοπίων μέχρι την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που επιδιώκεται για τον ολοκληρωτικό έλεγχό του: Ζητήματα που έχουν αναλυθεί διεξοδικά εδώ μέσα.

Ο διασυρμός και η εξόντωση των Ελλήνων αθλητών είναι μία από τις συνιστώσες αυτών των τρομοκρατικών και εκβιαστικών πρακτικών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μέσω των μαφιόζικων κυκλωμάτων της ΔΟΕ και των ποικίλων δημοσιογράφων αρουραίων που ελέγχουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΔΟΕ και ο Αθλητισμός σήμερα είναι ένας μαφιόζικος οργανισμός των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας και γύρω από αυτών υπάρχει ένα μεγάλο παρασιτικό μαφιόζικο στρώμα δημοσιογράφων και ποικίλων τρωκτικών…
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 09, 2008 11:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από παράλειψη δεν είχε εγκριθεί το κείμενο της
"Ολυμπιάδας".
Γράψαμε γι' αυτό χωρίς να υπάρχει στους αναγνώστες!!!

Η "Τάξη" αποκαταστάθηκε...
Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 09, 2008 9:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ολυμπιακές προβοκάτσιες

¶ρχισαν τα «παπαγαλάκια» τις γλυκερές ηθικολογικές κραυγές:

«Η Ρωσία και Γεωργία καταπατούν την Ολυμπιακή εκεχειρία. Αρχίζουν πόλεμο ανήμερα έναρξης των Ολυμπιακών»!!!

Τι ανυπόφορη και δόλια υποκρισία. Όλοι οι ηθικολόγοι Φιλισταίοι καταφεύγουν σε τέτοια τεχνάσματα δολιότητας για να συγκαλύψουν και τα πραγματικά γεγονότα και την ουσία των πραγμάτων.

Ας τα δούμε συνοπτικά:

Πρώτον. Για ποια «Ολυμπιακή εκεχειρία» ή «Ολυμπιακά ιδεώδη» μιλάνε όλοι αυτοί που το παίζουν «αμερόληπτοι» και «ηθικά αγανακτισμένοι; Κάνουν ότι δεν βλέπουν:

α). Ότι η ίδια η φύση και λειτουργία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένας ανηλεής και βρώμικος πόλεμος: Πόλεμος βιομηχανιών, πόλεμος «ντόπας», πόλεμος πολιτικών σκοπιμοτήτων, πόλεμος ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας, πόλεμος φατριών της ΔΟΕ και πολλά άλλα…

β). Ότι από την πρώτη στιγμή έχει αρχίσει ο προβοκατόρικος πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της Κίνας με πρόσχημα το Θιβέτ.

γ). Ότι μέσα σε όλη αυτή τη διάρκεια του «προ-Ολυμπιακού χρόνου», αλλά και στον παρόντα χρόνο έχει κηρυχθεί πόλεμος κατά μερίδων αθλητών που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών κολοσσών των ΗΠΑ και εναντίον χωρών, όπως η Ελλάδα, με το υποκριτικό πρόσχημα του ντοπαρίσματος.
Οι πλανητικοί ηγεμόνες της «ντόπας» με τους προβοκατόρικους μηχανισμούς τους και οι «μαφιόζοι» της ΔΟΕ κηρύσσουν πολεμικές «σταυροφορίες» κατά της «ντόπας» με θύματα τους στόχους των υπερεθνικών και των ΗΠΑ.
Οι εγχώριοι «λακέδες» και τα πολύχρωμα «παπαγαλάκια» σκούζουν με ηθικολογικά αναθέματα πάνω στα «πλήκτρα» της ιμπεριαλιστικής και μαφιόζικης Ολυμπιακής «σταυροφορίας»: Καρατομούν τα θύματα και όχι τους θύτες και τους παραγωγούς της «ντόπας»!!!

Δεύτερον. Μιλάνε για «Ολυμπιακή εκεχειρία», αλλά για τους εμπρηστές που μας καίνε δεν βγάζουν άχνα. Τα αφεντικά των εμπρηστών, που δεκαετίες τα συγκαλύπτουν, είναι τα ίδια που συμμετέχουν στις ταυρομαχίες των Ολυμπιακών. Αυτά τα αφεντικά δεν τα πιάνει η «εκεχειρία»; Αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί που καίνε την Ελλάδα πάνω από 36 χρόνια μένουν ΠΑΝΤΕΛΩΣ στο απυρόβλητο. Οι ηθικολόγοι Φιλισταίοι ούτε καν διερωτώνται πώς αυτοί οι μακάβριοι, τρομοκρατικοί μηχανισμοί «σίγησαν», έκαναν δηλαδή «εκεχειρία, σε δύο μόνο περιπτώσεις: Όταν ήταν να δώσουν στο Σημίτη τους Ολυμπικαούς Αγώνες και το 2004 που γινόντουσαν οι Ολυμπιακοί!!!

Τρίτον. Τώρα που η Γεωργία καθαρά υποκινούμενη από τις ΗΠΑ (αυτό το αντιλαμβάνονται και τα μωρά) επιτίθεται και δολοφονεί αμάχους και Ρώσους δεν καταπάτησε αυτή την «εκεχειρία», αλλά και οι Ρώσοι!!!

Ξαναβρίσκουμε εδώ το δόλιο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων».
Για να συγκαλύψουμε την ΟΥΣΙΑ, δηλαδή την κακουργηματική προβοκάτσια των ΗΠΑ που υλοποιήθηκε μέσω της Γεωργίας, μοιράζουμε τις ευθύνες ανάμεσα στη Γεωργία που επιτέθηκε και στην Ρωσία που αντέδρασε στην επίθεση. Τι θα ήθελαν, δηλαδή, όλοι αυτοί οι δόλιοι ηθικολόγοι. Να δέχεται επίθεση η Ρωσία και αυτή να λέει: «Τώρα, θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο να χτυπήσετε γιατί έχουμε Ολυμπιακούς αγώνες και θα καταπατηθεί η εκεχειρία!!!

Αντί να ξεσκεπαστεί και να καταγγελθεί η προβοκατόρικη, τρομοκρατική στρατηγική των ΗΠΑ που υλοποιείται μέσω του προτεκτοράτο της (Γεωργία), συγκαλύπτονται τα πάντα και σχίζουν τα ιμάτιά τους οι ηθικολόγοι Φιλισταίοι (μίσθαρνα όργανα ή ηλίθιοι δημοσιοκάφροι) για τη «καταπάτηση της εκεχειρίας» από Γεωργία και Ρωσία.

Οι τρομοκράτες της υφηλίου και οι γκάνγκστερ του πλανήτη μένουν στο απυρόβλητο, μέσω αυτού του ύπουλου σοφίσματος των «ίσων αποστάσεων».


Για άλλη μια φορά: ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ρεπόρτερ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 10, 2008 8:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα παρακρατικά παπαγαλάκια


¶ρχισαν και τα «ακροδεξιά» παρακρατικά «παπαγαλάκια» τις αμερικανοτσολιάδικες προπαγανδιστικές διαστροφές τους.

Εδώ και 40-50 μέρες περίπου ξαναβγήκε στην «πιάτσα» η «περσόνα» μέλους της «Χρυσής Αυγής» που έγραφε παλιότερα και στον «Ελεύθερο κόσμο» και είχε εμφανιστεί και στο ΡΕΣΑΛΤΟ: «ΙΑΣΩΝ»!!!

Αυτή η περσόνα με έδρα τις «Θερμοπύλες» (μπλοκ Βορίδη-Ζαφειρόπουλου) άρχισε συστηματικά τις αντικομουνιστικές και αμερικανοτσολιάδικες υστερίες: Υστερίες που φιλοξενούσαν αφειδώς τα μαζικά, δημοσιογραφικά μπλοκ!!!

Όπως και το τελευταίο αμερικανοτσολιάδικο κείμενο του διαβόητου ΙΑΣΩΝΑ εναντίον της Ρωσίας που «ποδοπάτησε» την «Ολυμπιακή εκεχειρία»!!!

Βλέπετε ό,τι γράφεται διακριτικά υπέρ των Αμερικανών τα φιλοξενούν τα «ελεύθερα» δημοσιογραφικά μπλοκ.

Το παραπάνω κείμενο του Θύμιου τους έχει σταλεί: Να δούμε θα το δημοσιεύσουν; Του ΙΑΣΩΝΑ της «Χρυσής Αυγής» ποζάρει ήδη…

Τι αποκρύβουν οι αμερικανοτσολιάδες: ακροδεξιοί παρακρατικοί (τύπου ΙΑΣΩΝΑ) και «αριστερούληδες»; Τέτοια ομοφωνία των άκρων!!!

Το πλέον ουσιαστικό που αποκρύβεται είναι ότι η Τυφλίδα αποτελεί προτεκτοράτο των ΗΠΑ. Πριν ένα μήνα ήταν εκεί η Κοντολίζα Ράις.

Από τα τέλη Ιουλίου γίνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις, στηριγμένες στις πλάτες των ΗΠΑ, δηλαδή η επίθεση της Γεωργίας κατά της Οσετίας ήταν προσχεδιασμένη.

Το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι Αμερικανοί, επιδιώκουν, μέσω του προτεκτοράτο τους να πετύχουν τον έλεγχο όλης της χώρας. Έτσι θα επιταχυνθούν και οι διαδικασίες ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, μαζί με την Ουκρανία.

Αντικειμενικά, λοιπόν, η ένταξη στο ΝΑΤΟ προβοκάρισε την επιθετική γραμμή της Τιφλίδας.

Η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία, είναι δύο περιοχές της Γεωργίας, που μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, από το 1992, έχουν κηρύξει την «ανεξαρτησία» τους, με τα όπλα, διώχνοντας τους Γεωργιανούς, και αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το θέμα της ένταξής τους στη Ρωσική Ομοσπονδία. Μάλιστα, μεγάλο μέρος των πολιτών στη Νότια Οσετία και στην Αμπχαζία έχει ήδη πάρει τη ρωσική υπηκοότητα.

Οι περιοχές της Κασπίας και του Καυκάσου είναι πλούσιες σε πρώτες ύλες κι ενεργειακούς πόρους, αλλά και τόποι περάσματος αγωγών. Είναι το «ψητό», που η «μυρωδιά» τραβά τα «λιοντάρια», τους «λύκους» και τις «ύαινες» του ιμπεριαλισμού, που θέλουν να το κατασπαράξουν.

Μετά την απόσχιση του Κόσσοβου προωθούνται οι πολεμικές στρατηγικές των ΗΠΑ εντατικά και στις περιοχές του Καυκάσου.

ΟΛΑ αυτά τα αποκρύβουν οι αμερικανοτσιλιάδες και τα φασιστάκια τύπου ΙΑΣΩΝΑ!!!

Αποκρύβουν, στο όνομα της ύπουλης και υποκριτικής καταπάτησης της «Ολυμπιακής εκεχειρίας» όλους τους σχεδιασμούς των Αμερικανών.

Αποκρύβουν ακόμα και το γεγονός ότι η είναι η ΓΕΩΡΓΙΑ με «εντολή» των ΗΠΑ που ξεκίνησε την επίθεση εναντίον της Οσετίας σπέρνοντας το θάνατο σε αμάχους και Ρώσους στρατιώτες.

Επιτίθενται όλοι αυτοί σε αυτούς που δέχτηκαν την επίθεση και αντεπιτεθήκαν και κυρίως στη ΡΩΣΙΑ, το μεγάλο αντίπαλο των ΗΠΑ στην περιοχή.

¶ξιος ο μισθός τους. Ο ρόλος τους γνωστός, καθώς γνωστοί είναι και οι παρακρατικοί ακροδεξιοί τύπου ΙΑΣΩΝΑ…

Αλλά και τόση πρεμούρα μερικών να αναδημοσιεύουν τα κείμενα όλων αυτών…
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 10, 2008 10:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σύντροφε και φίλε «ρεπόρτερ».

Ορθότατες οι επισημάνσεις σου.


Θέλω, ωστόσο, να διευκρινίσω ότι ο «ΙΑΣΩΝ» που είχε γράψει στο ΡΕΣΑΛΤΟ και πράγματι έγραφε και στον «Ε.Κ.» εμφάνιζε εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις και το γραφτό του ήταν εντελώς διαφορετικό.

Μπορεί φυσικά να εμφανίζεται με ποικίλες μεταμφιέσεις!!!

Αλλά πιστεύω ότι αυτός ο «ΙΑΣΩΝ» που αναφέρεις είναι ακροδεξιό πρόσωπο που μάλλον προβακάρει την «περσόνα» του Παλαιού…

Εξάλλου και στο «Πολιτικό Καφενείο» εμφανίστηκε κάποιος «Ιάσωνας», με άλλο δείγμα και φιλοσοφία γραφής.

Σίγουρα υπάρχει κάτι το ύποπτο σε όλο αυτό το σκηνικό: Τα γνωστά προβοκατόρικα παιχνίδια των «ακροδεξιών» παρακρατικών. Μεταμφιέζονται και προβοκάρουν τα πάντα…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ολυμπιάδα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 10, 2008 2:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ζοφερό εως Οργουελικό το τοπίο, πλήρης ο εκφυλισμός.

Φταίτε και εσείς αγαπημένοι μου αθλητές. Εσείς που δε μιλήσατε το 2004 και ακόμα παραμένετε σιωπηλοί, σαν τους αμνούς στο σφαγείο του αφέντη που περιμένουν τη σειρά τους.

Το 2004 ανεχτήκατε το πογκρόμ Κεντέρη - Θάνου. Εκτός της Φανής δε μίλησε κανείς. Έπειτα 4 χρόνια ησυχία, λες και δεν υπήρχαν αθλητικά δρώμενα. Λες και το ντόπινγκ αφορά μόνο τους Ολυμπιακούς. Και ξάφνου, 4 χρόνια μετά, άρχισαν οι διωγμοί: Ομάδα άρσης βαρών. Δε μιλήσατε. Κολυμβητές. Δε μιλήσατε. Στίβος, εξακολουθείτε να σιωπάτε.

Όσο για τους σπόνσορες; Φαντάζουν γίγαντες στη Ελλαδιστάν, αλλά παραμένουν παγκόσμιοι νάνοι. ¶λφα Τράπεζα πίστεως (¶λφα Μπάνκ). Σε άλλο πλανήτη, βγαίνει με ολοσέλιδες στις εφημερίδες διαφημίζοντας το καμάρι της, τον Γκούση. Κάποιος πρέπει να τους πεί ότι το μεγάλο αφεντικό έφαγε και τον Γκούση. Οπότε κυρία ¶λφα Μπάνκ, καλή η μαγκιά σας στον Έλληνα κακομοίρη δανειολήπτη που του πίνετε το αίμα, αλλά έξω από το μαντρί, σκύβετε το κεφάλι στον αφέντη. Είστε ΜΗΔΕΝ.

Η ΔΟΕ με γελοίες αιτιάσεις αποκλείει την ΧΡΥΣΗ Ολυμπιονίκη Κατερίνα έπειτα από 30 μέρες "Γκουαντάναμο".
Καπηλευόμενη πραξικοπηματικά την "ανεξάρτητη" Ελληνική δικαιοσύνη. Η ΕΟΕ βεβαίως θα σκύψει το κεφάλι όπως κάνει πάντα.

Εσείς καλοί μου αθλητές, για πρώτη φορά στη ζωή σας έχετε την ευκαιρία να στεφθείτε Χρυσοί Ολυμπιονίκες στους πραγματικούς Ολυμπιακούς. Της ζωής, της κοινωνίας, της Υπερηφάνειας. Αποχωρήστε μαζικά από το Οργουελικό πανηγύρι της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και των πολυεθνικών. Αποχωρήστε με το κεφάλι ψηλά και αφήστε απελπιστικά μόνους το Νικολάου, τη Ντόρα, τον Κοκό και τις λοιπές περσόνες. Έκθετους στα αφεντικά τους.

www.olympia.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Κατηγορώ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 10, 2008 5:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το "κατηγορώ" της Θάνου


"Ήταν η τελευταία πράξη μίας προαναγγελθείσας ειλημμένης απόφασης, μίας μεθοδευμένης προσπάθειας να μην αγωνιστώ, να μην διεκδικήσω και να μην κερδίσω άλλο ένα μετάλλιο για την πατρίδα μου.

Από τη στιγμή που δεν κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να με κάμψουν αγωνιστικά και ηθικά, να με κάνουν να υποκύψω στις πιέσεις να μη συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, έπεσαν οι μάσκες και φτάσαμε σε αυτή την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση που προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια ισονομίας, ισότητας και δικαίου στον πολιτισμένο κόσμο.

Τέτοιες ολοκληρωτικής αντίληψης πρακτικές και αποφάσεις είναι που προσβάλλουν το αθλητικό πνεύμα και το Ολυμπιακό Ιδεώδες που γεννήθηκαν στην πατρίδα μου.

Αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στους στίβους αλλά και έξω από αυτούς με πείσμα και υπερηφάνεια, με τιμή και ελεύθερο πνεύμα και αυτό τουλάχιστον είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μου το στερήσουν τέτοιες ή παρόμοιες αποφάσεις παρωδία".
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες