Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ: Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 11:41 am    Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ: Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ: Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, οι ηγέτες του UCK που δεν άφησαν ούτε εκκλησάκι και τάφο Σέρβικο στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και οι Κροάτες ηγέτες της Κροατίας και οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας είναι ευυπόληπτα πρόσωπα , μέλη της διεθνούς κοινότητος .

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, οι Μπους, Μπλέρ , Κλάρκ , Ολμπράιτ, Χόλμπρουκ, Περλ κλπ που κονιορτοποίησαν την Σερβία χωρίς καν την συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα , οι πρόεδροι Κλίντον, Μπους(πατέρας και υιός) που ευθύνονται για τον θάνατο άνω των 1.500.000 ψυχών Ιρακινών και 4.500 περίπου Αμερικανών που πέθαναν εξ αιτίας των δύο πολέμων και του εμπάργκο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, δεν είναι.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, οι Αμερικανοί πρόεδροι(Κέννεντι, Τζόνσον, Νίξον) που επι 7ετία ισοπέδωσαν το Βιετνάμ με εκατομμύρια νεκρούς Βιετναμέζους και 45.000 χιλιάδες Αμερικανούς νεκρούς, δεν είναι .

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα , οι εγκληματίες του Ισραήλ που εκτελούν συστηματική γενοκτονία επί 60 χρόνια των Παλαιστινίων, δεν είναι.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, οι Τούρκοι στρατοκράτες σφαγείς του Κυπριακού λαού δεν είναι . [Αυτούς όχι μόνον η Διεθνής Κοινότητα τους αναγνώρισε πανηγυρικά την σφαγή αλλά και οι ίδιοι οι σφαγιασθέντες Κύπριοι τώρα τους φιλούν τις ματωμένες μπότες για κάποια ‘λύση’ του Κυπριακού]


Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου , όχι όμως και οι Τούρκοι στρατοκράτες που έκαναν το πογκρόμ των Ελλήνων της Πόλης το 1955.



Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου , όπως και ο Χίτλερ ήτο εγκληματίας πολέμου, όχι όμως οι Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ που ισοπέδωσαν τη Δρέσδη και τις άλλες Γερμανικές πόλεις με θύματα αμάχους . Αλλά και για την πυρπόληση από τα Αμερικανικά αεροπλάνα με εμπρηστικές βόμβες ναπάλμ του Τόκιο με 150.000 νεκρούς αμάχους.

Ο Ραντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, όπως και ο Χίτλερ ήτο εγκληματίας πολέμου , αλλά ο πρόεδρος Τρούμαν που έρριξε τις ατομικές βόμβες στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι δεν είναι.

Ο Ραντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου , το κράτος των Νεοτούρκων που εξόντωσε 1,5 εκατομμύρια Αρμενίους, 750.000 Ποντίους, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Πόλης και της Μικράς Ασίας και εξερρίζωσε 3,5 εκατ. Ελλήνων από τις εστίες τους δεν είναι. Μόνον το Ολοκαύτωμα των Εβραίων θεωρείται Γενοκτονία.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, όχι όμως και το βαθύ Τουρκικό κράτος που εξαφάνισε άνω των 5.000 Κουρδικών χωριών , σκότωσε- και συνεχίζει να σκοτώνει-δεκάδες χιλιάδες Κούρδους . Η Τουρκία είναι ο καλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ και των ΗΠΑ .

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου και ευθύνεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος, όχι όμως οι ΗΠΑ που ευθύνονται για σωρεία πραξικοπημάτων, βομβαρδισμών, εμπάργκο και άλλων πράξεων βίας , διαρπαγών και βαρβαρότητος ανά τον κόσμο.

Τώρα που είναι στα χέρια σας το θήραμα, δικάστε και καταδικάστε τον Ράντοβαν Κάρατζιτς στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης-το γνωστό και ως ‘καγκουροδικείο’-για να ξεπλύνετε όλα τα αμαρτήματα σας , δεδομένου ότι δεν μπορέσατε να το κάνετε με τον Μιλόσεβιτς διότι δεν σας βγήκαν οι μαρτυρίες. Τώρα ο Κάρατζιτς είναι το εξιλαστήριο θύμα σας . Θα καθαρίσει τις αιματοβαμμένες μπότες σας και τα παπιγιόν σας από το αίμα αθώων.

Ωραία!! την κοινή γνώμη την εξαπατάτε με τα ΜΜΕ, όμως πως θα βολέψετε την συνείδηση σας, αν έχει απομείνει ένας κόκκος από αυτήν;
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 2:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να προσθέσω κι εγώ κάτι...

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ήταν εγκληματίας, ενώ ο πρόεδρος των βοσνιομουσουλμάνων, Αλία Ιζετμπέκοβιτς, το κολλητάρι του Οζάλ που απέκοψε τη Βοσνία από τη Γιουγκοσλαβία, δεν ήταν.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ήταν εγκληματίας, ενώ ο Φράνιο
Τούτζμαν, ο ιδρυτής του νεοφασιστικού προτεκτοράτου της Κροατίας, ο Ουστάσι εξολοθρευτής των Σέρβων της Κράινα, δεν ήταν.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ήταν εγκληματίας, ενώ ο Χασίμ Θάτσι, Ο Αγκίμ Τσέκου, ο Ραμούς Χαραντινάι, οι UCKάδες "πρωθυπουργοί" και "πρόεδροι" του Κοσόβου, που έσφαζαν σέρβους αλλά και φιλήσυχους αλβανόφωνους και πουλούσαν τα όργανά τους, δεν ήταν.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Χαραντινάι δικάστηκε και αθωώθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο θα πάνε τον Κάρατζιτς.

Διασυρμό (ο Χόλμπρουκ αποκάλεσε Οσάμα μπιν Λάντεν τον Κάρατζιτς! ποιός; ο αρχιτέκτονας του αίσχους του Νταίητον!), δίκες-παρωδία (ας θυμηθούμε το θίασο του ΔΠΔ στη δίκη Μιλόσεβιτς), παραποίηση της αλήθειας (η δήθεν σφαγή της Σρεμπρένιτσα), φυλάκιση, θάνατο υπό μυστηριώδεις συνθήκες (ο Μιλόσεβιτς).

Αυτά, επιφυλάσσει η Νέα Τάξη σε όσους ηγέτες αντιστέκονται στις επιβουλές της.
Οι ηγέτες γεννιούνται όμως από τους λαούς σε ώρες ανάγκης.
Όσο θα υπάρχουν λαοί που θα αντιστέκονται, θα ξεπηδούν ηγέτες αντίστασης.
Και οι προδότες, όπως οι φιλοδυτικοί και οι "αναγεννημένοι Σοσιαλιστές" του Βελιγραδίου, θα έχουν πάντα την τύχη που τους αξίζει: τρεις σφαίρες στο κεφάλι, όπως τις έλαβε ο προδότης Τζίντζιτς που παρέδωσε στη Χάγη το Μιλόσεβιτς.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΡΑΤΚΟ ΜΛΑΝΤΙΤΣ!
ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΒΡΕΙ,
ΧΕΡΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΔΕΙΞΕΙ!
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 3:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΜΦΩΝΩ και επαυξάνω σ. Μπρακούλια!

Ό,τι στρέφεται εναντίον του αυτοκρατορικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού είναι "εγκληματίες πολέμου"!!!

ΟΣΟΙ υμνούν τους εγκληματίες της υφηλίου είναι οι "προοδευτικοί", οι "δημοκράτες" οι "καλοί αριστεροί"!!!

Αυτά γι κάποιους που προτάσσουν το "αντικομμουνιστικό Μνημόνιο" των ιμπεριαλιστών σαν "στοιχείο" για τα "εγκλήματα" του κομμουνισμού και του ΚΚΕ.
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 5:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ΚΚΕ για τη σύλληψη Κάρατζιτς

Σε σχόλιο για τη σύλληψη Κάρατζιτς το ΚΚΕ αναφέρει ότι «η νέα κυβέρνηση της Σερβίας υποκύπτοντας στις πιέσεις των ΗΠΑ-ΕΕ συνέλαβε και ετοιμάζεται να εκδώσει τον Ράντοβαν Κάρατζιτς στο παράνομο και ανυπόληπτο, όπως αποδείχτηκε όλη αυτή την περίοδο, δικαστήριο της Χάγης».

«Είναι το ίδιο δικαστήριο που έχει την ευθύνη για τον εγκλεισμό και θάνατο του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Μιλόσεβιτς, επειδή τόλμησε να αντισταθεί στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της χώρας του» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση..

«Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα έπρεπε να ήταν ο τότε ΓΓ του ΝΑΤΟ και οι τότε πρωθυπουργοί της Ατλαντικής Συμμαχίας, για τα μαζικά εγκλήματα σε βάρος των λαών της Γιουγκοσλαβίας, για την απόσχιση του Κοσόβου και την έξαρση του εθνικισμού και των απειλών για την ειρήνη που ζούμε σήμερα στη περιοχή» επισημαίνει το ΚΚΕ.
Επιστροφή στην κορυφή
Περίεργος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 7:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΛΑ τα καθεστωτικά σκυλιά πανηγυρίζουν για τη σύλληψη του Κάρατζις. Χαρές μεγάλες οι δωσίλογοι των ΜΜΕ και της «διανόησης». Αλλά και το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της πλανητικής μαφίας εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του. ¶λλοι ανοικτά, όπως η Ντόρα και άλλοι ΣΙΩΠΗΡΑ, για να μην εκτεθούνε στον ελληνικό λαό.
Εκτός από το ΚΚΕ που καταδίκασε ανοικτά τη διεθνή μαφία οι άλλοι τι κάνανε;
Γνωρίζει κανείς αν είπαν και τι είπαν οι χέρι-χέρι;
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 7:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σωστός!
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ, ήταν η πιο σωστή που μπορούσε να γίνει για την περίσταση.
Τόλμησε και ονόμασε τους αληθινούς υπεύθυνους για την τραγωδία της Γιουγκοσλαβίας.
Να γιατί το ΚΚΕ, είναι στόχος νεοταξιτών προβοκατόρων, να γιατί το ΚΚΕ παρόλη τη μιζέρια, τη φοβία, τη δειλία και την ηττοπάθειά του είναι το μόνο ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ πολιτικό σχήμα ανατροπής.
Φυσικά, οι "εθνικιστές" (λάθος! αυθεντικοί δεξιοί αυτοαποκαλούνται τώρα!) του ΛΑΟΣ έκαναν μόκο για τον Ορθόδοξο αδελφό Κάρατζιτς, τί άλλο θα έκαναν οι εθνικό-αμερικανό-φρονες;
Επιστροφή στην κορυφή
παρκομετροφάγος



Ένταξη: 20 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 23, 2008 12:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
Εκτός από το ΚΚΕ που καταδίκασε ανοικτά τη διεθνή μαφία οι άλλοι τι κάνανε;
Γνωρίζει κανείς αν είπαν και τι είπαν οι χέρι-χέρι;


Αγαπητέ περίεργε
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για τα χέρια-χέρια.

Είμαι σε θέση, να γνωρίζω ότι το ΔΗΚΚΙ έδωσε στα ΜΜΕ δελτίο τύπου σχετικά με το θέμα.
Το ότι τα ΜΜΕ φίμωσαν το ΔΗΚΚΙ για άλλη μια φορά, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μόνο το ΚΚΕ καταδικάζει τέτοια ρουφιανιλίκια
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 23, 2008 9:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στα πρώτα τεύχη του το Ρεσάλτο είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο που αποδείκνυε ότι η λεγόμενη "σφασή της Σεμπρένιτσα" δεν έγινε ποτέ. Μπορούμε μήπως να το έχουμε στο internet?
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 23, 2008 9:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΙΣΩΣ αύριο να πάει κάποιος στο γραφείο και έτσι
θα τοποθετηθεί το κείμενο...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 23, 2008 12:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
To δελτίο τύπου των χέρι-χέρι για τον Κάρατζιτς.
¶ρες μάρες κουκουνάρες και στο βάθος κακαράντζες!
Καμμία καταδίκη της σύλληψης, καμμία καταδίκη της διάλυσης και των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, ούτε καν αναφέρονται αυτά και εκείνοι που τα έκαναν!
Για το ξεπούλημα και τον εξευτελισμό των Σέρβων "ορθόδοξων αδελφών" τσιμουδιά.
Κατά τα άλλα ο Ντενκτάς, το όργανο των στρατοκρατών της ¶γκυρας, τους μάρανε!

Είναι όμως τυπικό του πως ρίχνουν στάχτη στα μάτια των όσων αφελών πατριωτών τους ακούνε.
Η "μεγάλη δύναμη", η σύμμαχος και φίλη χώρα που μας έσωσε από τον κομμουνισμό και πρέπει να της είμαστε αιώνια ευγνώμονες -όπως γράφει το καταστατικό του ΛΑΟΣ- δεν πρέπει να θιχτεί ούτε σ'ένα δελτίο τύπου!

Αγύρτες, προβοκάτορες, αμερικανάκια, ψευτοπατριώτες!
Διαβάστε και μόνοι σας:

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΤΕΝΚΤΑΣ;

Ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, διατελέσας και πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας (1992-1996) Ράντοβαν Κάραζιτς συνελήφθη και οδηγείται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου. Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την διεύρυνση Ολι Ρεν δήλωσε, ότι πρόκειται για “σημαντικό επίτευγμα στο πλαίσιο των προσπαθειών της Σερβίας για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Αλήθεια για την Τουρκία, μία χώρα με βαρύ ποινικό μητρώο, ζητήθηκε ανάλογο τίμημα για την ένταξή της στην Ε.Ε; Σήμερα που αποκαλύπτονται στην Κύπρο οι ομαδικοί τάφοι των Ελλήνων της Κύπρου και Ελλαδιτών αγνοούμενων, που υπήρξαν θύματα των μαζικών εκτελέσεων του Ραούφ Ντενκτάς και της παραστρατιωτικής του οργάνωσης, γιατί αυτός ο εγκληματίας πολέμου κυκλοφορεί ελεύθερος; Σε ποια διαβήματα προέβη η ελληνική αλλά και η Κυπριακή Κυβέρνηση ώστε και αυτός να λογοδοτήσει στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου της Χάγης;
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 23, 2008 2:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ιντερνετικοί διαπλεκόμενοι

Μπρακούλια έτσι ακριβώς είναι. Με μικρά πηδηματάκια και περί «ανέμων και υδάτων» αποστασιοποιούνται όλοι, βγάζοντας από τα «συρτάρια», τη δόλια προβοκατόρικη λογική των «ίσων αποστάσεων». Κανένας δεν τοποθετείται με σαφήνεια πάνω στο ΝΑΤΟϊκό έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας και τις σημερινές επιπτώσεις του. Μια από αυτές είναι η σύλληψη ενός εθνικού ηγέτη και ο διασυρμός του στο Νεοταξικό δικαστήριο σαν εγκληματίας πολέμου.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μιλάει καθαρά: Ότι δεν νομιμοποιούνται οι σφαγείς των λαών και οι διεθνείς εγκληματίες, τα αποτρόπαια καθεστώτα των υπερεθνικών να δικάζουν αυτούς που τους αντιστέκονται, σαν «τρομοκράτες» και «εγκληματίες πολέμου».

Για τον ΛΑ.Ο.Σ δεν έχουμε καμιά αμφιβολία στο πού ανήκει και στον άθλιο ρόλο που παίζει: Σηκώνει την γροθιά του εναντίον της Νέας Τάξης και εξωραΐζει ή παρασιωπά παντελώς τα εγκλήματα της Νέας Τάξης. Και το χειρότερο, όπως ορθά αναφέρεις, φιλάει την μπότα των Αμερικανών.

Οι λαλίστατοι σε φαιά αντικομουνιστική προπαγάνδα καταπίνουν τη νεοταξική, μαφιόζικη σύλληψη ενός εθνικού ηγέτη που η χώρα του έγινε στάχτες και καπνίζοντα ερείπια από την κακουργηματική θηριωδία της ΝΑΤΟϊκής συμμορίας. Παρασιωπούν και συγκαλύπτουν τα πάντα.

Το ίδιο κάνουν και κάποιοι ιντερνετικοί διαπλεκόμενοι που μας το παίζουν αντικαθεστωτικοί. Η ίδια πρακτορική, προβοκατόρικη λογική των «ίσων αποστάσεων». Όλοι οι αρουραίοι και κυρίως η αρουραίοι της δημοσιογραφίας πάντα το παίζουν δήθεν «αμερόληπτοι» και «ουδέτεροι», εξωραΐζοντας έτσι τις καθεστωτικές ραδιουργίες (μέσα στις οποίες είναι) και συγκαλύπτοντας τα πραγματικά εγκλήματα.

Ένας τέτοιος είναι ο Lupus. Και το λέω με πλήρη ευθύνη και γνώση των λόγων μου. Συστηματικά, με τη δήθεν «δημοσιογραφική ουδετερότητα» (η μεγάλη απάτη) και με μια καταγγελτική ηθικολογία συγκαλύπτει την πολιτική ΟΥΣΙΑ των ζητημάτων και την καθεστωτική, πλανητική βαρβαρότητα. Τελευταίως, φαίνεται, ότι οι διαπλοκές του διευρύνθηκαν και παίζει διάφορα παιχνίδι, υιοθετώντας στο ακέραιο τη προβοκατόρικη φιλοσοφία των «ίσων αποστάσεων».

Διαβάστε τα παρακάτω:

«Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε δώσει αυστηρές οδηγίες στους διοικητές των σέρβικων μονάδων να τηρούν την συνθήκη της Γενεύης. Μάλιστα, είχαν λέει όλοι μαζί τους, και το σχετικό βιβλιαράκι.

Για την «σφαγή της Σεμπρένιτσα» έχουν γραφτεί πολλά. Το αν είναι "προπαγανδιστικό κατασκεύασμα" του «διεθνούς παράγοντα» όπως υποστηρίζουν ορισμένοι ή αν πράγματι έγινε, μέλλει να αποδειχθεί από τους ιστορικούς τους μέλλοντος. (Ίσως να φανεί και στην δίκη)»


Ολόκληρο το κείμενο είναι εδώ:
http://lupus002.blogspot.com/2008/07/blog-post_23.html


α). Ουδέτερος παρατηρητής, λοιπόν, ο κύριος «αμερόληπτος».

β). «Ο ίδιος υποστηρίζει»!!! Δημοσιογραφική ταχυδακτυλουργία η οποία ουσιαστικά αμφισβητεί αυτόν που «υποστηρίζει»!!! Εμμέσως γίνεται αποδοχή των κατηγοριών εναντίον του Κάρατζις ως «εγκληματία πολέμου»!!!

γ). Η κορύφωση της προβοκατόρικης λογικής είναι οι «ίσες αποστάσεις» στο ζήτημα της Σεμπρένιτσα. Τόσα και τόσα έχουν αποκαλυφθεί, τόσα και τόσα ντοκουμέντα έχουν δει το φως και ο κύριος αυτός δεν γνωρίζει αν είναι προβοκάτσια: Έχουν ομολογηθεί οι προβοκάτσιες και το παίζει, ο Lupus, Κινέζος!!!

Και παραπέμπει στους ιστορικούς του μέλλοντος!!!

Και το πιο ωραίο: ίσως η αλήθεια(!) να φανεί στη Δίκη!!!

Σε ένα δικαστήριο των παγκόσμιων ληστών και εγκληματιών!!!

Έχουν πιάσει δουλειά στη μπλοκόσφαιρα πολλοί διαπλεκόμενοι κι πολλοί μεταμφιεσμένοι προβοκάτορες. Κάποιοι, το ομολογούμε μας ξεγέλασαν και εμάς σε ένα πρώτο στάδιο.
Τους δίνουμε όμως την εξής υπόσχεση: Θα τους αποκαλύψουμε, για να γνωρίζουν οι αυθεντικοί μπλόκερ με τι κουμάσια έχουν να κάνουν.
Θα του αποκαλύψουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ και αν χρειαστεί και προσωπικά, όταν συλλέξουμε και άλλα ακόμα στοιχεία…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 23, 2008 3:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχεις δίκιο σ.Νταβέλη, τα πιο πιστά τσιράκια της πρεσβείας, τα βλέπεις, τα καταλαβαίνεις, τα μυρίζεσαι αμέσως.

Οι δήθεν βαρύγδουποι "σοβαροί" και "αντικειμενικοί" που τηρούν δήθεν "ίσες αποστάσεις" είναι οι χειρότεροι γιατί μπερδεύουν και αποπροσανατολίζουν πιο εύκολα απ'ότι οι σεσημασμένοι.

Πάντως, για μένα το πιο ανατριχιαστικό σημείο τηςπροβοκατόρικης "αντικειμενικότητας" των "ίσων αποστάσεων" είναι εκεί που λέει ότι "το αν η «σφαγή της Σεμπρένιτσα» είναι "προπαγανδιστικό κατασκεύασμα" του «διεθνούς παράγοντα» όπως υποστηρίζουν ορισμένοι ή αν πράγματι έγινε, ίσως να φανεί και στην δίκη του Κάρατζιτς".

Δηλαδή η δίκη του Μιλόσεβιτς, κατά την οποία γελοιοποίησε το θίασο του ΔΠΔ αναγκάζοντάς τον να απαλλάξει τη Σερβία (με ξεχωριστή δικαστική απόφαση
αργότερα) από κάθε ευθύνη στη δήθεν σφαγή, δεν του φθάνει του κ. Λούπους για να τον πείσει ότι στη Σρεμπρένιτσα κατασκευάσθηκε ένα προπαγανδιστικό τερατούργημα, ένα ιστορικό ψεύδος!

Δεν του φθάνουν του κ.Λούπους οι δίκες τόσων άλλων Σέρβων, Σερβοβοσνίων και Σέρβων της Κράινα για να πεισθεί πως το ΔΠΔ με τις αποφάσεις του προσδίδει νομική εγκυρότητα στα νεοταξικά προπαγανδιστικά τερατουργήματα που στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογίες για τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. (και φυσικά κουβέντα για τους βομβαρδισμούς και για το ποιοί τους έκαναν και ότι πρέπει να δικαστούν κι αυτοί -τσιμουδιά ο κ.Λούπους
που εδώ μου θυμίζει πολύ το δελτίο τύπου του ΛΑΟΣ).

Ο κ.Λούπους περιορίζεται μόνο να πει έτσι γενικά ότι το ΔΠΔ έχει "επιλεκτική λογική".
Γιατί δεν λέει πως όταν δικάζονται από το ΔΠΔ Σέρβοι, πάντα καταδικάζονται ενώ κροάτες, βοσνιομουσουλμάνοι, UCKάδες χασάπηδες που έκαναν τα ίδια και ακόμη χειρότερα, αθωώνονται πανηγυρικά;


Εδώ τη διάδοχο του Κάρατζιτς, Μπιλιάνα Μπλάβσιτς που τον διαδέχθηκε στην ηγεσία των Σερβοβοσνίων, κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου, παραδόθηκε αυτοβούλως στο ΔΠΔ και συνεργάστηκε μαζί του καταθέτοντας εναντίον των πρώην προισταμένων της, τη γέλασαν και δευτεροβάθμια, της αναίρεσαν την αρχική μειωμένη βάσει συμφωνίας ποινή και της έριξαν άλλα δέκα χρόνια ενώ η ίδια πλησιάζει τα 80, ο κ.Λούπους χρειάζεται να δει μία ακόμη δίκη για να πειστεί για το στημένο της δικαστηρίου και των υποθέσεων που δικάζει!!!

Πάλι καλά δηλαδή που παραδέχεται πως είναι αμφιλεγόμενο (!!!) και ανυπόληπτο!!!

Λένε ότι "οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από τα ψέματα".
Ο κ.Λούπους ξέρει καλά πως να το κάνει.

Αλήθεια, πόσο μεγάλη -αλλά και ταυτόχρονα θλιβερή- δικαίωση είναι για τους συντρόφους που επεσήμαναν και ανέλυσαν τη γενικευμένη προβοκάτσια της συγκεκριμένης περιόδου, να βλέπουν αυτή να επεκτείνεται και σε θέματα, όπως η σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς!
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 23, 2008 5:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έτσι, για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, δείτε μία πραγματικά Αριστερή άποψη, χωρίς "ίσες αποστάσεις" και "δημοσιογραφικές αντικειμενικότητες" ή ιδεολογικές κωλοτούμπες όπως τις λέω εγώ.


Ο Κάρατζιτς προς εκτέλεση
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ωραία τα παραμύθια περί της δήθεν «τυχαίας» σύλληψης του «εγκληματία πολέμου» Ράντοβαν Κάρατζιτς, ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, ο οποίος καταζητείται από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από το 1995. Ολες αυτές οι ιστορίες περί του «μεταμφιεσμένου γέροντα με μακριά άσπρα μαλλιά και γένια, με χοντρά μυωπικά γυαλιά», προσθέτουν το απαραίτητο φολκλορικό στοιχείο, αλλά φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ψυχρή πολιτική απόφαση και τίποτα περισσότερο ήταν η σύλληψη του Κάρατζιτς.

Η τύχη του είχε προκαθοριστεί εδώ και δύο εβδομάδες -από τη στιγμή που στο Βελιγράδι σχηματίστηκε κυβέρνηση υποτελής στις ΗΠΑ και την ΕΕ με τη συμμετοχή και των Σοσιαλιστών του κόμματος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος «εκτελέστηκε ιατρικά» στο κελί του στη Χάγη κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δίκης του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Μόλις, μάλιστα, ο νέος ηγέτης των Σοσιαλιστών Ιβιτσα Ντάτσιτς, τον οποίον οι σκληροί του κόμματος κατηγορούσαν ως «Κουίσλινγκ», ανέλαβε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κάθε ενημερωμένος παρατηρητής ανέμενε ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης των Κάρατζιτς και Μλάντιτς.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο ηγέτης των Σοσιαλιστών θα κατορθώσει να κάνει τις εξαγορές και τους συμβιβασμούς που θα οδηγήσουν στο να παραδώσει αυτός τους Μλάντιτς και Κάρατζιτς στην ΕΕ και στις ΗΠΑ για να τους καταδικάσουν και να τους φυλακίσουν μέχρι το τέλος της ζωής τους», γράφαμε σε αυτές τις στήλες στις 10 Ιουλίου, αμέσως μετά τον σχηματισμό της σερβικής κυβέρνησης. Η λύση της απορίας μας ήρθε πολύ γρηγορότερα από όσο φανταζόμασταν.

Πολιτικός ηγέτης των ηττημένων Σερβοβόσνιων είναι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, αντίπαλος των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, ανυπότακτος εχθρός τους στην προσπάθεια εξανδραποδισμού του λαού του. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ελέγχουν απολύτως το δικαστήριο της Χάγης για τη Γιουγκοσλαβία, οπότε οποιαδήποτε αγριότητα αυτού του πολέμου στη Βοσνία μπορούν να τη «φορτώσουν» στον Κάρατζιτς μέσω της απόδοσης σ' αυτόν της πολιτικής ευθύνης. Δεν υπάρχει άλλωστε πόλεμος που οι πολιτικοί ηγέτες να είναι αμέτοχοι πολιτικά των σφαγών που διεπράχθησαν.

Δεν ενδιαφέρει όμως τις ΗΠΑ και την ΕΕ η απόδοση δικαιοσύνης. Να τσακίσουν τους Σερβοβόσνιους θέλουν που ακόμη δεν έχουν υποταχθεί πλήρως στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, παρόλο που σχεδόν δεκαπέντε χρόνια τώρα τη Βοσνία κυβερνά κάποιος «γκαουλάιτερ» των Ευρωπαίων με εξουσίες κατοχικού κυβερνήτη, ο οποίος... καθαιρεί όποιον εκλεγμένο πρόεδρο, πρωθυπουργό, υπουργό ή αξιωματούχο αρνείται να υπακούσει στις εντολές του!

Η σύλληψη και η φυλάκιση του Κάρατζιτς είναι χρήσιμες στις ΗΠΑ και την ΕΕ μόνο ως παράγοντας καταρράκωσης του ηθικού των Σερβοβόσνιων και της καθυπόταξής τους.

Το ομολόγησε ο γνωστός Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ -είναι αυτός που έκανε τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία του Ντέιτον περί Βοσνίας, το 1995- σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNN: «Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένα είδος Ρομπέν των Δασών για τους Σερβοβόσνιους που υποδαύλιζε τη διαφωνία, καθώς διέφευγε τη σύλληψη επί 13 χρόνια. Η απομάκρυνσή του από τη σκηνή θα βοηθήσει τρομερά τη δημιουργία σταθερότητας», ομολόγησε ο Χόλμπρουκ.

Ο Κάρατζιτς κρυβόταν όλα αυτά τα χρόνια εν γνώσει και με την προστασία του κρατικού μηχανισμού της Σερβίας, ο οποίος στον σκληρό πυρήνα του δεν έχει αποσαθρωθεί πλήρως από την εποχή του Μιλόσεβιτς. Δεν υπήρχε πρόβλημα άγνοιας ως προς το πού κρυβόταν. Μέχρι τώρα απλώς δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να τον παραδώσουν. Από τη στιγμή όμως που η παράδοσή του αποτέλεσε τμήμα του συμβιβασμού για την είσοδο του σοσιαλιστή ηγέτη Ιβιτσα Ντάτσιτς στην κυβέρνηση, η κατάδοση και η παράδοσή του από τον αχρείο διάδοχο του Μιλόσεβιτς ήταν ζήτημα ελάχιστου χρόνου...

Η ΣΕΡΒΙΑ ΥΠΟΤΕΛΗΣ
Ο «εξευρωπαϊσμός» ολοκληρώθηκε

Βαθύτατα ατιμωτική πράξη για μια χώρα και έναν λαό αποτελεί η παράδοση κάποιου των ηγετών του για να τον δικάσουν εκείνες οι ξένες δυνάμεις που διαμέλισαν και ακρωτηρίασαν τη χώρα αυτή. Μια τέτοια στάση αποκαλύπτει έναν αποκρουστικό εκφυλισμό τόσο πολιτικό όσο και ηθικό. Οι Σέρβοι ηγέτες το έκαναν ήδη δυο φορές -με τον Μιλόσεβιτς η πρώτη και τώρα με τον Κάρατζιτς- και ετοιμάζονται να το κάνουν και τρίτη, με τον Μλάντιτς. Ο... «εξευρωπαϊσμός» της Σερβίας ολοκληρώνεται. Μια υποτελής χώρα και ένας κάποτε υπερήφανος αλλά τώρα δουλόφρων λαός είναι πλέον έτοιμοι για να ενταχθούν στην ΕΕ, έχοντας κερδίσει το εισιτήριο μέσω του διαμελισμού της πατρίδας τους και της κατάδοσης των ηγετών τους.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 23, 2008 6:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μπράβο στο Δελαστικ!!!
Υπάρχουν ακόμα και κάποιες δημοσιογραφικές φωνές που μιλάνε καθαρά, χωρίς μισόλογα και κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΑ τεκμηριωμένα, δίχως αυτό το τέχνασμα των δολίων διαπλεκόμενων ή προβοκατόρων: Των "ίσων αποστάσεων".
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 24, 2008 1:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ-τεύχος-1

Srebrenica, το συγχωροχάρτι του ΝΑΤΟ
Γράφει ο Γιάννης Τζιάλλας

«Οι πάντες παπαγαλίζουν τους πάντες, μα κανένας δεν παρουσιάζει ισχυρά στοιχεία. Πρόσεξα ότι στην Ολλανδία, κάποιοι θέλουν να αποδείξουν με οποιοδήποτε κόστος ότι έχει συντελεστεί γενοκτονία. (…). Εάν έχουν συμβεί εκτελέσεις, οι Σέρβοι τις κρύβουν πάρα πολύ καλά. Ωστόσο, εγώ δεν πιστεύω τίποτα απ’ όλ’ αυτά. Την ημέρα μετά την πτώση της Srebrenica, 13 Ιουλίου, έφτασα στο Bratunac κι έμεινα εκεί για οκτώ ημέρες. Είχα τη δυνατότητα να πάω οπουδήποτε ήθελα. Μου παραχωρήθηκε κάθε δυνατή βοήθεια. πουθενά δεν εμποδίστηκα.»
Captain Schouten
Στρατιωτικός Διοικητής Ο.Η.Ε
Het Parool, 27 Ιουλίου 1995


Φέτος τον Ιούλιο κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπογραφών το οποίο ζητά την καταδίκη της μεγάλης σφαγής των 8.000 αμάχων στη σερβική πόλη Srebrenica, «τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οργανωμένη εν ψυχρό με στόχο την εθνοκάθαρση, την οποία η διεθνής κοινότητα δεν απέτρεψε παρά την ανειλημμένη υπόσχεσή της να προστατεύσει τον πληθυσμό», μια σφαγή που «συμβολίζει την απόλυτη φρίκη και χαρακτηρίζει το καθεστώς που την διέπραξε». Στην Ελλάδα, «σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη, μας παραπληροφόρησαν και μας ενέταξαν άκριτα σε ένα κοινό ψυχολογικό πόλεμο με το εγκληματικό καθεστώς Μιλόσεβιτς, με πρόσχημα την Ορθοδοξία, την πατροπαράδοτη ελληνοσερβική φιλία και τον δήθεν ‘αντιιμπεριαλισμό’». Το κείμενο κλείνει προβάλλοντας την απαίτηση προς την ελληνική πολιτεία να ζητήσει δημοσίως συγνώμη από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες «εθελοντές» συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν.
Μεταξύ των 163 πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, 5 πολιτικών κι άλλων πολιτών υπογράφουν οι: Α. Ανδριανόπουλος, Γ. Βαλλιανάτος, Σ. Βωβού, Γιάννης και Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Η. Κανέλης, Α. Λιάκος, Π. Κουναλάκης, Θ. Λίποβατς, Σ. Μάνος, Τ. Μίχας, Ν. Μπίστης, Μ. Παπαγιαννάκης, ¶. Ρήγος και Ρ. Σωμερίτης.
Όταν βλέπει κανείς τα ονόματα των πιο ακραιφνών νεοφιλελεύθερων βουλευτών να βρίσκονται πλάι στα ονόματα εκπροσώπων της ανανεωτικής αριστεράς, του Πα.Σο.Κ. και «λοιπών λαϊκοδημοκρατικών δυνάμεων» της δημοσιογραφίας και της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα πρέπει αν μη τι άλλο, να είναι επιφυλακτικός. Επειδή, όμως, επιφύλαξη και καχυποψία λίγο απέχουν μεταξύ τους, κι επειδή η καχυποψία είναι κατηγόρια, το καλύτερο είναι να κινηθεί κανείς προς την έρευνα.

Το βασικό πλαίσιο
Αν πρέπει να λάβουμε μια αφετηρία των γεγονότων, ας είναι η συνεδρίαση του συμβουλίου του SDA το Δεκέμβρη του 1991. Αυτό το κόμμα αποφάσισε να υλοποιήσει μια ριζοσπαστική εθνοτική πολιτική με τελικό στόχο την «dzamahirija» ή αλλιώς το Ισλαμικό κράτος. Οι μουσουλμάνοι έπρεπε να αποικίσουν την ανατολική Βοσνία σε μεγάλους αριθμούς. Χιλιάδες μουσουλμάνοι από το Sandzak μετανάστευσαν στη Βοσνία και απόγονοι Βοσνίων μουσουλμάνων, κλήθηκαν να επιστρέψουν.
Στις αρχές του 1992 προσκλήσεις που μοιράζονταν σε όλη τη χώρα καλούσαν για μια μαζική συνάντηση μουσουλμάνων στο Bratunac, την πρώτη μέρα του Bajram, το γιορταστικό τέλος του Ramadan. Η πρωτοβουλία γι’ αυτή την εκδήλωση στο «γεωγραφικό κέντρο των μουσουλμάνων ολόκληρης της Γιουγκοσλαβίας» ήταν του Εθνικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου, το οποίο ανοιχτά συνηγόρησε στον οπλισμό πολιτών και στην εγκαθίδρυση μουσουλμανικού κράτους μέσα στα βοσνιακά σύνορα. Οπλισμένες συμμορίες Μουσουλμάνων, μερικές από αυτές φατρίες της Πατριωτικής Λίγκας – η οποία είχε ιδρυθεί στη γειτονική Vlascenica – άρχισαν να τρομοκρατούν Σέρβους κατοίκους σε μικρότερες πόλεις με Μουσουλμανικές πλειονότητες στις 12 Απριλίου του 1992. Στις 6 Μαΐου, μουσουλμάνοι από το Potocari και την Srebrenica, πραγματοποίησαν επίθεση στα χωριά Gniona και Bljeceva. Σπίτια Σέρβων λεηλατήθηκαν και κάηκαν και ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν βγήκε ζωντανό από τη δοκιμασία. Επικεφαλής της επίθεσης στη Gniona ήταν ο Naser Oric.
Αρχικά, μεταξύ Μαΐου 1992 και Απριλίου 1993, όλες οι πόλεις με σερβική πλειοψηφία δέχτηκαν επίθεση. Έπειτα, πόλεις με σερβική μειοψηφία περικυκλώθηκαν από Μουσουλμανικές πόλεις, και τελικά ολόκληρες περιοχές με πυκνό σερβικό πληθυσμό – Podravanja, Kravica και Skelani – μπήκαν στο στόχαστρο. Η εβδομαδιαία Σερβοβοσνιακή εφημερίδα Javnost αναφέρει στις 23 Δεκέμβρη 1995, ότι σε όλο το Podrinje 192 χωριά κάηκαν, 2.800 Σέρβοι σκοτώθηκαν και 6.000 τραυματίστηκαν. Αυτά τα εγκλήματα εναντίον Σέρβων πολιτών ακόμη περιμένουν την «ανεξάρτητη έρευνα», αν και έχουν επιβεβαιωθεί από Ολλανδούς στρατιωτικούς διοικητές του Ο.Η.Ε…
Η επίθεση στη Srebrenica, σύμφωνα με τον Mladic, πρωταρχικά δεν ήταν σχεδιασμένη για να καταληφθεί ολόκληρη η περιοχή. «Οι μουσουλμάνοι τράπηκαν σε φυγή σε μεγάλους αριθμούς τη νύχτα πριν από την επίθεση», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ολλανδικού στρατού στη Washington, συνταγματάρχης G. Van Oppen (Fries Dagbad, 13 Οκτώβρη 1995). Αλλά ο Michael Evans από τους Times, ήδη το ‘ξερε τη 13η Ιουλίου όταν έγραφε, αναφερόμενος σε πηγές από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ότι μουσουλμάνοι διοικητές εγκατέλειψαν την πόλη ύστερα από παρότρυνση ανωτέρων τους, τη νύχτα πριν το πρώτο σερβικό τανκ μπει στην πόλη.
Οι Σέρβοι ακόμη και να ήθελαν να εξοντώσουν 8.000 με 10.000 μουσουλμάνους θα αντιμετώπιζαν ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν θα τους έβρισκαν εκεί! Αν και το γεγονός ότι μουσουλμανικές φατρίες αντιμάχονταν η μία την άλλη, μας είναι γνωστό από τις καταθέσεις του ολλανδικού στρατιωτικού προσωπικού, κανείς δεν αναρωτήθηκε πόσους μουσουλμάνους σκότωσαν οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι! Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις μουσουλμανικές δυνάμεις ενεπλάκησαν μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον στρατηγό Couzy, η πρώτη περίπτωση είχε να κάνει με το αν οι οχυρώσεις της Srebrenica έπρεπε να υπερασπιστούν ή να εγκαταλειφθούν. Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει ακόμη και σήμερα άγνωστος ή… συγκαλυμμένος.

Τα δυτικά ΜΜΕ και η κατασκευή μιας γενοκτονίας: «οι αποδείξεις»

Ο Σέρβος κάμεραμαν και δημοσιογράφος Zoran Petrovic-Pirocanac είναι θυμωμένος. Σκέφτεται σοβαρά να λάβει νομικά μέτρα, τώρα που η δουλειά του παρουσιάζεται σα μέρος των αποδεικτικών στοιχείων, που στοιχειοθετούν μαζική δολοφονία. Το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Stern της 16ης Νοεμβρίου του 1995, τοποθέτησε το ακόλουθο απόσπασμα κάτω από φωτογραφία που πάρθηκε από δική του βιντεολήψη:
«Δευτερόλεπτα πριν από το φονικό: Οπλισμένοι Σέρβοι αναχαιτίζουν μια ομάδα Μουσουλμάνων κοντά στο Konjevic Polje. Ένας Σέρβος κάμεραμαν αποτυπώνει τη σκηνή μέχρι που ξεσπούν οι πρώτοι πυροβολισμοί.»
Αλλά ο Petrovic υποστηρίζει ότι βρέθηκε για πολλή ώρα στην συγκεκριμένη περιοχή, τόσο πριν όσο και μετά τη σκηνή που τράβηξε. Και δεν είδε κανένα έγκλημα.
Ένας μικρός αριθμός μαρτύρων υποστηρίζει ότι η ομάδα των μουσουλμάνων μαχητών που παρέμεινε στη Srebrenica, μεταφέρθηκε με φορτηγό και λεωφορείο στο ένα από τα δύο σημεία εκτέλεσης στις 14 Ιουλίου 1995, στα περίχωρα του χωριού Karakaj, κοντά στο Zvornik. Μιλούν για μαζικές δολοφονίες με δύο και πλέον χιλιάδες θύματα. Οι επιζήσαντες των υποτιθέμενων εκτελέσεων τελικά έπεσαν στην ίδια τους την παγίδα. Τα ΜΜΕ που προσπάθησαν με κάθε μέσω να προβάλλουν την κατασκευή «γενοκτονία», αποκάλυψαν άθελά τους τις σαθρές τους μαρτυρίες. νας από τους βασικούς μάρτυρες, ο στρατιώτης Mevludin Oric, έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη τον Οκτώβρη του 1995, στο κροατικό περιοδικό «Nadjeljna Dalmacija». Ο Oric, που είπε ότι «ο πατέρας μου εξαφανίστηκε, οι τέσσερις γαμπροί μου και πολλά από τα ξαδέλφια μου έχουν δολοφονηθεί», αποδείχτηκε συγγενής του Naser Oric, αρχηγού των ισλαμιστικών δυνάμεων στη Srebrenica και κατηγορούμενου από τους Σέρβους για εγκλήματα πολέμου. Εναντίον του το δικαστήριο της Χάγης τελικά κατέθεσε κατηγορητήριο μην μπορώντας να κλείσει τα μάτια στις θηριωδίες που είχε διαπράξει. Παρ’ ολ’ αυτά η κατάθεσή του δε φαίνεται να αμφισβητήθηκε.
Η προσωπική ιστορία του Oric, είναι λόγος ικανός για να αμφιβάλλει κανείς, αλλά οι αντιφάσεις στις διηγήσεις του Smail Hodzic και του Hurem Suljic είναι επίσης προφανείς.

Smail Hodzic: Ένα γήπεδο μπάσκετ, γίνεται ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, γίνεται ένα σχολείο…

Ο Hodzic αρχικά είπε ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σερβικών ενεδρών στο δρόμο για το Zvornik. Αιχμαλωτίστηκε κι έπειτα μεταφέρθηκε σε ένα «γήπεδο μπάσκετ κοντά στο Bratunac» κι ακολούθως στο σημείο της εκτέλεσης, «ένα μεγάλο αγρό, κοντά σε ένα δάσος», δήλωσε στην Alexandra Stiglmayer στην Die Woche, στις 28 Ιουλίου. Λίγες μέρες μετά, ο Hodzic είπε στον Roy Gutman (Die Tageszeitung, 11 Αυγούστου), ότι κρατήθηκε αιχμάλωτος στο «ποδοσφαιρικό στάδιο στη Nova Kasaba», απ’ όπου αυτός και κάποιοι άλλοι μεταφέρθηκαν για να εκτελεστούν, «πιθανότατα σε μια πόλη που λεγόταν Grbavce». Κατά την τρίτη εκδοχή της ιστορίας, ο Hodzic είπε στην Aida Cerkez του Associated Press, ότι μοιράστηκε την ίδια εμπειρία με τον Oric, τον Suljic και τον Advic. Ότι δηλαδή, μεταφέρθηκε σε «ένα σχολείο στο Krizevci» και ότι οι εκτελέσεις γίνονταν κοντά στο Karakaj!

Hurem Suljic: Φόνος σε σχολείο, γίνεται ξυλοδαρμοί σε πολυκατάστημα

Σ’ αυτό το σχολείο πράγματι γίνονταν φόνοι, σύμφωνα και με τον Hurem Suljic. Στις 16 Φεβρουαρίου εκείνου του έτους, μίλησε στο BBC Newsnight. Απόσπασμα σε βίντεο από κάποιο αόριστο «σχολείο κοντά στο Karakaj», πράγματι έδειχνε τρύπες από σφαίρες στους τοίχους, μία στο ταβάνι και μία μέσα στην τουαλέτα. Αλλά στο άρθρο του Suljic στη Washington Post της 6ης Νοεμβρίου του 1995, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για εκτελέσεις σε σχολείο. Υπάρχει αναφορά σε ξυλοδαρμούς σε πολυκατάστημα κοντά στο Bratunac, την περιοχή όπου ο Suljic υποτίθεται ότι κρατήθηκε αιχμάλωτος!

Γυναίκα από Σερβία: Σχολείο γίνεται τελικά αθλητικό συγκρότημα

Στο Bratunac, υπάρχει άλλο ένα σχολείο όπου υποτίθεται ότι έγιναν σφαγές, σύμφωνα με τον Robert Block (The Independent, Ιούλιος 1995). Μια γυναίκα ερωτάται. Υποτίθεται ότι είναι κάτοικος Σερβίας, η οποία πρόσφατα επισκέφτηκε τον γαμπρό της, έναν στρατιώτη του Σερβοβοσνιακού στρατού: «Μου είπαν ότι μόνο εχθές (Δευτέρα 17 Ιουλίου 1995), σκότωσαν 1.600 άτομα κι εκτιμούν ότι έχουν σκοτώσει περίπου 7.000 συνολικά», δήλωσε. Λίγες μέρες μετά, μια συνάδελφος του Block, η Louise Branson από τους Sunday Times, έφερε ξανά τη γυναίκα απ’ τη Σερβία στο φως της δημοσιότητας. Ο υποτιθέμενος σύζυγός της, επίσης μαχητής του Σερβοβοσνιακού στρατού, έκανε λόγο για μαζικούς πυροβολισμούς με πάνω από 3.000 νεκρούς. Μόνο που δεν ήταν σε ένα σχολείο στο Bratunac, αλλά σε κάποιο αθλητικό συγκρότημα!

Αξίζει να τονιστεί ότι οι γραφειοκράτες του Ο.Η.Ε. κατηγορούν τις σερβικές δυνάμεις για μαζικές δολοφονίες, ακόμη κι αν έχουν διατυπωθεί αντίθετες απόψεις από στρατιωτικούς διοικητές του Ο.Η.Ε., οι οποίοι ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια των μαχών. Πρώτα διατυπώνουν τις κατηγορίες, και έπειτα βγαίνουν να ψάξουν για στοιχεία…

Οι μαζικοί τάφοι

Τρία χρόνια μετά τη μάχη της Srebrenica, το 1998, η προσπάθεια για την ανεύρεση στοιχείων ήταν ακόμη «καθ’ οδόν», καθώς όλο και περισσότερα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Srebrenica ανασκάπτονταν προς αναζήτηση «μαζικών τάφων», που υποτίθεται ότι περιείχαν τις σωρούς των θυμάτων από τη «Σφαγής της Srebrenica». Όπως και με τις ανασκαφές των προηγούμενων ετών, αντιπρόσωποι του συμβουλίου ασφαλείας του Ο.Η.Ε. γι’ αυτό το θέμα, έδωσαν συνέντευξη τύπου. Πληροφορίες από αυτή την συνέντευξη, όπως παρουσιάζονται στους New York Times, προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με την αξιοπιστία της δικαστικής δουλειάς της σχετικής επιτροπής. Ο Mike O’ Connor, που είχε αναλάβει την κάλυψη της ανασκαφής κοντά στο χωριό Kamenica, την ¶νοιξη του 1998, γράφει:
«Οι εκταφές του 1996 (της πρώτης χρονιάς ανασκαφών) αποκάλυψαν 460 πτώματα, […], άλλα 7.500 ακόμη αγνοούνται από την πόλη της Srebrenica. Η ανεύρεση των υπολοίπων είναι ο στόχος των ανακριτών, αρμοδίων για τα εγκλήματα πολέμου, εδώ και δύο χρόνια».
Ανακριτές της ειδικής αρχής, είπαν ότι αυτό που ήλπιζαν να βρουν «θα ενισχύσει το κατηγορητήριο εναντίον των δυο Σερβοβόσνιων ηγετών» Radovan Karazic και Radko Mladic, οι οποίοι κατηγορούνται για γενοκτονία από το ειδικό δικαστήριο.
Δύο μήνες μετά, οι NY Times έγραφαν ότι ο συνολικός αριθμός των αγνοουμένων ήταν 7.300 άνθρωποι, ότι 1.000 πτώματα είχαν βρεθεί, αλλά ότι «μόνο 15 από αυτά έχουν αναγνωριστεί». ¶λλα άρθρα έδιναν μια παρόμοια εικόνα. Αλλά αν η ανεύρεση των υπολοίπων 7.000 αγνοουμένων ήταν ο σκοπός των ανακριτών για πάνω από δύο χρόνια, το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Πού βασίστηκε το δικαστήριο για να στηρίξει τις κατηγορίες για «γενοκτονία», αν δεν είχε ούτε καν τις αποδείξεις ότι συνέβη η σφαγή, για την οποία κατηγορούνται οι δύο Σερβοβόσνιοι ηγέτες;
Ο O’ Conor γράφει ότι το δικαστήριο πρέπει τώρα να προσπαθήσει να «αποδείξει ότι τα χώματα γύρω από τα πτώματα προέρχονται από μαζικούς τάφους». Μήπως αυτό σημαίνει ότι αυτό που υποτίθεται ότι ήταν οι «μαζικοί τάφοι» ήταν είτε άδειο είτε δεν διέθετε αρκετά πτώματα για να στηρίξει τους ισχυρισμούς τους;
Υπό αυτές τις συνθήκες, φαίνεται ότι το δικαστήριο έφτιαξε το κατηγορητήριο των Karadzic και Mladic με την εξής αρχή: «Κατηγορούμε τώρα και ψάχνουμε για τα στοιχεία του εγκλήματος αργότερα». Και ακόμη κι όταν τα στοιχεία δεν βρίσκονται, δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτεί κανείς το ενδεχόμενο επανεξέτασης του κατηγορητηρίου ή απόσυρσής του…
Τώρα, μετά απ’ όλ’ αυτά, τι μπορούμε να πούμε για τον αριθμό των αγνοουμένων με βεβαιότητα; Η Srebrenica είναι το συγχωροχάρτι του ΝΑΤΟ. Συγχωρεί όλες τις αμαρτίες. Στην Ελλάδα, η μαζική λαϊκή αντίδραση στην αμερικάνικη πολιτική και στην ευρωπαϊκή συναίνεση στα Βαλκάνια, έτσι όπως εκφράστηκε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τόσο στην περίπτωση των βομβαρδισμών στη Σερβία, όσο κι αργότερα στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, η ενεργή συμπαράσταση του ελληνικού λαού στους δοκιμαζόμενους πληθυσμούς των παραπάνω χωρών, ήταν αυτή που περιόρισε και φίμωσε τα αμερικανοθρεμμένα «παπαγαλάκια» των ελληνικών ΜΜΕ. Σήμερα φαίνεται πως ήρθε η ώρα να «ξαναλαλήσουν». Στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιστρατεύουν φιλελεύθεροι και κεντροαριστεροί κάθε μέσο και με νέο-αριστερή φρασεολογία επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία. Στο όνομα του αντι-εθνικισμού επιχειρούν να βάλουν στον ίδιο τορβά θύτες και θύματα. Να παραπλανήσουν και να ξανα-δικαιώσουν τους ΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές για τις δολοφονικές επιλογές τους.
Ο καθείς και τα όπλα του λοιπόν. Όλοι αυτοί παρέδωσαν τα δικά τους στην αυτοκρατορική ύβρη. Το φρικώδες έγκλημα των βομβαρδισμών, η ΝΑΤΟϊκή επίθεση και θηριωδία, η δικτατορική αυθάδεια και υποκρισία του ΝΑΤΟ «εξατμίζονται» και αντικαθίστανται από μια κατασκευή, από το αναμάσημα της ΝΑΤΟϊκής μυθολογίας. Μιας μυθολογίας που ταχυδακτυλουργικά αναστρέφει το πραγματικό, το αδειάζει από ιστορία, εξανεμίζει το ταξικό του περιεχόμενο και το δαιμονοποιεί.
Θράσος απύθμενο! Προσκυνούν τις κατουρημένες ποδιές του ΝΑΤΟ και αυτοαναγορεύονται σε εραστές της αλήθειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το 1991, ο δήμος της Srebrenica είχε 37.211 κατοίκους, από τους οποίους οι 27.118 ήταν μουσουλμάνοι (72.8%) και 9.381 Σέρβοι (25.2%). Το Bratunac είχε 33.575 κατοίκους: 21.564 Μουσουλμάνους (64.2%) και 11.479 Σέρβους (34.2%). Αγρότες, καθώς ήταν, οι Σέρβοι κατείχαν περισσότερη γη απ’ όση οι μουσουλμάνοι. «Εθνικές αναμίξεις» υπήρχαν μόνο στα μάτια επιφανειακών παρατηρητών. Τα περισσότερα χωριά και συνοικίες είχαν σαφείς εθνο-θρησκευτικές πλειοψηφίες, είτε Σέρβους, είτε Μουσουλμάνους. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε πρόβλημα, λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου, όταν η πίεση οξύνθηκε και όταν και οι δύο πληθυσμιακές ομάδες άρχισαν να αισθάνονται ευπρόσβλητες.

Ο Mevludin Oric γεννήθηκε σε μια πόλη κοντά στη Srebrenica. Πήγε ως εθελοντής στην Κροατία το Γενάρη του 1992, όπου κι έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση. Κατέληξε μέλος της κακόφημης κροατικής μπριγάδας εθελοντών ‘Βασιλιάς Tomislav’ στην Ερζεγοβίνη, όπου και βοήθησε στην κατάληψη των οχυρωμάτων στην Capljina (που αργότερα έγινε στρατόπεδο συγκέντρωσης για Σέρβους). Μετά από σύντομες διακοπές στην Κροατία, ο Oric πέρασε στην Posavina, όπου πραγματοποιήθηκε και η πρώτη μαζική δολοφονία κι ο πόλεμος ούτε που είχε αρχίσει. Τα θύματα δεν ήταν ούτε Κροάτες, ούτε μουσουλμάνοι, αλλά Σέρβοι. Όταν ο Oric έμαθε για τις μάχες γύρω από τη Srebrenica, αποφάσισε να γυρίσει στα γνώριμα λημέρια του
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες