Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 02, 2008 4:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Χαίρετε και πάλι! Smile Βεβαίως με "προβληματίζουν" τα όσα αναφέρει και η αγαπητή Σίβυλλα και για αυτό είπα, πως δεν δύναμαι να αποφανθώ "τελεσίδικα". Τον Σπάρτης τον τιμώ και, μάλιστα, θεωρώ σωστά αυτά για τα οποία (προσ)"βάλλεται" ενίοτε ή τελευταία(-φονικές - εκτρώσεις κτλ).

Νομίζω, ότι, εξέθεσα γενικά τις -επί του παρόντος- απόψεις μου, με κάποια σχετικά τεκμήρια. Εγώ τουλάχιστον δεν θεωρώ εφικτό να κατασταλάξω σε κάτι αποκρυσταλλωμένο, πάντα προς το παρόν. Το θέμα θα το μελετήσω αυτές τις ημέρες και, έτσι, θεωρώ, ότι "δυνήσομαι" να εκφραστώ πιο εμπεριστατωμένα στο εγγύς μέλλον. Απλώς να πω, ότι, δεν πρέπει όπως οι (προαναφερθέντες) νεοταξικής φοράς και διεύθυνσης πολέμιοι του μακαριστού και αεί μνημονευτού κτλ αρχ.Χριστόδουλου έκριναν, ότι κάτι είναι λάθος επειδή το είπε μόνον, να πράττουμε και εμείς το ίδιο με αυτούς. Ούτως ή άλλως, για να είναι κάποιος πειστικός, δεν μπορεί να λέει απροκάλυπτα ψεύδη. Ειδ'άλλως θα του ..."κρεμάσουν κουδούνια", κατά το "δημώδες λόγιον". Αυτά, λοιπόν και θα το ξανασυζητήσουμε όσονούπω. Smile
_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΔΑΝΑΗ



Ένταξη: 16 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 106
Τόπος: ΘΩΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 03, 2008 7:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μπήκε στο χορό και ο βλαξ του "εκσυγχονιστικού" παρακράτους: Ο Καψής!!!
από το 2ξίδιο:

http://2xidio.blogspot.com/


Καλαβρύτων Αμβρόσιος:"Κύριε Καψή, περιμένουμε..."


¶μεση ήταν η επέμβαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου μέσω του προσωπικού του blog, για τις τοποθετήσεις του συνήθως "προκλητικού και ελαφρά τη καρδία" τηλεεισαγγελέα και τηλειεροεξεταστή Καψή στο χθεσινό κεντρικό Δελτίο του Mega σχετικά με το πρόσωπο του. Γνωστό εξάλλου "γιουσουφάκι" ο Καψής είναι γνωστό σε όλους ότι η άποψή του είναι συνήθως συντονισμένη με συμφέροντα και παρεμβάσεις "υψηλών τόνων" .
Ο Αμβρόσιος με τίτλο " Κύριε Καψή, περιμένουμε..." απάντησε στην χθεσινή τοποθέτηση του κ. Καψή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε προ ολίγου στο κεντρικό δελτίο του MEGA τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Καψή να λέγει ξεκάρφωτα: «εξάλλου ο Καλαβρύτων μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες» ή κάπως έτσι.
Η απαράδεκτη και αυθαίρετη αυτή τοποθέτηση μας οδήγησε να προβούμε αμέσως σε έντονη τηλεφωνική διαμαρτυρία προς τον Διευθυντή των Ειδήσεων κ. Στραβελάκη.
Διά του κ. Διευθυντού καλέσαμε τον κ. Καψή, για την αξιοπιστία τόσο του εαυτού του όσο και του μεγάλου Καναλιού, να μας εξηγήσει τι εννοεί και να μας πληροφορήσει με κάθε λεπτομέρεια πως, πότε και που ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων προέβη σε ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στα χρηστά ήθη.
Η στάση του κ. Στραβελάκη υπήρξε άψογη. Τώρα περιμένουμε τον κ. Καψή να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΔΑΦΝΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 04, 2008 11:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΟΝΟ αφελείς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι ο Χρυσόστομος Μεσσηνίας ενεργεί διατεταγμένα, σαν κοινός προβοκάτορας!!!

Η σκανδαλολογική προβοκάτσια έχει αναχθεί σήμερα από τους παρακρατικούς μηχανισμούς και τις μυστικές υπηρεσίες όχι μόνο σε επιστήμη, αλλά στο πλέον προνομιούχο μέσον άσκησης πολιτικής.

Σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής η πολιτική ασκείται μέσω προβοκατόρικων πρακτικών και σκηνοθετημένων σκανδαλολογικών σεναρίων που κατασκευάζονται, με "αποκώματα", από τα υπόγεια των δολοπλόκων μηχανισμών.

Το "εκσυγχρονιστικό" παρακράτος-προτεκτοράτο του πλανητικού κράτους, μέσω των μαζικών εργαλείων του (ΜΜΕ) και των δημοσιογράφων-γενίτσαρων κατακλύζει τα πάντα με την γκρίζα ομίχλη της προβοκάτσιας και των γαργαλιστικων, σκανδαλολογικών σεναρίων.

Βγήκε, λοιπόν, ο Μεσσηνίας, την "κρίσιμη" ώρα, να εκτοξεύσει την προβοκατόρικη "μολότωφ"!!!

Και άρχισαν τα όργανα!!!

ΟΛΟ το δημοσιογραφικό κατεστημένο, με πρωτοπόρους τους ανοικτά δεδηλωμένους εχθρούς και συκοφάντες της Ορθοδοξίας, ΑΡΧΙΣΕ, ενορχηστρωμένα, δόλια και συστηματικά, εμμέσως ή άμεσα, να βάλει κατά του Ευσταθίου Σπάρτης και του Αμβροσίου!!!

ΓΙΑΤΙ
κόπτονται τόσο πολύ γι' αυτά τα ζητήματα ΟΛΟΙ αυτοί που μιλούν αφοριστικά για την Εκκλησία;

ΓΙΑΤΙ τόση αγωνία για το ποιος θα εκλεγεί;

ΓΙΑΤΙ τέτοια παρεμβατική σπουδή για να φράξουν το δρόμο στον Ευστάθιο Σπάρτης;

Το ζήτημα μιλάει μόνο του: Φοβούνται την εκλογή του Σπάρτης.

Και όταν φοβούνται τον Ευστάθιο οι εντολοδόχοι της συκοφάντησης και της διάλυσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας σημαίνει ότι ο Σπάρτης αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης...

ΕΧΟΥΝ τρομάξει με τη συσπείρωση της ελληνικής κοινωνίας γύρω από την Ορθόδοξη Εκκλησία (ο θάνατος του Χριστόδουλου το ανέδειξε καταλυτικά), γι' αυτό με νύχια και με δόντια προσπαθούν ο νέος Αρχιεπίσκοπος να μην έχει το πνευατικό και ηθικό ανάστημα να διατηρήσει αυτές τις κατακτήσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας, να μην αποτελεί τον εγγυητή και το συνεχιστή αυτής της παρεμβατικής πολιτικής...

ΑΚΡΙΒΩΣ γι αυτό πολεμούν λυσσωδώς τον Ευστάθιο...



Επιστροφή στην κορυφή
ΔΑΝΑΗ



Ένταξη: 16 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 106
Τόπος: ΘΩΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 05, 2008 1:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καιροσκοπισμός


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. ¶νθιμος πληροφόρησε τον Δημοσιογράφο κ. Νίκο Ευαγγελάτο πως «Η δική μας προσπάθεια έχει φθάσει σ ένα σημείο να μας υποστηρίζουν 24 Μητροπολίτες, και γι΄αυτό που σας λέω ομίλησα με όλους αυτοπροσώπως».
Επίσης ο κ. ¶νθιμος ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που εκλεγεί στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, ο λόγος του θα είναι διαφορετικός, όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Ο ¶νθιμος, σαν κοινός πολιτικάντης, βγήκε στην κανιβαλική αρένα του Ευαγγελάτου, να δώσει «είδηση»: Έχω 24 ψήφους!!!
Το σπουδαιότερο, όμως είναι άλλο. Δήλωσε ότι αν εκλεγεί θα πάψει να μιλάει «πολιτικά». Δηλαδή θα συμμορφωθεί «προς τας υποδείξεις»!!!
Μπροστά στο αξίωμα του Αρχιεπισκόπου, τι αξία έχουν οι αρχές και τα πιστεύω!!!
«Πατερικός» αμοραλισμός και πολιτικαντισμός του χειρίστου είδους.
Γι αυτό και Κουναλάκης (αυτός ο σύγχρονος σκοταδιστής) και οι άλλοι της «αρένας» του Ευαγγελάτου γέλασαν με ικανοποίηση.
Ο ¶νθιμος είναι παντελώς ακίνδυνος!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 06, 2008 7:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το 2ξίδιο
http://2xidio.blogspot.com/



ΔΙΑΨΕΥΔΩ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΤΙΜΗΣ

Με ξύπνησαν τώρα μόλις να ανοίξω το Blog “PRESS.GR” και το έπραξα. Είναι η ώρα 1.30 πρωινή, ξημερώματα Τετάρτης.
Με έκπληξη και αγανάκτηση συγχρόνως βλέπω, ότι κάποιος που υπογράφει με το όνομα «Ο Μέγας Ιερομνήμων» ισχυρίζεται, ότι κάποια επίμαχη φωτογραφία, για την οποία γίνεται λόγος τις ημέρες αυτές και την συνδέουν με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο «περιήλθε στα χέρια μου» και από εμέ πέρασε στα χέρια κάποιου δημοσιογράφου κλπ.

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΤΙΜΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΩ! Είναι συκοφαντίες και ασύστολα ψεύδη.
Δεν γνωρίζω τίποτε, δεν έλαβα ποτέ κάποια φωτογραφία, που να σχετίζεται με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας , δεν είδα ποτέ κάτι σχετικό, δεν συζήτησα ποτέ όσα ο συκοφάντης μου ισχυρίζεται. Είμαι παντελώς άσχετος με την υπόθεση αυτή. Παραδίδω τον αισχρό συκοφάντη μου στην περιφρόνηση των ανθρώπων και στην κρίση του Κυρίου μας.
Τον καλώ να εξέλθει από την ανωνυμία και να αναμετρηθούμε. Και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΨΕΥΔΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ. Τα διαψεύδω μετά βδελυγμίας.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

http://mkka.blogspot.com/2008/02/blog-post_06.html
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 06, 2008 8:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙ απεγνωσμένες προσπάθειες λασπώματος του Ευσταθίου Σπάρτης δεν πείθουν κανέναν. Μοιάζουν με τη σισύφεια «επιχείρηση» του αδειάσματος ενός Ωκεανού με ένα ποτήρι. Τόσο γελοίες είναι…
Φαίνεται ότι οι εμπνευστές τέτοιων ελεεινών προβοκατόρικων πρακτικών υποτιμούν τη νοημοσύνη των Ελλήνων.
ΟΤΑΝ παραμονές της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου, οι φανατικά υστερικοί εχθροί της Ορθοδοξίας και οι Ύαινες των ΜΜΕ (τα μίσθαρνα αυτά όργανα των δολοπλόκων μηχανισμών), ενορχηστρωμένα, αλλά και σπασμωδικά βάλλουν εναντίον ενός διεκδικητή, τότε σημαίνει όχι απλώς ότι ο βαλλόμενος είναι ακέραια προσωπικότητα, αλλά, ακριβώς γιατί είναι ακέραια, είναι πολύ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ για τους αρουραίους των υπονόμων.
Η εμπειρία έχει δείξει (και ο ελληνικός λαός έχει πλουσιότατες εμπειρίες τέτοιου είδους) ότι οι «ακάθαρτοι» και τα «ιερατεία» της χειραγώγησης και απάτης κτυπούν λυσσωδώς τους ¶ξιους, τους Έντιμους, του Ηθικούς και Ασυμβίβαστους.
ΑΥΡΙΟ θα ηττηθούν για άλλη μια φορά τα νεοταξικά φερέφωνα και οι συκοφάντες της Ορθοδοξίας…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 07, 2008 1:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Ιεραρχία στάθηκε πολύ αδύνατη να αντέξει τις πιέσεις του "εκσυγχρονιστικού" παρακράτους.
Η πολιτική Χριστόδουλου "ηττήθηκε" εντός του ιεραρχικού κάδρου.
Εξελέγη ο εκλεκτός του φωταδιστικού παρακράτους: Ο Ιερώνυμος Θηβών.
Μια νέα εποχή υπονόμευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας αρχίζει.
Φυσικά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Μπορεί να ελέγχουν την βρώμικη "καμαρίλα" που υπάρχει μέσα στο γραφειοκρατικό ιεραρχικό σώμα, αλλά ο λαός λέει άλλα...
Μπαίνουμε σε νέες φάσεις υπονομεύσεων και ανοικτών επιθέσεων κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 07, 2008 1:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εξελέγη ο Θηβών Ιερώνυμος!
_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 07, 2008 2:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
H φωταδιστική καμαρίλα (Χρυσόστομος Μεσσηνίας κτλ) και οι επεμβάσεις του Μαξίμου και άλλων κέντρων της ημεδαπής και της αλλοδαπής (μηδέ εξαιρουμένου του Phanar) απέδωσαν.
Θεού και Λαού θέλοντος όμως, σε πέντε χρόνια (το πολύ) θα έχουμε νέο αρχιεπίσκοπο.
Μέχρι τότε υπομονή και ψυχραιμία, όσο θα βλέπουμε το ημιτελές έργο του μακαριστού Χριστόδουλου να ξηλώνεται...
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 07, 2008 2:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ιερώνυμος: Ο εκλεκτός της Νέας Εποχής

Η …τάξη αποκαταστάθηκε


Το ηγετικό γραφειοκρατικό σώμα της Εκκλησίας ψήφισε κόντρα στη βούληση του ελληνικού λαού. Ακύρωσε την «πολιτική» Χριστόδουλου. Έτσι αποκατέστησε την …τάξη! Την «τάξη» που θέλει την ιεραρχία της εκκλησίας απέναντι στον λαό, υπηρέτη του κράτους και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών εξουσίας.
Η νέα εκλογή αποκατέστησε την «τάξη» της Νέας Τάξης!!!
Αποκατέστησε την «τάξη» του «εκσυγχρονιστικού» και φωταδιστικού παρακράτους!
Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν, μέσα σε μια ιεραρχία διαβρωμένη μέχρι το μεδούλι από τα προνόμια της εξουσίας της να υπάρχουν τόσοι «καθαροί» ιεράρχες που να αντισταθούν αποτελεσματικά στις αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς των ποικίλων μηχανισμών της πλανητικής εξουσίας και των εγχώριων λακέδων της.
Η πλειονότητα των ιεραρχών βαρύνεται με τέτοιο φορτίο διαφθοράς, που την έχουν στο χέρι.
Μάλλον, εμείς ήμασταν αφελείς, ή κάναμε τις επιθυμίας μας πραγματικότητα, με το να πιστεύουμε ότι ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η καταλυτικά παρεμβατική «πολιτική» Χριστόδουλου.
Οι αγώνες σε μηχανισμούς πάντα οδηγούν στην ήττα τις αγωνιστικές, ανατρεπτικές, πατριωτικές δυνάμεις. Εκεί ελέγχονται τα πάντα…
Οι νέοι αγώνες αρχίζουν τώρα. Γιατί ο Ιερώνυμος είναι το αντίθετο σε ΟΛΑ από τον Χριστόδουλο. Είναι ο εκλεκτός της Νέας Εποχής.
Και αυτό θα το αντιληφθούν γρήγορα, όσοι τυφλωμένοι από τα κάποια λάθη του Χριστόδουλου του έριξαν την πέτρα του αναθέματος.
Προς παρόν ας «καταπιούν» τις θριαμβολογίες των «νταβατζήδων», των «φωταδιστών», των Κουναλάκηδων και Σία…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΔΑΝΑΗ



Ένταξη: 16 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 106
Τόπος: ΘΩΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 07, 2008 3:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αμερικάνικη αντεπίθεση!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 07, 2008 4:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΑΝΑΗ έγραψε:
Αμερικάνικη αντεπίθεση!!!

Αγαπητοί φίλοι (και συναγωνιστές),
ας μην είμαστε τόσο "απόλυτοι"... Τα πράγματα είναι αρκετά σύνθετα. Κι εγώ, βεβαίως, δεν έχω σε ικανό βαθμό ακέραιη 'εικόνα', προς το παρόν εννοώ. Ο Ιερώνυμος, παραταύτα, χωρίς να έχει τον δυναμισμό (κατ'επίγνωσιν ή μη) του Χριστόδουλου, έχει δώσει αρκετά σωστά "δείγματα γραφής"... Δυστυχώς, και ο Σπάρτης/Μονεμβασίας υπήρξε εκλεκτός, μάλλον, των γνωστών εκείνων 'οργανωσιακών' , δηλ. των σωματείων εκείνων που είχαν στηρίξει τον Ιερώνυμο Κοτσώνη και την 21η Απριλίου.... Αυτό χωρίς να παραγνωρίζω, ότι υπάρχουν και σοβαρά έως πολύ σοβαρά, και αξιόλογα, πρόσωπα σε αυτές τις "αδελφότητες" σήμερα...
_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 07, 2008 4:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε, Φιλαλήθη, έχεις μείνει ακόμα στην 21η Απριλίου.
Αυτά λέει και ο Κουναλάκης.

Σου επαναλαμβάνω: ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ στη ελληνική ιστορία δεν είδαμε μια σύγκρουση Εκκλησίας (ηγεσίας) και ΚΡΑΤΟΥΣ.
Την είδαμε μόνο με τον "χουντικό" Χριστόδουλο!!!
Αλλά σου είπα: Κριτήριο είναι το τί λένε οι Ύαινες του καθεστώτος. Δάβασε σήμερα τα Νέα για να δεις ποιον προωθούσαν...
Ο Ιερώνυμος ήταν ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος με τις λαοσυνάξεις:δηλαδή με την κινητοποίηση του κόσμου!!!
ΑΥΡΙΟ θα διαπιστώσεις το ρόλο του. Γιατί τώρα αρχίζει η κατά μέτωπο επίθεση κατά του μεγάλου εμποδίου: Της ελληνικής Ορθοδοξίας...
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 07, 2008 5:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ροβεσπιέρος έγραψε:
Φίλε, Φιλαλήθη, έχεις μείνει ακόμα στην 21η Απριλίου.
Αυτά λέει και ο Κουναλάκης.

Σου επαναλαμβάνω: ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ στη ελληνική ιστορία δεν είδαμε μια σύγκρουση Εκκλησίας (ηγεσίας) και ΚΡΑΤΟΥΣ.
Την είδαμε μόνο με τον "χουντικό" Χριστόδουλο!!!
Αλλά σου είπα: Κριτήριο είναι το τί λένε οι Ύαινες του καθεστώτος. Δάβασε σήμερα τα Νέα για να δεις ποιον προωθούσαν...
Ο Ιερώνυμος ήταν ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος με τις λαοσυνάξεις:δηλαδή με την κινητοποίηση του κόσμου!!!
ΑΥΡΙΟ θα διαπιστώσεις το ρόλο του. Γιατί τώρα αρχίζει η κατά μέτωπο επίθεση κατά του μεγάλου εμποδίου: Της ελληνικής Ορθοδοξίας...

Κατ'αρχάς πρέπει να τονίσουμε, ότι ο Χριστόδουλος δεν ήταν χουντικός. Ήταν απλώς "μετριοπαθής", που δέχθηκε την διάλυσι της Ι.Συνόδου και επιβολή της "αριστίνδην", βέβαια. Ο Ιερώνυμος και τα σωματεία τύπου "Ζωή", εν μέρει "Σωτήρ" κ.α. ήσαν χουντικά(το είχε πει κι ο Σεραφείμ αυτό), και είναι ακόμη, παρά μία κάποια μετάνοια που όντως υπάρχει σε ένα ορισμένο βαθμό... Ενσαρκώνουν αυτό που θα έλεγε κι ο π.Μεταλληνός τον (ατομιστικό) "ευσεβισμό", που είναι και προτεσταντίζων και απολίτικος και μέγας κίνδυνος για την Ορθοδοξία... Και να σημειωθεί, ότι γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους εξ αυτών, όπως είναι, εξ άλλου, και λογικό. Και διαβάζω κείμενά (και βιβλία ακόμη) τους. Αυτά είναι τα σωματεία που έβρισκαν καλό
τον Σπάρτης...

Από την άλλη, είναι αληθές, ότι ο Θηβών Ιερώνυμος έχει άκρως ετερόκλητους υποστηρικτές: από την μία τον Ζακύνθου(που είναι, καταπώς βλέπουμε, "εκσυγχρονιστής", όχι ωφέλιμα αντιχριστοδουλικός κτλ) και από την άλλη τον Ναυπάκτου, που είναι στην ίδια "σχολή", την του π.Ι.Ρωμανίδη με τον π.Μεταλληνό... Ήδη εδώ παρατηρούμε τα προβλήματα που έλεγα σε κάποια σχετικά αβασάνιστη τοποθέτησι, με κριτήρια ανεπαρκή...

Οπωσδήποτε κι ο Ιερώνυμος έχει συγκρουστεί, μετωπικά, με αρκετά και αρκετούς στην μητρόπολή του: με τους αμερικανοκινούμενους 'ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά' και με άλλους. Με τον Χριστόδουλο είχε διαφωνήσει και στο διοικητικό θέμα των νέων χωρών, αλλά και στην διοργάνωσι "λαοσυνάξεων", τις οποίες είχε χαρακτηρίσει, λέγεται, 'εξτρεμιστικές'. Αυτό το τελευταίο με προβληματίζει, αλλά δεν μπορώ να το κρίνω αμέσως έτσι, δηλ. μάλλον 'αβασάνιστα'. Το βέβαιο είναι, ότι είναι τελείως διαφορετικά τα κίνητρα και οι εναρκτήριες θέσεις και των ...αμετανόητων σημιτικών, του εκσυγχρονιστικού παρακράτους και της "αμερικάνικης αυτοκρατορίας", όταν "επιτίθενται" στον Χριστόδουλο και άλλα είναι του Ιερώνυμου και άλλων πολλών. Επειδή από καιρό τα παρακολουθώ αρκετά εγγύθεν
αυτά τα θέματα, θυμάμαι και τον π.Μεταλληνό να ζητάει, εμμέσως, από τον Χριστόδουλο να παραιτηθεί μετά από την υπόθεσι Γιοσάκη/Κουλουσούσα κ.α., και να καταγγέλλει τον εθνοκεντρισμό του λόγου του...
Αυτό, αν και μας θυμίζει τον Κουναλάκη και την λοιπή ολίγον ...κωμική φωταδιστική κουστωδία, βέβαια, όπως ξέρουμε καλά, καμμία σχέσι δεν (μπορεί να) έχει... Αυτά για τώρα και, όπως ξαναείπα, δεν βιάζομαι να αποφανθώ. Απλώς θέτω κάποιους προβληματισμούς για κάποιον αναστοχασμό...


Να και ένα ενδιαφέρον κείμενο που εντόπισα σε γνωστή ιστοσελίδα(http://www.oodegr.com/oode/orthod/ierarxes/arxiep_ierwnymos1.htm)), περί σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους του Θηβών:
Σχέσεις Εκκλησίας και κράτους

Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδειάς κ. Ιερώνυμος

Χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους;
Το ΒΗΜΑ, 11/12/2005, Σελ.: A46.


H μισθοδοσία του ορθοδόξου κλήρου είναι ελάχιστη κρατική ανταπόδοση απέναντι στον όγκο της περιουσίας που παραχώρησε η Εκκλησία στο κράτος ή αυτό άρπαξε με διάφορους τρόπους.

H εκκλησιαστική περιουσία έχει αποτελέσει κατά καιρούς αντικείμενο σκληρής αντιπαράθεσης με την πολιτεία. Τα μοναστήρια διαθέτουν χιλιάδες εκτάσεις δασικής και καλλιεργήσιμης γης, ακόμη και βοσκοτόπους. H Εκκλησία της Ελλάδος είναι κάτοχος εκατοντάδων στρεμμάτων στη Βούλα, στη Βάρη, στη Βουλιαγμένη, στη Γλυφάδα, στον Βύρωνα, όπου επιθυμεί να ανεγείρει και το νέο της Συνοδικό Μέγαρο, στον Κοκκιναρά, όπως σχεδόν σε κάθε νομό της χώρας. Ωστόσο πολλές από αυτές τις εκτάσεις είναι χαρακτηρισμένες δασικές, γεγονός που δεν επιτρέπει την αξιοποίησή τους, ενώ η προσπάθεια αποχαρακτηρισμού που κατέβαλε κυρίως στην περίπτωση του Βύρωνα μέχρι στιγμής δεν έχει καρποφορήσει. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει πολλά οικόπεδα, τα οποία ενοικιάζει. Μάλιστα τα οικόπεδά της στις ακριβές παραλιακές περιοχές της Βουλιαγμένης, της Γλυφάδας και πολλά από αυτά που βρίσκονται στην παραλιακή γραμμή ενοικιάζονται σε γνωστούς ιδιοκτήτες πανάκριβων εστιατορίων και νυχτερινών κέντρων. Και η ενοικίασή τους έχει αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ επιχειρηματιών και μελών της διοίκησης της Εκκλησίας. Στο άρθρο που ακολουθεί ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος υπενθυμίζει ποια ακίνητα στην Αθήνα έδωσε η Εκκλησία στο Κράτος.

ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ακόμη αν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων απάντησαν στο ερώτημα πολιτικού μας για το ύψος του ποσού των χρημάτων που κατέβαλε το Δημόσιο στους κληρικούς της Ελλάδας αυτό το έτος προκειμένου και η απάντηση αυτή να χρησιμεύσει στον στόχο γνωστών κύκλων για τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους.

Ζούμε ευτυχώς σε ένα κράτος ελεύθερο και ευνομούμενο, με όλες τις δυσκολίες και τις μικρότητες που συνακολουθούν δυστυχώς στο διάβα μας την Ελευθερία και τη Δημοκρατία και ως εκ τούτου είναι παραδεκτές τέτοιες συμπεριφορές που αποβλέπουν, κατά την άποψή μας, περισσότερο στον εντυπωσιασμό και στη δημιουργία, μέσα στη σημερινή κρίση των ιδεολογικών αξιών, μιας ακόμη υποδομής για ιδεολογική και όχι μόνο συσπείρωση και εκμετάλλευση, παρά στη δήθεν ανάπτυξη, στην πρόοδο και στην προκοπή αυτής της χώρας.

Θα ήταν πληρέστερη και απονήρευτη η ερώτηση αν συγχρόνως ζητούσε πληροφορίες και για το μέγεθος της εκκλησιαστικής περιουσίας που οικειοποιήθηκε το κράτος είτε για τις δικές του ανάγκες είτε για να τη διανείμει δήθεν στον ελληνικό λαό. Στο σημερινό κείμενο θα περιοριστούμε να φανερώσουμε μία μόνο πτυχή του μεγάλου αυτού κεφαλαίου στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, δηλαδή τι έδωσε η Εκκλησία στο Κράτος μόνο σε μία πόλη, στην Αθήνα, και σε συγκεκριμένη περίοδο, για την πραγματική και όχι την πλασματική ανάπτυξη, την πρόοδο και την προκοπή της πατρίδας μας. Και εφ' όσον οι ερωτώντες είναι αξιόλογοι επιστήμονες και ερευνητές, αξίζει προτού δημιουργήσουν εντυπωσιασμούς να ερευνήσουν το κεφάλαιο αυτό για να διαπιστώσουν ότι η μισθοδοσία του ορθοδόξου κλήρου είναι ελάχιστη κρατική ανταπόδοση απέναντι στον όγκο της περιουσίας που παραχώρησε η Εκκλησία στο Κράτος ή αυτό άρπαξε με διαφόρους τρόπους.

Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η Ακαδημία Αθηνών, η Ριζάρειος Σχολή, το Παλαιό Πτωχοκομείο, η Μαράσλειος Ακαδημία, το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή, η Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή, το Αρεταίειο Νοσοκομείο, το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, η Γερμάνειος Εκκλησιαστική Σχολή (το κτίριο και η έκταση της σημερινής Σχολής Χωροφυλακής), το Νοσοκομείο Παίδων, το Σκοπευτήριο, η Ρωσική Αρχαιολογική Σχολή, τα Ιατρικά Εργαστήρια Πανεπιστημίου, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, το Νοσοκομείο Συγγρού, το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, η Πυριτιδαποθήκη, τα Παραπήγματα και οι Λουτρώνες Στρατού (η σημερινή έκταση του αγάλματος Βενιζέλου, το οικόπεδο του σημερινού Μεγάρου Μουσικής, η σημερινή αμερικανική πρεσβεία), ολόκληρο το μεγάλο κτήμα της Μονής Πετράκη στο Γουδί για την ίδρυση στρατιωτικής πόλεως, το Νοσοκομείο Αγίας Ελένης, οι Παιδικές Εξοχές στη Βούλα, το Γυμναστήριο Αμαρουσίου, το Νοσοκομείο Σωτηρία, το Σανατόριο Πάρνηθας, το Ασκληπιείο Βούλας και τόσα άλλα κτίστηκαν σε οικόπεδα της Εκκλησίας που δωρήθηκαν από αυτήν ή αρπάχτηκαν βιαίως ή ληστρικώ τω τρόπω.

Δεν θα υπήρχαν σήμερα αλσύλλια, πλατείες και λίγο πράσινο στην πόλη της Αθήνας αν δεν χρησιμοποιούνταν τα μοναστηριακά και εκκλησιαστικά κτήματα.

Ο Λυκαβηττός, το Κεφαλάρι Κηφισιάς, το άλσος Συγγρού, το άλσος Παγκρατίου, η πλατεία προ του Ευαγγελισμού, η πλατεία Μαβίλη, οι πλατείες του Αγίου Θωμά, του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, του Αγίου Ανδρέα Ιπποκρατείου, η πλατεία προ του Νοσοκομείου Παίδων και δεκάδες άλλες περιπτώσεις που εξυπηρέτησαν άλλες ανθρώπινες και εθνικές ανάγκες είναι εκκλησιαστική περιουσία.

Θα γίνει άλλη φορά λόγος για τις συμπαγείς εκτάσεις είτε στην Αττική, όπως είναι ο Γέρακας, η Βραώνα, ο Βουρβάς, τα Λεγραινά, το Πάτημα, ο Σκαραμαγκάς, είτε σε άλλα μέρη της πατρίδας μας, όπου τεράστιες εκτάσεις μεγάλων μοναστηριών διανεμήθηκαν σε γηγενείς κατοίκους ή ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και εξυπηρέτησαν γενικότερους κοινωφελείς εθνικούς σκοπούς.

Ακούστηκε και γράφτηκε να επιστραφεί η περιουσία της Εκκλησίας. Αλλά και αυτό αν δεν είναι ιδεολόγημα ή πρόφαση, δεν είναι εύκολη εργασία. Ποιος θα βρει τη λύση και πώς θα υλοποιηθεί η επιστροφή των πιο πάνω και τόσων άλλων περιπτώσεων; Αν προωθηθεί αυτή η πρόταση θα ξαναπαιχθεί το έργο της παραπομπής, δηλαδή στα δικαστήρια, στις αντεγκλήσεις, στους διασυρμούς και διχασμούς, στην αποζημίωση με χρεόγραφα κ.λπ., πράξεις που τις έζησε κατ' επανάληψη στο παρελθόν η Εκκλησία.

Αυτά που γράφτηκαν παραπάνω δεν αποσκοπούν στο να κακίσουν ή κατηγορήσουν κάποιους, έστω και κακοπροαίρετα κινουμένους. Θέλουν να στηρίξουν την άποψη ότι καλά έκανε η Εκκλησία και είχε χρέος να δώσει και πρέπει να δίνει γενναιόδωρα, όταν μπορεί, σε ανθρώπους ανήμπορους και στα όποια κοινωνικά προβλήματα και ανάγκες. Όπως καλά έκανε και κάνει η Πολιτεία και είναι ηθικό χρέος της, πέρα από τις συμβατικές της υποχρεώσεις, να μισθοδοτεί τον κλήρο. Πίσω από αυτή τη στενή και αμφίδρομη σχέση βρίσκονται αγώνες, ιστορία, παράδοση και οράματα ενός γένους.

Ο Καταστατικός Νόμος της Εκκλησίας που έγινε με τη σύμπραξη και του Κράτους κάνει λόγο για τους διακριτούς ρόλους των δύο φορέων. Εδώ εστιάζεται το πρόβλημα και εδώ απαιτείται η επικέντρωση της προσοχής μας. H επανεξέταση, η εμβάθυνση και η κατοχύρωση των διακριτικών αυτών διοικητικών ρόλων δεν βλάπτουν, αντιθέτως απομακρύνουν διαφαινόμενες διαιρέσεις και διχασμούς με απρόβλεπτες τις συνέπειες της χαλάρωσης του ιστού της κοινωνικής συνοχής μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

H υπέρβαση των ορίων αυτών είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά όπου είναι καλοπροαίρετη, όπως πιστεύω, θεραπεύεται. Θέματα όπως είναι η ήδη κατατεθείσα στη Βουλή πρόταση νόμου για χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, ασφαλώς και θα τα συζητήσουμε. Επιβάλλεται μερικές δευτερεύουσες για την Εκκλησία διατάξεις, που το Κράτος κάποτε καθόρισε και οι καιροί το απαιτούν, να αλλαχθούν ή και να καταργηθούν.

Θέματα όμως ουσίας του εκκλησιαστικού γεγονότος δεν είναι δυνατόν να τα εμπιστευθούμε σε χέρια ανθρώπων που δεν γεύθηκαν ακόμη την πραγματική εκκλησιαστική εμπειρία, επηρεασμένων από τις μικρότητες και τις αστοχίες της εκκλησιαστικής δυστυχώς εκκοσμίκευσης. Αυτό ασφαλώς εναπόκειται στα χέρια και στη συνείδηση του κυρίαρχου και πιστεύοντος ελληνικού λαού.

_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 07, 2008 5:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εδώ, φίλε Φιλαλήθη,
δεν μιλάμε για επιμέρους ζητήματα, αλλά για
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, στο θρόνο του Αρχιεπισκόπου.
Και η ΕΠΙΛΟΓΗ του Θηβών είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ καθαρή.
ΕΔΩ παίζονται στρατηγικά θέματα για την υπονόμευση της ΔΥΝΑΜΗΣ της ελληνικής Εκκλησίας.
Θα το δεις σύντομα!!!
Τώρα δεν πείθεσαι...
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες