Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Περί πρακτόρων και μαύρων λιστών του empassy στην Αθήνα!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 03, 2007 2:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Περί πρακτόρων και μαύρων λιστών του empassy στην Αθήνα! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δύο βιβλία που κυκλοφόρησαν αυτές τις ημέρες τα "Μαθήματα Διπλωματίας" του Μ. Κίσλινγκ και το "Fair Game" της αμερικανίδας Βάλερι Πλέιμ, δίνουν λίγα αλλά αποκαλυπτικά στοιχεία για την δράση Ελλήνων πρακτόρων της CIA στον χώρο του Τύπου και στον ευρύτερο δημόσιο βίο.

Επειδή δεν έχω να προσθέσω κάτι (δεν έχω διαβάσει ακόμη τα βιβλία) κάνω copy paste στο σχετικό άρθρο του Τριάντη από την Ελευθεροτυπία


Υπόγειος κόσμος


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ


...Είν' αρρώστια να πιστεύει κανείς ότι τα πάντα οφείλονται σε συνωμοσίες, σε πανίσχυρα λόμπι, σε πρακτοριλίκια και στη δράση μυστικών οργανώσεων. Ομως είναι αφελές -όταν δεν συνιστά προφανή αποπροσανατολισμό- να παρακάμπτεται ελαφρά τη καρδία το γεγονός ότι όλα τούτα υπάρχουν και λειτουργούν. Ενίοτε εξοντωτικά... Στο βιβλίο του «Μαθήματα Διπλωματίας» (εκδόσεις «Λιβάνη») ένας Αμερικανός πρώην διπλωμάτης, ο Τζων Μπρέιντι Κίσλινγκ, αποκαλύπτει ότι η αμερικανική πρεσβεία δημιουργεί «λίστα εχθρών» των προσώπων (πολιτικών, δημοσιογράφων κ.ά.) που είναι φίλα προσκείμενα στην πρεσβεία, δηλαδή στις ΗΠΑ. Σε τι χρησιμεύει η λίστα αυτή: Για να εξουδετερώνονται οι εχθροί των φιλοαμερικανών! Το πώς εξουδετερώνονται οι εχθροί δεν το λέει ο κ. Κίσλινγκ. Μπορεί όμως ο καθένας να το εικάσει (επαγγελματική εξόντωση, πιέσεις κ.τ.λ.). Οπως δύναται να εικάσει κανείς, ότι το βρώμικο έργο της εξουδετέρωσης δεν το αναλαμβάνει προσωπικά ο... Μπους ούτε ο εν Αθήναις πρέσβης, αλλά τα δημοσιογραφικά τσιράκια των Αμερικανών. Οι φίλοι της πρεσβείας (... Αλλά μήπως είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι οι Αμερικανοί -και όχι μονάχα αυτοί- δεν ενδιαφέρονται για την επαγγελματική ανέλιξη των «δικών» τουςWink ... Ερχεται λοιπόν τώρα η κυρία Πλέιμ, η περιώνυμη πρώην πράκτορας της CIA, και λέει ανοιχτά στο δικό της βιβλίο, που κυκλοφόρησε προχθές στις ΗΠΑ, ότι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός τόπος για τη CIA... Και σημειώνει ότι οι Ελληνες πληροφοριοδότες και οι πράκτορες που στρατολογούνται από τη CIA βοηθούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ «να κατανοήσει, να προβλέψει και να επηρεάσει καλύτερα τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα»... Εντάξει, δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα διαβάζοντας τις μαρτυρίες της κυρίας Πλέιμ και του κ. Κίσλινγκ. Ολοι γνωρίζουν ότι «αυτά γίνονται»... Απλώς, υπάρχουν γραφιάδες και πολιτικοί που προσπαθούν να πείσουν ότι πρόκειται για παραμύθια και αποκυήματα φαντασίας... Είναι οι ίδιοι που συχνά - πυκνά χλευάζουν, ειρωνεύονται και συκοφαντούν τους αλλόδοξους, τους εχθρούς των φιλοαμερικανών... Προς θεού: καθένας που έχει φιλοαμερικανική οπτική, δεν σημαίνει σώνει και καλά πως είναι πράκτορας ή τσιράκι των Αμερικανών. Αλλά οι μαρτυρίες της Πλέιμ και του Κίσλινγκ δεν αφήνουν περιθώριο να πεις ότι δεν υπάρχουν. Μ' ενδιαφέρει η συνδιάσκεψη, υποβολέα. *** Αλλά πιο πολύ με συγκινεί η έγνοια της Διαμαντοπούλου και του Χρυσοχοΐδη για το ΠΑΣΟΚ και τον σοσιαλισμό...



--------------------------------------------------------------------------------

CIA - Αθήνα


«Κυκλοφορούν Αμερικανοί πράκτορες ανάμεσά μας; Αν ναι, πώς δρουν, τι είδους ζωή κάνουν και τι προσπαθούν να επιτύχουν; Μια -έστω και περιορισμένη- απάντηση στα ερωτήματα αυτά δίνει η πρώην πράκτορας της CIA κυρία Βάλερι Πλέιμ, με την αυτοβιογραφία της "Fair Game" (Τίμιο παιχνίδι), που κυκλοφόρησε (σ.σ. λογοκριμένο από τη CIA) την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ»...

Ο Κώστας Παπαχλιμίτζος παρουσιάζει αποσπάσματα του βιβλίου στον «Ελ. Τύπο»:

- «Με τους επιχειρηματίες, τους ξένους διπλωμάτες, τους κομμουνιστές, τα γραφεία παλαιστινιακών και μεσανατολικών οργανώσεων, τους ιστορικούς και γεωγραφικούς δεσμούς με την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή, τους εύκολους στόχους για τους τρομοκράτες και τις εκτεταμένες ακτογραμμές και τα νησιά, η Ελλάδα ήταν ένας σημαντικός τόπος για την Υπηρεσία (σ.σ.: CIA)».

- «Η αποστολή της για τη CIA ήταν να βρίσκει πληροφοριοδότες και να στρατολογεί πράκτορες που θα βοηθούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατανοήσει, να προβλέψει και να επηρεάσει καλύτερα τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα».

- «Φαινόταν να υπάρχει μια ασυνήθιστα υψηλή αναλογία περίεργα ντυμένων παρτόβιων (σ.σ. σε κοινωνική εκδήλωση) και μια παράξενη συμπεριφορά στο πλήθος. Εν τούτοις, έβαλα τα δυνατά μου για να ανακατευτώ στο πλήθος και να μοιράσω την κάρτα μου, παίρνοντας επίσης πολλές κάρτες σε ανταπόδοση.

Την επόμενη ημέρα στο γραφείο, συγκρίναμε με ένα συνάδελφό μου τις σημειώσεις μας για το ποιους είχαμε συναντήσει και με ποιους θα έπρεπε να επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας. Ο Τζιμ (σ.σ.: υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στην Αθήνα) πέρασε τυχαία από μπροστά μας και μας ρώτησε ποιους είχαμε συναντήσει το περασμένο βράδυ.

Του δώσαμε με περηφάνια τη μικρή στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες και τις κοίταξε στα γρήγορα, απορρίπτοντας καθεμιά, λέγοντας "τον έχουμε ήδη στρατολογήσει -μην ασχολήστε- αναξιόπιστος -τον έχουμε ήδη στρατολογήσει- ίσως". Κοιταχτήκαμε με τον συνάδελφο και βάλαμε τα γέλια.

Ο Τζιμ είχε πάει νωρίτερα στο πάρτι και είχε ελέγξει το δωμάτιο σχολαστικά».

_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες