Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΓΙΑ ΤΑ 67 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ 1940

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Πατριώτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 27, 2007 10:59 am    Θέμα δημοσίευσης: ΓΙΑ ΤΑ 67 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ 1940 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΑ 67 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ 1940

Τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον φασιστικό άξονα, τιμάμε τους αγώνες της δεκαετίας του '40 που ακολούθησαν, της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο αγώνας συνεχίζεται στις σύγχρονες συνθήκες.

Το αληθινό περιεχόμενο μπορεί και πρέπει να το δώσει ο λαός, η εργαζόμενη και η σπουδάζουσα νεολαία, συμμετέχοντας στους γιορτασμούς τιμής με συνθήματα που δεν αλλοιώνουν το νόημα και το περιεχόμενο των αγώνων, με συνθήματα υπέρ του δίκιου των εργαζομένων, που συνδέουν το χθες με το σήμερα.


Παραμένει η ανάγκη να γίνει πλατιά γνωστή η ιστορική αλήθεια για τον πραγματικό ρόλο του Μεταξά και των αστικών κομμάτων, που άνοιξαν το δρόμο στην κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου, διάδοχο της βασιλομεταξικής κυβέρνησης. Για το ρόλο του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, που ήταν ο καθοδηγητής και ο βασικός αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης. Για τις μετακατοχικές κυβερνήσεις και τη στρατιωτική επέμβαση του βρετανικού ιμπεριαλισμού.


Είναι αποπροσανατολιστική η διαμάχη, που επαναλαμβάνεται, για τη συνέχιση ή όχι των μαθητικών παρελάσεων κατά τους τοπικούς γιορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου. Επί της ουσίας είναι η ίδια διαμάχη μεταξύ του εθνικισμού και του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, που γνωρίσαμε και για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.


Το αληθινό περιεχόμενο των εορτασμών τιμής δεν είναι σε θέση να το δώσουν οι αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου", είτε προβάλλουν σκουριασμένες και πατριδοκαπηλικές απόψεις, είτε άλλα προβάλλουν τις δήθεν σύγχρονες, ταυτίζοντας το διεθνισμό με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ.


Το γνήσιο περιεχόμενο του πατριωτισμού βασίζεται στον αγώνα κατά της στυγνής εκμετάλλευσης, στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας από την ιμπεριαλιστική πολιτική, στη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών. Αυτό το περιεχόμενο έρχεται σε αντίθεση με τη στρατιωτική παρέλαση, απ' τη στιγμή που οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ενταχθεί στο επιθετικό ΝΑΤΟικό δόγμα, στην πολιτική αλλαγής συνόρων, στην πραγματοποίηση πολέμων, στη στήριξη στρατευμάτων κατοχής. Ερχεται σε αντίθεση με τις τυποποιημένες μαθητικές παρελάσεις, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να βασίζονται στην υποχρεωτική συμμετοχή.


O ελληνικός λαός, για να διεκδικήσει το δίκιο του, το μέλλον που του ανήκει, επιβάλλεται να πει αποφασιστικά ένα ισχυρό, πολιτικό - ταξικό ΟΧΙ στον "ευρωμονόδρομο" των θυσιών για την πλουτοκρατία και στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς ΗΠΑ και ΕΕ, που αλλάζουν τα σύνορα και μακελεύουν λαούς. Ο δρόμος που συμφέρει το λαό δεν είναι ο δρόμος της υποταγής στον ιμπεριαλισμό, αλλά της λαϊκής συσπείρωσης και ανυπακοής.

Ο λαός μας μπορεί να κάνει πιο αποτελεσματική την πάλη του κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και να την ανατρέψει, αντιτάσσοντας τη στρατηγική για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, το μόνο δρόμο που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά του.

Λαϊκή αντιιμπεριαλιστική συμμαχία για Λαϊκή Εξουσία. Για να γίνει νόμος το δίκιο των εργαζομένων, για να τους ανήκει ο πλούτος που παράγουν.

Η προώθηση αυτής της πάλης θα ενισχύει και θα ενισχύεται από τον καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια, στην ασφάλιση, στο αξιοπρεπές εισόδημα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

ΑΘΗΝΑ 26/10/2007
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 27, 2007 12:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
KKE: υιοθετεί τις κατασκευές της Νέας Τάξης

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ τυλίγει σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι πολλά ζητήματα: Από την ΕΑΜική αντίσταση μέχρι το τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε σήμερα.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, βεβαίως, να εξετάσουμε ιστορικά το γιατί ΑΠΕΤΥΧΕ το ΕΑΜικό Κίνημα και ποιοι ευθύνονται γι αυτό!!!

Επίσης πολύ ενδιαφέρον θα ήταν να εξετάσουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ποια είναι σήμερα τα μεγάλα προβλήματα, αν το ΚΚΕ τα αναδεικνύει και πώς αγωνίζεται για να ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ την ταξική σοσιαλιστική συνείδηση και εν τέλει την ανατροπή του καπιταλισμού.

Δεν θα καταπιαστούμε με όλα αυτά. Θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο, διαφορετικά θα πέφταμε στο ίδιο «στυλ» της γραφής του ΚΚΕ: δηλαδή το «στυλ» μια ξύλινης γλώσσας, γενικόλογης και τελεσιγραφικής. Θα ανακατεύαμε τα πάντα χωρίς να λέμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Θα περιοριστούμε στη φιλοσοφία του κειμένου που συμπυκνώνεται στο ψευτοδίλημμα: «εθνικισμός ή πολυπολιτισμός». Για το ΚΚΕ, η διαμάχη για τις παρελάσεις «Επί της ουσίας είναι η ίδια διαμάχη μεταξύ του εθνικισμού και του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, που γνωρίσαμε και για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού»!

Με ένα εντελώς αυθαίρετο τρόπο το ΚΚΕ κατασκευάζει ένα αντι-διαλεκτικό δίπολο, το ίδιο ακριβώς που προωθεί το πλανητικό κεφάλαιο και τα «εκσυγχρονιστικά» και «αριστερά» του εγχώρια φερέφωνα. Τι προωθεί, μετά μανίας, το καθεστώς και τα προπαγανδιστικά του Μαντεία, σήμερα, για κάθε ζήτημα; Ότι από τη μια βρίσκεται η πολυπολιτισμική «πρόοδος» και από την άλλη οι «οπισθοδρομικοί εθνικιστές»! Ποιο δίπολο χρησιμοποίησαν οι Λιάκοι, Ρεπούσιδες και ΣΙΑ για την Ιστορία; Το ίδιο ακριβώς που χρησιμοποιεί και το ΚΚΕ.

Το δίπολο αυτό (ιδεολογική καθεστωτική κατασκευή) είναι που τοποθετεί την ελληνική κοινωνία και το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού στην κλίνη του Προκρούστη: Στον εθνικισμό!!!
Συγχαρητήρια στο ΚΚΕ που τοποθετεί και αυτό τις αντιδράσεις όλων των κοινωνικών και πολιτικών ρευμάτων της ελληνικής κοινωνίας στον «εθνικισμό»!!!
Κατασκευάζει κι αυτό τον «μπαμπούλα»! Τον ανύπαρκτο εθνικιστικό κίνδυνο, παρέχοντας έτσι το αριστερό άλλοθι και τεκμήριο στο καθεστώς της Νέας Τάξης.

Βεβαίως, εδώ το ΚΚΕ αντιφάσκει και με τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί και αυτό αντέδρασε στο ρεπούσειο ιστορικό έκτρωμα, όπως το σύνολο της κοινωνίας. Αυτά όλα τα «χαρίζει» στον «εθνικισμό»;;;

«Εθνικισμός και πολυπολιτισμός» είναι ένα ιδεολόγημα ΑΠΑΤΗΣ! Είναι η σύγχρονη νεοταξική ιδεολογική κατασκευή για να στιγματίζονται οι κοινωνικές αντιδράσεις και τα κινήματα. Να συκοφαντείται κάθε ιδέα και άποψη που θα θέτουν τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας και κάθε ένας που θα ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ στον οδοστρωτήρα της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης, στην ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ του πλανητικού ολοκληρωτισμού, στον «εθνικισμό» δηλαδή του αυτοκρατορικού κράτους.

Τις ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ απέναντι στον ιμπεριαλιστικό, πλανητικό ολοκληρωτισμό δεν μπορούμε ΠΟΤΕ, αν θέλουμε να λεγόμαστε αριστεροί, να τις στιγματίζουμε σαν εθνικιστικές. Ακριβώς γιατί είναι αντιδράσεις που αναπηδούν από τις αντικειμενικές διεργασίες της ελληνικής κοινωνίας, αντιδράσεις ΑΜΥΝΑΣ της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην πλανητική, νεοταξική εισβολή και ισοπέδωση. Οι αντιδράσεις αυτές είναι ανισόμετρες (με διαφορετικά, δηλαδή επίπεδα συνείδησης), κοινωνικά ετερογενείς και πολιτικά πολύχρωμες. Ως εκ τούτου, επειδή δηλαδή ακόμα είναι θολές και ενστικτώδεις (και σε αυτό φταίνε, αποκλειστικά, οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων), παρέχεται η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να λειτουργούν (μέσα σε αυτό το μωσαϊκό του κοινωνικού ΣΥΝΟΛΟΥ των αντιδράσεων) και πολιτικές δυνάμεις με παλαιό-εθνικιστικές καταβολές και δημαγωγικές ρητορείες (γιατί εθνικιστικές ιδεολογίες σήμερα δεν μπορεί να ΒΙΩΣΟΥΝ, κάτι που φαίνεται να αγνοεί το ΚΚΕ).

Το να κολλάμε, όμως, την ετικέτα του «εθνικισμού» στις κοινωνικές διεργασίες άμυνας και στις λαϊκές αντιδράσεις, αυτό δεν είναι διαλεκτική, αλλά νεκρό αλγεβρικό σχήμα απάτης.

Αυτή την τυπική, καθεστωτική λογική έχει και η ηγεσία του ΚΚΕ. Γι’ αυτό σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας αναπαράγει τα πλανητικά ιδεολογήματα του «αντιρατσισμού» και «αντιεθνικισμού» και «χρεώνει» τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού στις εθνικιστικές καρικατούρες…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
konapo



Ένταξη: 28 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 373
Τόπος: θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 27, 2007 3:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ΚΚΕ μάλλον προτιμά την λύση της μη-ανάλυσης για να την βγάζει καθαρή με τα διάφορα ζητήματα. Το δίπολο εθνικισμός-κοσμοπολιτισμός είναι έτοιμο πακεταρισμένο και διαθέσιμο για χρήση σε κάθε περίσταση. Στο βιβλίο, όπως και στις παρελάσεις, το ΚΚΕ βλέπει τα 2 προαναφερόμενα στρατόπεδα και τίποτα παραπάνω. Έτσι, όσοι είναι υπέρ του βιβλίου (ή κατά των παρελάσεων) είναι κοσμοπολίτες, κι όσοι κατά είναι εθνικιστές (το ίδιο κατατάσσει κάπου τον εαυτό τουWink Είναι εύκολο, ουσιαστικά βοηθά να μην τοποθετείσαι ποτέ συγκεκριμένα σε τίποτα άρα να μην δίνεις και ποτέ λόγο σε κανένα, να επιλέγεις αυτή τη φόρμουλα. Δεν χρειάζεται να παρατηρείς, ούτε να αναλύεις και να προσαρμόζεις την τακτική σου στις αντικειμενικές τάσεις που εμφανίζονται στην βάση της κοιωνίας. Όσοι είναι υπέρ των παρελάσεων και κατά του βιβλίου είναι εθνικιστές. Άρα ζούμε σε μια χώρα εθνικιστών, γιατί ήταν καθολική η αντίδραση σε αυτό; Kι αν ζούμε σε μια χώρα εθνικιστών, ποια είναι η κοινωνική δύναμη πίσω από αυτόν τον πολιτικό χώρο; Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι πολυεθνικοί κολοσσοί της ανοιχτής κοινωνίας και των πεσμένων συνόρων; Kανείς, απλά γιατί ο εθνικισμός δεν υφίσταται ως προοπτική σήμερα, εφόσον δεν υπάρχουν οι υλικές κοινωνικές βάσεις γι αυτόν. Ισχύει ακριβώς ότι ίσχυσε και με τις ταυτότητες. Ήταν όλοι αυτοί οπαδοί του Χριστόδουλου και φανατικοί Χριστιανοί; Κατά την "αριστερά", ναι. Αλλά στην πραγματικότητα, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους ακριβώς λόγω των πιέσεων που δέχεται από την αντίφαση της εθνικής του συνείδησης και των παγκοσμιποιητικών πιέσεων της βίαιης αποεθνοποίησης των καθεστωτικών αντεθνικιστών από την άλλη.
Καλά θα κάνει το ΚΚΕ, να εξετάζει πρώτα απ'όλα που οφείλονται και τι προκαλεί τις κοινωνικές τάσεις. Με αυτή την λογική, είναι εύκολο ας πούμε να διαγράψεις ως φασίστες τις χιλιάδες ψηφοφόρους του Καρατζαφέρη, (εκ των οποίων αρκετοί είναι πρώην σύντροφοι του ΚΚΕ...) κι αν ακόμα στο μέλλον, αυξηθεί το ποσοστό, να τους διαγράψεις κι αυτούς, καταχωρώντας τους στο ψευτο-δίπολο. Δεν θα πρέπει να εξεταστεί κοινωνιολογικά το φαινόμενο ΓΙΑΤΙ μεγάλα στρώματα της κοινωνίας στρέφονται προς ιδεολογήματα και χώρους, και τι φταίει γι αυτό, ποιες οι ευθύνες της αριστεράς και ποιες οι ελλείψεις της; Πριν απ όλα δεν πρέπει να εξεταστούν τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται σε αυτές τις εξελίξεις πριν αρχίσει το ΚΚΕ να κατηγοριοποιεί και να κρίνει "πολιτικά" τις αντιδράσεις;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 28, 2007 9:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κάποιος φίλος είχε βάλει κάτι ωραίο για τον Αρη Βελουχιώτη.
Θα παρακαλέσουμε να το τοποθετήσει ξανά.
Κάποιο λάθος έγινε και έσβησε.
Ευχαριστούμε

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 28, 2007 9:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βασικά, θα έλεγα, ότι το ΚΚΕ έχει κάποιον "φόβο" μήπως στιγματιστεί ως ..."εθνικιστικό", όπως το κατηγορούν συνήθως οι νεοφιλελεύθεροι(π.χ. Μανδραβέλης), οι εκσυγχρονιστές και οι -εν πλήρει συγχύσει και αγνοία- του ..."ιντυ-μίντυ". Έτσι, η κριτική που κάνει προσπαθεί να είναι αποκλειστικά "ταξική", χωρίς -μαρξιστικές/λενινιστικές- αναφορές στο "εθνικό ζήτημα" και στην "εθνικότητα" που βάλλεται αγρίως από το "κεντροδεξιό" μεταπρατικό (της Νέας Τάξης, οπωσδήποτε) ελλαδικό καθεστώς. Βεβαίως, για υποστήριξι των ..."εθνικών μύθων" όπως το "Κρυφό Σχολειό", που έχει πίσω του σημαντικότατες ενδείξεις, αλλά και πρακτική διδακτική χρησιμότητα, εθνικοαντιστασιακή και εθνικοανεξαρτησιακή(άλλωστε, η εθνική συνείδησι, κατά τον ορθόδοξο μαρξιστή Ν. Ψυρούκη, αλλά και άλλους, έχει ως βασικό επακόλουθο το πρόταγμα της ελευθερίας...), ούτε λόγος! Και αφήνουμε τα τεκμήρια, παρά τις ειδικές συνθήκες που τα καθιστούν εξαιρετικά δυσεύρετα, να ...κουρεύονται!!

Κατά τα άλλα, πρέπει να πω, ότι γενικώς συμφωνώ με τα όσα θέτει ο φίλτατος Παλαίμαχος. Το σχήμα αυτό είναι λειψό.Μπορούν, π.χ., να χωρέσουν ο Ζουράρις, ο Καργάκος ή ο Παπαθεμελής στο δίπολο "εθνικισμού-κοσμοπολιτισμού", άραγε;; Το δε ΚΚΕ θέλει προφανώς να καταταχθεί στις (υγιείς) πατριωτικές/ διεθνιστικές δυνάμεις, αλλά δεν το λέει, διότι, όπως είπαμε, ο αντιπατριωτισμός, η ιδεολογία του αντεθνικού, είναι ο νέος μακαρθισμός!! Βεβαίως, υπάρχουν και όλοι αυτοί οι πονηρούληδες ή λίγο-πολύ άσχετοι που καραδοκούν να ξυλευτούν από το ...σφάλμα.

Όσο για την ανακοίνωσι του ΚΚΕ, νομίζω, ότι έχει αρκετά ορθά στοιχεία, αν και έχει και την "εγνωσμένη" πλέον λατρεία για το κόμμα(αυτήν που έχουν αποκηρύξει δυνάμεις όπως τα σχήματα των Ε.Α.Α.Κ.), που, κατά την άποψί μου, ευθύνεται για τον , κατά κάποιον τρόπο, "σφετερισμό" του Ε.Α.Μ., το οποίον ήταν εξαιρετικά ετερόκλητο, αν και αποτελούμενο γενικά από προοδευτικούς πατριώτες ανθρώπους.

Να σημειωθεί, ότι στην σημερινή παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, υπήρχε ομάδα ("μπλοκ") ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, που, μάλλον αποτελείτο από συγγενείς ή παλαίμαχους αγωνιστές των εν λόγω οργανώσεων!!! Εξαιρετικό. Και δείχνει και την μεταστοιχείωση, αλλοτρίωσιν σημαντικού μέρους της ελληνικής Αριστεράς...

Cool

Τέλος, θεωρώ σημαντική την ανάδειξι του "διεθνισμού του Κεφαλαίου" που υπήρξε σε αυτήν την συγκυρία πέραν του εάν ο Μεταξάς ήταν συνειδητά μέρος (μέτοχος) αυτού. Κι αυτό το λέω, διότι, υπάρχουν οργανώσεις "αναρχικών", που, προφανώς, λόγω (δικαιολογημένης, βέβαια) εμπάθειας προς τους "Ελληναράδες", εκτός από το ότι δεν υπάρχει ...καν Έθνος και είναι "φαντασιακή κοινότητα", λένε, ότι δεν πρέπει να υπάρχει και ...αντιιμπεριαλισμός!! Τα ίδια λέει και ο αγνοών, Ιικός κυρ-Γιαννουλόπουλός μας και οι συν αυτώ!!! Να λοιπόν, που πρώτοι οι "προνομιούχοι", αστοί κ.λπ. εφήρμοσαν τον "ντεφετισμό" και αντι-αντι-ιμπεριαλισμό αυτόν...Αν και σε μίαν τελείως διαφορετική εποχή, όσον αφορά τις τάσεις(και τις δυνατότητες) του "πολυεθνικού κεφαλαίου"....
_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 29, 2007 11:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
[b]Οι''αριστεροι''αχθοφοροι της Νεας Ταξης [/b]




Ο ορκος του ΕΛΑΣ και οι''αριστεροι''αχθοφοροι της Νεας Ταξης
Μιλανε να καταργηθουν οι παρελασεις..
Την μνημη φοβουνται.
Αυτην θελουν να εξαφανισουν.

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΗ

Εγω,παιδι
του Ελληνικου Λαου
ορκιζομαι
να αγωνιστω πιστα
στις ταξεις του ΕΛΑΣ
για το διωξιμο του εχθρου
απο τον τοπο μας
για τις ελευθεριες του Λαου μας
κι ακομα
να ειμαι πιστος
και αγρυπνος
φρουρος προστασιας
στην περιουσια
και το βιος του αγροτη
Δεχομαι προκαταβολικα
και την ποινη
του θανατου
αν ατιμασω την ιδιοτητα μου
ως πολεμιστης
του ΕΘΝΟΥΣ και του ΛΑΟΥ
και υποσχομαι
να δοξασω
και να τιμησω
το οπλο που κρατω
και να μην το παραδωσω
εαν δεν ξεσκλαβωθει
η ΠΑΤΡΙΔΑ μου
και δεν γινει
ο ΛΑΟΣ
νοικοκυρης
στον τοπο του.
.....

Καιρος να υψωθουμε πανω απο τις διχονοιες.
Η ιστορια διδασκει δεν διχαζει.
Οι σφαιρες που αλληλοσφαζομαστε εγραφαν πανω MADE IN ENGLAND.
Πολεμησε και αυτος τους κατακτητες!!
http://www.youtube.com/watch?v=HuottqnE1j4

.......

Μηπως ο ορκος της ΕΟΚΑ λεει κατι διαφορετικο;
ΙΔΟΥ.

O OΡΚΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ.

Ορκιζομαι στην φλογα των Ομηρων,
ηρωων γεννητρα με την Ιλιαδα,
στου λογου,στης ιδεας και στων ονειρων

ορκιζομαι στην ασβηστην Ελλαδα.
Ορκιζομαι στο φως και στην υγεια,
στην αρετη της αρετης λαμπαδα,

στην πιστη των πατερων την αγια
του χαμου και της νυχτας οδηγητρα,
ποτε Αθηνα και ποτε Παναγια,

του αλλοφυλου νικητρα,καταλυτρα.
Ορκιζομαι στην γλυκα της ειρηνης
στα λιοφυτα γλαυκα,στα ξανθα κιτρα,

στην ομορφια που απο την βρυση χυνεις
της τεχνης κι απο της φυσης τα μασταρια,
ορκιζομαι,γη θεια της Ρωμιοσυνης

στα αρχαια σου και στα νεα παλληκαρια,
-Φωκαδες,Καραισκακηδες,Λεωνιδες-
στον Ελυμπο τον κλεφτη,στα βλασταρια

που τα τρων τουρκομανικες ακριδες
Η την ασπιδα,η στην ασπιδα επανω
Ορκιζομαι σε Εσε,τους Διγενιδες
που γεννας΄θα νικησω η θα πεθανω

http://www.youtube.com/watch?v=jzqaVyuLCKU



Τι εχουν να πουν αραγε τωρα οι καθε λογης διεθνιστουλιδες;
Για ΠΑΤΡΙΔΑ μιλανε!!!
Οι πατριωτες οποια ''ιδεολογικη'' αφετηρια και αν εχουν
τους ενωνει μια ιδιοτητα.
Υπερασπιζονται οτι αγαπουν,προστατευουν και σεβονται.
Την ΠΑΤΡΙΔΑ!!
Ας κανουμε πραγματικοτητα αυτο που φοβουνται!!
Μπορουμε να αγωνιζομαστε μαζι και να βαδιζουμε χωρια!!

ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ!!






Αυτος ειναι εθνικι;
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=96636

_________________
Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους.
Πατριδα η Θανατος...
http://neos-forum.com/viewtopic.php?t=984

''Ο σκοπος της εισαγωγης ξενων εργατων απο τους εργοδοτες ειναι η διαιωνιση της σκλαβιας''..Κ.ΜΑΡΞ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 30, 2007 12:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ροβεσπιέρος έγραψε:
Κάποιος φίλος είχε βάλει κάτι ωραίο για τον Αρη Βελουχιώτη.
Θα παρακαλέσουμε να το τοποθετήσει ξανά.
Κάποιο λάθος έγινε και έσβησε.
Ευχαριστούμε



http://www.youtube.com/watch?v=HuottqnE1j4
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες