Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΔΕΝ με ενδιαφέρει όταν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ με λένε ρατσιστή.

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 23, 2007 11:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μουλουσουζού, έχεις πολύ δρόμο ακόμη μπροστά σου. Αυτά που παραθέτεις, εμένα με προβληματίσανε αρκετά χρονάκια πιο πριν, κι όμως, κάθε φορά όλο και πιο σταθερά επανερχόμουν στην άποψή μου για το μεταναστευτικό. Μην νομίζεις, κι εγώ συνασπισμίτης ήμουν κάποτε. Και όταν λέω συνασπιμίτης ελπίζω να με καταλαβαίνεις τι εννοώ. Ο επιπόλαιος και ο αιθεροβάμονας στη σκέψη, ο τάχαμου προοδευτικός. Όχι κατ' ανάγκην ο ψηφοφόρος του ΣΥΝ. Και υπάρχουν πολλοί συνασπιμίτες στην ελληνική κοινωνία. Για να καταλάβεις τί εννοώ οι ψηφοφόροι της Διαμαντοπούλου για παράδειγμα συνασπισμίτες είναι. Ή και ορισμένοι της Μπακογιάννη θα έλεγα. Του Μάνου. Του Ανδριανόπουλου. Του Ανδρουλάκη. Του Σημίτη, ορισμένοι (γιατί εκεί υπαρχουν και ακραιφνείς χουνταίοι, μέχρι πρότινος). Καταλαβαίνεις τί εννοώ;; Ελπίζω ναί. Κι εσύ ένας τέτοιος είσαι, ενδεχομένως (και μάλλον έτσι είναι) χωρίς να το καταλαβαίνεις. Ευθυγραμμίζεσαι πλήρως αλλά μένεις ήσυχος γιατί έχεις ταμπελιάσει τον εαυτό σου με έναν τίτλο που σε εφησυχάζει και όσον αφορά τον προβληματισμό, έ, πέρα βρέχει...


Για να καταλάβεις τί εννοώ, σου ΑΠΑΝΤΩ:

1) Λές: "Οι μετανάστες βιώνουν μεγάλύτερη καταπίεση από τον ευρωπαίο ντόπιο". Τί είναι αυτά που λες; Χρησιμοποιείς καθόλου την σκέψη σου ή λειτουργείς με κλισέ; Είναι γνώρισμα αριστερού αυτό που κάνεις να γενικεύεις αφηρημένα και όποιον πάρει ο Χάρος;; Κάτσε και σκέψου σε παρακαλώ! Ποιοί μετανάστες; Αυτοί που έρχονται εδώ για να κάνουν τέσσερις δουλειές και να αγοράσουν ισόγειο και πρώτο όροφο στο Παγκράτι, στους Αμπελόκηπους (για να μην σου πώ και στο Κολωνάκι ακόμα). Τον αλβανό, πολωνό, βούλγαρο, ρουμάνο με τα εννιά κινητά, την φόρμα εργασίας μονίμως επάνω του γιατί το πρωί μπογιατζής, μετά χτίστης, μετά τοποθετώ δορυφορικές, μετά κάνω τον παρακαδόρο; Αυτούς εννοείς; Με τα τρία αυτοκίνητα; Φταίει ο ελληνικός λαός αν αυτοί είναι ξελιγωμένοι να γίνουν σα τα μούτρα μας και χειρότερα;;(γιατί ξέρω, εκεί θα το πάς μετά, θα αρχίσεις να λες ότι και οι έλληνες τα κάνουν αυτά). Δεν τους καταπιέζω εγώ, ούτε η γειτόνισά μου η κυραΜπιρμπίλω, να δουλεύουν σαν τον ΟΡΘΙΟ ΜΑΛΑΚΑ, όχι απλώς σαν το ζώο, επειδή στην Πολωνία ονειρεύονταν έγρωμο βίντεο και έρρεαν και δεν εκτιμούσαν αυτά τα κουτσά-στραβά που το σύστημα εκεί, το όποιο σύστημα, τους παρείχε ΔΩΡΕΑΝ. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΣΚΛΑΒΟΊ ή και ΝΑΡΚΩΤΕΜΠΟΡΟΙ. Σε παρακαλώ λοιπόν πολύ, για σύνελθε και μην λαϊκίζεις. Γιατί αυτό που κάνεις λαϊκισμός είναι, χειρότερος κι από αυτόν της ΜΑΥΡΙΑΝΗΣ του 81-89. Τότε η Εξουσία κανέκευε την βάση της γιατί ήταν το όχημά της να μεταλλάξει τις ιδεολογίες. Τώρα το ίδιο Σύστημα κανακεύει άλλη βάση, πιό πρόθυμη, πιο νταλκαδιασμένη για δύο, για τρείς, για όσες θες δουλειές την ημέρα. Ζήσε για λίγο μέσα στην κοινωνία και σκέψου, θα σε ωφελίσει. Για άλλες μεταναστευτικές κοινότητες, από βαθιά απ' την Ασία, αυτό που λες να το δεχτώ, αλλά τί να το κάνεις, αυτοί είναι ακόμα χειρότεροι. Μπορεί να είναι πραγματικά ΘΥΜΑΤΑ αλλά έχουν τόσο υποτακτική νοοτροπία, που... αλοίφουν μερικοί το ψωμί τους βούτυρο -κυριολεκτικά!

2)Λες ότι "έρχονται από χώρες με αγώνες, δεν είναι μόνο οι ευρωπαίοι με πλούσια εμπειρία". Είδες εσύ ποτέ και δεν μας τό πες κανάν βιετγκόγκ μετανάστη; Κανά ζαπατίστας; Έστω κανέναν μουτζαχεντίν; Κανάν της Φατάχ; Έλα και πάλι σε παρακαλώ! Να σοβαρευτούμε! Για να φανταστείς σε τί πελάγη ευτυχίας πλέεις θα σου πώ για το παράδειγμα της πρώην ΕΣΣΔ. Λοιπόν, και στην ελλάδα έχουμε πλέον ρώσους (ούτε καν βιενγκόγκ, αλλά ρώσους, δηλαδή υποτίθεται καρακομμουνισταράδες), και λοιπόν; Τί έγινε; Άντε τράβα να τους πείς για το 17 να σου φέρουν το Panasonic τους στο κεφάλι. Άσε μας ρε μουλουσουζού, με τις φαντασιώσεις σου...

3) Λες: "Οι μικρασιάτες"... Αυτούς τί τους μπλέκεις; Τί σχέση έχουν; Οι μικρασιάτες, για να ξέρεις, δεν ήταν από το είδος του μετανάστη που θέλει ο κύριο Αλαβάνος και ο Ανδριανόπουλός του. Και πάνω από όλα ήταν πρόσφυγες. ΄Εφυγαν με το ζόρι. Όχι για να απολαμβάνουν κόκα κόλα και να μην βλέπουν τον Γιαρουζέλσκι... Εξ' ού και η υψηλότατη ταξική συνείδηση εκείνων των μικρασιατών στη χώρα μας.


Όλα αυτά που σου είπα, τα θεωρώ τόσο "αλφαβητικά" που ανησυχώ τρομερά για την πολιτικό σου προσανατολισμό.


Ένας από τους γνωστούς που επέλεξε να μπει ανώνυμα, τώρα...
Επιστροφή στην κορυφή
Θάλεια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 23, 2007 11:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όπως ειπώθηκε στην πρώτη σελίδα του σάιτ υπάρχουν πολλά σχετικά άρθρα.
Θα συνιστούσα στο φίλο ιδιαίτερα:
1) Παγκοσμιοποίηση- Ανοικτα σύνορα-Αλλοδαποί
2).Το προλεταριάτο πρέπει να συνταχθεί σε έθνος
3. Η διαλεκτική της ταξικής συνείδησης..
.
Επιστροφή στην κορυφή
μλσζ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 23, 2007 11:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κοναπό δεν το βλέπω οτι δεν θα χρησιμοποιείς "σεντόνια",το παρακάνεις και με δυσκολεύεις.
Παράθεση:

Συνταραχτική η "μαρξιστική" λογική σου!!! Μένω άφωνος και άλαλος!!! Ο Ευρωπαίος εργάτης είναι υπέυθυνος για την αποικιοκρατία και τα εγκληματα της ΕΕ!!! Καταργείς στην πράξη την μαρξιστική κοινωνιολογία, και τον ταξικό διαχωρισμό της κοινωνίας, με τα αντικρουόμενα συμφέροντα μέσα σέ ένα έθνος!!! Η πολιτική ενός κράτους παύει να είναι πολιτική της κυρίαρχης τάξης του, και γίνετια ευθύνη όλου του έθνους! Μ έστειλες αδιάβαστο!!!

Αγαπητέ,κατά το αντι-μαρξιστικό,φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι!
Να σε ρωτήσω κάτι,αν οι ΜικραΑσιάτες ήταν πιο απολίτιστοι από τους ντόπιους,το ΚΚΕ τι θα έπρεπε να τους πει "Αι πνιγείτε"??
Δηλαδή πιστεύεις οτι το έκανε από άποψη συμφέροντος?Για να γίνει η επανάσταση πιο γρήγορα?
Ο κομμουνιστής(επαναλαμβάνω)εκφράζει τα συμφέροντα των καταπιεσμένων άσχετα με το ποιος είναι ή όχι πιο προοδευτικός!Ασχέτα από φυλή και έθνος.
Ετσί όπως τα γράφεις βλέπω οτι βάζεις έναν αυτοσκοπό "να γίνει επανάσταση για να γίνει" και ας πάνε να πνιγούν οι μετανάστες.
Μην μου λες οτι το Ρεσάλτο είναι εναντίον μόνο της μετανάστευσης.Γιατί και εγώ είμαι.
Το ΡΕΣΑΛΤΟ έχει θέσεις και εναντίον των μεταναστών.Εχεί θέσεις να εμποδίζουμε στον άλλον που πεθαίνει να μπει στην χώρα μας.Το αν έχει θέση για "σκούπα" δεν το έχω καταλάβει ακόμη...


Στα υπόλοιπα ανακυκλώνεται η κουβέντα.Στο χρόνο θα προσπαθήσω να σου απαντήσω στη προηγούμενή απάντηση σου.
Το περιοδικο το έχω διαβάσει.Αν και τώρα τελευταία δεν το έχω πάρει εδώ και καιρό.
Επιστροφή στην κορυφή
μλσζ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 23, 2007 11:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
"επισκέπτη" βλέπω με το να με ταμπελοποιείς ως "συνασπιμίτη" σε ευχαρίστει.
Δυστυχώς για εσένα,εχώ αρκετές εθνικο/πατριωτικές ανησυχίες,και το ΡΕΣΑΛΤΟ όπως και το ΑΡΔΗΝ τα έχω διαβάσει επανελλειλημένα.Και τις απόψεις ειδικότερα του Ρεσάλτο τις έχω απόρριψει.

1)Ρε γαμώτο που τους έχεις βρει αυτούς τους μετανάστες?Γιατί εγώ που ξέρω αρκετούς ούτε κατά διάνοια δεν τους βρήκα.Τουλάχιστον σε βαθμό που να ξεχωρίζουν από τις καταναλωτικές συνήθειες του μέσου Ελληνα.

2)Αμά παρακολουθήσεις είδικότερα τους Σοβιετικούς μετανάστες θα δεις οτι και αρκετοι κομμουνιστές υπάρχουν αλλά και αρκετοι αντι-κομμουνιστές οι οποιοί έχουν αναπτυγμένη την συλλογική συνείδηση.
Εχούν ακόμη γειτονιές,παρέες.Εχουν πιο αναπτυγμένη συνείδηση της συντροφικότητας.Ειδικότερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

3)Ναι ξέχασα,οι μετανάστες μας ήρθαν με σαπιοκάραβα για να πιούνε κοκα-κολα.Στον δρόμο απολαύσαν τους βιασμούς,τους πνιγμούς και τα ναρκοπέδια ως κίνητρο για να τους αυξηθεί η αδρελανίνη.
Επιστροφή στην κορυφή
Θάλεια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 23, 2007 4:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Χάνεις το δάσος πίσω από το δέντρο. Το ζήτημα δεν είναι κάποιες «συγκεκριμένες» περιπτώσεις αλλοδαπών ή «παρεών». Αλλά τα «ανοικτά σύνορα» και η εισβολή μαζικών ξένων, ΠΟΛΙΤΙΚΑ καθυστερημένων στη συντριπτική τους πλειονότητα και οι καταλυτικές επιπτώσεις πάνω στο εργατικό κίνημα και την «γκετοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις κάποιων «καλών» και με «συντροφικότητα» από τη Ρωσία. Αλλά για το «φαινόμενο» της μαζικής πλημμυρίδας που εκτός των γενικών καταστροφικών επιπτώσεων στην ταξική πάλη και την πολιτισμική σύνθεση, έχουμε και ειδικές συνιστώσες των ιμπεριαλιστικών σχεδίων: Αναδιάταξη των συνόρων μέσω του Αλβανικού και Μουσουλμανικού στοιχείου και πλήρη εθνική και πολιτισμική μας ισοπέδωση.
Αλλά και στη στενή και λανθασμένη βάση που το τοποθετείς πάλι δεν είναι έτσι τα πράγματα ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Κάνε μια βόλτα, αργά το βράδι με το κορίτσι σου (γιατί γυναίκες μόνες τους δύσκολο να κυκλοφορήσουν) στον «Κάτω Κόσμο» της Αθήνας, στα «γκέτο» και έλα μετά να τα πούμε.
Αλλά για μην αναλωνόμαστε σε άγονες συζητήσεις, διάβασε τα άρθρα που σου σύστημα για να αντιληφθείς πώς βάζουμε το ζήτημα.
Επιστροφή στην κορυφή
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 23, 2007 5:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο "επισκέπτης" είμαι εγώ. Είχα τους λόγους μου και μπήκα ανώνυμα. Τώρα, όσον αφορά τη συζήτηση:

Κοιτάζοντας από το παράθυρό μου βλέπω κάθε μέρα έναν ψηλόλιγνο υπάλληλο που από την κοψιά του τον κάνω για Πολωνό, πάντως είναι σίγουρα σλάβος. Απ' όσο μπορώ να κρίνω έναν άνθρωπο χωρίς να του έχω μιλήσει ο συγκεκριμένος δίνει εικόνα ανθρώπου πολύ ταπεινού και μαζεμένου που του πίνουν το αιματάκι από το πρωί ως αργά το απόγευμα. Πιθανόν και να μην κάνει καν δεύτερη δουλειά. Πάει συνεχώς πάνω κάτω σε ένα πεζοδρόμιο μεταφέροντας πράγματα από τη μια γωνία στην άλλη. Αυτός είναι ένας από αρκετούς άλλους μετανάστες από το ανατολικό μπλόκ (έχει σημασία η προέλευση, γιατί το ανατολικό μπλοκ δίνει σχεδόν αποκλειστικά αντικομμουνιστές μετανάστες) που ΔΕΝ εμπίπτουν στην κατηγορία που περιέγραψα. Δηλαδή δεν κάνουν 100 δουλειές για να κερδίσουν το χαμένο χρόνο που τους έκλεψε "το καθεστώς". Εντούτοις και αυτοί οι μετανάστες έχουν την ίδια γνώμη για τον κομμουνισμό ή στην καλλίτερη περίπτωση δεν θα τους χαρακτηρίσεις αντικομμουνιστές αλλά οπωσδήποτε "νεοφιλελεύθερων" αντιλήψεων και το νεοφιλελεύθερων το βάζω σε εισαγωγικά γιατί ενώ δεν ασχολούνται με την πολιτική ιδιαίτερα, εντούτοις είτε λόγω του "μπλόκ" είτε λόγω της δυτικής προπαγάνδας έχουν ακλόνητη πεποίθηση στις αξίες της "δυτικής" οικονομίας, στην ελεύθερη αγορά, πιστεύουν ότι και μόνο με την δουλειά πηγαίνεις μπροστά κτλ. Δηλαδή μια από τα ίδια κι αυτοί. Απλά δεν πετάνε καρούλες μόλις δουν κόκκινη σημαία. Και μόνο.

Αν εσύ έχεις φίλο, γνωστό, ξέρεις τέλος πάντων κάποιον μετανάστη από Α. Ευρώπη με σοσιαλιστικές ιδέες φέρτον και σε μας να τον γνωρίσουμε, να τον γράψουμε τσάμπα συνδρομητή κι ας μη μας διαβάζει εμάς τους "εθνικιστές" και τουλάχιστον να μας πεί τις απόψεις του ή την κριτική του. Βέβαια αν είμαι κι εγώ μπροστά μην νομίζεις ότι θα τον αφήσω να φύγει, θα τον κλειδώσω σε μία προθήκη και θα τον στείλω στο Μουσείο, φυσικά με το αζημίωτο, γιατί κάθε τι μοναδικό στα μουσεία ανήκει.

Ξέρεις, είχα το προνόμιο να έχω για γειτονιά μια περιοχή που ήταν το πρώτο χρονολογικά γκέτο στην Ελλάδα. Δεν υπερβάλλω. Πρώτη η γειτονιά μου, φαίνεται εγωιστικό, μπορεί, αλλά τι να κάνω, πρώτη η γειτονιά μου απέκτησε ανατολικούς μετανάστες ήδη από το 1987-88. Μιλάμε είκοσι χρόνια πίσω. Αυτά δεν τα ξέρει κανείς, όλοι νομίζουν ότι οι πρώτοι μετανάστες ήταν αλβανοί και ήρθαν το '90. Όχι. Πολωνοί ήταν. Τώρα, πώς κατάφερναν και πέρναγαν τα σύνορα, ποτέ δεν έμαθα. Πάντως έρχονταν. Μία εξήγηση είναι ότι η Πολωνία αντιμετώπισε πρώτη τους κλειδωνισμούς "εκδημοκρατισμού" μ' αυτό το βρωμοσκούληκο τον Βαλέσα. Υποθέτω, ότι το καθεστώς σε επίδειξη ανεκτικότητας έκανε τα στραβά μάτια. Στο κάτω-κάτω αυτοί που έφευγαν οι πιο καψωμένοι για "Δύση" ήταν. Ακόμη θυμάμαι τον Καίσαρα, έναν ραφιναρισμένο Πολωνό, που ήταν καθηγητής μουσικής και έπαιζε κιθάρα. Έπαιζε και εκκλ. αρμόνιο σε μια εκκλησία τους στην Μιχαήλ Βόδα. Ο Καίσαρας δεν έπινε καθόλου και το μεγάλο του παράπονο όπως μας έλεγε (στα αγγλικά) ήταν ότι όλοι οι συμπατριώτες του έχουν το ελάττωμα να γίνονται λιώμα. Από μια οπτική ήταν όχι απλώς ένας αξιοπρεπής αλλά ένας άνθρωπος που έβαζε τα γυαλιά σε πολλούς έλληνες, ένας μουσικός που ήταν αναγκασμένος να μπογιατίζει και να κάνει βαριές δουλειές. Από μια οπτική. Γιατί αν παρατηρούσες χαρακτηριστικά της νοοτροπίας του θα έφριτες από τον ψυχρό ωφελιμισμό στον οποίο είχε εντάξει την ζωή του και τον προγραμματισμό της. Για να αναφέρω μια αηδιαστική λεπτομέρεια την γυναίκα του, δεν..., γιατί είχε προγραμματίσει το πότε και το που. Είχε κάτσει και είχε μελετήσει μεταναστευτικές πολιτικές άλλων χωρών, νομοθεσίες, ιθαγένειες, βίζες, κ.ο.κ. και ήξερε ο π....(!) ότι η καλλίτερη ώρα για την δική του περίπτωση ήταν να γεννούσε η γυναίκα του εν πτήσει, όταν θα έφευγαν για Καναδά! Ήξερε ότι ένας τέτοιος προγραμματισμός ήταν ανέφικτος αλλά αυτό ήταν το όνειρό του. Με την μεταναστευτική πολιτική του Καναδά εκείνη την εποχή κάθε παιδί που θα μπορούσε να γεννηθεί σε αεροπλάνο με προορισμό αυτή την χώρα έπαιρνε αυτομάτως την ιθαγένεια. Με την ίδια μετ. πολιτική κατοχύρωνε και ο ίδιος δικαίωμα καναδού πολίτη, αυτομάτως, ως κηδεμόνας. Χρησιμοποιούσε το παιδί του ως πασαπόρτι. Πριν καν γεννηθεί!! Και πριν καν το καμαρώσει γερό και το σφίξει στην αγκαλιά του!!! Φρίκη! Αυτά ο Καίσαρας, ο πιο κουλτουριάρης και καλλιεργημένος από τους άλλους... Φαντάσου...
Όλοι οι πολωνοί εκείνης της εποχής εξαφανίστηκαν , εφυγάν όλοι τους για Καναδά, το αργότερο σε πέντε-έξι χρόνια.

Μπορώ να πάω και άλλο πίσω. Πάλι στην γειτονιά μου. Να θυμηθώ ένα τεράστιο λεφούσι από "μπαγκλαντέδες" να ανανεώνεται κάθε τόσο. Που διοχετεύονταν ούτε που ξέρω. Πάντως σε μια Αθήνα, παρθένα τότε από ξένους μετανάστες (και φίσκα από εσωτερικούς), εκείνοι οι μπαγκλαντεσιανοί χάνονταν μέσα στο τεράστιο πλήθος. Αυτά αρχές ογδόντα και κυρίως γύρω στο 85.

Είναι πολύ παράξενο αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν τράκαρα "συνειδητοποιημένο" μετανάστη. Είμαι άτυχος. Και ζούσα στο καλλίτερο πόστο με τις περισσότερες πιθανότητες.


Τώρα θα σου πώ το άλλο. Οι καταναλωτικές συνήθειες του μέσου έλληνα είναι αισχρές. Είμαστε όλοι παραδομένοι στα διακοποδάνεια, στα εικονομηνύματα, και στα δελτία ειδήσεων του STAR. Με μια τέτοια σύνθεση κοινωνίας ο δικομματισμός τώρα παίρνει 85% ή και παραπάνω. Πρόσθεσε εσύ τώρα ένα με ενάμιση εκατομμύριο κόσμο σ' αυτή την κοινωνία με ίδιες, όχι χειρότερες, συνήθειες και συντηρητισμό. Ποιό είναι το αποτέλεσμα ποσοστιαία; Το σκεπτικό σου μου θυμίζει κατά κάποιο τρόπο κάτι συζητήσεις παλιά στο Ιντυμήντια που όταν τους στρίμωχνες και τους ανάγκαζες να παραδεχθούν την οπισθοδρομικότητα που παρουσιάζει στο σύνολό του το μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό σου απαντούσαν ξετσίπωτα "ναί, σιγά, είδαμε προκοπή και χαΐρι που έκανε η ντόπια εργατική τάξη...Σιγά την επανάσταση που σας χαλάσαμε...".
Αυτό είναι το επίπεδο του "αριστερού" "αντιρατσισμού". Βλέπουν κάτι νεκρό, (αν τελικά είναι) ρίχνουν μετά και την ταφόπλακα από πάνω. Μπράβο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 23, 2007 7:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
Να σε ρωτήσω κάτι,αν οι ΜικραΑσιάτες ήταν πιο απολίτιστοι από τους ντόπιους,το ΚΚΕ τι θα έπρεπε να τους πει "Αι πνιγείτε"??

Φίλε μαρξιστολενινιστοσταλινοζαχαριαδικέ:
είναι τελείως διαφορετικό αυτό το πράγμα και να μην το κάνουμε ...μελόδραμα, όταν δεν είναι...

Κι εγώ, που το βλέπω από ακραιφνώς, αμιγώς χριστιανικής ορθόδοξης σκοπιάς, πρέπει να σου πω, ότι
η όλη ιστορία μου είχε φανεί εξαιρετικά ύποπτη από την αρχή... Υπάρχουν και ορθόδοξες προσωπικότητες, με κλασσικό αντιδεξιό και κατά του εθνικισμού και ρατσισμού λόγο, αλλά και πράξι φροντίδας των προσφύγων κ.λπ., όπως ο π.Μεταλληνός, που τελευταία το θέμα αυτό το έχει θέσει με πολύ σωστό τρόπο σε συνέντευξι που παρεχώρησε.

Κατ'αρχάς, δυστυχώς, επιβεβαιώνεις αυτό που έλεγε ο παλαιός ιδεαλιστής μαρξιστής και κατόπιν περσοναλιστής χριστιανός σοσιαλιστής Μπερντιάγεφ: ότι, δηλαδή, οι μαρξιστές δεν τα πολυκαταφέρνουν με την ψυχολογία, είναι "κακοί ψυχολόγοι" και υποτυπώδεις, και όσον αφορά την αστική τάξι, και όσον αφορά το προλεταριάτο, με τον κορυφαίο χριστιανό ελευθεριακό σοσιαλιστή συγγραφέα Λ. Τολστόι π.χ. να τα καταφέρνει πολύ καλλίτερα... Πράγμα που έχει επισημανθεί και από άλλους μελετητές... Κάτι που παράγει ιστορικά ειδωμένο η κοινή εθνική συνείδηση(οι αιτίες της), φίλε μλσζ, είναι η ομοψυχία, ο κοινός ψυχισμός, όπως το λέει και ο κορυφαίος μαρξιστής συγγραφέας Ν.Ψυρούκης στο βιβλίο του για το εθνικό ζήτημα(το οποίο σου προτείνω ανεπιφύλακτα). Και κάτι ακόμη: ένας βασικός στόχος του Διεθνούς Κεφαλαίου σήμερα είναι η διάσπαση των (εθνοκρατικών, εξ ορισμού) συνδικάτων: είτε με τις απειλές και τις απολύσεις επί παραδειγματισμώ(50 χιλ. κάθε χρόνο στις Η.Π.Α.), είτε με την "κινητικότητα" των εργαζομένων (που ακολουθούν το Κεφάλαιο, είτε έχουν αμερικάνικα όνειρα, όπως πολλοί από τους εν Ελλάδι μετανάστες), είτε με την πολυδιάσπασι των πτυχίων και, άρα, ειδικοτήτων που τόσους μήνες εμείς οι φοιτητές έργω και λόγω αντιπαλεύουμε, είτε με την μακρόθεν εργασία, τηλε-εργασία,telework, είτε με άλλους τρόπους.
Δεν θέλεις να δεις, ότι ακριβώς υπάρχει μία έλλειψι συμβατικότητας μεταξύ οργανωμένων Ελλήνων συνδικαλιστών και των σημερινών-επιλεκτικά εισερχόμενων, όπως τονίζουν όλοι οι σοβαροί μελετητές του θέματος- λαθρομεταναστών... Κατ'αρχάς, σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι άνθρωποι έρχονται ως ανειδίκευτοι εργάτες, που καλά-καλά δεν γνωρίζουν ούτε την ...δική τους γλώσσα... Τώρα, πώς θα συνεννοηθούν με εμάς εδώ(αν υποθέταμε, ότι αυτός είναι ο σκοπός τους, να συνδικαλισθούν ,να αγωνισθούν και τα λοιπά), αυτό όντως είναι ένα ζητούμενο. Το θέμα, όμως, είναι, ότι προάγεται η ...Οικονομία(οι πάμπλουτοι), όπως ακριβώς λέει όλο το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο. Φίλε μλσζ, διάβαζα χθες μία πολύ καλή προσέγγιση του θέματος από τον γνωστό ερευνητή οικονομικών θεμάτων και επιφανέστατο συγγραφέα Jeremy Rifkin(βιβλίο-πηγή: "Το ευρωπαϊκό όνειρο") και έβλεπα, ότι αναφέρει το ...εξαιρετικό, και εξόχως (νεο)φεουδαρχικό, ότι πολλές υπηρεσίες της Ε.Ε. υποστηρίζουν, ότι δίχως την ...ανταγωνιστικότητα που μας προσδίδουν οι εξαθλιωμένοι αυτοί μετανάστες, δεν θα μπορέσουμε να ...ανταγωνιστούμε τις Η.Π.Α.(αυτό επιτάσσει και η στρατηγική της Λισσαβώνας , εξ άλλου...), και για αυτό πρέπει να φέρουμε και άλλους, ώστε να μπορέσουμε να το πετύχουμε! Θα ξέρεις, ότι με βάσι την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία, εν αντιθέσει με τον (καλό)κεϋνσιανισμό, ο μισθός του εργάτη λογίζεται ΜΌΝΟΝ ως κόστος παραγωγής, και όχι ως δημιουργός ενεργού ζήτησης κατά Κέυνς. Έτσι, όσο πιο χαμηλοί οι μισθοί, τόσο το καλλίτερο, αφού τόσο μεγαλύτερη γίνεται η "οικονομική μεγέθυνση", τα κέρδη των μετόχων και των βιομηχάνων(και των υψηλόβαθμων μάνατζερ)! Καταλαβαίνεις λοιπόν για τι φαινόμενο ομιλούμε;... Καταλαβαίνεις, ότι η πραγματική φιλανθρωπία, η αγάπη προς τον άνθρωπο ΔΕΝ επιτάσσει αυτό που το σύστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ταύροι κ.λπ. λέει: να δεχθούμε κι άλλους (και να τους νομιμοποιήσουμε όλους άκριτα) και τα σχετικά;

Εγώ έχω μία καλλίτερη ιδέα: εάν κάποια χώρα έχει ανάγκη, να τους προσφέρουμε "ανθρωπιστική βοήθεια". Να ορίσουμε ένα συγκεκριμένο ποσό ανά έτος και να τους το προσφέρουμε... Τι λες; Αλλά οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, μαζί με τις αλλοτριωμένες αριστερές, "αριστεροδεξιές" δηλαδή, δεν θα το θελήσουν... Γιατί νομίζεις, ότι και η ακραία καπιταλιστική Συμμαχία έχει σύνθημά της τις "ανοικτές κοινωνίες";;; ( Wink ) Αν το βρεις, κερδίζεις(αυτό είναι "κίνητρο")... Rolling Eyes

_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
συνωστισμενος



Ένταξη: 18 Οκτ 2007
Δημοσιεύσεις: 2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 18, 2007 2:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
μην το παιδευετε ...
καρλ μαρξ
«Ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς»
αν θελουν να λεγονται αριστερα κομματα λοιπον θα πρεπει να τασσονται οργισμενα εναντια στην πολιτικη των ανοιχτων συνορων που εξυπηρετει το κεφαλαιο ...

ειδικα για τον πλουσιοτερο ελληνα του ελληνικου κοινοβουλιου μια συμβουλη...ας κανει τον σοσσιαλισμο πραξη πρωτα στο σπιτι του στον περιγυρο του και μετα στο MEGA Cool
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
συνωστισμενος



Ένταξη: 18 Οκτ 2007
Δημοσιεύσεις: 2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 18, 2007 2:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
O συριζα παιζει τον ρολο που επαιξε καποτε η ενωση κεντρωων (δημιουργημα των αμερικανων)και το πασοκ..λειτουργει ως αναχωμα του νεοφιλελευθερισμου στην οντως αριστερα...εξου και η φοβερη προβολη που απολαμβανει απο τα μμε του κεφαλαιου δυσαναλογη του εκλογικου μεγεθους του.. Cool
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες