Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 22, 2007 8:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
αναδημοσίευση από το kalami.net
Πρόκειται για καταγγελία για τους εμπρησμούς


Παράφρονες και Μανιακοί, διψασμένοι για εκδίκηση οι εμπρηστές της Ελλάδας

Η ελληνική πρεσβεία στην Οττάβα, αγνόησε προειδοποίηση γιά εμπρησμούς, πριν αυτοί εκδηλωθούν τον Αύγουστο


(Σημ. σύντ.: 'Οπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ''Κ" -20 Σεπτ. '07- ο συντάκτης του παρακάτω άρθρου, αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, του είχαν ζητήσει να μην δημοσιοποιηθεί)

Του Θωμά Στεφ. Σάρα

Για τους Έλληνες του εθνικού κέντρου το θέρος του 2007 θα παραμείνει στη μνήμη τους σαν μια αποφράδα περίοδος, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η καταστροφή μεγάλων εκτάσεων γης και ο θάνατος πολλών και αθώων πολιτών.
Είναι μια καταστροφή όμοια της οποίας γνώρισε ο τόπος μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα της εθνεγερσίας, από τις καταστροφές που έσπειραν στη γη της Πελοποννήσου τα εξαγριωμένα ασκέρια του Δράμαλη που υπηρετούσαν το Τούρκο κατακτητή.
Υπάρχει μια διαφορά ωστόσο από εκείνη την περίοδο με τη σημερινή πραγματικότητα, και έγκειται στο ότι η ολική καταστροφή του πανέμορφου κάμπου της Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε σε περίοδο ειρήνης και από υποτιθέμενους “φίλους”, τους οποίους στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει ο Ελληνικός λαός. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα αποτελεί επίκεντρο σταθερότητας, πολιτικής γαλήνης και δημοκρατικής ευνομίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη και κυρίως τα Βαλκάνια.
Ως πρωτοφανή και συγκλονιστική αναφέρει την πραγματικότητα η γραμματεύς του ΣΑΕ, ιατρός ΄Ολγα Σαραντόπουλου η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε την περιοχή, αναφέρει δε ότι της είναι αδύνατον να περιγράψει άνθρωπος την τραγικότητα της πραγματικότητας της σχετικής με τη καμένη γη.
Ένας δεύτερος επισκέπτης, μέλος της ακαδημαϊκής οικογένειας της Ελλάδας αναφέρει: “Θρήνος για μια ζωή που θάφτηκε στις στάχτες... Η πύρινη κόλαση φαίνεται ότι επιτέλους καταλάγιασε. Για την ώρα τουλάχιστον, για φέτος...
Οφείλω να ομολογήσω ότι πραγματικά δεν μου μένει καμία αμφιβολία ότι η πανέμορφη γη της Πελοποννήσου, η κοιτίδα της ελληνικής σκέψης και η γή που γέννησε, γαλούχησε και άνδρωσε για ολόκληρους αιώνες έναν πολιτισμό μοναδικό στο είδος του, ξαφνικά δέχθηκε το “θανατηφόρο” κτύπημα από εκείνους που ευεργέτησε με την μαγεία του ανθρωπιστικού της πνεύματος και της φιλελεύθερης σκέψης. Στην πραγματικότητα, όμως, θα πρέπει να πούμε ότι η ιερή γή της Πελοποννήσου αφέθηκε άμοιρη και αβοήθητη στην καταστρεπτική μανία των πυρπολητών της, από την αμέλεια και την ανικανότητα οραματισμού εκείνων που έταξε προστάτες της και τους εμπιστεύτηκε την ακεραιότητα της.

Μια χαμένη ευκαιρία πρόληψης
Και όμως οι υπεύθυνοι εκπρόσωποι του Ελληνικού κράτους είχαν προειδοποιηθεί εδώ και τριάντα περίπου μήνες, για το κακό που στοιχεία αντικοινωνικά, και χωρίς κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τη φύση, προετοίμαζαν να πυρπολήσουν την Πελοπόννησο και κυρίως την Ολυμπία. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά , οι υπεύθυνοι εκπρόσωποι του Ελληνικού κράτους ήλθαν να επιβεβαιώσουν την γνώμη που έχουν δημιουργήσει στον Έλληνα πολίτη, ως ανεύθυνοι και αδύναμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες και υποχρεώσεις του λειτουργήματος που τους εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός, την ασφάλεια του, την ακεραιότητα της επικράτειας και την πρόληψη κάθε απειλής ενάντια στην ανεξαρτησία του.
Τον Μάρτη του 2005, βρέθηκα στην πρωτεύουσα του Καναδά την Οτάβα, για υποθέσεις του Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά, μιας οργάνωσης της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Σε κάποια στιγμή της επίσκεψης μου συνάντησα δύο ανώτατα στελέχη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στην Καναδική πρωτεύουσα, με τα οποία αντάλλαξα ορισμένες σκέψεις γύρω από τις εξελίξεις με την υπόθεση της τελικής ονομασίας της FYROM και τα Τουρκικά.
Ήταν κατά την διάρκεια εκείνης της συνάντησης που δήλωσα στους συνομιλητές μου ότι “σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες μου, μέλη των οργανώσεων Παιδιά του Αιγαίου (Belgatsi), με την πιθανή συνεργασία των Ενωμένων Μακεδόνων, των τμημάτων Αυστραλίας και την συμπαράσταση εκείνων στον Καναδά, μελετούσαν σχέδιο πυρπόλησης της Πελοποννήσου και κυρίως της αρχαίας Ολυμπίας, σε μια προσπάθεια εκδίκησης για τα “καμένα χωριά του Μακεδονικού κάμπου κατά την διάρκεια του εμφύλιου, και διαμαρτίας για το ότι οι Ελληνικές αρχές απαγορεύουν σε πολλούς από αυτούς να επισκεφθούνε τα πατρικά τους σπίτια, και τέλος για τα εμπόδια που προβάλλει η Ελληνική διοίκηση στην ονομασία της ΦΥΡΟΜ ως Μακεδονίας.”
Βασικοί στόχοι τους είναι η Αθήνα και η αρχαία Ολυμπία τόνισα. Επειδή πιστεύουν ότι με το κάψιμο της Ολυμπίας θα τραβήξουν τη προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας και ότι έτσι θα περάσουν το μήνυμα της διαμαρτυρία τους στην διεθνή κοινή γνώμη.
Κλείνοντας εκείνη τη συζήτηση τους παρακάλεσα να ειδοποιήσουν αμέσως τις υπεύθυνες υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας τους, πριν είναι αργά. Έλαβα την διαβεβαίωση ότι επρόκειτο να ενεργήσουν αμέσως και τους άφησα με ήσυχη την συνείδησή μου ότι όλα επρόκειτο να πάνε καλά.
Το αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν ότι κανένας απολύτως από τους συνομιλητές μου δεν ενδιαφέρθηκε να μεταφέρει εκείνη τη προειδοποίηση στην Αθήνα.
Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί να δηλώσω ότι μέχρι και την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό, δεν κατόρθωσα να καταλάβω το πνεύμα και την νοοτροπία των μελών των Ελληνικών διπλωματικών αποστολών στο Καναδά. Καθώς από προσωπικές μου εμπειρίες των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, αποδεικνύεται ότι ορισμένα μέλη των διπλωματικών αποστολών, μάλλον κάνουν κακό στο τόπο και τον λαό, παρά ενδιαφέρονται και φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.

Το σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας
Για χρόνια τώρα λαβαίνω τηλεφωνήματα από συμπολίτες στο Τορόντο οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ότι οι Ελληνικές αρχές ασφάλειας δεν τους επιτρέπουν να επισκεφθούν τα χωριά τους. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις που πήρα ο ίδιος την πρωτοβουλία να αναφερθώ στις Ελληνικές αρχές ζητώντας εξηγήσεις και αιτούμενος την αλλαγή αυτών των σκληρών μέτρων, προκειμένου να ξεχαστούν τα πάθη του παρελθόντος. Ομολογώ ότι όχι και λίγες φορές, πληροφορήθηκα ότι ο ένας αδελφός μιας οικογένειας είχε δικαίωμα επίσκεψης, όχι όμως ο άλλος, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ισχυριζόταν ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη με οργανώσεις και κινήματα ανθελληνικά.
Έτσι λοιπόν δεν μου φάνηκε περίεργο όταν περί τα τέλη του 2004, πληροφορήθηκα, ότι τα μέλη της μαχητικής οργάνωσης των σλαβόφωνων Μακεδόνων, “Παιδιά του Αιγαίου” τμήμα Αυστραλίας είχαν συντάξει μελέτη για το πως θα μπορούσαν να πυρπολήσουν τον Ελληνικό κάμπο και τις κωμοπόλεις,προκειμένου να εκδικηθούν την Ελληνική διοίκηση για την σκληρή πολιτική της εναντίον τους. “Μα είναι δυνατόν να μπορεί κάποιος να κάνει κάτι παρόμοιο δήλωσα, τι κάνουν οι αρχές ασφάλειας της χώρας και δεύτερον πως θα περάσετε τα σύνορα, εφ’ όσον δεν σας επιτρέπουν την είσοδο.” Ομολογώ ότι η απάντηση με κατέπληξε. Φωτιές, τόνισε ο ομιλητής μου, βάζουμε τα τελευταία χρόνια, χωρίς ωστόσο κανένας στην Αθήνα να μπορεί και να το φαντασθεί. Αυτοί συνεχίζουν να ψάχνουν για “οικοπεδοφάγους” και συνέχισε, έχουν την πλάκα τους οι Έλληνες καθώς ζουν στους κόσμους της δικής του φαντασίας.
Σύμφωνα με τον συνομιλητή μου, ειδική διοργανωτική επιτροπή διαπραγματευόταν με ομάδες αλβανικών κακοποιών στοιχείων και ταραξιών που μισούσαν την Ελλάδα, και οι οποίες έναντι γερής αποζημίωσης θα είχαν αναλάβει να φέρουν σε πέρας το έργο.
“Παράλληλα έχουμε και τους ανθρώπους μας μέσα στην Ελλάδα και εκείνους που έχουν το προνόμιο να μπουν στη χώρα, όλοι αυτοί πρόκειται να συντονισθούν για να επιτύχει ο στόχος μας. Η καταστροφή της Αθήνας και τέλος της Ολυμπίας”. Μα γιατί της Ολυμπίας; τόλμησα να ρωτήσω. “Επειδή η περιοχή είναι παγκόσμιο σύμβολο και έτσι θα τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης όλου του κόσμου, έτσι το μήνυμά της διαμαρτυρίας μας θα περάσει σε κάθε κοινότητα και η ενημέρωση της κοινής γνώμης θα είναι απόλυτη”, ήταν η απάντηση που έλαβα.
Σύμφωνα, εξ άλλου, με πληροφορίες που συγκέντρωσα από διάφορες πηγές, οι εμπρηστές έστειλαν στην Ελλάδα ειδικούς στον τομέα των πυρκαγιών για να μελετήσουν το έδαφος και την φυσική δομή της περιοχής, προκειμένου να επιφέρουν την μεγαλύτερη δυνατή ζημία με την προσχεδιασμένη προσπάθεια.
Πράκτορες τους στάλθηκαν να εργαστούν σε διάφορες γεωργικές επιχειρήσεις της περιοχής, κυρίως καλλιεργειών ελιάς, οι οποίοι θα βοηθούσαν για την επιτυχία του σκοπού. Το Δεκέμβρη του 2005, ξαφνικά εμφανίστηκε σε φιλική ηλεκτρονική σελίδα των Ενωμένων Μακεδόνων των ΗΠΑ, μια περίεργη δήλωση η οποία έλεγε ότι “ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ανθρώπου τους από το Τορόντο... “περιμένετε και θα ακούσετε σοβαρά γεγονότα που θα συμβούν στους Έλληνες της Ελλάδας...” Οφείλω να τονίσω ότι την είδηση αυτή η Πρόεδρος της Παν-μακεδονικής Ένωσης Αμερικής και Καναδά καθηγ. Νίνα Γκατζούλη, την έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις, προσωπικά την προώθησα στο γραφείο τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στον Καναδά, χωρίς ωστόσο, να ακούσω ότι έγινα καμία σχετική ενέργεια. Το μήνυμα αυτό ξαφνικά αφαιρέθηκε από αυτήν την ηλεκτρονική σελίδα την ημέρα που εμφανίσθηκαν οι πυρκαγιές στην Αθήνα και έκτοτε δεν ξαναμπήκε σε αυτήν την ηλεκτρονική σελίδα.

Η εκτέλεση του σχεδίου
Σύμφωνα πάντα, με τις πηγές μου, τα τελευταία χρόνια διοργανώθηκαν μια σειρά από εκδηλώσεις και πραγματοποιήθηκαν έρανοι για την συλλογή χρημάτων, την διακίνηση των πρακτόρων του κινήματος, την αγορά εκρηκτικών υλών και άλλων απαραίτητων για μια επιχείρηση του είδους. Για τον λόγο αυτό, εξ άλλου, συντάχθηκε ειδική μελέτη και τα πάντα κινήθηκαν μέσα στα πλαίσια αυτής της μελέτης.
Όταν το καλοκαίρι του 2007, άρχισαν να καίγονται οι δασικοί πνεύμονες της Αθήνας, οι τρομοκράτες παρακολουθούσαν από κοντά την όλη επιχείρηση. Όταν δε τελικά διαπίστωσαν ότι καμία υπηρεσία δεν κατόρθωσε να υποψιαστεί το παραμικρό και παρακινούμενοι από την ξηρασία και τη ξέστη που “κτύπησε” την περιοχή, κρίθηκε ότι αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία. Βασικά προτίμησαν τον Αύγουστο, επειδή την περίοδο αυτή τα ελαιόδενδρα είναι γεμάτα καρπούς έτοιμους για συλλογή. Οι ελιές αυτές είναι γεμάτες λάδι και μόλις πιάσουν φωτιά σκάνε σαν να είναι χειροβομβίδες, μεταδίδοντας την φωτιά στα διπλανά δένδρα, όπως και έγινε.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω, για άλλη μια φορά, ότι οι πρώτες ειδήσεις για την εκτέλεση του σχεδίου έφθασαν στα μέλη των συνωμοτών μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής σελίδας, όπως εμφανίζεται από τις σελίδες της ακόμα και σήμερα.
Εάν δε θελήσει κάποιος να μελετήσει τα μηνύματα που φεύγουν από τα κείμενα που φιλοξενεί, εύκολα θα αντιληφθεί το μίσος και την εμπάθεια, την χαρά και την κακία εκείνων που γράφουν, για τη μεγάλη δοκιμασία του Έλληνα γεωργού της Πελοποννήσου. Υπάρχει μάλιστα άτομο το οποίο τους ενημέρωνε συστηματικά από την Αθήνα με το ψευδώνυμο “SouthernNeighbour”, ο οποίος ύστερα από κάθε μήνυμα του αναφέρεται στη γνωστή φράση του Βολταίρου: “μολονότι δεν συμφωνώ μαζί σου, σε διαβεβαιώ ότι θα δώσω και τη ζωή μου εάν χρειαστεί για να έχεις το δικαίωμα να εκφράζεσαι ελεύθερα”.
Η όλη εικόνα της σελίδας αποτελεί μια θεατρινίστικη παρουσίαση έκφρασης των σκέψεων εκείνων που έκαψαν την Αττική και Πελοπόννησο. Ένα δεύτερο περίεργο μήνυμα αναφέρει: “Στο όνομα του αίματος και του ήλιου, του ξίφους και του όπλου, ο Χριστός προστατεύει αυτόν τον στρατιώτη, ο οποίος είναι καθαρόαιμος Μακεδόνας”. (www.maκnews.com/forum).
Και όλα αυτά κάτω από τη μύτη των υπεύθυνων κυβερνητικών υπηρεσιών και εκείνων ασφάλειας της Ελλάδας.
Οι ίδιες πηγές με διαβεβαιώνουν επίσης ότι, γνώστες των σχεδίων ήταν αξιωματούχοι της “Μακεδονικής εκκλησίας”, καθώς και υπεύθυνοι της διεύθυνσης Απόδημων Μακεδόνων, του Υπουργείου Εξωτερικών της ΦΥΡΟΜ. Υποψιάζομαι δε, μολονότι δεν είμαι βέβαιος, ότι και ο διπλωματικός επιτετραμμένος των Σκοπίων στο Τορόντο ήταν γνώστης αυτών των σχεδίων, (λόγω της αγαστής συνεργασίας που γνωρίζω ότι έχουν όλοι μαζί του), χωρίς ωστόσο κανένας τους να θελήσει να προειδοποιήσει, ενημερώνοντας την φίλη και προστάτιδά τους Ελλάδα, για το κακό που επρόκειτο να γνωρίσει ο τόπος και ο Ελληνικός λαός.
...........................................

Ο Θωμάς Στεφ. Σάρας, είναι αρχισυντάκτης της ΒορειοΑμερικανικής Επιθεώρησης ''Πατρίδες'', τα τελευταία 37 χρόνια και είναι γνώστης του κινήματος των σλαβόφωνων Μακεδόνων. Είναι επίσης πρόεδρος του Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά.

_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
konapo



Ένταξη: 28 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 373
Τόπος: θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 22, 2007 11:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ενδιαφέρον το άρθρο αν και λάθος στην λογική του, γι αυτό και διαφωνώ. Στην πραγματικότητα αν θέλουμε να βρούμε ή απλά να "ανακαλύψουμε" εχθρούς, μπορούμε να το κάνουμε με μεγάλη ευκολία και να επικαλεστούμε και μαρτυρίες ή "μαρτυρίες". Με το λέμε όμως για σλαβομακεδόνες, Αλβανούς και άλλους επικαλύπτουμε τον πραγματικό ένοχο, αυτόν που έχει τους λόγους, τα μέσα και την ανάλογη προιστορία για να το κάνει. Τις μυστικές υπηρεσίες της υπερδύναμης. Φυσικά, όχι πως δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν ανάλογες ομάδες. Αλλά τέτοιες μικρές οργανώσεις μόνο ως μοχλός θα λειτουργούσαν, όχι ως εγκέφαλος, γιατί από μόνες τους δεν έχουν ούτε τις αντικειμενικές δυνατότητες σχεδιασμού, ούτε εκτέλεσης ενός τέτοιου σχεδίου. Άλλωστε ο ρόλος των μειονοτήτων στα Βαλκάνια, κι οι πολυποίκιλες οργανώσεις τους, είναι γνωστό με ποιες πλάτες κινούνται, από που στηρίζονται και τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Άρα ακόμα κι έτσι να είναι όπως λέει το άρθρο καταλήγουμε πάλι στο ίδιο συμπέρασμα, του εγκεφάλου της ΣΙΑ. Και γι αυτό δεν πρέπει να αποσπάτε η προσοχή μας από αυτόν.
Σημείωση, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν προσπαθώ να αθωώσω τέτοιες οργανώσεις και τον ύποπτο ρόλο του νεροκουβαλητή του Ιμπεριαλισμού που παίζουν στην περιοχή. Αλλά είναι ημιτελές να κοπανάμε τον τραμπούκο, και να αφήνουμε άθικτο τον νονό. Γιατί αν δεν δείξουμε ποια είναι η κοινωνική δύναμη που στηρίζει και γεννά εν πολλοίς αυτά τα φαινόμενα, θα καταλήξουμε σε αοριστολογίες περί εχθρών της Ελλάδας και λοιπά, θα καταλήξουμε σε αντιπαράθεση "εθνικισμών" χωρίς ουσία και νόημα, αν δεν χτυπάμε το κακό στην ρίζα του.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 22, 2007 11:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχεις δίκιο Konapo!!!
Εγώ θα χρησιμοποιήσω σκληρούς χαρακτηρισμούς για το κείμενο.
Είναι ένα κείμενο όχι απλώς αποπρασανατολιστικό, αλλά και "ύποπτο". Αν είναι δυνατόν το ολοκαύτωμα της Ελλάδας να το ερμηνεύουμε με τον τίτλο:
"Παράφρονες και Μανιακοί, διψασμένοι για εκδίκηση οι εμπρηστές της Ελλάδας"!!!
Δεν αξίζει σχολίων...
Και μια απορία: Γιατί τοποθετήθηκε το κείμενο ξεχωριστά, αυτόνομα, αφού υπάρχει ολόκληρη συζήτηση για τους εμπρησμούς σε άλλη ενότητα; Η ενότητα των κειμένων διευκολύνει τη σύγκριση των "αντιλήψεων".
_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες