Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 07, 2015 4:48 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Η αμηχανία και το δράμα των Αριστερών ΕΝΤΟΣ του ΣΥΡΙΖΑΟι αριστεροί εντός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Η ηγεσία τους δεν του αφήνει να …ισορροπήσουν ΠΟΥΘΕΝΑ…

Εκεί που έρχεται ο καταλυτικός θρίαμβος του λαϊκού ΟΧΙ, το ίδιο βράδυ ο Τσίπρας επιχειρεί να ακυρώσει αυτό το ΟΧΙ και να το μετατρέψει σε ΝΑΙ: Η σύγκλυση και το κοινό ανακοινωθέν με τις δωσίλογες δυνάμεις του ΝΑΙ…


Η κατακεφαλιά είναι μεγάλη και ο πολιτικός «ρεαλισμός» (το ψευδώνυμο του οπορτουνισμού) επιτάσσει τη ΣΙΩΠΗ…


Αλήθεια το λαλίστατο περί «κόκκινων γραμμών» Αριστερό Ρεύμα γιατί σιωπά; Επιχειρείται πραξικοπηματικά και δόλια η μετατροπή του λαϊκού ΟΧΙ σε ΝΑΙ, καθώς και νέο Μνημόνιο «εθνικής ενότητας» προωθείται, με όλα τα πολιτικά πτώματα που ο λαός κήδευσε με το ΟΧΙ του, και το Αριστερό Ρεύμα έχει καταπιεί τη γλώσσα του…

Το ίδιο και οι «μαρξιστές» και «επαναστάτες» εντός του ΣΥΡΙΖΑ: ΣΙΩΠΟΥΝ σκανδαλωδώς…


Και κάποιοι που δεν σιωπούν βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Συνεχίζουν να κάνουν κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής: Να συμβουλεύουν την κυβέρνηση το τι πρέπει να κάνει μετά τη δυναμική που έχει δημιουργήσει το λαϊκό ΟΧΙ.

Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η «αριστερή» κυβέρνηση ΕΠΡΑΞΕ: Συνασπίστηκε με τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ για να ακυρώσουν πραξικοπηματικά το λαϊκό ΟΧΙ και να πορευτούν στον «Εθνικό ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ» ενός νέου Μνημονίου…

Το παρακάτω κείμενο είναι χαρακτηριστικό:
Σωστή ανάλυση για το λαϊκό ΟΧΙ και τη δυναμική του, αλλά δραματικά ξεπερασμένο από τη «δυναμική» των προδοτικών πράξεων της ηγεσίας…

Εδώ το ίδιο βράδυ ο Τσίπρας ακυρώνει το ΟΧΙ και οι συγγραφείς του κειμένου ούτε καν αγγίζουν αυτό το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ του Τσίπρα.

Συνεχίζουν να ονειροβατούν, γυρίζοντας οπορτουνιστικά και πεισματικά την πλάτη στις ΠΡΑΞΕΙΣ και τους ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ της κυβέρνησής τους…

Διαβάστε το κείμενό τους:


Τρία σημεία για το νόημα του δημοψηφίσματος και τα άμεσα απαιτούμενα μέτρα
http://iskra.gr/
Των ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ*Στην πολιτική, συχνά, τα πράγματα και οι εξελίξεις ακολουθούν μια διαφορετική και πιο αυτόνομη πορεία από αυτήν που θα ήθελαν οι εμπνευστές τους και αυτοί που τις δρομολόγησαν.

Η σχετική αυτονομία του πολιτικού επιπέδου καθορίζεται συχνά από αυτό το νόημα που εκ των υστέρων και μέσα από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης παίρνουν τα πράγματα. Συχνά, το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι που κανείς εξ αρχής δεν το θέλησε, όπως έχει εύστοχα γράψει ο Ένγκελς. Συχνά, η δυναμική των πολιτικών πραγμάτων ξεπερνά τα ίδια τα πολιτικά και κοινωνικά υποκείμενα.

Η κυβέρνηση δρομολόγησε το δημοψήφισμα για να βγει από τον απελπιστικό εγκλωβισμό που την είχαν οδηγήσει οι δικές της ολιγωρίες και στρατηγικά λάθη αλλά και οι εκβιασμοί των δανειστών. Η πρωτοβουλία της αυτή είχε πιο πολύ τακτικό και λιγότερο στρατηγικό χαρακτήρα.

Γι’ αυτό, άλλωστε
η επιχειρηματολογία της είχε παραμείνει προεκλογικά δογματικά προσηλωμένη στο εσφαλμένο ιδεώδες του αριστερού ευρωπαϊσμού και της ντε και καλά παραμονής στην ευρωζώνη και στην πάση θυσία επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές και μάλιστα εντός 48 ωρών.

Αυτή η επιχειρηματολογία έχει ξεπεραστεί πολιτικά από τα πράγματα.
Υπάρχει μια διαδικασία πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης σε εξέλιξη, η οποία αναζητά πολιτική εκπροσώπηση και φορέα. Υπάρχει μια ορφανή δυναμική, που χρήζει υπεράσπισης και εκπροσώπησης.

Ο λαός απάντησε παίρνοντας πάνω του την δυναμική του δημοψηφίσματος και αποφασίζοντας την πλήρη κατάργηση των μνημονίων με κάθε κόστος και μάλιστα των μνημονίων κάθε μορφής.

Ο λαός νίκησε την τρομοκρατία των ΜΜΕ, των τραπεζιτών και τους καθεστωτικούς εκβιασμούς και αποσάθρωσε τα δήθεν «κινήματα» του τύπου «Μένουμε Ευρώπη».

Ο λαός δεν απέρριψε τα τελεσίγραφα των δανειστών για να αποδεχθεί τις 47 +10 σελίδες ή την τελική πρόταση της κυβέρνησης προς τους Θεσμούς ή το σχέδιο Γιουνκέρ.

Θα ήταν απολύτως λάθος να διαβάσουμε έτσι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες συνεπάγεται την άρση του νεοφιλελεύθερου και μνημονιακού σχεδίου με κάθε κόστος.

Πολύ περισσότερο, ο λαός δεν επέλεξε παρά την διαγραφή του χρέους και όχι την υπογραφή τρίτου μνημονίου για τα επόμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι είναι πολιτικά ανέντιμο η Ελλάδα που βρίσκεται εκτός πλαισίου χρηματοδότησης να οδηγηθεί σε ασφυξία εντός των επομένων ημερών από την ΕΚΤ και τους δανειστές. Ο λαός επέλεξε όχι μόνο την άρνηση της ασφυξίας αλλά και την άρνηση του πλαισίου που γεννά την ασφυξία.

Ο ελληνικός λαός πήρε με μεγάλη πλειοψηφία μια απόφαση αγώνα και όχι παραίτησης και υποταγής στους δανειστές και την τρόικα. Καμία ταπεινωτική συμφωνία δεν επιτρέπεται να υπάρξει και να υπογραφεί πάνω στο έδαφος αυτής της απόφασης.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει τα σχέδια που υπέβαλε τους τελευταίους μήνες και να ζητήσει να υπάρξει μια συμφωνία στην βάση των κύριων σημείων της ΔΕΘ και του προεκλογικού της προγράμματος του Γενάρη 2015 (αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών, σταμάτημα ιδιωτικοποιήσεων, μείωση έμμεσης φορολογίας και αύξηση της φορολογίας του πλούτου) .

Οφείλει να απαιτήσει
την διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματος του χρέους και την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης. Οφείλει να ζητήσει ένα μη δανειακό αναπτυξιακό πρόγραμμα, χωρίς το οποίο κανείς προοδευτικός μετασχηματισμός δεν μπορεί να υπάρξει.

Για να γίνουν αυτά και να μην οδηγηθούμε σε απόλυτη ασφυξία από τους δανειστές τις επόμενες ημέρες, χρειάζεται να ληφθούν από την κυβέρνηση τρεις βασικές αποφάσεις και μάλιστα άμεσα:

• Να εγκαταλείψουμε την λογική μιας συμφωνίας μέσω βασικών υποχωρήσεων και παραχωρήσεων προς τους δανειστές, όπως αυτή η λογική πρυτάνευσε τους τελευταίους μήνες . Οι 47 σελίδες και το σχέδιο Γιουνκέρ δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για συζήτηση.

Να ζητήσουμε μια συμφωνία στην βάση των παραπάνω πολιτικών και προγραμματικών στόχων μας
και διαφορετικά να εγκαταλείψουμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.Να αναστείλουμε/σταματήσουμε την πληρωμή των επόμενων δόσεων του Ιουλίου προς το ΔΝΤ και την ΕΕ. Να βγούμε από την λογική του «εθνικού μετώπου» ή της «εθνικής ενότητας’ χωρίς ταξικό υπόβαθρο, που μας οδηγεί σε άτακτη υποχώρηση.Να ελεγχθούν άμεσα οι τράπεζες τόσο κεφαλαιακά όσο και διοικητικά από το Δημόσιο και να τοποθετηθούν νέες διοικήσεις άμεσα ελεγχόμενες από το Δημόσιο. Να αλλάξει άμεσα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με κυβερνητική παρέμβαση. Να διερευνηθούν πηγές ρευστότητας των τραπεζών και εκτός ΕΚΤ μέσω διακρατικών συμφωνιών.

• Να εγκαινιασθεί μια διαδικασία κάλυψης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος με εθνικά μέσα προσωρινής φύσεως και να προχωρήσει αποφασιστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες η προετοιμασία της χώρας σε όλους τους τομείς για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Να μην φοβηθούμε την ρήξη με τους δανειστές αλλά να πάρουμε όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητο προστάδιο προς αυτήν την κατεύθυνση.

• Προφανώς, αυτές οι αποφάσεις δεν πρέπει να ληφθούν μέσα από αρχηγικές ή μονοπρόσωπες διαδικασίες. Άμεσα, όλα τα συλλογικά όργανα του κόμματος πρέπει να συνεδριάσουν και να τοποθετηθούν υπεύθυνα δεσμεύοντας την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της.

* Ο Δημήτρης Μπελαντής και η Δέσποινα Σπανού είναι μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Παλαίμαχος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 07, 2015 1:04 pm    Θέμα δημοσίευσης:

ΟΧΙ στο πραξικόπημα! Μέτωπο ρήξης και υπεράσπισης της λαϊκής θέλησης
Παναγιώτης Μαυροειδής
Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δύο μέρες μετά το περήφανο και συντριπτικό ΟΧΙ στις μαύρες προτάσεις ανασκολοπισμού της ελληνικής κοινωνίας που είχε κάνει ο ίδιος και όλοι οι θεσμοί της ΕΕ, αναρωτήθηκε:

«Θέλουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία. Μου λένε πως δεν είναι ψήφος εναντίον του ευρώ και της Ευρώπης, και σίγουρα δεν είναι απόρριψη μίας πρότασης που δεν υπήρχε πλέον στο τραπέζι»


Αυτός που με αυτοκρατορικό διάγγελμα προειδοποιούσε τον ελληνικό λαό πως αν τυχόν ψήφιζε ΟΧΙ στην πρόταση εκούσιου αποκεφαλισμού, θα είχε διαπράξει έγκλημα κατά της …Ευρώπης και της ιστορίας, τώρα μας λέει ότι κάποιοι τον πληροφόρησαν, πώς, όχι, δεν ήταν ψήφος εναντίον της.

Και ποιοι αλήθεια τον πληροφόρησαν και επιχείρησαν να τον καθησυχάσουν (ως φαίνεται κατά παραγγελία);

Κοιτάξτε πως ξεκινάει η κοινή ανακοίνωση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας».

Δύο είναι τα σημαντικά θέματα εδώ:

Το πρώτο είναι ότι το κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε το ΟΧΙ και οι δυνάμεις του ΝΑΙ στη νέα μνημονιακή σφαγή κάθισαν – με το καλημέρα και πριν στεγνώσει το μελάνι της λαϊκής καταδίκης- επί εφτά ώρες μαζί, για να κάνουν ..διάγνωση και να βγάλουν απόφαση για το χαρακτήρα του ΟΧΙ.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η ίδια η γνωμάτευση: η ετυμηγορία λένε «δεν συνιστά εντολή ρήξης».
Μάλιστα…


Ας θυμηθούμε ότι τα κόμματα των μνημονιακών βρικολάκων, έλεγαν πως έτσι και ψηφίσει ο κόσμος ΟΧΙ στη μαύρη πρόταση των μαύρων της ευρωζώνης, θα έχει ψηφίσει ΟΧΙ στην ευρωζώνη, στην ΕΕ, στην ατομική ιδιοκτησία και δε συμμαζεύεται.

Μαζεύονται τώρα οι ίδιοι ως μάρτυρες και υποστηρικτές της διακηρυγμένης θέσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα χρησιμοποιήσει το ΟΧΙ για «διαπραγμάτευση» και όχι για την αναγκαία ρήξη!

Από την άλλη, έχουμε ξαναγράψει για το ΣΥΡΙΖΑ, πως έχει ζηλέψει τη γνωστή ρήση Χριστόφια του ΑΚΕΛ για το Σχέδιο Ανάν: «Λέμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ».

Οι πρώτοι ταπεινωμένοι, οι δεύτεροι γαμπροί με ξένα κουφέτα, συνυπογράφουν από κοινού ένα προκλητικό και ανοιχτό πραξικόπημα απέναντι στη λαϊκή θέληση.

Κονταίνουν ακόμη και το δικό τους μπόι της «ενιαίας εθνικής διαπραγμάτευσης», δηλώνοντας πριν και από τους «εταίρους» τους ότι το ΟΧΙ του λαού το έχουν γραμμένο προκαταβολικά.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής οδηγήθηκε σε ένα δημοψήφισμα που δεν ήθελε, ως αποτέλεσμα της ήττας της γραμμής «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή». Μιας καταστροφικής γραμμής, πού χάρισε χρόνο και χρήμα στον αντίπαλο.

Που τον οδήγησε με την πλάτη στον τοίχο, αφού πρώτα στέγνωσε πληρώνοντας 8 δις σε δόσεις του ΔΝΤ.

Ταλαντεύτηκε μέχρι το παραπέντε
για την ακύρωσή του δημοψηφίσματος ή την αλλαγή της δικής του θέσης από ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Κόνταινε διαρκώς το ΟΧΙ, ρισκάροντας ακόμη και το ΝΑΙ. Τώρα επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από την «εθνική συναίνεση» και τους ζεματισμένους του ΝΑΙ για να κάνει την κωλοτούμπα.

Και όμως. Τη χαραμάδα που βρήκε ο κόσμος την έκανε βαθειά ρωγμή στο ραγιαδισμό και την υποταγή με το συντριπτικό ΟΧΙ, ειδικά στις εργατικές λαϊκές περιοχές, απορρίπτοντας την τρομοκρατία και την άκυρη στάση.

Η μπάλα ξαναγύρισε πίσω:

«Και με τράπεζες κλειστές, και με απειλές για κουρέματα, και με τα κανάλια ξέχειλα στο ψέμα, εμείς δε μασάμε, λογαριαστείτε».

Θα βρεθούν ξανά μπροστά σε οδυνηρή έκπληξη, όσοι δεν αντιλαμβάνονται το ταξικό και κοινωνικό βάθος, καθώς και τη δυναμική του ΟΧΙ.

Αν η κυβέρνηση νομίζει πως μπορεί να πουλήσει στεγνά και να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, ζητώντας βοήθεια από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που μισούν και περιφρονούν το λαό ως «λαουτζίκο», δε θα αργήσει να καεί.

Οι «εταίροι» τους, μόνο θάρρος παίρνουν από αυτό τον απροκάλυπτο ραγιαδισμό και δε θα χάσουν ευκαιρία από τη μεριά τους να τους ταπεινώσουν.

Ο Γιουνκέρ, μεταξύ των άλλων είναι φτηνός μπαγαπόντης: Αφού, λέει, η πρόταση των θεσμών είχε αποσυρθεί από το τραπέζι, δεν είναι δυνατόν να απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα!

Ας δούμε την ουσία, πέρα από τις φαιδρότητες:

Ετοιμάζουν ένα πακέτο συμφωνίας που θα περιέχει ένα προς ένα όλα σχεδόν τα μέτρα που έχουν ήδη καταψηφιστεί ως μέτρα της τρόικας στο δημοψήφισμα.


Θέλουν τον τέλειο εξευτελισμό για να σπάσουν τον τσαμπουκά του κόσμου. Ήδη οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τις νέες ελληνικές κυβερνητικές προτάσεις το βεβαιώνουν: Άμεσα δημοσιονομικά μέτρα πάνω από 8 δις, νέο διετές δάνειο/μνημόνιο με επαχθέστατους όρους (θα το πουν αναπτυξιακό πακέτο), εκλιπαρώντας παράλληλα υπόσχεση για αναδιαπραγμάτευση χρέους, με διατήρηση των υποχρεώσεων πληρωμής σε ετήσια βάση.

Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Με τον ίδιο τρόπο που η αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά πήρε πάνω της την υπόθεση του δημοψηφίσματος, διεκδικώντας μαζικά ένα ταξικό ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, έτσι και τώρα, είναι η ώρα της υπεράσπισης της λαϊκής εντολής. Διότι τώρα το ΟΧΙ δεν είναι στόχος, αλλά συντελεσμένη νίκη και πρόπλασμα μετώπου ανατροπής.

Ο κόσμος του ΟΧΙ δικαιούται με κάθε μέσο να υπερασπίσει τη νίκη του, ενάντια σε λιποψυχίες και εν ψυχρώ πουλήματα.

Μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πρωτοβουλία με πυρήνα το «ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ», μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί από το σύνολο των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ, τις αριστερές διαφοροποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον ανένταχτο κόσμο του αγώνα.

Οι δρόμοι που καίνε είναι μπροστά μας.


ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%81%CE%AE%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85/
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 07, 2015 8:16 am    Θέμα δημοσίευσης:

Η συνέχιση της «διαπραγμάτευσης» και η επιστροφή των ζωντανών νεκρών.
Μια πρώτη εκτίμηση των μετά το δημοψήφισμα πολιτικών εξελίξεων.
Και τώρα, τί λέτε ανθρωπάκια;

Μετά από μία εβδομάδα μνημονιακού βομβαρδισμού για τις υποτιθέμενες καταστροφικές συνέπειες του «ΟΧΙ», ψηφίσαμε!


Πρώην πρωθυπουργοί βγαλμένοι από τη φορμόλη, δημοσιογραφίσκοι προπαγανδιστές, «αυτοδημιούργητοι και πετυχημένοι» επιχειρηματίες, απελπισμένοι μικροαστοί, «Ακάλυπτες» τηλεπερσόνες, εγχώρια και αλλοδαπά ΜΜΕ, φυλλάδες πανελλαδικής ή τοπικής κυκλοφορίας, ολόκληρο το εγχώριο αστικό πολιτικό προσωπικό, ολόκληρο το ευρωπαϊκό πολιτικό προσωπικό, η ΕΚΤ που έκλεισε τις τράπεζες, πέσατε πάνω μας να μας πολτοποιήσετε πολιτικά, κοινωνικά και ψυχολογικά και αποτύχατε!

Εμείς, οι πολίτες, ψηφίσαμε «ΟΧΙ» κι εσείς μετά το πολιτικό σας ξεγύμνωμα απαξιωθήκατε πλήρως και γίνατε στην κυριολεξία πολιτικά σκουπίδια!


Και τώρα, τί λέτε ανθρωπάκια;


Ξέρουμε τι λέτε! Δυστυχώς ξέρουμε.

Ξέρουμε καλά πως βλογάτε την τύχη σας που έχετε για πολιτικό αντίπαλο το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΣΥΡΙΖΑ που στον απόηχο της νίκης των πολιτών επί των οικονομικών δολοφόνων «παραιτεί» το Βαρουφάκη και συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να πάει σε «διαπραγμάτευση»!

Α) «Παραίτηση» Βαρουφάκη:
Οι πολιτικοί παραιτούνται μετά από πολιτικές ήττες, όχι πολιτικές νίκες. Και κυρίως δεν παραιτούνται για να «διευκολύνουν» τους αντιπάλους τους να «συμφωνήσουν».

Δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με τα’ όνομά τους
δεν παραιτούνται κατ’ εντολή ξένων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, επειδή το ζήτησαν οι «θεσμοί» και δεν ξέρουμε ποιος άλλος εκβιαστής! Τι μεγαλύτερη υποταγή από αυτήν, όταν πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο Σύνταγμα, ο Βαρουφάκης να υποχρεώνεται σε παραίτηση από υπουργός οικονομικών;

Γι’ αυτό βγήκατε κυβέρνηση κκ. του ΣΥΡΙΖΑ; Τόσο μας λογαριάζετε; Τόσο λογαριάζετε το 61% που πήρατε στο δημοψήφισμα που το πετάτε στα σκουπίδια; Έτσι θα διαπραγματεύεστε από εδώ και μπρος;

Β) Ταυτόχρονα, η επιχείρηση φαλκίδευσης του «ΟΧΙ» είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα και σα να σβήστηκε από τη μνήμη όλη η ελεεινή εκστρατεία υπέρ του «ΝΑΙ», όλες οι ελεεινές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και όσων υποστήριζαν το «ΟΧΙ», τα κλινικά νεκρά κόμματα διασωληνώνονται στην πολιτική εντατική και αναστηλώνονται για να «στηρίξουν» την «εθνική προσπάθεια» του ΣΥΡΙΖΑ!

Μόνον έτσι ερμηνεύεται η βιασύνη του πρωθυπουργού για τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Η βιασύνη του να ξαναζωντανέψει τους πολιτικά νεκρούς και να τους ξαναδώσει πολιτική υπόσταση και αξιοπιστία εκεί που την είχαν απολέσει εντελώς!

Γιατί ο πρωθυπουργός δειλιάζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δειλιάζει.
Είναι αδύναμος να δείξει στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία και να σηκώσει το βάρος των επιλογών του.

Προεκλογικά μας έλεγαν «κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο». Κι αυτό μεταφράστηκε σε «έντιμο συμβιβασμό», «μίνι» μνημόνια σε αντίθεση με τα «μάξι» μνημόνια των πιστωτών τοκογλύφων, ατελείωτα πηγαινέλα στην Ευρώπη και ατελείωτη υποσχεσιολογία για να φτάσει η «γενναία» μας κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από τη λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος όταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο και «πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρις» (στην κυριολεξία) να την προδώσει!

Να την προδώσει και να ζητήσει ουσιαστικά να μοιραστεί την ευθύνη για τις εξελίξεις με τους νεκροζώντανους εκπροσώπους του αστισμού, τώρα που έχει το πάνω χέρι.

Λες και θα συγκινηθούν οι Ευρωπαίοι γύπες από τα πτώματα που μας «αντιπροσωπεύουν» τώρα πια!
Το αντίθετο θα συμβεί. Από τη μέχρι τώρα εμπειρία που έχουμε, αμφιβάλουμε αν θα αλλάξει κάτι σε σχέση με τον εμπαιγμό που υπεστήκαμε όλον αυτό τον καιρό: με συμφωνίες που «πολιτικά είναι σχεδόν έτοιμες» να υπογραφούν και πάντα ακυρώνονται ως «απαράδεκτες τεχνικά» μέχρι να περιέλθουμε σε πλήρη ασφυξία (γι’ αυτό και μένει ο ELA αμετάβλητος).

Εμφανώς οδηγούμαστε σε αδιέξοδο από το οποίο θα «προσφερθούν» να μας βγάλουν με μια ληστρική, μνημονιακή συμφωνία.

Εσείς τι λέτε γι’ αυτό, ανθρωπάκια;


Σίγουρα χαίρεστε. Χαίρεστε γιατί συνεχίζετε να έχετε κάποιο ρόλο.

Αντίθετα, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι αυτής της χώρας αισθάνονται την προδοσία. Και αυτό δε θα το συγχωρήσουν.Αξιοπρεπής ζωή:
http://axi-zo.blogspot.gr/2015/07/blog-post_7.html

Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 06, 2015 12:47 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Κρούγκμαν: Νίκη της αντίστασης στην Ελλάδα - νίκη της ευρωπαϊκής ιδέας
«Δεν χρειάζεται να αγαπάει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ ή να πιστεύει ότι ξέρει τι κάνει – δεν είναι ξεκάθαρο ότι ξέρει, αν και η τρόικα είναι ακόμα χειρότερη - για να πιστεύει ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μόλις σώθηκαν από τα χειρότερα ένστικτα τους»

Σχόλιο Κλασσικοπερίπτωσης:

Ο Κρούγκμαν αλλά και πολλοί άλλοι "Κρούγκμαν" όταν εκφράζουν εκτιμήσεις που σε πρώτη ανάγνωση είναι εναντίον του νεοφιλελευθερισμού, δεν σημαίνει ότι υπερασπίζονται μια λύση που θα επιφέρει στους λαούς πραγματική ανακούφιση απο την πρέσα του καπιταλισμού.Το μισάνθρωπο αυτό σύστημα δεν είχε ποτέ ως δομικά του στοιχεία την αληθινή δημοκρατία, την ευημερία των λαών, την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη , το αυτεξούσιο των πολιτών και την απεξάρτηση των εθνών - κρατών απο τον ασφυκτικό κλοιό του παγκόσμιου τραπεζοπιστωτικού ολοκληρωτισμού.Υπο αυτήν την έννοια και με την παραδοχή ότι το "πείραμα" του Κέϊνς , αν και λιγότερο απεχθές στην όψη απο εκείνο της "Σχολής του Σικάγο", λειτούργησε ως προπομπός της σημερινής ανάδυσης του ανόθευτου καπιταλισμού, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Κρούγκμαν και οι "κλώνοι" του στην "όλη αριστερά" δεν στέλνουν κάποιο ριζοσπαστικό μήνυμα, στους καθημαγμένους λαούς , αλλά την πλαστή εικόνα κάποιων που δήθεν "παλεύουν" για την ...θεραπεία της "επιμόλυνσης" απο την οποία ...πάσχει το εκ γεννετής άρρωστο, μισάνθρωπο και διεφθαρμένο οικονομικό σύστημα του Άνταμ Σμίθ.

Διαβάστε τη συνέχεια:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_97.html

ΔΤ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 06, 2015 9:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Τσίπρας

Δεν έχω αμφιβολίες για το ότι ο Τσίπρας δεν είναι ο άνθρωπος που θα έρθει σε ρήξη με το Δ' Ράιχ. Παρόλα αυτά, υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα ένα 40% που χθες ψήφισε ΝΑΙ και προφανώς δεν συμπαθεί την κυβέρνηση Σύριζα. Πρόκειται για 2,2 εκ ανθρώπους. Μήπως ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός έπρεπε να τους δείξει με κάποιο τρόπο, τόσο σε αυτούς, όσο και στα άλλα 3,5 εκ. του ΟΧΙ, πως δεν τίθεται ζήτημα εθνικού διχασμού; Όπως και να το κάνουμε, αυτοί είναι οι εκλεγμένοι πολιτικοί που εκπροσωπούν αυτό το λαό, ο Σταύρος, η Φώφη κλπ, αυτούς συγκαλεί, να εμπνεύσει ενότητα στο λαό.
Επαναλαμβάνω πως δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας διαφέρει ριζικά από τους άλλους που συγκαλεί. Είναι όμως η σύγκληση του συμβουλίου που το αποδεικνύει αυτό;
Παλαίμαχος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 06, 2015 8:32 am    Θέμα δημοσίευσης:

Ο Τσίπρας γελοιοποιεί το δημοψήφισμα και πουλάει το «ΟΧΙ»!Ο Τσίπρας αυτό-γελοιοποιείται…

Ακριβέστερα: Επιχειρεί να γελοιοποιήσει το Δημοψήφισμα που ο ίδιος κήρυξε.

Γιατί είναι γελοιοποίηση να προβαίνεις σε δημοψήφισμα εναντίον της λιτότητας, των δολοφονικών μέτρων, των εκβιασμών και των τελεσιγράφων των νέων αποικιοκρατών της ΕΕ και της τοκογλυφικής κακουργίας και ΑΜΕΣΩΣ μετά το βροντώδες «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, να καλείς σε «εθνική ενότητα» τους εγχώριους εκπροσώπους των αποικιοκρατών: Τα κομματικά ανδρείκελα του δωσιλογισμού…


Πώς μπορεί να υπάρξει «εθνική ενότητα» με τους ληστές και βασανιστές του ελληνικού λαού, με τους τρομοκράτες, τους εκβιαστές και τους προβοκάτορες, με την αφηνιασμένη βαρβαρότητα του «ΝΑΙ», με όλους αυτούς που ο ελληνικός λαός τους έστειλε στον σκουπιδοτενεκέ;

Μια τέτοια «εθνική ενότητα» είναι ΑΠΑΤΗ: Πλαστογραφεί και ακυρώνει τη λαϊκή ΕΝΟΤΗΤΑ του δημοψηφίσματος: Το συντριπτικό ΟΧΙ.

Μόνο πάνω στο καταλυτικό και βροντώδες λαϊκό ΟΧΙ (παρά τους λυσσασμένους και πρωτοφανείς εκβιασμούς, τρομοκρατικούς μύθους και τα ψεύδη του στρατοπέδου του «ΝΑΙ») ΜΠΟΡΕΙ να οικοδομηθεί η «εθνική ενότητα» και όχι πάνω στη «συμμαχία» και τη «συναίνεση» με τους δωσίλογους υπονομευτές του λαϊκού ΟΧΙ, με τους γερμανοτσολιάδες του ΝΑΙ…

Ο Τσίπρας, τρομοκρατημένος ο ίδιος από το ισχυρό ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, από το πρώτο βράδυ πουλάει την ιστορική αυτήν ετυμηγορία του ελληνικού λαού: Καλεί σε «εθνική συνεννόηση» τους άσπονδους εχθρούς του ελληνικού λαού, τους βασανιστές του, εκείνους εναντίον των οποίων όρθωσε το ανάστημά του με το βροντερό του ΟΧΙ…

Επιχειρεί πανικόβλητος ο Τσίπρας (τόσο πολύ τρόμαξε τους πάντες το ΟΧΙ), όχι απλώς να νοθεύσει το λαϊκό «ΟΧΙ», αλλά να το ακυρώσει κυριολεκτικά.

Να το ακυρώσει ακριβώς διότι αυτό το λαϊκό «ΟΧΙ» είναι ένα ρωμαλέο «ΟΧΙ» εναντίον της ΕΕ και των δυναστών αποικιοκρατών της, ένα ΟΧΙ ρήξης με τη βαρβαρότητα της ΕΕ και των τοκογλύφων, ένα ΟΧΙ ρήξης με τους εγχώριους, χρεοκοπημένους γερμανοτσολιάδες…

Αυτό το ιστορικό «ΟΧΙ» της ΡΗΞΗΣ
με τις δυνάμεις του 4ου Ράιχ και τον εγχώριο δωσιλογισμό, ο Τσίπρας επιχειρεί να το ακυρώσει και να το πλαστογραφήσει σαν «ΟΧΙ» διαπραγμάτευσης με τους ληστές και δήμιους του ελληνικού λαού, σαν «ΟΧΙ» «εθνικής ενότητας» με τα εγχώρια αλαλάζοντα κύμβαλα του καταδικασμένου (από το λαό) δωσιλογισμού…

Η ηγεσία του ΚΚΕ μόχθησε να νοθεύσει και να ακυρώσει το λαϊκό «ΟΧΙ» πριν από τις κάλπες, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (η «αριστερή» κυβέρνηση) ΜΟΧΘΕΙ να το ακυρώσει μετά τις κάλπες: Και οι δύο αποτελούν τα «αριστερά» παπούτσια της νέας αποικιοκρατίας…

Φυσικά και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ίδια τύχη με αυτήν του ΚΚΕ και των χρεοκοπημένων αστικών κομμάτων…

Τέτοιου είδους πλαστογραφίες του λαϊκού «ΟΧΙ» και απάτες, σήμερα, δεν διαρκούν πολύ…

Ο ελληνικός λαός έδειξε με το μεγάλο «ΟΧΙ» του (μέσα σε εφιαλτικές συνθήκες) ότι δεν εξαπατάται πλέον εύκολα και ότι είναι έτοιμος να εκραγεί. Μια σπίθα χρειάζεται και αυτή θα την δώσει η αυθάδης ΠΡΟΔΟΣΙΑ αυτής της «αριστερής» κυβέρνησης…

Φιλύποπτος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 06, 2015 6:35 am    Θέμα δημοσίευσης:

Αμέσως η ΠΡΟΔΟΣΙΑ από τον Τσίπρα!Η εγκληματική συμμορία των μνημονιακών χαφιέδων υπέστη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ. Ο Ελληνικός Λαός, ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ, ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΝΕΛΕΗΤΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΟΥΝ. Εξωθόντας τις σε ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ, και ΔΙΑΛΥΣΗ.

Και τι κάνει ο Τσίπρας; Ποιά είναι η πρώτη του κίνηση; Σύγκλιση συμβουλίου "πολιτικών αρχηγών". Όλα τα φρεσκοσκοτωμένα πτώματα του μημονιακόυ συρφετού - η ΝΔ ΑΚΕΦΑΛΗ, το "Ποτάμι" στα τελευταία του να ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ για μια τέτοια "σύμπραξη", το ΠΑΣΟΚ εκμηδενισμένο, κ.ο.κ. - τραβιώνται από το χέρι του Τσίπρα μέσα από τον λάκκο και ανακηρύσσονται "ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΙ συνομιλητές και συνεργάτες" της κυβέρνησης που με τόσους αγώνες και τόση προσπάθεια ανέδειξε, και στην συνέχεια στήριξε, ο Ελληνικός Λαός, μη αφήνοντάς την να καταρρεύσει, αντιμετωπίζοντας την ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΪΘΕΣΗ ακριβώς όλων αυτών που τώρα ο Τσίπρας ανακαλεί από τον σωρό των αποριμμάτων της Ιστορίας πριν καλά καλά ο Λαός προλάβει να τους στείλει εκεί...

Και για ποιό λόγο το κάνει αυτό ο Τσίπρας; Προφανώς ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΤΖΩΘΕΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. Το 60% "ΟΧΙ" του Ελληνικού Λαού που σημαίνει καθαρότερα από το φως της ημέρας "ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. - ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!" είναι πολύ "καυτή πατάτα" για να την κρατήσει μόνος του. Αυτήν την στιγμή η θέση του Τσίπρα και των πέριξ αυτού είναι η εξής: Ο Ελληνικός Λαός τους έχει στείλει ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ στην "μπροστινή σειρά", και τους ωθεί ΒΙΑΙΑ, "ΠΥΞ - ΛΑΞ", στον δρόμο της εξόδου από το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε. Αν σύντομα δεν προχωρήσουν αποφασιστικά προς την κατεύθυνση που τους επιβάλει ο Λαός, τότε αυτός ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. Και ο Τσίπρας. μη μπορώντας να αντισταθεί μόνος του στην ΒΙΑΙΗ ΩΘΗΣΗ του ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ, "γατζωνεται" πανικόβλητος στους ΝΕΚΡΟΥΣ, μέχρι χτες ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΥΣ, αντιπάλους του.
ΘΥΜΙΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 05, 2015 9:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το Βατερλό των δωσίλογων...

Το Βατερλό των δωσίλογων…Ο Ελληνικός λαός έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στους δικτάτορες του 4ου Ράιχ και στα δωσίλογα ανδρείκελά τους στην Ελλάδα: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, «Ποτάμι»…

Ηχηρό χαστούκι και στο «κομμουνιστικό» δεκανίκι: Την ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο προδοσίας, καθώς δήλωσε την ύστατη ώρα της μάχης: «έξω από το ευρώ θα έχουμε χρεωκοπημένο λαό».


Το βροντερό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού
που μπορεί να ξεπεράσει και το 60%, δεν αποτελεί απλώς ένα ισχυρότατο χαστούκι εναντίον των νέων αποικιοκρατών και εναντίον των εγχώριων κομματικών ραγιάδων, αλλά αποτελεί και μια τομή στα πολιτικά μας πράγματα ιστορικών διαστάσεων.

Πολυδιάστατη τομή:


α). Πιστοποίησε το θάνατο των κομματικών ανδρεικέλων, ιδιαίτερα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ:
το καταλυτικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού αποτελεί και την τελεσίδικη ληξιαρχική πράξη θανάτου των δύο αυτών κομμάτων και ιδιαίτερα του Σαμαρά…

Τα ανδρείκελα επένδυσαν στο δωσιλογισμό και έχασαν: Το μεγάλο «ΟΧΙ» τους ρίχνει στον ιστορικό σκουπιδοτενεκέ των γερμανοτσολιάδων…

β). Το μεγάλο «ΟΧΙ» κονιορτοποίησε και την τρομοκρατία των μεγάλων προπαγανδιστικών λαρυγγιών της δημοσιογραφικής πορνείας.

Ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ένα τελεσίδικα καταδικαστικό ΟΧΙ στις προπαγανδιστικές ύαινες του δωσιλογισμού, σε όλη αυτήν την κακοήθεια της δημοσιογραφικής αλητείας που ζήσαμε…

Το ισχυρό λαϊκό «ΟΧΙ» ρίχνει στον σκουπιδοτενεκέ και τους «νταβάδες» με τα άθλια, προβοκατόρικα και εμετικά παπαγαλάκια τους…

γ). Την ίδια τύχη καταγράφει και πιστοποιεί το συντριπτικό λαϊκό «ΟΧΙ» και για την ηγεσία του ΚΚΕ: Την στέλνει και αυτή στα σκουπίδια…

δ). Τέλος αυτό το μεγάλο ιστορικό «ΟΧΙ» απειλεί καταλυτικά και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, την «αριστερή» κυβέρνηση…


Μετά από ένα τέτοιο «ΟΧΙ» η κυβέρνηση δεν έχει μεγάλα περιθώρια ελιγμών εξαπάτησης. Δεν θα είναι εύκολο να περάσει τις αντιλαϊκές συμφωνίες με τους τοκογλύφους και τα νέα μνημόνια…

Πλέον κάθε υποχώρηση και υποταγή στις απαιτήσεις των ληστοσυμμοριτών της ΕΕ θα αποτελεί ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ απέναντι στο βροντερό λαϊκό «ΟΧΙ»…

Το ιστορικό, συνεπώς, λαϊκό «ΟΧΙ» αποτελεί και βρόχο στο λαιμό της κυβέρνησης…

Είναι ένα «ΟΧΙ» που προδιαγράφει και την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μόνο όταν ακόμα ζεις με αυταπάτες μπορεί να πιστεύεις ότι η κυβέρνηση αυτή θα προωθήσει τη συγκρουσιακή διάσταση του «ΟΧΙ»: Τη δυναμική της ΡΗΞΗΣ με την ΕΕ και το ευρώ…

Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Θα επανέλθουμε…


Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group