Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 30, 2012 10:15 am    Θέμα δημοσίευσης:

Όσοι αποφεύγουν την πολιτική αντιπαράθεση διαστρεβλώνουν απόψεις και μιλούν για «λάσπες»!Η ιστορία μας έχει διδάξει: Είναι σπάνιο, πολύ σπάνιο, να βρεις έναν έντιμο αντίπαλο.

Ιδιαίτερα σήμερα έχει σχεδόν εκλείψει το είδος εκείνο του «πολιτικού όντος», το οποίο θα επιχειρήσει μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντιπαράθεση με τις απόψεις που διαφωνεί, δίχως να διαστρεβλώνει κατάφορα τα λεγόμενά σου.

Διαβάστε την κριτική αντιπαράθεση του κ. Ευριπίδη Μπίλλη. Την αλιεύσαμε εδώ:
http://www.newstrap.gr/m-episimainoume/m-vima-dialogou/12610-2012-03-29-09-01-46.html

«Προσωπικά δεν είμαι με κανένα κόμμα αλλά θεωρώ ότι ο μόνος που μπορεί να αφαιρέσει ψήφους από το Σαμαρά, με πιθανά σωτήρια για τη χώρα αποτελέσματα, είναι ο Καμμένος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη.
Το να του ρίχνει όμως ο συνεργάτης σας Θύμιος Παπανικολάου λάσπη με το τσουβάλι, επειδή, λέει, τον κάλεσε ο Παπαδακης και η ΝΕΤ, είναι ολωσδιόλου απαράδεκτο και θυμίζει τα πονηρά «αργυρά» σχόλια στο Κοντρα του Κουρή από το Βαρβαγιαννη για να κτυπήσει το Καμμένο.
Προφανώς ο κ. Παπανικολάου δείχνει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο Τσίπρα,. Παρ όλον ότι συνεχώς καλείται από όλα τα κανάλια και χθες τον συνεχάρη ο τούρκος πρέσβης για την αντιδραση στην απόφαση του Αρείου Πάγου για την «τουρκική» ένωση Ξάνθης και πιθανόν για την ένθερμη υποστήριξη του στο Αννανιακό σχέδιο εκτουρκισμού της Κύπρου.
Δεν πιστεύω επίσης να διαφεύγει του κ. Παπανικολάου η παρέλαση του Τσίπρα στα Σκόπια για να τους δοθεί το όνομα , ούτε το ότι στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η διαβόητη «Αντιγόνη» και το άλλο συνημμένο «ισότιμο» μέλος, ούτε το ότι σχεδόν το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ του σχεδίου Αννάν. Νεοταξικές λεπτομέρειες βέβαια.
Είναι κρίμα η διαδικτυακή σας εφημερίδα που με την αξία της απέκτησε αξιοπιστία να καταστραφεί από ύποπτα σχόλια ως το κατωτέρω.
Ο κύριος Παπανικολάου μπορεί να έχει οποιαδήποτε επιφύλαξη όπως και εγώ. Δεν δικαιούται όμως να ρίχνει φανερά ύποπτη λάσπη».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


α). Ο κ. Μπίλλης καταφεύγει στην εύκολη λύση του αφορισμού, χωρίς να τεκμηριώνει ΤΙΠΟΤΑ. Καμία απόπειρα να αποδείξει ότι οι εκτιμήσεις μας και τα επιχειρήματά μας είναι λάθος…

β). Η παντελής έλλειψη επιχειρημάτων τον οδηγεί στη γνωστή «συνταγή» του πολικαντισμού: Ότι ρίχνουμε «λάσπες με το τσουβάλι»!!!

Η λάσπη πρώτα απΆ όλα προϋποθέτει ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ψεύδος. Πού λοιπόν λέμε ψέματα και πού συγκεκριμένα λασπώνουμε; Ένα παράδειγμα κύριε Μπίλλη οφείλατε τουλάχιστον να παραθέσετε…

Προφανώς ο κ. Μπίλλης θεωρεί «λάσπη» τα παρακάτω:

«Σε αυτά τα μοτίβα κινείται και η άλλη βασική ξόβεργα, το κόμμα του Καμμένου: Μια ξόβεργα που στήθηκε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας («νταβάδες») για να παγιδεύσει την απελπισία και την οργή των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων κατά πρώτο λόγο, καθώς και του ΛΑ.Ο.Σ που καταρρέει και αυτό.
Αν τα κέντρα εξουσίας είχαν και την παραμικρή αμφιβολία για τον Καμμένο, αν δεν ήταν «δικός» τους άνθρωπος, θα τον είχαν εξαφανίσει από τα κανάλια: Αυτό είναι ιστορικό αξίωμα και καθοριστικό κριτήριο για το ρόλο κάθε πολιτικού…».


Τα παραπάνω είναι «λάσπη» ή μια πολιτική τοποθέτηση που θεμελιώνεται στην ιστορική εμπειρία και την πολιτική ΓΝΩΣΗ της πραγματικότητας, ιδιαίτερα της ελληνικής;

Και ακόμα πιο ιδιαίτερα:
Στη γνώση γύρω από το πώς λειτουργούν οι «νταβάδες» και τα ΜΜΕ…

ΔΕΝ είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ κάτι που θέλουν να το θάψουν το εξαφανίζουν από το γυαλί;

Δεν είναι γνωστό
ότι ο Καμμένος προβάλλεται, ΟΧΙ μόνο από τη ΝΕΤ, αλλά από πολλά κανάλια, με μεγάλη συχνότητα;

Αν έχει άλλη άποψη από αυτή που εμείς διατυπώσαμε, οφείλει ο κ. Μπίλλης, να την διατυπώσει τεκμηριωμένα και όχι με τον εύκολο αφορισμό της «λάσπης».


Οι αφορισμοί είναι «λάσπες» και όχι μια τεκμηριωμένη άποψη, έστω και λαθεμένη.


Δείξτε μας το λάθος μας κ. Μπίλλη, και αφήστε τις ταχυδακτυλουργίες…

γ). Όποιος όμως χρησιμοποιεί τέτοια τεχνάσματα αφορισμού (μυστρί λάσπης) πέφτει πολύ χαμηλά: Στο κατάφορο ψεύδος και στη διαστρέβλωση.

Διαστρέβλωση και ψεύδος είναι όταν, εμμέσως πλην σαφώς, μας κατηγορεί, ο κ. Μπίλλης, σαν υποστηρικτές του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Και παίζει με αυτό το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα για να μετατοπίσει την κριτική αντιπαράθεση στην πολεμική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπίλλης γνωρίζει καλώς, παρακολουθεί από παλιά το ΡΕΣΑΛΤΟ (έστελνε και κείμενα), ότι εμείς έχουμε ασκήσει την πιο σκληρή κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και πολλά χρόνια, όπως γνωρίζει ότι ούτε καν ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ δεν υπάρχει στο κείμενό μας ΥΠΕΡ του Τσίπρα…

Το μεγαλύτερο μέρος της «κριτικής» του κ Μπίλλη, στρέφεται εναντίον του Τσίπρα και όχι σε αυτά που γράψαμε ή στην υπεράσπιση των θέσεων του Καμμένου: Αυτό είναι μία άλλη «συνταγή», να σπερμολογείς ΕΚΤΟΣ θέματος για να μην καταπιαστείς με το θέμα που βρίσκεται υπό συζήτηση…

Τέτοια εντιμότητα πολιτικής αντιπαράθεσης!!!


δ). Τέλος, ο κ. Μπίλλης, δεν λέει κουβέντα πάνω στα πολύ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και ΟΥΣΙΩΔΗ πολιτικά ζητήματα που θίγουμε και αναλύουμε για τον Καμμένο και το κόμμα του: Την πολιτική του φιλοσοφία, τις θέσεις του, την οργανωτική του συγκρότηση, την ιστορική πρακτική τού κ. Καμμένου και πολλά άλλα…

Θα παρακαλούσαμε τον κ. Μπίλλη και θα τον προκαλούσαμε, αν μπορεί, να μας πει και δύο κουβέντες τεκμηριωμένες πάνω στις στρατηγικές και τακτικές θέσεις του νέου κόμματος και να αφήσει τους γενικόλογους αφορισμούς και «πατριωτισμούς». Από αυτά έχουμε χορτάσει…

Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 29, 2012 7:03 am    Θέμα δημοσίευσης:

Προφανώς διαβάζετε ό,τι επιθυμείτε. Γι αυτό «αποκόψατε» το παρακάτω:

«άρα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΕΕΣ "ΕΞΥΠΝΕΣ" ΛΥΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. Το θέμα δεν είναι με την Ελλάδα λοιπόν πως βλέπουμε την ευρωπαϊκή ενοποίηση, ΟΥΤΕ ΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, εγώ είμαι έτοιμος να προσυπογράψω παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο μέτρο που αυτό γίνεται απο όλες τις χώρες μέλη, για την εμβάθυνση δηλαδή.».

Το ίδιο το ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ της ενοποιημένης Ευρώπης είναι ΛΟΓΙΚΗ απώλειας της «εθνικής κυριαρχίας», πόσο μάλλον οι «ΕΞΥΠΝΕΣ» λύσεις ΕΜΒΑΘΥΝΣΗΣ της ενοποίησης.

ΤΕΛΟΣ, μέσα σΆ αυτή την ΕΕ και την «εμβάθυνση της ενοποίησης» είναι οι ΙΣΧΥΡΟΙ που καθορίζουν το βαθμό ΑΠΩΛΕΙΑΣ της εθνικής κυριαρχίας και σε μετατρέπουν σε προτεκτοράτο ή αποικία ή σου αποκόβουν «εθνικά κομμάτια».

Το να σε έχουν ήδη μετατρέψει σε προτεκτοράτο και να λες αυτές τις διπλωματικές ΑΗΔΙΕΣ που λέει ο Λυγερός είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΑΤΗ. Σου δίνουν τα χάπι ζαχαρωμένο…

Και ο Καμμένος προσυπογράφει τις ΑΗΔΙΕΣ του Λυγερού, αλλά και ποτέ δεν αμφισβήτησε την ΕΕ, αυτόν το λάκκο των λεόντων, που με σιδερένια ΛΟΓΙΚΗ μας μετέτρεψε σε ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ και μας οδηγεί σε πλήρη εθνική διάλυση…


Υ.Γ. Υπέρ της εθνικής κυριαρχίας, για λαϊκή κατανάλωση, μιλάνε ΟΛΟΙ: Από το ΓΑΠ, το Βενιζέλο, τον Ανδρουλάκη, μέχρι το Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη κ.λπ…
Πρόμαχος Αθηνά
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 28, 2012 11:30 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Κλασσικοπερίπτωση έγραψε:
Σ. Λυγερός: ...Εδώ έχουμε κάτι άλλο, εδώ έχουμε την μετατροπή του προβλήματος της Ελλάδας , λόγω του προβλήματος με το χρέος, σε ένα νέου τύπου προτεκτοράτο της Ευρωζώνης και δή του ευρωπαϊκού ιερατείου

ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Έτσι είναι!

Σ. ΛΥΓΕΡΟΣ: Αυτό είναι το πρόβλημα, δεν είναι γενικά αν παραχωρούμε ( σε αυτό το σημείο το πλάνο δείχνει τον κ. Καμμένο να κουνά καταφατικά το κεφάλι του), ότι είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει η Γερμανία , η Γαλλία είμαι και εγώ διατεθειμένος ως Ελλάδα, ως πολίτης της Ελλάδας.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ συμφωνώ με τον κ. Λυγερό. Έχει δίκιο! Έτσι είναι τα πράγματα!


Πού ακριβώς διαφωνείτε; Έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο, ναι ή όχι;

Θεωρείτε ότι η Γερμανία και η Γαλλία είναι διατεθειμένες να παραχωρήσουν μέρος των εθνικών τους κυριαρχιών; Ασφαλώς και όχι!
Στον βαθμό που αυτές οι χώρες (δεν) θα παραχωρούσαν μέρος των εθνικών τους κυριαρχιών, (δεν) θα παραχωρούσε και η Ελλάδα.

Όμως αν δεχθώ πως ο Καμμένος επιθυμεί την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, γιατί την μια στιγμή είναι λάβρος υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και την άλλη στιγμή δέχεται να την παραχωρήσει;
Πώς το εξηγείτε; Από την στιγμή μάλιστα που έχει κάνει σημαία του την μη παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας; Δεν θα συνιστούσε πολιτική αυτοκτονία;
Πείτε με αφελή, κλακαδόρο, προβοκάτορα κτλ. αλλά αν θέλετε απαντήστε.
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 28, 2012 9:14 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Νέα αποκαλυπτήρια για τον ΚαμμένοΘυμίζουμε τη δήλωση της Προέδρου της Βουλής, κ. Μπενάκη, προς το νέο Πρόεδρο κ. Παπούλια.

«Αναλαμβάνεται, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Στη δήλωση αυτή τίθεται, μεταξύ πολλών σοβαρών ζητημάτων, και ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ των Εθνικών συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας.

Οι ΠΑΝΤΕΣ σιώπησαν και μεταξύ αυτών η Ν.Δ. και ο υπέρ-πατριώτης», κ. Καμμένος…


Ας το προσπεράσουμε, όμως, αυτό.

Πριν από λίγες ημέρες ο Καμμένος είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή: "δεν μπορεί να προχωρήσουμε ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΣΗ στην κατάργηση του έθνους - κράτους."

Εδώ έχουμε μια προέκταση της δήλωσης Μπενάκη: ΟΧΙ απλώς περιορισμός των «εθνικών συνόρων» και της «εθνικής κυριαρχίας», αλλά γενικής κατάργησης του Έθνους-κράτους.

Μια ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ για την οποία ο Καμμένος δεν ΔΙΑΦΩΝΕΙ ρητά και κατηγορηματικά, αλλά στη «φάση»:
"δεν μπορεί να προχωρήσουμε ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΣΗ…

Πολλοί «κλακαδόροι» του Καμμένου, μη μπορώντας να το «χωνέψουν», μίλησαν για «λεκτικό λάθος» αν και αυτό το «λεκτικό λάθος» ΠΟΤΕ δεν διορθώθηκε…

ΤΩΡΑ έρχεται μια νέα ΑΠΟΔΕΙΞΗ:
Ο Καμμένος υιοθετεί πλήρως και ολοκάθαρα την παλιά δήλωση της κ. Μπενάκη, διατυπωμένη αυτή τη φορά από το δημοσιογράφο, Σταύρο Λυγερό, με πιο διπλωματικό, αλλά και με πιο πρόθυμο και ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΟ τρόπο, σχετικά με τον περιορισμό της «εθνικής μας ανεξαρτησίας»…

Διαβάστε τον παρακάτω αποκαλυπτικό διάλογο από το «Κλασσικοπερίπτωση»:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/03/blog-post_5454.html

Κυπριανός Χριστοδουλίδης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 27, 2012 12:42 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Οι κράζοντες

Ο σύγχρονος πατριωτισμός έχει και το ομοειδές κακέκτυπο : Τη σύχρονη ορθοδοξία. Όλοι "εντός εκκλησίας" διότι εκτός "ουκ εστί σωτηρία". Έξω είναι οι λύκοι και θα φάνε όσα πρόβατα δεν μπουν στο μαντρί.

Ποιοι όμως είναι οι εντός; Είναι οι των αμοιβαίων συμφερόντων, οι άμφω κολακευόμενοι και τιμώμενοι, που κρατούν το στόμα τους κλειστό, όταν πρέπει να το έχουν - και να το είχαν - ανοικτό και να κραυγάζουν, για να μην αρχίσουν να κράζουν οι πέτρες.

Έγιναν τώρα οι "κράζοντες" σαν τους πολιτικούς νεοπατριώτες. Μας βούλιαξαν, τώρα μας υπόσχονται να μας σώσουν. "Ο τρόπος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο", αυτό ταιριάζει και στους δυο.
Παλαίμαχος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 27, 2012 10:36 am    Θέμα δημοσίευσης:

Καμμένος: Ιδεολογικοποιεί τον «πατριωτισμό» για να κρύψει το πολιτικό του πρόσωποΈχουμε αναλύσει πολλές φορές και πολύ κουραστικά, ότι ο «πατριωτισμός» δεν είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ούτε «πολιτικό πρόσημο».

Ο πατριωτισμός είναι το «εθνικό αίσθημα» ενός λαού, η «εθνική συνείδηση» η οποία αποτελεί το μακροχρόνιο απόσταγμα των ιστορικών και κοινωνικών αγώνων ενός λαού.


ΟΣΟΙ χρησιμοποιούν τον «πατριωτισμό» ως ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ή πολιτική ετικέτα, αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες, είναι οι πατριδοκάπηλοι κάθε κοπής και χρώματος.

Η ελληνική ιστορία το αποδεικνύει περίτρανα. Οι πιο φρενοβλαβείς δωσίλογοι της ελληνικής ιστορίας, τα πιο μαύρα καθεστώτα, ήταν οι ποικίλοι πατριδοκάπηλοι, οι «υπέρ-πατριώτες»…

Και μόνο αυτό το ιστορικό κριτήριο είναι αρκετό από μόνο του και ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ για να δείξει την ΑΠΑΤΗ όλων αυτών που χρησιμοποιούν σήμερα την έννοια του πατριωτισμού, σαν ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο…

Το να χρησιμοποιεί κανείς τον «πατριωτισμό» σαν ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και πολιτικό χαρακτηριστικό είναι και αυτό μια ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Είναι η ιδεολογία και η πολιτική του νεοταξικού «πολτού», του «πολτού» που θέλει να καταργήσει τις ιδεολογίες, τις κοινωνικές αντιθέσεις, την ΙΣΤΟΡΙΑ και την Πολιτική…

Με μια τέτοια «πατριωτική» ιδεολογική και πολιτική ΑΠΑΤΗ επικαλύπτεται, συγκαλύπτεται και εξαφανίζεται η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ των καθεστωτικών δυνάμεων: Το ιδεολογικό πρόσωπο των κομμάτων, ο στρατηγικός τους προσανατολισμός και τα προγράμματά τους.

Οι ρητορικές κραυγές των πατριδοκάπηλων επιχειρούν, ακριβώς, να συγκαλύψουν την ιδεολογία τους και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους.

Επιχειρούν να υπνωτίσουν το γνήσιο πατριωτικό αίσθημα με ήχους και λέξεις «πατριωτικές»…

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, μέσα στη γενική κατάρρευση του καθεστώτος και στη φρίκη των κοινωνικών και εθνικών συμφορών πολλαπλασιάζονται οι «πατριωτικές» υστερίες και οι αναθυμιάσεις ποικίλων και πολύχρωμων πατριδοκάπηλων.

Ο Καμμένος αποτελεί ένα από αυτά τα υποπροϊόντα της ιδεολογικής και πολιτικής καπηλείας του «πατριωτισμού». Ιδεολογικοποιεί τον «πατριωτισμό» για να συγκαλύψει την ιδεολογία του και την πολιτική του.

Η Ιδεολογία και η Πολιτική, όμως, του Καμμένου απαστράπτει από την ιστορία του, από όσα υπηρέτησε με πάθος τόσα χρόνια στην πολιτική, αλλά κυρίως από το ιδεολογικό περίγραμμα και τις πολιτικές θέσεις των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Στην ίδια την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος υπογραμμίζονται καθαρά τούτα:

α). «Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας»!!!

β). «Ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά».

Μόνο οι τυφλοί και οι ειδωλολάτρες δεν μπορούν να διακρίνουν το ΟΛΟΚΑΘΑΡΟ ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του Καμμένου: Το ίδιο στίγμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του καθεστώτος συνολικά…

«Ελεύθερη αγορά» και ΕΕ = Ακραίος νεοφιλελευθερισμός ή οι «μοχλοί» και τα «εργαλεία» που μας οδήγησαν στη σημερινή ΦΡΙΚΗ δίχως τέλος…

Όλα τα άλλα τα «πατριωτικά» και τα «δήθεν» (υπεράνω των ιδεολογιών και των κομμάτων) είναι κούφια λόγια για τους αφελείς και τους οπιομανείς των ωραίων πατριωτικών ρητορειών…

Αλλά και τα στελέχη του νέου κόμματος δεν κρύβουν τις πραγματικές πολιτικές επιδιώξεις τους.

Διαβάστε και το σχόλιο του Μπογιόπουλου:

Εντός, εκτός και επί τα αυτά
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=27/3/2012&columnId=1821

Ο κ. Χρήστος Ζώης, διαγραμμένος βουλευτής από τη ΝΔ, που τώρα πλαισιώνει το κόμμα του Π. Καμμένου, ισχυρίστηκε χτες ότι
«δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης του μνημονίου»
δηλώνοντας, ταυτόχρονα, ότι είναι ανοιχτός σε μια μετεκλογική συνεργασία του κόμματος Καμμένου με τη ΝΔ...
*
Αλλά αν κάποιου του αρέσει η εφαρμογή του μνημονίου ή θεωρεί ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης του μνημονίου», τότε γιατί να ψηφίσει το κόμμα του κ. Καμμένου;

Ο λόγος ότι ως... «αντιμνημονιακό» κόμμα το κόμμα του κ. Καμμένου θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ για την «αντιμνημονιακή»... εφαρμογή του Μνημονίου, δεν ακούγεται και πολύ πειστικός...

Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 26, 2012 10:24 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Διάλογο κάνουμε μόνο στη βάση πολιτικών επιχειρημάτων και όχι πάνω σε προσωπικούς αστεϊσμούς του τύπου ότι « ο Καμμένος είναι πατριώτης, Ορθόδοξος» κ.λπ….
Και ο Μπαμπινιώτης είναι «πατριώτης» και «ορθόδοξος», αλλά «στήθηκε» στην παρέλαση των δωσίλογων περιτριγυρισμένος με αστυνομικά κάγκελα και «ελεύθερους σκοπευτές»!!!!
Και ο Καρατζαφέρης ήταν «πατριώτης» και «Ορθόδοξος» και πάρα, πάρα πολλοί άλλοι…
Με τέτοιου είδους «επιχειρήματα» δεν κάνουμε διάλογο, ούτε τα «εγκρίνουμε» και γινόμαστε και «αγενείς», διότι είναι «επιχειρήματα» κλακαδόρων, «ζιζανίων» και συχνά ιντερνετικών προβοκατόρων…
Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει στην «Πολιτική Δημοσίευσης»…
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 26, 2012 9:49 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Για κάποιους «κλακαδόρους» του Καμμένου που τρέχουν από ιστολόγιο σε ιστολόγιο και με σπερμολογίες και παρερμηνείες των κειμένων μας επιχειρούν οι άμοιροι να «υπονομεύσουν» τα πολιτικά μας επιχειρήματα.
Μία εξυπναδούλα τους είναι ότι δεν «μιλήσαμε» για το απόκομμα της Κατσέλη και του Καστανίδη.
Σε σωρεία άρθρων μας έχουμε αναλύσει το «λίπος» του πασοκισμού και τις «μεταμφιέσεις» του.

Για το συγκεκριμένο απόκομμα έχουμε γράψει τα κάτωθι:
«Είναι να γελά κανείς με αυτά τα αποκόμματα από το ΠΑΣΟΚ, αποκόμματα του πιο μοχθηρού νεοταξικού κόμματος, τα οποία μέχρι χθες ΣΤΗΡΙΞΑΝ, σαν κυβερνητικοί μάλιστα πρωταγωνιστές, το καθεστώς του πασοκικού δωσιλογισμού…

Οι όψιμες «αντιμνημονιακές» τους κορώνες είναι καταναλωτικά «υλικά» μόνο για αφελείς και ηλίθιους. Οι πολιτικές τους θέσεις παραμένουν ΑΥΣΤΗΡΑ μέσα στο ευρω-καθεστωτικό κάδρο και στα προγραμματικά πλαίσια των διεθνών και εγχώριων ελίτ της εξουσίας».
Αναγνώστρια
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 26, 2012 9:08 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ιδού και κάποια ανάρτηση από τις πολλές:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:YTASCwu0jYoJ:www.enimerosi24.gr/30786/+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

«Καίει» την Ντόρα ο Καμμένος
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, 2009, 12:00 πμ
Ο Πάνος Καμμένος αιφνιδιαστικά και αναπάντεχα απέσυρε με δημόσια τοποθέτηση του την στήριξη του στην Ντόρα Μπακογιάννη την οποία καταγγέλλει για διχαστικές πρακτικές! Η απόφαση προκάλεσε πολύ μεγάλη έκπληξη αφού ο βουλευτής όχι μόνο είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της Ντόρας, αλλά είχε υποστηρίξει ότι η εκλογή έπρεπε να γίνει άμεσα από το συνέδριο και όχι από την βάση. Στην δήλωση του αναφέρει ότι διαπίστωσε ότι η πλευρά Μπακογιάννη πολώνει το κλίμα και για αυτό εκείνος απομακρύνεται από εκείνη και προτείνει στους ψηφοφόρους του να κάνουν ό,τι νομίζουν. «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» που έλεγε και ο Ηλιόπουλος.
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 26, 2012 7:39 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Μάλλον δεν μπορείτε να διαβάσετε σωστά και το χειρότερο να αντιπαραθέσετε πολιτικά επιχειρήματα στα όσα γράφτηκαν.
Μιλάτε αφοριστικά για «εικασίες»…
Ποιες είναι αυτές; Είναι «εικασία» η ιστορία του Καμμένου, οι θέσεις του ή η απουσία θέσεων πάνω σε κεντρικά ζητήματα, η συμμετοχή του στη ΝΔ και σε κυβερνητικά πόστα, ή είναι «εικασία» ότι η «μαγιά» του κόμματος του αποτελείται από στελέχη και μάλιστα κυβερνητικά της Ν.Δ.;
Τεκμηριώστε όλα τα παραπάνω με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ειδωλολατρικά λιβανωτά και μετά να μιλάτε για «εικασίες»…
Αποδείξτε μας π.χ. (έτσι για να σας διευκολύνουμε) ότι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΝΔ ήταν ΟΡΘΗ και «χάλασε» ξαφνικά χθες, γι αυτό και έφυγε (διεγράφη) ο Καμμένος…
Φαίνεται ότι μάλλον ο Καμμένος σάς «προέκυψε» ξαφνικά ή κάνετε την ανιστόρητη, διότι θα γνωρίζατε ότι ο Καμμένος, δήλωσε, και από τηλεοράσεως, ότι θα πάει με τη Ντόρα, τις πρώτες-πρώτες ημέρες. Όλη η Ελλάδα το άκουσε, έχει γραφτεί από πολλούς και έχει καταγραφεί και από μας ΤΟΤΕ…
Ψάξτε…

Τέλος φαίνεται ότι δεν θέλετε να ανοίξετε τα μάτια. Αυτό λένε τα παρακάτω λόγια σας:
«Όσον αφορά στην φράση του «Δεν μπορεί να προχωρήσουμε ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΣΗ στην κατάργηση του Έθνους κράτους», το αποκλείετε να ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου του»;

Αν «εν τη ρύμη του λόγου» μας λέμε τέτοιες αρλούμπες σε ΕΝΑ τόσο ΣΟΒΑΡΟ ζήτημα τότε είμαστε για τα πανηγύρια, είμαστε επικίνδυνοι λόγω βλακείας…
Και εν πάση περιπτώσει ΓΙΑΤΙ δεν προέβη ο Καμμένος σε μια διευκρινιστική δήλωση;

ΣΕ καθαρή δήλωση πάνω στο τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα;
Πρόμαχος Αθηνά
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 26, 2012 6:41 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Πρόκειται μονάχα για εικασίες και δεν στοιχειοθετείται κάτι. Νομίζω βιάζεστε να "κάψετε" τον Καμμένο.
Θα έλεγα πως πρέπει να περιμένουμε και να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος ή έστω με στοιχεία στα χέρια μας.
Το ότι ΘΑ στήριζε την Ντόρα από πού προκύπτει;
Όσον αφορά στην φράση του «Δεν μπορεί να προχωρήσουμε ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΣΗ στην κατάργηση του Έθνους κράτους», το αποκλείετε να ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου του;

Και μια ερώτηση, αν επιτρέπετε: Θεωρείτε πως η "Κοινωνική Συμφωνία" είναι άλλη μια "ξόβεργα" (του ΠΑΣΟΚ) και αν ναι, γιατί δεν την συμπεριλάβατε στις... υπόλοιπες;
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 26, 2012 2:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Καμμένος: Η νέα ξόβεργα

Καμμένος: Η νέα ξόβεργαΤα επιτελεία των ισχυρών οικονομικών κέντρων εξουσίας δεν ζούνε με αυταπάτες, ούτε βαυκαλίζονται με τα ρόδινα όνειρα των ανδρεικέλων τους. Γνωρίζουν τους κινδύνους που απειλούν το κυβερνητικό τους οικοδόμημα και τα κόμματά τους και δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια: Μελετούν σε βάθος την πολιτική κατάσταση, χαρτογραφούν με ακρίβεια τη λαϊκή οργή, επεξεργάζονται τα «προγράμματα» της απάτης, κατασκευάζουν τις εφεδρείες τους για την αναπαλαίωση της καθεστωτικής σήψης και στήνουν τις ξόβεργές τους.

Σήμερα και οι τυφλοί βλέπουν ότι οι δύο κυβερνητικοί πυλώνες του καθεστώτος καταρρέουν, ιδιαίτερα αυτός του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η κατάρρευση των δύο κυβερνητικών πυλώνων σε συνδυασμό με την ανυπαρξία ενός ριζικά αντίρροπου ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ πόλου, αλλά και τη χαώδη πολιτική σύγχυση, φορτισμένη στο έπακρο από την εκρηκτική λαϊκή οργή, δημιουργούν ένα ευρύτατο και βαθύτατο πολιτικό κενό: Γόνιμο έδαφος για την εκτροφή και ανάπτυξη καθεστωτικών εφεδρειών και νέων καθεστωτικών ειδώλων.

Οι ξόβεργες που έχουν στηθεί από τους «νταβάδες» για να παγιδεύσουν την οργισμένη αποχώρηση εκλογικών κομματιών από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι πολλές και πολύχρωμες, καθώς και οι κατασκευές νέων ειδώλων και τυχοδιωκτών…

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ του Φώτη Κουβέλη είναι η βασική παγίδα-αποθήκη της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ. Το ανάχωμα το οποίο στήθηκε για να μην πάρει η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ έντονα αριστερές και αγωνιστικές ΡΟΠΕΣ.

Η ξόβεργα Κουβέλη αποτελεί μία από τις χρυσές εφεδρείες και πολιτικά πιο μοχθηρές του νεοταξικού πασοκισμού…

Φυσικά έχουν στηθεί και άλλες «δορυφορικές» παγίδες για τη συλλογή της αγανακτισμένης και απελπισμένης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ βάσης του ΠΑΣΟΚ: Των, ολοκληρωτικά κατεστραμμένων, μικροαστικών στρωμάτων της πόλης και της επαρχίας, τα οποία αποτελούσαν τη μεγάλη εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ…

Γι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλα αυτά τα νέα πολιτικά σχήματα και «Μέτωπα» αποτελούν καρικατούρες του αντρεϊκού βοναπαρτισμού, ξαναθυμήθηκαν τον «πατριωτισμό» (ακόμα και τα συνονθυλεύματα του Κουβέλη που μόνο η λέξη «πατρίδα» τους προκαλούσε αλλεργία), ξαναθυμήθηκαν το «Ελλάδα στους Έλληνες» ή «όλοι είμαστε Έλληνες» και διαλαλούν ότι είναι πέραν και άνω των ιδεολογιών, της «δεξιάς», της «αριστεράς» κ.λπ…

Σε αυτά τα μοτίβα κινείται και η άλλη βασική ξόβεργα, το κόμμα του Καμμένου: Μια ξόβεργα που στήθηκε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας («νταβάδες») για να παγιδεύσει την απελπισία και την οργή των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων κατά πρώτο λόγο, καθώς και του ΛΑ.Ο.Σ που καταρρέει και αυτό.

Αν τα κέντρα εξουσίας είχαν και την παραμικρή αμφιβολία για τον Καμμένο, αν δεν ήταν «δικός» τους άνθρωπος, θα τον είχαν εξαφανίσει από τα κανάλια: Αυτό είναι ιστορικό αξίωμα και καθοριστικό κριτήριο για το ρόλο κάθε πολιτικού…

Γράφαμε, πριν ένα μήνα, στο άρθρο:

«Ο νέος φαύλος κύκλος της πατριδοκαπηλίας»:

«Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι μία νέα έκδοση του ΛΑ.Ο.Σ. προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα.
Μια «έκδοση» που καθίσταται αναγκαία για το καθεστώς σήμερα που ο ΛΑ.Ο.Σ εξάντλησε τον προβοκατόρικo ρόλο του και η ΝΔ καταρρέει.
Οι πολιτικές συνθήκες καθιστούν ΑΜΕΣΑ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ τη δημιουργία μια νέας «ακροδεξιάς» ΑΠΑΤΗΣ, μιας νέας «δεξιάς»: Της λαϊκής «δεξιάς» του «πατριωτικού» νεοφιλελευθερισμού, της «πατριωτικής» συμμετοχής στους μηχανισμούς της Νέας Τάξης (ΕΕ, Ευρώ, ΑΓΟΡΕΣ και ΣΙΑ)».


Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=28720#28720

Δεν χρειάζεται κανείς να διαθέτει βαθιές θεωρητικές, ιστορικές και πολιτικές γνώσεις, αρκεί να βγάλει τις τσίμπλες από τα μάτια, για να αντιληφθεί ότι το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» (πάντα οι πλέον εξαρτημένοι δηλώνουν «ανεξάρτητοι») ΑΠΟΤΕΛΕΙ μια ξόβεργα της οικονομικής εξουσίας, δορυφορική της ΝΔ.

Ο Καμμένος είναι μια βελτιωμένη έκδοση του ΛΑ.Ο.Σ και πολύ πιο σύνθετη, γιατί αποτελεί ανάχωμα και προς τα «ακροδεξιά». Δηλαδή λειτουργεί ανταγωνιστικά προς το ΛΑ.Ο.Σ και ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ προς τη ΝΔ.

Ο Καμμένος αποτελεί τη χρυσή εφεδρεία για τον κυβερνητικό πυλώνα της ΝΔ, μια εφεδρεία που θα χρησιμεύσει για την αναπαλαίωση της «Δεξιάς» και τη στήριξη του συνολικού κυβερνητικού οικοδομήματος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι δύο εφεδρικές συνιστώσες (σε αυτή τη φάση, αύριο μπορεί να υπάρξουν και άλλες) των δύο κυβερνητικών πυλώνων: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ…

Ένα νέο πολιτικό «όχημα» δεν μπορεί να το κρίνουμε από αυτά που λέει, τα ρητορικά του κλισέ, ούτε από τις φορεσιές του και τα χρώματα που μακιγιάρεται, αλλά από την ιστορική του προέλευση, τις θέσεις του πάνω στα στρατηγικά ζητήματα της εποχής μας και την οργανωτική του συγκρότηση.

Συνοπτικά για το κόμμα του Καμμένου:


α). Οι θέσεις του είναι εντοιχισμένες στο ίδιο κάδρο της ΝΔ: Νεοφιλελευθερισμός. Τα «υπέρ πατρίδος» και κατά της διαφθοράς είναι τα προπαγανδιστικά κλισέ της νεοφιλελεύθερης απάτης (τα έχουμε αναλύσει κουραστικά...).

β).
Η σπονδυλική στήλη της συγκρότησης αυτού το κόμματος είναι στελέχη της ΝΔ, στελέχη τα οποία επί πολλά χρόνια (όπως και ο ίδιος ο Καμμένος) υπηρέτησαν και από κυβερνητικές θέσεις τα προστάγματα της Νέας Τάξης και της ΕΕ: Λαθρομεταναστευτικό, αποδόμηση του εθνικού ιστού, εθνομηδενιστική αποχρωμάτιση της Ιστορίας και της Παιδείας, πολυπολιτισμικότητα και πολλά άλλα.

Ο Καμμένος και όλα τα στελέχη του συμμετείχαν ενεργητικά στην πολιτική αυτή του κόμματός τους και στις νεοταξικές επιλογές…

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ και στη νομιμοποίηση των «συμβολαίων θανάτου», στη Βουλή, που εκτελούσε η πράσινη κυβέρνηση των δωσίλογων ανδρεικέλων. Απλώς κάπου-κάπου εκτόξευαν αντικυβερνητικές ριπές για εσωτερική κατανάλωση…

Συμμετείχαν και στην παπαδήμια συγκυβέρνηση (έμπρακτη νομιμοποίηση των Μνημονίων και των Μεσοπρόθεσμων) και ξαφνικά με τη ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, ήρθε το μαγικό ραβδάκι της Κίρκης για να τους φωτίσει και να τους …μεταμορφώσει!!!

«Φωτίστηκαν, λοιπόν, όταν η ΝΔ εκτελώντας τις εντολές τής ευρω-χούντας έμπαινε στη φάση της κατάρρευσης!!!!

Το ίδιο μαγικό ραβδάκι της Κίρκης «μεταμόρφωσε» και πολλούς πασόκους και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη των ανδρεικέλων: Καστανίδης, Κατσέλη κ.λπ…

Το ραβδάκι, βεβαίως, της Κίρκης δεν τους οδήγησε σε καμία αυτοκριτική για το έργο που συμμετείχαν και εκτελούσαν ο Καμμένος και τα νεοδημοκρατικά του στελέχη, ούτε τους άλλαξε θέσεις πάνω στα κεντρικά προστάγματα της Νέας Τάξης.

Για το πρακτικό εργαλείο της κατοχής μας, τα «ανοικτά σύνορα», την εισβολή, κατοχή και τον εποικισμό της χώρας μας από τους λαθρομετανάστες, ο Καμμένος δεν βγάζει άχνα. Ούτε για την ΕΕ και τους μηχανισμούς της (τα οικονομικά και πολιτικά «εργαλεία» της κατοχής μας) μιλούν…

γ). Αποκαλυπτική είναι και μια πρόσφατη συνέντευξη του Καμμένου στην οποία λέει καθαρά τούτο:
«Δεν μπορεί να προχωρήσουμε ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΣΗ στην κατάργηση του Έθνους κράτους»!!!

Αυτό σημαίνει ότι ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την κατάργηση, αλλά όχι σε αυτή τη φάση!!!!

Τα σχόλια περιττεύουν.

Διαβάστε πιο αναλυτικά ΕΔΩ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/03/blog-post_24.html

δ). Τέλος να θυμίσουμε και κάτι ακόμα που σημειολογικά καταγράφει τη βαθύτερη νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία του Καμμένου, αλλά και την πολιτική του σοβαρότητα.

Ο Καμμένος, ήταν πρώτος αυτός που τάχθηκε ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ με τη Ντόρα στη διεκδίκηση της αρχηγίας του Κόμματός του!!!

Με τη Ντόρα, το σύμβολο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και του πολιτικαντισμού…

Μετά ΑΜΕΣΩΣ, αντιλήφθηκε το «ολίσθημα» και άλλαξε ρότα!!!!


Σε ένα παλιό μας άρθρο (Μάιος 2011) αναλύουμε πιο διεξοδικά το «πορτρέτο» του Καμμένου και τις «ηρωικές» πρακτικές του. Διαβάστε το με τον τίτλο:
«Ο Καμμένος και οι αυτιστικοί «ήρωες» του καθεστώτος».
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5691

Γράφαμε τότε:

«Κατασκευάζει το «ηρωικό» του είδωλο, σαν εφεδρεία των πολιτικών παιχνιδιών του καθεστώτος.
Θα λέγαμε ακόμα και τούτο: Προετοιμάζει μια ηρωική, «πατριωτική» έξοδο από τη ΝΔ (ίσως και επιδιώκει την ηρωποιημένη διαγραφή του) για να υποκαταστήσει τις φθαρμένες «πατριωτικές» «τσόντες» του μητσοτακισμού: τον Καρατζαφέρη και CIA…».

Τα πράγματα σήμερα είναι ολοκάθαρα, αρκεί, όπως είπαμε, να καθαρίσουμε τα μάτια μας από τις τσίμπλες…


Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group