Φιλύποπτος |
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 11, 2011 2:08 am Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ των χρηματαγορών. |
|
Εχτές, μετά 10 ημερών κατακόρυφη πτώση, η Σοφοκλέους παρουσίασε, κάποια στιγμή, άνοδο 4% - από ανέκαθεν δεν λείπουν εκείνοι που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν μέσα στην γενική θύελλα. Το νέο χαιρετήστηκε αμέσως με ιαχές θριάμβου από τα ΜΜΕ: "Το Χ.Α. σημειώνει ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟ", ανακοίνωσε κάποιο δελτίο (MEGA ή ALTER ή ΝΕΤ). "Μεγάλη άνοδος" το...4% - και μάλιστα μετά από ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ. Σήμερα πάλι η Wall Street βρέθηκε κάποια στιγμή να παρουσιάζει άνοδο - 1,80% ή κάτι τέτοιο. Παρόμοιες ανοδικές τάσεις υπήρξαν και στα άλλα χρηματηστήρια, πλην των Παρισίων. Και πάλι προσευχές ευγνωμοσύνης: "Ανάσα έδωσε στις χρηματαγορές η ανακοίνωση της FED..." κλπ, κλπ.
Λίγο κράτησε η ανάσα. ΟΛΑ τα χρηματηστήρια έκλεισαν με πτώση: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και μάλιστα της τάξεως του 4 - 6% (μόνο το Τόκυο είχε άνοδο 1,05%...Porca miseria!) Όσο για την Σοφοκλέους, αυτή έπεσε στις 982,11 μονάδες - καθαρά κάτω από το "ψυχολογικό φράγμα" των 1000, του οποίου η διάβαση εθεωρείτο μέχρι προχτές ως "Αποκάλυψη".
Όπως συνήθως δυσανάλογη ήταν η παρουσίαση των εξελιξεων από το ΜΜΕ: "Μεγάλη άνοδος" το παροδικό 4% της Wall Street, ΟΥΤΕ ΚΙΧ για τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ των 4, 5, και 6%. Και αν αυτές συμβαίνουν είναι επειδή..."ο Αύγουστος είναι ο μήνας των κερδοσκόπων!"...Οι "σοβαροί επενδυτές", οι "νοικοκυραίοι", είναι σε...διακοπές (δεν πα' νάχουν χάσει και το παντελόνι τους ακόμα, είναι θρησκευτικό δόγμα πως τον Αύγουστο ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ο κόσμος να χαλάσει...) με αποτέλεσμα να αλωνίζουν οι "κερδοσκόποι", μπαχαλεύοντας τις χρηματαγορές (τάδε έφη Χρήστος Κώνστας).
Να σημειωθεί και το εξής (βλέπε ανωτέρω link):
Σημαντικές απώλειες οι οποίες ξεπέρασαν το 21% ενδοσυνεδριακά παρουσίασε η μετοχή της Societe Generale εν μέσω φημών για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της τράπεζας, οι οποίες διαψεύστηκαν από εκπρόσωπό της.
Να αναμένομε χρεοκοπία; |
|