Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 07, 2011 1:00 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Οι σπίθες του Θεοδωράκη έχουν καθαρά νεοειδωλολατρική προέλευσηΜίκης: «Ο Μαραθώνας ξανάναψε μέσα μου τη σβησμένη σπίθα, την χαμένη ελπίδα. Χαίρομαι γι’ αυτό. Σας συγχαίρω. Σας ευχαριστώ. Και δηλώνω «παρών».

Με αυτά τα λόγια, ο Μίκης κλείνει την επιστολή που έστειλε τον Οκτώβριο του 2010, στους διοργανωτές της εκδήλωσης «Πανανθρώπινο Μαραθώνιο Κάλεσμα».

«Κλασσικοπερίπτωση»: «κάμποσους μήνες πριν την επίσημη εμφάνιση των "Σπιθών" του Θεοδωράκη, η νεοπαγανιστική παρέα της κ. Τζάνη, έκανε λόγο και αυτή, όλως τυχαίως, για "Σπίθες" και αντίσταση, για "εθνική αξιοπρέπεια" και "δυνάμεις της διεθνούς τραπεζικής ολιγαρχίας και των εσωτερικών της φερεφώνων" υπό την προϋπόθεση όμως να "λουστούμε" με "απολλώνια ενατένιση τον ρέοντα λόγο και να κατανοήσουμε με διονυσιακή κατάνυξη την αρχαία ψυχή".
Το «Κλασσικοπερίπτωση» ξετυλίγει το Μίτο της Αριάδνης και βγάζει στο φως γεγονότα, διασυνδέσεις, «διαπλοκές», προελεύσεις και «ποιοτικά» χαρακτηριστικά συνταρακτικά.

Διαβάστε προσεκτικά τα δύο παρακάτω λίνκ:

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_740.html#more

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_07.html

ΘΥΜΙΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 06, 2011 1:24 am    Θέμα δημοσίευσης:

Ορθοδοξία: Στρατηγικό κριτήριο μιας εθνικής πολιτικήςΤα ακαδημαϊκά γιλέκα και ιδιαίτερα τα κόκκινα αποτελούν τις πιο αποτελεσματικές «βαλβίδες ασφαλείας» των καθεστώτων. Ασκούν κριτική, συχνά δριμύτατη, εναντίον της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, κριτική όμως παντελώς ανώδυνη και άσφαιρη: «βαλβίδα» εκτόνωσης και εξαπάτησης.

Η φιλοσοφία της ακαδημαϊκής κριτικής είναι αυστηρά καθεστωτική, κινείται εντός των τειχών. Δεν είναι μόνο αποσπασματική και επιλεκτική, αλλά το σπουδαιότερο: Δεν ΘΕΤΕΙ ΠΟΤΕ τις πολιτικές αιχμές των σοβαρών ζητημάτων.

Αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα αφαιρετικά και «στρογγυλοποιημένα», εξατμίζοντας την κοινωνική και εθνική ουσία τους και εξαφανίζοντας (αφαιρώντας) από αυτά τις συγκεκριμένες πολιτικές τους αιχμές: Το «πεδίο» και τους «στόχους» της δράσης: Ιδεολογικής και πολιτικής (πρακτικής) δράσης.

Σήμερα πολλοί μιλάνε για «πατριωτισμό», για έναν «πατριωτισμό» αφηρημένο, δηλαδή δίχως να προσδιορίζουν το κοινωνικό περιεχόμενο αυτού του «πατριωτισμού», ούτε τις συγκεκριμένες πολιτικές αιχμές δράσης.

Έτσι αυτός ο αφηρημένος πατριωτισμός εντοιχίζεται μέσα στις πλάκες του υπάρχοντος καθεστώτος,
του καθεστώτος το οποίο είναι ο ασυμφιλίωτος εχθρός και υπονομευτής του έθνους και της πατριωτικής συνείδησης, ακριβώς γιατί αυτό το καθεστώς από τη φύση του και τη λειτουργία είναι πλέον παγκοσμιοποιημένο, πλανητικό, πολυπολιτισμικό.

Να γιατί ο αφηρημένος πατριωτισμός είναι αερολογία και ηθική καραμέλα εξαπάτησης.

Το ίδιο γίνεται σε όλα τα σοβαρά και καυτά προβλήματα της εποχής μας. Αφηρημένα κλισέ, ακαδημαϊκές, αποσπασματικές και κοινωνικά μετέωρες κριτικές (άσφαιρες) και τσόφλια ηθικών κατηγοριών.

Τέτοιες, όμως, μέθοδοι κριτικής ΟΧΙ μόνο δεν αναιρούν το καθεστώς της Νέας Τάξης (το οποίο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ακαθόριστο και απροσδιόριστο κοινωνικά και πολιτικά), όχι μόνον περιορίζονται σε κάποια εξωτερικά μολυσματικά συμπτώματα αλλά και εδραιώνουν το καθεστώς, παρέχοντας το «άλλοθι» και το «τεκμήριο» άλλων, δήθεν εναλλακτικών, «πατριωτικών» λύσεων εντός του καθεστωτικού πλαισίου και με τα ίδια φθαρμένα υλικά του πλαισίου.

Έτσι με αυτά τα αφαιρετικά τεχνάσματα και τις αποσπασματικές ακαδημαϊκές κριτικές (καθεστωτική φιλοσοφία) κατασκευάζονται οι ιδεολογικές και πολιτικές εφεδρείες του καθεστώτος, τα νέα υλικά απάτης: Οι ασφαλιστικές δικλίδες…

Μία από αυτές τις ασφαλιστικές δικλίδες είναι τα ιδεολογήματα των «αρίστων» και των καθεστωτικών ειδώλων: Πλασάρονται ιδιαίτερα σε εποχές μεγάλων κρίσεων, όταν το καθεστώς καταρρέει και οι κοινωνικές θύελλες αρχίζουν να φαίνονται στον ορίζοντα…

Αυτές, λοιπόν, οι χρυσές εφεδρείες της Νέας Τάξης και των ιδεολογημάτων της καταγγέλλουν ηχηρά, αλλά αφηρημένα τη Νέα Τάξη και τους κινδύνους που μας απειλούν, φωνασκούν «πατριωτικά» και «εθνικά», αλλά θέτουν όλα τα ζητήματα με τη φιλοσοφία της αποσπασματικής ακαδημαϊκής κριτικής και με τη μέθοδο του τεμαχισμού και του εκλεκτικισμού.

Τεμαχίζουν
την ιστορική και κοινωνική πραγματικότητα και επιλεκτικά ασκούν κριτική χωρίς πραγματικά πυρά. Δηλαδή αφαιρούν τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΙΧΜΕΣ της λαϊκής δράσης.

Δύο παραδείγματα:
α). Καταγγέλλουν την αποδόμηση της ιστορίας μας από τη Νέα Τάξη, αποκαλύπτουν επιλεκτικά τα ψεύδη, αλλά παραμένουν σε μια αφηρημένη, ακαδημαϊκή θεώρηση, έξω από το κοινωνικό γίγνεσθαι και τη διαλεκτική της ιστορίας, έξω από τις μορφές της λαϊκής ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και το σπουδαιότερο: Δεν συνδέουν αυτή την κριτική τους με πρακτικά αιτήματα και μορφές λαϊκής δράσης.

Το να ξεσκεπάζουν τους επιδοτούμενους «ιστορικούς», (Ρεπούση, Κουλούρη, Δραγώνα κ.λπ) είναι σημαντικό, αλλά καθόλου αρκετό.

Οι αποκαλύψεις (σήμερα ήδη πανελλαδικά γνωστές) έχουν νόημα όταν συνδέονται με την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της ουσίας των πραγμάτων και κυρίως όταν καταλήγουν σε ΑΙΧΜΕΣ λαϊκής συσπείρωσης και δράσης. Όταν δηλαδή συγκεκριμενοποιούνται σε ΓΕΝΙΚΑ, αλλά και ΕΙΔΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ λαϊκής δράσης.

Διαφορετικά η κριτική είναι μετέωρη, άσφαιρη και δεν αποτελεί καμία απειλή για το καθεστώς. Αντίθετα εκκολάπτει ποικίλους και πολύχρωμους εμπόρους της «πατριωτικής» κριτικής.

Ο Μίκης «αντέγραψε» και συνέθεσε πολλές κριτικές κατά της επιδοτούμενης ιστορίας (πολύ όψιμα) δίχως να θέτει κανένα αίτημα πολιτικής αιχμής και λαϊκού αγώνα.

Και αν αυτό είναι δικαιολογημένο όταν μιλάει ως άτομο, είναι αδικαιολόγητο όταν δημιουργεί «πολιτικό κίνημα» που φλυαρεί για την αποδόμηση της Ιστορίας και του Πολιτισμού.

Το χειρότερο: Βλέπουμε σήμερα το «Κίνημα Μίκη», να πετάει έξω από την ακαδημαϊκή κριτική εναντίον της αποδόμησης της ιστορίας μας τον υπ’ αριθμόν ένα παράγοντα της εθνικής μας ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ: Την Ορθοδοξία!!!!

Ο δυναμικός αυτός συντελεστής της Εθνικής μας Επανάστασης και υπόστασης, η σπονδυλική στήλη και το νευρικό σύστημα της εθνικής συγκρότησης και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, αφανίζεται κυριολεκτικά….

Με πιο απλά λόγια: Η κριτική εδώ δεν είναι απλώς κοινωνικά ακαθόριστη και ακαδημαϊκή, αλλά κινείται, σαν ασφαλιστική δικλίδα, στις προδιαγραφές της Νέας Τάξης: Στην αποδόμηση των εθνικών ιστών, ιδιαίτερα του κεντρικού ιστού που είναι η Ορθοδοξία.

Δεν νοείται ιδεολογική και πολιτική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εναντίον της Νέας Τάξης στο καταχθόνιο έργο της, αυτό της ισοπέδωσης της εθνικής μας ιστορίας, δίχως να υπερασπιζόμαστε, με νύχια και με δόντια, τον βασικό εθνικό συντελεστή της εθνικής μας συγκρότησης: Την Ορθοδοξία…

Και δίχως να αναδεικνύουμε το ΓΙΑΤΙ η Ορθοδοξία έχει μπει στο στόχαστρο της Νέας Τάξης…

Το «Κίνημα Μίκη» πάνω σε αυτό το κομβικό σημείο σιωπά σκανδαλωδώς. Ούτε ΕΝΙΣΧΥΕΙ και ούτε ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στο αγωνιστικό λαϊκό κίνημα το οποίο με πρωτοβουλίες των κληρικών και μοναχών αναπτύσσεται δυναμικά πάνω στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αγωνιστικό αίτημα-αιχμή: Την Κάρτα του Πολίτη!!!!


β). Ένα άλλο στρατηγικά κομβικό ζήτημα είναι: Η αλλοδαπή εισβολή, ο εποικισμός και η κατοχή της χώρας μας.Αυτό το γεγονός αποτελεί το στρατηγικό «εργαλείο» της Νέας Τάξης για την ολοκληρωτική διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, τον πολυπολιτισμικό ΕΦΙΑΛΤΗ του χρηματιστηριακού «διεθνισμού».

Ούτε εδώ, συνεπώς, μπορεί να μιλάμε γενικά, αφηρημένα, ακαδημαϊκά και «στρογγυλοποιημένα». Πρέπει να θέτουμε τις πολιτικές αιχμές του ζητήματος και συγκεκριμένα ΑΙΤΗΜΑΤΑ και μορφές συσπείρωσης και δράσης του λαού.

Ιδιαίτερα αυτό είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ όταν «δημιουργείς» πολιτικό κίνημα.

Το «Κίνημα Μίκη» ούτε καν αγγίζει αυτό το ζήτημα: ΕΘΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ της ελληνικής κοινωνίας.

«Πατριωτικό Κίνημα» δίχως άξονες δράσης πάνω στο υπ’ αριθμόν ένα εθνικό μας πρόβλημα δεν νοείται…


Υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα
που ούτε καν τίθενται από το Μίκη και τους δοτούς του…

Περιοριστήκαμε μόνο σε αυτά τα δύο ΚΟΜΒΙΚΑ ζητήματα μιας εθνικής πολιτικής κατά της Νέας Τάξης. Εδώ η «κίνηση Μίκη» προσαρμόζεται ΣΙΩΠΗΡΩΣ και με τη μέθοδο της άσφαιρης ταχυδακτυλουργικής κριτικής, στα κελεύσματα της Νέας Τάξης.

Το «Κίνημα Μίκη» δεν επιδιώκει, ούτε επιθυμεί ΚΑΝΕΝΑ λαϊκό δυναμικό αγώνα. Απλώς εμπορεύεται «πατριωτικά» την οργή και την απελπισία του ελληνικού λαού και ΑΦΟΡΙΖΕΙ κάθε αγωνιστική πράξη αυτής της οργής, όπως έγινε με την κατάληψη της Πλατείας Συντάγματος…

Κινείται αυστηρά μέσα στα πλαίσια του ΑΝΤΙ-ΕΘΝΙΚΟΥ καθεστώτος, ως πολιτική εφεδρεία και ασφαλιστική δικλίδα του…

Κλασσικοπερίπτωση
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 05, 2011 8:21 pm    Θέμα δημοσίευσης:

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/1821-6-2011.html

Τηλεοπτική συνέντευξη του Θεοδωράκη στον Καραμπελιά για το 1821 - Λιγες μέρες πριν την μεγάλη συγκεντρωση της 6ης Φεβρουαρίου 2011 για την Κάρτα του Πολίτη
Οι θέσεις τόσο του Μίκη Θεοδωράκη όσο και του κ. Καραμπελιά με την πρώτη ματιά θα συγκινήσουν και θα ερεθίσουν το γνήσιο πατριωτικό συναίσθημα του Έλληνα "θεατή".

Λέγονται μεγάλες αλήθειες σε σχέση με την παραχάραξη της Ιστορίας από τους εθνομηδενιστές του ειδικά μισθωμένου για αυτό τηλεοπτικού σταθμού, όπως και για τον ρόλο του Σιωνισμού στις τοπικές αλλά και παγκόσμιες εξελίξεις.

Αυτά λοιπόν τα "ωραία" στα οποία ασφαλώς και συμφωνούμε δεν αποτελούν παρά το περίγραμμα μιας έξυπνης στρατηγικής του νεοφανούς "κινήματος" των "ανεξαρτήτων πολιτών" προκειμένου να παρασύρουν ακόμα και τους "εκλεκτούς" όπως γράφεται στην Καινή διαθήκη.

Αυτό λοιπόν που δεν θα δείτε στο παρακάτω Video, είναι η αναφορά στον ρόλο της Ορθοδοξίας όχι μόνο στον αγώνα του ΄21 αλλά και στην διαμόρφωση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ιστορίας.

Αντιθέτως, θα παρατηρήσετε αρκετές αναφορές στο αρχαίον κάλλος, στον Παρθενώνα, στο DNA και σε μια "Ελληνικότητα" αποστειρωμένη όμως από το βασικό της στοιχείο που ήταν και είναι η Χριστιανική πίστη.

Βλέπουμε δηλαδή μια πανέξυπνη νεοεποχήτικη προπαγάνδα, που υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πολύ φυσικό να δείχνει άκρως ελκυστική εφ΄όσον επενδύει τον "αντιστασιακό" περιεχόμενο λόγο με "πατριωτική χλαμύδα ". Ένας λόγος όμως που δεν μπορεί παρά να είναι στείρος άρα και ακίνδυνος για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Η σπονδυλική στήλη του πατριωτισμού όπως αυτός επέζησε, καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και μεγαλούργησε στα χρόνια της εθνεγερτηρίου επανάστασης του ΄21, δεν είναι άλλη από την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Ελληνική παράδοση και Ιστορία.

Όχι μόνο ο Μακρυγιάννης αλλά και δεκάδες άλλοι αγωνιστές του ΄21 μίλησαν για την άρρηκτη σχέση αυτών των δύο βασικών συνιστωσών του γνήσιου άρα και παραγωγικού πατριωτισμού η οποία εξ άλλου πιστοποιείται από τις εκατοντάδες χιλιάδες των σφαγιασμένων Αγίων Μαρτύρων Ομολογητών και των αγωνιστών της ελευθερίας.

Το σύμβολο του πολιτισμού και της αντίστασης (κατά τον κ. Καραμπελιά) ομολογεί στο παρακάτω video ότι είναι αντισημίτης και αντισιωνιστής και ενώ εξηγεί (ορθώς) τους λόγους της αντισιωνιστικής του θέσης δεν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους είναι αντισημίτης.

Αν κάποιος διαβάσει την συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στο νεοειδωλολατρικό και φανατικά αντιχριστιανικό περιοδικό "Δαυλός", εύκολα θα αντιληφθεί ότι ναι μεν καλά τα λέει για τον Σιωνισμό και τον ρόλο του Σκάϊ στην αποδόμηση της Ελληνικής Ιστορίας, όμως τόσο αυτός όσο και οι σπίθες που αστράφτουν γύρω του κτίζουν επί της ουσίας το ίδιο τσόφλι με εκείνους στους οποίους δήθεν αντιστέκονται.

Βασικό σύνθημα του "κινήματος" των ανεξάρτητων κατά τα άλλα πολιτών, είναι η ανυπακοή σε ένα σύστημα που και κατά την δική μας άποψη είναι τυρρανικό Εθνοκτόνο και λαοκτόνο.

"Ανυπακοή" και "πατριωτισμός" μαζί, ένας άριστος φυσικά συνδυασμός που θα ήταν αποτελεσματικός και θα παρήγαγε αγαθά, για την πατρίδα και τον λαό, αποτελέσματα αν το περιεχόμενό του δεν ήταν στείρο και ακίνδυνο.

Διότι άλλο να μιλάς για ανυπακοή αναφερόμενος στο "δεν πληρώνω- δεν πληρώνω" που ως ευκατάληπτο θεατρικό έργο έγινε γρήγορα αποδεκτό και εκδηλώθηκε με την άρνηση πληρωμής των όντως παράλογων και παράνομων διοδίων και άλλο να αρνείσαι να συμμετάσχεις στο ίδιο το σύστημα δηλώνοντας ότι δεν θα παραλάβεις την "Κάρτα του Πολίτη" ξέροντας ότι θα υποστείς πολύ μεγαλύτερες και τραγικώτερες συνέπειες και τιμωρίες από αυτές που θα υποστούν οι σπίθες που σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων.

Η συνέντευξη που θα δείτε δόθηκε λίγες ημέρες πριν την μεγάλη συγκέντρωση εναντίον της Κάρτας του Πολίτη στο Σύνταγμα (6 Φεβρουαρίου).

Τότε και μόνο τότε, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες είχαν ασχοληθεί με αυτή την γνήσια και αληθινή έκφραση ανυπακοής προσπαθώντας μάλιστα να την υποβαθμίσουν ως μια πρωτοβουλία κάποιων "ταλιμπάν" που θα μαζευτούν και θα ουρλιάζουν για το 666.

Φυσικά οι δεκάδες χιλιάδες των Ελλήνων που συγκεντρώθηκαν
καθώς επίσης και το ήθος και το ύφος των ομιλητών σε αυτήν την συγκέντρωση δεν άφησαν και πολλά περιθώρια για τέτοιου είδους νεοεποχήτικη επικοινωνιακή εκμετάλλευση.

Για αυτήν λοιπόν την τεράστια και ουσιώδη έκφραση ουσιαστικής ανυπακοής, ούτε Θεοδωράκης ούτε ασφαλώς και το στέλεχος του "κινήματός" του είπαν κουβεντα. Κατά τα άλλα, παχιά λόγια και "φρέσκος" αέρας σε "πατριωτική" συσκευασία.

Μετά το Video παραθέτουμε μια παλαιότερη ανάρτησή μας που καταδεικνύει με σαφή τρόπο τα αληθινά κίνητρα αυτού που θεωρεί ο Θεοδωράκης ως πατριωτισμό (αναφερόμαστε στην συνέντευξή που είχε δώσει στον "Δαυλό").

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/1821-6-2011.html


Ιακωβίνα .
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 03, 2011 4:31 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Πολύ σωστά κάνατε. Έτσι όπως λέτε έγινε.
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 03, 2011 3:41 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Σβήνουμε την ανάρτηση της επιστολής του Γ.Λ. γιατί μάλλον κάποιοι έπαιξαν προβοκατόρικα και εναντίον μας και εναντίον του Γ.Λ.…
ΘΥΜΙΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 01, 2011 5:40 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Περί «Άμεσης Δημοκρατίας»Ο επιθανάτιος ρόγχος του καταρρέοντος πολιτικού καθεστώτος αναδίδει όλα τα εκκρίματα του «πολιτισμού» του: Την απάτη, την ανοησία, τη βαρβαρότητα.

Καθημερινά από παντού (κόμματα, ΜΜΕ, καθεστωτικά είδωλα, πνευματικά ιερατεία κ.λπ.) ανακηρύσσεται η επίσημη κηδεία της Ιστορίας, της Κοινωνικής και Πολιτικής Επιστήμης, των Ιδεών, της Γνώσης και της Σκέψης γενικά.

Το χειρότερο: Κάθε κοινοτυπία ή καραμπινάτη πολιτική ανοησία προβάλλονται σαν ρηξικέλευθη σκέψη, σαν «νέα ιδέα», σαν «σοφία».

Η κατάλυση και των απομειναριών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας (της αστικής) προσλαμβάνεται και προπαγανδίζεται μανιωδώς σαν «διεύρυνση της δημοκρατίας».

Η κακοποίηση των εννοιών και των λέξεων διαπράττεται πλέον χωρίς όρια, χωρίς συστολές, χωρίς προσχήματα.

Στην ημερησία διάταξη της κακοποίησης βρίσκονται οι έννοιες της «αυτο-οργάνωσης» και της «άμεσης δημοκρατίας»!!!

Μια και το κλασσικό πρότυπο της αστικής, κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αποσυντίθεται και καταρρέει, προκαλώντας την οργή και την αηδία των λαϊκών στρωμάτων, οι αλχημιστές του καθεστώτος και οι χρηματιστηριακοί σπόνσορες λανσάρουν τις έννοιες (κακοποιώντας τες βάναυσα) της «άμεσης δημοκρατίας» και της «αυτό-οργάνωσης»…

Ρίχνονται, λοιπόν, τα δίκτυα της «άμεσης δημοκρατίας» και της «αυτό-οργάνωσης» για να τσιμπήσουν οι απελπισμένοι χάνοι…

Ακόμα και ο σημερινός κατοχικός πρωθυπουργός μας είχε πλειοδοτήσει πάνω στην «άμεση Δημοκρατία» ή στο σοφιστικό ψευδώνυμο, «συμμετοχική δημοκρατία».

Θυμάστε, όταν πήρε το δακτυλίδι από το Σημίτη, την γενική υστερία περί «άμεσης δημοκρατίας»!!!

Ας δούμε συνοπτικά το ζήτημα.

Προκαταβολικά πρέπει να διευκρινιστεί ότι η δημοκρατία γενικά είναι μια μορφή άσκησης της εξουσίας. Στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία (την έμμεση) η εξουσία ασκείται μέσω των αντιπροσώπων και των οργάνων τους.

Τα όργανα της έμμεσης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας υπερασπίζονται απελπισμένα το μονοπώλιο της κυριαρχίας τους, το τελεσίδικο δικαίωμα της απόφασης και το «κύρος» της κυβέρνησης που προέρχεται από αυτά.

Εδώ ο πολίτης δεν είναι ούτε πρωταγωνιστής, ούτε ηθοποιός του πολιτικού δράματος. Είναι απλώς ένας κομπάρσος.

Αυτό είναι το κλασικό πρότυπο της «δημοκρατίας», όπως είπαμε, σήμερα έχει αποσυντεθεί και προκαλεί αλλεργία: Τα μεγάλα ποσοστά της αποχής το έχουν επιβεβαιώσει τελεσίδικα…

Τι είναι η «άμεση δημοκρατία»;

Η «άμεση δημοκρατία» είναι η δημοκρατική αυτό-οργάνωση και αυτοδιαχείριση των πολιτών.

Η άμεση δημοκρατία στηρίζεται (θεμελιώδης προϋπόθεση) στη συνειδητή δράση των λαϊκών μαζών, στο πλάτεμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που γεννούν και τις ανάλογες μορφές εξουσίας: Από τον εργατικό έλεγχο στην επιχείρηση έως την οργάνωση «λαϊκών αγορών», από την ανάληψη πρωτοβουλιών κοινής ωφελείας ως την εγκαθίδρυση πολιτιστικών θεσμών.

Η «άμεση δημοκρατία», συνεπώς είναι η εξουσία των πολιτών μέσω της αυτό-οργάνωσής τους.

Στην «άμεση δημοκρατία» ο πολίτης δεν περιορίζεται να ρήξει ένα ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Παίρνει μέρος μέσα από τα συλλογικά όργανα της δράσης του στη διαδικασία της απόφασης, στην εφαρμογή αυτών των αποφάσεων και στην επαλήθευση της εφαρμογής τους.

Γι΄ αυτό, συστατικό στοιχείο της «άμεσης δημοκρατίας» δεν είναι μόνο η εκλογή, αλλά και η άμεση ανακλητότητα.

Συνεπώς, ένα πολιτικό Κίνημα «Άμεσης Δημοκρατίας» είναι το ΚΙΝΗΜΑ των αυτό-οργανωμένων ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ οργάνων δράσης, οργάνων τα οποία ΕΚΛΕΓΟΥΝ τους ΑΝΑΚΛΗΤΟΥΣ πολιτικούς εκφραστές τους, που παίρνουν τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και ελέγχουν την ΕΦΑΡΜΟΓΗ τους.

Γίνεται φανερό ότι οι μηχανισμοί της «άμεσης δημοκρατίας», πρακτικά και θεσμικά, συγκρούονται με τους μηχανισμούς της έμμεσης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας καθώς και με κάθε καθεστωτική λογική ΔΟΤΩΝ «ηγετικών» οργάνων και ηγεμόνων-ειδώλων…

Γίνεται λοιπόν σαφές, σαφέστατο, ότι όλα αυτά που μας πλασάρονται σαν «άμεση δημοκρατία» δεν έχουν καμιά σχέση με τις πραγματικές μορφές της «άμεσης δημοκρατίας»: Είναι ένα σοφιστικό τέχνασμα απάτης που επιχειρεί να καταλύσει και τα υπολείμματα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και να τα αντικαταστήσει με τα νεοταξικά, ισοπεδωτικά ιδεολογήματα του ολοκληρωτισμού.

Η «άμεση δημοκρατία» των Μεσσιών και εθνοσωτήρων, με ακριβείς επιστημονικούς όρους, είναι η υποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με τη «δημοκρατία» του ανελέητου καταναλωτικού τηλεοπτικού θεάματος (κατασκευές ειδώλων).

Είναι η υποταγή στα «είδωλα» των «αρίστων», συνακόλουθα είναι η πλήρης υποταγή στα ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας.


Είναι πράγματι «άμεση» αλλά από την αντίθετη κατεύθυνση. Άμεσα και όχι έμμεσα επιβάλλουν τις επιλογές τους τα υπερεθνικά μονοπώλια, η κακουργία των αρπακτικών και του χρήματος…

Είναι η ειδωλολατρική αυθάδεια του νεοταξικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ, με νόστιμα μπαχαρικά: Αοριστίες και ρητορικές κορώνες εναντίον του καθεστώτος…

ΘΑΛΕΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 01, 2011 1:36 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ο μπαλτάς της ΣκριπούςΠολλοί μας ρωτάνε για τον «μπαλτά της Σκριπούς». Την Παρομοίωση την έχουμε πάρει από άρθρο του Παντελή Πουλιόπουλου:

« …Στο πανηγύρι της Σκριπούς ανέβηκαν τις προάλλες δυο γυρολόγοι ταχυδακτυλουργοί: Μπροστά στους κατάπληχτους χωρικούς παρουσίασαν ένα παιδάκι. Τόχαν αλείψει με φούμο και τούχαν κόψει με το μπαλτά τα δυο χεράκια και το ένα πόδι:

- Περάστε, κύριοι, να ιδείτε το περίεργο τέρας της Αφρικής! Παιδί γεννημένο χωρίς χέρια και με ένα πόδι μόνο!

- Οι πανηγυριώτες χωρικοί αγρίεψαν βλέποντας να στάζουν τα αίματα από τους ώμους του μικρού και το ένα του μερί. Όρμησαν καταπάνω στους θαυματοποιούς και αφού τους ξυλοφόρτωσαν, τους παραδώσανε στον εισαγγελέα.

Ο συγγραφέας της περί ταχυδακτυλουργίας διατριβής δεν έχει να φοβάται ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το παιδί το πετσόκοψαν άλλοι. Αυτός πετσοκόβει όχι τα ζωντανά παιδάκια αλλά τα άψυχα κείμενα του Εισηγητή…»

Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 01, 2011 1:06 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ο «πατριωτισμός» του ΜίκηΘα συμπληρώσουμε κάποια ακόμα χαρακτηριστικά αντιφατικά «σημεία» από την ομιλία του Μίκη.

Ο Μίκης από τη μια μίλησε για άρνηση πληρωμής «του απεχθούς χρέους»!!!

Από την άλλη ζήτησε να απαλλαγούμε από το χρέος με δάνεια από Ρωσία και Κίνα και με «δεκάδες κοινοπραξίες» εκμετάλλευσης του «πλούτου της χώρας»:

«Συμφέρουσες οικονομικές συμφωνίες δανείου με την Κίνα και τη Ρωσία, που να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε εντελώς από το υπέρογκο χρέος, όπως και οικονομικές συμφωνίες καθαρά αναπτυξιακού χαρακτήρα με τη δημιουργία δεκάδων κοινοπραξιών με σκοπό την εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας».

Το σημαντικό δεν είναι εδώ η καραμπινάτη αντίφαση του Μίκη, αλλά η ΟΥΣΙΑ των προτάσεων.


α). Προτείνει να αλλάξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, με τη γνωστή θεωρητική άγνοια και πολιτική αφέλεια που τον χαρακτηρίζει, εκτός και αν εσκεμμένα το παίζει αφελής.

Πότε και πού ΕΝΤΟΣ του καπιταλισμού οι διεθνείς σχέσεις καθορίζονται από το αμοιβαίο συμφέρον προς όφελος των λαών και όχι του κεφαλαίου;


β). Αυτές οι «κοινοπραξίες της εκμετάλλευσης του πλούτου της χώρας» τι είναι ΑΝ ΟΧΙ συνεκμεταλλεύσεις των Ελλήνων και ξένων κεφαλαιοκρατών (του ισχυρού κεφαλαίου), σαν αυτή της «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου» που σε άλλη ομιλία του μίλησε ο Μίκης;

Ο Μίκης επενδύει την πολιτική της κυβέρνησης των ανδρεικέλων με «ζαχαρωμένο χάπι».

Η κυβέρνηση πουλάει απευθείας στις διεθνείς μαφίες του χρήματος, ενώ ο Μίκης το ξεπούλημα το πλασάρει με μικτές επιχειρήσεις των κεφαλαιοκρατών αρπακτικών: Να φάνε και οι Έλληνες «νταβάδες»!!!

Η ΟΥΣΙΑ παραμένει η ίδια: Κυβέρνηση και Μίκης ΖΗΤΟΥΝ «εκμετάλλευση» και «αξιοποίηση» του δημόσιου πλούτου (για να απαλλαγούμε, δήθεν από το χρέος), αλλά με διαφορετικές «φόρμες» ξεπουλήματος!!!

Ο «πατριωτισμός» του Μίκη κινείται ΑΥΣΤΗΡΑ εντός των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του κεφαλαίου, των διεθνών και εγχώριων νταβάδων.

Γι αυτό στην εκδήλωση της «Σπίθας» στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκαν ο Π. Ψωμιάδης, ο Σ. Κούβελας, ο Σ. Παπαθεμελής, ο Π. Εμφιετζόγλου και άλλοι…

Κυπριανός Χριστοδουλίδης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 01, 2011 2:18 am    Θέμα δημοσίευσης:

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η σαπρία της αποκλειθείσας "Μεταπολίτευσης" καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα της να πάει για ανακύκλωση.

Καταλαβαίνει ότι τα ψωμιά της είναι λίγα και μας ετοιμάζει το νέο πολιτικό προϊόν των αρίστων - σε παρένθεση, σκυβάλων.

Όταν θα έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα που, οι κάλπες θα ανοίξουν και ψήφοι μέσα δεν θα υπάρχουν, το "τέρας" της επικρεμάμενης αναρχίας πρέπει να είναι έτοιμο για να κατασπαράξει την έμπρακτη λαϊκή αποδοκιμασία.

Τα ανακυκλωμένα προϊόντα των σκυβάλων γι΄ αυτό φροντίζουν να έχουν έτοιμες τις φυσιογνωμίες (λέγονται και προσωπικότητες) των καταξιωμένων και των αρίστων, που ήδη καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους, για να αναλάβουν την αποσόβηση του κινδύνου της αναρχίας από τους απέχοντας εκ του τεχνάσματος της δολοφονικής ψήφου.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η όλη κίνηση της ΣΠΙΘΑΣ και των ανθρώπων της. Διαβλέπουν την παταγώδη αποτυχία της στημένης - δημοκρατικής δήθεν - απάτης και η υπερατλαντική πλανηταρχία με τους ευρωπαϊκούς (νησιωτικούς) συμβούλους της, έφτιαξε την συνταγή και αυτή προωθούν οι εδώ έμμισθοι και αδρά αμειβόμενοι υπάλληλοί της.

Ας πληροφορήσουμε λοιπόν τα κατάλοιπα της πολιτικής μας σαπρίας, ότι τα προϊόντα της δικής της ανακύκλωσης είναι του τύπου "μιας χρήσεως". Επί πλέον, είναι και αναλώσιμα. Δεν ευδοκίμησαν ποτέ στον τόπο μας - σε παρένθεση κι αυτό, χαρακτηριστική περίπτωση η απριλιανή Χούντα. Μας μπόλιασαν την οικογενειοκρατία διότι μόνο αυτό συνέφερε (: διεκπεραίωνε τα συμφέροντά της) την αδηφάγο και αδίστακτη ξένη πλουτοκρατία. Η οποία έχει βάλει τώρα στόχο να υποτάξει ολόκληρη την οικουμένη.

Τούτο το έργο καλούνται να υπηρετήσουν οι ημέτεροι παρακοιμώμενοι αυλικοί (καλύτερα, λακέδες) των σαλονιών της διεθνούς μαφίας του χρήματος και των οικογενειών τους. Κάποιες από αυτές έχουν εγκατασταθεί και σε μας εδώ. Τις γνωρίζουμε, μάθαμε το βρώμικο παιγχνίδι της ψήφου. Αλλά τα παραμύθια κάποτε τελειώνουν. Ας πάνε να βρούν άλλους, που θα τους τάξουν λεφτά και ύστερα, προφασιζόμενοι ότι "μαζί τα φάγαμε", θα τους τα πάρουν πίσω. Καιρός να δώσουμε ένα τέλος και στην κυριαρχία των ηλιθίων.
ΘΥΜΙΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 01, 2011 12:31 am    Θέμα δημοσίευσης:

Μίκης: ο ήρωας της ασυναρτησίας, των αντιφάσεων και του καισαρισμούΟ Μίκης σε κάθε ομιλία του παίρνει τον μπαλτά της Σκριπούς και πελεκά αλύπητα τα πάντα. Ο φουσκωμένος στόμφος με τον οποίο παρουσιάζει σε όλα τα θέματα, πολιτικά και οργανωτικά, τις φλύαρες και αλλοπρόσαλλες ασυναρτησίες του και πληκτικές επαναλήψεις του, σού αφαιρεί και αυτήν την όρεξη του γέλιου.

Φαίνεται ότι υπάρχει κάποια νέα, επεξεργασμένη «επιστημονικά», μέθοδος ειδωλολατρικής ύπνωσης των απελπισμένων: Ο βομβαρδισμός με τενεκεδένια λόγια κατά ριπάς επαναλήψεων, η ασυνάρτητη φλυαρία, τα κατεβατά των «ομιλιών», έτσι ώστε ο ακροατής ή ο αναγνώστης να χάνει τη συνοχή των νοημάτων, να «υπνωτίζεται» και να ακούει μόνο τον ήχο των τενεκεδένιων φράσεων…

Το να καθίσει κανείς να ξεδιαλύνει όλο αυτό το ασυνάρτητο, αντιφατικό κουβάρι των ομιλιών του Μίκη, επιτηδευμένα τενεκεδένιο και φλύαρο, αλλά και πρωτοφανούς δικτατορικής αυθάδειας, δεν είναι απλώς χάσιμο χρόνου, αλλά και νοσηρός μαζοχισμός.

Κάθε νηφάλιος άνθρωπος, με στοιχειώδη πολιτική γνώση και εμπειρία, είναι σε θέσει να αντιληφτεί τα πάντα. Να αντιληφτεί πριν από όλα ότι οι ομιλίες του Μίκη είναι κοπανιστός αέρας, δεν λένε τίποτα το συγκεκριμένο, πέρα από κοινότοπες διαπιστώσεις και κυρίως τίποτα πολιτικά και επιστημονικά τεκμηριωμένο…

Εμείς θα περιοριστούμε μόνο σε ελάχιστες, αλλά πολύ εύγλωττες παρατηρήσεις:

Παρατήρηση πρώτη

Μιλάει για κίνημα ανατροπής του σάπιου κατεστημένου ο Μίκης και δεν θέτει, εκτός από γενικούς, αόριστους και απροσδιόριστους στόχους, ΚΑΝΕΝΑ, απολύτως κανένα, ζήτημα πολιτικής αιχμής: αντικαθεστωτικής και αντικυβερνητικής αιχμής.

Σημεία και τέρατα γίνονται καθημερινά και το «κίνημα Μίκη» όχι μόνο δεν καλεί σε ένα μέτωπο δυνάμεων εναντίον των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ αυτών εφιαλτικών ζητημάτων, αλλά ούτε καν τα θίγει και λεκτικά.

Προωθείται, π.χ., ο οργουελικός εφιάλτης της Κάρτας του Πολίτη, που εξαφανίζει και την υπόσταση «άνθρωπος» μετατρέποντάς τον σε ψηφίο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και ο Μίκης μιλάει περί ανέμων και υδάτων…

Πρόσφατα, η κυβέρνηση προωθεί το νέο τρομοσχέδιο εναντίον του «ρατσισμού και της ξενοφοβίας», με το οποίο θα καλουπώσει με γύψο την ελληνική κοινωνία και θα φιμώσει τους πάντες και τα πάντα και ο Μίκης ούτε καν ψελλίζει κάτι εναντίον αυτού του νέου τρομοκρατικού εφιάλτη.

Και μόνο αυτά τα δύο παραδείγματα είναι αρκετά για να δείξουν την καθεστωτική φιλοσοφία και πρακτική της κίνησης Μίκη.

Το να καταγγέλλουμε γενικά και αφηρημένα το καθεστώς και τη κυβέρνηση είναι το πιο εύκολο πράγμα. Το να θέτουμε συγκεκριμένα ζητήματα αιχμής, συσπείρωσης και πρακτικού αγώνα εναντίον του καθεστώτος και της κυβέρνησης είναι το ζητούμενο και αυτό που αποκαλύπτει την πολιτική μας φυσιογνωμία και φιλοσοφία.

Παρατήρηση δεύτερη

Πριν πάμε στα μεγάλα και κραυγαλέα, και σε όλους κατανοητά, ζητήματα της ΑΠΑΤΗΣ, αυτά της «αυτό-οργάνωσης» και του σταλινο- καισαρισμού, θα υπογραμμίσουμε μία ακόμα, σημαντική, αντίφαση του Μίκη.

Ο Μίκης κλείνει σε όλους τους τόνους ότι «η Κίνησή μας δεν αναγνωρίζει το παρόν πολιτικό Σύστημα» και ότι βασικός στόχος είναι η «κατάρρευση αυτού του καθεστώτος».

Αλλά αν γίνουν εκλογές τα πράγματα θα εξαρτηθούν «από το συσχετισμό των δυνάμεων», και θα ρίξουμε λευκό»!!!!

Από τη μία μας λέει ο Μίκης ότι δεν αναγνωρίζει αυτό το σάπιο καθεστώς το οποίο πρέπει να καταρρεύσει, αλλά θα συμμετάσχει στις εκλογικές διαδικασίες αυτού του «σάπιου» με το λευκό.

Μόνον η ΑΠΟΧΗ αμφισβητεί και απορρίπτει έμπρακτα το σάπιο καθεστώς και τις εκλογικές του λειτουργίες και όχι το λευκό του Μίκη.

Το «λευκό» είναι συμμετοχή στις σάπιες λειτουργίες του καθεστώτος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ που νομιμοποιεί το καθεστώς, τα κόμματα τα «σάπια» και την κυβέρνηση που θα προκύψει.

Ολοκάθαρη λοιπόν η θέση και η πράξη του Μίκη:
Νομιμοποίηση της κυβέρνησης του σάπιου καθεστώτος το οποίο στα λόγια το καταγγέλλουμε σαν σάπιο και στην πράξη συμμετέχουμε στη νομιμοποίησή του!!!!

Παρατήρηση τρίτη

Η πελώρια και σύνθετη αντίφαση και απάτη: Ο λαός, μας λέει ο Μίκης, πρέπει να γίνει «ικανός να αυτοκυβερνηθεί» και να μη χρειάζεται «Σωτήρες-Ηγέτες-Κόμματα-Μηχανισμούς για να σωθεί».

Για να αποκτήσει, βεβαίως αυτήν την «ικανότητα» πρέπει να περάσει από το «Σωτήρα-ηγέτη-Κόμμα-Μηχανισμό: Μίκη!!!!

Αυτό-αναγορεύεται ο ίδιος σε Μεσσία, «Σωτήρα», οργάνωση με δοτούς οι οποίοι επανδρώνουν την εξουσιαστική του ιεραρχία, με καθεστωτικά απόβλητα, καιροσκόπους της κακιάς ώρας και «Δημητροκάληδες» της καθεστωτικής αναλγησίας και ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΑ, ο Μίκης μιλάει για «αυτό-κυβέρνηση» του ελληνικού, λαού, για «αυτό-οργάνωση» και «άμεση δημοκρατία»!!!

Αυτή η αυθάδης σοφιστεία του Μίκη λέει απλά: Θα κατασκευάσω εγώ το τερέν, θα το θωρακίσω με τις ανάλογες σιδεριές («χαλύβδινους δεσμούς», μας λέει ο ίδιος) και μετά σας επιτρέπω να παίζεται το παιχνιδάκι της «άμεσης δημοκρατίας»!!!!

Αυτό ξεπερνάει σε εξουσιαστική αυθάδεια και μοχθηρία και την αχρειότητα της σταλινικής δικτατορίας!!!!

Παρατήρηση τέταρτη

Ο Μίκης δημοκοπεί για «αυτό-οργάνωση» και «άμεση δημοκρατία» και αφορίζει κάθε τέτοια λειτουργία η οποία βρίσκεται έξω από τα καισαρικά πλαίσια και αυτά των δοτών «συμβουλατόρων» που επέβαλε χωρίς καμία δημοκρατική λειτουργία, καθαρά δικτατορικά:

Διαβάστε τον αφορισμό των «Σπιθών» που συμμετείχαν στην κατάληψη της Πλατείας του Συντάγματος:

«Κάποιες Σπίθες λοιπόν μας είπαν ότι θα πάνε, γιατί θεωρούν ότι οι αποφάσεις που πήραν στην Γενική τους Συνέλευση είναι ανώτερες από τις οδηγίες της Συμβουλευτικής».

Θαυμάστε δημοκρατική φιλοσοφία και ηθική: Η δοτή «Συμβουλευτική» (αυτά τα καθεστωτικά ρετάλια και ο Δημητροκάλλης για την οργάνωση) είναι ΑΝΩΤΕΡΑ όργανα από τις Γενικές Συνελεύσεις της βάσης!!!

Η «Άμεση Δημοκρατία» λοιπόν του Μίκη είναι οι αποφάσεις των δοτών καθεστωτικών ρεταλιών και οι πλάκες του Μωϋσή: Του Μίκη.

Σημείωση: Φυσικά η Κατάληψη του Συντάγματος θορύβησε πάρα πολύ το καθεστώς καθώς και τις «ανατρεπτικές» του κατασκευές: το «κίνημα Μίκη»…

Παρατήρηση πέμπτη:

Ακόμα μια άλλη μεγάλη πολιτική απάτη του Μίκη, την οποίαν έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενα κείμενά μας.

Διατυμπάνιζε σε όλους του τόνους ότι δεν πάει να δημιουργήσει κόμμα, αλλά «κίνημα προβληματισμού»!!!

Από την πρώτη στιγμή έβαλε τις σκαλωσιές του κόμματος. Το Πολιτικό Κίνημα είναι πολιτική οργάνωση, ανεξάρτητα το πώς πασάρεται…

ΟΤΑΝ ιδρύεις «πολιτικό κίνημα» με «μανιφέστα» και ιδεολογικά περιγράμματα και με οργανωτική κορυφή το πρόσωπό σου, έχεις ιδρύσει κόμμα προς στελέχωση.

Η στελέχωση με τη ΔΟΤΗ «Συμβουλευτική» καθοδήγηση και με οργανωτικό το Δημητροκάλλη(!!!) είναι δεύτερη φάση της κομματικής επάνδρωσης.

Η Τρίτη φάση είναι: «Η πρότασή μου είναι να σχηματιστεί κατ’ αρχήν ένα είδος Προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής…», «θα ακολουθήσουν κι άλλα, που θα αφορούν την λειτουργικότητά της, τις ευθύνες και τα δικαιώματά της".

Ο Μίκης το επεκτείνει παραπέρα:

«Όσο για το Πρόγραμμα, αποφασίσαμε το κάθε μέλος του Συμβουλίου μας να αναλάβει ένα τομέα σχηματίζοντας γύρω του μια πλατειά επιτροπή ειδικών, που θα επεξεργαστεί με τρόπο επιστημονικό την κατάρτιση νέων θέσεων για το σύνολο ενός χάρτη Εθνικής Αναγέννησης που θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά».


Καθεστωτικά σκύβαλα και τεχνοκράτες θα «επεξεργαστούν» το «πρόγραμμα»!!!!

Αλήθεια ο αυτό-οργανωμένος λαός και οι λειτουργίες της «άμεσης δημοκρατίας» στην επεξεργασία και στις αποφάσεις πού υπάρχουν;

Τέτοια κουτοπόνηρη πολιτική μπαμπεσιά, απάτη και ταχυδακτυλουργία!!!

Κατασκευάζουμε το κόμμα, κατασκευάζουμε τα δοτά του όργανα, κατασκευάζουμε το «πρόγραμμα», κατασκευάζουμε τις ορειχάλκινες πλάκες της «δημοκρατικής λειτουργίας» και μετά τα δίνουμε για «έγκριση», έτσι για τα μάτια (γιατί ούτε αυτό θα γίνει) στην …αυτό-οργάνωση του λαού.

Ξέρετε ποιοι ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ κατασκευάζουν τέτοιες «κατασκευές»;

Βρείτε το μόνοι σας…

Τελευταία παρατήρηση

Θα κλείσουμε με μια θεωρητική παρατήρηση που έπρεπε να είναι πρώτη, αλλά επειδή κατανοείται δύσκολα την τοποθετούμε τελευταία.

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι ο Μίκης «πάσχει» τραγικά σε θεωρητικό επίπεδο. Γνωρίζει από πολιτική οικονομία όσο ένας τυφλός από χρώματα. Γι αυτό πετάει γενικές αρλούμπες και αοριστίες δίχως ποτέ να προσδιορίζει συγκεκριμένα τίποτα.

Μας ενώνει λέει «…η κοινή μας θέση απέναντι στην ξένη εξάρτηση», γιατί η Ελλάδα, συμπληρώνει, βρίσκεται «στο στρατόπεδο του διεθνούς ιμπεριαλισμού (σαν απλός υπηρέτης)»!

Πρέπει συνεπώς κατά τον Μίκη να φύγουμε από αυτήν την ιμπεριαλιστική εξάρτηση στηριζόμενοι στον «εθνικό μας πλούτο» και «να έχουμε ισόρροπες σχέσεις με τον Δυτικό και τον υπόλοιπο κόσμο…»!!!

Τέτοια θλιβερά σοφίσματα δύσκολα συναντάς. Σοφίσματα που αποκαλύπτουν τη δραματική θεωρητική και πολιτική ανέχεια του Μίκη. Δεν γνωρίζει ούτε το αλφάβητο: Τι είναι καπιταλισμός, ιμπεριαλιστικό κύκλωμα, παγκοσμιοποίηση.

Για τον Μίκη
κάποιοι «κακοί» συνωμότες μας κάνανε υπηρέτες του ιμπεριαλισμού και όχι το παγκόσμιο πλέγμα των καπιταλιστικών σχέσεων, μέσα στο οποίο η καπιταλιστική Ελλάδα είναι αναπόσπαστος κρίκος, αδύνατος κρίκος.

Με δεδομένο, λοιπόν, αυτό το αλληλοεξαρτημένο ιμπεριαλιστικό πλέγμα (πουθενά ο Μίκης δεν αμφισβητεί, ούτε αναιρεί το ελληνικό καπιταλιστικό καθεστώς) η Ελλάδα θα σωθεί στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις και με ισόρροπες σχέσεις με το διεθνή ιμπεριαλισμό!!!!

Η Ελλάδα θα σωθεί κατά τον Μίκη αν παραμείνει καπιταλιστική και αν δια μαγείας ένας «σωτήρας», προφανώς ο Μίκης, την «αποσύρει» τεχνητά από τους ΟΛΙΚΟΥΣ και ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥΣ νόμους του καπιταλισμού!!!!

Για το πώς θα επιτευχθεί αυτή η ταχυδακτυλουργία της «ανεξαρτησίας», ο Μίκης δεν μας λέει ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο γενικόλογες φλυαρίες σχετικά με τη μαζική ανάπτυξη της «Σπίθας».

Τέτοιες αλχημείες δημαγωγών «σωτήρων» έχουμε ζήσει πολλές και μάλιστα σε εκρηκτικά μαζικές και ζωντανές καταστάσεις: το ιστορικό ΠΑΣΟΚ.

Τώρα τα γεροντικά υποπροϊόντα αυτής της καθεστωτικής σήψης έχουν βρει το ταχυδακτυλουργικό τρικ που θα αποσπάσει τον ελληνικό καπιταλισμό από το καπιταλιστικό ΟΛΟ και θα τον καταστήσει «ανεξάρτητο»!!!!

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Μίκη …

Σημείωση: Για όσους αντέχουν, ολόκληρη η ομιλία του Μίκη ΕΔΩ:
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/info/?nid=481


ΜΟΥΡΑΛΩΦ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 28, 2011 2:51 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Τα γεγονότα και οι καταγγελίες έρχονται χιονοστιβάδα
Και ακόμα υπάρχουν τυφλοί!!!
Γιατί αλήθεια ΣΙΩΠΟΥΝ πολλά ιστολόγια μπροστά σε όλα αυτά;

Διαβάστε από τη Φιλονόη:
http://filonohpontou.wordpress.com/2011/02/27/8-38/
Δημητροκάλλης: «μόνον ἔτσι θὰ μπορέσουμε νὰ ἐπιβάλλουμε τὶς ἀπόψεις μας»!

Βρὲ τὶ ἔχουμε πάθει!!! Ἀφεντικά δὲν εἴχαμε κι ἀφεντικά ἀποκτήσαμε!!! Θὰ φταίῃ μᾶλλον τὸ πνεῦμα τῆς ἐποχῆς!

Ἐπιλέγεις (ποὺ λέει ὁ λόγος) κυβέρνησι, καὶ σοῦ προκύπτει τὸ ΔΝΤ.

Ἐπιλέγεις κόμμα (κίνησι τό λένε τώρα) καὶ σοῦ προκύπτει ὁ Δημητροκάλλης!!!!

Ἀλλὰ ἂς τὰ πάρω ἀπό τὴν ἀρχή!!!

Πρὸ ἡμερῶν ἔγραψα γιὰ τὸν πολύτιμο κύριο Δημητροκάλλη ποὺ εἶναι δεξί χέρι τοῦ ἄλλου πολυτίμου κυρίου Μητσοτάκη (τοῦ γηραιοῦ), ὀργανωτής τοῦ κόμματος τῆς κυρίας Ντόρας (θυγατρὸς γηραιοῦ), ὀργανωτής τοῦ κινήματος «δὲν πληρώνω» (γενικῶς) καὶ ὀργανωτής τοῦ κινήματος Σπίθα τοῦ Μίκη.

Πολυθεσίτης ὁ κύριος Δημητροκάλλης καὶ ἄκρως δραστήριος!!! Ὅλα τὰ προλαμβάνει καὶ σὲ ὅλα συνεπής!!! Κι ὄχι μόνον συνεπής ἀλλά καὶ ἀπαιτητικός!!! Ἐὰν δὲν πράξουν ὅλοι ὅσα ὁ κύριος Δημητροκάλλης ὁρίζει, τοὺς μαλώνει καὶ τοὺς τὰ χώνει!!!

Πρὸ ἡμερῶν λοιπὸν ὁ κύριος Δημητροκάλλης ΑΠῌΤΗΣΕ, ναὶ, πολύ καλά διαβάσατε, ΑΠῌΤΗΣΕ ἀπό ὅλα τὰ μέλη-Σπιθιστὲς νὰ «καταγραφοῦν» μὲ ὅλα τους τὰ στοιχεῖα καὶ νὰ ἀποσταλλοῦν οἱ λίστες στὸν ὀργανωτή. Δῆλα δή στὸν κύριο Δημητροκάλλη!!! (Πῶς τὰ προλαμβάνει δὲν ξέρω. Πρέπει νὰ τὸν ῥωτήσω!!!!)

Ὅμως, ἡ Σπίθα Βορείων Προαστίων δὲν τὸ ἐδέχθη!!!

«Ποιὸς εἶσαι ἐσύ κύριε Δημητροκάλλη μου ποὺ θὰ μᾶς φακελώσῃς;» Ῥωτοῦν ἐν ὁλίγοις οἱ νεοφώτιστοι σπιθιστές!!! «Ἐμεῖς δὲν καταγράφουμε τὰ μέλη μας.»

Ἀκολουθοῦμε τὶς ἀρχὲς τοῦ κινήματος (ἄμεσος δημοκρατία) κι ἀποφασίζουμε πὼς δὲν θέλουμε!

Διαβάζει ὁ κύριος Δημητροκάλλης τὴν ἀπάντησι καὶ γυρίζει τό μάτι του!!! Ἄστραψε καὶ βρόντηξε!!! Τολμοῦν καὶ τὸν ἀγνοοῦν; Ξέρουν ποιὸς εἶναι αὐτός; Τολμοῦν καὶ δὲν ὑπακούουν; Θὰ τοὺς …(βοηθήσῃ νὰ ἐξέλθουν ἴσως;)
Μετά ἀπό τὴν ἀπάντησι Δημητροκάλλη δὲν ἔμαθα τὶ ἔπραξαν οἱ συμπολίτες μας. Ἀλλὰ ἐγὼ θὰ τοῦ ἔστελνα τὰ δέοντα γιὰ τὴν κυρία του καὶ μετά θά πήγαινα νὰ φτιάξω μίαν δική μου σπίθα. Λιγότερο ….Δημητροκαλλική….

Οἱ ἐπιστολές (μὲ τὴν δική τους ἰδιαιτέρα ὀρθογραφία! Κυρίως τοῦ κου Δημητροκάλλη ποὺ ἀκροβατεῖ μεταξὺ ἀτονισμοῦ, πολυτονισμοῦ καὶ μονοτονισμοῦ!!! Ἀπορῶ!!! Ὅταν κάποιος δὲν ἔχει καταλήξει στό ἁπλούστατον τοῦ τρόπου γραφῆς του, τότε μὲ ποιὰ προσόντα θὰ ἀναλάβῃ σημαντικοτέρους ῥόλους;):

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΠΙΘΩΝ προαστίων

Φιλοι και Φίλες Σπιθιστές/στριες,

μετά την πρόσφατη πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής για την εκ νέου επίσημη καταγραφή και επανορισμό των ΣΠιθών και των μελών τους εμείς σαν Σπίθα Β. Προαστίων υποβάλλαμε θέσεις και ερωτήματα στον κ. Δημητροκάλλη.
Πήραμε την απάντηση του και προς ενημέρωση σας την παραθέτουμε παρακάτω μετά από την επιστολή που εμείς στείλαμε.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο spitha.vorionproastion@gmail.com ή στο 6980834934 – Θωμάς Σλάμαρης.
Στις 21 Φεβρουαρίου 2011 3:48 μ.μ., ο χρήστης Εκαστοτε Συντονιστης <spitha.vorionproastion@gmail.com> έγραψε:
Αξιότιμοι κύριοι της οργανωτικής επιτροπής,
Εχθές εντελώς ξαφνικά μας ανακοινώσατε ότι πρέπει να εισάγουμε τα στοιχεία μας ώστε να καταχωρίσουμε τη Σπίθα μας αλλά και τα ονόματα των μελών μας με στοιχεία τους.
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι δεν μας βρίσκει συμφώνους η διαδικτυακή αποστολή τέτοιων στοιχείων ειδικά από σελίδα που δεν είναι ασφαλής, αλλά και γενικά η καταγραφή των μελών της κάθε Σπίθας χρειάζεται προσοχή και φυσικά καλή επικοινωνία με όλους τους Σπιθιστές /στριες για να γίνει κατανοητός ο σκοπός αλλά και η γενικότερη κατεύθυνση της κίνησης. Υπενθυμίζουμε ότι πολλές Σπίθες , και η δική μας, λειτουργούν ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες και έχουν αναπτύξει δράσεις και εσωτερική οργάνωση σύμφωνα με τις προτροπές του Μίκη.
Επιθυμούμε ακόμα την εφαρμογή των αρχών της άμεσης δημοκρατίας για την οργάνωση του κινήματος όπως και εμείς τις εφαρμόζουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του Μίκη μας. Κλήρωση στα αξιώματα και ψηφοφορία στις αποφάσεις.
«…πιστεύω ότι μόνο η Δημοκρατία και ειδικά η Άμεση Δημοκρατία μπορεί να καταστήσει βιώσιμο ένα οποιοδήποτε σύστημα διακυβέρνησης της χώρας»

«Θεωρώ ότι η βάση για την πρόοδο της Κοινωνίας πρέπει να είναι η θεσμοθετημένη κατάκτηση της Άμεσης Δημοκρατίας.»
Θεωρούμε λοιπόν ότι η διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων της κίνησης αλλά και η ξεκάθαρη οργανωτική δομή θα μας βοηθούσε να αποκτήσουμε και να χτίσουμε δεσμούς εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Επίσης η ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ και πρέπει να ενισχυθεί άμεσα.
Ενημερώστε μας για την ισχύουσα οργανωτική επιτροπή, το ρόλο της , την σύνθεσή της και τον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό σας ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας το ταχύτερον δυνατόν. Το παρόν συντάχθηκε μετά από συζήτηση και ψηφοφορία στην συγκέντρωση της 20/2/2011.
Είμαστε πάντα στη διάθεση σας.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς.
Θωμάς Σλάμαρης από τη Σπίθα Β.Προαστίων
Από: Οργανωτική Επιτροπή Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών <mikiorep@gmail.com>
Ημερομηνία: 21 Φεβρουαρίου 2011 8:42 μ.μ.
Θέμα: Re: Συγκρότηση και λειτουργία Σπιθών
Προς: Εκαστοτε Συντονιστης <spitha.vorionproastion@gmail.com>
Απο τους προβληματισμούς σας γίνεται σαφές οτι το κείμενο που εστάλει και χαροποίησε τούς άλλους Σπιθιστές, διότι ξεκίνησε μια πρώτη προσπάθεια οργανωτικής δομής, σάς ξάφνιασε και σάς δυσσαρέστησε.
Κι όμως στοχεύει στο να μας βοηθείσει να αποκτήσουμε και να χτισουμε δεσμους εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης όπως σωστά προτείνετε.
Οσον αφορά στο μη σύφωνο τής γνώμης σας, για την δκτυακή αποστολή στοιχείων τών μελών σας, υπάρχουν απαντήσεις απο δύο ξεχωριστές οπτικές γωνίες.
Η μια είναι όσον αφορά στην διαφωνία, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο τού δημοκρατικού διαλόγου, αλλά μεταξύ τών αρμοδίων που συζητούν για να ληφθεί μια απόφαση. Οι οδηγίες, όμως, στις οποίες αναφέρεστε είναι αποτελέσματα προβληματισμού και διαλόγου τών πρωτοστατούντων τού Κινήματος και εστάλησαν για εφαρμογή, ώστε να υπάρξουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για κοινό τρόπο λειτουργίας και δυνατότητα ενιαίας δράσης.
Η δεύτερη αφορά στην ουσία τής επισήμανσής σας. Υποθέτω οτι συμφωνείτε στο οτι το Κίνημά μας είναι Λαϊκό και θα εξαπλώνεται κάθε μέρα, με φανερούς και ψυχωμένους αγωνιστές και οχι μιά ανατρεπτική ομάδα που δρά στο σκοτάδι με φοβισμένους υπηκόους. Οσοι, λοιπόν, νοιώθουν οτι το λέει η φυχή τους και πιστεύουν στο Κίνημά μας, άς έρθουν φανερά κοντά μας. Σ αυτούς απευθύνονται οι οδηγίες συγκρότησης και λειτουργίας.
Οσοι διαφωνούν και φοβούνται ας καθίσουν ήσυχοι στα σπίτια τους. Η Πολιτεία που θα γεννήσει αυτό το Κίνημα θα τούς αγκαλιάσει όλους με την στοργή της.
Είστε απο τούς πρώτους που δραστηριοποιήθηκαν σ αυτό το Κίνημα και είναι βέβαιον οτι μπορείτε και να πρωτοστατήσετε στην ένωση τών δυνάμεων που θα καταστήσουν αυτην την ρευστή λαϊκή δύναμη σε ένα συγκροτημενο σώμα, με την ίδρυση όλο και περισσότερων Σπιθών. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβάλουμε τα πιστεύω όλων μας που εκφράσθηκαν αγωνιστικά απο τον Μίκη Θεοδωράκη,
«…πιστεύω ότι μόνο η Δημοκρατία και ειδικά η Άμεση Δημοκρατία μπορεί να καταστήσει βιώσιμο ένα οποιοδήποτε σύστημα διακυβέρνησης της χώρας» «Θεωρώ ότι η βάση για την πρόοδο της Κοινωνίας πρέπει να είναι η θεσμοθετημένη κατάκτηση της Άμεσης Δημοκρατίας.»
Τις σκέψεις αυτές ανταλλάσσω μαζί σας ως υπεύθυνος τών Οργανώσεων, ρόλο τον οποίο μού εμπιστευθηκε η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, τού Μίκη Θεοδωράκη.
Με πατριωτικους χαιρετισμούς (Παρακαλώ επιτρέψτε μου να το χρησιμοποιώ κι εγω )
Ι.Γ.Δημητροκάλλης


Ἐκεῖνο τὸ «μὲ πατριωτικούς χαιρετισμούς» τί τό θὲς κύριε Δημητροκάλλη μας; Γιατί δὲν ἔγραφες μὲ «ἐπαγγελματικούς χαιρετισμούς» ἤ μὲ «μητσοτακικοὺς χαιρετισμοὺς» ἤ μὲ «καταστροφικοὺς χαιρετισμούς» …. Γιατί καπηλεύεσαι κάτι ποὺ δὲν σοῦ ἀνήκει; Γιατί τὸ παίζεις κάτι ποὺ δὲν εἶσαι; Ὁ Μίκης ξέρει τὰ τῆς δράσεώς σου ἤ σὲ ἔχει ἐξουσιοδοτήσει ἐν λευκῷ; Γενικῶς, γνωρίζουν κάποιοι γιὰ τὸ εἶδος τῆς σκέψεώς σου; Ξέρεις τὶ σημαίνει ἄμεσος δημοκρατία; Ἤ ἐκεῖ ποὺ γυρνοῦσες τόσα χρόνια κάνατε τὸ πάν γιὰ νὰ μήν μάθῃ κανεῖς τήν ὕπαρξί της; Ξέρεις τὶ σημαίνει φακέλωμα; Ἤ ἐπεί δή τό ξέρεις κατέλαβες τὴν συγκεκριμένη θέσι; Πάντως ἐγώ δὲν σοῦ ἐπιτρέπω νὰ τὸ χρησιμοποιῇς!!! Μὲ θίγεις! Γιατί Πατριώτης δὲν εἶσαι!

Κι ἐκεῖνο τὸ «μόνον ἔτσι θὰ μπορέσουμε νὰ ἐπιβάλλουμε τὶς ἀπόψεις μας» δὲν μοῦ ἄρεσε ἐπίσης κύριε Δημητροκάλλη μου!!!

Ἐπιβάλλω ἀπόψεις σημαίνει πώς θεωρῶ ἑαυτόν ἀλάνθαστον κι ὅλους τοὺς ἄλλους λανθασμένους. Ἀκυρώνω κάθε δημοκρατία καὶ φυσικά οὖτε λόγος γιὰ ἄμεσο δημοκρατία. Αὐτό πῆγες νὰ κάνῃς στὴν Σπίθα κύριε Δημητροκάλλη; Νὰ ἐπιβάλλης; Μᾶλλον;

Ἐπίσης κύριε Δημητροκάλλη, διαβλέπω ἕναν ἐκνευρισμό σου στὶς ἀντιρρήσεις ποὺ ἐξέφρασαν κάποιοι συμπολίτες μας… Τίποτα… Τίποτα… Μὴν ἀνησυχεῖς! Μίαν ἁπλῆ διαστάυρωσι ἔκανα γιὰ τὸ ποιόν σου!!!

Ἄν τε στὸ καλό σου κύριε Δημητροκάλλη μας… Μᾶς ἔκανες καὶ γελάσαμε σήμερα…. Τήν ἄλλην φορά νὰ μᾶς πῇς κάτι μὲ τὸν Τοτό!!! Νὰ μὴν ξεφεύγῃς κι ἀπὸ τὰ γνωστά σου μονοπάτια!!! Γιατὶ ἐσὺ στὴν Σπίθα γιὰ καλό δὲν πῆγες… Κι ἐὰν δὲν τὴν διαλύσῃς, τοὐλάχιστον πασχίζεις νὰ τὴν καπελώσῃς…
Φιλονόη.

Λεπτομέρειες καὶ στὴν σελίδα τοπικῶν σπιθῶν (;;;;;;)
Σχετικά θέματα:

Ἔως ἐδῶ Μίκη! Ἀπό ἐδῶ καὶ πέρα ΜΟΝΟΙ μας!
Πλάκωσαν νέοι «φιλέλληνες»! Καλυφθῆτε!


Κυπριανός Χριστοδουλίδης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 28, 2011 1:08 pm    Θέμα δημοσίευσης:

"Κύων επιστρέψας ..."

ΡΕΠΟΡΤΕΡ :
"Η σημερινή «Αυγή» δημοσιοποιεί κάποιους από τους «αρίστους» οι οποίοι δηλώνουν "Φίλοι της Κίνησης" του Μίκη. Οι περισσότεροι αποτέλεσαν σε όλη τη ζωή τους, και αποτελούν ακόμα, τους οικότροφους του καθεστώτος και «εξέχουσες» προσωπικότητες των ακαδημαϊκών, καλλιτεχνικών, κυβερνητικών και κομματικών ιερατείων!!!!

Μεταξύ αυτών είναι οι ... "


Κυπριανός Χ :
Είναι όλοι αυτοί, που μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε. Ειδικά ένας, δύο ή περισσότεροι από αυτούς, ήταν με όλους και με όλα. Ούτε οι απριλιανοί δεν τολμούσαν να κάνουν λογοκρισία στα γραπτά του. Χειριζόταν έξυπνα και έντεχνα την πέννα του με ένα δυσδιάγνωστο "πατριωτικό (ελλαδεμπορικό) διεθνισμό". Φυσικά, αναμεμιγμένο με ερυθρά (μαρξιστική-σοσιαλιστική) χρωστική σταλινικών προδιαγραφών.

Έτσι, την "εβγαλε" (την έβγαλαν) καθαρή, δημιούργησε (δημιούργησαν) μάλιστα και "σχολή", τώρα δε τα μαθητούδια κατέκτησαν υπουργεία, πανεπιστήμια, τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα, εφημερίδες, περιοδικά, θώκους εκκλησιαστικούς. Σήμερα υπεραμύνονται του νέου μας πατριωτισμού και άλλων τινών ... .

Σπάσαμε τα δεσμά της εσωστρέφειας και της εγωκεντρικής αυτάρκειας(!) και μετά μουσικής και εκκλησιαστικών ύμνων - είναι μέσα ο Τσιτσάνης με αρκετούς άλλους - δίνουμε συναυλίες στον άγιο Παντελεήμονα.

Εμείς οι υπόλοιποι, μουχλιασμένοι και μετά αγκυλώσεων, που μας επέβαλλε η Χούντα η πρώτη και η μεταπολιτευτική η δεύτερη, βλέπουμε το κατάντημα και κλαίμε τη μοίρα μας. Κλαίνε και ελεεινολογούν μαζί μας κι αυτοί. Ποιοί; Αυτοί του "μαζί τα φάγαμε", που έγιναν (τους έκαναν) διάσημοι και επώνυμοι, επειδή ήξεραν να γλύφουν αυτούς που έφτυναν :
"κύων ἐπιστρέψας ἐπὶ τὸ ἴδιον ἐξέραμα, καί, ὗς λουσαμένη εἰς κύλισμα βορβόρου".
Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 28, 2011 11:47 am    Θέμα δημοσίευσης:

Ο Μίκης και το ΡΕΣΑΛΤΟ
Πριν καταπιαστούμε με τη νέα ομιλία του Μίκη στη Θεσσαλονίκη, νέο μαργαριτάρι φλύαρων ασυναρτησιών, χονδροειδών αντιφάσεων και στραταρχικού ηγεμονισμού, θα δώσουμε το ιστορικό των σχέσεων του ΡΕΣΑΛΤΟ με τον Μίκη γιατί ακούγονται πολλές φαιδρές κακοήθειες…Κάποιοι σπερμολογούν συκοφαντικά ότι κατηγορούμε το Μίκη από εμπάθεια ή επειδή, ενώ τον λιβανίζαμε δεν μας τοποθέτησε(!) στην Συμβουλευτική Επιτροπή!!!!

Με τέτοιες κακοήθειες καλύπτουν τα ποικίλα θυμιατά των ειδώλων και οι πολύχρωμοι κομπάρσοι την πολιτική τους καχεξία, τη θεωρητική τους ανυπαρξία και την ολοκληρωτική έλλειψη επιχειρημάτων εναντίον των άπειρων γραπτών στα οποία, τεκμηριωμένα πολιτικά, αναλύουμε τους λόγους της πολεμικής μας κατά της «Κίνησης Μίκη».

Το χειρότερο, όμως δεν είναι η πολιτική τους μιζέρια και οξείδωση, ούτε η θεωρητική τους ανέχεια. Το χειρότερο είναι η χυδαιότητα της παραχάραξης της αλήθειας, το ψεύδος τους και οι ανώνυμοι συκοφαντικοί αφορισμοί τους.

Λειτουργούν σαν αρουραίοι των υπονόμων, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια…

Θα δώσουμε συνοπτικά τις παρατηρήσεις μας για να μην υπάρχει καμία σκιά.

Πρώτη παρατήρηση:

Πάντα οι νωθροί έμποροι των ιδεών και οι χειροκροτητές ειδώλων κατηγορούσαν τους πολεμιστές των ιδεών και της πράξης σαν εμπαθείς και …τρελούς!!!

Παρατήρηση δεύτερη:

Το Μίκη τον στηρίξαμε με πάθος σε κάθε άποψη και σωστή του κίνηση που συγκρουόταν με τις κυρίαρχες εθνομηδενιστικές αντιλήψεις και τις νεοταξικές ιδεολογίες.

Και όχι μόνο το Μίκη, αλλά προβάλλαμε κάθε κείμενο, ακόμα και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, το οποίο προωθούσε τους προβληματισμούς εναντίον της κυρίαρχης ιδεολογίας, έστω και αν το κείμενο αυτό αποτελούσε το «πατριωτικό» άλλοθι της καθεστωτικής προπαγάνδας των ΜΜΕ… (Στάθη, Γιανναρά, Γεωργουσόπουλου και πολλών άλλων).

Η προβολή, όμως, και η στήριξη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ κειμένων, δεν αποτελεί την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για άλλα απαράδεκτα κείμενα, στάσεις και ή πράξεις άκρως καθεστωτικές και νεοταξικές.

Το λιβάνισμα σε αυτό ακριβώς συνίσταται: Να θεοποιείς κάποιον από κάποια κείμενα καλά, να κλείνεις τα μάτια σε άλλα καθεστωτικά και ιδιαίτερα στις συμπεριφορές του και τις πρακτικές του που ευθέως απορρίπτουν και αυτά τα καλά κείμενα

Οι ειδωλολάτρες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα όρια. Ό,τι και να πει και να πράξει το «είδωλο» αυτοί χειροκροτούν…

Παρατήρηση Τρίτη

Το Μίκη, λοιπόν, τον προβάλλαμε με πάθος στα καλά του κείμενα, προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε, δικαιολογώντας τον υπερβολικά, ίσως, πολλά του ολισθήματα, τον στηρίξαμε με πάθος, επίσης, στις κατηγορίες που προκάλεσαν τα καλά του κείμενα, ΑΛΛΑ και του ασκήσαμε σκληρή κριτική σε όλα τα ολισθήματά του.
Το «λιβάνισμά» μας συνεπώς αποδεικνύεται από τα παρακάτω:


12 Ιουλίου 2009

Ο Μίκης υπογράφει πρώτος σε «αντιρατσιστικό μανιφέστο» των γνωστών επιδοτούμενων «αντιρατσιστών». Λεπτομέρειες και τις γνωστές υπογραφές διαβάστε εδώ:
Το «οχυρό» Μίκης αλώθηκε

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3539


16 Νοεμβρίου 2009

Σκανδαλώδης πρόκληση, ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Μίκης μαζί με το Λαζόπουλο: Τον σταρ της εθνομηδενιστικής προπαγάνδας…

ΕΔΩ:
Ο Μίκης: η κολυμπήθρα του Σιλωάμ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3886&highlight=%CC%DF%EA%E7%F2


15 Μαϊου 2010
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Απόσπασε και την «υπογραφή» του Μίκη!
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4540


1η Ιουνίου 2010
Ο Μίκης και οι κακές συναναστροφές
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4603&highlight=%CC%DF%EA%E7%F2


24 Ιουλίου 2010
Οι «άριστοι» του Μίκη: Η δικτατορία των «εκλεκτών»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4572&highlight=%CC%DF%EA%E7%F2


31 Ιουλίου 2010
Τα 85α γενέθλια του μεγάλου συνθέτη: Συναυλία στο Λυκαβηττό με όλο το καθεστώς και τα ανδρείκελα που κατηγορεί
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4800&highlight=%CC%DF%EA%E7%F2


14 Οκτωβρίου 2010
Μίκης Θεοδωράκης - Νίκος Παπανδρέου με θέα τον Ιερό βράχο σχεδιάζουν Μια ζωή με Νότες
Μαύρος Επίλογος
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5017&highlight=%CC%DF%EA%E7%F2


22Νοεμβρίου 2010

Ο Μίκης στην εκπομπή στην «υγεία των κορόιδων» μαζί με όλα τα ανδρείκελα και τα παράσιτα που στηλιτεύει.
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5147


28 Οκτωβρίου 2010. Ένα μήνα πριν την ίδρυση της «Σπίθας».
Ο Μίκης είπε:

«...Αυτές οι αλλαγές που κάνει το ΠΑΣΟΚ ήταν απαραίτητο να γίνουν»
Λεπτομέρειες και κριτική εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5062


29 Ιουνίου 2009
Μίκης Θεοδωράκης: «Αμερική σημαίνει ελευθερία, πρόοδος, καλοσύνη»
Διαβάστε αναλυτικά εδώ:
Η σημειολογία της ολέθριας αμερικανικής κατοχής μας
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3506Παρατήρηση τέταρτη

Αμέσως μόλις εκδηλώθηκε η «Σπίθα» του Μίκη διαχωριστήκαμε οριζοντίως και καθέτως από αυτήν και εξηγήσαμε πολιτικά το γιατί. εδώ:

α). «Το σκηνοθετημένο σώου του Μίκη»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5173
β). «Να τελειώνουμε με το μανιφέστο του Μίκη»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5181


Σήμερα επαληθευόμαστε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Φυσικά όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε επαφές με το Μίκη απευθείας και μέσω του «συνδέσμου» του.

Στην απευθείας επαφή μαζί του είχαμε θέσει το σκεπτικό μας, ένα σκεπτικό που έθετε το μεταναστευτικό σαν ένα από τα κεντρικά σημεία για μια πρωτοβουλία ΜΕΤΩΠΟΥ: Πρωτοβουλία η οποία θα έθετε ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ τις αυτό-οργανωτικές λειτουργίες και θα εξέλεγε, μέσα από αυτές, αυστηρά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ τα ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ή «συμβουλευτικά» όργανα.

Τα κομβικά σημεία ενός τέτοιου ΜΕΤΩΠΟΥ τα έχουμε αναλύσει εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4349

Συνοπτικά Είναι:

1). Εναντίωση στην αλλοδαπή εισβολή, κατοχή και τον εποικισμό της ελληνικής κοινωνίας.

2). Εναντίωση στην επίθεση κατά της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας: το δεύτερο κεντρικό μέτωπο του πολέμου.

3). Σαφή τοποθέτηση και στάση πλάι στους δίκαιους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων.

4) Εναντίωση τόσο στη διάλυση των εργασιακών καικοινωνικών κατακτήσεων, όσο και στην εθνοδιάλυση, τη δήθεν «πολυπολιτισμική» πολυδιάσπαση των συνεκτικών του Λαού μας καταβολών, δεσμών και αντιστάσεων.

5). Εναντίωση στην επίθεση κατά της ιστορικής και εθνικής μας συνείδησης, καθώς και στα νέα ιδεολογήματα της νέας τάξης σε όλες τις ποικιλίες τους («αντιρατσισμός», «αντιεθνικισμός» κ.λπ): Το ιδεολογικό μέτωπο του πολέμου.

6). Στην εναντίωση στον επικείμενο τεμαχισμό της Ελλάδας…

7). Στο ξεσκέπασμα του «όπλου» της τρομοκρατικής χειραγώγησης…

Μόνο που ετέθη το «μεταναστευτικό», τον Μίκη τον έπιασε αλλεργία!!!


Τότε αντιληφτήκαμε τις αυταπάτες μας και δεν επιδιώξαμε άλλη επαφή…

Ωστόσο και μετά τις πολύ σκληρές κριτικές ο «σύνδεσμος» του Μίκη επεδίωξε μετά πάθους και μεγάλης επιμονής να μας πείσει να συμμετάσχουμε στην «Κίνηση» (υπάρχουν τα σχετικά ιμέηλ)…

Αυτά για την ιστορία…

Τελευταία παρατήρηση:

Πρέπει φυσικά να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Αυτή συνίσταται στο εξής λάθος: Πέσαμε και εμείς στο αμάρτημα να πάρουμε τις επιθυμίες μας για πραγματικότητα για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, ενώ υπήρχαν πολύ καθαρά πολιτικά γεγονότα και «σημεία» τα οποία καθιστούσαν αυτήν την πλάνη μας ανεπίτρεπτη.

Τα πιο σοβαρά: Μετά από κάθε σκληρή κριτική που ασκούσαμε στο Μίκη, αυτός μας έστελνε κείμενα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!!!

Ένας άνθρωπος που όπως αποδεικνύεται πιστεύει ότι είναι Θεός, το λιγότερο που θα έλεγε μετά από τις σκληρές μας πολεμικές θα ήταν: «ποιοι είστε εσείς βρε νάνοι που τολμάτε να με κρίνετε;».

Ένας τέτοιος άνθρωπος θα μας αφόριζε, δεν θα μας έστελνε «αποκλειστικότητες» και δεν θα επιδίωκε τη συμμετοχή μας!!!!

Αυτό το πολύ ορατό και κραυγαλέο γεγονός δεν το αξιολογήσαμε πολιτικά: Πλάνη ανεπίτρεπτη!!!!

Η «επιχείρηση Σπίθα» αναζητούσε «άλλοθι»: Εμείς ήμασταν ένα από αυτά…

Φυσικά υπήρχαν και άλλα πολλά τα οποία συμμετέχουν…

Σήμερα τα πράγματα μας έχουν ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ κατηγορηματικά.

Μόνο οι εντελώς τυφλοί δεν βλέπουν…

Το αύριο θα είναι τόσο εκτυφλωτικό που θα αναγκάσει και τους τυφλούς να ανακτήσουν την όρασή τους…

ΡΕΠΟΡΤΕΡ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 27, 2011 6:15 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Και ο Γιανναράς με το Μίκη!!!Η σημερινή «Αυγή» δημοσιοποιεί κάποιους από τους «αρίστους» οι οποίοι δηλώνουν "Φίλοι της Κίνησης" του Μίκη.

Οι περισσότεροι αποτέλεσαν σε όλη τη ζωή τους, και αποτελούν ακόμα, τους οικότροφους του καθεστώτος και «εξέχουσες» προσωπικότητες των ακαδημαϊκών, καλλιτεχνικών, κυβερνητικών και κομματικών ιερατείων!!!!

Μεταξύ αυτών είναι και ο Γιανναράς!!!

Καθώς και το «τέκνο» του Λαμπρακιστάν: Ο Γεωργουσόπουλος!!!

Επίσης, οι θητεύσαντες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλη τους τη ζωή: Πεπονής και Σγουρίδης (11 χρόνια αντιπρόεδρος της Βουλής)!!!

Η «κίνηση» των «Ανεξάρτητων» (!!!) γεμίζει από πάνω με «αρίστους» εξαρτημένους!!!!!!!

Το κείμενο της «Αυγής» εδώ:

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=601855

Κυπριανός Χριστοδουλίδης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 27, 2011 12:29 am    Θέμα δημοσίευσης:

Μίκης, ο νέος "χρυσός Μόσχος"

Όταν ο Μωυσής έφτασε στο όρος Σινά και πριν ανέλθη προς συνάντηση του Θεού, έδωσε την εντολή στους Ισραηλίτες να τον περιμένουν χωρίς να προσφύγουν στη λατρεία ειδώλων, όπως είχαν μάθει στη Φαραωνική Αίγυπτο. Όταν επέστρεψε, τους βρήκε να έχουν φτιάξει το "χρυσό Μόσχο" και ύστερα ακολούθησε ό,τι περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη. Θλιβερά πράγματα ... .

Σήμερα, στην Ελλάδα του σήμερα, κάποιοι ανέθεσαν στον Μίκη το ρόλο του Μωυσή, ανακατεμμένο με ολίγην Αποκάλυψη, για να μας πει ότι αυτός γνωρίζει το Α και το Ω (: "Ἐγώ εἰμι τὸ Α καὶ τὸ Ω, λέγει Κύριος ὁ Θεός, ὁ ὢν καὶ ὁ ἦν καὶ ὁ ἐρχόμενος") και αυτός στη συνέχεια, θα μας φωτίσει, ώστε να γίνουμε κι εμείς οι χειριστές - όχι οι γνώστες - του Α και του Ω. Δηλαδή, να διαλέγουμε και να τρίβουμε ... τις τσακμακόπετρες!

Έξοχα! Οι δάσκαλοι του Μίκη του ανέθεσαν να υποδυθεί το ρόλο του Μωυσή, αλλά φοβάμαι δεν του είπαν για το "χρυσό Μόσχο". Δεν τον πληροφόρησαν ότι οι Ισραηλίτες έφτιαξαν έναν χρυσό μοσχάρι να λατρεύουν - όσο καιρό θα απουσίαζε - μη τυχόν και ο Θεός οργισθεί και τους εγκαταλείψει. Πιθανότατα, διότι αυτό τους είχε διδάξει το κίβδηλο ιερατείο της Αιγύπτου : Να μήν περνά η μέρα χωρίς να λατρεύουν τον ψευτοθεό που τους είχαν επιβάλλει.

Ο Μίκης δέχτηκε. Και ανέλαβε στα γεράματα να γίνει ο νέος δικός μας μεσσίας. Στην πραγματικότητα όμως είναι το νέο "χρυσό μοσχάρι" από το στόμα του οποίου εξέρχονται μελωδικά άσματα - των αναλογιών τηρουμένων. Άλλοι μας τον έστησαν, άλλοι τον χρύσωσαν (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και τώρα του δίνουν να κρατά στα χέρια τις πλάκες του Μωυσή με ολίγην Αποκάλυψη.

Τους τον χαρίζουμε, χρυσά μοσχάρια και μεσσίες δεν χρειαζόμαστε. Αυτά για άλλους και όχι για μας.

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group