Συγγραφέας
| Μήνυμα
|
Αντώνης Κακαράς |
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 31, 2011 2:26 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
Αίγυπτος – Τυνησία …Στρατός
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ...ΕΝΟΠΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Φάνηκαν πάνω στα θωρακισμένα, πάνω και δίπλα στα τανκς, καβάλα στα πυροβόλα... εξεγερμένοι πολίτες μαζί με τους φαντάρους, μαζί με τους υπαξιωματικούς, κάποιους αξιωματικούς τους σηκώσανε στα χέρια και διαδήλωναν μαζί ....
Oι στρατιωτικοί στην Αίγυπτο και στην Τυνησία δεν πυροβόλησαν τους εξεγερμένους, δεν χτυπήσανε τη μάννα και τον πατέρα τους, περπάτησαν αντάμα, τους προστάτεψαν... προστάτεψαν το λαϊκό κίνημα, τη δίκαιη και οργισμένη εξέγερση, τους συνεγείρει κι' αυτούς μέχρι σήμερα η κραυγή για δημοκρατία, για απελευθέρωση από τους τυράννους, για αξιοπρέπεια και εργασία....
Προστατεύουν την περιουσία του λαού, την ανθρώπινη ζωή, την πολιτιστική κληρονομιά, τα μουσεία, διατυμπανίζουν την αποστολή τους, την ανθρωπιά τους…
Μήνυμα στέλνουν έτσι κάθε στιγμή στους τυράννους και τους πάτρωνές τους, πως στρατός και λαός είναι ενωμένοι.... ασπίδα για τη ζωή και τις κατακτήσεις του λαού είναι ο στρατός, απΆ αυτόν προέρχεται, αυτόν πρέπει να υπηρετεί....
Ελπίδες και μηνύματα στέλνουν οι Αιγύπτιοι και οι Τυνήσιοι στρατιωτικοί, ας ελπίσουμε και μείς πως δε στραβοκοιτάζουν κάποιοι προς την εξουσία, πως παράδειγμα θα γίνουν και για άλλους, γιατί η τυραννία, η οικογενειοκρατία, η εκμετάλλευση που σέρνουν μαζί τους οι εγκάθετοι δε μπορεί να κρατήσουν άλλο...ας ελπίσουμε κι ας το φωνάζουμε.... ένοπλο τμήμα του λαού είναι ο στρατός, αυτόν πρέπει να υπηρετεί...
Αντώνης Κακαράς,
αρχιπλοίαρχος απόστρατος, συγγραφέας.
http://kakaras.wordpress.com/
|
|
 |
Κομαντάντε |
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 29, 2011 3:54 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
Αναδημοσίευση πολύ καλού άρθρου από την ιστοσελίδα palmografos.com. (Οι επισημάνσεις με έντονα γράμματα δικές μου).
Αίγυπτος: Επαναστάτες με αιτία!
Tου Νικόλαου Μόττα.
Οι ταραχώδεις εξελίξεις στην Αίγυπτο αποτελούν την κατάληξη μιάς τριακονταετούς καθεστωτικής, πολιτικά διεφθαρμένης και κυρίως αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης. Η εξέγερση στην Τυνησία λειτούργησε ως «σπίθα» που έβαλε φωτιά στη μεγαλύτερη και ισχυρότερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου. Το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ πιάστηκε κυριολεκτικά «στον ύπνο», υποτιμώντας τη δύναμη της επαναστατικής οργής του αιγυπτιακού λαού. Σε αυτήν την αυθόρμητη αντίδραση των Αιγυπτίων η κυβέρνηση του Καϊρου απάντησε με βία και στρατιωτική καταστολή, αποδεικνύοντας το πραγματικό, αυταρχικό, πρόσωπο της.
Μέχρι πριν από λίγους μήνες, ο Χόσνι Μουμπάρακ και η πολιτική ελίτ της Αιγύπτου θεωρούσαν επιστημονικά σενάρια φαντασίας μιά τέτοια εξέλιξη. Η «σιγουριά» του ηγεμονικού κατεστημένου του Καΐρου ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο γιός του προέδρου, Γκαμάλ, ήταν βέβαιο ότι θα διαδεχθεί τον πατέρα του στην προεδρία. Οι κατά καιρούς υποσχέσεις του Μουμπάρακ γιά περισσότερη δημοκρατία αποδείχθηκαν εύθραυστες και κυρίως υποκριτικές, την ώρα που ο νεποτισμός και η διαφθορά διογκώνονταν επικίνδυνα.
Ο επίδοξος διάδοχος Γκαμάλ Μουμπάρακ, τραπεζίτης με σπουδές στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Καΐρου και στέλεχος της τοπικής Bank of America, συνδέθηκε με μιά σειρά νεοφιλελεύθερων, αντιλαϊκών μέτρων. Το αποτέλεσμα τέτοιων πολιτικών ήταν το περαιτέρω «άνοιγμα» της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών και η παροχή δυνατότητας σε ισχυρές οικονομικές ελίτ να ελέγχουν τον πλούτο της χώρας. Η ανέχεια μεγάλου μέρους του αιγυπτιακού λαού, σε συνδιασμό με την έλλειψη στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και την αυτοκρατορική διακυβέρνηση Μουμπάρακ, έφερε την απόγνωση.
Η εξέγερση στην Τυνησία και ο «εξοστρακισμός» του προέδρου Ζινέ Μπεν Αλί άναψε το φυτίλι στη μεγάλη μουσουλμανική χώρα. Εάν μπορεί μιά χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων να αποτινάξει έναν αντιδημοκρατικό ζυγό 25 χρόνων, γιατί όχι η Αίγυπτος των 85 εκατομμυρίων; Η θεωρία του ντόμινο λειτούργησε και η κυβέρνηση του Καίρου - πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ - βρέθηκε να παρακολουθεί με αμηχανία την εξέγερση της αιγυπτιακής νεολαίας. Οι εξελίξεις αιφνιδίασαν και την Ουάσινγκτον η οποία βλέπει ένα φιλικό - προς τις πάγιες ιμπεριαλιστικές της διαθέσεις - καθεστώς στη Μέση Ανατολή να οδεύει προς ανατροπή.
Η πιθανότητα να αναλάβει την ηγεσία της Αιγύπτου κάποια σκληροπυρηνική ισλαμική αδελφότητα προκαλεί πανικό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η λύση του δημοφιλούς Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, πολιτικού αντιπάλου του Μουμπάρακ, διαφαίνεται ως η επικρατέστερη σε περίπτωση που κλιμακωθεί η επανάσταση. Το ερώτημα, όμως, είναι κατά πόσο ο Ελ Μπαραντέι εκφράζει τη γνήσια λαϊκή εξέγερση του αιγυπτιακού λαού - μιά εξέγερση που δεν υποκινήθηκε από ηγεσίες και πολιτικές ελιτ.
Η δίψα των επαναστατημένων ανθρώπων που ξεχύθηκαν στους δρόμους του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας και του Σουέζ δεν τελειώνει στην ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ και στην αντικατάσταση του από μιά - λιγότερο αυταρχική - κυβέρνηση. Δεν αναλώνεται στη διαχείρηση της κρίσης και στις εκκλήσεις της Χίλαρι Κλίντον γιά «αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις». Η πραγματική επιτυχία της επανάστασης στην Αίγυπτο έγκειται στην ολοκληρωτική αλλαγή του αντιλαϊκού και καταπιεστικού χαρακτήρα διακυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών. Το πραγματικό μήνυμα που οι Αιγύπτιοι θέλουν να στείλουν είναι ότι η χώρα τους δεν ανήκει σε κανένα Μουμπάρακ και σε καμία οικονομική ελίτ, γηγενή ή αλλοδαπή.
Σήμερα το μήνυμα εστάλη με τον πιο ηχηρό τρόπο.
Link: http://www.palmografos.com/permalink/8433.html |
|
 |
Φιλύποπτος |
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 29, 2011 4:29 am Θέμα δημοσίευσης: Λαός - Στρατός ενωμένοι. |
|
Δείτε αυτό:
ΛΑΟΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Όχι μόνο οι ειδήσεις τονίζουν ότι ο Λαός της Αιγύπτου ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ να τους βοηθήσει ενάντια στην κτηνωδία της Αστυνομίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) όχι μόνο ο εκφωνητής του CNN στο παραπάνω video ομολογεί πως στρατιώτες βρίσκονται ανακατεμένοι με τον Λαό (εδώ έξω από ένα ξενοδοχείο) χωρίς να γίνεται ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, αλλ΄επίσης φαίνεται καθαρά πως οι διαδηλωτές ανεβαίνουν μαζικά πάνω σε τεθωρακισμένο ενώ οι στρατιώτες (φορόντας παραλλαγές) γνέφουν ζωηρά σε άλλους διαδηλωτές να πλησιάσουν και να ανέβουν και αυτοί.
Εδώ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ οι μπάτσοι (μαζί με δύο οχήματα της αστυνομίας που κινούνται με την όπισθεν) φαίνονται καθαρά να υποχωρούν ενώ οι διαδηλωτές προελαύνουν πάνω σε γέφυρα. |
|
 |
Φιλύποπτος |
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 28, 2011 8:29 pm Θέμα δημοσίευσης: Μεσογειακή Συμμαχία. |
|
Ζωτικής σημασίας η ανατροπή των αμερικανόδουλων καθεστώτων στις Αραβικές Χώρες, και η εγκατάσταση ανεξάρτητων δημοκρατιών και - γιατί όχι; - και προχωρημένων καθεστώτων τύπου Τσάβες ή ακόμα και Κούβας, αν όχι σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον σε δεύτερο. Ζωτικής τόσο για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, όσο και για τις χώρες του Νότου της Ε.Ε. (Ιταλία, Ισπανία Πορτογαλία). Ή και άλλες, όπως η Ιρλανδία.
Με την τρέχουσα κατάσταση της κατάρρευσης του ΕΥΡΩ και της επικείμενης διάλυσης της Ε.Ε., η μόνη λύση για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες τις ευρισκόμενες υπό την κατοχή του ΔΝΤ, ή τις απειλούμενες από κάτι τέτοιο είναι η αποχώρηση από το ΕΥΡΩ, η κατάργηση του εξωτερικού χρέους, και η πλέον δραστήρια οικονομική συνεργασία τους με τις χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Πρωτίστως με τις Αραβικές Χώρες οι οποίες δεν θα μπορούσαν να διαλέξουν καταλληλότερη στιγμή για να εξεγερθούν!
Αυτή είναι Η ΛΥΣΗ. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τυνησία, Αλγερία, Αίγυπτος, Παλαιστίνη, Ιράν, Ιράκ, και - ναι! - και Τουρκία, όλες μαζί σε μια μεγάλη Μεσογειακή Οικονομική Κοινότητα και ένα Μεσογειακό Αμυντικό Σύμφωνο! Για πρώτη φορά ανεξάρτητες από τους Αμερικανούς και Δυτικοευρωπαίους επικυριάρχους. Με τεράστια αποθέματα πετρελαίου (ανακαλυφθέντα και "άγνωστα") φυσικών αερίων, πολλών άλλων ορυκτών, αγροτικών προιόντων, τεράστιας παράδοσης πολιτισμού και ιστορίας. Σε συμμαχία με την Ρωσία και όποια άλλη χώρα αντιπαλεύει το 4ο Ράιχ. Η εξέγερση στις Αραβικές Χώρες ΠΡΕΠΕΙ να είναι η αρχή για αυτό και τίποτα λιγώτερο! |
|
 |