Συγγραφέας Μήνυμα
Ιφαιστίων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 22, 2007 1:39 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Το θέμα βέβαια έχει και δύο ακόμα πτυχές, την γεωπολιτική και την τεχνική.

Την Ευρωπαική Ένωση σαφώς θα πρέπει να την ενδιαφέρει η γεωπολιτική επίπτωση της μετανάστευσης στην Ελλάδα δηλαδή ότι ένα κρίσιμο γεωγραφικό κομμάτι της Ευρώπης αποκολλείται οριστικά και αμετάκλητα και προσαρτάται πολιτικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά στην Ασία.

Χώρες σαν το Μπαγκλαντές αποκτούν βαρύνουσα πολιτική σημασία πλέον στο Ευρωπαικό γίγνεσθαι.

Η γεωπολιτική ανατροπή μεταξύ Ασίας και Ευρώπης υπέρ της πρώτης δίνει εγγυήσεις για σκληρές αναμετρήσεις στο μέλλον, όχι σε κάποια πεδία μαχών αλλά στα αθηναϊκά γκέτο.

Η δεύτερη πτυχή είναι η τεχνική. Δηλαδή μπορεί ιδεολογικά και θεωρητικά το θέμα να έχει διευθετηθεί,
αλλά στην πράξη υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, δηλάδή:

Με δεδομένο ότι η πρωτεύουσα απειλείται από έλλειψη νερού, το Αιγαίο πλέον δεν έχει επαρκή ζωή, και το οικοσύστημα της Αττικής τελεί υπο κατάρρευση, από που θα αντλήσουν τους πόρους τους τα τουλάχιστον 5.000.000 νέοι κάτοικοι του κοντινού μέλλοντος του λεκανοπεδίου;

Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα νέο πολεοδομικό συγκρότημα αντίστοιχο της σημερινής Αθήνας μέσα στην Αττική.

Τον λόγο τον έχουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ...
Manko
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 21, 2007 2:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η απλή λογική, πέρα από ρατσισμούς και αντιρατσισμούς

Παρά την κρατική-παρακρατική προπαγάνδα περί "αντιρατσισμού" και "ανοικτών συνόρων", πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές εκείνες που πρεσβεύουν την Λογική. Όλο και περισσότεροι πολίτες απαγκιστρώνονται από τη μέγγενη της θολοκουλτούρας και αντικρύζουν ξεκάθαρα τα πράγματα ως έχουν, χωρίς "αντιρατσιστικές" τσίμπλες και φυλετιστικές προκαταλήψεις.

Αντιλαμβανόμαστε συνεπώς ότι στην ελληνική κοινωνία αρχίζουν να διαμορφώνονται δύο νέα, διακριτά ρεύματα: αυτό των αφελώς (ή υπόπτως) εμμενόντων στην παγκόσμια εξουσιαστική γραμμή (της χρησιμοποίησης εκατομμύριων τριτοκοσμικών ως σκλάβων) και αυτό της απλής, καθαρής και ξάστερης λογικής. Της λογικής που λέει σαφώς ότι πρέπει να απεμπλακούμε από το τεχνητό ψευδοδίλημμα "ρατσισμός/αντιρατσισμός" και να απαιτήσουμε μια ορθολογική μεταναστευτική πολιτική.

Η παρακάτω επιστολή δημοσιεύτηκε την 21/11/2007 στην "Ελευθεροτυπία". Η επιλογή της εφημερίδας αυτής μάλλον δεν είναι άνευ σημασίας, καθότι η εν λόγω φυλλάδα έχει πρωτοστατήσει με φανατισμό θρησκευτικού ζηλωτή στην "αντιρατσιστική" διαφώτιση και την "αποεθνικιστοποίηση" του δημοκρατικού ποιμνίου.
Η επιστολή έχει ως εξής:

"Δυνάμει πρόσφυγες.
Βλέπω με έκπληξη τις δυο τελευταίες μέρες την εφημερίδα σας (αλλά και τον Συνασπισμό) να φωνάζει για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών. Το βρίσκω άδικο για την Ελλάδα, τους λιμενικούς, τους αστυνομικούς και τους συνοροφύλακες όλο αυτό το κατηγορητήριο. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Πέρα από τη δυστυχία τους, τις (άγνωστες έως πριν από λίγο καιρό για την Ελλάδα) αρρώστιες και την επιπλέον εγκληματικότητα που κουβαλούν, σας φαίνεται ότι μπορούν να χωρέσουν όλοι αυτοί στη χώρα μας; Οι αριθμοί είναι απόλυτοι: Μπαγκλαντές 110 εκ., Πακιστάν 140 εκ., Αφγανιστάν 30 εκ., Ιράκ 60 εκ., Νιγηρία 110 εκ., κ.λπ. = μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια. Όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει πρόσφυγες λόγω φτώχειας και πολέμου. Δεν φταίει η Ελλάδα για τη δυστυχία τους, όμως λόγω ευκολίας όλοι αυτοί έρχονται εδώ. Αν δεν σταματήσει αυτό το κακό, σε 10-20 χρόνια θα υπάρχουν πάνω από 20 εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Σας φαίνεται λογικό και ανθρώπινο; Είμαστε πιο ανθρώπινοι από πολλούς άλλους (οι Ισπανοί τους πυροβολούν στα αφρικανικά σύνορα, οι Ιταλοί βουλιάζουν πλοία γεμάτα ανθρώπους, οι Αμερικανοί...). Όσοι λοιπόν κατηγορούν, ανέξοδα και άκοπα, αν νοιάζονται για τους δύστυχους αυτούς αλλά και για την Ελλάδα, ας έρθουν με κάποια λογική/λειτουργική πρόταση (και όχι τις μπουρδολογίες περί νομιμοποίησης όλων)".

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group