Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης
Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αρχική σελίδα
Προτάσεις
Τεύχη
Αρθρα
Αναζήτηση διαλόγου
Αναζήτηση - άρθρα/τεύχη
Σύνδεσμοι
Πληροφορίες
Ρεσάλτο Blog
Αναζήτηση
::
Κατάλογος Μελών
Εγγραφή
::
Σύνδεση
::
Προφίλ
Πολιτική - Oικονομία
Δημοσίευση απάντησης
Όνομα μέλους
Θέμα
Περιεχόμενο
Emoticons
Περισσότερα Emoticons
Χρώμα γραμματοσειράς:
Προεπιλογή
Βαθύ Κόκκινο
Κόκκινο
Πορτοκαλί
Καφέ
Κίτρινο
Πράσινο
Λαδί
Κυανό
Μπλέ
Βαθύ Μπλέ
Λουλακί
Βιολετί
Λευκό
Μαύρο
Μέγεθος γραμματοσειράς:
Μικροσκοπικό
Μικρό
Κανονικό
Μεγάλο
Τεράστιο
Να κλείσουν τα Tags
Επιλογές
HTML
Ενεργό
BBCode
Ενεργό
Smilies
Ενεργά
Απενεργοποίηση HTML σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση BBCode σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση Smilies σ' αυτή τη δημοσίευση
*** Αυτή η Δημοσίευση θα εξετασθεί και θα μείνει κρυφή μέχρι την έγκρισή της. ***
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη:
Επιλέξτε μια Δημόσια Συζήτηση
----------------
Πολιτική Δημοσίευσης
Ανακοινώσεις
Ευρετήριο
----------------
Ειδήσεις
Πολιτική - Oικονομία
Εθνικό - Μεταναστευτικό
Ορθοδοξία - Κοινωνία
Πολιτισμός-Παιδεία-Γλώσσα
Ιστορία - Φιλοσοφία
MME - Τρομοκρατία - Μ.Κ.Ο.
Οικολογία - Περιβάλλον
Γεωπολιτική - Επιστήμη
Καταγγελίες
Χιούμορ - Σάτιρα
Γενικές Συζητήσεις
Ανασκόπηση Θέματος
Συγγραφέας
Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 12:33 pm
Θέμα δημοσίευσης: Ζωή μισή;
Ζωή μισή;
Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ
Οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Και κρύβουν επίσης, πίσω από προσεκτικά επινοημένες μετονομασίες και κατασκευασμένους όρους, την ουσία.
ΤΩΡΑ, λόγου χάριν, αποφάσισαν ότι χρειάζεται και «κούρεμα» μισθών και μας βομβαρδίζουν με το νέο τους όρο θέλοντας να τον συνηθίσουμε. Να αποδεχτούμε δηλαδή ότι οι μισθοί είναι... τρίχες και όταν παραμεγαλώνουν, πρέπει να τις κουρεύουμε για να σουλουπωθούμε!
Η ΟΥΣΙΑ, που επιμελώς προσπαθούν να αφήσουν εκτός συζήτησης,
είναι ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στην Ελλάδα της Ευρώπης -να μια ακόμη μεγάλη ιδέα που τρεκλίζει-, στην Ελλάδα της παγκοσμιοποίησης, ο βασικός μισθός είναι 740 ευρώ και το ωρομίσθιο τέσσερα και κάτι!
4,25 ευράκια για μία ώρα δουλειάς.
Δηλαδή δύο σουβλάκια με πίτα ή τρία εισιτήρια λεωφορείου με τις νέες τιμές που ετοιμάζουν.
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ώρες εργασίας λοιπόν και σωθήκαμε.
Και σουβλάκι με πίτα, και αναψυκτικό για το λαιμό που ξεράθηκε, και φραπές με την παρέα, και μια κάρτα κινητού για να μιλάς με τον κολλητό που δεν έχει ούτε αυτά, αλλά χαλάει τις σόλες του μήπως βρει κάτι, με λιγότερα, έστω και μαύρα.
ΟΙ ΠΙΟ τυχεροί, και... μεγαλύτεροι, πορεύονται με το βασικό.
Με ένα μισθό που αυξήθηκε με κάτι πολυετίες, με το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα των παιδιών, αλλά και κάποια επιδόματα που άλλοι πολιτικοί, κάποτε, υπέγραψαν να δοθούν, για να μη δοθούν αυξήσεις.
ΑΥΤΟΥΣ, τώρα, το σύστημα θέλει να τους βάλει στη γραμμή για κούρεμα.
Γιατί τα 740 έγιναν 1.400 και 1.800 και 2.000 και είναι, λένε, πολλά. Ενώ η ουσία είναι ότι πολλά είναι τα λεφτά που φεύγουν για το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο, για το σουπερμάρκετ, τους άλλους λογαριασμούς, τις μετακινήσεις, τα λεφτά που μας παίρνουν για υγεία και παιδεία και για όλα εκείνα για τα οποία πληρώνουμε φόρους χωρίς να τα έχουμε.
ΑΥΤΗ είναι η ουσία, αλλά γι' αυτήν δεν λένε κουβέντα!
ΚΑΠΩΣ έτσι, κρύβοντας την ουσία πίσω από προσεκτικά επιλεγμένες λέξεις, μας έφτασαν μέχρις εδώ. Να αποδεχόμαστε δηλαδή το δικό τους γλωσσάρι και να βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο στο δικό τους γήπεδο.
ΝΑ μιλάμε λ.χ. και εμείς για μερική... απασχόληση,
λες και αναφερόμαστε σε παιδιά που δεν πρέπει να τα παρκάρουμε μπροστά στην τηλεόραση, αλλά να βρίσκουμε τρόπους να... απασχολούνται δημιουργικά.
Ή ΝΑ αποδεχόμαστε -γιατί το αποδεχτήκαμε όταν το πρωτοακούσαμε από τον τότε καταλληλότερο- ότι όλοι μας είμαστε απασχολήσιμοι, όλοι δηλαδή υποψήφιοι για «κούρεμα» και όλοι υποψήφιοι άνεργοι.
ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ πολλά και το πληρώνουμε. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί τον μαζικό ακρωτηριασμό που ετοιμάζουν.
ΕΜΕΙΣ δώσαμε! Καιρός να πληρώσουν και εκείνοι.
ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=233603