Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης
Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αρχική σελίδα
Προτάσεις
Τεύχη
Αρθρα
Αναζήτηση διαλόγου
Αναζήτηση - άρθρα/τεύχη
Σύνδεσμοι
Πληροφορίες
Ρεσάλτο Blog
Αναζήτηση
::
Κατάλογος Μελών
Εγγραφή
::
Σύνδεση
::
Προφίλ
Πολιτισμός-Παιδεία-Γλώσσα
Δημοσίευση απάντησης
Όνομα μέλους
Θέμα
Περιεχόμενο
Emoticons
Περισσότερα Emoticons
Χρώμα γραμματοσειράς:
Προεπιλογή
Βαθύ Κόκκινο
Κόκκινο
Πορτοκαλί
Καφέ
Κίτρινο
Πράσινο
Λαδί
Κυανό
Μπλέ
Βαθύ Μπλέ
Λουλακί
Βιολετί
Λευκό
Μαύρο
Μέγεθος γραμματοσειράς:
Μικροσκοπικό
Μικρό
Κανονικό
Μεγάλο
Τεράστιο
Να κλείσουν τα Tags
[quote="ΘΑΛΕΙΑ"][size=24] [color=red][b]Μας την έφερες, για μία ακόμη φορά, Ερντογάν! Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010 η Κωνσταντινούπολη.[/b][/color][/size] [img]http://www.newstrap.gr/logos/55/sofia3.jpg[/img] [size=18] [color=blue]Τα επίσημα εγκαίνια ,το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.[/color][/size] [b]Ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα χρόνο κάθε φορά μια ευρωπαϊκή πόλη, της οποίας δίδεται η δυνατότητα προβολής και ανάπτυξης μέσω διαφόρων εκδηλώσεων που γίνονται λόγω αυτής της ιδιότητας.[/b] [b]Ως πολιτιστική πρωτεύουσα[/b] μπορούν να οριστούν μόνο πόλεις των κρατών- μελών της ΄Ενωσης ή οποιαδήποτε άλλη πόλη με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της. [b][color=red]Μέχρι εδώ καλά. ΄Η μήπως όχι;;;[/color][/b] [size=18][color=red]Η Κωνσταντινούπολη, ομόφωνα, λοιπόν, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010.[/color][/size] [b] Άραγε αυτό να σημαίνει ότι την ίδια ομοφωνία θα αντιμετωπίσουν και οι διαβουλεύσεις της Τουρκίας ως προς την ένταξή της;[/b] [b]Μήπως [/b]αποτελεί ένα «άτυπο» δημοψήφισμα των Ευρωπαίων εταίρων για τις προθέσεις τους σε σχέση με την ένταξή της γείτονος χώρας; [b]Μεγάλη αποτυχία της ελληνικής αντιπροσωπείας αυτή η ομόφωνη απόφαση, όπως ίσως είναι και μεγάλη οπισθοχώρηση για την ελληνική πολιτική ηγεσία, ιδίως του Υπουργείου Εξωτερικών, η παρουσία και η σιωπηρή αποδοχή αυτού του τίτλου για την Κωνσταντινούπολη.[/b] [size=18]Επιπλέον, η απομάκρυνση του Πρωθυπουργού από το Υπ. Εξ. [/size]Και η πλήρης παραχώρηση του υπουργείου στον κύριο Δρούτσα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κατόπιν των επισκέψεων και των δηλώσεων του τελευταίου στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, [b]αποτελούν την αρχή μιας νέας σελίδας για την εξωτερική πολιτική.[/b] [b][color=red]Εν αναμονή, λοιπόν, για την παρουσία στο πρόγραμμα των συγκεκριμένων εκδηλώσεων, καθώς και στους περαιτέρω χειρισμούς[/color][/b] [size=12][/size][size=12][/size][size=12][/size] [size=24][color=blue]Πηγή:[/color] http://www.newstrap.gr/main/index.asp[/size][/quote]
Επιλογές
HTML
Ενεργό
BBCode
Ενεργό
Smilies
Ενεργά
Απενεργοποίηση HTML σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση BBCode σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση Smilies σ' αυτή τη δημοσίευση
*** Αυτή η Δημοσίευση θα εξετασθεί και θα μείνει κρυφή μέχρι την έγκρισή της. ***
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη:
Επιλέξτε μια Δημόσια Συζήτηση
----------------
Πολιτική Δημοσίευσης
Ανακοινώσεις
Ευρετήριο
----------------
Ειδήσεις
Πολιτική - Oικονομία
Εθνικό - Μεταναστευτικό
Ορθοδοξία - Κοινωνία
Πολιτισμός-Παιδεία-Γλώσσα
Ιστορία - Φιλοσοφία
MME - Τρομοκρατία - Μ.Κ.Ο.
Οικολογία - Περιβάλλον
Γεωπολιτική - Επιστήμη
Καταγγελίες
Χιούμορ - Σάτιρα
Γενικές Συζητήσεις
Ανασκόπηση Θέματος
Συγγραφέας
Μήνυμα
Κλεοξάνθη
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 22, 2010 5:23 am
Θέμα δημοσίευσης: Όλα τα ΄χε η Μαριορή...
Άσε που θα εξέλιπε κι ο Σηφουνάκης...
ΡΕΑ
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 20, 2010 11:10 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Παρατηρητής έγραψε:
Παρακάτω: η επιλογή των πόλεων έγινε το
2006
, οπότε οι οποιεσδήποτε ενστάσεις για την ελληνική ¨ανοχή¨αφορούν τον Κώστα Καραμανλή και την Μπακογιάννη, σε καμία περίπτωση όμως Παπανδρέου και Δρούτσα.
Φίλε Παρατηρητά ας μην αφήσουμε απέξω από την «ανοχή» (όντως κομψός όρος) τον πολύ κύριο Σηφουνάκη. Αν δεν κάνω λάθος υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην επίμαχη περίοδο. Το αξίωμά του αυτό, εννοείται, είχε ισότιμη βαρύτητα από αυτό των υπουργών. Όχι βέβαια ότι είναι άμοιροι ευθυνών κι αυτοί (Γιαννάκου, Βουλγαράκης , Ρουσσόπουλος και δεν συμμαζεύεται). Αλλά κι ας μην παρασιωπάται η μέγιστη και κατάπτυστη συμβολή του Σηφουνάκη… Το ξανατονίζουμε:
Ο κ. Σηφουνάκης στην επίμαχη εποχή υπήρξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!
Και κάτι ακόμη. Όταν λες :
Το τελευταίο δέν αποτελεί καινοτομία, προηγήθηκε η περίπτωση του Στάβαγκερ από τη Νορβηγία,
δεν δίνεις την πλήρη πληροφόρηση. Η αλήθεια είναι ότι η δυνατότητα αυτή (να μπορεί δηλ.να εκλεγεί πόλις εκτός ΕΕ) θα εξέλιπε από το 2006 και μετά … Τα συμπεράσματα δικά σας.
Παρατηρητής
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 11, 2010 9:42 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ.
Θα προσπαθήσω να επαναλάβω τα βασικά σημεία του σχολίου μου.
Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι φέτος 3 πόλεις ( ΄Εσση με την περιοχή του Ρούρ΄-Γερμανία, Πέτς-Ουγγαρία απο την ΕΕ και η Κωνσταντινούπολη απο τις υποψήφιες για ένταξη χώρες). Το τελευταίο δέν αποτελεί καινοτομία, προηγήθηκε η περίπτωση του Στάβαγκερ απο τη Νορβηγία. Πρέπει να σημειωθεί πως η Κωνσταντινούπολη επικράτησε του Κιέβου.
Παρακάτω: η επιλογή των πόλεων έγινε το
2006
, οπότε οι οποιεσδήποτε ενστάσεις για την ελληνική ¨ανοχή¨αφορούν τον Κώστα Καραμανλή και την Μπακογιάννη, σε καμία περίπτωση όμως Παπανδρέου και Δρούτσα.
Απο την άλλη, αδυνατώ να καταλάβω για ποιό λόγο θίγονται τα ελληνικά συμφέροντα απο την επιλογή της Κωνσταντινούπολης και για ποιό λόγο παρουσιάζεται στο αρχικό άρθρο ο Ερντογάν ως κάποιος...παντοδύναμος πολιτικός.
Επίσης, ρεύμα υπέρ ένταξης της Τουρκίας ΔΕΝ υπάρχει στην ΕΕ. Αντίθετα, υπάρχουν μεγάλες και δικαιολογημένες ενστάσεις.
Ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία.
Κλεοξάνθη
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 11, 2010 9:26 pm
Θέμα δημοσίευσης: Λάθος
Ο διαμαρτυρόμενος
Παρατηρητής
παρακαλούμε να ξαναβάλει το αρχικό του σχόλιο το οποίο σβήστηκε εκ λάθους. Να μας συγχωρεί!
Σωτήρης Στανωτάς
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 08, 2010 5:25 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Η νέα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και η Ελληνική εξωτερική Πολιτική
Σπεύδω να δηλώσω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πώς έστω και μετά από 40 χρόνια στην μάχιμη Δημοσιογραφία, δεν θεωρώ πώς γνωρίζω (με όλη τη σημασία του ρήματος)καλά, τα θέματα της εξωτερικής Πολιτικής …
Και μακριά από μένα η παντογνωσία που,
ολοένα και περισσότερο, εκφράζουν με την βεβαιότητα ημιμαθούς, τα ανθυπομειράκια, που παριστάνουν τους κήνσορες και «ενημερώνουν» την Κοινή Γνώμη…
Έχω, όμως, όπως και πολλοί αναγνώστες μας,
οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν την είδηση και να μοιραστούν μαζί μας τον προβληματισμό τους, ορισμένες απορίες:
Πώς,
η Κωνσταντινούπολη (Ισταμπούλ, όπως θα προβληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη από το σχετικό ενημερωτικό υλικό που θα μοιράσουν, αφειδώς, οι Τούρκοι) αναγορεύθηκε Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης;
Και τι μπορεί να δείχνει το γεγονός ότι η Ελλάδα
δεν έφερε αντίρρηση, όταν είναι σαφές πως η ανάδειξη μιας πόλης, προϋποθέτει πως είναι πόλη κράτους μέλους της ευρωπαϊκής Ένωσης και η απόφαση απαιτεί ομοφωνία στο Συμβούλιο της Ευρώπης;
Δεν μπορεί, κάτι θα έχει στο μυαλό του ο κ. Δρούτσας,
κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Γι΄ αυτό, προφανώς και η χώρα μας θα συμμετάσχει, κανονικά, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν εκεί, με αφορμή την ανάδειξη της Πόλης σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Και, μάλλον, μας το κρατάνε, όλοι, για έκπληξη, γι’ αυτό και τα κατεστημένα ΜΜΕ έσπευσαν, σχεδόν, να αποκρύψουν το γεγονός…
Πηγή:
http://www.newstrap.gr/main/index.asp
ΘΑΛΕΙΑ
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 07, 2010 5:14 pm
Θέμα δημοσίευσης: Η Κωνσταντινούπολη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2010!
Μας την έφερες, για μία ακόμη φορά, Ερντογάν! Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010 η Κωνσταντινούπολη.
Τα επίσημα εγκαίνια ,το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.
Ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα χρόνο κάθε φορά μια ευρωπαϊκή πόλη, της οποίας δίδεται η δυνατότητα προβολής και ανάπτυξης μέσω διαφόρων εκδηλώσεων που γίνονται λόγω αυτής της ιδιότητας.
Ως πολιτιστική πρωτεύουσα
μπορούν να οριστούν μόνο πόλεις των κρατών- μελών της ΄Ενωσης ή οποιαδήποτε άλλη πόλη με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της.
Μέχρι εδώ καλά. ΄Η μήπως όχι;;;
Η Κωνσταντινούπολη, ομόφωνα, λοιπόν, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010.
Άραγε αυτό να σημαίνει ότι την ίδια ομοφωνία θα αντιμετωπίσουν και οι διαβουλεύσεις της Τουρκίας ως προς την ένταξή της;
Μήπως
αποτελεί ένα «άτυπο» δημοψήφισμα των Ευρωπαίων εταίρων για τις προθέσεις τους σε σχέση με την ένταξή της γείτονος χώρας;
Μεγάλη αποτυχία της ελληνικής αντιπροσωπείας αυτή η ομόφωνη απόφαση, όπως ίσως είναι και μεγάλη οπισθοχώρηση για την ελληνική πολιτική ηγεσία, ιδίως του Υπουργείου Εξωτερικών, η παρουσία και η σιωπηρή αποδοχή αυτού του τίτλου για την Κωνσταντινούπολη.
Επιπλέον, η απομάκρυνση του Πρωθυπουργού από το Υπ. Εξ.
Και η πλήρης παραχώρηση του υπουργείου στον κύριο Δρούτσα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κατόπιν των επισκέψεων και των δηλώσεων του τελευταίου στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου,
αποτελούν την αρχή μιας νέας σελίδας για την εξωτερική πολιτική.
Εν αναμονή, λοιπόν, για την παρουσία στο πρόγραμμα των συγκεκριμένων εκδηλώσεων, καθώς και στους περαιτέρω χειρισμούς
Πηγή:
http://www.newstrap.gr/main/index.asp